Rozstanie z facetem XXXII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 12:21   #2761
nie_powiem
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXII

Cytat:
Napisane przez Gosiuch Pokaż wiadomość
Po tym dzisiejszym śnie ryczę od rana. Tak strasznie za nim tęsknię Nie umiem sobie z tym poradzić
Kiedyś to wszystko minie. Sny mają wielką moc, to normalne , że przeszło to na Twoje samopoczucie.
Postaraj się oderwać myśli, obejrzyj głupią komedię.
Stary 2014-11-09, 12:25   #2762
izolcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez She is pink Pokaż wiadomość
izolcia, facet który kocha, który szanuje swoją partnerkę, który ją też i lubi nie zachowuje się w ten sposób. Jak dla mnie to może zerwać ten związek nawet w sposób, który zawsze krytykowałam tj. urwać kontakt, z dnia na dzień, nie pisać, nie dzwonić, nie odbierać jego telefonów, nie odpisywać mu.

Ehhh...ja jeszcze wczoraj zepsułam bransoletkę, którą dostałam od niego. Muszę ją jak najszybciej naprawić. Szkoda tylko, że dziś niedziela i że niczego nie załatwię.
Nie rozumiem tylko dlaczego ciągle twierdzi ,że kocha nawet gdy sie widzieliśmy a pokazuje zupełnie co innego....
i po co sam z siebie pisze słowa typu '' Dobranoc Kochanie '' itp.. po co to .... po co sam sie do mnie odzywa , a tak sie olewawczo w stosunku do mnie zachowuje BOLI
izolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:29   #2763
She is pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izolcia Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tylko dlaczego ciągle twierdzi ,że kocha nawet gdy sie widzieliśmy a pokazuje zupełnie co innego....
i po co sam z siebie pisze słowa typu '' Dobranoc Kochanie '' itp.. po co to .... po co sam sie do mnie odzywa , a tak sie olewawczo w stosunku do mnie zachowuje BOLI
Musisz pamiętać, że faceci potrafią kłamać, ale liczą się nie słowa, lecz czyny. A tak poza tym prostota męskiego rozumowania jest dla mnie zbyt skomplikowana.
She is pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:31   #2764
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję się! U mnie dziś fatalny nastrój. Wczoraj byłam na imprezie ze znajomymi, było miło, ale potem coś się zepsuło. Tj. uświadomiłam sobie, że nie tylko trudno być po rozstaniu, ale trudno być znów na etapie poszukiwania miłości. Nie jest to ani łatwe, ani przyjemne. Jakoś w ogóle tak się składa, że ja dłużej byłam singielką niż z kimś w związku. Trudno było poznać kogoś interesującego. Do tego teraz często gadam z takim moim dawnym kolegą, jest miło, fajnie, ale nie rozmawia mi się tak dobrze jak z Eksem, nie ma tej nici porozumienia. Z nikim, nawet z koleżanką mi się nie rozmawiało tak dobrze jak z nim. Tęsknię za tym, żeby mnie przytulił, wsparł mnie, podroczył się ze mną.
Wiesz co, jeśli Ci trudno, to ewidentnie masz sygnał z ciała - za szybko, jeszcze nie pora. Nie czujesz się na to gotowa, stąd dyskomfort, nic na siłę. Zaufaj intuicji, ona Ci dobrze podpowiada.
I jeszcze jedno. Oczywiście, że najlepiej Ci się gadało z eksem!!! To był Twój facet, kochałaś go, tego żadna koleżanka nie jest w stanie przebić. Czy się z ukochanym o pierdołach gadach, czy się o poważnych tematach, czy się żartuje, czy tylko koło niego milczy jest zawsze cudownie i najlepiej, bo to on! Więc to nie tak, że teraz nikt już taki nie będzie, po prostu to wymaga czasu, żeby z kimś zaskoczyło, ale jak już się znowu zakochasz, to ponownie poczujesz z kimś wyjątkowe porozumienie i choćby facet się jąkał uznasz, że nie ma to jak rozmowy z nim To ta otoczka emocji i uczuć sprawia, że wszystko nabiera dodatkowego blasku Nie idealizuj eksa, na świecie jest ile, 7,5 mld ludzi już? Na pewno nie był ósmym cudem świata, spotkasz jeszcze inne osoby, z którymi znajdziesz nić porozumienia.

Ja jakoś czuję, że listopad będzie przełomowy u mnie. Wczoraj wspaniale było poczuć zainteresowanie kimś innym, jeszcze chyba nic bym nie chciała, ale i tak byłam podekscytowana I nie mam już poczucia jakiejś nielojalności wobec exa, całe szczęście, to się ulotniło. Za parę tygodni na pewno będzie u mnie lepiej, jestem na dobrej drodze, czuję to w kościach
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:31   #2765
jasne_jasne
Zadomowienie

Cytat:
Musisz pamiętać, że faceci potrafią kłamać, ale liczą się nie słowa, lecz czyny.
Jestem tego idealnym przykładem.

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:32   #2766
izolcia
Rozeznanie

Cytat:
Musisz pamiętać, że faceci potrafią kłamać, ale liczą się nie słowa, lecz czyny. A tak poza tym prostota męskiego rozumowania jest dla mnie zbyt skomplikowana.

Ale co ja powinnam teraz zrobić. najbardziej zabolało mnie to ,ze twierdził że teskni i w weekend przyjedzie. Dzisiaj niedziela , on nie zrobił nic. Zawiodłam się, nie dotrzymał obietnicy, mimo że 2 tygodnie się nie widzieliśmy.

Wolał sobie z kolegami spędzać czas tak myślę. To jest bardzo przykre
Stary 2014-11-09, 12:36   #2767
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze? czuję w sobie złość. Bo jakbyśmy wtedy się rozstali, te 2 miesiące temu, to teraz na pewno byłabym na innym etapie, może bolałoby ale byłabym bliżej jak dalej a tak ?!! znów nie wiem na czym stoję, jestem wściekła ,że tak marnował mój cenny czas. A przez te 2 miesiące nie zrobił NIC. zupełnie NIC,żeby budować tą miłość i ten związek. Widzę doskonale ,że mu nie zależy. Zamierzam się odciąć od niego. Męczy mnie nawet kontakt z nim, bo ten kontakt jest ale bez żadnych elementów żebym była ważna, nigdy nie powie nic miłego, że tęskni albo kocha. Kobieta tego potrzebuje... no tak zapomniałam ,że on nie ma w sobie uczuć.

Będzie biegał i płakał za mna - znam jego charakter. Ale jak odejde to na zawsze. Nie lubię odgrzewanych kotletów.

Dzisiaj odcięłam się, na fb nie mam zamiaru wchodzić, bo nie chcę widzieć go dostępnego i widzieć jak ma mnie w d... i nawet się nie odezwie, a jak odezwie to rozmowa na zasadzie '' co u Ciebie? dobrze, a u Ciebie ? no też , zapracowany dzień miałem '' tak wyglądają nasze rozmowy a gdy zwracam uwagę,że miałam nadzieje ze chociaz raz coś ciekawego powie to oczywiscie zrzuca to na mnie twierdząc ze myslal ze ja cos powiem ale ja nic jak zawsze... no on nie ma tematów do rozmów ze mną ,a to jest już główny dowód na to ,że się wypalił i nie lubi ze mną rozmawiać,bo po prostu nie chce.
Też miałam takie myśli, bo on zerwał, potem się zeszliśmy, potem ja odeszłam. Gdybym w czerwcu się na niego ostatecznie wypięła, teraz pewnie już bym była na etapie normalności. No, ale widocznie musiałam dostać tę lekcję i dojść do ściany. Inaczej ciągle bym się nad tym zastanawiała, zrobiłam tylko to, na co wtedy byłam gotowa.

Izolcia, Wy do siebie nawet nie pasujecie. Jak w związku nie macie ze sobą o czym gadać??? I nie tylko on, on nie ma Cię zabawiać, prowadzić rozmowy, Ty też nie masz mu nic do powiedzenia, Wy się wręcz nudzicie ze sobą... Zakończ to, ale normalnie, jak on się nie chce spotkać twarzą w twarz jak mój, to życie, powiedz to przez telefon i zacznij nowe życie.
Stary 2014-11-09, 12:39   #2768
Gosiuch
Rozeznanie

Cytat:
Ale co ja powinnam teraz zrobić. najbardziej zabolało mnie to ,ze twierdził że teskni i w weekend przyjedzie. Dzisiaj niedziela , on nie zrobił nic. Zawiodłam się, nie dotrzymał obietnicy, mimo że 2 tygodnie się nie widzieliśmy.

Kurcze, jakbym o swoim słyszała. Niby mieliśmy się zobaczyć a potem cisza, brak odpisywania na smsy. Po weekendzie pisze że niby zgubił telefon, że był w domu 5,5 godziny (więc chyba 5 minut mógł znaleźć). A na instagramie zdjęcie z kolegą u kolegi domu...

Lalka Bolesława Prusa

Koniec zakrętów. Wychodzę na prostą.
Gosiuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:39   #2769
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Viraane Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dobrze, ze jestesmy tu razem i siebie wspieramy. Tez mialam sny o nim, dziś, wczoraj . Dziennie. Ciągle mysle i leze w lozku. Brak chęci do życia. Musimy wierzyć, ze to minie i znajdziemy ludzi bardziej wartościowych! A póki co warto skupić się na sobie i swoich obowiązkach lub przyjemnościach.

Gra o tron- serial polecam, ksiazki nie czytałam.
Chciałabym uwierzyć, ale na tą chwilę to chyba nierealne. Ale to prawda, warto się skupić na sobie i może tego nie odczuwamy, że robimy kroki do przodu, ale jak pewnego dnia obejrzymy się za siebie to zobaczymy jak już daleko doszłyśmy.
A film obejrzę dziś wieczorem Jak serial, to i lepiej, będzie zajęcie na więcej wieczorów........
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:43   #2770
She is pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Wiesz co, jeśli Ci trudno, to ewidentnie masz sygnał z ciała - za szybko, jeszcze nie pora. Nie czujesz się na to gotowa, stąd dyskomfort, nic na siłę. Zaufaj intuicji, ona Ci dobrze podpowiada.
I jeszcze jedno. Oczywiście, że najlepiej Ci się gadało z eksem!!! To był Twój facet, kochałaś go, tego żadna koleżanka nie jest w stanie przebić. Czy się z ukochanym o pierdołach gadach, czy się o poważnych tematach, czy się żartuje, czy tylko koło niego milczy jest zawsze cudownie i najlepiej, bo to on! Więc to nie tak, że teraz nikt już taki nie będzie, po prostu to wymaga czasu, żeby z kimś zaskoczyło, ale jak już się znowu zakochasz, to ponownie poczujesz z kimś wyjątkowe porozumienie i choćby facet się jąkał uznasz, że nie ma to jak rozmowy z nim To ta otoczka emocji i uczuć sprawia, że wszystko nabiera dodatkowego blasku Nie idealizuj eksa, na świecie jest ile, 7,5 mld ludzi już? Na pewno nie był ósmym cudem świata, spotkasz jeszcze inne osoby, z którymi znajdziesz nić porozumienia.

Ja jakoś czuję, że listopad będzie przełomowy u mnie. Wczoraj wspaniale było poczuć zainteresowanie kimś innym, jeszcze chyba nic bym nie chciała, ale i tak byłam podekscytowana I nie mam już poczucia jakiejś nielojalności wobec exa, całe szczęście, to się ulotniło. Za parę tygodni na pewno będzie u mnie lepiej, jestem na dobrej drodze, czuję to w kościach
Dziękuję Ci bardzo za słowa wsparcia mam nadzieję, że tak będzie, choć jak analizuję moje wszystkie związki, to nie było tak, że szybko poznawałam. Choć nie jestem osobą, która zamyka się w domu, to jakoś nie miałam szczęścia, bo w miejscach, w których inni poznawali, ja jakoś nie poznawałam. A zaznaczam, że nie jestem jakaś mega wymagająca jeśli chodzi o wygląd.
Stary 2014-11-09, 12:44   #2771
izolcia
Rozeznanie

Cytat:
Też miałam takie myśli, bo on zerwał, potem się zeszliśmy, potem ja odeszłam. Gdybym w czerwcu się na niego ostatecznie wypięła, teraz pewnie już bym była na etapie normalności. No, ale widocznie musiałam dostać tę lekcję i dojść do ściany. Inaczej ciągle bym się nad tym zastanawiała, zrobiłam tylko to, na co wtedy byłam gotowa.

Izolcia, Wy do siebie nawet nie pasujecie. Jak w związku nie macie ze sobą o czym gadać??? I nie tylko on, on nie ma Cię zabawiać, prowadzić rozmowy, Ty też nie masz mu nic do powiedzenia, Wy się wręcz nudzicie ze sobą... Zakończ to, ale normalnie, jak on się nie chce spotkać twarzą w twarz jak mój, to życie, powiedz to przez telefon i zacznij nowe życie.
To nie jest tak,że cały czas nie mamy o czym ze sobą rozmawiać, czasami tak się zdarza ,że zupełnie nie wiem co mam mu pisać , bo jestem strasznie zblokowana przez tą jego obojętność, nie wiem o czym mogę z nim spokojnie porozmawiać.... jak sie widzimy nigdy nie ma nudy ,zawsze cieszylismy sie sobą, no ale dotarło do mnie że jestem tylko dodatkiem do jego życia ciekawe kiedy sobie przypomni że ma dziewczyne i ile sie ze mną nie widział.... wtedy powiem mu ,że ja nie mam czasu nie bede sie dostosowywać do niego cały czas.
Stary 2014-11-09, 12:46   #2772
Konto usunięte

Cytat:
Po tym dzisiejszym śnie ryczę od rana. Tak strasznie za nim tęsknię Nie umiem sobie z tym poradzić
Ja tak miałam wczoraj.....przeryczałam cały dzień i dziś jestem pusta od emocji. Jeszcze wyszło słońce i chyba pierwszy raz nie mam obsesyjnych myśli - co ON może dziś robić. Pewnie dziś masz załamanie, ale niedługo będzie Ci lepiej. Musisz wytrzymać

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez jasne_jasne Pokaż wiadomość
Jestem tego idealnym przykładem.
ja też...
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:50   #2773
Gosiuch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Kiedyś to wszystko minie. Sny mają wielką moc, to normalne , że przeszło to na Twoje samopoczucie.
Postaraj się oderwać myśli, obejrzyj głupią komedię.

[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48862928]Ja tak miałam wczoraj.....przeryczałam cały dzień i dziś jestem pusta od emocji. Jeszcze wyszło słońce i chyba pierwszy raz nie mam obsesyjnych myśli - co ON może dziś robić. Pewnie dziś masz załamanie, ale niedługo będzie Ci lepiej. Musisz wytrzymać [/QUOTE]
Dziękuję dziewczyny. Nie wiem co bym zrobiła gdyby nie to forum. Tylko osoby które przechodzą to samo są w stanie zrozumieć jak czasem bywa ciężko

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-09, 13:00   #2774
Konto usunięte

Zaraz pomaluję paznokcie, przejdę się gdzieś.....tak ładnie świeci słońce, mój były pewnie spędza wspaniały dzień ze swoją ukochaną, a ja dziś jestem taka spokojna jakby wcale mnie to nie dotyczyło. Przecież już nie dotyczy.....

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny. Nie wiem co bym zrobiła gdyby nie to forum. Tylko osoby które przechodzą to samo są w stanie zrozumieć jak czasem bywa ciężko
Ja tak samo. To trochę mnie smuciło na początku, że wolę pisać do w sumie obcych ludzi na forum niż spotkać się z przyjaciółmi, ale jakoś inaczej jest rozmawiać o tym z kimś, kto też przeżywa i czuje to samo. Fajnie, że jesteście Wczoraj wylałam limit łez i dziś jestem mega oczyszczona, po prostu czuję spokój w sobie i akceptację na to co się dzieje, przesyłam pozytywną energię dla tych z Was, które dziś mają gorszy dzień, póki jeszcze ją mam!

Pamiętajmy o jednym - jest źle, ale TO MINIE.
Stary 2014-11-09, 13:05   #2775
avney
Raczkowanie

A u mnie znów pięknie. Jak w bajce. A zaraz potem wiadro zimnej wody. Prawdopodobnie znów mnie okłamał, może z głupotą, ale jak można takiemu człowiekowi ufać? Chciałam być tylko szczęśliwa. Liczyłam, że będzie dobrze. Że zrozumiał, że szczerość to podstawa. A tu znów prawdopodobnie koniec, znów cierpienie. Od początku. Ale mam za swoje. Nie popełniajcie mojego błędu. I do tych dziewczyn, do których nie odzywają się byli - wbrew pozorom jesteście wielkimi szczęściarami.

'Znowu przyszło mi płakać, za to, że chciałam się śmiać'
avney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:43   #2776
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avney Pokaż wiadomość
A u mnie znów pięknie. Jak w bajce. A zaraz potem wiadro zimnej wody. Prawdopodobnie znów mnie okłamał, może z głupotą, ale jak można takiemu człowiekowi ufać? Chciałam być tylko szczęśliwa. Liczyłam, że będzie dobrze. Że zrozumiał, że szczerość to podstawa. A tu znów prawdopodobnie koniec, znów cierpienie. Od początku. Ale mam za swoje. Nie popełniajcie mojego błędu. I do tych dziewczyn, do których nie odzywają się byli - wbrew pozorom jesteście wielkimi szczęściarami.

Czego się spodziewałaś? Nie powinnaś się z nim kontaktować! Zrozum to.. Może to zabrzmi kiepsko, ale dobrze, że znowu "dostałaś po dupie" - może tym razem będziesz bardziej ostrożna i w końcu dostrzeżesz problem tej sytuacji.

A teraz wypłacz się porządnie i weź się w garść i powiedz sobie, że nigdy więcej nie popełnisz tego błędu i nie będziesz kontaktować się z byłym. Promise?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Też planuję założyć sobie bloga. Mam tylko nadzieję że ktoś będzie chciał go czytać

Mnie śniło się że do siebie wróciliśmy... Tragedia jakaś... Tak sobie myślę, że w sposób w jaki przytulał mnie w tym śnie nigdy nie przytulał mnie na żywo.
Ja będę go czytać! Blogi są fajne, ja mam dopiero 2 notkę, a już mnie to cieszy , daje dużo radości i doświadczenia. Uporządkowuje dzięki niemu moje stany i przemyślenia. Polecam bardzo. Ja z chęcią poczytam

Co to snu.. Napisałaś, że we śnie przytulał Cię tak, jak nigdy na żywo. To bardzo kluczowe, bo widać, że Twój sen odzwierciedla to, czego pragniesz. W dodatku pokazuje marność związku, skoro sen potrafił przebić realny obraz tego, realny dotyk, uczucia i emocje. Przykre..
Stary 2014-11-09, 13:56   #2777
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie jest tak,że cały czas nie mamy o czym ze sobą rozmawiać, czasami tak się zdarza ,że zupełnie nie wiem co mam mu pisać , bo jestem strasznie zblokowana przez tą jego obojętność, nie wiem o czym mogę z nim spokojnie porozmawiać.... jak sie widzimy nigdy nie ma nudy ,zawsze cieszylismy sie sobą, no ale dotarło do mnie że jestem tylko dodatkiem do jego życia ciekawe kiedy sobie przypomni że ma dziewczyne i ile sie ze mną nie widział.... wtedy powiem mu ,że ja nie mam czasu nie bede sie dostosowywać do niego cały czas.
Nie obraź się izolcia, ale Wy jesteście oboje jeszcze takie dzieciaki, tacy młodzi, niedojrzali do związku. Zachowujecie się oboje bardzo dziecinnie. Jeśli robicie zagrywki jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, jak on mi tak, to ja jemu tak, to tu nie miłości, to dziecinada.
A ja rzucanie sobie w związku tekstów co ciekawego mi powiesz jest poniżej wszelkiej krytyki... Co z tego, że na żywo piękne spotkania, jak poza nim dla niego nie istniejesz, olewa Cię sikiem prostym, Ty jesteś nieszczęśliwa i szukasz niemal sposobu odegrania się.
Kurczę, jak czytam historie na tym forum i rady wizażanek to oczy mi się otworzyły ile jest żenujących związków, w których ludzie tkwią czasem latami i nie ma czego im zazdrościć, że oni są z kimś, a ja nie. Też byłam w takim debilnym związku, a wtedy byłam taka sama mądra jak te dziewczyny co tu się żalą. Teraz już patrzę trzeźwiej na związki, jak one powinny wyglądać, jakie powinny mieć fundamenty. I liczę, że następnym razem już nie będę wiecznie przymykać oczu, tylko będę wymagająca w kwestiach zasadniczych.
Nie baw się z nim w gierki. To już nic nie da, nic nie zmieni, nic go nie olśni. Brutalna, ale szczera prawda. Z tej mąki już chleba nie będzie, ciasto się zepsuło, trzeba posprzątać kuchnię, wyrzucić resztki i zacząć piec nowy chleb z nowych składników.
Stary 2014-11-09, 14:06   #2778
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie obraź się izolcia, ale Wy jesteście oboje jeszcze takie dzieciaki, tacy młodzi, niedojrzali do związku. Zachowujecie się oboje bardzo dziecinnie. Jeśli robicie zagrywki jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, jak on mi tak, to ja jemu tak, to tu nie miłości, to dziecinada.
A ja rzucanie sobie w związku tekstów co ciekawego mi powiesz jest poniżej wszelkiej krytyki... Co z tego, że na żywo piękne spotkania, jak poza nim dla niego nie istniejesz, olewa Cię sikiem prostym, Ty jesteś nieszczęśliwa i szukasz niemal sposobu odegrania się.
Kurczę, jak czytam historie na tym forum i rady wizażanek to oczy mi się otworzyły ile jest żenujących związków, w których ludzie tkwią czasem latami i nie ma czego im zazdrościć, że oni są z kimś, a ja nie. Też byłam w takim debilnym związku, a wtedy byłam taka sama mądra jak te dziewczyny co tu się żalą. Teraz już patrzę trzeźwiej na związki, jak one powinny wyglądać, jakie powinny mieć fundamenty. I liczę, że następnym razem już nie będę wiecznie przymykać oczu, tylko będę wymagająca w kwestiach zasadniczych.
Nie baw się z nim w gierki. To już nic nie da, nic nie zmieni, nic go nie olśni. Brutalna, ale szczera prawda. Z tej mąki już chleba nie będzie, ciasto się zepsuło, trzeba posprzątać kuchnię, wyrzucić resztki i zacząć piec nowy chleb z nowych składników.
Myślę, że do takich wniosków trzeba niestety dojrzeć. I nie mówię tutaj o wieku, absolutnie. Ja np. też tkwiłam w takim żenującym związku i co ciekawe - sama tworzyłam ten żałosny związek, z własnej głupoty.. Te problemy, te zazdrości. To było bardzo słabe. Aż mi wstyd. Ale oczywiście doszłam do tego dopiero po rozstaniu. Strasznie przykre, ale co zrobić.

Moim zdaniem to takie błędy młodości. I dlatego tak mało związków w tym wieku przetrwa na dłużej. Bo jeszcze młodzieńcza głowa nabita jest wzniosłymi ideałami o jednej, wielkiej miłości. A tak naprawdę związek to ciężka walka i ciągle trzeba nad tym pracować. A jak się nie pracuje od początku, to wszystkie problemy i żale narastają i czasami nie da się już nic z tym zrobić i jedyne co warto, to zabić to warto..
Stary 2014-11-09, 14:12   #2779
izolcia
Rozeznanie

Cytat:
nie obrażam się, bo masz rację biorę to do siebie. Nie próbuję nigdy się odegrać, cały czas jestem sobą, ale widzę że on ma mnie gdzieś no to powinnam chyba go olać tak samo.... jestem taka słaba , nie wiem zupełnie co robić... w jaki sposób to wszystko zrobić... znów wymięknę jak tylko się do mnie odezwie,dlatego wizażanki potrzebuję waszych rad, chce na tym dobrze wyjsc dla swojego własnego szczęścia
Stary 2014-11-09, 14:19   #2780
She is pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avney Pokaż wiadomość

Cóż...podobnie się czuję, bo ja chciałam go ukarać i trochę nim pomanipulować, a tymczasem mnie się oberwało, mnie się dostało po d...e
Stary 2014-11-09, 14:27   #2781
izolcia
Rozeznanie

okropnie sie czuje,piszę tu głupoty to mi pomaga, wole tutaj to wszystko pisać niż jemu du.pe zawracać swoją osobą..... trzeba mieć w koncu twardy tyłek i olać to wszystko. I siły też trzeba... czuje taki ból serca, więdnę od środka
Stary 2014-11-09, 14:29   #2782
shinypearl
Wtajemniczenie

Jedyną radą jest, żeby to skończyć niestety.
Widzisz, on Cię olewa i Ty chcesz zrobić to samo. Na co liczysz? Oczywiście, na to, że przejrzy na oczy, będzie walczył jak lew, zaleje Cię falą wyznań o własnej miłości, zmieni się o 180 stopni, będzie starał, zaczniesz czuć się kochana, wszystko się ułoży i będziecie żyli i długo i szczęśliwie.
TO SIĘ NIE WYDARZY...
Dałaś mu szansę i nic się nie zmieniło. Wniosek jest oczywisty.
Odejdziesz od niego, gdy dojdziesz do własnej ściany, nie dlatego, że ludzie na forum Ci tak radzą. Czy to będzie dziś, jutro, za miesiąc, czy pół roku, tego nie wiem, ale jestem na 100% pewna, że Wasz związek się prędzej czy później rozpadnie, bo przechodziłam etap olewania przez faceta (już po daniu mu jednej szansy) i wiem, że to się nigdy nie kończy happy endem. Kwestia tego ile Tobie to czasu zajmie.

Muszę Wam powiedzieć, że ja teraz dość krytycznie patrzę na związki wokół siebie, a nawet jak tu czasem wizażanki piszą o swoich facetach. Najczęściej nie komentuję tego, ale można niemal wskazać palcem, które z nich za jakiś czas, czasem mogą to być lata odejdą od tych facetów lub zostaną zostawione. Wokół mnie też widzę takie związki. A jak widzę związek, gdzie się układa, to tam nie ma żadnych zagwozdek, to od razu też widać, że będą ze sobą i już. Może nie dam im gwarancji 20letniej, ale nie wieszczę ich rozstania

Nie to, żebym wszystkie rozumy zjadła, sama też znosiłam tyle przez wiele miesięcy... No, człowiek się na szczęście uczy na błędach, mam nadzieję, że jak się następnym razem zakocham, to nie odbierze mi to całkowicie rozumu
Stary 2014-11-09, 14:40   #2783
She is pink
Raczkowanie

izolcia, ciężko mi się przyglądać jak się męczysz, tym bardziej, że Ty nie jesteś niczemu winna, Ty mu niczego złego nie zrobiłaś i na pewno nie zasługujesz na to, żeby Ciebie ktoś tak traktował. Ale to trzeba przerobić na własnej skórze, tylko że mój Eks miał tyle jaj i odwagi, żeby mi powiedzieć, że nie chce ze mną być.
nie_powiem, bardzo podoba mi się Twoja ostatnia notka na blogu, bardzo poukładana, przemyślana. Choć do mnie nie do końca pasuje ostatni punkt, bo mój związek mnie w niczym nie ograniczał, poza tym całe życie mam czas na to, żeby zajmować się sobą i przyjaciółmi, a jestem teraz na takim etapie życia, że chciałabym się zajmować swoją miłością. Ale trudno...widocznie jeszcze nie mój czas.
Stary 2014-11-09, 14:44   #2784
izolcia
Rozeznanie

Cytat:
izolcia, ciężko mi się przyglądać jak się męczysz, tym bardziej, że Ty nie jesteś niczemu winna, Ty mu niczego złego nie zrobiłaś i na pewno nie zasługujesz na to, żeby Ciebie ktoś tak traktował. Ale to trzeba przerobić na własnej skórze, tylko że mój Eks miał tyle jaj i odwagi, żeby mi powiedzieć, że nie chce ze mną być.
nie_powiem, bardzo podoba mi się Twoja ostatnia notka na blogu, bardzo poukładana, przemyślana. Choć do mnie nie do końca pasuje ostatni punkt, bo mój związek mnie w niczym nie ograniczał, poza tym całe życie mam czas na to, żeby zajmować się sobą i przyjaciółmi, a jestem teraz na takim etapie życia, że chciałabym się zajmować swoją miłością. Ale trudno...widocznie jeszcze nie mój czas.

męczę się okropnie ....
Stary 2014-11-09, 14:44   #2785
come_away
Raczkowanie

Cytat:

Co zrobic? Przeczytaj to:
Cytat:
Szczerze? czuję w sobie złość. Bo jakbyśmy wtedy się rozstali, te 2 miesiące temu, to teraz na pewno byłabym na innym etapie, może bolałoby ale byłabym bliżej jak dalej a tak ?!! znów nie wiem na czym stoję, jestem wściekła ,że tak marnował mój cenny czas. A przez te 2 miesiące nie zrobił NIC. zupełnie NIC,żeby budować tą miłość i ten związek. Widzę doskonale ,że mu nie zależy. Zamierzam się odciąć od niego. Męczy mnie nawet kontakt z nim, bo ten kontakt jest ale bez żadnych elementów żebym była ważna
Mysle, ze sama dobrze wiesz, co zrobic. To, w czym tkwisz, wysysa cala Twoja energie, wypalasz sie na czyms, co widac nie jest tego warte. Pomysl, nie na to powinnas ja tracic, tylko na cos pozytywnego. Nie jestes produktywna, nie czujesz sie super babka, nie cieszysz sie zyciem. A do tego, by bylo w koncu kiedys dobrze, musisz podjac decyzje, ktora wydaje sie byc jedna z najtrudniejszych na swiecie, ale przekonasz sie o tym, jak sie Tobie przysluzy.
Sluchaj swojej duszy.
come_away jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:54   #2786
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to zależy od związku, ale w moim mniemaniu związek zawsze w jakiś sposób ogranicza, bo dzielisz teraz życie z kimś, kto jest inny, ma inne poglądy na różne sprawy itd. I jednak trzeba czasami wypracować pewne kompromisy

Może jeszcze musisz poczekać na kogoś, z kim będziesz naprawdę szczęśliwa. Wszystkie musimy zresztą. Powodzenia!
Stary 2014-11-09, 16:35   #2787
Gosiuch
Rozeznanie

[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48863078]------
Ja tak samo. To trochę mnie smuciło na początku, że wolę pisać do w sumie obcych ludzi na forum niż spotkać się z przyjaciółmi, ale jakoś inaczej jest rozmawiać o tym z kimś, kto też przeżywa i czuje to samo. Fajnie, że jesteście Wczoraj wylałam limit łez i dziś jestem mega oczyszczona, po prostu czuję spokój w sobie i akceptację na to co się dzieje, przesyłam pozytywną energię dla tych z Was, które dziś mają gorszy dzień, póki jeszcze ją mam!

Pamiętajmy o jednym - jest źle, ale TO MINIE.[/QUOTE]

Oby minęło szybko...

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość

Ja będę go czytać! Blogi są fajne, ja mam dopiero 2 notkę, a już mnie to cieszy , daje dużo radości i doświadczenia. Uporządkowuje dzięki niemu moje stany i przemyślenia. Polecam bardzo. Ja z chęcią poczytam

Co to snu.. Napisałaś, że we śnie przytulał Cię tak, jak nigdy na żywo. To bardzo kluczowe, bo widać, że Twój sen odzwierciedla to, czego pragniesz. W dodatku pokazuje marność związku, skoro sen potrafił przebić realny obraz tego, realny dotyk, uczucia i emocje. Przykre..
Zaglądałam na Twojego bloga
Rzeczywiście, chyba wezmę się za stworzenie własnego. Akurat teraz mam taki czas, że mimo dużej ilości obowiązków i tak zostaje mi za wiele czasu na rozmyślanie więc kolejne zajęcie będzie jak najbardziej wskazane.

W tym śnie złapaliśmy się za ręce. Wróciliśmy do siebie. Rozmawiał z jakimiś znajomymi, o ile dobrze pamiętam mówił coś o prawdziwej miłości i wskazał ręką na mnie. Byliśmy obok siebie blisko i oglądaliśmy jakiś film.
Kurde, niedobrze mi się zrobiło jak o tym napisałam. Głupie sny.

Co do tematu takiej fizycznej bliskości w tym związku to ja bym mogła wypracowanie napisać

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-09, 16:42   #2788
izolcia
Rozeznanie

co za wstrętny,okropny dzień...

dawno nie było mi tak smutno jak dziś. ehhh co robicie?
Stary 2014-11-09, 16:53   #2789
Gosiuch
Rozeznanie

Cytat:

Ja zapaliłam sobie świeczkę zapachową, siedzę przy komputerze i chyba trochę sobie pogram. Nie chce mi się brać za ważne papierkowe rzeczy... W końcu to niedziela, należy mi się trochę relaksu.

Jutro będzie nowy dzień Miejmy nadzieję, że lepszy.
Mam wrażenie, że jesienna chandra spowodowana brakiem słońcem pogarsza każdą sytuację.

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-09, 16:53   #2790
Konto usunięte

Cytat:

Ja wróciłam z basenu i pomalowalam paznokcie, niedługo do dodatkowej pracy idę i tak Dzień zleci, tak ładnie się zaczął a już dola powoli łapię, w pracy przynajmniej się czymś zajmę. Jutro idę pierwszy raz w życiu na mikrodermabrazję to mnie troche pociesza. I do chirurga szczekowego bo będę dwie ósemki dolne zatrzymane usuwać ... i dobrze,niech cos mnie boli bardziej niż te zlamane serce .... ehhh ....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości