|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
![]() A młode faktycznie wygląda w tym jak dżdżownica Albo jak w prezerwatywie Ale na pierwszy miesiąc życia maleństwa może być to całkiem fajne rozwiązanie, dziecka nie będzie wybudzać odruch moro![]() Ja kupiłam, sugerowałam się opiniami położnych na ten temat i ogólnie opiniami krążącymi po świecie, które są raczej przychylne temu wynalazkowi. Ale wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników ![]() ciekawe co na ten temat w szkole rodzenia powiedzą chyba będzie też spotkanie z ortopedą, to się zapytam
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygladowo to też mi się nie podoba + taki kokonik ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A ja nie wiem co ze szczepieniami zrobić, jakie szczepionki, kiedy.. Wiem tylko na razie że chce wykupić płatny Engerix zamiast Euvax, to w pierwszej dobie podają |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wyglądowo tez nie
a na dodatek jak się to rozlozy na płasko bez dziecka to wygląda jak ogromna podpaska
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Hmm kontynuując w kwestii spania dzidzi.
Strasznie to wygląda, mam wrażenie, że dziecko się dusi, ale to w końcu tylko nasze spostrzeżenia po zdjęciach. A nie wiemy co czuje dzidzia. Różne są opinie. Jedni piszą, że ich dziecko nie pozwalało się zniewolić i ryczało w woombie, przez co szmata stała się bezużyteczna, a kasa wywalona w błoto. Są też liczne opinie mówiące o tym, że dzięki woombie dzieci śpią beztrosko.. Oboje dzieci mojej siostry spało bez żadnych otulaczy, rożków, woombie, koców. Ubrane były w odpowiednio ciepłe ubranko, ręce do góry i luli ![]() Zobaczę co życie mi przyniesie i jak nasza mała będzie się zachowywać. Najwyżej będę eksperymentować. Ale w woombie nie ubiorę ją już chociaż z samego widoku. No szkoda by mi było dziecka
|
|
#2946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie mam to samo pytanie, dotyczące szczepień. Co kiedy i jakie ? Czy macie zamiar szczepić dzieci na pneumokoki i meningokoki ? Teraz tyle o tym mówią w TV . |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidek mnie obudził o 4 rano, pukał ile wlazło, później cięzki dzien w pracy i własnie sie bycze na łóżku, a co nalezy mi się
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co dyskutuję z TŻ o szczepieniach, Euvax z pewnością wykluczam, nie chcę też później szczepionek 'kilka w jednym' a TŻ uważa, że powinno być wszystko jak leci
ale myślę, że w tej kwestii wyjdzie na moje.
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się chyba zapytam mojego sprawdzonego pediatry co on myśli na ten temat...
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Woombie- myślę, że to fajne rozwiązanie. Jednak póki co nie zamierzam kupować, a poratować się tym dopiero jeśli synek będzie miał problemy ze snem. Mnie też śmieszy wygląd dżdżownicy, ale najważniejsze są wygoda maluszka i spokój rodziców
![]() Co do pościeli ciągle się zastanawiam, ale na początku myślę o jakimś kocyku, kołderka dopiero dla starszaka. A na początek może wystarczy rożek? Muszę jeszcze zasięgnąć opinii. Szczepienia- kolejny trudny temat. Wiem tylko, że tak jak mon9 kupię lepszą szczepionkę początkową, bez rtęci. A i to warto najpierw w szpitalu zapytać, bo nie wszędzie chcą podawać inną niż sami mają. smv Póki co nie przejmuj się hemoroidami. Może masz lekkie zatwardzenie? Wtedy trudniej przechodzi i faktycznie może jakąś tkankę naruszyć. Mi się to zdarzało nawet przed ciążą. Gorzej jeśli zaczyna boleć, wtedy to najszybciej hemoroidy, jednak dopiero lekarz jak zobaczy to oceni i będziesz miała pewność. nouvelle2 Mojego męża chrześniaczka zachorowała w tym roku na rotawirusy i wylądowała w szpitalu. Rodzice próbowali działać w domu, ale niestety im nie wyszło, mieli nadzieję, że zaczyna zdrowieć, ale jak ją zobaczyliśmy na święta, to od razu zawieźliśmy do szpitala i była już mocno odwodniona. Chyba nie jest tak łatwo nad tym zapanować i lepiej poważnie zastanowić się nad szczepionką, zwłaszcza, jeśli planujesz oddawać maluszka do żłobka (to wylęgarnia choróbsk). Edytowane przez martunka88 Czas edycji: 2014-11-10 o 17:50 Powód: dopisek |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
A to nie jest tak ze w tych skojarzonych jest mniej rtęci niż w sumie w pojedynczych szczepionkach? Tez nie zamierzam oszczędzać na tym ale wiek ze nie wolno przedobrzyć. Słyszałam tez ze lepiej przeciągać te szczepienia, im pozniej tym lepiej i bardzo uważać zeby dziecko nie miało jakiejkolwiek infekcji bo to ma duży wpływ na osłabienie organizmu ewentualne objawy niepożądane Edytowane przez mon9 Czas edycji: 2014-11-10 o 17:48 |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
nie chce się rozpisywać żeby znowu burzy nie wywołać na pewno niektóre dzieci będą bardzo 'spokojne' w takim czymś
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam prowadzący po prostu przedstawił sprawę i powiedział, że każdy zdecyduje za swoje dziecko, spodobało mi się to. Tym bardziej, że np. spośród moich znajomych po takim wykładzie nie każdy był przeciwko czy zdecydowany na którąś z opcji.Cytat:
|
||
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
około 3,5 tys.
|
|
#2959 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jestem , ale się nałaziłam. a brzuch mnie boli znowu, że ałaaaa
![]() Powoli w klepach świąteczne seriee limited ![]() dorwałam w biedronce płyn do naczyń cynamon i jabłko i takie same chusteczki do czyszczenia powierzchni a na lumpkach, sobie dorwałam alladyny do latania po domu. a Bubci dwa pajacyki newborn takie tyci tyci ![]() Cytat:
pochwal się![]() a co do czesania, pamiętać będę zawsze jak tato mi czesał dobierane tak mocno ciągnął włosy, ze nie dało się czołem ruszyć . a fryzura przetrwała kilka dni i nocy. ![]() Cytat:
!!!! JUż w piątek dowiesz się czy to bubcia czy bubć i jak krokiety? warto się zbierac i wpaść na koalcję do Cienie na nie?? aż tu pachnie omomomom ![]() Cytat:
![]() tak samo Cytat:
jak trafiłam w 8tc na oddział. tak mnie zjechali, ze myślałam, ze mnie nie przyjmą![]() Cytat:
wrzucam foto pajacyków, jak nówki dałam aż 5 zł
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sumarycznie ilość rtęci wprowadzona do organizmu z pojedynczych szczepionek jest większa ale jednorazowa dawka jest łatwiejsza do wyprowadzenia z organizmu niż ze szczepionki skojarzonej a to kumulacja pierwiastków w organizmie jest rzeczą, którą chcę maksymalnie ograniczyć. |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
jeśli wiecie coś ciekawego na temat szczepionek to piszcie, ja w tym temacie mam całkowity mętlik w głowie, niby trzeba a z drugiej te powiązania szczepionek skojarzonych z autyzmem
do poczytania o temacie https://autyzmaszczepienia.wordpress.com/
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-10 o 18:14 |
|
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Piękne
![]() Dobrze, że nie chłopięce bo bym Ci zabrała
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
czytam was i widzę temat różu, a ja właśnie kupiłam różowe skarpetki z falbaneczką
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
mon9 jednak nie zadzwoniłam do tej szkoły rodzenia, bo było już późno jak wróciłam, a nie wiedziałam czy o nr dowodu nie będą pytać. Spróbuje w tygodniu
O co chodzi z tą inną szczepionką poczatkową? Ja sie jeszcze w temat ne zagłębiałam a też wolałabym dopłacić za lepszą szczepionkę. Jak to się odbywa? Wykupuje się oddzielnie szczepionkę w aptece, czy tylko zgłasza w szpitalu? Ile jeszcze muszę się doedukuwać, najgorsze że wśród znajomych mało dzieci i nie mam się kogo dopytać a na necie to różne info.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie, później Was nadrobię, ale musicie mnie
za myśli, byłam dziś u innego gin w Warszawie miałam 3d, filmik nagrany, wszystko dobrze, tak jak mówił mój lekarz, tylko jeden szczegół się nie zgadzał...będzie jednak chłopczyk, chyba róż muszę zamienić na niebieski, pan dr dał pewność na 100%, że synek. Kupiłam przed badaniem piękną sukieneczkę, a po badaniu wymieniłam na ciuszki z działy chłopięcego... tak chciałam uniknąć właśnie takiego już nastawienia, a tu nagle inaczej...jakbym wcześniej nie wiedziała, że dziewczynka to teraz byłaby też super niespodzianka, a tak się nastawiłam![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() :p ala:i trochę mój lekarz, bo wiedział, że wolimy poczekać, a żeby było pewne. Ale cieszę się, że WSZYSTKO dobrze i tej myśli się staram trzymać![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Niuniu żeby nie zawracać Ci głowy, niech zostanie tak jak jest na 1 stronie, następną wizytę u mojego gina mam 02.12 to najwyżej po niej poproszę o zmianę koloru TŻ stwierdził, że tak naprawdę będzie wiadomo, jaka płeć, jak się urodzi i niech tylko będzie wszystko dobrze, a ubranka chyba tylko neutralne, a po porodzie takie typowe:P
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to chyba bym chciała i chłopczyka też, od razu dwójke na raz, jak jedna z naszych mamusiek Jaką ja mam ochotę iść gdzieś potańczyć
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-10 o 18:59 |
|
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja koleżanka rodziła z nią dwa razy---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Kurde a mi sie mało ubranek dziewczynkowych podoba, ale patrzyłam na Allegro na razie ja bym chciała jakies szarości, beze, grochy, troche różu musze do sklepów sie wreszcie przejść ale tak mi sie nie chce
|
||
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie u lekarza
Denerwowałam się czy wszystko ok, bo jakoś ostatnio bardzo mało czułam dziecko, a to 22 tydzień leci i jak piszecie o kopniakach, to zastanawiam się jak to jest heh. Ja czułam zaledwie 3 razy puknięcie, a tak to od czasu do czasu takie bąbelki. Ale na szczęście wszystko ok i ze mną i z dzidzią, wyniki jak najbardziej w normie Poznałam płeć Niunia_ona pokoloruj mnie proszę na różowo. Kolejna dziewczyna na wątku, będzie Natalia . Tż liczył na chłopaka i trochę zawiedziony, ale oczywiście cieszy się, że dziecko zdrowe. Musi się po prostu przestawić psychicznie. Ja od jakiegoś już czasu czułam mocno, że to będzie dziewczyna, choć z początku byłam nastawiona i chciałam chłopca. Moja mama też jak jej powiedziałam, to stwierdziła "taaaaak? A ja tu tyle niebieskich rzeczy kupiłam. To będziesz miała niebieską dziewczynkę " (w ogóle nic się nie przyznawała wcześniej żeby znowu jakieś zakupy robiła...). Fanką różu też zbytnio z Tż nie jesteśmy, stawiamy bardziej na neutralne barwy z lekkimi akcentami różowego tu i ówdzie. Ech, dziwnie mi jakoś z tą świadomością płci, muszę chyba jeszcze wyjść z oszołomienia
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-11-10 o 20:03 |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
halo kobietki, lesyeux wiem ze należą mi sie baty, że tak myślę, ale za dużo się naoglądałam i naczytałam
![]() odebrałam wyniki moje no i w moczu mam dość liczne bakterie, moze stąd te moje infekcje? ale biorę URAGIN nie wiem czemu.. wzięłam z domu od mamy krem mój doodbytniczy na te hemoroidy-posterisan-muszę poczytać czy mogę stosować chociaż nic mi nie dolega. ![]() dzisiaj dzidzia w ogole cicho moja siedzi a to pewnie dlatego, że cały dzień biegałam sprzątałam i robilam te pierogi- wyszły lux!!! nie rbilam krokietów-innym razem to tak i tak mnie dzisiaj nogi bolą i wszystko w ogóle...a bubcia coś tam mnie smyra ale praktycznie nie czuję- ja już świruję-jak mnie dzidzia nie ruszała dzisiaj to już sobie wkręcałam, już mama mi mówi żebym sie uspokoiła bo sie doprowadzę do nerwicy. och a teraz serialiki i moje tap madl..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ale farsz pierwsza klasa mniam!!!
Albo jak w prezerwatywie
Ale na pierwszy miesiąc życia maleństwa może być to całkiem fajne rozwiązanie, dziecka nie będzie wybudzać odruch moro
. Mam tylko pytanie: czy macie orginał swojego badania grupy krwi w karcie ciązy u siebie czy w karcie w przychodni -moj jest u learza, pojde na jeszcze jedna wizyte i wezme te badania. A dziś porozglądam się za innym lekarzem, chyba ze szpitala gdzie chce rodzić. Czy moge zmienic przychodnie w ramach nfz czy wtedy mam iść prywatnie?

ale myślę, że w tej kwestii wyjdzie na moje.

. a fryzura przetrwała kilka dni i nocy.
!!!! 
jak trafiłam w 8tc na oddział. tak mnie zjechali, ze myślałam, ze mnie nie przyjmą

TŻ stwierdził, że tak naprawdę będzie wiadomo, jaka płeć, jak się urodzi i niech tylko będzie wszystko dobrze, a ubranka chyba tylko neutralne, a po porodzie takie typowe:P