![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011XI i żona z października też :)
Zanim kupili projekt to projektantka, która miala robić im adaptacje powiedziała, że aby dom był w miarę tani w budowie to:
- dach musi być dwuspadowy - jak najmniej okien połaciowych (takie to ponad 2tys/szt) - bez lukarn, jaskółek itp (swoją drogą w domach pasywnych też poleca się proste dachy bez lukarn i balkonów) - bryła budynku w prostokącie lub jak najbardziej zbliżona do prostokąta ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Lubię oglądać projekty z Archonu bo zawsze starają się pokazać wnętrza no i można wyłączyć sobie ścianki działowe i pokazać odległości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Tak zaczęłyście o tej pościeli i zaczęłam przeglądać i takie super znalazłam http://allegro.pl/posciel-z-francji-...769749713.html
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Kuleczka jakos nieszczególnie do mnie przemawiają. Ja myślałam aby zrobic dla nas i dla M stemplowaną pościel
![]() o tak jak TUTAJ albo TUTAJ Ręczne stemplowanie takim ziemniakowym stemplem daje super efekt takich niedoróbek ![]() ![]() a nie trzeba mieć jakichś super zdolności wystaczy ziemnia, ostry nóż i wycinak do babeczek ![]() ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-11-10 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wogóle to mi sie podobają ostatnio poszwy z napisami taka szara mi się marzy
![]() Takaya są taie materiały na pościel do kupienia gdzieś ?
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Takaya fajny pomysł
![]() Mam sówki dla Ciebie http://srebrnaigla.pl/tkaniny/baweln...patchwork.html ![]() Powiedz mi ile tak mniej więcej wychodzi cena materiału na poszwę 200 x 220 ??
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Kuleczka na allegro miałam gdzieś sprzedawcę, który miał polycotton biały lub beżowy za 4,50zł/mb tyle,że chyba 180cm szeroki to na dużą kołdrę nie wejdzie.
I_K no w tym roku planuję taki papier wydziergać ![]() ![]() Aaa no i widziałam na blogach,że dziewczyny robią poszewki na poduszki z rysunków dzieciaków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]()
Się rozpisały
![]() I_K dziękuję Kochana już dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Ewuś... ![]() ![]() ![]() ![]() Kuleczko hehe o Ty ![]() ![]() ![]() ![]() Passion thx za info ![]() Co do wieńców zerknijcie sobie na FB na Wiankowe Rewolucje. Ja mam zamiar kupić taki wianuszek biały jakby wiklinowy w Pepco, maleńkie bombeczki jakieś ozdoby i śmigam ![]() ![]() Miałam robić album, pomogłam mamie przy obiedzie zrobiłam sobie buraczki na ciepło i o tak zeszło... Aaa byłam w lumpku kupiłam fajna koszulową tuniczkę no i płaszczyk. Nie mam w czym chodzić. Z deka za duży póki co... Ale po ciąży albo mama będzie w nim chodzić albo siostra mi przerobi ![]() ![]() Ok zmykam poprasować i czekam na koleżankę,bo mam Jej włosy na imprezę kręcić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Takaya mama jeszcze kiedyś pożałuje
![]() ten materiał w gwiazdki który zamawiałam jest bardzo fajny jakościowo! myślałam że będzie taki przesiany a on super milutki ![]() babcia mi uszyła jeszcze z niego taką pieluszkę kótrą wkłada się w 'mydelniczkę' w szpitalu i dwie poszewki na podusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Aby uszyć dużą poszewkę potrzebujesz np takiej :
http://allegro.pl/tkanina-poscielowa...777221991.html Tylko jakoś tak głupio liczą 1,90m2 czyli 45cm. To musiałabyś kupić jakieś 12szt to wychodzi 23zł za samą kołdrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
![]()
Aaa ja wkroczyłam w 3 trymestr
![]() A i gadałam ze znajomą... Może będziemy mieć sesję ciążową ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mój P już chce kupować jakieś wanienki nie wiadomo co jeszcze w hurtowni dziecięcej... Ciągnie mnie w sobotę żebyśmy pojechali. Nie za wcześnie? Jakoś mam opory i ciągle mówię,że jeszcze nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Asia my żyjemy
![]() jak doczekam to 4.12 mały będzie na świecie ![]() nie za wcześnie jak masz gdzie to trzymać... tych pierdół jest tak dużo, i tak czegoś się zapomni itp. nawet jechać zobaczyć co jest, co ile kosztuje warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Asia to koniecznie pokaż co ci wyszło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I_K he he raczej wątpie, że będzie żałować ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-11-10 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
![]()
I_K mam gdzie trzymać. W piwnicy miejsca pod dostatkiem. Póki co jest tam powozownia z wózkami wszelakiego typu
![]() Takaya fajne te wianki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! Jeeeeeny, ile napisałyście! Oczom nie wierzę!!!!
Widzę, że juz przygotowania do świąt. Ja też się cieszę, bo pierwsze z dzieckiem, ale się i boję, bo pierwsze z dziadkami..... Czy ja wytrzymam?! Dołączam do klubu wnerwionych, wszyscy mnie wkurzają. Teściowie już na szczęście pojechali. Powiem Wam, że to dobrzy ludzie i chyba ogólnie chcą dla nas jak najlepiej, przywieźli nam spory prezent pieniężny, itp, ale mają różne swoje odchyły.... Teściowa ma hopla na punkcie teścia i co on powie to święte, a on wszystko chce robić po swojemu.... czasem już ręcę opadają....jedną sytuacją strasznie mnie wnerwili! No ale było minęło. Mam nadzieję, że do grudnia spokój. Poza tym dziś byłam na bilansie i szcepieniach. P ma wagę w 63 percentylu, ale długośc aż w 91! Nie wiem po kim, chyba po dziadku, ha ha!
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
![]()
I_K trochę bombek parę ozdób i wianek gotowy. Może zrobię coś podobnego
![]() Monitko heh tak to jest... Jednak dwa pokolenia... I ciężko momentami się ze sobą pogodzić. Fajnie,że P tak szybko rośnie ![]() ![]() Idę prasować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Asiu, u Was też
![]() Co do hurtowni, to ja bym jechała ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Wiesz IK, ja już sama nie wiem czy ja jestem taka, że wszystko mnie wnerwia, czy inni przesadzają....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Joasia jedź pooglądasz chociażby
![]() Też bym sobie pojechała na takie zakupy ![]() Co do rozmiaru to na spodniach widnieje 38 Monitka ładnie rośnie P ![]() Jutro mąż ma imieniny, rano mówi żebym mu nie kupowała prezentu żadnego ale kupiłam bo później jeszcze mi wypomni jak nie będzie miał humoru że mu nie dałam prezentu ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
IK idzie 4-go
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Monita, nie jesteś jedyna ![]() w kwestii dzieci ludzie mają najwięcej do powiedzenia, chętnie udzielają rad i do tych rad najlepiej się stosować od zaraz. Tak to już jest z tymi rodzicami ![]() tylko się cieszyć, że mieszkacie sami ![]() Takaya, mogłabyś zostać moją córką, uwielbiam ręcznie robione cudeńka ![]() Asia, jak najbardziej jedzcie! Nie za wcześnie. Tylko błagam, dbaj bardziej o Was bo jak piszesz co robisz to aż mi się słabo robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
A wiecie, że o dziwo nie chodziło o dobre rady co do dziecka
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
też czasem mam dośc jak teściu się zachowuje, ale ale, sama go tego nauczyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Monitko hehe tom zorientowana ![]() Kuleczko rozmiar piękny ![]() Aaa dziewczyny zażywałyście jakieś suplementy z kwasami DHA? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co znalazłam prezent dla Tż pod choinkę, tylko nie wiem czy nie za drogi ehhh, ale myślę żeby mu się spodobał chyba
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kuleczko skórzany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Asia, brałam
![]() ![]() Kuleczko, jak zasłużył to kupuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Joasia nie, kurs na instruktora kulturystyki ale w sumie nie wiem czy mu by się spodobał
Szczęśliwe małżeństwo to takie, w którym mąż rozumie każde słowo, którego żona ... nie wypowiedziała. http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png Edytowane przez kuleczka777 Czas edycji: 2014-11-10 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Asia, ja nie brałam, ale dużo ryb wsuwałam
![]() Ide dziecku owoców dać ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
![]()
Passion hehe
![]() ![]() ![]() Kuleczko yyyy czemu ja myślałam, że pisałaś o portfelu ![]() Monitko heh tylko u nas te ryby to takie,że nie wiadomo czy nie skażone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.