Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 19:51   #1231
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Juz mnie totalnie powalilo z tymi zyrafami

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:52   #1232
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Kingaa co do pi****czki w rurkach to wczoraj widział w sklepie faceta ok 40 lat w mega obcisłych ciemno,szarych jeansowych rurkach z różowym wózkiem... Nie wytrzymałam i parsknelam śmiechem z TŻ razem

Smerfetka no muszę tak często juz kiedyś pisałam ze dużo siwych i jaśniejsze od farbowanych a ze rosną szybko (poprzedni razfarbowalam jakiś miesiąc z hakiem) teraz juz miałam z 2cm odrost
Akcja zakończona sukcesem, muszę sie jeszcze wybrać do kosmetyczki na ogarnięcie brwi i będzie dobrze :p

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Brawurka Hannah bardzo mi sie podoba

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Kiedyś kobity rodziły i nikt sie ich nie pytał (ja tez urodziłam sie SN nóżkami do przodu ) ale sama teraz gm sie na to nie zdecydowała

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Karoloo a kogo tak "lubisz"
musiałaś mieć super widok, szkoda że nie zrobiłaś foty w sumie moje reakcja byłaby dokładnie taka sama

A bardzo "lubię" brata TŻ

No przyniósł nam prezenty pięciodniowe piwo (wielki z niego znawca i pije tylko jakieś lane spowadzane) a dla mnie wino słodkie półwytrawne

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:54   #1233
kika198513
Raczkowanie

W innym przypadku wolałabym rodzić sn, bo nie jestem zwolenniczką cc na życzenie. Ale tu chodzi o zdrowie mojej kruszynki i jak dla niej to moga mnie ciąc byleby byla cała i zdrowa. Dla mnie takie ułozenie dziecka powinno być wskazaniem do cc bez względu na to jaki był wcześniejszy poród, ale nasz NFZ myśli inaczej, bo przecież kobiety powinny rodzić sn nawet jak to zagraza dziecku ehhhh
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:56   #1234
Kinqaa
Zakorzenienie

a ja myslalam,ze w Polsce tego bardzo pilnuja jak dziecko jest zle ulozone wtedy definitywnie cesarskie ciecie.
Jestem po cesarskim I powiem tyle - poród jak poród wazne, aby dziecko zdrowe I wszystko sie skonczylo sukcesem.
Wiadomo - dluzszy czas jest potrzebny, aby cialo wrocilo do swoich norm...

you have lost a diamond

Stary 2014-11-09, 19:58   #1235
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
i to dowodzi jak różne są porody

ja mam znajomą która twierdzi że woli rodzić niż zęby leczyć albo rwać
takie miała lekkie porody

dziewczyny czy wasze dzieci w brzuchu czasem dziwnie się trzęsą? bo ja mam tak czasem że mały ma takie jakby drgawki, trzęsie się trwa to chwilę - sekundę dosłownie. teraz tak miałam np i dlatego pytam. z Olim też tak miałam parę razy
Ja też to czuję od ok tygodnia. Ukła nerwowy się wykształca i dziecko ma takie drgawki. Czytałan coś o tym w poprzedniej ciąży.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nadrobię, ale jak młodociany pójdzie spać.

Kornel obudził się o 2.24 i nie spał do 4, o 4 usnął na 5 minut, a później płakał, kopał, prężył sie i płakał.... do 7 rano, zasnał w międzyczasie na 30 minut jak zdecydowaliśmy, ze jedziemy na IP. Skoro zasnął to wróciliśmy do domu, po wejściu spał jeszcze 15 minut i się obudził i na nowo płacz. Obstawiam, że to brzuszek chyba był.

O 7 w końcu zasnął, ja razem z nim, a TŻ napalił w kominku i pojechał koło 8 po drzewo, a mnie obudziło jakieś duszące powietrze, okazało się, że rura sie rozszczelniła w jednym miejscu i dym uciekał. Masakra. Mieliśmy niedość, że trochę tylko ciepło, to nam smierdziało.
TZ wrócił, musiał poczekac az wszystko "ostygnie" i dopiero naprawił i napalił. W międzyczasie ja wywietrzyłam, zrobiłam obiad, przyszła moja mama.
Wszystko było fajnie. Mama poszła.
Kornel chwilę pospał, ja w tym czasie pomyłam naczynia.... i pękła mi 5 litrowa butla z oliwa. W przedpokoju. Na całym korytarzu miałam rozlany olej. Miałam ochotę siąść i płakać.
TŻ wstał, pomógł mi sprzątać to wszystko.. Podłoga aż nam lśni.
No to mieliście dzionek

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Kto tu powiedział, że ja sie upieram?
to mój drugi poród i gin mi powiedziala,że skoro pierwszy był sn to każdy szpital bedzie chcial aby drugi tez taki był!!! no chyba ze malutka bedzie duza w co watpie...
Gdyby to był mój pierwszy poród to byłaby cesarka jak nic, a tak to mega lipa bo ja sie boje że coś malutkiej ponadrywają, bo tak bywa czasem przy takim porodzie. Ogólnie to na cc nie mam co liczyć. Więc pozostaje sie modlić i liczyć, że cudo moje sie odwróci.
Ja doczytałam,że to nie Ty się upierasz,ale byłam przekonana,że powód jest inny. Jejku, jesteś pewna,że nie da się zaĺatwić cc?
Stary 2014-11-09, 19:59   #1236
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
A w temacie włosków to synek znajomej przedstawiał się tak: mam na imię Mateusz, mam 4 lata i nie jestem dziewczynką. Ma długie blond loczki...

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Może mają długi weekend jak małej nie minie gorączka do jutra to musimy iść bo jeszcze zwymiotowała i miała 40 stopni. Na szczęście kolejna dawka paracetamolu została w brzuchu i gorączka spadła ale bez leków to nie da rady na obiad ładnie zjadła rosołek z kaczki i widać że trochę odżyła.

A czemu nie możesz mieć cesarki?
kurcze nie sądzę żeby przychodnie miały długi weekend, no ale nie wiem
jeju ale biedna ta Twoja córcia

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzieci w brzuchu czasem dziwnie się trzęsą? bo ja mam tak czasem że mały ma takie jakby drgawki, trzęsie się trwa to chwilę - sekundę dosłownie. teraz tak miałam np i dlatego pytam. z Olim też tak miałam parę razy
oooo tak! mam takie czasami a raczej mój dzidź

a co do sprzedaży moich "dzieł" tez nad tym myślałam ale nie wiem jak się za to zabrać

Cytat:

Kornel obudził się o 2.24 i nie spał do 4, o 4 usnął na 5 minut, a później płakał, kopał, prężył sie i płakał.... do 7 rano, zasnał w międzyczasie na 30 minut jak zdecydowaliśmy, ze jedziemy na IP. Skoro zasnął to wróciliśmy do domu, po wejściu spał jeszcze 15 minut i się obudził i na nowo płacz. Obstawiam, że to brzuszek chyba był.

O 7 w końcu zasnął, ja razem z nim, a TŻ napalił w kominku i pojechał koło 8 po drzewo, a mnie obudziło jakieś duszące powietrze, okazało się, że rura sie rozszczelniła w jednym miejscu i dym uciekał. Masakra. Mieliśmy niedość, że trochę tylko ciepło, to nam smierdziało.
TZ wrócił, musiał poczekac az wszystko "ostygnie" i dopiero naprawił i napalił. W międzyczasie ja wywietrzyłam, zrobiłam obiad, przyszła moja mama.
Kornel chwilę pospał, ja w tym czasie pomyłam naczynia.... i pękła mi 5 litrowa butla z oliwa. W przedpokoju. Na całym korytarzu miałam rozlany olej. Miałam ochotę siąść i płakać.
co za niedziela
Stary 2014-11-09, 20:00   #1237
Kinqaa
Zakorzenienie

Wczoraj co ja ogladalam.. Porodówke na TLC. I byl przypadek , ze dziewczynka urodzila sie z jelitami na wierzchu... poza brzuszkiem. Musieli w ciagu 4 godzin wykonac operacje dla niej... tak to wszystko pokazali,ze szok.
Oczywiscie rodzice wiedzieli od poczatku, od 12 tyg. na usg im powiedziano o tym, ale zdecydowali, ze wydadza dziecko na swiat I to byla dobra decyzja , bo dziewczynka jest do dzis zdrowa

you have lost a diamond

Stary 2014-11-09, 20:01   #1238
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
a ja myslalam,ze w Polsce tego bardzo pilnuja jak dziecko jest zle ulozone wtedy definitywnie cesarskie ciecie.
Jestem po cesarskim I powiem tyle - poród jak poród wazne, aby dziecko zdrowe I wszystko sie skonczylo sukcesem.
Wiadomo - dluzszy czas jest potrzebny, aby cialo wrocilo do swoich norm...
Ja tez tak myślałam do tej pory i sie mega zdziwiłam, że tak nie jest. Gin coś mi tam mówiła o porodzie stópkowym ale nawet nie pytałam bo ona ogólnie twierdzi że może sie odwróci i nie będzie tematu.

Ta torba z żyrafka jest słodka
Stary 2014-11-09, 20:02   #1239
smerfetka2808
Zakorzenienie

Kinqa, super torba

ellyunia, a no pisałaś o tym że masz siwe ale ja zapomniałam

Karoloo, charaj! ile wlezie!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Kinqa, kurcze tez o tym kiedyś oglądałam i się popłakałam ale super że dziewczynce nic się nie stało
Stary 2014-11-09, 20:02   #1240
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie mamy wybranego i jak zabieram się do tematu to słyszę "wybierz sama, ja wybierałem dla córki" Tylko prawda jest taka, że dla córki to ja wybrałam, a nie on.
i co-zwisa mu, co wybierzesz, czy wygodnie czeka na propozycje, żeby komentować tylko tak/nie...

kika- nic nie kumam i szkoda, że tak się upierają

Cytat:

A my dzisiaj na obiad kubelek z KFC...zachciało mi się.
a to nie dziwota w Twoim przypadku
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Polozna mówiła, ze lepiej nie wstawać od razy z pleców
nawet sobie tego nie wyobrażam, to się już nie da

Cytat:
Kiedyś kobity rodziły i nikt sie ich nie pytał (ja tez urodziłam sie SN nóżkami do przodu )
ale kiedy? wtedy, co nawet USG nie robili?
nie chcę cesarki, ale w takim wypadku zesikałabym się ze strachu rodząc SN

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzieci w brzuchu czasem dziwnie się trzęsą?
też, w okolicach główki
częściej tak robiło we wcześniejszych miesiącach ciąży

misia -jakiś dramat, nie dzień

u nas mąż pomył zabawki, które dostaliśmy od Jego kolegi i przed chwilą poukładaliśmy je na półkach
a jutro czeka nas wyprawa za miasto do kilku sklepów, mam nadzieję, że dam radę

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-11-09 o 20:10
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:08   #1241
ellyunia
Wtajemniczenie

Karoloo to faktycznie szwagier trafił z podarkami

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:08   #1242
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Wczoraj co ja ogladalam.. Porodówke na TLC. I byl przypadek , ze dziewczynka urodzila sie z jelitami na wierzchu... poza brzuszkiem. Musieli w ciagu 4 godzin wykonac operacje dla niej... tak to wszystko pokazali,ze szok.
Oczywiscie rodzice wiedzieli od poczatku, od 12 tyg. na usg im powiedziano o tym, ale zdecydowali, ze wydadza dziecko na swiat I to byla dobra decyzja , bo dziewczynka jest do dzis zdrowa
Moja przyjaciółka pierwszą córkę tak urodziła (jelitka na zewnątrz) tylko ona nic nie wiedziała Dowiedziała się w szpitalu na USG jak przyszla po terminie, od razu cesarka, małą przewieźli do szpitala w Katowicach i zoperowali ale niestety po 2 miesiącach zmarła- sepsa :rycz-smarkam:

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Kinqa, super torba

ellyunia, a no pisałaś o tym że masz siwe ale ja zapomniałam

Karoloo, charaj! ile wlezie!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Kinqa, kurcze tez o tym kiedyś oglądałam i się popłakałam ale super że dziewczynce nic się nie stało
I też tak zrobie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-09, 20:13   #1243
ellyunia
Wtajemniczenie

Tomoroww 26 lat temu :p
Nawet nie wiem czy było usg

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
a ja myslalam,ze w Polsce tego bardzo pilnuja jak dziecko jest zle ulozone wtedy definitywnie cesarskie ciecie....

To chyba zależy od szpitala i osób tam pracujących, u mnie na szczęście w takim przypadku cc bez gadania wiec jestem spokojna

Stary 2014-11-09, 20:13   #1244
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Karoloo to faktycznie szwagier trafił z podarkami
cały on- mnie już nic nie zdziwi... No może jedno- przyprowadzi dziewczynę

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-09, 20:16   #1245
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia o matko.... faktycznie tylko siąść i płakać.
ale młodemu już lepiej?
tak, dziękuję

spał po tych akcjach do 10.45 i miał jeszcze drzemkę, i teraz już poszedł spać. Nie wiem po czym go mógł boleć ten brzuszek.

Widziałam, że któraś pytała gdzie mieszkam, jakieś 140 km od Barcelony. W małej wiosce

co do porodu. Mój mąż wieczorem na obchodzie był główką w dól, a urodził się w nocy posladkami. I żeby to stwierdzić położenie płodu nie trzeba mieć USG

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:16   #1246
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
tak, nie miałam tego z córką i martwiłam się czy wszystko ok, ale piszecie, że też macie, więc jeden problem mniej
Cytat:

też mi to pachnie na brzuszek, może to kolka?
współczuję czarnej niedzieli, z drugiej strony pastowanie podłogi na rok z góry
Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Kto tu powiedział, że ja sie upieram?
to mój drugi poród i gin mi powiedziala,że skoro pierwszy był sn to każdy szpital bedzie chcial aby drugi tez taki był!!! no chyba ze malutka bedzie duza w co watpie...
Gdyby to był mój pierwszy poród to byłaby cesarka jak nic, a tak to mega lipa bo ja sie boje że coś malutkiej ponadrywają, bo tak bywa czasem przy takim porodzie. Ogólnie to na cc nie mam co liczyć. Więc pozostaje sie modlić i liczyć, że cudo moje sie odwróci.
hmmmm to u mojego lekarza, jeśli okazałoby się, że dziecko jest ułożone pośladkowo to bank masz skierowanie na cc, nieważne, czy to pierwszy, czy dziesiąty poród.
Ponieważ ja pierwszy poród miałam cc (podpisałam klauzulę w szpitalu, że mam większe wskazania do kolejnej cc, ale nie jest to reguła), cały czas mowa była o drugiej cc. Dziecko na ostatnim usg było ułożone główkowo i przeciął się temat próby sn. Sama jestem ciekawa.
Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
i co-zwisa mu, co wybierzesz, czy wygodnie czeka na propozycje, żeby komentować tylko tak/nie..
wygodnie czeka na propozycje... taki leń
Pewnie będzie jak przy córce. Przyduszę go do muru, aby w końcu "wspólnie" zdecydować o imieniu. Potem będzie mówić, że to on wymyślił.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:25   #1247
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
zobacz na tej stronie, ile kosztuje quinny, mają tylko dwa kolory.
Nie moge znaleźć. Ale jak tylko 2 kolory to pewnie sa te ktore mi sie nie podobaja.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:40   #1248
Myszunia19
Zakorzenienie

halo
przeleżałam dziś cały dzień u rodziców. Teściowa mnie tak odkarmiła że chyba tydzień nic nie zjem a kompotu wypiłam z 7 szklanek;d
Tz poszedł na piwo a ja sobie leże w łóżku i ide Was czytać
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:58   #1249
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
cały on- mnie już nic nie zdziwi... No może jedno- przyprowadzi dziewczynę

A ile ma lat?
Ja swojego szwagra (brata TŻ) nie ...nie pałam za duża sympatia
Kiedyś mieszkaliśmy we trójkę a teraz na szczęście dostał prace i mieszka 200km od nas wiec nie widzimy sie częściej niż raz w miesiącu

Stary 2014-11-09, 21:13   #1250
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Nie moge znaleźć. Ale jak tylko 2 kolory to pewnie sa te ktore mi sie nie podobaja.
http://www.bounty.com/offers-product...-travel-system

tam jest też owcza skórka za 19.90
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 21:35   #1251
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
A ile ma lat?
Kiedyś mieszkaliśmy we trójkę a teraz na szczęście dostał prace i mieszka 200km od nas wiec nie widzimy sie częściej niż raz w miesiącu
32 lata, w życiu dziewczyny nie miał a każdy w rodzinie uważa go za geja... A niedawno zapisał się na jogę Mieszka sam, znajomych nie ma a jak przyjeżdza do rodziców to siedzi całymi dniami w pokoju wiec nawet nie ma szans żeby kogos poznać

O matko nie wytrzymałabym tak chociaż ten raz w miesiącu to i tak dużo a powiedz mi jak to u Was jest, TŻ ma z bratem dobry kontakt

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Edytowane przez Karoloo
Czas edycji: 2014-11-09 o 21:37
Stary 2014-11-09, 21:44   #1252
Eirene1987
Zakorzenienie

uspokoiłyście mnie z tymi drgawkami w poprzedniej ciąży nawet się nad tym nie zastanawiałam
czytam teraz że to własnie takie związane z niedojrzałością układu nerwowego
albo czasem jak dziecko siusiu robi to tak ma.

Kika198513 w szoku jestem myślałam że jak drugi raz się rodzi to mimo że pośladkowe ułożenie to i tak cc.

ale czytam teraz coś takiego

wskazanie do cc:
nieprawidłowe położenie płodu przy trwającej czynności skurczowej, np. ułożenie poprzeczne, twarzyczkowe, nóżkowe i miednicowe u kobiet rodzących po raz pierwszy,

czyli faktycznie może się lekarz uprzeć jestem w szoku.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
a co do sprzedaży moich "dzieł" tez nad tym myślałam ale nie wiem jak się za to zabrać
spróbuj parę wystawić na allegro do pewnej kasy możesz sprzedawać nie możesz przekroczyć na rok ileś tam. więc spróbuj - teraz zima idzie ty masz czasu trochę szybko ci to idzie

Cytat:
spał po tych akcjach do 10.45 i miał jeszcze drzemkę, i teraz już poszedł spać. Nie wiem po czym go mógł boleć ten brzuszek.
to dobrze.
może jakiś wirus.
a jak właśnie się sprawdza ułożenie dziecka oprócz usg? da się wymacać?

Cytat:
A ile ma lat?
hehe ja też za szwagrem nie przepadam ale go nie widuję

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 21:58   #1253
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
tak, nie miałam tego z córką i martwiłam się czy wszystko ok, ale piszecie, że też macie, więc jeden problem mniej

też mi to pachnie na brzuszek, może to kolka?
współczuję czarnej niedzieli, z drugiej strony pastowanie podłogi na rok z góry

hmmmm to u mojego lekarza, jeśli okazałoby się, że dziecko jest ułożone pośladkowo to bank masz skierowanie na cc, nieważne, czy to pierwszy, czy dziesiąty poród.
Ponieważ ja pierwszy poród miałam cc (podpisałam klauzulę w szpitalu, że mam większe wskazania do kolejnej cc, ale nie jest to reguła), cały czas mowa była o drugiej cc. Dziecko na ostatnim usg było ułożone główkowo i przeciął się temat próby sn. Sama jestem ciekawa.

.
To masz fajnie. Ja w ostateczności chyba pomotam zaswiadczenie od okulisty bo mam wade wzroku juz ponad plus5 na jedno oko i niech mi wypisze ze to jest wskazaniem. Zreszta zobaczymy, na nastepnym usg zagadam z gin czy totalnie nie da sie inaczej. Nadal czuje jak mała kopie mnie po spojeniu i wypycha głowke u góry wiec nic sie nie ruszyła spryciula

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Hehe widzę, że nie tylko teściowe mają u nas przechlapane, bo i szwagrowie też . Ja swojego widuję rzadko i jak już muszę. Na dodatek jego wybranka jest jeszcze gorsza niz on - istne hrabstwo
Stary 2014-11-09, 21:59   #1254
Brawurka_29
Zakorzenienie

Masakra z ta appka w tel :/ 2 h próbowałam sie dobić :/

Kinga świetna torba !

Karoloo haha szwagier podarki przywiózł fest

Kinga już kiedys ogladalam o tym noworodku z jelitami na wierzchu.straszne to, a i sie poryczalam potem

Oglądam "Chlopaki do wzięcia " hahha.umieram ze smiechu

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:13   #1255
misia332
Zakorzenienie

Pomyslcie ze ja mam 4 szwagierki 😁

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

A moj tz do 33 rz byl kawalerem i mial tylko raz dziewczyne. Latwo nie mialam i nadal nie mam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:14   #1256
kika198513
Raczkowanie

Dlatego większość z nas robiła badania prenatalne, na których widać czy dziecko ma wszystkie narządy w środku a nie na zawnatrz, bo jak cos jest nie tak to zaraz po porodzie zabieraja dziecko na operacje i ma wieksze szanse. Takie sytuacje są straszne i nigdy nie można mieć pewności że bedzie ok. Kurczę nie oglądajcie takich rzeczy bo tylko się stresujecie
Ja swego czasu czytałam blog mamy aniołka i co wieczór był ryk
Stary 2014-11-09, 22:22   #1257
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.bounty.com/offers-product...-travel-system

tam jest też owcza skórka za 19.90
No cena dobra z fotelikiem ale wlasnie te kolory kompletnie nie w moim guście.
A skórkę widziałam bo przychodzą mi te oferty.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:24   #1258
Kinqaa
Zakorzenienie

Misia cztery szwagierki? to dopiero masakra ja mam dwie plus szwagier

you have lost a diamond

Stary 2014-11-09, 22:27   #1259
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja mam jedną bratowa i mam z nią swietny kontakt

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:29   #1260
Kinqaa
Zakorzenienie

Brawurka wkoncu na ktory wozek sie zdecydowalas? bo chyba ominelam.

you have lost a diamond

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości