![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na czym oszczędzamy? Moda i uroda.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym uwielbiam chodzić do fryzjerki, pogadać, poczuć jak ona mi myje głowę i układa włosy- relaksuję się wtedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
cool.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Nie. Te 3/4 push upu deformuje piersi i wcale nie wygląda dobrze.
![]() |
#65 |
maszyna, nie człowiek
|
Nie oszczędzam na:
* podkładach i kremach do twarzy - polubiłam się z minerałami, a cerę uratował mi krem z LRP * ubraniach do pracy - myślę, że w dobrze wykonane ubrania w stonowanych kolorach, które pasują do pojęcia klasycznej elegancji warto zainwestować * biustonoszach - mam mały biust + jestem drobna, trudno o dobry tani stanik, a w czymś co mam na sobie cały dzień i jest tak blisko mojego ciała muszę czuć się w pełni komfortowo * biżuterii ![]() Oszczędzam na: * kosmetykach myjących i balsamach - jestem wierna Dove, które kupuję na promocjach * butach... rozwalam zarówno te tanie jak i porządne skórzane... ![]() * nie chodzę do kosmetyczki, paznokcie, brwi robię sobie sama a z uwagi na zamiłowanie do bardzo prostych fryzur wystarcza mi tani osiedlowy fryzjer, byleby miał ostre nożyczki ![]() * kosmetyki kolorowe - nie celuję w najdroższe marki (często się na nich zawiodłam), mój obecnie ulubiony tusz to koszt kilkunastu złotych, lubię cienie ze Sleeka (40PLN/12cieni => nico ponad 3zł za jeden cień), lubię kosmetyki ze średnich i niskich półek * torebki - jak już kupię torebkę na co dzień, to noszę ją aż wyzionie ducha ![]() * kosmetyki do demakijażu - wystarczają mi te z Lirene i Garniera, nie mam ciśnienia np. na Biodermę Oszczędzam/nie oszczędzam: * lakiery do paznokci - kupuję obecnie raczej te tansze (lubię np. Golden Rose), ale powoduje to kupno ogromnej ilości kolorów...
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Btw, sama nakładasz sobie farbę czy ktoś Ci pomaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
do pewnego momentu nakładałam sama ale teraz mam za długie. teraz sobie część nałożę resztę podzielę na partię i mi facet ciapnie tam gdzie nie sięgam :P
ale wiesz te refleksy - zależy czym ci robią... jak robią rozjaśniaczem to one zawsze ci będą wychodzić, do końca farbowania bo to będą wytrawione pasma :C mi zawsze refleksy przebijały od spodu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sobie policzę ile w całym moim życiu na to poszło.... Mogłabym sobie kupić 5m2 w Warszawie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ogólnie na niczym nie oszczędzam, ale kupuję z głową, na promocjach, przecenach, wyprzedażach, poluję na okazję i nie przepłacam. Priorytetem dla mnie są: -wizyta u fryzjera, mam długie, farbowane włosy. Mam dwie fryzjerki - jedna obcina mi grzywkę za 10 zł co 3 tygodnie - a na farbowanie profesjonalną farbą Revlonissimo kupioną na allegro za 17 zł i podcięcie końcówek chodzę co 2 miesiące do drugiej i płacę 30 zł. Pierwsza chciała za farbowanie 150 zł ew. sprzedać samą farbę za 50 zł, co uważałam za grubą przesadę, więc ma ode mnie tylko 10 zł za grzywkę raz na czas ![]() -raz na 3 miesiące regulacja brwi u kosmetyczki (dojazd 60 km tam i z powrotem, ale tylko jej ufam, cena imprezy z dojazdem 60 zł) -podkład, róż, tusz do rzęs dobrej jakości -perfumy (jeden zapach od lat COCO Mademoiselle, oryginały upolowane w necie albo bezcłówce 100-150 zł taniej niż w Sephorze) -dobrej jakości buty Ryłko, Badura - tylko wyprzedaże lub outlet -dobrej jakości staniki ( kupuję tylko brytyjskie - FAUVE lub Panache Masquerade, na szczęście mam niezbyt popularny rozmiar , poluję na ebayu, ostatnie nabytki przyleciały z Australii - komplet stanik+majtki do kompletu 120 z przesyłką zł zamiast 500 ![]() -kosmetyki pielęgnacyjne, toniki - zamiast drogich serum z apteki kupuję kosmetyki o identycznych substancjach aktywnych jak wit.C czy retinol na mazidłach lub biochemii urody - masła do ciała - Body shop, ale poluję na przecenach za 35 zł zamiast ponad 60 -biżuteria - albo złoto, ew. oryginalne kryształy Swarovski, zwłaszcza mam słabość do kolczyków galet - koszt pary 295 zł, mam ich 4 Zdecydowanie tanio kupuję: -kosmetyki higieniczne- żele pod prysznic Isana nie dość że normalnie są tanie to biore większą ilość jak są w promocji za 3 zł. Mają myć i ładnie pachnieć i tyle. - podpaski, tampony, waciki itp. mają być i tyle -demakijaż - olejek z biochemii za 12 zł mam na 8 miesięcy codziennego zmywania makijażu ![]() -maseczki - zamiast drogeryjnych kupuję ekstrakty owoców i dodaję oleje oraz żel hialuronowy i z tego mam taniutkie maski o wybitnym działaniu, - manicure i pedicure - mam frezarkę i lampę UV, ostatnio kupiłam lakiery hybrydowe - to duża oszczedność w porównaniu z wizytą u kosmetyczki -depilacja - zainwestowałam w depilację laserową, efekt jest zadowalający, nogi mogę ogolić raz na tydzień, bo coś tam odrasta, do przedramion i wąsika mam własny podgrzewacz do wosku - oczyszczanie twarzy - chodze raz na 1-2 miesiące, do sprawdzonego salonu i płacę tyle za ile aktualnie się promują na grupowych zakupach, a promują się prawie zawsze, jak nie mają kuponu to czekam aż się pojawi - za zabieg za 150 zł płacę 69 zawsze ![]() Nie umiem sklasyfikować: -szeroko pojętych ubrań. Staram się kupować dobre gatunkowo, ale nie przepłacać. Głównie Zara, ale tylko i wyłącznie w czasie wyprzedaży oraz ostatnio Simple ale też tylko outlet i wyprzedaż. W ogóle często poluję na okazje, promocje i przeceny. Inaczej bym zbankrutowała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja używam profesjonalnej farby Revlonissimo, której nie można nawet kupić w hurtowni fryzjerskiej, gdzie mają inne znane marki, ale mam wybrany odcień i kupuję ją po prostu na allegro koszt odrostów na długich wlosach - mam za zapięcie stanika- jak napisałam we wcześniejszym poście - 17 zł farba (ew.34 jak zejdą dwie) oraz 30 zł za nalożenie u wspomnianej fryzjerki - ta, która pracuje na tych farbach chciała za taką imprezę 150 zł lub za samą farbę 50 zł Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2014-11-10 o 06:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Oszczędzam na:
- żelach pod prysznic, balsamach, kremach do stóp, szamponach, odżywkach, lakierach do paznokci (co prawda nie kupuję najtańszych ale wszystko to kupuję zawsze na promocjach i jest to raczej średnia półka cenowa), również kremy do twarzy które używam są ze średniej półki cenowej ale takie akurat mi pasują, - cieniach do powiek, eyelinerze, różu - rzadko używam, - butach i torebkach (chociaż to niedługo się zmieni ![]() - biżuterii (bardzo lubię nosić biżuterię ale rzadko ją kupuję - najczęściej dostaję w prezencie ![]() - bieliźnie (kupuję tą ze średniej półki cenowej - staniki tak do 80 zł, majtki do 20 zł - głównie na promocjach), - jeansach- kupuję takie do 90 zł w sieciówkach. Nie oszczędzam na: - eleganckich, ponadczasowych modelach ubrań + sukienkach - jeśli mi się jakaś spodoba to kupuję, - fryzjerze i farbowaniu włosów, - oczyszczaniu twarzy - mam cerę problematyczną, na którą nie działają zwykłe, drogeryjne produkty, - podkładzie do twarzy, pudrze, tuszu do rzęs - mam swoje wybrane kosmetyki i je kupuję chociaż również poluję na promocje, - perfumach - zawsze kupuję te z wyższej półki bo dłużej utrzymuje się zapach. Trudno mi sklasyfikować zwykłe ubraniach które nie nadają się do pracy - nie oszczędzam na nich jakoś przesadnie kupuję te z sieciówek.
![]() Edytowane przez ewanka1989 Czas edycji: 2014-11-09 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
moją szufladkę z bielizną wyceniam na jakieś 8000 zł, jeśli miałabym kupować to wszystko w sklepie po cenach regularnych. Mam kilkanaście kompletów bardzo drogiego Fauve (cena stanika 350 zł, majtki do kompletu 150 zł) i Panache Masquerade (staniki ok.220 zł, majtki 100 zł) - wszystkie kupiłam na brytyjskim i australijskim ebayu w cenach po prostu śmiesznych - od 10 do 25 funtów - czyli 50-120 zł za komplet ![]() co prawda na to co mi się podoba czekam nawet 2-3 lata aż trafi na taką przecenę, ale bieliznę mam, teraz to już tylko zachcianki wizualne realizuję ![]() Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2014-11-10 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie chcę pleść dyrdymałów jak sekciara stanikowa, bo nią nie jestem ale:
-push up 3/4 miseczki SERIO nie wygląda dobrze, widac to nawet przez ubranie, ty może tego nie widzisz albo nie chcesz widziec. A juz na pewno nie robi dobrze twoim piersiom. 75B jest jak yeti, więc nie wiem dlaczego do tego dążysz. Idz, pomierz chociaz w dobrym salonie. Przeciez u chinczyka te push upy to w rozmiarze 70A, 75B, 80C itd..+ ile to ma w rzeczywistosci to tylko Bóg raczy wiedzieć. -duży biust w leciwym tanim staniku? no nie widzę tego. To się rozciąga i nie trzyma.
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#80 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Generalnie staram się kupować rzeczy niezbyt drogie, w umiarkowanych cenach. Kosmetyki można kupić tanie i dobre, z resztą rzeczy jest różnie.
Oszczędzam na: - kremach i balsamach- do twarzy nie używam kremów bo moja cera ma się znacznie lepiej gdy ich nie używam w ogóle. Niecały miesiąc temu kupiłam serum nawilżające do twarzy, ale użyłam go dopiero 2 razy a miałam stosować do drugi dzień ![]() -maseczkach do twarzy- nie robię maseczek. Raz w tygodniu robię tylko peeling ze skały wulkanicznej. -cieniach do powiek, kredkach do oczu, eyelinerach, pudrach- nie stosuję w ogóle -perfumach- wszystkie dostałam jako prezent przy okazji zamówień z Yves Rocher - tuszach do rzęs- aktualnie używany i jeden w zapasie, jak wyżej- gratis przy okazji zakupów Nie oszczędzam na: - biustonoszach- nie kupuję chińszczyzny, wolę mieć jeden porządny za ok. 50-60 zł. -kurtkach- kupiona trochę droższa służy mi już kilka lat. -okularach przeciwsłonecznych i korekcyjnych. Trochę na nie wydałam, choć następnym razem będę szukać tańszego salonu. -kremach do rąk- mam suche dłonie i często stosuję krem do rąk. Wystarcza mi na ok. 3 tygodnie- miesiąc.Oprócz tego obowiązkowo rękawiczki do prac domowych. -pomadkach ochronnych do ust- gdy jestem w domu często ich używam bo nie lubię suchych ust. To samo tyczy się kolorowych pomadek. Nie wyjdę z domu bez pomalowanych ust. Całe szczęście, że moja ulubiona pomadka nie kosztuje nawet 10 zł ![]()
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48873554]dla mnie jeszcze system rozwalaja osoby, ktore potrafia sie same obciac. U mnie glupie podciecie grzywki konczylo sie katastrofa;p[/QUOTE]
też podziwiam takie osoby ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A, ja jeszcze nie oszczędzam na maszynkach do golenia - wolę wydać kilka złotych więcej na porządną jednorazówkę, niż rwać sobie skórę jakąś bylejaką
![]()
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Fakt. Ale ja sie nie obcinam bo to ewidentnie mi nie wychodzi xddd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aa,żeby nie było offtopa: Oszczędzam na: -żelach pod prysznic -lakierach do paznokci(wszystkie równie krótko trzymają mi się na paznokciu,a używałam nawet takich za 40 zł) -soczewkach(nie mam wrażliwych oczu i najtańsze miesięczne Bausch&Lomb mi wystarczają) -koszulkach,bluzkach Nie oszczędzam na: -jeansach(te tanie po prostu mi się nie podobają) -butach(tanie rozwalam od razu) -torebkach(tak samo jak z butami)
Hello young woman that I love Pretty punk rock mamma that I'm thinking of Hold me naked if you will In your arms in your legs in your pussy I'd kill Edytowane przez Carmela__ Czas edycji: 2014-11-10 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edit: zazdroszczę właścicielkom piersi, które dobrze znoszą staniki hm, dla mnie kupowanie bielizny to zazwyczaj 500 zł, bo kupuje po dwa, ale rzadziej. Edytowane przez 2016050952 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.