zranił mnie... jestem beznadziejna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 13:41   #1
ilka20
Przyczajenie

zranił mnie... jestem beznadziejna

zaczęło się inaczej poznałam go w... sklepie nie mogłam dosięgnąć do kawy z wyższej półki i wtedy pojawił się on, zobaczyłam go ale nie było efektu wow !

Edytowane przez ilka20
Czas edycji: 2014-11-10 o 19:19
ilka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 13:47   #2
201607111028
Konto usunięte

Dot.: zranił mnie... jestem beznadziejna

Cytat:
Napisane przez ilka20 Pokaż wiadomość
zaczęło się inaczej poznałam go w... sklepie nie mogłam dosięgnąć do kawy z wyższej półki i wtedy pojawił się on, zobaczyłam go ale nie było efektu wow ! był zwyczajny przedstawił się ja też i rozeszliśmy się potem znalazł mnie Facebook pisaliśmy przez chwilę ale mnie nie bawią te wirtualne znajomości, dałam mu szansę po 3 miesiącach... pierwsza randka była cudowna zakochałam się... wydawało mi się że on też zaczęliśmy się spotykać już podczas pisania na portalu przyznał że nie ma prawa jazdy bo miał wpadek w którym brało udział dziecko że po 8 latach związku zostawiła go kobieta... postanowiłam że nie będę go skreślać wbrew własnym przeczuciom... przez pierwsze 3 miesiące było super nie pozwoliłam mu cierpieć codziennie rano dzwonił żeby powiedzieć jak mocno mnie kocha zaufałam mu i tak w wieku 26 lat pomyślałam że mam kogoś na stałe, był moim pierwszym mężczyzną i to dosłownie czekałam z sexem tak długo bo bałam się że ktoś potraktuje mnie jak zabawkę... wszystko było super aż do momentu w którym okłamał mnie że jedzie do kumpla bo urodziło mu się dziecko a pojechał na Woodstock... myślał że się nie domyślę był bardzo zdziwiony gdy zapytałam jak się bawił i tak to zostawiłam pomyślałam że może potrzebował wypadu z kumplami ale już czułam że coś jest nie tak... wiem że ma kolege który traktuje kobiety potwornie wiem że on mu coś nagadał... potem od jego znajomej dowiedziałam się że nadal ćpa i prawdopodobnie jest bezpłodny to że mi tego nie powiedział też wybaczyłam kochałam go on mi powtarzał że chce ze mną iść przez życie... a pewnego dnia po prostu uznał że on potrzebuje czasu i przestał się odzywać próbowałam do niego dotrzeć to nic nie dało minęło 2 a ja nadal go kocham tęsknię czy to minie ? nienawidzę siebie samej za to co czuję... czy mam prawo mieć nadzieję
Nadzieję na to, że wróci, czy na to, że Ci przejdzie?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 13:53   #3
ilka20
Przyczajenie

w sumie na jedno i drugie... chociaż nie zaufałabym mu 2 raz
Stary 2014-11-10, 13:55   #4
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
w sumie na jedno i drugie... chociaż nie zaufałabym mu 2 raz
Prawidłowe podejście.
To minie, zobaczysz.
Stary 2014-11-10, 14:05   #5
ilka20
Przyczajenie

od miesięcy żyję nadzieją że zapomnę... bałam się że będę zabawką chciałabym żeby było inaczej ale coraz boleśniej dociera do mnie że właśnie tym dla niego byłam
Stary 2014-11-10, 14:23   #6
normalnyFacet
Zakorzenienie

Nie bądź głupia i naiwna olej to bo stać Cię na kogoś lepszego.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 14:36   #7
ilka20
Przyczajenie

codziennie staram się olewać... ale to nie takie proste kiedy to rozrywa cię od środka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 14:42   #8
Fortuna1
Zakorzenienie

Masakra, po co się wiązać z kłamcą?
Stary 2014-11-10, 14:44   #9
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
codziennie staram się olewać... ale to nie takie proste kiedy to rozrywa cię od środka
Minęły dwa miesiące, tak? Napisałaś "minęło 2". To jeszcze wcześnie, dasz radę, to naprawdę kiedyś minie. Uwolniłaś się od przebrzydłego typa, uwierz, to wyjdzie Ci na dobre.
Stary 2014-11-10, 14:50   #10
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Masakra, po co się wiązać z kłamcą?

od jakiegoś czasu utwierdzam się w przekonaniu że miłość nie ma sensu... a uczucia są po za kontrolą, ja nie chcę się z nim wiązać on już nie wróci przestałam dla niego istnieć ja chcę zapomnieć... chyba nie będę w stanie już nikomu zaufać
Stary 2014-11-10, 14:53   #11
AlaZala
Zadomowienie

Ja bym postarała się zmienić swoje podejście do relacji z innymi ludźmi. Najpierw piszesz tak, jak gdybyś to Ty zawsze rozdawała karty - "dałam mu szansę po 3 miesiącach", "nie będę go skreślać", "nie pozwoliłam mu cierpieć"... Te zwroty wydają się wskazywać na mało podmiotowe traktowanie drugiego człowieka...

A na koniec nagle pokazujesz bardziej "ludzkie" oblicze - osoby, która sama kocha i tęskni, a sama jest traktowana przedmiotowo. Czy to "ludzkie" oblicze było też widoczne dla niego wcześniej, czy raczej byłaś osobą rozgrywającą, tak jak to opisałaś?
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 14:54   #12
Minna
Zielona Driada

Cytat:
od jakiegoś czasu utwierdzam się w przekonaniu że miłość nie ma sensu... a uczucia są po za kontrolą, ja nie chcę się z nim wiązać on już nie wróci przestałam dla niego istnieć ja chcę zapomnieć... chyba nie będę w stanie już nikomu zaufać
Nie dramatyzuj. To, że go nie ma to akurat na plus. Przejdzie Ci i jeszcze inaczej spojrzysz na wszystko.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 14:55   #13
ilka20
Przyczajenie

tak 2 miesiące... teraz jest do bani moją głupotą był fakt że byłam w stanie dla niego przepłynąć ocean... on nie przeskoczyłby dla mnie nawet kałuży
Stary 2014-11-10, 14:57   #14
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
tak 2 miesiące... teraz jest do bani moją głupotą był fakt że byłam w stanie dla niego przepłynąć ocean... on nie przeskoczyłby dla mnie nawet kałuży
Już nie przesadzaj z tymi wzniosłymi metaforami, bo brzmi to nieco zabawnie :P Za bardzo się wkręcasz.
Minie, uwierz, minie. Naprawdę, jesteś w dobrej sytuacji, bo się od niego uwolniłaś.
Stary 2014-11-10, 15:03   #15
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Ja bym postarała się zmienić swoje podejście do relacji z innymi ludźmi. Najpierw piszesz tak, jak gdybyś to Ty zawsze rozdawała karty - "dałam mu szansę po 3 miesiącach", "nie będę go skreślać", "nie pozwoliłam mu cierpieć"... Te zwroty wydają się wskazywać na mało podmiotowe traktowanie drugiego człowieka...

A na koniec nagle pokazujesz bardziej "ludzkie" oblicze - osoby, która sama kocha i tęskni, a sama jest traktowana przedmiotowo. Czy to "ludzkie" oblicze było też widoczne dla niego wcześniej, czy raczej byłaś osobą rozgrywającą, tak jak to opisałaś?

właśnie może gdybym potrafiła przedmiotowo ludzi sama bym tak nie została potraktowana... nie liczyło się to co ja czuję ja byłam wyrozumiała i wspierająca

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Już nie przesadzaj z tymi wzniosłymi metaforami, bo brzmi to nieco zabawnie :P Za bardzo się wkręcasz.
Minie, uwierz, minie. Naprawdę, jesteś w dobrej sytuacji, bo się od niego uwolniłaś.

w sumie racja
Stary 2014-11-10, 15:09   #16
_Matilde_
Biała Dama

Powinnaś się cieszyć że się w końcu odczepił

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 15:10   #17
madana
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie może gdybym potrafiła przedmiotowo ludzi sama bym tak nie została potraktowana... nie liczyło się to co ja czuję ja byłam wyrozumiała i wspierająca
- nie, wystarczyłoby lubić samą siebie (i nie chodzi o żadną zarozumiałość,pychę), uważać, ze jeśli jest się dla siebie dobrą, to wtedy nie pozwala się na złe traktowanie- i uważać, ze związek tworzą DWIE osoby, które się starają , a nie jedna, która wspiera, jest wyrozumiała itp.
Jak dla mnie - jak wykorzystasz to, co złego Ci,ę spotkało, jako życiową lekcję, nie powtórzysz czegoś takiego.

Pomijam, że naprawdę nieważne, jak starałabyś się, ale nie wiem, jak można oczekiwać, ze coś sensownego wyjdzie, gdy wybrankiem jest ktoś taki, kto ćpa, ma tyle nieułożonego swojego życia, kłamie- tym bardziej, ze olałaś to, co masz w sobie, bo napisałaś , że jak dowiedziałaś się paru rzeczy o nim, to
Cytat:
.. postanowiłam że nie będę go skreślać wbrew własnym przeczuciom...
- ja akurat bardzo wierzę takim swoim przeczuciom i nie raz, nie dwa przekonałam się o tym,że to dobra rzecz, gdy ma się takie przeczucie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 15:13   #18
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
A to nieprawda. Ludzie traktujący przedmiotowo innych zawsze ostatecznie też tak zostaną potraktowani. Więc na pewno nie radzę Ci uczyć się tego.

Ale gdybym ja usłyszała od chłopaka, że on mi "dał szansę" lub gdybym dowiedziała się, że tak mówi o mnie innym, to podziękowałabym mu za dalszą współpracę.

Edytowane przez AlaZala
Czas edycji: 2014-11-10 o 15:15 Powód: zamknięcie tagu
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 15:53   #19
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
A to nieprawda. Ludzie traktujący przedmiotowo innych zawsze ostatecznie też tak zostaną potraktowani. Więc na pewno nie radzę Ci uczyć się tego.

Ale gdybym ja usłyszała od chłopaka, że on mi "dał szansę" lub gdybym dowiedziała się, że tak mówi o mnie innym, to podziękowałabym mu za dalszą współpracę.

to chyba logiczne że nie stanęłam przed nim mówiąc- jesteś beznadziejny daję ci szansę- tą szansą był nasz związek moje zaufanie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 16:11   #20
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dziwne dla mnie jest to, że jego wygodę w tym związku przekładasz nad swoje szczęście...
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 16:18   #21
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Dziwne dla mnie jest to, że jego wygodę w tym związku przekładasz nad swoje szczęście...
kocham go
Stary 2014-11-10, 16:21   #22
201607111028
Konto usunięte

Wbrew temu, co nieraz mówią - nie kocha się za nic.
Stary 2014-11-10, 16:33   #23
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Wbrew temu, co nieraz mówią - nie kocha się za nic.
- zgadzam się; to "kocham po prostu" łączę z miłością do dziecka- po prostu jest, moej dziecko i je kocham, ale miłość do mężczyzny zawsze łączyłam z "kocham, bo...".

I chciałabym wiedzieć za co i dlaczego kocha tego opisanego pana, bo mogę zrozumieć zauroczenie/fizyczne podobanie się, ale nie dobrą i przynoszącą dobro miłość do kogoś.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 16:57   #24
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- zgadzam się; to "kocham po prostu" łączę z miłością do dziecka- po prostu jest, moej dziecko i je kocham, ale miłość do mężczyzny zawsze łączyłam z "kocham, bo...".

I chciałabym wiedzieć za co i dlaczego kocha tego opisanego pana, bo mogę zrozumieć zauroczenie/fizyczne podobanie się, ale nie dobrą i przynoszącą dobro miłość do kogoś.
Mam podobne odczucie, trochę to wygląda tak, że on taki biedny pokrzywdzony przez los, trzeba się nim zaopiekować. Tak naprawdę Twoim problemem jest to, że niczego od niego nie wymagałaś, traktowałaś go jak jajko, on nabroił Ty przymykałaś na to oko. Nawet teraz wcisnąłby Ci byle jaką bajeczkę, a wróciłabyś do niego w podskokach i nie dlatego że go kochasz, ale dlatego że masz strasznie niskie poczucie własnej wartości i godności. Naprawdę, popracuj nad sobą, żeby w przyszłości nie popełnić tego samego błędu co teraz. Musisz nauczyć się wymagać i nie możesz pozwolić nikomu żeby Cię tak traktował.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:14   #25
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucie, trochę to wygląda tak, że on taki biedny pokrzywdzony przez los, trzeba się nim zaopiekować. Tak naprawdę Twoim problemem jest to, że niczego od niego nie wymagałaś, traktowałaś go jak jajko, on nabroił Ty przymykałaś na to oko. Nawet teraz wcisnąłby Ci byle jaką bajeczkę, a wróciłabyś do niego w podskokach i nie dlatego że go kochasz, ale dlatego że masz strasznie niskie poczucie własnej wartości i godności. Naprawdę, popracuj nad sobą, żeby w przyszłości nie popełnić tego samego błędu co teraz. Musisz nauczyć się wymagać i nie możesz pozwolić nikomu żeby Cię tak traktował.

nie kochanie nie mogłabym z nim być ani w tej chwili ani później jak już wspomniałam na początku nie potrafiłabym mu zaufać, zbyt dużo łez wylałam... ja chcę zapomnieć... i to fakt w związek wchodzę na 100% i potrafię się wtedy wyzbyć własnej dumy dla kogoś kogo kocham ale to nie wynika z niskiego poczucia własnej wartości... nie zrozumiesz mnie bo nikt cię nie zraniła w ten sposób.... i nikomu innemu nie pozwoliłabym się tak potraktować... eee to chyba nie ma sensu totalnie nie rozumiesz
Stary 2014-11-10, 18:17   #26
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
nie kochanie nie mogłabym z nim być ani w tej chwili ani później jak już wspomniałam na początku nie potrafiłabym mu zaufać, zbyt dużo łez wylałam... ja chcę zapomnieć... i to fakt w związek wchodzę na 100% i potrafię się wtedy wyzbyć własnej dumy dla kogoś kogo kocham ale to nie wynika z niskiego poczucia własnej wartości... nie zrozumiesz mnie bo nikt cię nie zraniła w ten sposób.... i nikomu innemu nie pozwoliłabym się tak potraktować... eee to chyba nie ma sensu totalnie nie rozumiesz
Więc z czego to wynika? Lubisz być źle traktowana?
Stary 2014-11-10, 18:27   #27
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Więc, powiedz mi z czego to wynika? Bo żeby móc stworzyć coś fajnego trzeba wymagać, stawiać granicę, skupiać się na czynach, a nie słowach, pracować wspólnie nad związkiem. I tak można znaleźć fajnego faceta, zamiast tkwić w związku z dupkiem i liczyć, że on doceni Twoje dobre serduszko. Ty nie masz wyzbywać się swojej dumy, bo niby w imię czego masz to robić. Nie jesteś w związku za karę, że masz rezygnować z siebie i siedzieć jak mysz pod miotłą byle misia nie urazić.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:29   #28
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość

nie da się kochać za nic bo mimo wszystko przez prawie rok byłam szczęśliwa... on potrafił być cudowny, w takich najprostszych gestach... całując moją dłoń bez okazji... czoło kiedy coś nas rozbawiło, patrząc prosto w oczy z taką niesamowitą czułością... dzwoniąc w środku nocy żeby powiedzieć że kocha... było milion sytuacji i chwil które utwierdzały mnie w przekonaniu że warto walczyć... i nie chodziło tu o fizyczność oboje jesteśmy przeciętni nie wyróżniamy się z tłumu ale ja czułam się przy nim piękna... po prostu dopadła go przeszłość pogubił się
Stary 2014-11-10, 18:33   #29
Fleur_D
Zakorzenienie

[QUOTE=ilka20;48876504przy znał że nie ma prawa jazdy bo miał wpadek w którym brało udział dziecko [/QUOTE]
W tym właśnie momencie powinnaś uciekać. W Polsce, żeby stracić na dłużej prawo jazdy, trzeba spowodować (tak, spowodować, nie mieć) poważny wypadek, w którym ktoś musi ponieść ciężkie obrażenia. A takie wypadki nie biorą się z lekkiego nagięcia przepisów.

Potem było już tylko gorzej. Jedno kłamstwo, kolejne, następne... aż wreszcie to on miał dość ciebie, a nie ty jego. Dlaczego tak siebie nie lubisz?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:35   #30
ilka20
Przyczajenie

Cytat:
Więc z czego to wynika? Lubisz być źle traktowana?
nigdy nie ma tak że związek jest na 100 % idealny... i nigdy nie wspominałam że byłam źle traktowana... oszukał mnie, okłamał
i zranił chce zapomnieć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości