![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Korepetytor mnie poniża
już ktoś tu doradził - poszukaj nauczyciela, który jest egzaminatorem maturalnym. doktor ma zapewne ogromną wiedzę, ale Tobie taka wiedza w ogóle nie jest potrzebna i bez sensu płacisz tyle kasy. pomocy doktorów mogą potrzebować studenci, nie licealiści. bez przesady.
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Może studenci nie mają wyjścia i muszą brać korki u niego ale Ty masz i nie musisz. Masz prawo nie rozumieć matmy a to już korepetytora sprawa, jakie dobierze metody, żebyś zrozumiała. Nawet, jeśli wymaga to łopatologii. I nie trzeba nawet wspominać, że to łopatologia. Po prostu ma Cię uczyć tak, żebyś zrozumiała i tyle.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Ehh u mnie w rodzinie jest podobny problem ,a nawet dużo poważniejszy. Daje korepetycje z matematyki swojej kuzynce która w tym roku zdaje maturę i ostatnio zwierzała mi się ze swoich problemów mianowicie chodzi o nauczycielkę którą ją uczy tego przedmiotu. Podobno mają niezłą jazdę na lekcjach ,nauczycielka często podnosi głos ,normalnie wydziera się na ucznia gdy on jest przy tablicy ,poniża go go na każdym kroku `przeszkadza jej że znak = jest nierówno napisany czy liczby są krzywe w równaniu ,wyzywa od zer i miernot . Mojej Asi powiedziała że do niczego się nie nadaje i co ona robi w tej szkole albo że to śmiech na sali że chce podchodzić do matury skoro nawet przeczytać dobrze zadania nie potrafi i zwykle liczby musi liczyć w słupach zamiast w pamieć. .Ogólnie klasa jest humanistyczna więc nie ma tam jakiś wielkich mózgów matematycznych , tych słabszych uczniów spycha na dalszy plan zniechęca do matury (mówi że jak ktoś odpuści zdawania egzaminu dojrzałości to będzie miał z nią spokój ,nawet do tablicy nie będzie musiał chodzić).Dziewczyna się obawia że za którymś razem ta wariatka ją uderzy ,boi się chodzić na lekcje, a tym bardziej do tablicy .Wszyscy się boją tej nauczycielki i nikt nic nie zrobił z tą sytuacją . Materiał przerabiają rozszerzony z powodu kaprysu tej Pani.
Zastanawiam się czy nie powiedzieć jej rodzicom o tym co się dzieje na tych lekcjach ale wydaje mi się że dziewczyna się obrazi w końcu to było mówione w tajemnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Nie daj sie! Podziekuj mu i szukaj kogos, kto bedzie cie traktowal z szacunkiem. Jesli masz problemy z asertywnoscia to ktos taki nie tylko cie nie nauczy, ale wyrobi w tobie trwaly uraz do matematyki. Mialam przyjemnosc z podobnym panem na kursie prawa jazdy. Efekt - od zdania egzaminu, czyli 15 lat, nie wsiadlam za kolko.
Zycze powodzenia w wyrabianiu asertywnosci! Pociesze cie, ze z wiekiem coraz latwiej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;48871817]Ehh u mnie w rodzinie jest podobny problem ,a nawet dużo poważniejszy. Daje korepetycje z matematyki swojej kuzynce która w tym roku zdaje maturę i ostatnio zwierzała mi się ze swoich problemów mianowicie chodzi o nauczycielkę którą ją uczy tego przedmiotu. Podobno mają niezłą jazdę na lekcjach ,nauczycielka często podnosi głos ,normalnie wydziera się na ucznia gdy on jest przy tablicy ,poniża go go na każdym kroku `przeszkadza jej że znak = jest nierówno napisany czy liczby są krzywe w równaniu ,wyzywa od zer i miernot . Mojej Asi powiedziała że do niczego się nie nadaje i co ona robi w tej szkole albo że to śmiech na sali że chce podchodzić do matury skoro nawet przeczytać dobrze zadania nie potrafi i zwykle liczby musi liczyć w słupach zamiast w pamieć. .Ogólnie klasa jest humanistyczna więc nie ma tam jakiś wielkich mózgów matematycznych , tych słabszych uczniów spycha na dalszy plan zniechęca do matury (mówi że jak ktoś odpuści zdawania egzaminu dojrzałości to będzie miał z nią spokój ,nawet do tablicy nie będzie musiał chodzić).Dziewczyna się obawia że za którymś razem ta wariatka ją uderzy ,boi się chodzić na lekcje, a tym bardziej do tablicy .Wszyscy się boją tej nauczycielki i nikt nic nie zrobił z tą sytuacją . Materiał przerabiają rozszerzony z powodu kaprysu tej Pani.
Zastanawiam się czy nie powiedzieć jej rodzicom o tym co się dzieje na tych lekcjach ale wydaje mi się że dziewczyna się obrazi w końcu to było mówione w tajemnicy.[/QUOTE] Wiesz, nie jest możliwe, by w klasie humanistycznej przerabiać program klasy z rozszerzoną matematyką. Nowa podstawa programowa nie dopuszcza takiej mozliwości. Nauczyciel musi we wrześniu oddać w sekretariacie godzinowy rozklad zajęć dydatktycznych opracowany w oparciu o nową podstawę i to wszystko musi się z ta podstawą zgadzać. Inaczej dyrektor nie przyjmie takiego rozkładu. I tu miejsca na kaprysy nie ma. Po prostu (być może) zmieniły się przerabiane zagadnienia. Natomiast co do zachowania tej pani...prawda zawsze leży gdzieś po środku. Nie zachowuje się ładnie, fakt. Ale nawet humanista musi zdać jakoś matmę na maturze, stąd też dość ostre wymagania. Nawet, jeśli ktoś nie ma "mózgu matematycznego" to jednak matura nie przewiduje tu żadnych ulg. Znam ten ból- sama matmy nie cierpiałam i uważam, że zmuszanie wszystkich do jej zdawania jest co najmniej dziwne. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Hihihihi przypomniała mi się moja pierwsza jazda bez instruktora, już własnym autem. Po zdaniu prawka i kupnie auta zawsze znalazł się jakiś życzliwy kolega, który siedział na siedzeniu pasażera i dodawał mi pewności siebie ( Mama usiłowała mnie zarazić swoją fobią). I tak przez jakiś tydzień. Ale nadeszła wiekopomna chwila, gdy koledzy się zmowili i stwierdzili, że więcej ze mną jeździć nie będą, bo inaczej sama w życiu nie pojadę. No to nolens volens pojechałam..... całą drogę śpiewałam godzinki (serio ![]() Na początku zrobiłam kilka głupich rzeczy (na przykład wymusiłam pierwszeństwo skręcając w lewo, bo miałam zielone, z tym, ze dla jadacych na wprost) ale kilka razy mnie otrąbili i wzięłam się w garść. Po kilku latach sama się śmieję ze swoich strachów. Nie poddawaj się, bo im dłużej zwlekasz, tym trudniej Ci będzie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-11-11 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dobrze ze zrezygnowałaś.
Jestem w szoku ze ktoś napisał, ze 60 zł to normalna cena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
w Gdańsku za korepetycje u doktora 60 zł to nie jest suma z kosmosu. ale za 40 zł z powodzeniem znalazłoby się egzaminatora maturalnego. i przypuszczam, że zdziałałby więcej niż doktorek.
![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli chodzi o przygotowanie do matury u wszelkiej maści "doktorów" to chyba nie ma sensu. Znają oczywiście program studiów, ale ze szkołą średnią i maturą raczej nic do czynienia nie mają.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Na twoim miejscu zmieniłabym korepetytora.
Ja też kiedyś chodziłam na korki z matmy. Koleś prześmiewczo mówił o swoich uczniach, mnie również traktował jak głupiutką laleczkę i jak kiedyś niechcący z nerwów (stresował mnie przez to jaki był) wcisnęłam po dwa przyciski na kalkulatorze to się śmiał, że mogłabym skrócić te paznokcie skoro sobie nie radzę. Radziłabym zmienić korepetytora bo nie wyniesiesz z zajęć za dużo, gdyż będziesz się stresować tym jak cię traktuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Zresztą korepetycje to najlepiej brać od swojego nauczyciela ( o ile jest to możliwe). Gdy przygotowywałam się do matury po latach (w maju 2014) miałam też korki z angielskiego. Poszukałam sobie w szkole, w której miałam zdawać nauczycielkę, która była egzaminatorem i ona przygotowała mnie do matury w trzy miesiące za 20 zł na godzinę, więc te stawki niektórych są mocno przesadzone. I pomimo, że akurat zdawałam u kogoś innego, to poszło mi całkiem dobrze. Mało tego zawsze siedziałam u niej ponad godzinę zegarową, dostałam do domu materiały przez nią kserowane, także da się. No, ale ona nie miała pięknego domu, może właśnie dlatego ![]() ![]() Drogie wcale nie znaczy lepsze, przynajmniej w przypadku korepetycji ![]()
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2014-11-13 o 06:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
[QUOTE=Martecza;48867189]Wypisałam sobie nawet wady i zalety tych zajęć. Spójrz sam
WADY 1. Krytykuje innych mówiąc do mnie (więc pewnie mnie też obgaduje). 2. Odbiera telefony w czasie zajęć 3. Źle tłumaczy, sam rozwiązuje zadania i każe mi patrzeć, jak on to robi 4. Sam przyznaje, że nie ma pomysłu jak mnie poprowadzić ZALETY 1. Ma piękny dom Faktycznie, znajdę sobie kogoś milszego. Nie płacę przecież po to, żeby być obrażana. Ale jak mu podziękować za współpracę?[/QUOTE] Powiedzieć, że nie płacisz mu za głupie uwagi, bo jako korepetytor jest od nauczania, jak dupa od srania, a nie od poniżania tych, którzy mają z nią kłopot. Co za buc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.