|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Magnusia - nie pamiętam czy ci pisałam, ale my dostajemy od kuzyna tż-ta kolejny fotelik Maxi Cosi - jeśli dobrze pamiętam to priori.
Ten, który pokazujesz to kupiła nasza Magalska dla Bruna, ale Justii jak mierzyła Marcela to mówiła, że miał mało miejsca w tym foteliku i ciasno mu było, ale on jest duży chłopak. Ja osobiście myślałam o Britax Duo Plus i taki właśnie Justii kupiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.altrak24.com/avionaut-glider-softy-9-25kg/ bo szukałam czegoś w przedziale 9-25 żeby co chwile nie wymieniać fotelików, a Malwinka już ponad 10 kg waży... Cytat:
![]() http://allegro.pl/chodzik-jezdzik-pc...696768665.html http://allegro.pl/jezdzik-happy-3w1-...722034653.html i zażyczę sobie jakiś duży zestaw klocków ze zwierzątkami. Myślałam też o takiej piłce: http://allegro.pl/pufa-pilka-xl-fote...732512982.html Oprócz tego moja córcia zaczęła sama chodzić ![]() ![]()
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka ![]() Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2014-11-05 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie, tak na prawdę do 4 roku dziecko powinno jeździć tyłem.
Brawa dla Malwinki ![]()
#4084 |
Zakorzenienie
|
Katie - jak się czujesz? miałam cię dziś wywoływać bo zaginęłaś!
wszystkie testy są zgodne, że te tyłem do jazdy są bezpieczniejsze. U nas Kacper jeździ jeszcze w tym pierwszym, ale niedługo musimy zmienić i czekamy aż osiągnie 9kg bo ciągle siedzi zgięty, bo nie chce już jeździć w tej pół leżącej pozycji, więc głowę ma taką podciągniętą i tylko się rozgląda i kręci. Brawa dla Malwinki! pewnie za kilka dni zdecyduje się tylko na chodzenie, ale na razie pewnie tak jej wygodniej ![]() kiedy ona kończy roczek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
ja mam ten pierwszy fotelik do 13 kg więc jeszcze spoko ale się rozglądamy powoli.
Katie- własnie, jak się czujesz?
#4086 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - my tez mamy do 13 kg a ze Kacper nie jest duzy to ma jeszcze calkiem sporo miejsca, tylko on by juz chcial siedziec na prosto i swobodnie się rozglądać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
a nie macie tej wkładki dla niemowlaka?
#4088 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - nie, bo już dawno wyjęłam, a czemu?
jakimi zabawkami najbardziej lubi bawić się Adaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaś ma dużo zabawek (za dużo ![]() Ogólnie on lubi zabawki i wszystkimi się bawi ![]() Najlepsze są takie co robią dużo hałasu ![]() A Kacperek jakimi się bawi? ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- aha- i jeszcze takie pianinko z melodyjkami i odgłosami zwierzątek- nawala w nie równo i się cieszy ![]()
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Kacper lubi swoją matę z pianinkiem, pchacz z playskool (ale do zabawy - bo do pchania średni i mało stabilny, zdecydowanie fajniejszy pod tym względem jest z lew FP), najbardziej lubi przewrócić go na bok i zjadać mu kółka haha; dziś kupiłam mu stoliczek edukacyjny i nawet był chwile zainteresowany... czasem pobawi się piłką, ale dla niego najfajniejsze są kable, rolka taśmy klejącej, którą sobie rzuca, ona się toczy i on za nią gania. Ma też taki komputer Vtecha i śpiewającą książkę, ale dużo to bawi się 3 min i zaraz zmienia zabawkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
makaronowy potwor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() świetny jest! ![]() ![]() Ja się melduję ![]() ![]()
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4095 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylem są bezpieczniejsze, ale choler**e drogie, więc mnie zwyczajnie na niego nie stać, a używanego fotelika chyba bym nie chciała. Szczególnie że drugie dziecko w drodze... Malwina końćzy roczek 10 grudnia. I ona w sumie to juz cały czas chodzi i dobrze jej to idzie, jest bardzo ostrożna, mało się wywraca, tylko czasem ma takie bardziej leniwe dni, że pomaga sobie raczkując ![]() A czuję się różnie... raz lepiej raz gorzej. Mdłości na trochę przeszły, ale znów jakby od kilka dni wracają ![]() ![]() ![]() Miała któraś z was problemy z tarczycą w ciąży? Cytat:
![]()
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pianinko takie- dostał od mojej kloeżanki jak miał 2 m-ce i bardzo je lubi- polecam
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
problemów z tarczyca nie miałam w ciąży ale wyszły mi pół roku po porodzie. Miałam złe TSH ale FT3 i FT4 było OK. Zrobiłam badania za miesiąc i już wszystko było OK.
Do endykrynologa idź z marszu- jesteś w ciąży i musi Cię przyjąć natychmiast.
#4098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz teraz mdłości? a przy Malwince też były? Cytat:
u nas też jeszcze jest więcej zabawek, ale większość dostał, albo ja mu kupuję używane - typu mata czy stolik edukacyjny tzn z tych większych, bo nigdy nie wiem jak długo on się tym będzie bawił... na nowe mnie nie stać, bo wtedy jedną musiałby się bawić do 18-nastki hahah a używane są w super stanie a za 1/5 ceny i jak z jednej wyrośnie to sprzedaje i kupuje inne odpowiednie do wieku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a gdzie Ty te zabawki kupujesz? jak ja wejdę na allegro albo olx to używane kosztują niewiele mniej niż nowe, np nowe 300zl , a używane 240zl ![]()
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Katie - powiem ci, że tutaj jak zabawka kosztuje 50-60e to ja kupuję np za 10e
![]() a który ty masz teraz tydzień? dobrze, że udało ci się zapisać na wizytę |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Katie- no i co lekarz powiedział?
#4102 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wracam ponownie po dłuższej nieobecności ![]() ![]() magnusia- trzymam kciuki aby Adasiowi anemia szybko przeszła......jej, oc Cię gryzie w piersi?? aż mnie boli na samą myśl... słodziaczek ![]() ![]() Wika28 a to mąż mieszkał gdzie indziej niż Ty?? no i...przyjmij moje najszczersze wyrazy współczucia ![]() gratuluję również wygranej sprawy z US! przepraszam , że pytam, ale dlaczego nie macie szans na dzidziusia tylko starsze dziecko jeśli chodzi o adopcję? są jakieś inne "wymagania"?? pytam, bo czasem też nachodzi mnie myśl o adopcji....ale jeszcze tak na poważnie nie rozmawiałam z TŻem o tym, jak już to raczej tak w "żartach" - może to chore ale zawsze chciałam mieć ciemnoskóre dziecko ![]() Niki - skoro mały chce Ci zasypiać na rękach...to musisz mieć ciężko z tego powodu . No a jak po chrzcinach??udane? Małgoś ale Twój Kacper żywiołowy ![]() jesli chodzi o prezenty to.....mój brat dostał na roczek świetny traktor http://www.brykacze.pl/produkty/40/main.jpg chyba taki- na początku to moje siostry woziły go w tej przyczepce, potem sam zaczął jeździć. Jest baaardzo mocny i przez te 7 lat jak jest uzytkowany to nic mu się w nim nie zepsuło, nawet nic nie pękło ( a to plastik)- a uwierzcie- Mateusz jeszcze w lato nim jeździł razem z Wiktorią (11 lat). Traktor jest nie do zdarcia, na początku jeździli nim po szlace, błocie, teraz doszła kostka brukowa......czyli baaardzo polecam dla chłopca. a drogie są u Was zabawki?? Kasia też macie drogi fotelik.....nie zdawałam sobie sprawy, że foteliki są aż tak drogie ! gratuluję samochodzącej Malwinki ! ![]() a właśnie- który to już miesiąc?? ja mam problemy z tarczycą ale nie jestem w ciąży ![]() to Ty byłaś prywatnie?? i jak było, co powiedział lekarz?? to jest chore, żeby kobieta w ciąży nie miała zapewnionej natychmiastowej opieki zdrowotnej, tylko ma czekać! tym bardziej, że jak się ma problemy z tarczycą w ciązy to potem mogą być problemy z prawidłowym rozwojem dziecka... jojla gratuluję obrony i życzę powodzenia przy porodzie ![]() No a tak poza tym, to w środę i czwartek mieliśmy audyt w firmie- firmę musiałam sama przygotować, bo moja przełożona stwierdziła, że już mi nie będzie pomagać- no ale przeszliśmy ![]() ![]()
#4103 |
Zakorzenienie
|
Monika - kurcze, ale super wieści! jestem pewna, że ci się uda dostać tą pozycję i to było by najlepsze, bo jak najbardziej na nią zasługujesz. A ta twoja szefowa - małpa niech idzie sobie i pracuje z daleka od ciebie. Ja tam się nie dziwię, że przeszliście audit, w końcu i tak zawsze odwalałaś większość roboty (jak nie całą), więc to dla ciebie nie nowość
![]() rzeczywiście fajny ten traktor, ale nie wiem czy tutaj taki dostanę- poza tym nie bardzo mam miejsce żeby go trzymać... wiesz ja mam jeden pokój i salon i tyle ... czy drogie zabawki? hmm bez przeliczania tylko tak 1:1 to bardzo tanie w porównaniu z PL, a po przeliczeniu chyba też tańsze, ale niewiele |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dawno mnie u Was nie było, ale tak naprawdę nie mam czasu, moje dziecko bardzo mało śpi, cały czas idą mu zęby, a przez to nie śpi też w nocy, mieliśmy na głowie przeprowadzkę, teraz budowa domu i tak mija Nam dzień za dniem. Marcel jest duuużym chłopcem ![]() ![]() Niestety nie dam rady Was nadrobić i nie wiem co u Was, jedynie co przeczytałam to wspaniałe nowiny i wielkie gratulacje dla katie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | ||
Rozeznanie
|
filmiki z moją córą w roli głównej (dwa pierwsze)
![]() https://plus.google.com/photos/11057...82622919418977 żebym powtórzyła tsh w tym tygodniu i przyszła z wynikami to mi zrobi usg tarczycy i zobaczymy... Cytat:
![]() U mnie 12 td ![]() Super!! Gratuluję awansu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wcale sie nie dziwię że plecy odczuwają, cieszę się że moja już chodzi i jej nie muszę już tak nosić jak wcześniej ![]()
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka ![]() Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2014-11-11 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
pozdrawiamy spacerowo
![]()
#4108 |
Zakorzenienie
|
Katie - kurcze, znów nie mogę filmików obejrzeć ...
mam nadzieję, że wyniki się poprawią, a jak nie to odpowiednio się tobą zajmą Magnusia - jejku jak mu ładnie w niebieskim! jaką macie pogodę? zimno już u was? przy okazji smoczka to zapytam, często używacie? kiedy masz zamiar zabierać? jak u ciebie z mlekiem? ja mam wrażenie, że od dwóch dni mam go mniej i nie wiem czy to chwilowe czy już powoli mi się kończy... z jednej strony chciałabym powoli przechodzić na mm, a z drugiej jak sobie pomyślę o tym to mi szkoda się robi i bardzo chciałabym jeszcze karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczek- hmmm nie wiem jakoś niedługo, na razie Adaś go lubi ale nie potrzebuje zawsze, smoczek jest tez do zabawy. Mleko- mam, mały je kiedy chce i mu styka. Spróbuj może trochę podkręcic laktację ale jeśli Kacperek się najada tzn że jest OK
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - ale jak podkręcić teraz laktację? bo w ściąganie na pewno już się nie będę bawić, zresztą oddałam swój laktator
aa czyli typowo irlandzka pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.