Na czym oszczędzamy? Moda i uroda. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 18:00   #61
czekoladka3
Zakorzenienie

Dot.: Na czym oszczędzamy? Moda i uroda.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Reszta różnie. Natomiast dziwi mnie, ze niektore wizazanki nosza chinskie staniki. Przeciez to nawet nie ma normalnej rozmiarowki, a push-up zajmuje 3/4 miseczki
Wiesz jak ktoś jest płaski jak deska to te 3/4 push upu naprawdę pomaga żeby poczuć się psychicznie lepiej i ubrania też lepiej leżą
Stary 2014-11-09, 18:01   #62
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
yep dlatego polecam samemu nauczyć się farbować włosy te same farby fryzjerskie można kupić samemu, a jak już wiecie co nakładać, to żadna filozofia

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

zwłaszcza jeśli nakładacie dobre farby w dobrych salonach, typu kerastase czy różne loreale z wyższej półki - farbowanie 180 czy 200 zł a sama farba ledwo łącznie 40 zł wyjdzie. może 50.
Ja nie umiem nałożyć tak by było równo i by wyszedł rudy, a nie jakiś czerwono-różowy potwór.
Poza tym uwielbiam chodzić do fryzjerki, pogadać, poczuć jak ona mi myje głowę i układa włosy- relaksuję się wtedy A że płacę za swoje kudły 120 zł i często gęsto jeszcze bonus dostanę (a to odzywkę a to szczotkę jakąś) to nie narzekam
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 18:03   #63
201604181004
Konto usunięte

cool.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 18:08   #64
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Wiesz jak ktoś jest płaski jak deska to te 3/4 push upu naprawdę pomaga żeby poczuć się psychicznie lepiej i ubrania też lepiej leżą
Nie. Te 3/4 push upu deformuje piersi i wcale nie wygląda dobrze.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 18:22   #65
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nie oszczędzam na:

* podkładach i kremach do twarzy - polubiłam się z minerałami, a cerę uratował mi krem z LRP
* ubraniach do pracy - myślę, że w dobrze wykonane ubrania w stonowanych kolorach, które pasują do pojęcia klasycznej elegancji warto zainwestować
* biustonoszach - mam mały biust + jestem drobna, trudno o dobry tani stanik, a w czymś co mam na sobie cały dzień i jest tak blisko mojego ciała muszę czuć się w pełni komfortowo
* biżuterii

Oszczędzam na:

* kosmetykach myjących i balsamach - jestem wierna Dove, które kupuję na promocjach
* butach... rozwalam zarówno te tanie jak i porządne skórzane...
* nie chodzę do kosmetyczki, paznokcie, brwi robię sobie sama a z uwagi na zamiłowanie do bardzo prostych fryzur wystarcza mi tani osiedlowy fryzjer, byleby miał ostre nożyczki
* kosmetyki kolorowe - nie celuję w najdroższe marki (często się na nich zawiodłam), mój obecnie ulubiony tusz to koszt kilkunastu złotych, lubię cienie ze Sleeka (40PLN/12cieni => nico ponad 3zł za jeden cień), lubię kosmetyki ze średnich i niskich półek
* torebki - jak już kupię torebkę na co dzień, to noszę ją aż wyzionie ducha dodatkowo mam ze dwie, trzy mniejsze na wyjścia na miasto, które zwykle wytrzymują ze mną kilka lat
* kosmetyki do demakijażu - wystarczają mi te z Lirene i Garniera, nie mam ciśnienia np. na Biodermę

Oszczędzam/nie oszczędzam:
* lakiery do paznokci - kupuję obecnie raczej te tansze (lubię np. Golden Rose), ale powoduje to kupno ogromnej ilości kolorów...
Stary 2014-11-09, 18:23   #66
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Odejście od tematu, więc na szaro:
To swoją drogą. Mnie nie odpowiada zwykle to, jak ktoś wygląda w dużej ilości granatu (jest to według mnie jeden z najmniej twarzowych kolorów). Dwa, że jest coś dziwnego w wyglądzie wielu granatowych materiałów, z których robi się garnitury.

Jeszcze inna sprawa, że ja w ogóle nie przepadam za garniturami
Ja na szczęście będę potrzebował garniak dopiero za rok więc się nie martwię ale prawdopodobnie będzie to granat albo grafit, na 100 procent czarny odpada.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 18:41   #67
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
yep dlatego polecam samemu nauczyć się farbować włosy te same farby fryzjerskie można kupić samemu, a jak już wiecie co nakładać, to żadna filozofia

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

zwłaszcza jeśli nakładacie dobre farby w dobrych salonach, typu kerastase czy różne loreale z wyższej półki - farbowanie 180 czy 200 zł a sama farba ledwo łącznie 40 zł wyjdzie. może 50.
U mnie takie rozwiązanie chyba nie wchodzi w grę, bo włosy mam ciemne, farbuję na blond, w dodatku mam sporo siwych włosów. No i zawsze robią mi refleksy, bo nie przepadam za jednolitym kolorem. Sama farba to może do ogarnięcia, ale dekoloryzacja odrostów... Chyba bym się bała efektu. Chociaż perspektywa pozostawienia 300 zł w portfelu co 5-6 tygodni jest kusząca.

Btw, sama nakładasz sobie farbę czy ktoś Ci pomaga?
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 18:43   #68
201604181004
Konto usunięte

do pewnego momentu nakładałam sama ale teraz mam za długie. teraz sobie część nałożę resztę podzielę na partię i mi facet ciapnie tam gdzie nie sięgam :P
ale wiesz te refleksy - zależy czym ci robią... jak robią rozjaśniaczem to one zawsze ci będą wychodzić, do końca farbowania bo to będą wytrawione pasma :C mi zawsze refleksy przebijały od spodu
Stary 2014-11-09, 18:51   #69
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Chociaż perspektywa pozostawienia 300 zł w portfelu co 5-6 tygodni jest kusząca.
Jak farbowałam na jasny blond, to też 300 stówy minimum co 6 tygodni Czasami farbowania wypadały tak, że szłam na początku i na końcu miesiąca= 600 stów. Teraz oszczędzam i co 2msc na brąz

Jak sobie policzę ile w całym moim życiu na to poszło.... Mogłabym sobie kupić 5m2 w Warszawie

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 19:27   #70
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
O, wiem, co jeszcze! Jestem ANTY-gadżeciarą. Żadne ajfony, ajpady nie robią na mnie najmniejszego wrażenia, nie interesują mnie. Dla mnie telefon jest do dzwonienia i pisania sms-ów, koniec. Telefon wymieniam, jak mi już pada i nigdy za niego nie płacę, przez ostatnie kilkanaście lat miałam więc chyba 4 telefony.
mogę się podpisać

ogólnie na niczym nie oszczędzam, ale kupuję z głową, na promocjach, przecenach, wyprzedażach, poluję na okazję i nie przepłacam.

Priorytetem dla mnie są:
-wizyta u fryzjera, mam długie, farbowane włosy.
Mam dwie fryzjerki - jedna obcina mi grzywkę za 10 zł co 3 tygodnie - a na farbowanie profesjonalną farbą Revlonissimo kupioną na allegro za 17 zł i podcięcie końcówek chodzę co 2 miesiące do drugiej i płacę 30 zł. Pierwsza chciała za farbowanie 150 zł ew. sprzedać samą farbę za 50 zł, co uważałam za grubą przesadę, więc ma ode mnie tylko 10 zł za grzywkę raz na czas
-raz na 3 miesiące regulacja brwi u kosmetyczki (dojazd 60 km tam i z powrotem, ale tylko jej ufam, cena imprezy z dojazdem 60 zł)
-podkład, róż, tusz do rzęs dobrej jakości
-perfumy (jeden zapach od lat COCO Mademoiselle, oryginały upolowane w necie albo bezcłówce 100-150 zł taniej niż w Sephorze)
-dobrej jakości buty Ryłko, Badura - tylko wyprzedaże lub outlet
-dobrej jakości staniki ( kupuję tylko brytyjskie - FAUVE lub Panache Masquerade, na szczęście mam niezbyt popularny rozmiar , poluję na ebayu, ostatnie nabytki przyleciały z Australii - komplet stanik+majtki do kompletu 120 z przesyłką zł zamiast 500
-kosmetyki pielęgnacyjne, toniki - zamiast drogich serum z apteki kupuję kosmetyki o identycznych substancjach aktywnych jak wit.C czy retinol na mazidłach lub biochemii urody
- masła do ciała - Body shop, ale poluję na przecenach za 35 zł zamiast ponad 60
-biżuteria - albo złoto, ew. oryginalne kryształy Swarovski, zwłaszcza mam słabość do kolczyków galet - koszt pary 295 zł, mam ich 4

Zdecydowanie tanio kupuję:
-kosmetyki higieniczne- żele pod prysznic Isana nie dość że normalnie są tanie to biore większą ilość jak są w promocji za 3 zł. Mają myć i ładnie pachnieć i tyle.
- podpaski, tampony, waciki itp. mają być i tyle
-demakijaż - olejek z biochemii za 12 zł mam na 8 miesięcy codziennego zmywania makijażu
-maseczki - zamiast drogeryjnych kupuję ekstrakty owoców i dodaję oleje oraz żel hialuronowy i z tego mam taniutkie maski o wybitnym działaniu,
- manicure i pedicure - mam frezarkę i lampę UV, ostatnio kupiłam lakiery hybrydowe - to duża oszczedność w porównaniu z wizytą u kosmetyczki
-depilacja - zainwestowałam w depilację laserową, efekt jest zadowalający, nogi mogę ogolić raz na tydzień, bo coś tam odrasta, do przedramion i wąsika mam własny podgrzewacz do wosku
- oczyszczanie twarzy - chodze raz na 1-2 miesiące, do sprawdzonego salonu i płacę tyle za ile aktualnie się promują na grupowych zakupach, a promują się prawie zawsze, jak nie mają kuponu to czekam aż się pojawi - za zabieg za 150 zł płacę 69 zawsze

Nie umiem sklasyfikować:
-szeroko pojętych ubrań. Staram się kupować dobre gatunkowo, ale nie przepłacać. Głównie Zara, ale tylko i wyłącznie w czasie wyprzedaży oraz ostatnio Simple ale też tylko outlet i wyprzedaż.

W ogóle często poluję na okazje, promocje i przeceny. Inaczej bym zbankrutowała Mój TŻ śmieje się, że jestem taka zaradna, zawsze wychodzi, że wydaję mniej niż zaoszczedzam, tylko nic na koncie z tych moich oszczędności nie ma

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
U mnie takie rozwiązanie chyba nie wchodzi w grę, bo włosy mam ciemne, farbuję na blond, w dodatku mam sporo siwych włosów. No i zawsze robią mi refleksy, bo nie przepadam za jednolitym kolorem. Sama farba to może do ogarnięcia, ale dekoloryzacja odrostów... Chyba bym się bała efektu. Chociaż perspektywa pozostawienia 300 zł w portfelu co 5-6 tygodni jest kusząca.

Btw, sama nakładasz sobie farbę czy ktoś Ci pomaga?
Cytat:
do pewnego momentu nakładałam sama ale teraz mam za długie. teraz sobie część nałożę resztę podzielę na partię i mi facet ciapnie tam gdzie nie sięgam :P
ale wiesz te refleksy - zależy czym ci robią... jak robią rozjaśniaczem to one zawsze ci będą wychodzić, do końca farbowania bo to będą wytrawione pasma :C mi zawsze refleksy przebijały od spodu
Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Jak farbowałam na jasny blond, to też 300 stówy minimum co 6 tygodni Czasami farbowania wypadały tak, że szłam na początku i na końcu miesiąca= 600 stów. Teraz oszczędzam i co 2msc na brąz

Jak sobie policzę ile w całym moim życiu na to poszło.... Mogłabym sobie kupić 5m2 w Warszawie
polecam moje rozwiązanie - osiedlowa fryzjerka, która nie ma własnych farb, jedynie zamawia na życzenie klientki lub pracuje na tym co ona przyniesie

ja używam profesjonalnej farby Revlonissimo, której nie można nawet kupić w hurtowni fryzjerskiej, gdzie mają inne znane marki, ale mam wybrany odcień i kupuję ją po prostu na allegro

koszt odrostów na długich wlosach - mam za zapięcie stanika- jak napisałam we wcześniejszym poście - 17 zł farba (ew.34 jak zejdą dwie) oraz 30 zł za nalożenie u wspomnianej fryzjerki - ta, która pracuje na tych farbach chciała za taką imprezę 150 zł lub za samą farbę 50 zł

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2014-11-10 o 06:57
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 19:30   #71
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Ja na szczęście będę potrzebował garniak dopiero za rok więc się nie martwię ale prawdopodobnie będzie to granat albo grafit, na 100 procent czarny odpada.
Grafit jest według mnie milion razy lepszy niż granatowy
Stary 2014-11-09, 20:15   #72
ewanka1989
Zakorzenienie

Oszczędzam na:

- żelach pod prysznic, balsamach, kremach do stóp, szamponach, odżywkach, lakierach do paznokci (co prawda nie kupuję najtańszych ale wszystko to kupuję zawsze na promocjach i jest to raczej średnia półka cenowa), również kremy do twarzy które używam są ze średniej półki cenowej ale takie akurat mi pasują,

- cieniach do powiek, eyelinerze, różu - rzadko używam,

- butach i torebkach (chociaż to niedługo się zmieni )

- biżuterii (bardzo lubię nosić biżuterię ale rzadko ją kupuję - najczęściej dostaję w prezencie ),

- bieliźnie (kupuję tą ze średniej półki cenowej - staniki tak do 80 zł, majtki do 20 zł - głównie na promocjach),

- jeansach- kupuję takie do 90 zł w sieciówkach.

Nie oszczędzam na:

- eleganckich, ponadczasowych modelach ubrań + sukienkach - jeśli mi się jakaś spodoba to kupuję,

- fryzjerze i farbowaniu włosów,

- oczyszczaniu twarzy - mam cerę problematyczną, na którą nie działają zwykłe, drogeryjne produkty,

- podkładzie do twarzy, pudrze, tuszu do rzęs - mam swoje wybrane kosmetyki i je kupuję chociaż również poluję na promocje,

- perfumach - zawsze kupuję te z wyższej półki bo dłużej utrzymuje się zapach.

Trudno mi sklasyfikować zwykłe ubraniach które nie nadają się do pracy - nie oszczędzam na nich jakoś przesadnie kupuję te z sieciówek.

Edytowane przez ewanka1989
Czas edycji: 2014-11-09 o 20:16
ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 21:56   #73
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Te 3/4 push upu deformuje piersi i wcale nie wygląda dobrze.
co kto woli Ja osobiście nie narzekam i bardziej podobają mi się moje zresztą bardzo niewielkie piersi w chińskim push-upie niż w drogim staniku gdzie gąbki jest tyle co nic i jestem najzwyczajniej płaska. Gdybym miała chociaż to przysłowiowe 75B to wtedy może gustowałabym w lepszych biustonoszach
Stary 2014-11-09, 22:11   #74
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Staram się nie oszczędzać, ale kupować mądrze i nie przepłacać.

Konieczne dla mnie są:
-wizyta u fryzjera raz na 1,5-2 miesiące. Na farbowanie, podcięcie końcówek i wymodelowanie grzywki. Płacę 120 zł.
-raz na 3-4 tygodnie regulacja brwi u kosmetyczki (skubię sama w domu, ale zawsze coś wyjdzie krzywo)
-dobra odżywka i jedwab do włosów
-podkład dobrej jakości
-kremy (mam konkretne wymagania, co do tego jakie mają być)
-perfumy (jak się zakocham w jakimś zapachu to nie ma przebacz:P)
-dobrej jakości skórzane buty
-mocne rajstopy i pończochy bo mam tendencję do darcia ich
-dobre dopasowane staniki (60DD ciężko dostać w sieciówce)
-dobre ubrania specjalistyczne (na narty, na motocykl, sztormiak itd.) bo chronią mój tyłek i całą resztę

Zdecydowanie z niższej półki kupuję:
-kolorówkę (jest dużo dobrych tanich cieni, pudrów, tuszy, lakierów do paznokci)
-kosmetyki higieniczne- żele pod prysznic, mydła itp. Mają myć i ładnie pachnieć
-kolczyki. Mam ich dużo i lubię zmieniać, więc wolę kupić kilka par tańszych
-drobiazgi do pielęgnacji. Waciki itp. mają być i tyle

Nie umiem sklasyfikować:
-szeroko pojętych ubrań. Staram się kupować dobre gatunkowo, ale nie przepłacać.

W ogóle często poluję na okazje, promocje i przeceny. Inaczej bym zbankrutowała
O, w sumie chyba Ty lepiej nazwałaś to o co mi chodziło - na co wydajemy więcej kasy, bo ważna jest dla nas jakość, a co możemy kupić z niższej półki. Pozostawię jednak treść w poprzednim brzmieniu, bo to czysta kosmetyka.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 23:37   #75
Kle_oo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
co kto woli Ja osobiście nie narzekam i bardziej podobają mi się moje zresztą bardzo niewielkie piersi w chińskim push-upie niż w drogim staniku gdzie gąbki jest tyle co nic i jestem najzwyczajniej płaska. Gdybym miała chociaż to przysłowiowe 75B to wtedy może gustowałabym w lepszych biustonoszach
Ja też wolę te "chińskie" staniki -choć ja akurat mam duży biust i to nawet bardzo -jak tyje to od cycków zaczynam i długi czas zakup w Polsce markowego -w moim rozmiarze-stanika był problemem, nauczyłam kupować się na bazarze-jak ostatnio przeszłam się po markowych sklepach żeby kupić jakiś lepsiejszy to się okazało, że nadal jest problem z rozmiarem..niby coś tam udało się dobrać, ale jak mam wydać 250 czy 300 zł na stanik to musi mi się podobać..a tu lipa. Więc wolę kupić dobrze dopasowany na bazarku za 20 zł
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 00:20   #76
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
Ja też wolę te "chińskie" staniki -choć ja akurat mam duży biust i to nawet bardzo -jak tyje to od cycków zaczynam i długi czas zakup w Polsce markowego -w moim rozmiarze-stanika był problemem, nauczyłam kupować się na bazarze-jak ostatnio przeszłam się po markowych sklepach żeby kupić jakiś lepsiejszy to się okazało, że nadal jest problem z rozmiarem..niby coś tam udało się dobrać, ale jak mam wydać 250 czy 300 zł na stanik to musi mi się podobać..a tu lipa. Więc wolę kupić dobrze dopasowany na bazarku za 20 zł
jaki masz rozmiar, że masz takie problemy z dobraniem ?
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 07:12   #77
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
jakim cudem stanik za 250 zł źle leży a ten za 20 z bazarku jest dobrze dopasowany? byłaś kiedyś u brafitterki? jak się ma duży biust to niestety, ale trzeba w niego inwestować kupując idealnie dopasowane staniki, żeby wyglądał dobrze teraz i za wiele lat - na allegro lub ebayu można upolować w całkiem rozsądnych cenach bieliznę brytyjską Freya lub Panache - moim zdaniem najlepszą jeśli chodzi o konstrukcję i wytrzymałość - ja mam najstarsze staniki 6 lat i nadal wyglądają jak nowe - inna sprawa, że mam ich tak dużo, że mało intensywnie użytkuję poszczególne egzemplarze

moją szufladkę z bielizną wyceniam na jakieś 8000 zł, jeśli miałabym kupować to wszystko w sklepie po cenach regularnych. Mam kilkanaście kompletów bardzo drogiego Fauve (cena stanika 350 zł, majtki do kompletu 150 zł) i Panache Masquerade (staniki ok.220 zł, majtki 100 zł) - wszystkie kupiłam na brytyjskim i australijskim ebayu w cenach po prostu śmiesznych - od 10 do 25 funtów - czyli 50-120 zł za komplet
co prawda na to co mi się podoba czekam nawet 2-3 lata aż trafi na taką przecenę, ale bieliznę mam, teraz to już tylko zachcianki wizualne realizuję

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2014-11-10 o 07:18
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 08:00   #78
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie chcę pleść dyrdymałów jak sekciara stanikowa, bo nią nie jestem ale:
-push up 3/4 miseczki SERIO nie wygląda dobrze, widac to nawet przez ubranie, ty może tego nie widzisz albo nie chcesz widziec. A juz na pewno nie robi dobrze twoim piersiom. 75B jest jak yeti, więc nie wiem dlaczego do tego dążysz. Idz, pomierz chociaz w dobrym salonie. Przeciez u chinczyka te push upy to w rozmiarze 70A, 75B, 80C itd..+ ile to ma w rzeczywistosci to tylko Bóg raczy wiedzieć.
-duży biust w leciwym tanim staniku? no nie widzę tego. To się rozciąga i nie trzyma.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 08:24   #79
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wolę te "chińskie" staniki -choć ja akurat mam duży biust i to nawet bardzo -jak tyje to od cycków zaczynam i długi czas zakup w Polsce markowego -w moim rozmiarze-stanika był problemem, nauczyłam kupować się na bazarze-jak ostatnio przeszłam się po markowych sklepach żeby kupić jakiś lepsiejszy to się okazało, że nadal jest problem z rozmiarem..niby coś tam udało się dobrać, ale jak mam wydać 250 czy 300 zł na stanik to musi mi się podobać..a tu . Więc wolę kupić dobrze dopasowany na bazarku za 20 zł
Dziwne. Ja mam duży biust i na bazarku mojego rozmiaru nie ma. Jest tylko do miseczki f a ja mam h. I widać różnice miedzy chińskim a dobrze dobranym stanikiem. A te firmy.lepsiejsze to pewnie na t i na e w.centrum handlowym. Poszukaj sklepu gdzie są duże rozmiary i brafiterki
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 08:35   #80
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny, nie chcę pleść dyrdymałów jak sekciara stanikowa, bo nią nie jestem ale:
-push up 3/4 miseczki SERIO nie wygląda dobrze, widac to nawet przez ubranie, ty może tego nie widzisz albo nie chcesz widziec.
To chyba też kwestia biustu, jaki ktoś ma i stanika, jaki nosi. Miałam koleżankę, która nosiła biustonosz, którego miseczka w ¾ to była poduszka, a nie było tego w ogóle widać.

Cytat:
-duży biust w leciwym tanim staniku? no nie widzę tego. To się rozciąga i nie trzyma.
Co nazywasz leciwym stanikiem? Stanik, który ma pół roku, rok, dwa lata, dziesięć?
Stary 2014-11-10, 08:47   #81
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
-push up 3/4 miseczki SERIO nie wygląda dobrze, widac to nawet przez ubranie, ty może tego nie widzisz albo nie chcesz widziec. A juz na pewno nie robi dobrze twoim piersiom. 75B jest jak yeti, więc nie wiem dlaczego do tego dążysz. Idz, pomierz chociaz w dobrym salonie. Przeciez u chinczyka te push upy to w rozmiarze 70A, 75B, 80C itd..+ ile to ma w rzeczywistosci to tylko Bóg raczy wiedzieć.
przez pewien czas miałam romans ze stanikami sklepowymi, nosiłam rozmiar ok. 70A, później 70B. Owszem te staniki miały małe poduszczeczki ale i tak wyglądałam i czułam się jak deska. Uznałam że po co mam płacić prawie 100 zł za stanik w którym źle się czuję jak mogę pójść do pierwszego lepszego chińczyka i tam kupić sobie ładny stanik prawie 10 razy tańszy i czuć się w nim dobrze. Uwierz że przy mikroskopijnym biuście jest różnica na plus w takim właśnie chińskim biustonoszu.
Stary 2014-11-10, 10:07   #82
asiulka123
Zakorzenienie

Generalnie staram się kupować rzeczy niezbyt drogie, w umiarkowanych cenach. Kosmetyki można kupić tanie i dobre, z resztą rzeczy jest różnie.

Oszczędzam na:
- kremach i balsamach- do twarzy nie używam kremów bo moja cera ma się znacznie lepiej gdy ich nie używam w ogóle. Niecały miesiąc temu kupiłam serum nawilżające do twarzy, ale użyłam go dopiero 2 razy a miałam stosować do drugi dzień Balsamu używam raz w tygodniu w ramach domowego spa, ale ostatnio nie używam w ogóle bo mi się skończył.

-maseczkach do twarzy- nie robię maseczek. Raz w tygodniu robię tylko peeling ze skały wulkanicznej.

-cieniach do powiek, kredkach do oczu, eyelinerach, pudrach- nie stosuję w ogóle

-perfumach- wszystkie dostałam jako prezent przy okazji zamówień z Yves Rocher

- tuszach do rzęs- aktualnie używany i jeden w zapasie, jak wyżej- gratis przy okazji zakupów

Nie oszczędzam na:

- biustonoszach- nie kupuję chińszczyzny, wolę mieć jeden porządny za ok. 50-60 zł.

-kurtkach- kupiona trochę droższa służy mi już kilka lat.

-okularach przeciwsłonecznych i korekcyjnych. Trochę na nie wydałam, choć następnym razem będę szukać tańszego salonu.

-kremach do rąk- mam suche dłonie i często stosuję krem do rąk. Wystarcza mi na ok. 3 tygodnie- miesiąc.Oprócz tego obowiązkowo rękawiczki do prac domowych.

-pomadkach ochronnych do ust- gdy jestem w domu często ich używam bo nie lubię suchych ust. To samo tyczy się kolorowych pomadek. Nie wyjdę z domu bez pomalowanych ust. Całe szczęście, że moja ulubiona pomadka nie kosztuje nawet 10 zł

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 10:20   #83
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:

dla mnie jeszcze system rozwalaja osoby, ktore potrafia sie same obciac. U mnie glupie podciecie grzywki konczylo sie katastrofa;p
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 10:52   #84
czekoladka3
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48873554]dla mnie jeszcze system rozwalaja osoby, ktore potrafia sie same obciac. U mnie glupie podciecie grzywki konczylo sie katastrofa;p[/QUOTE]
też podziwiam takie osoby samej siebie nie potrafiłabym obciąć, no może z wyjątkiem podcięcia grzywki ale nic więcej.
Stary 2014-11-10, 11:46   #85
deszczowypies
Zakorzenienie

A, ja jeszcze nie oszczędzam na maszynkach do golenia - wolę wydać kilka złotych więcej na porządną jednorazówkę, niż rwać sobie skórę jakąś bylejaką .

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 12:08   #86
201604181004
Konto usunięte

Fakt. Ale ja sie nie obcinam bo to ewidentnie mi nie wychodzi xddd
Stary 2014-11-10, 12:45   #87
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Generalnie staram się kupować rzeczy niezbyt drogie, w umiarkowanych cenach. Kosmetyki można kupić tanie i dobre, z resztą rzeczy jest różnie.

Oszczędzam na:
- kremach i balsamach- do twarzy nie używam kremów bo moja cera ma się znacznie lepiej gdy ich nie używam w ogóle. Niecały miesiąc temu kupiłam serum nawilżające do twarzy, ale użyłam go dopiero 2 razy a miałam stosować do drugi dzień Balsamu używam raz w tygodniu w ramach domowego spa, ale ostatnio nie używam w ogóle bo mi się skończył.

-maseczkach do twarzy- nie robię maseczek. Raz w tygodniu robię tylko peeling ze skały wulkanicznej.

-cieniach do powiek, kredkach do oczu, eyelinerach, pudrach- nie stosuję w ogóle

-perfumach- wszystkie dostałam jako prezent przy okazji zamówień z Yves Rocher

- tuszach do rzęs- aktualnie używany i jeden w zapasie, jak wyżej- gratis przy okazji zakupów

Nie oszczędzam na:

- biustonoszach- nie kupuję chińszczyzny, wolę mieć jeden porządny za ok. 50-60 zł.

-kurtkach- kupiona trochę droższa służy mi już kilka lat.

-okularach przeciwsłonecznych i korekcyjnych. Trochę na nie wydałam, choć następnym razem będę szukać tańszego salonu.

-kremach do rąk- mam suche dłonie i często stosuję krem do rąk. Wystarcza mi na ok. 3 tygodnie- miesiąc.Oprócz tego obowiązkowo rękawiczki do prac domowych.

-pomadkach ochronnych do ust- gdy jestem w domu często ich używam bo nie lubię suchych ust. To samo tyczy się kolorowych pomadek. Nie wyjdę z domu bez pomalowanych ust. Całe szczęście, że moja ulubiona pomadka nie kosztuje nawet 10 zł
Gdzie mozna kupic porzadne biustonosze po 50-60zl?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 12:56   #88
Carmela__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
Gdzie mozna kupic porzadne biustonosze po 50-60zl?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W H&M albo Lindexie.Wszystkie moje staniki,a mam ich aż 3(czarny,biały,beżowy),ku powałam w tych sklepach.Noszę je już długi czas a nic się z nimi nie dzieje.W dodatku mają 3/4 gąbki i wszyscy są zawsze zaskoczeni jak ich uświadamiam,że wcale nie mam tak dużych piersi,jak się wydaje.Sorry ale nie przemawia do mnie brafitting i stanik,który okala piersi tak,że wyglądają jak u starej baby

Aa,żeby nie było offtopa:

Oszczędzam na:
-żelach pod prysznic
-lakierach do paznokci(wszystkie równie krótko trzymają mi się na paznokciu,a używałam nawet takich za 40 zł)
-soczewkach(nie mam wrażliwych oczu i najtańsze miesięczne Bausch&Lomb mi wystarczają)
-koszulkach,bluzkach

Nie oszczędzam na:
-jeansach(te tanie po prostu mi się nie podobają)
-butach(tanie rozwalam od razu)
-torebkach(tak samo jak z butami)
In your arms in your legs in your pussy I'd kill

Edytowane przez Carmela__
Czas edycji: 2014-11-10 o 13:08
Carmela__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 13:08   #89
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carmela__ Pokaż wiadomość
W H&M albo Lindexie.Wszystkie moje staniki,a mam ich aż 3(czarny,biały,beżowy),ku powałam w tych sklepach.Noszę je już długi czas a nic się z nimi nie dzieje.W dodatku mają 3/4 gąbki i wszyscy są zawsze zaskoczeni jak ich uświadamiam,że wcale nie mam tak dużych piersi,jak się wydaje.Sorry ale nie przemawia do mnie brafitting i stanik,który okala piersi tak,że wyglądają jak u starej baby
Ja nosze 70G i w żadnym ze staników nie wyglądam jak stara baba, są ładnie powycinane, a trzymają dzięki dobrej jakości materiałom. Obejrzyj sobie biustonosze Freya, nie widziałam starych bab w takich. Inna sprawa, że takich nie kupi się za 70 zł, a zazwyczaj za 200-300.

Edit: zazdroszczę właścicielkom piersi, które dobrze znoszą staniki hm, dla mnie kupowanie bielizny to zazwyczaj 500 zł, bo kupuje po dwa, ale rzadziej.

Edytowane przez 2016050952
Czas edycji: 2014-11-10 o 13:10
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 13:14   #90
Carmela__
Rozeznanie

Cytat:
Ja nosze 70G i w żadnym ze staników nie wyglądam jak stara baba, są ładnie powycinane, a trzymają dzięki dobrej jakości materiałom. Obejrzyj sobie biustonosze Freya, nie widziałam starych bab w takich. Inna sprawa, że takich nie kupi się za 70 zł, a zazwyczaj za 200-300.

Edit: zazdroszczę właścicielkom piersi, które dobrze znoszą staniki hm, dla mnie kupowanie bielizny to zazwyczaj 500 zł, bo kupuje po dwa, ale rzadziej.
Wzory mogą mieć ładne,ale tak wyglądające piersi w staniku nie są dla mnie seksowne ani ładne.Jak tu w ogóle ubrać bluzkę z dekoltem,żeby nie było widać pół stanika?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FAYE-WHITE-UNDERWIRED-PLUNGE-BALCONY-BRA-4201-THONG-4207.jpg (63,6 KB, 81 załadowań)
In your arms in your legs in your pussy I'd kill
Carmela__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości