|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
![]() W sumie w swoim życiu najwiecej uczyłam się niemieckiego i zawsze jakoś utkwiło mi w głowie marzenie o wyjeździe i zamieszkaniu tak na rok przynajmniej Ale te marzenia to skończą się raczej na jakiejś wycieczce może w przyszłości
Noszę serce Twoje przy sobie...Noszę je w moim sercu... <3 Karolek<3 Moje Serduszko <3 Edytowane przez majaa86 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:12 |
|
|
|
#4472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Łącze sie w cierpieniu
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mozna ja rozcieńczyć z woda tylko musisz w Internecie zobaczyć proporcje |
|||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
heheh
W Karnawał też jestem lokalna patriotką wszyscy wtedy sa równi, bez podziałów i pija śpiewają tańczą wspólnie a po takiej pompie na ulicach przenosza sie wieczorem do knajp i dalej impreza....w 2013 TŻ pojechał akurat do PL na pare dni ,wiec jak ja ze znajomymi ruszyłam w czwartek to trwało to wszystko do poniedziałku włącznie TŻ przyjechał akurat w niedziele wiec 2 dni juz z nim swietowałam. ale było megaTo foty z ostatniego karnawału...i juz załuje ze w tym roku sie nie przebiore...chyba ze za foke
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
maja zapraszam do Kolonii, na prawdę super miasto
zwłaszcza w karnawał
|
#4475 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczny, nie uciełam, jestem cały weekend poza domem. Jak tylko miałam chwikę to Was podczytywałam
Cytat:
Nie masz się czego bać.Też wzięłam się za oglądanie wózków, na szczęście dzięki mojej kilkuletniej pracy w branży niemowlęcej wiem czego się mogę spodziewać ![]() Oczywiście naskrobałyście tyyyle stron, że zanim nadrobię to chwilkę zejdzie ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez Sylvie_91 Czas edycji: 2014-11-10 o 13:32 |
||
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przebranie z 1 zdjęcia zaje..
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() w tym roku pytali mnie czy męża zgubiłam w zeszłym roku byłam pielęgniarka, to faceci o zastrzyki prosili w tym roku miałam być śnieżynką ![]() a potem sie zacznie karnawałowanie z juniorem
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ze strzykawką koniecznie![]() Po tonie wypowiedzi widzę,że liczysz na syna?? ![]() Ja jak coś to załapię się na etap świetowania z małym już ![]() Ej ale foczki to niezłe sztuki,więc wiesz hehe
|
|
#4479 |
|
BAN stały
|
Mi do Czarnulki wlasnie syn pasuje, nie wiem dlaczego
|
|
|
|
#4480 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4481 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Umieram dziewczyny, umieram... tak mnie boli biodro, że ledwo chodzę... a chodzić muszę bo wtedy się rozchodzi i mniej boli... do tego brzuch mnie ćmi... ehh no ;/
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja nie potrafię inaczej myśleć o maluchu niż On wewnętrzne przeczucie... najwyżej się zdziwię ![]() Mi też jak patrze na siebie w lustrze
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
U mnie pogoda fantastyczna.W samej bluzeczce ciepło i wszystko super gdyby nie durna sąsiadka. Zawsze jak jest super pogoda i okna w całym domu pootwierane to ona liście pali
![]() A co do łóżeczka to ja kupowałam chyba firmy Drewex i jak go oglądam w internecie to nie wygląda interesującą,ale na żywo rewelacja. Do tego materacyk, osłonki, baldachim i cudne. Ma 8 lat i oprócz obgryzień zębów to wszystko ok. Jak ktoś planuje więcej dzieci to lepiej kupić raz a porządnie
|
|
|
|
#4484 |
|
Konto usunięte
|
tak sobie myślę, że moze dziś wieczorem albo jutro rano zrobię tą 3 część wątku. co Wy na to?
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
jak Wam mija dziś dzień?
![]() ja przeglądam allegro w poszukiwaniu jakiś ciążowych ciuchów, bo getry i spodnie zaczynają mnie ściskać jeżeli macie jakieś sprawdzone ciuchy to będę wdzięczna za linki, bo ciężko coś sensownego mi znaleźć...nie wiem czy moja lekarka sie nie pomylila, bo zawsze wizyty miałam co 2 tygodnie a teraz następną mam dopiero 27-go nie wiem czy wytrzymam, bo jednak wolałam jak częściej mnie uspokajała, że wszystko ok. zastanawiamy się z mężem kiedy znajomym powiedzieć o dziecku, bo jakoś tak nie było okazji jeszcze.... tzn na początku była, ale wtedy stwierdziliśmy, że jeszcze za wcześnie. Dziś zaczynam 13 tydzień
|
#4487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się na razie zastanawiam kiedy powiedzieć rodzinie ![]() U mnie 14 tydzień i w dopasowanych ubraniach nawet ślepy by się zorientował,że jestem w ciąży. Ale muszę się pochwalić,że brzuszek miałam bardzo ładny tydzień przed porodem ( bo właśnie oglądałam zdjęcia) . Szybko go widać,ale rośnie równomiernie i okrąglutko ![]() Myślę,że dzieci mnie wyręczą jak będą wiedzieć i wszystkim powiedzą,że mama ma dzidziusia w brzuszku
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jem tylko kilka produktów, które mam położone na piętrze (kuchnia na parterze), w pokoju obok naszej sypialni -tu gdzie ma być pokoik dla dziecka . Dokupiliśmy tu czajnik zeby wodę zagotować... jakoś funkcjonuje, chociaż szkoda mi męża, bo wcześniej kuchnia była moim królestwem i codziennie najróżniejsze obiady były i ciasta też...co do kolejnej części wątku to nawet fajnie jakby wkrótce była ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam na zakupach w biedronce. Zaszalałam
bo naszło mnie na sprzątanie a tam akurat jakaś akcja. Zapomniałam dodać,że oprócz męża to jeszcze moja mama wie o ciąży bo się zorientowała i jak przyjechałam z zakupami to otwieram bagażnik a tu nagle stoi koło mnie moja mama i się pyta co ciężkie i co zabierać. Chyba dba o nas bardziej niż ja. Zapominam się i ostatnio zgrzewkę wody 6x1.5 l nosiłam |
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja rodzina, cała, dowiedziała się na naszym weselu, bo tż oświadczył wszystkim, że panna młoda nie pije bo spodziewa się dziecka... to był 6-ty tydzień, myślałam, że za wcześnie no ale na szczęście wszystko idzie dobrze
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
U mnie rodzice już wiedzą od jakiegoś czasu, brat i siostra też (swoją drogą oni bardzo się cieszą
tż tak późno im powiedział. I póki co jego tato martwił się tylko jak my damy radę, bo przecież kredyt, mieszkanie, praca.. mam nadzieję że na radość jeszcze przyjedzie czas Znajomym jeszcze nie mówiliśmy, pewnie jak już brzuch będzie to sami się domyślą ![]() A u mnie dziś na obiad zupa szczawiowa kiedyś jej szczerze nie znosiłam za wszystkie pływające śmieci, teraz przepycha, gotuję ją już drugi czy trzeci raz w ciągu kilku dni I wolny poniedziałek, jak ja kocham długie weekendy
|
#4493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wzrok wszystkich gości powędrował w tym momencie na Twój brzuch? |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
No... Grzecznie wracam do domku
![]() Ola myślę że jeśli jutro założysz nową część to będzie OK, bo przecież można zrobić jak ostatnio
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam przygotowania do ślubu? Cytat:
u nas część znajomych już wie. pochwal się co kupiłaś
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
No ładnie skrobiecie !!U mnie była od 11 koleżanka, plotki, kawa i te sprawy też jest w ciąży, ale fajnie czuć kopniaki Ja dziś się dość ok czuję, rano mdło ale chwilkę ![]() Ja stwierdziłam, że kupimy łóżeczko białe z szufladą na allegro + komplet pościeli 17cz. bo się dość opłaca (u nas w krk jest sklep stacjonarny i nie muszę przez all zamawiać ) bo żadne inne mi się nie podobają..szukam komody białej, chętnie z przewijakiem ale zdejmowanym widziała któraś z Was ładną ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybko poszukałam w sieci i faktycznie znalazłam na http://www.dietovo.pl/2013/12/10/odzywianie-w-ciazy/ żę szczaw i np. szpinak, rabarbar należy jeść w ograniczonych ilościach, bo mogę przyczyniać się do powstania kamicy nerkowej![]() Czyli zupa szczwiowa jednak pójdzie w odstawkę, a jeśli już to rzadziej i tylko raz na jakiś czas.
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
ruskaa jakieś 2 miesiące temu widziałam śliczny komplet białe łóżeczko + komodę z przewijakiem białą w agata meble w krk. Nie wiem czy można kupić osobno, bo wówczas patrzyliśmy za sofą, a tylko ten jeden zestaw z łóżeczkiem był zaraz przy wejściu po prawej stronie. Pamiętam, że przechodziłam tylko ale rzucił się w oczy, prosty ale miał to coś
w smyku w bonarce kiedyś oglądałam ale nie było nic ciekawegop.s obie mamy termin na 18-go
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia, dla malucha komplet bodziaki ze spodenkami na szelkach i 3x pajace, a dla siebie piżamę(spodnie i bluzka), bluze szersza, która moge nosić do leginsów i majtasy
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- odpaliłam honey 2 (bo jakimś cudem nie widziałam) i w końcu usadowiłam swoje piękne 4 litery na sofie ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Ruska popatrz w ikea...my kupiliśmy jakiś czas temu 2 białe komody malm a ostatnio widziałąm, ze można dokupić taka deskę do nałożenia i wychodzi przewijak oczywiście sie ja ściąga i potem masz genialną komode zaraz wygoogluje---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- wygląda to tak: ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- tu sobie możesz luknąć jak to wyglada na zdjeciach z aukcji ---> http://www.ebay.de/itm/Neu-mit-runde...item4adf0eb8a6 ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Z życia wzięte- Macierzyństwo Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciąże. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJA się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczko. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, ze starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połkniecie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. ![]() Serio tak jest?
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2014-11-10 o 16:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

nie wiem jakich domowych sposobów jeszcze mogę sie chwytać???? Pomocy
W Karnawał też jestem lokalna patriotką
TŻ przyjechał akurat w niedziele wiec 2 dni juz z nim swietowałam. ale było mega

.
nie wiem czy wytrzymam, bo jednak wolałam jak częściej mnie uspokajała, że wszystko ok. 
kiedyś jej szczerze nie znosiłam za wszystkie pływające śmieci, teraz przepycha, gotuję ją już drugi czy trzeci raz w ciągu kilku dni
!!