![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zranił mnie... jestem beznadziejna
zaczęło się inaczej poznałam go w... sklepie nie mogłam dosięgnąć do kawy z wyższej półki i wtedy pojawił się on, zobaczyłam go ale nie było efektu wow !
Edytowane przez ilka20 Czas edycji: 2014-11-10 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: zranił mnie... jestem beznadziejna
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
w sumie na jedno i drugie... chociaż nie zaufałabym mu 2 raz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
od miesięcy żyję nadzieją że zapomnę... bałam się że będę zabawką chciałabym żeby było inaczej ale coraz boleśniej dociera do mnie że właśnie tym dla niego byłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie bądź głupia i naiwna olej to bo stać Cię na kogoś lepszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
codziennie staram się olewać... ale to nie takie proste kiedy to rozrywa cię od środka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Masakra, po co się wiązać z kłamcą?
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
od jakiegoś czasu utwierdzam się w przekonaniu że miłość nie ma sensu... a uczucia są po za kontrolą, ja nie chcę się z nim wiązać on już nie wróci przestałam dla niego istnieć ja chcę zapomnieć... chyba nie będę w stanie już nikomu zaufać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja bym postarała się zmienić swoje podejście do relacji z innymi ludźmi. Najpierw piszesz tak, jak gdybyś to Ty zawsze rozdawała karty - "dałam mu szansę po 3 miesiącach", "nie będę go skreślać", "nie pozwoliłam mu cierpieć"... Te zwroty wydają się wskazywać na mało podmiotowe traktowanie drugiego człowieka...
A na koniec nagle pokazujesz bardziej "ludzkie" oblicze - osoby, która sama kocha i tęskni, a sama jest traktowana przedmiotowo. Czy to "ludzkie" oblicze było też widoczne dla niego wcześniej, czy raczej byłaś osobą rozgrywającą, tak jak to opisałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zielona Driada
|
Nie dramatyzuj. To, że go nie ma to akurat na plus. Przejdzie Ci i jeszcze inaczej spojrzysz na wszystko.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
tak 2 miesiące... teraz jest do bani moją głupotą był fakt że byłam w stanie dla niego przepłynąć ocean... on nie przeskoczyłby dla mnie nawet kałuży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Minie, uwierz, minie. Naprawdę, jesteś w dobrej sytuacji, bo się od niego uwolniłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
właśnie może gdybym potrafiła przedmiotowo ludzi sama bym tak nie została potraktowana... nie liczyło się to co ja czuję ja byłam wyrozumiała i wspierająca ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
w sumie racja |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie - jak wykorzystasz to, co złego Ci,ę spotkało, jako życiową lekcję, nie powtórzysz czegoś takiego. Pomijam, że naprawdę nieważne, jak starałabyś się, ale nie wiem, jak można oczekiwać, ze coś sensownego wyjdzie, gdy wybrankiem jest ktoś taki, kto ćpa, ma tyle nieułożonego swojego życia, kłamie- tym bardziej, ze olałaś to, co masz w sobie, bo napisałaś , że jak dowiedziałaś się paru rzeczy o nim, to Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdybym ja usłyszała od chłopaka, że on mi "dał szansę" lub gdybym dowiedziała się, że tak mówi o mnie innym, to podziękowałabym mu za dalszą współpracę. Edytowane przez AlaZala Czas edycji: 2014-11-10 o 15:15 Powód: zamknięcie tagu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
to chyba logiczne że nie stanęłam przed nim mówiąc- jesteś beznadziejny daję ci szansę- tą szansą był nasz związek moje zaufanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziwne dla mnie jest to, że jego wygodę w tym związku przekładasz nad swoje szczęście...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Wbrew temu, co nieraz mówią - nie kocha się za nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
- zgadzam się; to "kocham po prostu" łączę z miłością do dziecka- po prostu jest, moej dziecko i je kocham, ale miłość do mężczyzny zawsze łączyłam z "kocham, bo...".
I chciałabym wiedzieć za co i dlaczego kocha tego opisanego pana, bo mogę zrozumieć zauroczenie/fizyczne podobanie się, ale nie dobrą i przynoszącą dobro miłość do kogoś. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie kochanie nie mogłabym z nim być ani w tej chwili ani później jak już wspomniałam na początku nie potrafiłabym mu zaufać, zbyt dużo łez wylałam... ja chcę zapomnieć... i to fakt w związek wchodzę na 100% i potrafię się wtedy wyzbyć własnej dumy dla kogoś kogo kocham ale to nie wynika z niskiego poczucia własnej wartości... nie zrozumiesz mnie bo nikt cię nie zraniła w ten sposób.... i nikomu innemu nie pozwoliłabym się tak potraktować... eee to chyba nie ma sensu totalnie nie rozumiesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie da się kochać za nic bo mimo wszystko przez prawie rok byłam szczęśliwa... on potrafił być cudowny, w takich najprostszych gestach... całując moją dłoń bez okazji... czoło kiedy coś nas rozbawiło, patrząc prosto w oczy z taką niesamowitą czułością... dzwoniąc w środku nocy żeby powiedzieć że kocha... było milion sytuacji i chwil które utwierdzały mnie w przekonaniu że warto walczyć... i nie chodziło tu o fizyczność oboje jesteśmy przeciętni nie wyróżniamy się z tłumu ale ja czułam się przy nim piękna... po prostu dopadła go przeszłość pogubił się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ilka20;48876504przy znał że nie ma prawa jazdy bo miał wpadek w którym brało udział dziecko [/QUOTE]
W tym właśnie momencie powinnaś uciekać. W Polsce, żeby stracić na dłużej prawo jazdy, trzeba spowodować (tak, spowodować, nie mieć) poważny wypadek, w którym ktoś musi ponieść ciężkie obrażenia. A takie wypadki nie biorą się z lekkiego nagięcia przepisów. Potem było już tylko gorzej. Jedno kłamstwo, kolejne, następne... aż wreszcie to on miał dość ciebie, a nie ty jego. Dlaczego tak siebie nie lubisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.