|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV
A ja nie śpię. Strasznie ciągnie mnie brzuch
VIOLA - tych kocyków to szukaj w tych wyprzedażowych biedronkach, bo one w sprzedaży w maju były więc w tych zwykłych ich nie będzie. Ja dziś właśnie do jeszcze jednej wyprzedażowej zajrzę, ale wątpie bym się załapała na jakiś jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- NIEZAWSZE - wiem jak przeprowadzki potrafią męczyć ![]() Życzę więc by jak najszybciej wszystko udało się zakończyć
2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-11-10 o 02:10 |
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka nie wiem bo ja xs bralam... zmierz sie..z przesylka bez klopotu.
Niezawsze;* przed bylo lepiej..choc wiadomo byly zgrzyty.. Madison ja tez nie moge spac... |
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
I ja nie spie..
Wstalam do toalety i sobie przypomnialam o galarerce w lodowce, ktora mialam wylac na ciasto, na szczescie nie zastygla do konca i zdarzylam ![]() Sonia-i spisz na kanapie? Zebys sie nie przeziebila tylko Viola-musisz zapisany obrazek miec w GIFie albo BTMie, ktorys z tych byle nie JPG bo bedzie napis
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziadki, to za podweizienie 5 minut chcą wciskać 50zł ![]() Cytat:
na ostatnim usg miałam wrażenie, że zaraz na monitorze mała nie będzie się mieścić ![]() Cytat:
![]() Ja oglądam stary odcinek M jak miłość i potem zbieram się do apteki i do lumpka może wejdę ![]() napiszę Wam teraz za co trzymałyście kciuki ![]() a my szybko, bo szybko poszaleliśmy, no ale okazja szybko przeszłaby nam koło nosa... byliśmy w sobotę u znajomej o której dowiedziałam się parę dni wcześniej, że ma na sprzedać Mutsy Evo... Myslałam, że to wózek po jej pierwszej córce (1,5 rocznej), a to wózek po drugiej... Druga ma 3 miesiące no i sprzedają, bo go nie używają - ten był kupiony tylko do teściów i stał tam awaryjnie, żeby nie musieli swojego docelowego taszczyć... Swój wózek też mają Mutsy Evo. Wózek jest... no nowy. Ma 2 małe ryski, których nie widać, musiałam sie przyglądać z bliska stelażowi..Cała reszta w stanie idealnym + dorzucali śpiworek oryginalny Mutsy, który kosztuje dodatkowe ponad 200zł. No i wzięliśmy - bolid już stoi w domu :P A dodam, że koła też jak nowe ![]() Zapłaciliśmy za w zasadzie nowy wózek całe 900zł W sklepie zapłacilibyśmy za ten komplet ok 2200 ![]() ![]() \ ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- zaczynam dziś 18 tydzień lub jak kto woli 5 miesiąc ![]() I z tej okazji przedstawiam Wam naszą córkę: Paula Alicja - z tym drugim imieniem to się jeszcze zobaczy, czy je w ogóle nadamy I powiem Wam, że ja byłam pewna, że Paula to imię pochodzące od imienia Paulina. A jest dokładnie na odwrót
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2014-11-10 o 07:10 |
|||
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
mi dzis sie tez nie najlepiej spalo..... Madison super zakupy ![]() boleczkasliczniutka Dzidziunka Soniuskawspółczuję z calego serducha ja ogarniam sie i lece na ryneczek poszukac firanki na klatke schodowa ![]() do później
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie!
przepraszam za nieobecność ale weekend z sis i nie było kiedy wejśc na wizaz Dzis idę na miasto ze koleżanka załatwiać formalnośći ciążowe Ale zimno na dworzuuu a ja z ciązowych mam tylko leginsy cieniutkie a tu ledwo 5'C
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też coś spać już nie mogę a położyłam się po 24 i mam dzień wolny heh ale dobrze muszę się przyzwyczajać niedługo do wstawania porannego nawet w weekendy he
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() FlightlessBird To rzeczywiście super okazja wam się trafiła My też zastanawiamy się nad Mutsy Evo Nomad poważnie. Byłam ostatnio w Warszawie w sklepie Swiat dziecka i Pan nam radził trochę- może komuś pomogę. Generalnie Mutsy evo to ta sama półka co Maxi Cosi Mura 4 bo go też bierzemy pod uwagę - z tym że Mura nadaje się też na wyboje czyli np wycieczki do lasu. Baaaardzo fajny był wózek firmy Tautomia z rączką wymienną na obie strony ale tu już ceny ok 4000 zł są , mój mąż by mógł wydać tyle ale mi szkoda - to trochę fanaberia tyle dać za wózek który posłuży 2 lata. Jeszcze polecili nam wózek City mini jak powiedziałam że mieszkamy na 4 piętrze bez windy - bardzo sprytnie się składa spacerówka - bierze się ją tak w połowie za taki pasek potrząsa i ona już jest na pół złożona. Żałuję że jeszcze nie spytałam jak wypadają Xlandery bo też jestem zainteresowana tą firmą.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2014-11-10 o 08:19 |
||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Bird super wozek!
Sliczne imie ![]() No to "spalam" cala noc na kanapie pod kocem bez poduszki.. w cudzyslowie bo plakalam do 4 i pospalam 4h. Teraz musze wstac wyjsc z psem. |
|
|
|
#4029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Sorry za wczorajszy post, ale wizaż mi się przyciął i nie wiedziałam, że doda tyle razy Synek wczoraj już nie gorączkował. Ma małe czerwone kropeczki na gardle, ale psikamy Tantum i Argentin i dziś lepiej. Jedziemy na 11 do centrum zabaw dla dzieci, spotkamy sie z koleżanką i jej synkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ten drugi, ale po synku i już nie robią tego modelu---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Patrzyłam jakiś czas temu mleko enfamil w Rosku i jest i to różne wielkości i wersje, więc raczej nie będzie problemu z kupnem. Kartę Rossnę miałam przy synku i nabiliśmy rabat 8%, a teraz trzeba od początku co jest głupie, ale cóż. Muszę się wybrać po nową kartę
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Majka super ze synek juz nie goraczkuje
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia wydaje mi się ze nie przepraszaj... bo robisz to za każdym razem... ok masz dobre serce wiemy to my i on też ale przez to dostajesz po dupie i wcale CI to w życiu nie pomaga... zacznij zachowywać się jako kobieta samowystarczalna... ugotuj tylko dla siebie jeśłi nie tupniesz nogą to tak zawsze bedzie że on może zrobić wszystko bo wie że i tak Ty rękę wyciagniesz i przeprosisz...
A ja dziś 5 miesiąc!!! Dzidziolke wczoraj tak wieczorem czułam że aż się śmiałam sama do siebie gilgotała mnie w brzuch :P
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bird-gratuluje wozka! super okazja faktycznie kolor swietny. I gratki za wybor imienia ![]() Sonia-bidulko
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Mam 30stron apki do nadrobienia i chyba nie ogarne tego chyba ze pozniej. W sobote jednak pojechalismy do rodzicow i wrocilismy wczoraj. Chlopaki zadowolone bo widzialy nowe stacje metra. A ja mam pol twarzy obolale bo wychodzi mi 8 bodajze! Rany az przelykam ledwo i do tego buzi otworzyc sie nie da normalnie
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sonia - też sie bardzo bardzo cieszę
![]() Cytat:
Nie gadaj z Nim i zajmij sie sobą.gossip - gratki 5 m-ca. U mnie za 2 dni będzie półmetek ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Już myślałam, gdzie to nasza Gosia ![]() Współczuje z powodu zęba. I teraz możesz tylko paracetamol a przy zębie to by sie przydało coś przeciwzapalnego. Lepiej pokaż sie dentyście
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos we mnie peklo. I nie bede nic gotowac,zjem kanapke.dam rade. Gratki 5mca ja rowniez.Cytat:
no powinnam..ale spalam na kanapie..zyje choc ledwo,bo jak zombie Cytat:
|
|||
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 masz rację Teutonia
hehe taki ze mnei znawca jeszcze w błąd wprowadzam- i jak wasz wózek się sprawdził? to chyba porządna firma.Majka a Ty nie jesteś z Białego? W Horodnianach jest Biedronka wyprzedazowa z tego co wiem FlightlessBird Paula bardzo ładne imię ![]() Moje typy dla dziewczynki to Hania Helenka Adrianna Magdalena Karina Nadia Nela Blanka Jowita Zoja się trochę tego nazbierało może komuś pomogę - ja jak coś usłyszę ciekawego to zapisuję od razu w telefonie he i tyle się tego nazbierało ale oczywiście żadne mojemu Mężowi się niepodoba a no tylko Hanka ale tu będzie mały dylemat bo znajomi tak nazwali córeczkę
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA dzieki jakos na razie daje rade, najgorzej to z rana jest po calej nocy a potem to w miare dobrze nawet, proszkow nie lykam, wytrzymuje ile sie da bez nich, aczkolwiek na wieczor musialam nospe wziac bo mnie nerwobol zlapal
a jak synek sie czuje?
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teutonia fajny wózek. One mają koła piankowe i mam do niego mnóstwo akcesoriów. Kupiliśmy używany przez rok (gondolka kilka m-cy i tak samo spacerówka) za 1/4 ceny. Za nowy tyle kasy bym nie zapłaciła Mi się podoba imię Hania ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Chodzi o to czy tam Ci sie nie zrobił stan zapalny a sama tego nie stwierdzisz
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to powiem wam ze my w ciemnym lesie jestesmy. Dla chlopca typu nie mamy a o dziewczynke síe spieramy. Ja bym chciala Martyne lub Darie a maz Maje a oboje chcielismy Martyne wczesniej a chlopakowe niewiem moze Mikolaj albo cos z koncowka sz do kompletu
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuj ale tylko dla siebie! Ty musisz jeśc normalnie on niech się martwi... Na następna noc jemu wywal koc i poduszkę do salonu a sama zamknij się w sypialni i nie daj sie walcz o swoje racje!
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA raczej nie bo ona mi sie wyzyna wlasnie i stad ten bol. Maz to sie smieje ze jeszcze 3 ciaze i uzebienie zmienie bo w kazdej wczesniejszej tez mi szly zeby
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- SONIA widze ze jakis spor byl z marcinem. Nie wiem o co bo nie doczytalam jeszcze ale nie denerwuj sie bo nie wolno Ci! I jesc masz ale gotuj dla siebie jak jemu tak zle ze nie docenia
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Darii żadnej, Mikołaj mi sie podoba.My o imionach nie rozmawiamy narazie. Ja szukam męskich z "n" na końcu - Julian, Leon (mąż never sie nie zgodzi), Tymon
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Majka232;48871949]Tak z Białego, a gdzie są Horodniany?
![]() Teutonia fajny wózek. One mają koła piankowe i mam do niego mnóstwo akcesoriów. Kupiliśmy używany przez rok (gondolka kilka m-cy i tak samo spacerówka) za 1/4 ceny. Za nowy tyle kasy bym nie zapłaciła Mi się podoba imię Hania[/QUOTE/] Staś i Hania to moje typy no może Franek jeszcze. Z męskich to jeszcze mi się zawsze podobały Dawid Filip Kuba ale są już takie oklepane. To rzeczywiście z wózkiem fajna okazja wam się trafiła ![]() Niewiesz gdzie Horodniany grrr może ja dlatego wiem że od tej strony wjeżdżam do Białego bo jestem z okolic są na wjeździe od Wysokiego Mazowiecka, zaraz za Kleosinem - praktycznie połączone z Kleosinem , a może to Kleosin hiO Tymon też mi się podoba
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2014-11-10 o 09:18 |
|
|
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieeednA ![]() ![]() Cytat:
oby sie udalo cos wybrac ![]() ![]() Cytat:
Kupie sobie obiad . Nie mam nastroju na gotowanie..:/ ![]() Cytat:
Kupie sobie chyba jakis obiad bo nie jestem w nastroju i na silach do gotowania.. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Jem sniadanko, ogarne sie ... |
||||
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia czasem dobrze jest się wypłakać, teraz będziesz trzeźwo myśleć. Przygotuj się na poważną rozmowę i przekaż mu co masz do powiedzenia bo tak się nie da żyć. Ty na pewno jesteś świetną dziewczyną ale po części to Twoja wina, że mu tak pozwalasz on to wykorzystuje. Mam koleżankę w podobnej sytuacji ona to super laska a on też fajny jako kolega ale nie w stosunku do niej.
Trzymaj się bądź silna
|
#4046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do storczyków,ja o swoje prawie że nie dbam,raz na 3-4 tygodnie podleje i o dziwo kwitną, co prawda okresy hibernacji trwają u nich koło 2-3 miesięcy,ale potem 2-3 miesiące kwitniecia jest U mnie wczoraj też było ale podejrzewam, że skórka z pomidora mogła mi się przykleić gdzieś...Boleczka ale dzidziuś Co do prezentów to ja się właśnie boję co to u nas będzie,bo reszta rodziny TŻta tak dzieciaki rozpuscila, że na święta dostają prezenty w sumie za kilkaset złotych Sonia,z tego co ja pamiętam,to Wy już przed staraniami mieliście takie problemy i nie obraz się,ale ja dalej nie jestem pewna czy w Waszym przypadku to była dobra decyzja patrząc na to jak on się zachowuje... No ale teraz to już i tak ptokach,więc pozostaje mi życzyć Ci żeby się zmienił po porodzie. FlightlessBird gratuluję wózka! fajnie,że nie tylko ja mam już ten zakup z głowy I gratuluję podjęcia decyzji o imieniu My wizytę mamy w środę gdzieś w okolicach 17
|
|
#4048 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie bedzie wyjscia np jesli chodzi o Kaprysa bo on dzis musi jechac znow po zastrzyk. Cytat:
Pojde gdzies cos zjem..nie bede zamawiac.. Choc nie chce nawet z pizamy wychodzic dzis..prawie nie spalam..jestwm opuchnieta od placzu.. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Nati wspolczuje wymiotow ![]() Kurcxe..dobrze ze ja nie wymiotuje tfu tfu. U nas tyle dobrze ze dzieci w rodzinie brak wiec mam spokoj, pierwsze moje bedzie. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Mialam dzis ogladac wozki buu!
|
||
|
|
|
#4050 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A musze wychodzic z mlodym czasami po 20-30 min mam przeziebiony pecherz i nie wiem co z tym zrobic. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

byle nie JPG bo bedzie napis

no i sprzedają, bo go nie używają - ten był kupiony tylko do teściów i stał tam awaryjnie, żeby nie musieli swojego docelowego taszczyć... Swój wózek też mają Mutsy Evo. 

Nie gadaj z Nim i zajmij sie sobą.
ale podejrzewam, że skórka z pomidora mogła mi się przykleić gdzieś...
fajnie,że nie tylko ja mam już ten zakup z głowy