Ignorancja facetów. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 20:04   #31
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Ignorancja facetów.

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
masz bardzo niefajny opis, który zniechęca w ogóle do kontaktu. Wysyłanie facetom buziek to też marny pomysł. Skoro taka z Ciebie niespodzianka to wysil się na pierwszą wiadomość, po której jest jak odpowiadać i na co. Wielu ludzi na portalach randkowych jest znudzonych rozmowami o niczym i wymianą uprzejmości. Jak zaczniesz wiadomość od czegoś nietypowego, to masz duże szanse, że ktoś odpowie, bo uzna Cię za ciekawą. Warto nawiązać do nicka, zdjęcia, opisu, czegokolwiek związanego z tą osobą: "Widzę, że masz zdjęcie z motocyklem, to Twoja pasja?"
Ano właśnie. Nie wiadomo co robic - w wiadomości uśmiech, w profilu jedno wielkie nic... to co mają odpisać?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 20:14   #32
DopplegangerEddarda
BAN stały

Spoko mam to samo. W realu nie olała mnie jeszcze żadna kobieta a na portalach potrafią olać mnie nawet te bardzo przeciętne
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 20:23   #33
Minna
Zielona Driada

Zgadzam się z resztą towarzystwa. Opis jest do bani.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 22:24   #34
chcetozsiebiewyrzucic
Przyczajenie

No dobrze, może opis mało zachęca ale i tak przy takim opisie sporo nieciekawych facetów (dla mnie) napisało. Opis nie był im straszny.

Poza tym muszę się tu trochę wybronić, ponieważ to zdanie Odczytuję wszystkie wiadomości, ale jeśli nie jestem zainteresowana to nie odpiszę. było z szacunku do drugiego człowieka.Tak, to jest prawda. Na pewno nie raz się ktoś zastanawia ' Czy przeczytała/przeczytał wiadomość?itp. Jeśli pojawia się taka informacja w profilu to można łatwo zinterepetować, że druga osoba skoro milczy to nie odpowie, bo nie jest zainteresowana.

Kontynuując otóż nie chciałabym też pisać o swoich zainteresowaniach wszem i wobec. Nie muszą wszyscy o nich wiedzieć. Nie są to dziwne zainteresowania, ale nie chciałabym dużo o sobie pisać. Bo i tak nie zastąpi to prawdziwej rozmowy ani jakoś specjalnie nie zachęci.
chcetozsiebiewyrzucic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 22:34   #35
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chcetozsiebiewyrzucic Pokaż wiadomość
No dobrze, może opis mało zachęca ale i tak przy takim opisie sporo nieciekawych facetów (dla mnie) napisało. Opis nie był im straszny.
Kiedyś z moją przyjaciółką założyliśmy z premedytacją konto, gdzie wrzuciliśmy jej najpaskudniejsze zdjęcie, jakie może być. Plus opis bardzo głupi, pełen banałów, błędów itp.

Jak wyszedł eksperyment?

Po 4 dniach mieliśmy na koncie 10 maili od napalonych facetów, którzy najwyraźniej trzymają się zasady "Potwór, nie potwór, byle był otwór".

Także nie jest to osiągnięcie, że ktoś do Ciebie napisał. Zresztą, jak sama zauważyłaś, byli to faceci "nieciekawi". Szczerzę wątpię, by ciekawi faceci pisali do kogoś z takim opisem.

Ale to moje zdanie na podstawie miesięcy siedzenia na tego typu portalach.

Cytat:
Poza tym muszę się tu trochę wybronić, ponieważ to zdanie Odczytuję wszystkie wiadomości, ale jeśli nie jestem zainteresowana to nie odpiszę. było z szacunku do drugiego człowieka.Tak, to jest prawda. Na pewno nie raz się ktoś zastanawia ' Czy przeczytała/przeczytał wiadomość?itp. Jeśli pojawia się taka informacja w profilu to można łatwo zinterepetować, że druga osoba skoro milczy to nie odpowie, bo nie jest zainteresowana.
Chyba każdy portal oferuje opcję, gdzie widzimy, czy ktoś przeczytał naszą wiadomość.

Cytat:
Kontynuując otóż nie chciałabym też pisać o swoich zainteresowaniach wszem i wobec. Nie muszą wszyscy o nich wiedzieć. Nie są to dziwne zainteresowania, ale nie chciałabym dużo o sobie pisać. Bo i tak nie zastąpi to prawdziwej rozmowy ani jakoś specjalnie nie zachęci.
Równie dobrze mogę powiedzieć, że szukanie kogoś w internecie nie zastąpi szukania w prawdziwym świecie.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 22:49   #36
Adrianna_8
Zakorzenienie

Może i nie masz niczego złego na myśli, ale Twój opis po prostu O D S T R A S Z A. Nawet gdybym znalazła na profilu fajnego faceta, który by mi się spodobał, nie napisałabym do niego, gdyby miał taki opis. Niestety, pierwsze wrażenie jest bardzo ważne i jeśli pierwszym wrażeniem, jakie faceci mają o Tobie, jest twój opis "Odczytuje wiadomość każdą, ale nie odpisuję mało interesującym dla mnie mężczyznom" to kiepsko to widzę. I jak widać moje odczucia nie odbiegają od odczuć innych ludzi, co potwierdzają liczne posty.

Też jestem osobą, która nie lubi mówić o sobie, szczególnie obcym osobom. Nie lubię i tyle. Nie widzę powodów, dla których miałabym na około opowiadać, czym to ja się interesuję, a czym nie. Jednak na tego typu portalach należałoby się podzielić jakimiś informacjami o sobie, by inne osoby znalazły jakiś punkt zaczepienia i mogły rozpocząć korespondencje.
Nikt Ci nie każe pisać o wartościach, które wyznajesz w życiu. Ot, proste rzeczy: lubię kryminały, horrory, w wolnym czasie chętnie idę potańczyć z przyjaciółkami i tyle.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 22:54   #37
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Spoko mam to samo. W realu nie olała mnie jeszcze żadna kobieta a na portalach potrafią olać mnie nawet te bardzo przeciętne
mam podobnie bo też jestem uważana za wyniosłą, dopiero przy bliższym poznaniu szok. A ja po prostu mówię konkretnie o co mi chodzi. Na sucho.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 23:10   #38
topdong
BAN stały

Uważam, że naprawdę trudno byłoby wymyśleć opis gorszy od Twojego. Niespodzianka = typowa masówka, nie mówi nic o Tobie. Skojarzenia jakie wywołuje u mnie pozostała część tekstu na temat autorki to: wyniosłość, "księżniczkowatość". Nienawidzę czegoś takiego.

Napisz coś o sobie, żeby było widać, że to od Ciebie. Ja mam teraz tak samo ze składaniem życzeń dla najbliższych osób. Zamiast masówki typu "wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia, bla bla życzy...", a na święta to samo tylko z dopiskiem "z okazji świąt" -> dodaj kontakty -> zaznaczamy 20-100 osób -> wyślij i voila, super!

Nie, to nie jest super. Wiesz jaka jest ogromna różnica, jak ktoś dostaje życzenia dostosowane specjalnie do niego / do niej? Odbiór jest zupełnie inny. Ja życzę komuś tego, co ktoś potrzebuje (bazuję na tym co wiem o tej osobie). Tu zamieściłbym oryginalny opis, który odróżniłby mnie od reszty i zarazem miałby sympatyczny i zachęcający do odzewu wydźwięk.
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 23:19   #39
chcetozsiebiewyrzucic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Kiedyś z moją przyjaciółką założyliśmy z premedytacją konto, gdzie wrzuciliśmy jej najpaskudniejsze zdjęcie, jakie może być. Plus opis bardzo głupi, pełen banałów, błędów itp.

Jak wyszedł eksperyment?

Po 4 dniach mieliśmy na koncie 10 maili od napalonych facetów, którzy najwyraźniej trzymają się zasady "Potwór, nie potwór, byle był otwór".

Także nie jest to osiągnięcie, że ktoś do Ciebie napisał. Zresztą, jak sama zauważyłaś, byli to faceci "nieciekawi". Szczerzę wątpię, by ciekawi faceci pisali do kogoś z takim opisem.
Wiesz, 'nieciekawy' to pojęcie względne. Różny element pisał od dresów po trzydziestolatków i sponsorów. Ale oprócz tego pisali inni, niestety nie w moim guście. Nie będę udwać, że liczy się TYLKO wnętrze, bo tak nie jest. Facet musi mi się choć trochę podobać, nie oczekuję, że będzie super model no ale kurde, neich mi się do licha choć trochę podoba Nie chcę pisać z kimś na siłę 'bo ma dobry charakter'. a umawiać się na siłę to już w ogóle. Nie na tym to polega.
Stary 2014-11-08, 23:23   #40
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]Nie chcę pisać z kimś na siłę 'bo ma dobry charakter'. a umawiać się na siłę to już w ogóle. Nie na tym to polega.
Ja jestem zaje...diabelnie niefotogeniczna, a na żywo nikt mnie jeszcze widłami nie pogonił, weź to pod uwagę
Stary 2014-11-08, 23:27   #41
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, 'nieciekawy' to pojęcie względne. Różny element pisał od dresów po trzydziestolatków i sponsorów. Ale oprócz tego pisali inni, niestety nie w moim guście. Nie będę udwać, że liczy się TYLKO wnętrze, bo tak nie jest. Facet musi mi się choć trochę podobać, nie oczekuję, że będzie super model no ale kurde, neich mi się do licha choć trochę podoba Nie chcę pisać z kimś na siłę 'bo ma dobry charakter'. a umawiać się na siłę to już w ogóle. Nie na tym to polega.
Czy gdzieś napisałem, byś tak robiła?

Oczywiście, że ma Ci się podobać. Tylko wiesz, wygląd jest fajny na moment i jak otwierając usta daje świadectwo, że jest idiotą, to wątpię, byś chciała z kimś takim być.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 00:24   #42
Pako_
Rozeznanie

Opis - tragedia.
Wiele dziewczyn na maxmodels miało w opisie "Odpowiem tylko na wybrane wiadomości" i fotografowie byli zgodni - Nie warto wysyłać żadnych ofert.

Następna kwestia: Komu ty wysyłasz te uśmieszki? Zapewne są to faceci z fajnymi zdjęciami i ciekawym opisem?
Zainteresowali ciebie, więc setki innych dziewczyn też zainteresują i odpiszą, jakiejś piszącej szczerze i otwarcie o sobie. Po co mają na tym etapie pakować się w jakieś niespodzianki?

Taką niespodzianką może przecież być np. siusiak
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 00:37   #43
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
To co miałabym napisać? Nie lubię opisywać swojej osoby. I tak opis nie odda tego, jaka jestem, więc po co?Jak ktoś byłby zainteresowany to by napisał bez względu na opis, który moim zdaniem obraźliwy ani chamski nie jest.
Ale czym ten sensowny i fajny facet ma się zainteresować, jak nic nie napisałaś? Samą ładną buzią?

Cytat:
Napisane przez mpt
To taki typowy przykład panny "za dobrej na portal randkowy"
O, właśnie. Prawda.
Raz, że chłodny i wyniosły opis, dwa, że autorka nie chce, żeby wszyscy mogli przeczytać o jej, ponoć normalnych, zainteresowaniach

No więc autorko, niestety opis odstrasza, możesz sobie wmawiać, że opisem się nic nie przekaże, że tylko rozmowa... Ale nie zmienisz faktu, że na portalu randkowym opis to takie "pierwsze wrażenie", Ty je robisz dość kiepskie widocznie.

No i zachowujesz się, cóż, głupio Po co Ci ten profil na portalu, jak nawet nie chcesz w nim nic napisać?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 09:29   #44
Gregorius_
BAN stały

Hmm co by nie powiedzieć to "nie szukam przygód" nie zachęca do kontaktu. tzn. okej, intencje masz pewnie dobre, po prostu chcesz odsiać podrywaczy itd., ale ... to tak nie działa. .

To pokazuje, w moich oczach, że jesteś nastawiona na poważniejszy związek. Szczerze ? To , na początku znajomości, ... trochę przeraża. Może i jako facet lubię konkrety, ale lubię też emocje, niepewność związaną z tym jak znajomość się rozwija, czy mi odpowie czy nie, czy da się zaprosić czy nie, czy widzi mnie jako kolegę, jako kogoś na przygodę, czy kogoś na dłużej.

Reasumując, to że nie wiem dokąd mnie zaprowadzi znajomość z daną dziewczyną jest .. fajne. To taka hmm ekscytująca zależność między tym jak bardzo nie lubię doznawać porażki, a tym czy jednak chcę poznać daną dziewczynę, gdzieś ją zaprosić. Okej, w internecie jest tak "sucho" i trochę inaczej to wygląda, nie ma tego spontana, a ty w sumie tym opisem jeszcze bardziej ... odzierasz całą tą magię.

Musisz brać pod uwagę, że ktoś Ciebie kompletnie nie zna. Nie zna Cie, a pierwszy przekaz jaki idzie jest:
a) "szukam poważniejszego związku"
b) "dostałam po dupie i ... szukam poważniejszego związku"

No i to, ... "odpowiem na wybrane wiadomości". A ja napiszę tylko tam gdzie chcę i przepraszam bardzo, ale nie biorę udziału w castingach Okej, każdy wie jak to wygląda - pisanie wprost rzeczy oczywistych niekoniecznie poprawia pierwsze wrażenie To trochę wygląda jak: "piszcie, a tu sobie siedzę przy biureczku i sobie pooglądam te oferty i może jakąś wybiorę". Spoko, nikt Ci nie broni, ale ... bez mojej

Inna sprawa to to, że jak zmienisz opis to pewnie dostaniesz stos niewybrednych propozycji, przez które będziesz musiała przebrnąć, aby cokolwiek znaleźć

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2014-11-09 o 09:33
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 09:43   #45
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Bo nieciekawi faceci mają w nosie, jaka jesteś. Skoro pisały drechy i sponsorzy to chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że ich głównie Twoje zdjęcie interesowało. A skoro chcesz czegoś więcej, to daj ludziom na to szansę.

Cytat:
Ale to brzmi niemiło, zwłaszcza w połączeniu z innymi elementami.

Cytat:
Zachęci, uwierz. Mam konto na portalu społecznościowym/randkowym i patrzę na zainteresowania, na słuchaną muzykę i na inne elementy przedstawienia siebie. Przede wszystkim daje jakąś podstawę do pierwszego kontaktu, rozpoczęcia rozmowy; dalej - mówi jednak o Tobie jaką jesteś osobą, czy prędzej pójdzie się z Tobą na imprezę do klubu disco, czy na spacer po zabytkowej dzielnicy. No cokolwiek. Bo wpisywanie "zainteresowania: muzyka i literatura" też jest głupie. Jeśli chcesz trafić dobrze, to napisz o sobie jak najkonkretniej różne rzeczy, wtedy będą mogli Cię znaleźć ci którzy Twoją filozofię życiową i Twoje zainteresowania podzielają. Uwierz, nie będzie to bardziej prywatne niż to, że nie szukasz przygodnych znajomości. Portale randkowe to giełda, jeśli się nie pokażesz w pozytywnym świetle to będziesz mogła liczyć tylko na propozycje seksu, bo nikt kto ma przed sobą 100 dziewczyn o których już coś wie nie zainteresuje się taką, o której nie wie nawet, czy nie ma siusiaka, skoro "niespodzianka" (jak ktoś już zgrabnie zauważył ). Nie jesteś tam jedyną kobietą, więc żeby nawiązać fajny kontakt, to musisz się albo sama wysilić (czyli zagadać do kogos nie uśmieszkiem, tylko nawiązując do jego opisu), albo trochę otworzyć.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-11-09 o 09:46
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 11:39   #46
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Mój opis? Proszę bardzo.
''Niespodzianka.
Nie szukam przygód. Panom 30+ dziękuję. Odczytuję wszystkie wiadomości jednak jesli nie jestem zainteresowana to nie odpiszę.''
Ja bym nie napisał bo pogrubione dla mnie jest bardzo niekulturalne. Jeżeli do mnie jakaś kobieta pisała a nie była w moim guście to zawsze odpisałem.
I napisz jakie masz zainteresowania, czego słuchasz itp. gdyby nie było tego "+30" to pomyślałbym, że szukasz sponsora.

A ostatnio badoo mnie denerwuje bo mam ciągle spam typu "Jakaś tam chce z Tobą porozmawiać" też to macie ?
Stary 2014-11-09, 17:02   #47
chcetozsiebiewyrzucic
Przyczajenie

witajcie ponownie!
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi w tym wątku. Przemyślałam sobie parę rzeczy i zmieniłam opis. Choć poprzedni po prostu miał być rzeczowy aby odstarszyć potencjalnych zboków, seksoholików i erotomanów oraz podstarzałych panów. Zawarłam kilka zdań na temat moich pasji (z wielkim bólem, ale czyta się to sympatycznie). Nie ma informacji na temat kogo szukam, jest tylko info 'Mile widziani Panowie 20-25.
Po modyfikacji profilu napisałam do dwóch, nawiązałam w wiadomościach do ich zdjęć (nic obraźliwego, po prostu zapytanie). Niestety nie otrzymałam odpowiedzi..Więc dalej wychodzi na to samo ) Czyli ignorowanie mojej osoby. No cóż..

Pragnę dodać, że przejrzałam kilkadziesiąt profili dziewczyn w wieku zbliżonym do mojego. Nie byłam zaskoczona, bo w ogóle nie miały opisów, albo 'napisz to się dowiesz'.
Stary 2014-11-09, 17:12   #48
pffe
BAN stały

Cytat:
witajcie ponownie!
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi w tym wątku. Przemyślałam sobie parę rzeczy i zmieniłam opis. Choć poprzedni po prostu miał być rzeczowy aby odstarszyć potencjalnych zboków, seksoholików i erotomanów oraz podstarzałych panów. Zawarłam kilka zdań na temat moich pasji (z wielkim bólem, ale czyta się to sympatycznie). Nie ma informacji na temat kogo szukam, jest tylko info 'Mile widziani Panowie 20-25.
Po modyfikacji profilu napisałam do dwóch, nawiązałam w wiadomościach do ich zdjęć (nic obraźliwego, po prostu zapytanie). Niestety nie otrzymałam odpowiedzi..Więc dalej wychodzi na to samo ) Czyli ignorowanie mojej osoby. No cóż..

Pragnę dodać, że przejrzałam kilkadziesiąt profili dziewczyn w wieku zbliżonym do mojego. Nie byłam zaskoczona, bo w ogóle nie miały opisów, albo 'napisz to się dowiesz'.
Jezu, nie przyjmiesz do wiadomości, że może nie są Tobą zainteresowani?
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 17:29   #49
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
witajcie ponownie!

ta starość po 30-tce.... Sypią się jak piasek na Saharze.
Ja mam dwa konta: na badoo i na sympatii. Na obu mam dłuższy, osobisty opis, za to nie mam zdjęć, na pierwszym tylko 1, na drugim wcale. I piszą do mnie faceci na poziomie, umiejący czytać ze zrozumieniem. Jeśli chcesz mieć facetów z lepszej półki, to sama się trochę postaraj. Poza tym - daj im na odpowiedź może choć dobę? Może nie siedzą przy kompie non stop? Wyglądasz na zdesperowaną, odpuść trochę, portal randkowy to nie jakiś wyścig. Jak masz kogoś fajnego tam poznać, to poznasz, jak nie, to nie.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 17:41   #50
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
witajcie ponownie!

W takim wypadku możesz poprosić o mój numer gg
Stary 2014-11-09, 17:52   #51
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Wybacz autorko szczerość, ale jeśli piszesz do tych facetów takim tonem, jak tutaj i jeśli taki sam masz opis to ja się nie dziwię, że nikt Ci nie odpisuje.
Zdajesz się być bardzo niemiłą, nadętą osobą, a takie wrażenie po prostu odstrasza, zwłaszcza na portalach randkowych, gdzie jak nie jedna, to następna, bo "ofert" mnóstwo i tylko przebierać w nich.
Może i masz ładną buźkę czy ciało (i dlatego zwracają uwagę na żywo) ale charakterek to raczej nie za fajny, a to się liczy przy poznawaniu ludzi przez internet, chyba że liczysz na szybki numerek albo sponsora.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 19:46   #52
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Nie Ty jeden masz takie doświadczenia. Ja miałem dokładnie tak samo.

Potem to już bardziej na zasadzie przeprowadzania doświadczeń to było Komunikatywność hmm mniej więcej jakby do miss universe zagadywał jakiś żul - sęk w tym, że ani one nie były miss universe, ani ja żulem. w rzeczywistości zawsze wiedziałem jakie dziewczyny są w moim zasięgu, której się mogę spodobać, a której mniej. Natomiast na takim badoo to duuuużo poniżej "określonego poziomu", poniżej którego nie należy schodzić No ale tak jak mówię, niezła zabawa w sumie była - ja facetom raczej bym nie polecał tego portalu. Prędzej się nabawią depresji. W prawdziwej rzeczywistości na pewno są w stanie znaleźć coś, że tak brzydko powiem, z "wyższej półki".

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2014-11-09 o 19:49
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 20:08   #53
DopplegangerEddarda
BAN stały

Właśnie. Strasznie depresyjne jest badoo Oczywiście można się trochę rozpisać i wtedy zazwyczaj odpisują ale przecież w realu wystarczy zwykłe "Hej, która godzina ?" xD
Stary 2014-11-09, 20:10   #54
Martiza3346
Raczkowanie

Kiedyś miałam profil na portalu randkowym i powiem Ci, że zdjęcie to jedno, ale opis też jest cholernie ważny.
Twój profil jak sama nazwa wskazuje ma przedstawić w wielkim skrócie to jaką jesteś osobą, więc to normalne, że powinnam zamieścić tam kilka słów o Twoich zainteresowaniach, cechach charakteru, ulubionych książkach, filmach muzyce, to niby takie banały, ale właśnie od takich rzeczy decyduje to czy jakiś mężczyzna do Ciebie napiszę. Zobaczy, że lubicie ten sam rodzaj muzyki i w wiadomości zapyta właśnie o nią i już korespondencja na jakimś poziomie się zaczyna
I z własnego doświadczenia wiem, że kiepscy, zboczeni faceci napiszą do Ciebie niezależnie od tego czy nie masz opisu, czy masz taki jak miałaś wcześniej, albo taki naprawdę całkiem spoko, rzeczowy, który przedstawia Cię w jak najlepszym świetle.
Serio, na takim portalu nie liczy się tylko zdjęcie, opis też jest ważny, wręcz kluczowy.
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 20:52   #55
Lagoon
Raczkowanie

Jak masz takie wzięcie "w realu" to czego szukasz na portalach randkowych? :P nieśmiałość nieśmiałością, ale tak trudno pociągnąć rozmowy jak jakiś facet Cię zagaduje na ulicy? Czasem przecież dochodzi potem do wymiany namiarów/zaproszenia na kawę. Można też przecież wyjść raz na jakiś czas do pubu, na koncert, jakieś wydarzenie związane z Twoimi zainteresowaniami. Tak też się poznaje ludzi.
A co do tego Twojego profilu, to może z Twoim zdjęciem jest coś nie tak? :p Może kiepskiej jakości, za ciemne, mało Cię widać czy coś.
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:25   #56
chcetozsiebiewyrzucic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Jak masz takie wzięcie "w realu" to czego szukasz na portalach randkowych? :P nieśmiałość nieśmiałością, ale tak trudno pociągnąć rozmowy jak jakiś facet Cię zagaduje na ulicy? Czasem przecież dochodzi potem do wymiany namiarów/zaproszenia na kawę. Można też przecież wyjść raz na jakiś czas do pubu, na koncert, jakieś wydarzenie związane z Twoimi zainteresowaniami. Tak też się poznaje ludzi.
A co do tego Twojego profilu, to może z Twoim zdjęciem jest coś nie tak? :p Może kiepskiej jakości, za ciemne, mało Cię widać czy coś.
Gdy jakiś obcy facet powie mi komplement, próbuje zagadać to ja się zazwyczaj peszę, dziękuję i uciekam. Skrępowana się czuję. Tak już mam.

Natomiast usłyszałam od paru osób, że gdy się na mnie patrzy to wydaje się, że jestem jakby 'obrażona', mam na myśli tu ludzi, nowych, którzy przebywają w moim towarzystwie. A ja po prostu jestem wstydliwa i nie potrafię być od razu otwarta.

Co do zdjęć - każdy mi mówi, że na żywo wyglądam lepiej niż na zdjęciach.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości