|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Mój tata wczoraj przywiózł cała skrzyneczkę mandarynek, 10 kg chyba
I dzisiaj taka myśl mnie naszła, że mandarynki, bigos i śledzie w oleju produkcji mojej mamy to moje pierwsze skojarzenia z zimą simonee z tego co się orientuję to to działa na takiej zasadzie jak np. oddanie szpiku i poza bankami komercyjnymi, które od razu ze względów finansowych odrzuciłam to jak może się komuś przydać to udostępniają bezpłatnie,. Ale nie podjęłam jeszcze decyzji na 100% bo właśnie muszę z innych źródeł zaczerpnąć informacji, być może się mylę i jednak każą płacić
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Oddanie krwi pepowinowej, fajna sprawa tylko koszty.... więc odpuścimy.
Co do imienia to mój tż ma wybrane ale mi nie podchodzi więc nie podejmujemy tego tematu hehe może mu sie odwidzi ![]() Ja odkąd mała poszła do pekola to non stop choruje i siedzimy w domu i wtedy ja też choruje, ale na szczęście bez antybiotyku się udaje jak do tej pory. U mnie dodatkowo szyjka krótka bo nadal ma 1-1,5cm ale niby nie jest gorzej wiec nie musze lezec tylko luteine biore dalej. I niestety żelazo bo sie wyniki posypały bo tez mam miesowstret i w sumie to na kanapkach bym zyla bo do gotowanego mnie nie ciagnie. Dzidza waży 1700 a brzuch to mam taki,że gin myślała,że ja to już termin porodu mam za chwilę Najgorsze jest to,że malutka ułożona jest stópkami w dól i jak tak zostanie to czeka mnie porod sn!!!!!! Bo cesarka juz nie dla mnie a ja sie boje o dziecko ![]() Aha i chyba mam wysypkę na brzuchu ale nie swedzaca i kurcze juz nie wiem od czego.... tyle u mnie sie działo |
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kinqaa ja tez uważam ze chłopak powinien mieć krótkie włosy. Mam znajoma na fb ktora ma synka troche ponad rocznego i ma on dosc długa grzywę a ona mu ta grzywkę spina spinka
Niemowę na to patrzeć, jakby dziewczynkę z niego robiła. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
mąż zabrał synka do swoich rodziców a ja mam odpoczywać dziś spaliśmy do...10.15 wszyscy i jestem zmęczona bardziej niż gdy wstaję o 8... zaraz idę sobie kawę zrobić. współczuję wszystkim ciężkich nocy. ja nawet ok dziś spałam. co do imienia my mamy na 90% bo jak się synkowi odwidzi i jednak zechce Piotrusia będzie Piotruś także raczej Marcel ale może Piotr ![]() co do obcinania włosów chłopcom jestem za. nie lubię długich włosów u faceta ani u chłopczyka. moje dziecko to w ogóle do roku czasu wyglądało jak miminek a rurki to już w ogóle masakra dla mnie.... jak to którejś mąż powiedział: ☠☠☠☠ecz.ka w rurkach...mój mąż jest uczulony na rurki Alb zdrówka dla córki, napisz co ci lekarz powiedział Maritxell faktycznie ciężki wątek w przyjaciółkach. ja od razu widzę siebie w roli matki i mojego synka. i przeżywam. Lilijka lepiej to sprawdzić faktycznie u lekarza Bajlaga gratki 8 miesiąca Ellyunia mi mąż od tygodnia włosy farbuje i zafarbować nie może może dziś go dopadnę wieczorem w końcu. Smerfetka ale sen czapka superowa masz talent weź sprzedawaj takie cudeńka Tommorow piękna czapa moja mama też takie mi dwie zrobiła dla Olego jeszcze tylko nigdy mu nie ubrałam bo za ciepło było to teraz się przyda Simonee my nie bierzemy krwi pępowinowej. Kika jak to sn masz rodzić? a czemu?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-11-09 o 14:40 |
|
|
|
#1175 |
|
Buc
|
własnie nie wiem, mam nadzieję, że nie - na szczęście już minęło, ale w pewnym momencie bolała mnie cała szczęka, to samo miała przy poprzedniej ósemce - jak teraz zaczęła by mi wychodzić ósemka to chyba pochlastałabym się tępym nożem.
![]() zapisałam się już na dziś ale w związku z tym, że przestało boleć, to chyba oleję i śmignę na przegląd w środę bo ostatni raz byłam pół roku temu. ![]() co do mandarynek to ja uwielbiam takie purchawy ale jeszcze ich nie ma.
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira dla mnie to kalectwo...kaleczenie dzieciaka
A pozniej się dziwia, ze na mieście ktoś skomentuje : " Ale ładna dziewczynka " ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A my dzisiaj na obiad kubelek z KFC...zachciało mi się. Wyobraźcie sobie,że wczoraj ugotowalam obiad bez smaku..wyrzucilam go dzisiaj ,bo nie moglam przelknac :P totalny bubel wyszedł nie wiem co mi się stało
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidzę jak facet ubiera rurki, albo jak nosi te okulary, wiecie jakie, zerówki czy jak to się mówi, teraz prawie każdy młody chłopak tak wygląda...obcisłe gacie, bluzki... antymęsko, fuj. Jeszcze większość z nich się tak kobieco zachowuje, zapewne my jesteśmy bardziej męskie od nich
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz wolę mojego lobuza w bluzie z kapturem
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już wolę jak chłopska pielęgnacja ogranicza się do prysznica niż do nie wiadomo ilu kosmetyków, lakieru na włosach... dla mnie to jest okropne a nie wspomnę o tym, że bałabym się z takim przebywać, ja bym go musiała bronić, bo takie chuchro to nawet ręki uścisnąć nie potrafi (raz się przekonałam) no i ryzyko, że mu popsuję imidżżżż
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga o tu jest racja. Ja przy Tzcie czuje się mega bezpiecznie
moze nie ma jako takich mięśni po sterydach i siłowni ale w łapie ma moc
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
popieram w 100%.
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiedzialam,ze syna ma wychować tak samo nie na pipke
ma mieć jaja! I matke później bronić aczkolwiek matka tez dobrze daje radę
|
#1183 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
dleje: ale jestem urobiona od samego rana :m kiedyś chciałam ale jak sobie pomyślałam, że obsra mi kibel a co przez to będzie dłużej siedział to zwątpiłam Hmm może nie zauważy jak mu chara zapuszcze do kawy (mam salon połączony z kuchnia)Cytat:
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba trzasne sobie drzemke . Masakrycznie lamie mnie do spania
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa o tak, chciałabym wychować syna na prawdziwego faceta, który szanuje ludzi, zwierzęta, potrafi odróżnić co jest dobre, co złe, nie musi być jakimś grzecznym i pilnym uczniem
trochę jak popsoci to będzie okej bardzo chcialabym, żeby był w przyszłosci dobrym ojcem i mężem ( o matko, on będzie mieć zonę i mnie opuści?! )jeszcze się nie urodził, a już ma przerąbane |
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
[/B]simonee my nie mamy imienia na 100% bo też płci jeszcze do konca nie znamy, dla chłopca mam typy i jesteśmy z Tż zgodni, gorzej dla dziewczynki
![]() elvira ten drugi bounty dostajesz po urodzeniu w szpitalu, ten trzeci family odbierasz w sklepie. Kinqaa ja lubie krótkie włosy u chłopca, nawet bardzo krótkie, ost go fryzjerka ciela maszynka ku zgorszeniu tesciowej ![]() [Brawurka sa bardzo fajne półśpiochy w tesco FnF, dwie pary £7,udalo mi sie wyhaczyc za £4 Byłam oglądać wózki w Mothercare i dalej nic nie wiem Aha co do wstawiania, to widzę, ze nie tylko ja stekam i musze się rozkulać, zeby wstać. Polozna mówiła, ze lepiej nie wstawać od razy z pleców tylko przewrócić sie na bok, zeby jakichś mięśni sobie nie naderwac. |
|
|
|
#1187 |
|
<3 <3 <3
|
weź mnie ze sobą
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina dzięki ! Przejade się na dniach
Karoloo chodź. łoże mam duże
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1189 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() też chcę mieć dobrego człowieka i szanującego innych niezależnie od ich wyznania, narodowości, rasy, orientacji seksualnej, wiary itp. dla mnie tolerancja jest mega ważna i równość społeczna i chce w takim duchu też wychowywać dziecko. ale najważniejsze, żeby było zdrowe i szczęśliwe.
|
|
#1190 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Qcze ciasto nie chce mi wyjść z formy a czas mnie goni
|
|
#1191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak małej nie minie gorączka do jutra to musimy iść bo jeszcze zwymiotowała i miała 40 stopni. Na szczęście kolejna dawka paracetamolu została w brzuchu i gorączka spadła ale bez leków to nie da rady na obiad ładnie zjadła rosołek z kaczki i widać że trochę odżyła. Cytat:
|
||
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Kika nie rozumiem dlaczego upierasz sie przy takim położeniu dziecka na sn. Przediez Glowka jest najwieksza i nie boisz sie ze moze sie zaklinować?
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
A w temacie włosków to synek znajomej przedstawiał się tak: mam na imię Mateusz, mam 4 lata i nie jestem dziewczynką. Ma długie blond loczki...
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- To juz przesada. |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu zerknij chyba w tym drugim jest kupon na trzeci |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina to ja juz sobie mięsień naderwalam takim wstawaniem z pleców
myslalam ostatnio,ze to kość ogonowa mnie boli... okazało się jak Tz zaczął masować ,ze to nie kość a jakis mięsień z tylu Na cycku mam dwie szramy... krolik pazurami mi przejechał
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taką z kawałówa tak serio to ładne masz intencje Cytat:
Kinqaa to co, darujesz królikowi, czy będzie z niego potrawka
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kingaa co do pi****czki w rurkach to wczoraj widział w sklepie faceta ok 40 lat w mega obcisłych ciemno,szarych jeansowych rurkach z różowym wózkiem... Nie wytrzymałam i parsknelam śmiechem z TŻ razem
Smerfetka no muszę tak często juz kiedyś pisałam ze dużo siwych i jaśniejsze od farbowanych a ze rosną szybko (poprzedni razfarbowalam jakiś miesiąc z hakiem) teraz juz miałam z 2cm odrost Akcja zakończona sukcesem, muszę sie jeszcze wybrać do kosmetyczki na ogarnięcie brwi i będzie dobrze :p ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Brawurka Hannah ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Kiedyś kobity rodziły i nikt sie ich nie pytał (ja tez urodziłam sie SN nóżkami do przodu ) ale sama teraz gm sie na to nie zdecydowała ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Karoloo a kogo tak "lubisz"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

mąż zabrał synka do swoich rodziców 

do dentysty kochana czas
nie wiem co mi się stało

dla mnie to jest okropne
aczkolwiek matka tez dobrze daje radę 

jak małej nie minie gorączka do jutra to musimy iść bo jeszcze zwymiotowała i miała 40 stopni. Na szczęście kolejna dawka paracetamolu została w brzuchu i gorączka spadła ale bez leków to nie da rady