Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 14:02   #4411
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
No u mnie "to coś" widoczne było gołym okiem i wielkości no nie wiem... Gruszki? Nie no większe... I to było jakoś tydzień dwa temu, a teraz już robi mi się tak sporadycznie...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Właśnie czytałam, że u laski w 18 tc ta gula to był dzidzius
w sumie jak ty juz czujesz ruchy maluszka to u ciebie może to i dzidziuś

dziewczyny zakochałam sie w szydełkowych bucikach, o takich http://pl.dawanda.com/product/697331...KOWE-0-12-M-CY
dziewczynkowe są jeszcze piękniejsze

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:12   #4412
Nadzieja87
Zakorzenienie

Fajne buciki czasem aż zazdroszczę, że sama do szydełka nie mam drygu
Stary 2014-11-09, 14:27   #4413
fistaszek24
Zakorzenienie

Iluzja dla Ciebie http://allegro.pl/nowy-sliczny-kombi...760975970.html jakbym rodziła teraz to bym klupiła.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Mój mąz z córką robią doświadczenie z fasolą były już ludziki z żołędzi podmienili mi męża .

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

teraz malują farbami .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:35   #4414
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Moniisia tak nawiasem to w podpisie swoim pomyliłaś datę narodzin maleństwa..a dokładnie rok bez urazy
oo faktycznie dzięki, już poprawione

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Ja chodzę
w którym tygodniu zaczęłaś? masz takie zajęcia 2w1 z jogą czy bez? udało ci się trafić na jakieś bezpłatne czy płacisz?
zaczynam się przymierzać i szukam czegoś fajnego w Poznaniu, jak może któraś powiedzieć na co warto zwrócić uwagę to byłabym wdzięczna
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:35   #4415
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
To muszę cię zmartwić nie styknie . Kupuj dalej masz moje błogosławieństwo .
E, mnie wystarczyło tyle z tym, że moje dziecko nie było typem ulewacza :P
Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Kobiety Drogie czy taki zestawik w rozmiarze 62 cm się sprawdzi u malucha?

http://pl.nextdirect.com/pl/x542786s2

Muszę coś kupić, bo zgłupieję przez Was
myślę, że tak aczkolwiek za te pieniądze wolałabym kupić więcej ciuszków w hm

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja chyba dokonam pierwszego zakupu - chusty Czy któraś też planuje?
Ja mam chustę, polecam być może kupię drugą
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakie zamierzacie stosować lub stosowałyście kosmetyki dla waszych maluchów. Wiem ze to wyjdzie w praniu ale cos na początek trzeba miec. Czy zamierzacie używać te emolienty tak bardzo polecane przez położne i lekarzy czy wychodzicie z założenia ze nie ma co przesadzać od poczatku jezeli nie ma faktycznej potrzeby ?
emolientów czyli drogiej parafiny zatykającej skórę nie mam zamiaru stosować hipp lub babydream a do tego olej ze słodkich migdałów do smarowania (nie smarowałam syna codziennie, mimo to miał i nadal ma super skórę ).

hej!
pogoda u nas trochę się polepszyła, w końcu przestało lać czekam na przyjaciółkę upiekłam ciasto szpinakowe, jeszcze tylko polewę muszę zrobić z gorzkiej czekolady odezwę się pewnie we wtorek

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2014-11-09 o 14:45
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:43   #4416
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Iluzja dla Ciebie http://allegro.pl/nowy-sliczny-kombi...760975970.html jakbym rodziła teraz to bym klupiła.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Mój mąz z córką robią doświadczenie z fasolą były już ludziki z żołędzi podmienili mi męża .

Uwielbiam minky, na Facebook jest takie konto ' sto powodów do szycia ' i kobietka szyje takie cuda z polaru minky. Koleżanka zamawiała u niej czapeczki, kominy, zestawy do łóżeczka i wózka. Wszystko cudne!

Uwielbiam jak tatusiowie bawią się tak z dziecmi, to musi być cudny widok

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

emolientów czyli drogiej parafiny zatykającej skórę nie mam zamiaru stosować hipp lub babydream a do tej olej ze słodkich migdałów do smarowania (nie smarowałam syna codziennie, mimo to miał i nadal ma super skórę ).

hej!
pogoda u nas trochę się polepszyła, w końcu przestało lać czekam na przyjaciółkę upiekłam ciasto szpinakowe, jeszcze tylko polewę muszę zrobić z gorzkiej czekolady odezwę się pewnie we wtorek

No takie opinie o emolientach tez czytałam, zgłupieć mozna

Sama smaruje sie olejem migdałowym, nie wiedziałam ze maluszka też mozna a kokosowym ?

Jadłam ciasto marchewkowe pyyychaa, buraczkowe również pyyychaa, ale szpinakowe hmm

Stary 2014-11-09, 14:47   #4417
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
No takie opinie o emolientach tez czytałam, zgłupieć mozna

Sama smaruje sie olejem migdałowym, nie wiedziałam ze maluszka też mozna a kokosowym ?

Jadłam ciasto marchewkowe pyyychaa, buraczkowe również pyyychaa, ale szpinakowe hmm
Polecam Ci blog: http://www.srokao.pl/ wejdź sobie w analizy i poczytaj o kremach, chusteczkach, płynach - wszystkim w ogóle to proponuję tą stronę wrzucić do pierwszego posta

Kokosowym też, jak najbardziej

http://cook-yourself.blogspot.com/20...akowe-bez.html polecam zrobić od razu z podwójnej porcji, to przepis na tortownicę o średnicy 15cm
smakuje jak bounty

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:48   #4418
Crumble
Rozeznanie

Zanim zapomnę: dziewczyny z Warszawy - a może pójdziemy na jakieś wspólne ćwiczenia?

Cytat:
A przemęczyłaś się wczoraj???

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

http://tescolovesbaby.pl/wyprawka-dla-noworodka/
http://tescolovesbaby.pl/lista-rzecz...amy-i-dziecka/
Nie za bardzo...trochę poćwiczyłam z gumami, ale to chyba nie od tego ...

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Na miejscu byliśmy późno, bo koło 10.30. A niektórzy już tam stali podobno od 8. I była lista, ja byłam chyba 40, czy więcej. Więc opłaca się jechać rano, Zwłaszcza jeśli ktoś chce załapać się na 4d. a będę akcje jeszcze na wiosnę, w różnych miastach - więc możliwe że do maja się jeszcze załapiemy

a dziewczyny płeć poznacie już na następnym USG, już pięknie widać kwestia chyba lekarza i dobrego sprzętu - ja jak porównam to usg genetyczne co miałam na nfz i teraz( i to wcześniejsze prywatne też) - to tu lepiej widać, wyraźniejsze zdjęcia i przede wszystkim - lekarz pięknie opisuje, pokazuje, mówi. Na nfz chyba im tak nie zależy, albo ja na takiego trafiłam.

a teraz mi się się jeszcze przypomniało - wczoraj pokazywała też pęcherz moczowy dzidziusia i było go bardzo dobrze widać, a za chwilę prawie wcale i lekarka powiedziała że człowieczek właśnie się wysiusiał i że to tak widać na usg
słodko... dzieciaczek przez siusianie zmienia smak wód płodowych no i sobie pije je... yyy... smacznego
Cytat:
Ja takie skurcze macicy mam gdzieś już od kilku tygodniu.wcześniej częste dlatego od razu poszłam do lekarza.kazał brać nospe i obserwować.jeśli skurcze nie były już tak częste to znaczy że jest ok.i tak się też stało.skurcze nadal miewam ale już nie tak często.macica ćwiczy przed porodem.jeśli nie boli Cię przy tym brzuch lub nerki to się nie martw
Nie boli, jest to dość denerwujące, ale nie boli nic dzięki

Cytat:

Dziewczyny czytałam ostatnio o tym stawianiu sie brzucha/macicy i narazie nic takiego nie wyczulam ale boje sie ze to przegapię czy to jest tak charakterystyczne ze odrazu wiadomo ze to to ?
No właśnie też nie wiedziałam co to jest... myślałam, że jak mam twardy brzuch pod koniec dnia to to ale nie... pierwszy raz poczułam po baraszkowaniu z mężem no i w nocy bez powodu mi stwardniał...

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Witam się

Dziewczyny czy pijecie w ciąży jakieś ziołowe herbatki? Ja bardzo lubię np pokrzywę, zieloną herbatę czy rumianek ale nie wiem czy można pić?
Ja właśnie dziś rumianek piłam

Cytat:
Ja dzisiaj caly dzien leze.Jesli klucie nie przejdzie to jutro pewnie lekarz.Chociaz TZ ciagle pyta czy nie chce juz teraz isc..

Mnie jedynie kluje.Nic wiecej
Ojoj... to odpoczywaj dużo... może to z przemęczenia lub nerwów ...
Stary 2014-11-09, 15:12   #4419
Iluzja00
BAN stały

Szkole rodzenia mam darmową.Zaczęłam chodzić w zeszłym tygodniu czyli 24tc.Zajęcia mam dwa razy w tygodniu.Raz jest to gadanina a innym razem praktyka i ćwiczenia.Szkoła trwa dwa miesiące

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

Ojoj... to odpoczywaj dużo... może to z przemęczenia lub nerwów ...
Zobaczę jak jutro będzie.Mała jest aktywna więc nie martwię sie tak bardzo
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 15:58   #4420
olimpia2009
Zadomowienie

a ja chyba bede chora...bo gardlo mnie drapie wiec
-albo zmarzlam na wycieczce z Olimpii szkola I nas zawialo bo bylo cholernie zimno
-Olimpia mogla mnie zarazic
-zmarzlam w pracy bo w piatek bylo tam starsznie zimno a ja bylam tam od rana do wieczora

zgadnac nie zgadne ale chora bede..kurde juz drugi raz w tej ciazy...w sumie pierwsze przyziebienie nawet szybko przeszlo wiec moze nie bedzie zle...Olimpia dalej chora ale juz lepiej wiec jutro idzie do szkoly....w domu za duzo rozrabia jak nie wyszaleje sie z dziecmi...

dziewczyny pomalu zblizamy sie do polowek ciazy..jeszcze kilka tyogdni a pamietacie jeszcze nie dawno robilysmy testy I chodzilysmy na pierwsze wizyty I usg..z tego co mi sie wydaje to po 20 tc to juz poleci jak z gorki...

nic kawke wypilam....bo mnie korcilo ale to w sumie 2 czy 3 kawa od poczatku ciazy...zmienie posciel/ nastawie zmywarke I jade po zakupy na obiad...Olimpia chce kurczaka nogi( czytaj...cala kure)
trzymajcie sie
Stary 2014-11-09, 16:51   #4421
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę ja chyba jestem jakaś dziwna bo nie podobają mi się te 'przebrania' dla dzieci co innego jak maja jakiś element uszka itp. tak jak te pandy chyba z nexta albo h&m
ale cieszę się ze wy sie cieszycie ze swoich zdobyczy

dziewczyny a jakie zamierzacie stosować lub stosowałyście kosmetyki dla waszych maluchów. Wiem ze to wyjdzie w praniu ale cos na początek trzeba miec. Czy zamierzacie używać te emolienty tak bardzo polecane przez położne i lekarzy czy wychodzicie z założenia ze nie ma co przesadzać od poczatku jezeli nie ma faktycznej potrzeby ?
Nie zamierzam, oblepiaja skórę i nic więcej :/

Cytat:
Witam się

Dziewczyny czy pijecie w ciąży jakieś ziołowe herbatki? Ja bardzo lubię np pokrzywę, zieloną herbatę czy rumianek ale nie wiem czy można pić?

z zielona herbata trzeba uważać, ja ogólnie tylko wodę i delikatna herbatę z torebki.

Cytat:

emolientów czyli drogiej parafiny zatykającej skórę nie mam zamiaru stosować hipp lub babydream a do tego olej ze słodkich migdałów do smarowania (nie smarowałam syna codziennie, mimo to miał i nadal ma super skórę ).

hej!
Właśnie parafina :/ my używamy kosmetyków hippa - ja uważam że im mniej tym lepiej, córki nigdy nie kremowalam, nie oliwkowalam i ma piękną skórę - zero uczuleń.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 17:11   #4422
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Polecam Ci blog: http://www.srokao.pl/ wejdź sobie w analizy i poczytaj o kremach, chusteczkach, płynach - wszystkim w ogóle to proponuję tą stronę wrzucić do pierwszego posta

Kokosowym też, jak najbardziej

http://cook-yourself.blogspot.com/20...akowe-bez.html polecam zrobić od razu z podwójnej porcji, to przepis na tortownicę o średnicy 15cm
smakuje jak bounty

Super ta strona
Ciasto jak do mnie nie wygląda zachęcająco ale skoro mówisz ze smakuje jak bounty to na pewno spróbuje

Stary 2014-11-09, 18:48   #4423
asiuk
Zakorzenienie

Widzę, że dość sporo mamusiek planuje chustę, fajnie Planuję skonsultować się z kimś doświadczonym albo zapisać się na warsztaty chustonoszenia

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

ja planuję tylko jest taaki wybór, że nie wiem na co się zdecydować... cenowo też są ogromne różnice, chciałabym bezpieczną i porządną ale nie chcę stracić majątku...
Ja planuję z polskiej firmy Little Frog - porządną, tkaną chustę, w piękne kolory, za rozsądną cenę

Cytat:
dziewczyny tak się wypytywałam o ten twardniejący brzuch ze chyba podświadomie to na siebie ściągnęłam
tzn. nie wiem czy to to, ale mam takie uczucie jak by mi taka gula w podbrzuszu rosła i po chwili juz jest normalnie i troche boli mnie brzuch. Maz pojechał po nospe . Poczekam do wieczora, jak nie przejdzie to IP, sama nie wiem czy nie panikuje bez sensu. Zwariuje przez ta ciążę

Po prostu odpocznij, jeśli bardzo będzie dokuczać, to weź nospę

Cytat:

Ja olejku z migdałów stosowałam do masażu krocza w pierwszej ciąży
A kokosowy używam do smażenia placków Takiego extra virgin.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
z zielona herbata trzeba uważać, ja ogólnie tylko wodę i delikatna herbatę z torebki.
Mnie herbaty w ogole teraz nie podchodzą, kawę piję max jedną dziennie, i to też bez przekonania

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:10   #4424
Kinga_20
Zakorzenienie

My mamy chuste hoppediz i jest fajna na lato właśnie bo cienka, a zimą można fajne ocieplacze kupić. Mnie znowu od kawy odrzuciło bardzo i wcale nie piję. W piątek usg genetyczne i trzęse portkami :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2014-11-09, 19:26   #4425
olimpia2009
Zadomowienie

kinga bedzie dobrze nie masz czego ci bac/martwic
Stary 2014-11-09, 19:35   #4426
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
kinga bedzie dobrze nie masz czego ci bac/martwic
mam nadzieję - przyznam szczerze, że pierwszej ciąży tak nie przezywalam......

Dzisiaj młodej limo rozlało sie pod całym okiem :/ pewnie minie ze dwa tygodnie zanim jej całkiem zejdzie i wygląda jak dziecko wojny.

Stary 2014-11-09, 20:53   #4427
olimpia2009
Zadomowienie

Kinga..a gdzie mloda wlazla ze ma oko podbite
Stary 2014-11-09, 20:57   #4428
muszka66
Rozeznanie

hej dziewczyny, jestem mama czerwcową, ale przyznaję bez bicia, że Was podczytuję piszę do dziewczyn noszących rozmiar 36. Mam 2 pary spodni jeansów do odstąpienia. Spodnie są w HM mama. Oraz 3 pary spodenek krótkich, na lato. Jeśli któraś byłaby zainteresowana to piszcie na priw.
pozdrawiam was
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:06   #4429
angelika8818
Raczkowanie

Cytat:
w sumie jak ty juz czujesz ruchy maluszka to u ciebie może to i dzidziuś

dziewczyny zakochałam sie w szydełkowych bucikach, o takich http://pl.dawanda.com/product/697331...KOWE-0-12-M-CY
dziewczynkowe są jeszcze piękniejsze
Ja robie na szydelku wiec niedlugo takie walne mojemu maluszkowi a teraz robie mu kocyk

Dzisiaj z tz poklocilam sie o... lozeczko bylismy w ikei mi podoba sie takie piekne duze szare za 600 zl a jemu to zwykle za 120 ... powiedxial ze moge je kupic ale on da na nie tylko 120 zl a ja reszte
30.04.2015r. godz.9:44

Edytowane przez angelika8818
Czas edycji: 2014-11-09 o 22:07
angelika8818 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 01:18   #4430
olimpia2009
Zadomowienie

witam

mialam nie nadrabiac tych 15 albo lepiej stron ale nadrobilam..wzielam udzial w sondzie..sama nie wiem czy potrzebnie czy nie...bo potem doczytalam sie kolejnej awantury...nie bede za bardzo tego komentowac bo nie ma do czego wracac ale jestem w szoku ze osoba dorosla ktora bedzie matka za okolo 6 miesiecy zachowywala jak sie nastolatka I opowiadala nasze dyskusje/spory/awantury na innych watkach!!!

sorry dziewczyny ale musialam bo inaczej to by we mnie siedzialo..

Iluzja, Czarna, Scotasia, Santi i sorki jak kogos pominelam...prosze mi stad nigdzie nie odchodzic...wiecej sporow nie bedzie

dzisiaj robilam na obiad zeberka

milej nocki laski!!!!
Stary 2014-11-10, 06:36   #4431
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Kinga..a gdzie mloda wlazla ze ma oko podbite
Kochana rozpięła sobie piżamkę na dole i podczas śniadania zaczęła wchodzić na stolik i jej się noga ześliznęła i padła prosto na kant stołu myślałam, że centralnie w oko się uderzyła, ale rąbnęła pod okiem. Dzisiaj już dużo lepiej to wygląda na szczęście.

Wstalismy dopiero i polknelam tabletkę a normalnie o tej godzinie to już śniadanie jem i jest mi niedobrze z głodu, a do 8 muszę czekać :/

Stary 2014-11-10, 06:53   #4432
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:

Po prostu odpocznij, jeśli bardzo będzie dokuczać, to weź nospę

Ja olejku z migdałów stosowałam do masażu krocza w pierwszej ciąży
A kokosowy używam do smażenia placków Takiego extra virgin.

Wczoraj przeleżałam cały dzień, tylko rano byłam na spacerze z psem. Wzięłam nospe i bylo lepiej ale poleżeć nie zaszkodzi hehe

U mnie przygoda z olejami zaczela sie od ... Psa jest rasy shih-tzu i miałam straszna fazę żeby dbać o jego piękne i długie kudełki ale juz mi przeszło, tzn. dbam o niego bardzo ale z umiarem
Teraz chetnie smaruje swoja skore i włosy właśnie różnymi olejami, ale tez nie do przesady.
O masażu krocza gdzies czytałam ale to się chyba robi bliżej porodu ?

Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość
Ja robie na szydelku wiec niedlugo takie walne mojemu maluszkowi a teraz robie mu kocyk

Dzisiaj z tz poklocilam sie o... lozeczko bylismy w ikei mi podoba sie takie piekne duze szare za 600 zl a jemu to zwykle za 120 ... powiedxial ze moge je kupic ale on da na nie tylko 120 zl a ja reszte
Koniecznie sie pochwal jak stworzysz jakies szydełkowe cudeńko
Kiedys dziergałam cos dla lalek ale z takimi bucikami chyba bym nie dala rady. No ale kto wie, może jak będę sie bardzo nudzić na zwolnieniu to spróbuje

a tz sie nie przejmuj, na pewno zmięknie i kupicie to łóżeczko za 600

Zapomniałam się pochwalić ze zamówiliśmy ten leżaczek do którego link dawała jagodowa - tiny love 3 w 1

Tak w ogóle to dzień dobry

Stary 2014-11-10, 07:26   #4433
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość

Wydatki na dziecko to temat rzeka . Zawsze możesz powiedzieć, ze jego przyjemności kosztują więcej u mnie działa .
Stary 2014-11-10, 07:32   #4434
irenka78
Rozeznanie

hello co tu taka cisza?

Dziewczyny umieram, fatalnie się czuję, straciłam głos, mam taki ból gardła że śliny nie mogę przełknąć, całą noc się męczyłam i nie wiem co robić iść do lekarza ale co ona mi przepisze przecież w ciąży nic nie można brać, mam trochę gorączki ale tak na granicy stanu podgorączkowego a gorączki. Córunia pewnie mnie załatwiła bo miała angine i jeszcze bierze antybiotyk. Czy w ciąży to można w ogóle brać antybiotyki?
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 07:38   #4435
asiuk
Zakorzenienie

Hej!

Strzałka, tak, masaż się robi pod koniec ciąży, ja zaczęłam ok. 35 tygodnia

Kinga, będzie dobrze! Ja tę ciążę podobnie przechodzę, czyli na luzaka - trochę się stresowałam od zrobienia testu do stwierdzenia bicia serduszka u bejbija, ale teraz spokój Generalnie, ciążę przechodzę identycznie, czyli prawie bezobjawowo, jak pierwszą - zobaczymy, czy to oznacza drugą córę

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Angelika, różnica w cenie spora Mój TŻ z kolei wydaje kasę hojnie, zresztą ma dość drogie hobby, bo biega, więc siedzi cicho, jak sama coś kupuję

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 07:42   #4436
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
hello co tu taka cisza?

Dziewczyny umieram, fatalnie się czuję, straciłam głos, mam taki ból gardła że śliny nie mogę przełknąć, całą noc się męczyłam i nie wiem co robić iść do lekarza ale co ona mi przepisze przecież w ciąży nic nie można brać, mam trochę gorączki ale tak na granicy stanu podgorączkowego a gorączki. Córunia pewnie mnie załatwiła bo miała angine i jeszcze bierze antybiotyk. Czy w ciąży to można w ogóle brać antybiotyki?
Tak duomox.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Hej!

Strzałka, tak, masaż się robi pod koniec ciąży, ja zaczęłam ok. 35 tygodnia

Kinga, będzie dobrze! Ja tę ciążę podobnie przechodzę, czyli na luzaka - trochę się stresowałam od zrobienia testu do stwierdzenia bicia serduszka u bejbija, ale teraz spokój Generalnie, ciążę przechodzę identycznie, czyli prawie bezobjawowo, jak pierwszą - zobaczymy, czy to oznacza drugą córę

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Angelika, różnica w cenie spora Mój TŻ z kolei wydaje kasę hojnie, zresztą ma dość drogie hobby, bo biega, więc siedzi cicho, jak sama coś kupuję

Mój chodzi na siłownię, jeździ na nartach, teraz zaczyna wędkować .
Stary 2014-11-10, 08:24   #4437
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
hello co tu taka cisza?

przede wszystkim to zdrowia
są antybiotyki które można brać m.in.wspomniany duomox. Jednak ja zalecam od spróbowania naturalnych sposobów. brałam antybiotyk i ciągle się zastanawiam czy na pewno nie zaszkodziłam dzidzi.

hej tak w ogóle.
sobotnie urodziny były w miare ok. tyle, że po 1 to były a po 2 dziecko (to duże) dało popalić.
Pięknie świeci słońce. chyba zagonię TŻ do mycia okna w kuchni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 08:35   #4438
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj przeleżałam cały dzień, tylko rano byłam na spacerze z psem. Wzięłam nospe i bylo lepiej ale poleżeć nie zaszkodzi hehe

U mnie przygoda z olejami zaczela sie od ... Psa jest rasy shih-tzu i miałam straszna fazę żeby dbać o jego piękne i długie kudełki ale juz mi przeszło, tzn. dbam o niego bardzo ale z umiarem
Teraz chetnie smaruje swoja skore i włosy właśnie różnymi olejami, ale tez nie do przesady.
O masażu krocza gdzies czytałam ale to się chyba robi bliżej porodu ?

Zapomniałam się pochwalić ze zamówiliśmy ten leżaczek do którego link dawała jagodowa - tiny love 3 w 1

Tak w ogóle to dzień dobry
Daj znać jak Wam już przyjdzie leżaczek i jak na żywo wygląda i się sprawdza - czy jest tak samo fajny w rzeczywistości jak i na filmikach i zdjęciach Bo też pewnie go będę chciała wcześniej zamówić, bardzo mi się on podoba

A gdzie kupujecie te wszystkie olejki? Bo wstyd się przyznać, ale z żadnym jeszcze nie miałam do czynienia, a same dobre rzeczy o nich słyszałam
Stary 2014-11-10, 08:57   #4439
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Daj znać jak Wam już przyjdzie leżaczek i jak na żywo wygląda i się sprawdza - czy jest tak samo fajny w rzeczywistości jak i na filmikach i zdjęciach Bo też pewnie go będę chciała wcześniej zamówić, bardzo mi się on podoba

A gdzie kupujecie te wszystkie olejki? Bo wstyd się przyznać, ale z żadnym jeszcze nie miałam do czynienia, a same dobre rzeczy o nich słyszałam
Oczywiście dam znać co do leżaczka
a oleje kupuje zwykle przez Internet albo w sklepach ze zdrową żywnością

Stary 2014-11-10, 09:55   #4440
Iluzja00
BAN stały

Czesc dziewczyny.

Wzielam wczoraj wieczorem uro forte, juz mnie niby mniej boli ale dalej ;/ Dzisiaj wezme kolejna i jutro tez, jesli nie przejdzie to w srode juz skocze do lekarza.

TZ mogl miec dzisiaj wolne ale oczywiscie jego brat chcial ;/ Juz sie przyzwyczailam.

Fistaszek dzieki za kombinezonik Chcialabym taki od razu z kapturkiem

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Juz pierwsza grudniowka sie rozpakowala

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ale cisza
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości