|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIV
Juz jutro promocja,a ja nadal nie wiem na jaki kolor rozu Bourjois sie zdecydowac. Moze ktos ma porownanie zachwalanego tu 34 z nr 95?
Obecnie mam 15 bo chcialam matowy roz i nawet sobie chwale ale chcialabym cos nowego. Jestem szatynka mam niebieskie oczy cera dosc blada ale nie porcelanowa-uzywam podklaow 180cs w zimie mieszam ze 150 oraz Rimmel Stay Matte 103. Rzesy i brwi czarne. Nie chcialabym bardzo rozwietlajacego efektu raczej jesli juz nue mat to delikatne rozwietlenie bez drobinek i tak by efekt byl wyrazny na policzkach |
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;48858285]Pewnie tak ale promocja kończy się jutro więc cena będzie pewnie wynosic 57 zl więc prawie żadna różnica w porównaniu z ceną dziś i jutro.[/QUOTE]
sluszna uwaga Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zimą też muszę mieszać 180CS ze 150, chociaż mam wrażenie że czasami koło lutego 150 mi wystarcza i wyglądam w nim ok i nie za blado. Podoba mi się, że te kolory nie są różowe Polecisz mi jakiś lżejszy podkład w tej kolorystyce?
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
Czy znajdę w Rossmannie skośny pędzelek? Jeżeli tak, to wiecie mniej więcej w jakiej cenie? Proszę o odpowiedź
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Tak jest, bardzo go lubię
To jest już moja druga buteleczka. Fajnie wyrównuje to, co nie poszło z winy pędzelka i mojej podczas malowania, przy gorszych lakierach potrafi nawet zniwelować "bąbelki" na powierzchni i pięknie nabłyszcza. Przedłużenia trwałości szczególnej od niego nie wymagam, lakier mam na paznokciach zawsze max 3 dni bo zaczyna się pojawiać duży odrost już. Żeby mi włosy tak szybko rosły jak te paznokcie ![]() Słyszałam też wiele dobrego o Poshe i Kwit Kote i jak będę miała tylko okazje to wypróbuję jak skończę buteleczkę Insta-Dri.
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() używałam celebrities beauty a teraz mam art make-up i zdecydowanie bardziej polubiłam ten pierwszy(chociaż nie lubiłam w nim tych świecących drobinek)
Edytowane przez anna_belle Czas edycji: 2014-11-09 o 12:02 |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Poki pamietam
Tarnow, DH Swit - Lovely, wibo, Miss Sporty, Rimmel, Maybelline, MaxFactor, Astor, L'oreal
|
|
#2380 |
|
Przyczajenie
|
Jest tutaj jakaś Cieszynianka?
Zastanawiam się, czy znajdę w którymś rossku w Cieszynie szafę Revlon
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej odpowiada mi wykończenie hm serum bo hm ma bardziej pudrowe wykończenie. oba podkłady po aplikacji nie są lepiące, ale dość szybko się ścierają i wymagają wykończenia pudrem. byłam w kilku rossach i nie ma hm serum, ktoś pisał że zmieniają szatę graficzną.... ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
mam insta z pipetą i właśnie po aplikacji go na lakier wyskakują mi bąbelki nawet na essiakach. zaraz po nałożeniu na lakier błysk jest mega, ale nie trwa on długo.. może mój jakiś stary już jest, mimo że nie zgęstniał.
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Na promocji będzie tak,że np. kupie podkład, a puder,kredka czy cokolwiek które jest tańsze dostanę gratis tak?
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za hm jednak rozejrzę się w necie podczas DDD, bo w R. nie miałabym żadnego produktu do niego do pary NaCytat:
czy to essie czy rimmel czy miss sporty, każdy lakier wygląda super, fajnie się błyszczy i długo się utrzymuje. A codziennie się kąpię, zmywam, itd., żeby nie było u mnie lakier max 3 dni na paznokciach, bo potem spory odrost i brzydko to wygląda.Nie wiem dlaczego u Ciebie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Tak. |
||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie naprawdę, essie/rimmel/miss sporty/wibo/joko/golden rose wszystkie wyglądają na paznokciach podobnie. Dlatego essie już więcej nie kupię, bo za drogie te lakiery dla mnie, a efekt taki jak po lakierach za max 10 zł bo tyle max na lakier wydaję.Chyba zakupię drugi piasek Wibo jutro i chciałabym jakieś fajne bordo albo śliwkę
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tu jest problem. ale odżywkę zawsze stosuję, a może to wina odżywki?
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro planuję zakup Bourjois HM serum 51 i do tego L'oreal Volume Milion Lashes So Couture, a jak nie znajdę nie będę płakać, bo widziałam na kosmetykizameryki te rzeczy w świetnej cenie. Od siebie polecam: - Bourjois: właśnie ten podkład,kolor 51 dobry dla bladziochów, ale wielkiego krycia nie ma co oczekiwać. oczywiście polecane i wychwalane róże, mam kolor 34. Jest bardzo wydajny, chyba mi wystarczy na całe życie,bo używam od maja i w ogóle nie widać zużycia nie zrobicie sobie nim na pewno krzywdy ![]() - Manhattan - podkład Easy Match Make Up - mam odcień 30, także dobry dla bladolicych, ale ma różowe tony i nie wszystkim może się to spodobać, ja nie mogłam się początkowo przyzwyczaić do tego, ale teraz go uwielbiam. - Maybelline - cień Color Tattoo mam numer 35 On and on Bronze - świetna konsystencja, ogólnie uwielbiam - Wibo - tusz Growing Lashes - wg. mnie lepszy od żółtego z Lovely (który nie jest zły), ale mnie bardziej pasuje. Ładnie rozdziela rzęsy, nie osypuje się i wytrzymuje cały dzień ![]() Astor - masełka do ust w kredce - bardzo fajne produkty, dość trwałe, nie zmywają się z poranną kawą. Nawilżają usta i mają ładne kolory ![]() Jak na razie tyle rzeczy mi przychodzi na myśl ![]()
|
|
|
#2388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakiej odżywki używasz?Cytat:
CS mam i uwielbiam (mieszam 150 ze 180), ale na co dzień chciałabym jakiś lżejszy podkład w tej kolorystyce. HM w R. nie dorwę, więc może coś innego
|
||
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wakacje używałam też kremu bb Eveline- i obecnie go czasem wykańczam jeszcze, mimo że miałam ten do cery śniadej mimo że kolor po wyciśnięciu z tubki jest dość ciemny to produkt ładnie się dopasowuje do kolorytu cery, naprawdę, jest lekki, ma nawet fajne krycie, generalnie nie mogę narzekać. Używałam też kiedyś w wakacje Manhattan Easy Match Make Up i pamiętam,że to tez był lekki podkłąd, mający właściwości nawilżające i również dopasowywał się do kolorytu cery, można wypróbować Nie polecam zaś Bourjois 123 - nie mogę go skończyć, leży w kosmetyczce już pół roku. Chociaz kolory fajne... Obecnie sama szukam czegoś nowego, ponieważ moja cera nie jest już przetłuszczająca się, a raczej sucha, więc szukam podkładu nawilżającego, który nie mniej jednak w miarę dobrze kryje, a jednicześnie nie daje wielkiego efektu rozświetlenia i z racji promocji chyba kupię Rimmel Lasting Finish , bo widzę,że ma w większości dobre opinie. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-11-09 o 13:26 |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do essie nawet nie podchodzę, bo nie mam potrzeby, wolę kilka sztuk wibo. Uwielbiam ciemną malinę nr 395, pięknej sliwki chyba nie mam choć fioletów dużo. Chyba czegos poszukam, na zimę bedzie jak znalazł
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierw chce kupić Insta-Dri,potem Seche,Poshe i Kwit Kote pewnie Ty szybciej przetestujesz te dwa pozostałe to proszę o cynka jakigoś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak kupisz bordo to prosiłabym o zdjęcie
|
|
#2392 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Może loreal shine caresse milady ? klik
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki miałaś bb eveline dokładnie? Kupiłam próbkę wczoraj w gazecie JOY była i jutro się nim pomaluje
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś wie ile kosztuje korektor z Eveline art scenic?
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten w zielonym /morskim opakowaniu.Ja niestety nie dostałam JOY'a w dwóch kioskach, a dalej już nie chciało mi się szukać tej gazety, kupię chyba w ciemno, oglądałam testery tego podkładu i chyba wezmę jednak ten o nr 100 a nie 200, bo jakiś ten kolor 100 jest bardziej zbliżony do CS 180 mam wrażenie, a na pewno jest sporo ciemniejszy niż CS 150. Ale jakbyś z samego rana się nim pomalowała (jeszcze przed otwarcie Rossmana ), to możesz dać znać tutaj wrażenia ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- 12.99 |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zadomowienie
|
blueclair, BB Eveline (miałam do cery jasnej, niebieskie opakowanie) bardzo lubiłam
a teraz boję się kupić kolejne bo ponoć trefne się trafiają a szkoda mi nawet tych 15 zł jak ma potem w koszu wylądować.Manhattan Easy Match był dla mnie za różowy. Nad Rimmelem też myślałam, ale nie znajdę do niego pary ani do HM (kupię któryś online, albo na promo w Hebe jeśli będzie). Najdroższą rzeczą jaką planuję kupić na tej promo jest kolejne masełko astora dziękuję Ci za chęci Cytat:
jak coś upoluję jutro to dam znać. Zajrzę też do sklepu Golden Rose ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
a ja się cały czas zastanawiam, czy potrzebuję Maybelline Color Tattoo On and On Bronze...
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
Byłam przed chwilą w rossmannie i Pani powiedziała mi, że wszystko z szaf będzie wchodziło na promocję. Zapytałam dokładnie o Sally hansen i powiedziała, że też będzie.
|
|
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam wielką ochotę wypróbować lakier essie lecz cena mnie odpychała.
Ku mej uciesze znalazłam filmik na yt, gdzie dziewczyna porównuje essie z lakierem.. golden rose, którego seria color (colour?) expert okazuje się wcale nie odstawać w tyle za essie. |
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

?
zimą też muszę mieszać 180CS ze 150, chociaż mam wrażenie że czasami koło lutego 150 mi wystarcza i wyglądam w nim ok i nie za blado. Podoba mi się, że te kolory nie są różowe
powierzchnia była dalej chropowata, ale mniej ostra. No i jeszcze fajniej te drobinki błyszczały 

może tu jest problem. ale odżywkę zawsze stosuję, a może to wina odżywki?
nie zrobicie sobie nim na pewno krzywdy
tp