|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Mi w sumie nic nie jest oprócz tego, że albo ryczę, albo się smieje... totalna huśtawka nastrojów...
no i boję się o fasolkę, tym bardziej, że 2 tyg temu duuużo wypiłam, a kompletnie nie podejrzewałam ciąży... no i boję się czy będzie zdrowe, czy sobie poradzimy... milion myśli na minutę...
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje bardzo o Fasolke ze nie da rady malutka, chociaz nie mam na to wplywu
, codziennie odmawiam rozaniec i prosze tezJP2 by bylo ok
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
heh czy sobie poradzimy to i ja sie boje;/ bo po urodzeniu dziecka jakies3 4 miesiace bede miala jeszcze umowe a pozniej zostaje tylko pensja mojeg wiec tez sie martwimy jak to bedzie alee mam nadzieje ze cos wykombinujemy i bedzie dobrze
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, szczerze powiedziawszy to jeszcze nawet nie rozkminiałam spraw finansowych, a tu już czas... Ja na pewno nie będę mieć macierzyńskiego, po prostu ciągle będę łapać zlecenia i nawet wypadałoby ich łapać więcej.
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, mogę się dołączyć?
![]() Wg kalkulatora mam termin porodu 1 lipca ale owulacja była późno więc się okażę za tydzień ![]() Co do objawów to przyznam, że czuje się fatalnie, może dlatego, że dodatkowo złapała mnie angina i nie chce odpuścić (niestety antybiotyk był konieczny...). Apetyt zerowy, omdlenia, mogłabym cały dzień nic nie jeść. Mam nadzieje, że przejdzie szybko ![]() To jak przyjmiecie ?
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poprawcie jeśli źle piszę. |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Racja
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opowiedz coś o sobie
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
26 lat, prawdopodobnie z pcos (nie zdążyli zdiagnozować bo udało się zajść w pierwszym miesiącu starań). Pochodzę z Małopolski, wróciłam 2 miesiące temu do PL bo mieszkałam za granicą (chcieliśmy się starać a tam nie było możliwości
). Jestem 2 lata po ślubie, jeśli macie jakieś pytania to zadawajcie
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli jak umowa konczy mi sie3 miesiace po urodzeniu dziecka to dalej zus przejmie? dzieki za informacje
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc jeśli masz umowę o pracę to masz prawo do pełnego rocznego macierzyńskiego ![]() Przepraszam,że się tak wcinam .. na razie Was podglądam z ukrycia .. jestem po pierwszej becie i jeszcze nie mam odwagi się cieszyć ..kilka lat starań skutecznie studzi emocje ..
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie panikujcie wszystko bedzie dobrze. Pozytywne nastawienie jest ważne wiem jak sie czujecie mój synek wlasnie skończył rok i doskonale pamietam cala ciąże i poród... Z początku bałam sie ale przyjaciółka wpoiła mi ze to nie odemnie zależy co sie stanie ja mogę tylko przekazać dziecku swoją radość i miłość. W moim przypadku to zdzialalo cuda a jak poczułam pierwsze ruchy to aż sie popłakałam ze szczęścia. Teraz choć przez rentgen boje sie ze stracę dzidzie to staram sie o tym nie myślec zajac mysli imionami ubrankami nowym wózkiem itp wiadomo ze fajnie sie ogląda takie ciuszki wiec spróbujcie
ja mam 26lat mieszkam w uk od 2lat mam sklep z polska żywnością wiec nie narzekam. Myślicie juz o porodzie? Ja boje sie go podpytam położne o cc na życzenie bo sn to dla mnie niezbyt miłe wspomnienia
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie porannie,od paru dni nie moge w nocy spac.tez tak macie?klade sie do lozka niby spiaca i wierce sie przez 3 godz.bo nie moge usnac.jak juz,mi sie uda to po 2 godz.budze sie na siusiu.dzis w nocy 2 razy bylam,a o 8 pobudka przez 5letnia coreczke.no i do tego te komary!jestesmy wszyscy tak pogryzieni!przez ta pogode komary caly czas u,nas lataja w najlepsze.mimo ze,nie lubie zimna wolalabym zeby juz przyszedl mroz i wyplemil te owady i wirusy.mam do was jeszcze pytanie,jakie kremy do twarzy uzywacie?wlasnie konczy mi,sie krem na dzien i na noc i nie wiem co kupic.mialam 2 w zapasie ale oddalam mamie bo byly z kwasami.na gwiazdke sprezentuje sobie chyba,jakies nat.olejki ale narazie musze sie w cos zaopatrzyc.dzis mnie tak bola piersi ze nie moge ich nawet dotknac.
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Wizja porodu jest dla mnie przerażająca. Zwłaszcza ze tak naprawdę nie wiem z czym się to wiąże, bo to moja pierwsza ciąża. Ja niestety nadal tkwie w łóżku. Przeziebienia cd... Dzisiaj mój K. zakupił mi tabletki na gardło "prenatalen". Mam nadzieję, że jutro obudze się zdrowa, bo niestety muszę być w pracy. Plus ze wtorek wolny, to można odetchnąć. A dziewczyny kiedy będziecie informować bliskich i pracodawcę o ciąży? Ja najchętniej w pracy powiedziałabym W niedługim czasie, że względu na ok10h pracę codziennie i konieczność zwalniania się na badania i wizytę u lekarza. Poza tym byłabym wtedy na okresie już ochronnym...
|
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem prawie w 7 tygodniu i od poniedzialku pracodawca juz wie bo jestem na l4 ze wzgledu na prace fizyczna plus ze zle sie czuje.. a rodzicom tez mam zamiar powiedziec niedlugo poniewaz czesto u nich bywam a oni pala wiec bede musiala powiedziec
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie, ze okresu dostaje
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamusie
I ja chciałam do Was dołączyć, w czwartek robiłam test, spojrzałam na niego jednym okiem, nic nie zobaczyłam włożyłam do kieszeni po czym poszłam palić w piecu, wyjełam test by go spalić(wiem nie ładnie) i dostrzegłam kątem oka bladą lichą krechę. ![]() Jestem trzecią osobą na wątku która ma termin wg. kalkulatora internetowego na 14 lipiec. Wizytę u gina, jak uda mi się wepchnąć będę mieć w czwartek. Dziewczyny nie denerwujcie się, wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja za to mogłabym spać i spać i spać
o 20 się kładę i śpię do oporu tj. do momentu aż mój pies nie zacznie mnie molestować o spacer.... tż zauważył też moje obrzmiałe piersi ![]() Generalnie czuje się naprawdę dobrze... Co do informacji na temat ciąży to mam zamiar powiedzieć rodiznie w okolicach końcówki pierwszego trymestru... No, chyba że nie wytrzymam i powiem mamie.. no ale nie wcześniej aż nie zobaczę bijącego serduszka.. ale plan jest taki ze po pierwszym trymestrze..W pracy też chcę powiedzieć najpóźniej jak się da.. tj. też jak się rozpocznie już drugi trymestr...to będzie jakoś po nowym roku, w połowie stycznia.. na badania jakby co będę mogla wyjść, poza tym.. mam obiecaną podwyżkę.... w lutym.. podobno wszystko już uzgodnione i w ogóle... no i zobaczymy jak to będzie, jeśli nagle odwiną kota ogonem to powiem Wam że się nieźle wkurzę... ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
widzę labradorka w awatarze?? ja też mam tylko czekolabkę
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Wow i ja jestem lipcowa - na 4-tego
Ja też nie czuje się za dobrze. Jestem w siódmym tygodniu (6t+0) i najbardziej "dokuczają" mi piersi. Czy wy też czujecie nieznośny ból? Bo już zaczynam się martwić. Ja codziennie ryczę!! Czuję jakby kłuto mnie nożami. Robię chłodne okłady-nie pomaga...Ginekolog w środe .Powiedzieliśmy tylko rodzicom, z zastrzeżeniem że innym mogą mówić dopiero po 12 lisopada jak usłyszymy serduszko . Ogólnie jestem na l4 i nie zamierzam wracać do pracy do końca ciąży .
Edytowane przez Kiciaaaa Czas edycji: 2014-11-09 o 16:09 |
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Witamy, witamy 😊 co do piersi, to od wczoraj ból jest zdecydowanie bardziej odczuwalny I W dodatku są mega obrzmiale. Jestem posiadaczką małego rozmiaru biustu, więc automatycznie te zmiany są u mnie mega widoczne.
|
|
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że będziesz tak się czuła do końca ciąży. Mi się zaczęło 1,5 tygodnia temu i no cóż choćbym chciała nie jestem w stanie ukryć Mój też stwierdził, że mi piersi urosły![]() Cytat:
Na pocieszenie dodam, że mnie bolą od dnia owulacji....choć teraz jakby odrobinę mniej
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem 5t 2 dzień i cycki od pierwszego dnia planowanego okresu to mi odpadają :p teraz bolą mniej, choc ciagle je czuje.
A właśnie, powiedzcie mi: tygodnie liczymy od pierwszego dnia ostatniego okresu?? Bo juz nie mam pojęcia! |
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
teoretycznie tak, aczkolwiek u mnie np. spóźniła się o co najmniej tydzień owulacja, mam cykle nieregularne tak więc ja sama to nie wiem jak mam to liczyć. Zgodnie z ostatnią miesiączką mam 6 tydzień 2 dzień, ale licząc że była ta obsuwa to 5 tydz. 1 dzień.... taki fajny kalkulator znalazłam: dziecko.haczewski.pl Do gina bym się wybrała 3 grudnia dopiero, po skończonym 8 tygodniu, ale muszę iść 19stego listopada, bo wtedy mi się skończy luteina...........a to będzie dopiero 6,5 tygodnia i boje się ze nic nie zobaczę.. :/
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
A kiedy COKOLWIEK widać na Usg? I co łykacie, dziewczyny? Bo ja NIC, czekam na środę i wizytę u ginekologa... |
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam właśnie czekoladowego labradora, ale mam Sonie, ma już z 5 lat, i nie jest już taka szczupła jak a zdjęciu, oprócz niej, mam jeszcze miniaturkę doga niemieckiego i 2 koty
![]() Też bolą mnie cycki właściwie to można powiedzieć że od dnia zapłodnienia( strasznie to brzmi), więc od samego początku coś przeczuwałam. |
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarz mi powiedział, że najlepiej w 5 tygodniu. U mnie to wychodzi w 5 tygodniu od owulacji więc 7-8 tydzień od @.
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej, sama się pogubiłam! |
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w ubiegłym tygodniu powiedziałam zresztą w pracy, że jestem w ciąży.Moja ciąża była planowana, dwa miesiące wcześniej brałam kwas foliowy a jakieś pół roku temu robiłam wszystkie badania - ogólne i ginekologiczne. I w sumie sami z Tż byliśmy zaskoczeni, że udało się od razu w pierwszym miesiącu starań ![]() W piątek wieczorem Tż wrócił ze szkolenia, od razu przed wejściem do domu powiedział mi przez tel, żebym się z nim nie witała bo prawdopodobnie ma grypę żołądkową. W sb rano pojechaliśmy do teściów i dzisiaj wróciliśmy, na szczęście prawdopodobnie to było tylko zatrucie. To dobrze, bo martwiłam się, zeby się nie zarazić. Z objawów mam nadal bolące piersi i dużą senność. Budzę się dość wcześnie rano. |
|
|
|
|
#179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest naszym "oczkiem w głowie" hehehe mam nadzieję, że nie będzie zazdrosna o rodzeństwo ![]() Cytat:
no nic.. poszłabym najchętniej później do tego lekarza ale jak mus to mus (recepta).. w końcu co ma być to będzie, najwyżej odczekam znowu 2 tygodnie
|
||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bardzo wczesnie rano sie budze i nie moge zasnac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

no i boję się czy będzie zdrowe, czy sobie poradzimy... milion myśli na minutę...

czyli jak umowa konczy mi sie3 miesiace po urodzeniu dziecka to dalej zus przejmie? dzieki za informacje

ale plan jest taki ze po pierwszym trymestrze..
no i zobaczymy jak to będzie, jeśli nagle odwiną kota ogonem to powiem Wam że się nieźle wkurzę...
Mój też stwierdził, że mi piersi urosły
Na pocieszenie dodam, że mnie bolą od dnia owulacji....choć teraz jakby odrobinę mniej