|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Krzesełko tylko ikea. Panika racje ma!
Nie tylko w kp ![]() Mam 4 rożne krzeslka (nad morzem, u babci i dwa w domu) i ikea rządzi. To drugie domowe wlasnie wystawiłam na tablicy. Najdroższe, bajeranckie, ale do szału mnie jego mycie doprowadza. Jesli chcecie elementy BLW stosować to krzesełko ikea idealne jest. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:01 |
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Ja krzesełko kupiłam na allegro 5w1. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48874815]Dostałam tabletki na razie. Mam założone 2, jeśli do wieczora nie ruszy to następne... Ze mną dziewczyna też z poronieniem, 8 tc i druga w 7 tc z krwawieniem i rozwarstwioną kosmówką. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Trzymaj sie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
Berbie, my stosujemy BLW.
Ale nie fanaycznie-rygorystycznie. Karmienie lyzeczka tez jest. I chwile sobie. Tymon je wszystko, kazdy smak, kazda konsystencje. Zwykle papki raptem 2-3,tyg były, poznije od razu grudki. Rowoczesnie z papkami były rzeczy do rączki. Na pierwsys rzut poszedł brokul. Jest w jedzeniu bardzo samodzielny. Umie pic z kubka zwykłego, sam zaczyna skuteczniej operować lyzeczka. |
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48875054]Renuś no właśnie płeć u mnie określą taką, jak ja czuję, lekarz mówił, że nie trzeba. Ale badanie zrobię, skoro dostanę odszkodowanie to muszę je wykorzystać w 100%[/QUOTE]
a nie chcesz poczekać na określenie płci skoro i tak to w tym badaniu robią?? ja wolałam poczekać - zresztą czułam, że to chłopiec a okazało się inaczej - określiłam źle...cieszę się, że mam pewność, bo byłoby jakoś głupio nadać chłopięce imię dziewczynce...męczyłoby mnie to...
|
#4895 |
|
Konto usunięte
|
W sumie racja Rena... A kosmówkę trzeba koniecznie zawieźć samemu? Co później jak dostanie się wynik badania? Z powrotem do szpitala, żeby wystawili dopiero wtedy dokument do usc? Czy jak to się wtedy robi? A jak się okaże, że to nie wada zarodka to wtedy muszę szukać u siebie i męża?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-11-10 o 13:11 |
|
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak urodzinowo wykminiliście? Cytat:
|
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze co jest fajne w BLW, ze człowiek nie musi sie spinać karmieniem dziecka.
Siadamy razem do posiłku , on je swoje, ja swoje, mam chwile oddechu. Lubie czas posiłkow bo mam wtedy względy spokój. W odróżnieniu od czasu miedzy posiłkami A i jemy praktycznie to samo. Tyle, ze on wszytsko bez cukru i soli. Mniej doprawione. Ostatnio mam T po prostu dosyc. Az mi z tego powodu głupio, ale serio czasem nie daje rady. Wstał dzisiaj o 5 rano! I do tej pory nie spał Wymiekam ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Urodzinowa impreza rodzinna w knajpie jednak. Za duzo osób nam wyszło i bym w domu nie ogarnęła... Biedronkowa w domu. W te sobote. Pomysku na menu brak. Biedronkowy tort zamówiony, biedronkowe dekoracje dotarły
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:23 |
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48875229]W sumie racja Rena... A kosmówkę trzeba koniecznie zawieźć samemu? Co później jak dostanie się wynik badania? Z powrotem do szpitala, żeby wystawili dopiero wtedy dokument do usc? Czy jak to się wtedy robi? A jak się okaże, że to nie wada zarodka to wtedy muszę szukać u siebie i męża?[/QUOTE]
z badaniem do szpitala - oni wypełniają metryczkę i później do usc (u nas na drugi dzień, bo do ręki metryczki nie dostałam w szpitalu. Kosmówkę możesz kurierem wysłać - tylko jeśli dziś będziesz miała zabieg, to będzie Ci trudno wysłać jutro kurierem...mój tż zawoził, tylko trzeba zadzwonić do nich... Cytat:
ale ja naprawdę praktycznie nic nie robiłam...![]() Cytat:
![]() poszperaj w necie - pewnie dużo pomysłów znajdziesz...tylko nie wiem czy odpowiednie dla dzieci...czekamy na zdjęcia ![]() tu coś takiego znalazłam, ale tylko kanapeczki/przekąski: http://najsmaczniejsze.pl/2011/12/bi...i-sylwestrowe/ https://gotujmy.pl/biedronkowa-przys...is,212290.html http://zszywka.pl/p/kanapeczki-biedr...i-1409130.html a tu jakieś różne: http://durszlak.pl/przepisy-kulinarn...pisy-biedronki
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:34 |
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() witaaaajjjj siostro ![]() ![]() ![]() ![]() głupio?! a co w tym głupiego ![]() najlepsze w tym wszystkim jest to, że T. ma Ciebie też dość. jak sobie uzmysłowiłam tą obopulność to się powyłam ![]() ale się nie mogę biedronkowych fot doczekać ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- NIC? dziś mi doktor zdefiniował "NIC" - "pani może sobie herbatę do łóżka przynieść".
|
|
|
#4900 | |
|
Konto usunięte
|
Renia, błagam Cię... Usiądź i odpoczywaj...
Gryzia mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i bez bólu. Cytat:
Nie wiem, gdzie Ty widzisz problem. Super dietka.Po 2 - kaszki najlepsze z Bobovity to są wielozbożowe, ale tak jak pisze Pani - poczytaj składy. Wg mnie najgorsze to są mleczno-ryżowe, tam nic nie ma praktycznie, w tych wielozbożowych są przynajmniej jakieś inne mąki czy tam kasze. Artek bardzo lubił taką chyba się nazywała Smaczna Kolacja i jeszcze jedną owsianą. Ale od dłuższego czasu odmówił tych kaszek, więc ich nie je. Po 3 - ja mojego krzesełka nie polecę, bo już drugi raz pękła mi jedna śruba w blaciku :/ Za pierwszym razem to wymieniałam, teraz olewam, bo Artek mało już siedzi w krzesełku i nigdy absolutnie nigdy bez nadzoru, bo on jest w stanie wstać na tacce. Wczoraj mu rozłożyłam krzesełko na dwie części (bo mamy taką opcję) i uradowany sobie na nim siadał - pięć minut, po czym ulubionym zajęciem stało się wstawanie na krześle. Mam szalone dziecko
|
|
|
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4902 |
|
Konto usunięte
|
Panika
rzeczywiście NIC ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() baty jak nic dla Reni! mam nadzieje Renia że nie smrodziłaś się w żadnych domestosach etc... :/ wypoczywaj, bo co czysto to dupcia Ci ożywa. |
||
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale już grzecznie leżę
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech zrobi tż.Ty i dziecko jesteście najważniejsi.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Anita Maksiu je marchewke, ziemniaka, dynie, kleik ryżowy, kaszkę jaglaną i dziś jabłko pierwszy raz
Wszystko ze smakiem do ostatniej łyżeczki Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Tylko holle i hipp. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
pani a mówicie Michasiowi o siostrze? przygotowujecie go? chodzi znów do żłobka?
Cytat:
Cytat:
![]() anitax ja mam krzesełko po chrześniaku. ale gdybym kupowała to tylko ikea. jak to jest z tym rozszerzaniem diety przy KP? jak dziecko skończy 6 miesięcy, czy jak zacznie 6 miesiąc.
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypoczywaj. Zrobisz sie odwazniejsza po pierwszym trymestrze :-*
|
|
|
|
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć musisz. uważać na WAS. Renia, od teraz total-plaskacz. Cytat:
![]() ale dla niego to abstrakt. dziś nie był w żłobie. cieszy się wizytą babci.
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na długo jest babcia?
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas mi serce pęka na myśl, że moje łoże pójdzie się paść... cały czas kminię. czy piętrowiec, czy cuś innego....
mam nadzieję, że t. jutro wyjeżdża ![]() :brzyda l:![]()
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Renia,m.in. dlatego.
I jeszcze jednym powodem jest to, ze mi ipad świruje. Zawiesza mi sie czesto w momencie gdy wysyłam wiadomość i wiadomość idzie w jakas czarna dziurę... Czasem sie napisze, napisze a i tak nic z tego. Pani, heh. Najchętniej bym T na jakies chociaz tygodniowe wakacje wysłała ![]() W dodatku zrobił sie totalnie cyckowy. Zaczyna mnie to męczyć. juz 2-3 razy w ciagu doby karmienie było a teraz oprocz tego rano-wieczor-noc doszło kilka razy w ciagu dnia.Teraz tez wisi. Od rana nie spał... Berbie, to balony w biedronki, czapeczki te takie urodzinowe z biedronkowym motywem. Czerwone Serwetki w kropki i papilotki do muffinek tez kropkowe. A i świeczka w kropki ![]() Nic wow bo mnie naprawdę wena wszelka opuściła. We wszystkim
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-11-10 o 16:13 |
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na wizytę
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy macie zamiar się przenieść do salonu? macie tam wygodną kanapę? na którą masz jutro wizytę?
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
mam być około 9:00...na szczęście, bo wstaniemy szybko i nie trzeba tyle czekać
|
#4916 |
|
Konto usunięte
|
Jenyy Dziewczyny u mnie chyba znowu bedzie zabieg
moja macica w ogole nie reaguje na tabletki, nawet plamki krwi nie bylo, a dostalam tabletki o 12.30... ![]() ![]()
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48878741]Jenyy Dziewczyny u mnie chyba znowu bedzie zabieg
moja macica w ogole nie reaguje na tabletki, nawet plamki krwi nie bylo, a dostalam tabletki o 12.30... ![]() ![]() [/QUOTE]kochana nie wiem jak to jest...ale jeśli chodzi o to badanie w Poznaniu, to chyba nawet lepiej jak będzie zabieg...bo dokładnie pobiorą i zabezpieczą kosmówkę...ja właśnie ze względu na to się zdecydowałam na zabieg ostatnio inaczej byłoby samoistne, ale nie wiem czy udałoby się badanie... przytulam mocno
|
#4918 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma go, kazalam mu isc do domu... chyba potrzebuje byc teraz sama...
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48878741]Jenyy Dziewczyny u mnie chyba znowu bedzie zabieg
moja macica w ogole nie reaguje na tabletki, nawet plamki krwi nie bylo, a dostalam tabletki o 12.30... ![]() ![]() [/QUOTE]![]()
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
gryziu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

dzisiaj masz wolne, tak? więc leżakuj grzecznie.
Oczywiście nadal główne pożywienie to kp. Chciałam jej kupić jakąś kaszkę, ale nie wiem jaką, czy te kaszki Bobovity lub Nestle są ok???

Nie wiem, gdzie Ty widzisz problem. Super dietka.