|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Cytat:
Postaraj się oderwać myśli, obejrzyj głupią komedię.
|
|
#2762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pokazuje zupełnie co innego....i po co sam z siebie pisze słowa typu '' Dobranoc Kochanie '' itp.. po co to .... po co sam sie do mnie odzywa , a tak sie olewawczo w stosunku do mnie zachowuje BOLI
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze jedno. Oczywiście, że najlepiej Ci się gadało z eksem!!! To był Twój facet, kochałaś go, tego żadna koleżanka nie jest w stanie przebić. Czy się z ukochanym o pierdołach gadach, czy się o poważnych tematach, czy się żartuje, czy tylko koło niego milczy jest zawsze cudownie i najlepiej, bo to on! Więc to nie tak, że teraz nikt już taki nie będzie, po prostu to wymaga czasu, żeby z kimś zaskoczyło, ale jak już się znowu zakochasz, to ponownie poczujesz z kimś wyjątkowe porozumienie i choćby facet się jąkał uznasz, że nie ma to jak rozmowy z nim To ta otoczka emocji i uczuć sprawia, że wszystko nabiera dodatkowego blasku Nie idealizuj eksa, na świecie jest ile, 7,5 mld ludzi już? Na pewno nie był ósmym cudem świata, spotkasz jeszcze inne osoby, z którymi znajdziesz nić porozumienia. Ja jakoś czuję, że listopad będzie przełomowy u mnie. Wczoraj wspaniale było poczuć zainteresowanie kimś innym, jeszcze chyba nic bym nie chciała, ale i tak byłam podekscytowana I nie mam już poczucia jakiejś nielojalności wobec exa, całe szczęście, to się ulotniło. Za parę tygodni na pewno będzie u mnie lepiej, jestem na dobrej drodze, czuję to w kościach
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Jestem tego idealnym przykładem.
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale co ja powinnam teraz zrobić. najbardziej zabolało mnie to ,ze twierdził że teskni i w weekend przyjedzie. Dzisiaj niedziela , on nie zrobił nic. Zawiodłam się, nie dotrzymał obietnicy, mimo że 2 tygodnie się nie widzieliśmy. Wolał sobie z kolegami spędzać czas tak myślę. To jest bardzo przykre
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Izolcia, Wy do siebie nawet nie pasujecie. Jak w związku nie macie ze sobą o czym gadać??? I nie tylko on, on nie ma Cię zabawiać, prowadzić rozmowy, Ty też nie masz mu nic do powiedzenia, Wy się wręcz nudzicie ze sobą... Zakończ to, ale normalnie, jak on się nie chce spotkać twarzą w twarz jak mój, to życie, powiedz to przez telefon i zacznij nowe życie. |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A film obejrzę dziś wieczorem |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe kiedy sobie przypomni że ma dziewczyne i ile sie ze mną nie widział.... wtedy powiem mu ,że ja nie mam czasu nie bede sie dostosowywać do niego cały czas.
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ja też... |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48862928]Ja tak miałam wczoraj.....przeryczałam cały dzień i dziś jestem pusta od emocji. Jeszcze wyszło słońce i chyba pierwszy raz nie mam obsesyjnych myśli - co ON może dziś robić. Pewnie dziś masz załamanie, ale niedługo będzie Ci lepiej. Musisz wytrzymać Dziękuję dziewczyny. Nie wiem co bym zrobiła gdyby nie to forum. Tylko osoby które przechodzą to samo są w stanie zrozumieć jak czasem bywa ciężko
|
|
|
#2774 | |
|
Konto usunięte
|
Zaraz pomaluję paznokcie, przejdę się gdzieś.....tak ładnie świeci słońce, mój były pewnie spędza wspaniały dzień ze swoją ukochaną, a ja dziś jestem taka spokojna jakby wcale mnie to nie dotyczyło. Przecież już nie dotyczy.....
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Wczoraj wylałam limit łez i dziś jestem mega oczyszczona, po prostu czuję spokój w sobie i akceptację na to co się dzieje, przesyłam pozytywną energię dla tych z Was, które dziś mają gorszy dzień, póki jeszcze ją mam! Pamiętajmy o jednym - jest źle, ale TO MINIE. |
|
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie znów pięknie. Jak w bajce. A zaraz potem wiadro zimnej wody. Prawdopodobnie znów mnie okłamał, może z głupotą, ale jak można takiemu człowiekowi ufać? Chciałam być tylko szczęśliwa.
Liczyłam, że będzie dobrze. Że zrozumiał, że szczerość to podstawa. A tu znów prawdopodobnie koniec, znów cierpienie. Od początku. Ale mam za swoje. Nie popełniajcie mojego błędu. I do tych dziewczyn, do których nie odzywają się byli - wbrew pozorom jesteście wielkimi szczęściarami.'Znowu przyszło mi płakać, za to, że chciałam się śmiać'
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz wypłacz się porządnie i weź się w garść i powiedz sobie, że nigdy więcej nie popełnisz tego błędu i nie będziesz kontaktować się z byłym. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Co to snu.. Napisałaś, że we śnie przytulał Cię tak, jak nigdy na żywo. To bardzo kluczowe, bo widać, że Twój sen odzwierciedla to, czego pragniesz. W dodatku pokazuje marność związku, skoro sen potrafił przebić realny obraz tego, realny dotyk, uczucia i emocje. Przykre..
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja rzucanie sobie w związku tekstów co ciekawego mi powiesz jest poniżej wszelkiej krytyki... Co z tego, że na żywo piękne spotkania, jak poza nim dla niego nie istniejesz, olewa Cię sikiem prostym, Ty jesteś nieszczęśliwa i szukasz niemal sposobu odegrania się. Kurczę, jak czytam historie na tym forum i rady wizażanek to oczy mi się otworzyły ile jest żenujących związków, w których ludzie tkwią czasem latami i nie ma czego im zazdrościć, że oni są z kimś, a ja nie. Też byłam w takim debilnym związku, a wtedy byłam taka sama mądra jak te dziewczyny co tu się żalą. Teraz już patrzę trzeźwiej na związki, jak one powinny wyglądać, jakie powinny mieć fundamenty. I liczę, że następnym razem już nie będę wiecznie przymykać oczu, tylko będę wymagająca w kwestiach zasadniczych. Nie baw się z nim w gierki. To już nic nie da, nic nie zmieni, nic go nie olśni. Brutalna, ale szczera prawda. Z tej mąki już chleba nie będzie, ciasto się zepsuło, trzeba posprzątać kuchnię, wyrzucić resztki i zacząć piec nowy chleb z nowych składników. |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te problemy, te zazdrości. To było bardzo słabe. Aż mi wstyd. Ale oczywiście doszłam do tego dopiero po rozstaniu. Strasznie przykre, ale co zrobić. ![]() Moim zdaniem to takie błędy młodości. I dlatego tak mało związków w tym wieku przetrwa na dłużej. Bo jeszcze młodzieńcza głowa nabita jest wzniosłymi ideałami o jednej, wielkiej miłości. A tak naprawdę związek to ciężka walka i ciągle trzeba nad tym pracować. A jak się nie pracuje od początku, to wszystkie problemy i żale narastają i czasami nie da się już nic z tym zrobić i jedyne co warto, to zabić to warto..
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biorę to do siebie. Nie próbuję nigdy się odegrać, cały czas jestem sobą, ale widzę że on ma mnie gdzieś no to powinnam chyba go olać tak samo.... jestem taka słaba , nie wiem zupełnie co robić... w jaki sposób to wszystko zrobić... znów wymięknę jak tylko się do mnie odezwie,dlatego wizażanki potrzebuję waszych rad, chce na tym dobrze wyjsc dla swojego własnego szczęścia
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
okropnie sie czuje,piszę tu głupoty to mi pomaga, wole tutaj to wszystko pisać niż jemu du.pe zawracać swoją osobą..... trzeba mieć w koncu twardy tyłek i olać to wszystko. I siły też trzeba... czuje taki ból serca, więdnę od środka
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyną radą jest, żeby to skończyć niestety.
Widzisz, on Cię olewa i Ty chcesz zrobić to samo. Na co liczysz? Oczywiście, na to, że przejrzy na oczy, będzie walczył jak lew, zaleje Cię falą wyznań o własnej miłości, zmieni się o 180 stopni, będzie starał, zaczniesz czuć się kochana, wszystko się ułoży i będziecie żyli i długo i szczęśliwie. TO SIĘ NIE WYDARZY... Dałaś mu szansę i nic się nie zmieniło. Wniosek jest oczywisty. Odejdziesz od niego, gdy dojdziesz do własnej ściany, nie dlatego, że ludzie na forum Ci tak radzą. Czy to będzie dziś, jutro, za miesiąc, czy pół roku, tego nie wiem, ale jestem na 100% pewna, że Wasz związek się prędzej czy później rozpadnie, bo przechodziłam etap olewania przez faceta (już po daniu mu jednej szansy) i wiem, że to się nigdy nie kończy happy endem. Kwestia tego ile Tobie to czasu zajmie. Muszę Wam powiedzieć, że ja teraz dość krytycznie patrzę na związki wokół siebie, a nawet jak tu czasem wizażanki piszą o swoich facetach. Najczęściej nie komentuję tego, ale można niemal wskazać palcem, które z nich za jakiś czas, czasem mogą to być lata odejdą od tych facetów lub zostaną zostawione. Wokół mnie też widzę takie związki. A jak widzę związek, gdzie się układa, to tam nie ma żadnych zagwozdek, to od razu też widać, że będą ze sobą i już. Może nie dam im gwarancji 20letniej, ale nie wieszczę ich rozstania ![]() Nie to, żebym wszystkie rozumy zjadła, sama też znosiłam tyle przez wiele miesięcy... No, człowiek się na szczęście uczy na błędach, mam nadzieję, że jak się następnym razem zakocham, to nie odbierze mi to całkowicie rozumu
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
izolcia, ciężko mi się przyglądać jak się męczysz, tym bardziej, że Ty nie jesteś niczemu winna, Ty mu niczego złego nie zrobiłaś i na pewno nie zasługujesz na to, żeby Ciebie ktoś tak traktował. Ale to trzeba przerobić na własnej skórze, tylko że mój Eks miał tyle jaj i odwagi, żeby mi powiedzieć, że nie chce ze mną być.
nie_powiem, bardzo podoba mi się Twoja ostatnia notka na blogu, bardzo poukładana, przemyślana. Choć do mnie nie do końca pasuje ostatni punkt, bo mój związek mnie w niczym nie ograniczał, poza tym całe życie mam czas na to, żeby zajmować się sobą i przyjaciółmi, a jestem teraz na takim etapie życia, że chciałabym się zajmować swoją miłością. Ale trudno...widocznie jeszcze nie mój czas. |
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
męczę się okropnie ....
|
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sluchaj swojej duszy. |
||
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jeszcze musisz poczekać na kogoś, z kim będziesz naprawdę szczęśliwa. Wszystkie musimy zresztą. Powodzenia!
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48863078]------
Ja tak samo. To trochę mnie smuciło na początku, że wolę pisać do w sumie obcych ludzi na forum niż spotkać się z przyjaciółmi, ale jakoś inaczej jest rozmawiać o tym z kimś, kto też przeżywa i czuje to samo. Fajnie, że jesteście Wczoraj wylałam limit łez i dziś jestem mega oczyszczona, po prostu czuję spokój w sobie i akceptację na to co się dzieje, przesyłam pozytywną energię dla tych z Was, które dziś mają gorszy dzień, póki jeszcze ją mam! Pamiętajmy o jednym - jest źle, ale TO MINIE.[/QUOTE] Oby minęło szybko... ![]() Cytat:
Rzeczywiście, chyba wezmę się za stworzenie własnego. Akurat teraz mam taki czas, że mimo dużej ilości obowiązków i tak zostaje mi za wiele czasu na rozmyślanie więc kolejne zajęcie będzie jak najbardziej wskazane. W tym śnie złapaliśmy się za ręce. Wróciliśmy do siebie. Rozmawiał z jakimiś znajomymi, o ile dobrze pamiętam mówił coś o prawdziwej miłości i wskazał ręką na mnie. Byliśmy obok siebie blisko i oglądaliśmy jakiś film. Kurde, niedobrze mi się zrobiło jak o tym napisałam. Głupie sny. Co do tematu takiej fizycznej bliskości w tym związku to ja bym mogła wypracowanie napisać
|
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
co za wstrętny,okropny dzień...
dawno nie było mi tak smutno jak dziś. ehhh co robicie? |
|
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro będzie nowy dzień Miejmy nadzieję, że lepszy.Mam wrażenie, że jesienna chandra spowodowana brakiem słońcem pogarsza każdą sytuację.
|
|
|
#2790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to mnie troche pociesza. I do chirurga szczekowego bo będę dwie ósemki dolne zatrzymane usuwać ... i dobrze,niech cos mnie boli bardziej niż te zlamane serce .... ehhh ....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Nie umiem sobie z tym poradzić 
'' itp.. po co to .... po co sam sie do mnie odzywa , a tak sie olewawczo w stosunku do mnie zachowuje
To ta otoczka emocji i uczuć sprawia, że wszystko nabiera dodatkowego blasku
Nie idealizuj eksa, na świecie jest ile, 7,5 mld ludzi już? Na pewno nie był ósmym cudem świata, spotkasz jeszcze inne osoby, z którymi znajdziesz nić porozumienia. 

Te problemy, te zazdrości. To było bardzo słabe. Aż mi wstyd. Ale oczywiście doszłam do tego dopiero po rozstaniu. Strasznie przykre, ale co zrobić.