|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48860117]Zeberko czekam do jutra, mąż nie chciał, żebym na weekend szła do szpitala. Jutro rano pojadę na IP z kartą informacyjną, którą dostałam wczoraj i zostanę. Mam nadzieję, że same tabletki dadzą radę, nie chciałabym drugiego zabiegu... Boję się, bo u mnie w szpitalu leżą chyba w jednych salach wysoko ciężarne z tymi, które straciły Maluchy...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja też leżałam z kobietą do porodu... Straszne to. A jak jechałam na amniopukcję w drugiej ciąży to chcieli mnie położyć na oddziale z noworodkami A krwawienie samo się nie rozkręca?
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Gryziu jak sie trzymasz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4803 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki, że pytacie. Krwawienie chyba rozkręci się samo, dzisiaj miałam różowy śluz. Ale do szpitala i tak pójdę, wolę być pod opieką lekarza.
Iza dzisiaj już lepiej, staram się pogodzić z losem, widocznie tak miało być. Przynajmniej wiem, że u mnie coś jest nie tak i że moje poronienie to nie przypadek. Mam nadzieję, że to tylko zespół antyfosfolipidowy, w piątek będę robić wszystkie badania. No i przy kolejnej ciąży nie pozwolę na wizyty co 4 tygodnie i nie wyjdę z gabinetu zanim nie dostanę leków... Zresztą myślę, że do kolejnej ciąży daleko... Chyba umrę ze strachu... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia przytulam mocno. Straszne
Mam nadzieję że obędzie się bez zabiegu. Perse wszystkie kombinezony w hm w promocji? |
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
gryzia kochana myślę o Tobie cały czas.. Ściskam mocno
|
|
#4806 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny. Naprawdę bardzo bardzo dziękuję... Muszę się pozbierać, zrobić badania i walczyć dalej...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Gryziu kochana myślę o Tobie... tak bardzo Ci współczuję, tak bardzo chciałabym Ci powiedzieć , że kiedyś jeszcze będzie dobrze.. ale to przecież i tak nic teraz nie zmieni, nic nie ukoi Twojego serca.. Trzymaj się jakoś.. ale płacz ile potrzebujesz, płacz to chyba jedyny ratunek w tej chwili..
Ja niestety miałam zarówno za pierwszym jak i drugim razem łyżeczkowanie. |
|
|
|
#4808 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie chcę płakać... Wiadomo, to będzie wracać. Ale jestem silna, dam radę. Mam wspaniałego męża, teraz muszę się skupić na nim, do tego budowa naszego gniazdka, mam po co żyć... I jeszcze zostanę ziemską mamą
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-11-09 o 09:46 |
|
|
|
#4809 |
|
Konto usunięte
|
AM to najwspanialsze najsilniejsze kobiety, jakie kiedykolwiek poznałam.. I Ty Gryzia jesteś tego przykładem. Trzymaj się, myślę o Tobie nieustannie...
Kucyku nie mam pojęcia, było kilka sztuk z przeceny a innych w ogóle nie widziałam. Fajne też były w C&A. |
|
|
|
#4810 |
|
Konto usunięte
|
Perse
dajecie mi siłę, bardzo dużo siły!Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48859429] Właśnie - Pani, kupiłaś? [/QUOTE] ![]() ale dostanie niebawem Skip Hopa - plecak ze smyczą. smycz najwyżej odepnę. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48860820] I jeszcze zostanę ziemską mamą a z tym mieszaniem pacjentów w szpitalu... w "moim" jest remont patologii i leżałam z laskami przeterminowanymi lub takimi do porodu... kiepsko się słucha, leżąc ratunkowo, że ktoś płacze że przytył 6 kg w ciąży. albo, że na fajkę ciężko wyjść.
|
|
|
#4812 |
|
Konto usunięte
|
właśnie mnie to zdziwiło że kobiety w ciąży chodzą na fajke
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- w szpitalu to zauważyłam Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mnie to razi.Ostatnio siedziałam na przystanku obok siedziała laska brzuch wielki (chyba 8-9 miesiąc)i faja w ustach.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-11-09 o 10:57 |
|
|
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48860117]Zeberko czekam do jutra, mąż nie chciał, żebym na weekend szła do szpitala. Jutro rano pojadę na IP z kartą informacyjną, którą dostałam wczoraj i zostanę. Mam nadzieję, że same tabletki dadzą radę, nie chciałabym drugiego zabiegu... Boję się, bo u mnie w szpitalu leżą chyba w jednych salach wysoko ciężarne z tymi, które straciły Maluchy... [/QUOTE]u mnie po 2 # lekarz powiedział, że jak raz był potrzebny zabieg to drugi raz też będzie [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48860820]Ja już nie chcę płakać... Wiadomo, to będzie wracać. Ale jestem silna, dam radę. Mam wspaniałego męża, teraz muszę się skupić na nim, do tego budowa naszego gniazdka, mam po co żyć... I jeszcze zostanę ziemską mamą jesteś dzielna Cytat:
niestety niektórzy mają trociny zamiast mózgu dziewczyny jakie książeczki mogę kupić dla 2 latki? polećcie coś
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki kochane. Kupilam pierwszy lepszy bo wybor w aptekach zerowy a musialam bo juz cycki jak kamien sie robily a Maly tak ciagnie ze krew leci
niestety skapitulowalam nocke i spalam cala a tz chodzil i robil butle i karmil :/ dzis rano sie karmilismy ale pokarmu malo jeszcze i sie nie najada wcale a wisiec mozemy tak caly dzien :/ ale kupie jeszcze elektryczny. A jakie mleko polecacie w razie czego? Bo tz pojechal i kupil bebiko 1 i nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy nie ale Igorek zrobil 2 kupy w ciagu 30 min. Ale pewnie to norma bo juz 2 dni nie robil. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Gryzia doczytalam i strasznie mi przykro Kochana! To nie tak mialo sie skonczyc!!! Swoja droga w szpitalu teraz tez lezala z Nami dziewczyna My z dziecmi a ona dziecko z 29tc w inkubatorze w ciezkim stanie ehh na szczescie z dzieciatkiem juz jest lepiej ale dopiero po 4 dniach ja ptzeniesli na sale do drugiej dziewczyny z wczesniakiem. Masakra!!!
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domisiowi bebiko pasuje tylko że my zaczeliśmy od 2 bo zaczął go pić dopiero jak zaczął 8 miesiąc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakładasz nakładki na brodawki? mi to pomagało. o kupnie kolejnego opakowania mleka nie myśl, mało ci leci bo Igor też mały. mi Krzyś wisiał non stop na cycu przez 4 tygodnie, ciężko ale da się przeżyć. ale warto. i dla zdrowia i dla portfela. pokaż Igorka najbardziej wyczekane dziecię na forum
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Iza tak od wczoraj w domu. Tz zakochany i ie mogl sie doczekac az bedziemy w domu. Robi przy nimbwszysto a mnie nie dopuszcza!
Berbie tylko ze ja mleka to odciagne 10ml i koniec a on z butelki zkjada spokojnie 60ml i po 2h sie budzi glodny
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
ale to że ty odciągniesz 10 nie znaczy że tam tyle jest, dziecko jest lepszym ssakiem niż laktator. i jak nie będziesz go ciągle przystawiać to mleka będzie coraz mniej. wszystko to przerabiałam i wiem, że ciężko jest na początku. piszę Ci to samo, co pisały mi dziewczyny
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48860288]Dzięki, że pytacie. Krwawienie chyba rozkręci się samo, dzisiaj miałam różowy śluz. Ale do szpitala i tak pójdę, wolę być pod opieką lekarza.
Iza dzisiaj już lepiej, staram się pogodzić z losem, widocznie tak miało być. Przynajmniej wiem, że u mnie coś jest nie tak i że moje poronienie to nie przypadek. Mam nadzieję, że to tylko zespół antyfosfolipidowy, w piątek będę robić wszystkie badania. No i przy kolejnej ciąży nie pozwolę na wizyty co 4 tygodnie i nie wyjdę z gabinetu zanim nie dostanę leków... Zresztą myślę, że do kolejnej ciąży daleko... Chyba umrę ze strachu... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] Kochana jesteś bardzo dzielna. Wiem, że teraz żadne słowa nic nie dadzą ale jestem pewna, że jeszcze będziemy się tu cieszyć i z radością witać na świecie Wasze ziemskie Maleństwo
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze tz zaangazowany! Cudownie! GRYZIA kochana jestes bardzo dzielna. Ze sie doczekasz to normalna sprawa, kazda z nas sie doczeka I mamy na to juz tutaj wiele pieknych przykladow, ku pokrzepieniu serc :-* RENIA gdzie jestes? Co u Was? |
|
|
|
|
#4823 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Agatko
Super, że już w domu Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możecie polecić mi jakąś książkę o ojcostwie dla tż?
chcę kupić Krzysiowi na pamiątkę pierwszych świąt BN Opowieść wigilijną Dickensa, możecie polecić jakieś ładne wydanie?
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Berbie my sie przystawiamy w miedzyczasie tyle ze ja tez musze troszke ogarnac w mieszkanku to i owo i siebie przedewszystkim a tak nie mam czasu na nic. Ale przystawiamy co chwile. A druga sprawa taka ze juz krew leci i sttasznie boli wiec tez chce je smarowac zeby dychly chwile.
Fotki jakies wstawie ale jeszcze niewiele mam bo w szoitalu nie robilam. Gryzia doskonale wiem co czujesz bo przeszlam przez to samo! Wiem ze jest ciezko ale dasz rade a z swojej str jesli moge poradzic to polecam isc odrazu do kliniki a nie czekac i bujac sie po ginkach.... ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|
#4827 |
|
Konto usunięte
|
Ale ślicznego masz Synka Agatko
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkanie nie zając, a co ty myślałaś, że przy małym dziecku będziesz miała na coś czas? za kilka tygodni trochę go znajdziesz. ale o sutki jak najbardziej musisz dbać. nakładaj do karmienia nakładki!
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Nicola O'Byrne "Otwórz bardzo ostrożnie"
Satoru Onishi "Kto się schował?" Sam McBratney "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" Daniel Napp "Pan Brumm" i - zawsze - polecam szczegółowce. Są najróżniejsze wszak. Cytat:
T. miałam przy sobie dopiero od 5 doby. W biuście NIC. nie ma w tej chwili rzeczy ważniejszej (ogarnąć siebie, dom ) niż karmienie. o ile chce się karmić piersią.Hope ostatnio wrzucała ile taki maluch potrzebuje, jaki jest jego żołądeczek. a Igor jest przecudny!!!!!!
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia polecam wejsc na naszegobociana na forum tej kliniki i na bank sie czegos dowiesz!!
Berbie wiesz juz nie o mieszkanie chodzi bo porzadek mam ale o siebie. Chce troche dojsc do siebie i sie ogarnac. Ale przystawiamy sie jesli o to chodzi a sutki smaruje i swiece cyckami a nakladki u nas nie zdaja egzaminu bo Igor dostaje szalu ... Dziekujemy!
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

[/QUOTE]

dajecie mi siłę, bardzo dużo siły!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

niestety niektórzy mają trociny zamiast mózgu

) niż karmienie. o ile chce się karmić piersią.