Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 19:08   #3211
ladym9
Zadomowienie

Dot.: Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
ladym9, w aplikacji nie ma koszyka, kupiłaś je.
Jeśli dobrze kapuję o co Ci chodzi.
Czyli jak za nie nie zaplace to je anuluja czy muszę pisać do sprzedających zeby to cofnęli?
ladym9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:20   #3212
nouvelle2
Zakorzenienie

dziewczyny, mam problem. Chciałabym skorzystać z kuponu, ale przy klikaniu 'płacę' w opcji konto PayU nie rozwijają mi się te paski przy wyborze daty ważności karty Czy mogę zapłacić z kuponem wybierając ten środkowy kafelek- płatność w aplikacji?
na stronie all znalazłam tylko coś takiego: 'Kupon zrealizujesz, płacąc przez aplikację mobilną i wybierając płatność kartą Visa lub kartą Visa przez konto PayU. '

Zastanawia mnie to, bo w opcji płatność w aplikacji nie mam pola do zaznaczenia rodzaju karty

dobra, już ogarnęłam to PayU. Tylko tam nad tymi trzema kafelkami, przy wyborze sposobu płatności miałam taką malutką zieloną metkę i napis: Wybierz płatność kartą Visa, aby móc skorzystać z kuponu do 25 zł na koszty dostawy. Po zaznaczeniu kafelka PayU ten kupon mi 'nie wskoczył', tj. nie pojawiła się taka ikonka z 'ptaszkiem', że skorzystałam z kuponu (tak jak to było przy tym na 20 zł). Nie mniej jednak płaciłam Visa w PayU. Czy w ten sposób skorzystałam z kuponu czy brak tego 'ptaszka' świadczy o tym że jednak nie?

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-09 o 19:49
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:18   #3213
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ladym9 Pokaż wiadomość
Czyli jak za nie nie zaplace to je anuluja czy muszę pisać do sprzedających zeby to cofnęli?
nie zapłacisz=dostaniesz ostrzeżenia
5 ostrzeżeń=blokada konta

swoją drogą bardzo mnie denerwuje właśnie to, że wiele osób u mnie kupuje i nie płaci po co klikać jak nie chce się płacić
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam problem. Chciałabym skorzystać z kuponu, ale przy klikaniu 'płacę' w opcji konto PayU nie rozwijają mi się te paski przy wyborze daty ważności karty Czy mogę zapłacić z kuponem wybierając ten środkowy kafelek- płatność w aplikacji?
na stronie all znalazłam tylko coś takiego: 'Kupon zrealizujesz, płacąc przez aplikację mobilną i wybierając płatność kartą Visa lub kartą Visa przez konto PayU. '

Zastanawia mnie to, bo w opcji płatność w aplikacji nie mam pola do zaznaczenia rodzaju karty

dobra, już ogarnęłam to PayU. Tylko tam nad tymi trzema kafelkami, przy wyborze sposobu płatności miałam taką malutką zieloną metkę i napis: Wybierz płatność kartą Visa, aby móc skorzystać z kuponu do 25 zł na koszty dostawy. Po zaznaczeniu kafelka PayU ten kupon mi 'nie wskoczył', tj. nie pojawiła się taka ikonka z 'ptaszkiem', że skorzystałam z kuponu (tak jak to było przy tym na 20 zł). Nie mniej jednak płaciłam Visa w PayU. Czy w ten sposób skorzystałam z kuponu czy brak tego 'ptaszka' świadczy o tym że jednak nie?
ja płacę przez "płatność w aplikacji" kartą visa

jaką kwotę miałaś na samym dole na końcu jak kliknęłaś ostateczne płacę? z wysyłką czy bez? jak bez to masz darmową dostawę, jak z to nie masz darmowej dostawy

Edytowane przez 201605061000
Czas edycji: 2014-11-09 o 20:21
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:36   #3214
Karoolcia
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy zamawiałyście kiedyś torebkę "łódkę"? http://allegro.pl/lodka-torebka-gwia...761399075.html tego typu, chodzi mi o jakiegoś sprawczonego sprzedawcę ze zdjęciami identycznymi jak torebka
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:38   #3215
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość

swoją drogą bardzo mnie denerwuje właśnie to, że wiele osób u mnie kupuje i nie płaci po co klikać jak nie chce się płacić
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

ja płacę przez "płatność w aplikacji" kartą visa

jaką kwotę miałaś na samym dole na końcu jak kliknęłaś ostateczne płacę? z wysyłką czy bez? jak bez to masz darmową dostawę, jak z to nie masz darmowej dostawy
ja już chyba wiem co poszło nie tak- przez te problemy z payu i kilka prób zapłaty przekroczyłam już limit korzystania z kuponu 5razy dziennie Czyli ostatecznie zapłaciłam za tą wysyłkę... No nic, jutro popłacę resztę

bo rozumiem, że płatność ze statusem 'anulowano' wlicza się w ten limit?

Czas edycji: 2014-11-09 o 20:41
Stary 2014-11-09, 21:08   #3216
ladym9
Zadomowienie

Cytat:

Nie chodzi o to że nie chcę, tylko chodzi o moją głupotę Zamiast najpierw zainteresować się jak działa allegro mobilne powkładałam do koszyka parę rzeczy, chciałam zapłacić + pokrycie 25 zł przez allegro (ale to mi nie wiadomo czemu nie chce pójść) no i tak przez przypadek też znalazło się parę rzeczy z których się rozmyślilam. Ale to tylko i wyłącznie moja wina bo nie zainteresowałam się tym wcześniej jak to działa. Ale już napisałam do sprzedawców. Gorzej jak mi allegro konto zablokuje A było ponad 5 rzeczy, a za gumki które kosztują 1zł nie będe płacić przesyłki 8krotnie większej... Mam nauczkę.

Edytowane przez ladym9
Czas edycji: 2014-11-09 o 21:10
Stary 2014-11-09, 21:20   #3217
201605061000
Konto usunięte

lady przecież darmowa dostawa jeszcze działa, możesz płacić bez obaw

jeśli sprzedajacy wystąpi o zwrot prowizji - niestety dostaniesz ostrzeżenie za każdy niesfinalizowany zakup

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 22:07   #3218
ladym9
Zadomowienie

Cofam pytanie, już wiem

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Miał ktoś problem z wyborem daty ważności karty podczas płatności przez payu ?

Edytowane przez ladym9
Czas edycji: 2014-11-09 o 21:49
Stary 2014-11-09, 22:19   #3219
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Miał ktoś problem z wyborem daty ważności karty podczas płatności przez payu ?
ja! pisałam o tym kilka postów wyżej. sprawę rozwiązałam tak, że na kompie założyłam konto na payu, tam wpisałam wszystkie dane karty i na telefonie tylko się zalogowałam i tam już automatycznie wskoczyło

Czas edycji: 2014-11-09 o 22:20
Stary 2014-11-09, 22:30   #3220
ladym9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja! pisałam o tym kilka postów wyżej. sprawę rozwiązałam tak, że na kompie założyłam konto na payu, tam wpisałam wszystkie dane karty i na telefonie tylko się zalogowałam i tam już automatycznie wskoczyło
Dzięki Ale nadal nie odejmuje mi kosztów przesyłki :/
Stary 2014-11-09, 22:48   #3221
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Podrzuci mi ktoś linka do tej sukienki biało czarnej, w której stylizacja była wrzucana dwie strony wczesniej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 22:51   #3222
nouvelle2
Zakorzenienie

Mi również nie odjęło. Sprawdź najpierw czy nie popełniłaś tego błędu, co prawdopodobnie ja (u góry napisałam). A poza tym allegro napisało cuś takiego: 'W przypadku płatności kartą Visa przez konto PayU i użycia kuponu koszty przesyłki (maks. 25 zł) zostaną zwrócone na Twoje konto w ciągu 2 tygodni.'
i proponuję żebyśmy o tych naszych problemach zaczęły pisać na szaro, co by tu się burdel nie zrobił

Stary 2014-11-09, 23:38   #3223
Karoolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SuLoVa Pokaż wiadomość
anulowało mi 5 razy moje płatności bo nie miałam ustawionych limitów na transakcje internetowe i teraz jak chce zapłacić to nie odejmuje mi kosztów wysyłki, myślicie że to przez to że limit 5ciu transakcji dziennie został wykorzystany na te anulowane płatności?
Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
dziękuje Sherlook.

Kurczę mam problem bo kupiłam trzy przedmioty i płaciłam kartą Visa i płatność wszystko poszło w aplikacji a teraz patrzę a dostałam maila że płatność anulowana... i co ja mam teraz zrobic?

i jak rozwiązałyście swoje problemy? bo mnie też przyszedł meil, że płatność została anulowana pomimo, że mam ustawiony limit na karcie;/
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 23:59   #3224
201605061000
Konto usunięte

jak mogę sprawdzić ile kuponów na darmową dostawę mam jeszcze do wykorzystania?? wiem, że max. 20 ale nie wiem ile mi jeszcze zostało
Stary 2014-11-10, 01:30   #3225
Lanari
Zadomowienie

Cytat:
jak mogę sprawdzić ile kuponów na darmową dostawę mam jeszcze do wykorzystania?? wiem, że max. 20 ale nie wiem ile mi jeszcze zostało
Nie można. Ewidencje należy prowadzić we własnym zakresie - tak mi napisali z allegro kiedy zapytałam o to samo co Ty

Posiada któraś z Was taką torebke: http://allegro.pl/japan-style-torebk...747369465.html?? Jak z jakością?

Fajna jest i tania ale to japan style... boje się, że będzie kicha
Pomożecie?
Lanari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 05:54   #3226
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
A może masz tak dużo rzeczy, ze dostawa przekracza 25zł, albo masz takie których nie odejmuje. Spróbuj może pokombinować i za kilka zapłacić, a nie wszystkie. I na pewno zaznaczasz taka fajką nr karty pod płatnoscią ? Jak płacisz to z drugiego okna płatności? Taka jakby karta wychodząca z etui.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 06:08   #3227
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
Podrzuci mi ktoś linka do tej sukienki biało czarnej, w której stylizacja była wrzucana dwie strony wczesniej?
http://allegro.pl/unikalna-wloska-su...783773467.html

kupowalam z tej aukcji http://allegro.pl/wyjatkowa-sexowna-...749878300.html

a teraz sa jeszcze taniej : http://allegro.pl/wloska-rozkloszowa...781059770.html

http://allegro.pl/rozkloszowana-mini...765324262.html
Stary 2014-11-10, 08:25   #3228
ladym9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
A może masz tak dużo rzeczy, ze dostawa przekracza 25zł, albo masz takie których nie odejmuje. Spróbuj może pokombinować i za kilka zapłacić, a nie wszystkie. I na pewno zaznaczasz taka fajką nr karty pod płatnoscią ? Jak płacisz to z drugiego okna płatności? Taka jakby karta wychodząca z etui.
Nie przekroczyła, kombinowałam też na rozdzielanie rzeczy. Teraz już nawet mi nie wyskakuje to okienko z zielonym ptaszkiem ze jest promocja na dostawę do 25 zł(jest tylko informacja nad płatnością), nie wiem czy za dużo razy wczoraj nie próbowałam

Edytowane przez ladym9
Czas edycji: 2014-11-10 o 08:26
Stary 2014-11-10, 08:46   #3229
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo! Wczoraj kupiłam cztery rzeczy i odjęło, a piątej nie chce, chociaż pokazuje się komunikat o promocji. Wybieram kartę i dalej mam tą samą kwotę. Nie wiem czy ryzykować, że mi zwrócą albo nie zwrócą. Ale to była licytacja, a wcześniej Kup Teraz. Może to ma jakieś znaczenie?

Swoją drogą kocham tą promocję Zamówiłam trzy pary skarpetek po 2,5 z kurierem do domu
Stary 2014-11-10, 10:06   #3230
ladym9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja mam to samo! Wczoraj kupiłam cztery rzeczy i odjęło, a piątej nie chce, chociaż pokazuje się komunikat o promocji. Wybieram kartę i dalej mam tą samą kwotę. Nie wiem czy ryzykować, że mi zwrócą albo nie zwrócą. Ale to była licytacja, a wcześniej Kup Teraz. Może to ma jakieś znaczenie?

Swoją drogą kocham tą promocję Zamówiłam trzy pary skarpetek po 2,5 z kurierem do domu
Nowy dzień czyli nowe naliczanie zaczyna się po północy?
Stary 2014-11-10, 10:07   #3231
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie odpisali, że muszę minąć 24h.
Stary 2014-11-10, 10:09   #3232
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Mnie odpisali, że muszę minąć 24h.
Właśnie nie działa jeszcze dzisiaj. To w takim razie czekam do wieczora
Stary 2014-11-10, 12:28   #3233
Martacin
Raczkowanie

Hej, może mi doradzicie, chciałam zapłacić kartą za zakupy przez allegro, ale wyskoczył jakiś błąd paypala. Policzyło mi 2 razy z informacją, aby anulować płatność. Tym sposobem mam anulowaną 1 płatność, a 2 jest odrzucona. Mimo to obie rzeczy są kupione, a z konta zeszła odpowiednia kwota. I teraz nie wiem- czy kobtaktować sie z paypalem czy moze ze sprzedającymi czy otrzymali moją wpłatę?
Martacin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 12:52   #3234
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Odebralam sukienke w czarno-biala krate, wzielam rozmiar M (nosze zazwyczaj 36-38 gore), ze wzgledu na wieksze piersi, material sie rozszedl i wyglada w tym miejscu jak szara, albo jestem przewrazliwiona zdjecie ciezko zrobic, gdyz jest strasznie pochmurno i wszedzie mam ciemno material jest grubszy, elastyczny, mimo to przy zdejmowaniu czy zakladaniu slychac swist szwow w dodatku material jest zle wyciety w pasie, jest kawalek kratki calej, a potem pol kupilam sukienke z kuponem, wyszla mnie 43 zl z wysylka, wiec zwracac nie bede, za taka cene polecam, na pewno nie jest warta tych 120 zl za ktore sprzedaje je kobieta z popularnym zdjeciem

edit: wpadł brat i mi pomogl z fotkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kratke 5.jpg (22,1 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kratke.jpg (26,6 KB, 163 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kratke 3.jpg (33,1 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kratke 4.jpg (31,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kratke 2.jpg (36,6 KB, 118 załadowań)

Edytowane przez Paulinaaa_
Czas edycji: 2014-11-10 o 14:16
Paulinaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 14:34   #3235
balatka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinaaa_ Pokaż wiadomość
Odebralam sukienke w czarno-biala krate, wzielam rozmiar M (nosze zazwyczaj 36-38 gore), ze wzgledu na wieksze piersi, material sie rozszedl i wyglada w tym miejscu jak szara, albo jestem przewrazliwiona zdjecie ciezko zrobic, gdyz jest strasznie pochmurno i wszedzie mam ciemno material jest grubszy, elastyczny, mimo to przy zdejmowaniu czy zakladaniu slychac swist szwow w dodatku material jest zle wyciety w pasie, jest kawalek kratki calej, a potem pol kupilam sukienke z kuponem, wyszla mnie 43 zl z wysylka, wiec zwracac nie bede, za taka cene polecam, na pewno nie jest warta tych 120 zl za ktore sprzedaje je kobieta z popularnym zdjeciem

Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience Nie widać mankietów o której piszesz - przynajmniej na zdjęciu. Za taką kasę warto
balatka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 14:54   #3236
Jall
Zadomowienie

Jeszcze jedno pytanie odnośnie promocji z wysyłką... czy karta Visa Electron też bierze udział w tej promocji?

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 14:59   #3237
aneczka87874
Wtajemniczenie

GG do aneczka87874

Cytat:
Napisane przez Paulinaaa_ Pokaż wiadomość

Pięknie wyglądasz
A ile Ty masz w talii? tzn w miejscu gdzie ten pasek jest wszyty? Bo nie wiem jaki rozmiar brać jak bym kupowała

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

http://zarabiam.com/Temat-Allegro-ap...ta-visa-101281

na fp allegro ktoś to wrzucił.......
Ludzie to takie buraki że aż żal
aneczka87874 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:04   #3238
ladym9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka87874 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz
A ile Ty masz w talii? tzn w miejscu gdzie ten pasek jest wszyty? Bo nie wiem jaki rozmiar brać jak bym kupowała

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Żal mi takich ludzi ale uważam że prędzej czy później dobro albo krzywda wraca. Wiem, nie powinno się życzyć zle ludzia, ale jeśli nie spotka ich jakaś nauczka to zawsze będą tylko kombinować. Nie rozumiem tego, allegro robi taką promocję a oni jeszcze próbują na tym zarobić. Wzieliby się do uczciwej pracy bo jak tylko słyszę o takich ludziach to się coś we mnie gotuje
Stary 2014-11-10, 15:16   #3239
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez balatka26 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience Nie widać mankietów o której piszesz - przynajmniej na zdjęciu. Za taką kasę warto
Dziękuję dokladnie, za taka kase warto, max 50 zl za ta sukienke mozna dac

Cytat:
Napisane przez aneczka87874 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz

Dzięki Mam w talii 70 cm sukienka ma w pasku 74 cm, mi troche odstaje, ale mam bardzo duza roznice pomiedzy piersiami, talia, a biodrami wzielam M, ale wydaje mi sie ze ciagnie sie w piersiach, reszta jest ok, przy L cala sukienka bylaby za duza, a piersi pewnie ok bierz M, bedzie na Ciebie na pewno dobra kupilam od Ciebie bluzke z numerem masz juz swoja i jeansy? poka, poka

co do sposobu na zarobek na allegro, bezczelnosc ludzka nie zna granic przez takie zachowania, moga uczciwym kupujacym zabrac kupony
Stary 2014-11-10, 15:52   #3240
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Tak Was podczytuję od kilku dni, skozystalam ze spodniczek po prawie 20 zł ( czekam na dostawę ;-)), to postanowiłam się jednak te zpodzielić moją perełką
Nie do końca moja, bo to koleżanka wyszukala, ale...zamawialam już kilka razy i jestem niezmiernie zachwycona. Teraz domówilam z dlugim rękawem i nowy kolor z krotkim, noszą się świetnie, materiał porządny, dresowy, uklada się idealnie na ciele, wyszczupla, nie smechaci się , nie memła w praniu, kolory i fason dokladnie takie jak na foto....
http://allegro.pl/bawelniana-dresowa...607851447.html
tylko to prawie idealny odpowiednik tych z By Insomni
http://byinsomnia.com/kategoria/suki...ariant_id=6996 z insomni mam 3, lecą jeszcze dwie , czyli w sumie bedzie 5 w rożnych kolorach..no i te z All...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości