|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Też mam cebuszke i jestem zadowolona. Używam jej non stop nawet do siedzenia w dzień. Wolę jej wypełnienie niż standardowej poduszki
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
My postanowiliśmy imiona wypisać na kartce i jak malutka się urodzi to zobaczymy które do niej pasuje.
Póki co mamy 3 propozycje.
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sie wyspalam...ale cos mnie gardło boli :/
My mamy imię wybrane i nie zmienimy na 100%
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez!
|
|
|
|
#1115 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na tel w apce nie mogę cytować, też mnie to irytuje. Cytat:
Chciałam kupić tam więcej pierdół, ale odpuszczam No i w sumie ten co zamówiliśmy jest równie drogi niestety, ale też wg zapewnień sprzedawcy bezpieczny Podczas skladania zamówienia przyszła rodzinka z pół rocznym malcem już po nowy fotelik, bo ze starego wyrósł, więc to szybko zleci ![]() Cytat:
to już ostani gwizdek na takie wycieczki ![]() Cytat:
![]() Skoro u Ciebie , to i u mnie zaczynam łapać stresika ![]() Cytat:
ja jestem miesiac po farbowaniu i stwierdzam, że włosy rosną mi wolniej w ciązy Cytat:
![]() Rozsądnie myślać powinny być, ale kto ich tam wie... Cytat:
Miałam dziś w planach spacer po lesie, ale póki co jest tak depresyjnie, że chyba z domu nie wyjdę
|
|||||||
|
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Odzywam sie do Was po dlugiej nieobecności ![]() Ostatnio trochę Was podczytuje i postanowiłam też napisać. Podziwiam Was dziewczyny,że chcecie sie pakować do szpitala 2 tyg przed porodem, ja w pierwszej ciaży to już w 7 miesiacu byłam spakowana |
|
|
|
#1117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ją swoją kupilam na olx. Udało mi sie bo normalnie kosztuje ok 150zl a laska sprzedawała za 60zl a używała jej dwa tygodnie bo urodziła wcześniej. była jak nowa, w sumie nadal jest
![]() Tylko trzeba sie nauczyć na niej leżeć. Ją spać dalej nie umiem na niej, ale leży sie mega i plecy już nie bolą. Cytat:
O to muszę poszukać,dzięki ![]() Cytat:
![]() Punk, to już bierz witaminki, herbatę z cytryna i uważaj na siebie. Cytat:
no ostatni, ale czekaliśmy na ta paczkę od kuzynki. I dobrze że sie wstrzymalismy bo sporo zaoszczędziliśmy. W przyszłym tyg koronie górki jak będę peala to pochwałę sie co mamy ![]() oj u nas wczoraj wieczorem i całą noc była mgła a dziś mokro ![]() Cytat:
![]() chciałam poprasowac bo mam niezla stertę, ale wypeasowalam 3 koszulki mężowi i musiałam sie polozyc. Chyba wczorajsze zmeczenie wychodzi dziś dopiero.
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
Na te składy trzeba uważać,kurczę. Ja odstawiłam palmersa zupełnie. Stoi u męża na stoliczku nocnym,używa go do rąk
[/QUOTE]Palmers tez jest niewskazany w ciazy ?
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupujecie poduszki do karmienia?
Może te rogale mogą też pełnić funkcję poduszki do karmienia?
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam tego rogala z All i się tak wyrobił że została mi połowa tego wypełnienia
(te kulki styropianowe) masakra, może do stycznia wytrzyma.fajne te mufki ale czy one są wygodne? Alb, a czemu miałaby być zamknięte przychodnie?
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Kinqa nie wiesz czy bounty pack dostaje sie jeszcze raz w ciazy? Czy dopiero po porodzie? I gdzie go odebrać jesli po? |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry, nie nadrobie Was ale juz wracam mniej wiecej
![]() witam wszystkie nowe mamy |
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
aska, te moje sny się biorą z rozmów z całego dnia tak sobie wywnioskowałam
bo koleżanka urodziła córeczkę 2400 potem o porodach rozmawialiśmy i innych rzeczach i potem mi się to miesza we łbie Simonee, ja myślałam że mój rogal posłuży jako poducha do karmienia ale raczej nie dotrwa do takiej fazy ![]() oj to chociaż tyle że macie 3 wybrane ![]() jasowa, ja używam raz dziennie Plamersa a raz dziennie BabyDream zakupiłam to muszę zużyć ![]() ma.ko, dziś niedziela daj sobie na wstrzymanie z tym prasowaniem możliwe że wczorajsze szaleństwa wychodzą teraz...Kinqa, herbatka z cytrynką cię czeka, kuruj ![]() Kika, no witaj córo marnotrawna ![]() co słychać? ja się wykąpałam i oporządziłam znalazłam sobie sposób i oby się sprawdził do końca ciąży
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Mam zakaz opuszczania pokoju
Z nudów (jakby nie było wazniejszych powodówZaufałam autorce bloga, bo moja wiedza w tej kwestii jest zerowa i usunęłam z zamówienia krem do buzi i chusteczki Nivea.
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko Smerfetka zaraz sobie zrobię herbatkę. Na razie sprzątam
znów syf się zrobił. Młodej pokój jutro na spokojnie posprzątam jak będzie w szkole. Cytat:
dla dzidziusiow. Pewnie znów będzie trzeba odebrać w Bootsie.
|
|
#1127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ją jeszcze w czerwcu dostałam od koleżanki taka mała do karmienia właśnie. Cytat:
Mufki są ciepłe ![]() Cytat:
![]() Zdradz sposób ![]() Cytat:
Właśnie pooijam soczek z marchwi, jabłka i burana mniam.
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
askaa no to gratuluję 8. miesiąca
simonee rogale są cudowne do karmienia piersią http://p.alejka.pl/i2/p_new/23/60/po...-dluga_0_b.jpg dzidziuś ładnie leży na poduszce, nie trzeba go trzymać
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee ja muszę farbować co miesiąc, półtora. Od razu sie lepiej czuje
z odrostem za to fatalnie A jeśli chodzi o imię to mi chodziło inne po głowie, ostatnio zagadnelam TŻ w tej sprawie ale mówi ze nie zmieniamy Smerfetka ahh te sny...
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Maritxell to jak zima chcesz bez kremu ochronnego dziecko brac na dwor?
|
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
sama bez kremu nie wyjdę to i dziecka tak traktować nie będę
chodzi konkretnie o krem Nivea i jego skład. Miałam go w koszyku i go usunęłam, kupie inny.
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Askaa ja w tym sklepie jeszcze nic nie kupiłam, obsługa mi jakoś nie podchodzi, damę dzieci tam pracują praktycznie (uczennice)
Sporo rzeczy jest tych samych co w hurtowni na gnieźnieńskiej z tym ze tam taniej polecam sie wybrać
|
#1133 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tymbardziej, ze odwiedzi mnie moja mamuśka za tydzień i pomoże ![]() Cytat:
![]() A dziś prosze leżec jak królowa i odpoczywać, nie ma żartów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czas leci jak szalony ![]() Właśnie tak samo jak na foto kuzynka moja karmiła i od razu mi polecała, że koniecznie to muszę mieć bo jej to znacznie ułatwiło życie bo Młody ciągle przy cycu wisiał ![]() Cytat:
Raz chyba ze 4 czy 5 stały i plotkowały i nic... zero reakcji a co do hurtowni to też mam alergię Pan tam pracujący lepiej wiedział odemnie ile ja będę z dzieckiem jeżdzić autem i koniecznie chciał maxicosi sprzedać mamy pecha jak nic.
Edytowane przez askaa02 Czas edycji: 2014-11-09 o 12:40 |
||||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Maritxell, ja też czytałam dużo opinii na sroka i zdecydowanie Hipp i BB są najlepsze i jeszcze nie są takie drogie co też jest ważne
a chusteczki podobno Huggies są najlepsze, ale nie wiem na 100% a do buźki Ziajka... Ma.ko, też sobie popijam soczek ![]() dobrze zrobiłaś u mnie też prasowanie woła ale jeszcze niech sobie pokrzyczy troszkę a co do sposobu na Bożenę to kładę się w wannie tak na pół leżąco żeby brzuchol nie był spięty i daje a jak skońćzę to łapię się za taką rurkę którą mamy zamocowaną przy wannie, żeby było lepiej wstawać (niedawno to odkryłam), i się podnoszę nie wiedziałam że w takiej pozycji da się koło bożeny robić a tu niespodzianka ![]() Ellyunia, dobrze że w tym tygodniu 1 tylko taki porąbany był..ehh... tak często farbujesz?? uuu ja już 5 msc nie farbowałam
|
#1135 |
|
Buc
|
dzień dobry.
![]() kurczę zaczął mnie boleć ząb.
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia sprobowalabys Majce zmienić imię :P
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
Wczoraj ok 1 w nocy oddechu złapać nie mogłam glebokiego i pobolewalo mnke tak jakby w mostku.myslicie ze to mala tam wlazla ? A jak stanelam i pochodzilam to przeszlo zaraz Ma.ko hahhaha . Nie no kolacja obowiazkowo przy stole Alb biedna mała. Lilijka ja slyszalam ze kolo 8 miesiaca właśnie znowu czesto gęsto kobieta może mieć nawrot mdlosci i rzyganko . Ale to tylko wiem ze slyszenia Bajlaga ja też ze zgaga prawie codziennie sie uzeram... od czego ona jest ? Smerfetka nooo takke popaprane sny w ciazy to chyba norma ... Simonee u mnie imię Hannahnw 100 % pewne.no chyba ze wyjdzie suprise w postavi chlopca Siminee wlasnie caly czas zastanawiam się nad tym rogalem Suszarka dziurkę w zebie masz ? Nie ma nic gorszego od bólu zęba
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka ból porodowy gorszy od bólu zęba
hie hie. A zgaga jak to mówią dziecku włosy rosną
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, to nasz Mały urodzi się z warkoczem do pasa
patrzcie co udało mi się wczoraj zrobic mojej chrześnicy
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

) ale sklepowe jakieś stały, widziałam ostatnio
nie byli tego dla najmłodszych? Nie chcieliście poczekać? W sumie mamy jeszcze czas 

idę w takim razie kupić dzisiaj

[/QUOTE]

Z nudów (jakby nie było wazniejszych powodów