Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 14:27   #3301
Hasiap
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Hasiap, życzę powodzenia jutro, niech wszystko pójdzie zgodnie z planem
Dzięki Taki właśnie mam plan

Ps. mail
Stary 2014-11-10, 14:58   #3302
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość

Ps. mail
Pewnie jutro nie będziesz mieć czasu więc powodzenia, trzymamy kciuki z Gabrysia i jak już będziesz w stanie to daj znać ze wszystkim
Grudniowki zaczęły rozładunek

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:11   #3303
Ringo6
Zadomowienie

Witam. Roksape wielkie gratulacje i trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i zebyscie szybko mogly wrocic do domu. Mala to istne cudo. Trusia, wspolczuje jednej i drugiej strony. U nas najblizsza nie zazdrosci, ale o dalszej nie moge tego powiedziec. Taka juz mentalnosc jak jest zle to jest zle, ale jak jest za dobrze, to tez nie za dobrze. Musicie chyba bardziej sie odciac od nich, bo strasznie sie do was przykleili. Mam nadzieje, ze twoj tato i dziadek twojego tz wyzdrowieja.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Hasiap za jutro. Bedziemy czekac na wiesci
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:16   #3304
Justyssia87
Rozeznanie

Roksi a Ty wstajesz już? a dali Ci jeść czy kropłówka?ja mialam 3dni kroplówke i dopiero na 4dobe dawali mleczny posiłek

agata- no to super ze ok ale to racja im blizej terminu tym bardziej sie wszystkie martwimy.

ja mam termin za 3tyg...i stwierdzilam z enie chce rodzic ja moge chodzci w ciazy, wiem co mnie czeka i nie chce , jak to mówią "pier***e nie jade " boje sie tego pękniecia macicy
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:19   #3305
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej macie pierwszą rozpakowaną. Mała urodziła się o 21.45 z wagą 2700 i 52 cm, było cc i tyle szczęścia.
Jestem na kroplówie z oksy i stękam z bólu... jutro napiszę więcej

Dzięki za smsy jesteście kochane

Roksana ogromne gratulacje dla Was!
Szybkiego powrotu do domku
Mnie przeraziłaś tym cc,... Boshe.... jeszcze bardziej się teraz boję, a już od wczoraj powoli zaczynałam się lekko oswajać, że może tak będzie lepiej, a jednak wolę sn :beczy:

Cytat:
Roksi, Ola jest prześliczna!

A mi znowu krew z nosa poszła, tym razem dużo mocniej niż ostatnio...
A jak wyniki morfo u Ciebie ? jak masz płytki krwi ? mi się też zdarzały. teraz na szczęście nie, ale w poprzedniej ciąży kilka razy miałam.

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
Roksi mala sliczna, Twoj przypadek pokazuje ze juz spokojnie mozemy rodzic no a ja juz napewno ,bo czesci czopa juz brak leje sie ze mnie ale to wlasnie te biale uplawy, no i te bole z krzyza az do brzucha ostatnio az lzy mi polecialy takie mocne mialam i juz bylam pewna ze to juz ale po no-spie minelo a za godzinke jade na usg w zwiazku z tym ze polozna po zmierzeniu brzucha prognozowala 10 dni temu ze maly ma juz 3.5 kg wiec zobaczymy czy wykrakala jesli tak to pewnie tez na dnich sie rozpakuje albo sama albo wywolaja, takze trzymajcie kciuki dziewczyny za moje dzisiejsze usg bo juz zaczynam sie denerwowac
mocneeee!!!

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Roksi Ona jest przepiękna !!!!
Zazdroszcze ! i czekam na swojego diabełka .
Dziewczyny, a czy jeżeli ja mam przeciwskazania do CC, a dziecko robi się już 'za duże' to wywołują poród? wyczytałam tak gdzieś na internecie, a niezbyt chciałabym mieć wywoływany podejrzewam że teraz ma już jakieś 3200.. a ja ważę 52kg
Lolcia czemu Ty przeciwwskazania do cc masz ?
ja w poprzedniej ciąży ważyłam 54kg, i urodziłam córkę 3,200.
kiedy masz usg żeby potwierdzić wagę ?
Bo co do Twojego pytania czy wywołują to nie mam pojęcia jak to jest.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Inka zaczelysmy 37 tc uff :-D

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kurde.dziewczyny dużo tego wszystkiego ostatnio mam..muszę się pozalic
Dzwoniła teściowa i przy okazji mówi ze dziadek Tz w szpitalu bo udar.miał TYDZIEŃ TEMU i sparalizowana jedna strona..ale oczywiście nie dzwonilismy do nich to nam znać nie dali...w ogóle to mają focha bo.Tz nowa praca a mię powiedział im ile zarabia no i samochód zniszczy bo będzie dużo jeździł...
Tate dzisiaj trzeba do lekarza zawieźć i jakiś chaos wśród rodzenstwa..zero organizacji. A tato ma nawrót schzofremii więc to nie takie proste. Wcześniej ja z nim jezdzilam a teraz już nie dam rady poza tym nie mam samochodu dzisiaj.. Nie wiem czy teraz wyjdzie z tego tak jak ostatnio leków brać nie chce i generalnie mama ma koszmar w domu..
Do tego u Tz zupelna znieczulica w ogóle jacyś sa dziwni zamiast gratulowac Tz lepszej pracy to cały czas krytykują i im źle..i najlepiej jakby robił na magazynie od 7 do 15 i później jeździł do nich pomagać co tam jakaś ambitna praca..( chociaż mieszka w domu syn z żona i dzieckiem)
Już nie.wiem kto.ma.gorszą rodzine..

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Aaa o tate chodzi mojego niestety..Tz jest zdrowy (teoretycznie)
Nie no, to że Twój tata chory to nie masz na to wpływu, natomiast to jaka jest rodzina od strony Twojego tżta to już inna sprawa. widać, że ciężko im dogodzić. nie denerwuj się, staraj się nie denerwować tym, choć wiem że ciężko. czasem wydawało by się, że najbliżsi to powinni wspierać, a tu du...sza. ;/
ech :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:23   #3306
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Roksape Aaaa wieeelkie gratulacje Dużo zdrowia dla Ciebie i malutkiej!!!

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do doświadczonych mamuś. Być może temat rossmannowych pieluch baby dream już się przewijał, ale gdzieś mi umknął. Czy stosowałyście newborny? Warto?
Miałam jedno opakowanie, teraz non stop jedziemy na Babydream 4 i ja polecam Cenowo fajnie a są dobre, bo np. Dady odparzały Kubcia. Szczegolnie z kartą rossne bo zawsze taniej wychodza.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
ja mam termin za 3tyg...i stwierdzilam z enie chce rodzic ja moge chodzci w ciazy, wiem co mnie czeka i nie chce , jak to mówią "pier***e nie jade " boje sie tego pękniecia macicy

Bedziesz miała drugą cc z tego co kojarze? Po jakim czasie?

Kurcze u mnie przerwa 19 miesiecy i w sumie ciesze się, że zaden z lekarzy nie wspomina nawet o próbie sn. Choć wiem, ze bedzie ciezko po Też sie martwie, chyba wiekszosc z nas...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:29   #3307
Trusiulandia
Zakorzenienie

Karo dziękuje powinni wspierać a są beznadziejni ech
Pocieszam się że my będziemy lepszymi rodzicami

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:00   #3308
iwona_1987
Zadomowienie

Witam Was kobitki

dopiero teraz włączyłam kompa po weekendzie a tu takie wieści
Roksi serdeczne gratulacje, Malutka jest przecudna, oby wszystko było dobrze żebyście mogły szybko do domku wrócić... Jak przeczyłam że Roksi urodziła to aż się poryczałam
No to mamy pierwszego wątkowego Malucha, która (oprócz planowych cc) następna???

Trusia chyba mamy ten sam problem z teściami... Bo moi teściowie mieszkają ok. 60 km od nas i też się przyzwyczaili że mąż był praktycznie na każde zawołanie. Mój mąż pracuje od 7 do 15, a niekiedy jego rodzice potrafili zadzwonić np o 12 ze stwierdzeniem że oni na dzisiaj mają jakąś pracę zaplanowaną i żeby mąż po pracy do niech prosto jechał im pomóc. Oczywiście męża brat mieszka z nimi, ma 30 lat, ale nie pali się do pomocy i to zawsze mój mąż był takim ich "pomagierem". A jak mąż mówił że ma już coś zaplanowane, albo że poprostu jest zmęczony, albo pytał czemu nie mogli wcześniej czegoś planować to były takie fochy że szok Kiedyś jeździliśmy do nich w każdy weekend praktycznie, bo mąż tak wychowany że pomóc trzeba, ale w sierpniu nie wytrzymał ich ciągłych wymagań i równoczesnych fochów o wszytko (poświęcił 2 tygodnie urlopu praktycznie tylko na pomoc im, a im zawsze mało, no bo czemu on ma tylko 2 tygodnie wolnego) i praktycznie przestaliśmy do nich jeździć. Mamy wymówkę że jestem w ciąży że nie zawsze dobrze się czuję i wolimy być u siebie na miejscu w razie czego. No pomijam już zawsze dzwonili do nas tylko i wyłącznie jak mieli jakiś interes do nas, tak to to cisza
A ostatnio mąż usłyszał od swojej mamy że "tacie jest przykro że nie przyjeżdżamy" no myślałam że padnę... A się przy okazji wyżaliłam
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:13   #3309
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Właśnie skończyłam prasować ubranka i pościel dla maluszka... boooze mój kręgosłup ; (; ( ale na szczęście mam już wszystko gotowe. Dla tz zostało tylko przygotowanie łóżeczka i wyparzenie smoczków i butelek jak pojadę rodzić teraz zostało tylko czekać na wyklucie maleństwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:14   #3310
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Lolcia czemu Ty przeciwwskazania do cc masz ?
ja w poprzedniej ciąży ważyłam 54kg, i urodziłam córkę 3,200.
kiedy masz usg żeby potwierdzić wagę ?
Bo co do Twojego pytania czy wywołują to nie mam pojęcia jak to jest.
Ze względu na na zbyt wysoki poziom d-dimerów od początku mam włączone profilaktyczne leczenie choroby zakrzepowo żylnej, przyjmuję zastrzyki rozrzedzające krew w brzuch i chyba zachodzi obawa o to, że mogłabym się wykrwawić w czwartek będę miała na pewno usg, ja chodzę co tydzień na wizytę, ale co 2 tyg mam usg aczkolwiek na 100% będzie już 3200.. a teoretycznie termin według OM jest na 14.12 więc On może ważyć z 4500?

Hasiap, kciuki na jutro już zaciśnięte

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:49   #3311
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Witam Was kobitki

dopiero teraz włączyłam kompa po weekendzie a tu takie wieści
Roksi serdeczne gratulacje, Malutka jest przecudna, oby wszystko było dobrze żebyście mogły szybko do domku wrócić... Jak przeczyłam że Roksi urodziła to aż się poryczałam
No to mamy pierwszego wątkowego Malucha, która (oprócz planowych cc) następna???

Trusia chyba mamy ten sam problem z teściami... Bo moi teściowie mieszkają ok. 60 km od nas i też się przyzwyczaili że mąż był praktycznie na każde zawołanie. Mój mąż pracuje od 7 do 15, a niekiedy jego rodzice potrafili zadzwonić np o 12 ze stwierdzeniem że oni na dzisiaj mają jakąś pracę zaplanowaną i żeby mąż po pracy do niech prosto jechał im pomóc. Oczywiście męża brat mieszka z nimi, ma 30 lat, ale nie pali się do pomocy i to zawsze mój mąż był takim ich "pomagierem". A jak mąż mówił że ma już coś zaplanowane, albo że poprostu jest zmęczony, albo pytał czemu nie mogli wcześniej czegoś planować to były takie fochy że szok Kiedyś jeździliśmy do nich w każdy weekend praktycznie, bo mąż tak wychowany że pomóc trzeba, ale w sierpniu nie wytrzymał ich ciągłych wymagań i równoczesnych fochów o wszytko (poświęcił 2 tygodnie urlopu praktycznie tylko na pomoc im, a im zawsze mało, no bo czemu on ma tylko 2 tygodnie wolnego) i praktycznie przestaliśmy do nich jeździć. Mamy wymówkę że jestem w ciąży że nie zawsze dobrze się czuję i wolimy być u siebie na miejscu w razie czego. No pomijam już zawsze dzwonili do nas tylko i wyłącznie jak mieli jakiś interes do nas, tak to to cisza
A ostatnio mąż usłyszał od swojej mamy że "tacie jest przykro że nie przyjeżdżamy" no myślałam że padnę... A się przy okazji wyżaliłam
To mojego straszyli przed ślubem że "tate boli serce " żebyśmy na siłę z nimi mieszkali..straszyli go tak ze gotów był zostać sam ale żeby tylko mieszkać z nimi ale potem sam zobaczył ze robią to specjalnie..jakby go urodzili tylko po.to żeby mieć służbę. Oni mają po 50 lat i są w pełni zdrowi i do pracy chodzą ale trzeba się nimi zajmować i koniec..też wolimy tam nie jeździć tylko za blisko mieszkamy bo ok 20 km...

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:58   #3312
karooka
Raczkowanie

Cytat:
A mi znowu krew z nosa poszła, tym razem dużo mocniej niż ostatnio...
Niby to normalne w ciąży ale wierzę, że może denerwować. W morfologii płytki masz ok? Ja z kolei od kilku dni mam opuchnięte dziąsła i mocniej krwawią przy szczotkowaniu zębów a i tak szczoteczkę zmieniłam profilaktycznie na miękką.

Cytat:
Dzwoniła teściowa i przy okazji mówi ze dziadek Tz w szpitalu bo udar.miał TYDZIEŃ TEMU i sparalizowana jedna strona..ale oczywiście nie dzwonilismy do nich to nam znać nie dali...w ogóle to mają focha bo.Tz nowa praca a mię powiedział im ile zarabia no i samochód zniszczy bo będzie dużo jeździł...
Tate dzisiaj trzeba do lekarza zawieźć i jakiś chaos wśród rodzenstwa..zero organizacji. A tato ma nawrót schzofremii więc to nie takie proste. Wcześniej ja z nim jezdzilam a teraz już nie dam rady poza tym nie mam samochodu dzisiaj.. Nie wiem czy teraz wyjdzie z tego tak jak ostatnio leków brać nie chce i generalnie mama ma koszmar w domu..
Do tego u Tz zupelna znieczulica w ogóle jacyś sa dziwni zamiast gratulowac Tz lepszej pracy to cały czas krytykują i im źle..i najlepiej jakby robił na magazynie od 7 do 15 i później jeździł do nich pomagać co tam jakaś ambitna praca..( chociaż mieszka w domu syn z żona i dzieckiem)
Już nie.wiem kto.ma.gorszą rodzine..
współczuję sytuacji teraz powinnaś mieć święty spokój i ciszę i niepotrzebne są takie emocje. trzymaj się

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
dzieki za kciuki dziewczyny
okazalo sie byc wszystko w normie
maly ma 3 kg 50 centyl wiec spoko dam rade go urodzic sn
przy okazji pomierzyli przeplyw dopplera , ilosc wod plodowych i wszystko ksiazkowo. potwierdzili plec tzn.pokazali jajka
glowka w dole ale zapomnialam sie spytac czy bardzo nisko ale nic nie mowila wiec chyba w normie
ogolnie jestem bardzo zadowolona ze jest wszystko ok ale na pewno juz jutro znowu bede sie martwic czy wszystko jest w porzadku to juz chyba taka nasza uroda ciezarowek ze sie martwimy na zapas
Agata, całe szczęście. Niech synuś jeszcze trochę posiedzi

Cytat:
Hasiap kciuki za jutro!!!!!!!!! będziemy siedziały jutro jak na szpilkach czekając na wieści.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam prasować ubranka i pościel dla maluszka... boooze mój kręgosłup ; (; ( ale na szczęście mam już wszystko gotowe. Dla tz zostało tylko przygotowanie łóżeczka i wyparzenie smoczków i butelek jak pojadę rodzić teraz zostało tylko czekać na wyklucie maleństwa
Olcia ja tez jestem na tym etapie dziś do końca spakowałam torbę i jestem gotowa. A jeszcze trochę czasu zostało choć jak widać - nigdy nic nie wiadomo
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 17:27   #3313
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
To mojego straszyli przed ślubem że "tate boli serce " żebyśmy na siłę z nimi mieszkali..straszyli go tak ze gotów był zostać sam ale żeby tylko mieszkać z nimi ale potem sam zobaczył ze robią to specjalnie..jakby go urodzili tylko po.to żeby mieć służbę. Oni mają po 50 lat i są w pełni zdrowi i do pracy chodzą ale trzeba się nimi zajmować i koniec..też wolimy tam nie jeździć tylko za blisko mieszkamy bo ok 20 km...
No to widzę że naprawdę jedziemy na jednym wózku
Moi teściowie to wprost mówią że dzieci ma się po to żeby pomagały rodzicom bez względu na wszystko
Jeśli chodzi o wiek to są trochę starsi niż Twoi, bo teściu już po 60. a teściowa przed. Ale teściowa jeszcze pracuje, teściu na rencie od niedawna, ale też w pełni sprawni, wszystko potrafią sobie zrobić jak trzeba... Ja naprawdę rozumiem że rodzicom trzeba pomóc i nawet jak mąż był już niekiedy zły na nich to mówiłam mu że to jednak są rodzice i wogóle, żeby nie było że ja taka niedobra jestem i tylko się czepiam Ale oni przechodzą sami siebie... Niedawno stwierdzili że najlepiej to by było gdybyśmy się właśnie do nich na wieś przenieśli, bo dom mają duży, że wiecznie żyć nie będą i takie tam. Stwierdzili nawet że u nich w mieście obok i tu UWAGA nawet na najniższą krajową mąż mógłby pracować, że przecież pracę by znalazł żeby tylko z nimi mieszkać i być na każde zawołanie

Widzisz Trusia przez Twój wpis mi też się żale włączyły:P
HANIA ur. 1.10.2016r.

Edytowane przez iwona_1987
Czas edycji: 2014-11-10 o 17:29
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 17:32   #3314
sjero
Raczkowanie

witam

staram się nadrobić zaległości z kilku dni, bo rozpisałyście się strasznie w zeszłym tygodniu wariowało mi ciśnienie, bardzo źle się czułam i wylądowałam w szpitalu. Dziś mnie w końcu wypuścili jak na razie ciśnienie mi się unormowało, zobaczymy co będzie dalej... poza tym, przebadali mnie z każdej strony, ktg 2 x dziennie, słuchanie tętna, usg, itp itd. Z małą na szczęście wszystko ok a co się nasłuchałam rodzących kobiet, to szok
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 18:01   #3315
maczuma
Rozeznanie

Karooka, no właśnie morfologia mi spadła oststnio, w tym płytki. W środę mam wizytę.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Sjero, dobrze, że z małą wszystko w porządku, niech siedzi jeszcze w brzuchu u mamy, bo jeszcze ma czas
Stary 2014-11-10, 18:21   #3316
sjero
Raczkowanie

Doczytalam, ze Roksape urodzila. Gratulacje!
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 18:36   #3317
Hasiap
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki za wszystkie trzymane kciuki za nas na jutro Oczywiście zdam relację, jak tylko będę w stanie
Stary 2014-11-10, 18:40   #3318
sofia_the_first
Raczkowanie

Roksi, wielkie gratulacje
Dużo zdrówka dla Ciebie i młodej

Hasiiap, trzymam kciukasy- dużo zdrówka Wam życzę

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 18:46   #3319
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzięki za wszystkie trzymane kciuki za nas na jutro Oczywiście zdam relację, jak tylko będę w stanie
a ty dalej taka spokojna ja zaczynam sie stresowac ale jak narazie to znieczuleniem. Przed kazdym zabiegiem ktory wymagal znieczulenia sie stresowalam.
Stary 2014-11-10, 18:48   #3320
19Inka90
Wtajemniczenie

Hasiap to oczywiste ze i Ja trzymam kciuki

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:20   #3321
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość

Paulinkus - a próbowałaś się leczyć domowymi sposobami?
Próbowałam niestety nic nie pomaga jest co raz gorzej dzisiaj rodzinny miał wolne więc wizytę mam dopiero w środę także leżę w łóżku i staram się wygrzać i podleczyć do tej środy.

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej macie pierwszą rozpakowaną. Mała urodziła się o 21.45 z wagą 2700 i 52 cm, było cc i tyle szczęścia.
Jestem na kroplówie z oksy i stękam z bólu... jutro napiszę więcej

Dzięki za smsy jesteście kochane
Gratulacje
Stary 2014-11-10, 19:51   #3322
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
witam

staram się nadrobić zaległości z kilku dni, bo rozpisałyście się strasznie w zeszłym tygodniu wariowało mi ciśnienie, bardzo źle się czułam i wylądowałam w szpitalu. Dziś mnie w końcu wypuścili jak na razie ciśnienie mi się unormowało, zobaczymy co będzie dalej... poza tym, przebadali mnie z każdej strony, ktg 2 x dziennie, słuchanie tętna, usg, itp itd. Z małą na szczęście wszystko ok a co się nasłuchałam rodzących kobiet, to szok
O kurczę, no nie ciekawa sprawa z tym ciśnieniem, dobrze że się już unormowało

Hasiap - trzymam kciuki za jutro
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:05   #3323
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny po cc, czy was też szczypie miejsce gdzie macie blizne?to jest ból ale nie bardzo dokuczliwy a taki jakby szczypiacy, dziwne uczucie :/
, Nie wspomne o bólu krzyża, który mam od południa ;( nie wiem czy siedziec, czy leżeć, czy co. A stres zwiazany z porodem-w sensie że nie wiem co mnie czeka, czy sn, czy cc czy peknie mi macica czy nie, czy sie kuźwa wykrwawie, jest okropny aż mi sie ze stresu ciezko oddycha..ale dzis marudze....

demeter- nie ja nie bede mieć drugiej cc, chyba ze lekarz na ip sie zgodzi. mój gin ostatecznie chyba chcial mi teraz wypisac skierowanie na cc (ktore nie wiadomo czy byloby brane pod uwage na ip tak powiedział) ale ja nie chcialam, jzu sie nastawilam na sn...ale teraz to chyba wole cc serio. taki mętlik w głowie!!!
Stary 2014-11-10, 20:17   #3324
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ze względu na na zbyt wysoki poziom d-dimerów od początku mam włączone profilaktyczne leczenie choroby zakrzepowo żylnej, przyjmuję zastrzyki rozrzedzające krew w brzuch i chyba zachodzi obawa o to, że mogłabym się wykrwawić w czwartek będę miała na pewno usg, ja chodzę co tydzień na wizytę, ale co 2 tyg mam usg aczkolwiek na 100% będzie już 3200.. a teoretycznie termin według OM jest na 14.12 więc On może ważyć z 4500?

Hasiap, kciuki na jutro już zaciśnięte
No to Ci powiem, że ja z tąmałopołytkowością też mam ryzyko wykrwawienia, bo płytki odpowiadają za krzepliwość krwi. myślałam więc, że też to ma przeciwwskazania do cc, a tu jednak odwrotnie.
Lekarka z hematologii z kliniki sugeruje cc, mój lekarz jak to usłyszał, to dla pewności też wolałby żeby było cc, jeśli te płytki będą nadal tak nisko, patrzą tutaj pod względem dziecka głównie, które minimalnie ale jest obciążone ryzykiem "zarażenia" tą małopłytkowością.

Cytat:
Karooka, no właśnie morfologia mi spadła oststnio, w tym płytki. W środę mam wizytę.
a na jakim poziomie masz płytki ? ja 2 tyg. temu 90 tys

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:37   #3325
19Inka90
Wtajemniczenie

Dobra Kochane Ja na szybciutko z kompa od tż
A więc zmiany na pierwszej stronie,zobaczcie czy fajnie czytelnie to z tż tutaj zaprojektowaliśmy Czekam na dalsze sugestie

Emilka
Stary 2014-11-10, 20:42   #3326
Roksape
Zadomowienie

Dziękujemy Wam za wszystkie gratulacje
Trusia współczuję problemów w rodzinie, takich ludzi nie da się zmienić niestety...
Hasiap trzymam kciuki za Ciebie i małą jutro
Agata dobrze, że mały na usg nie wyszedł tak duży, jak straszyła położna
Justysia tak jestem na nogach od 11, o 13 poszlam z pomoca mamy sie wykapac, pozniej sama sie jakos postawilam i dopiero leze. Jadlam teraz na wieczor suchary, jogurt naturalny i wode
Jak komus nie odp, to wybaczcie, ale nie pamietam...

Mala doila cyca juz 4 razy
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:44   #3327
Justyssia87
Rozeznanie

no i się naczytałąm na necie o wrośnięciu blizny w łożysko i o pękaniu macicy, super. Laski pisza ze lekarz w ogole sprawdzał im blizny po cc na kazdje wizycie ze informowal ze gruba lub cienka, ze sie rozwarstwia blizna lub nie, mój nic nie gada!dopiero teraz jak go spytałam. I ze takie sprawdzanie blizny to wazna rzecz :/ i laski pisały że miały blizne 4mm lub 5mm i ze absolutnie nie poród sn ze blizna nie wytrzyma i beda predzje rozwiazywac ciaze zeby do skurczy nie dopuscić, a moj lekarz w ogole tak nie rozmawia ze mną nic nie tłumaczy, wiem tlyko ze ma 8mm czyli grubsza ale tez nie musi dać rady, pozatym pisały niekotre ze je bolała blizna juz po porodzie i przy drugim porodzie okazywalo sie ze blizna w środku była źle zrośnięta i gromadziła jakąś krew i musiały mieć operacje plastyk iblizny po cc na macicy..grr. I od razu sobie myśle ze też to mam bo moja blizna i miejsce nad nią koło pępka boli od 3lat :/ i nie wiem czemu

Ja pierdziele mam dość ide spać.
Stary 2014-11-10, 20:48   #3328
maczuma
Rozeznanie

Karo, dodaje zrzut, bo ja się na tym nie znam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.jpg (10,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-11-10, 20:50   #3329
madziqqq
Rozeznanie

chyba muszę się znowu wygadać bo już zaczynam świrować. Moje dziecko jest chyba leniwe strasznie bo mało go czuję. Niby od początku taki był(może to przed łożysko na przedniej ścianie) jak wy piszecie, że macie dyskotekę w brzuchu to aż wam zazdroszczę bo ja ledwo co czuję. Wcześniej jak pisałyśmy o tych porodach z zaskoczenia to któraś tak fajnie napisała, że flaki tak nie kopią i, ze ruchy musiały czuć a ja wam szczerze powiem,że gdybym nie wiedziała, że mały tam siedzi to naprawdę mogłabym przeoczyć ruchy, niby czuję czasem rozpychanie ale ani on nie ma stałych godzin ani nie reaguje na słodkie zaczynam już schizować, że coś jest nie tak, jeszcze moja mama to potęguję bo zamiast mnie uspokoić to mnie straszy. Wód mam mało i nie wiem może to dlatego on się tak nie kręci? Nie wiem czy jutro nie pojadę na ip żeby sprawdzili czy wszystko jest ok, ale ja strasznie nie chcę zostawać w szpitalu
aj już mi zaczyna odbijać
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:53   #3330
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziqqqq może rzeczywiście podjedz na ip , na pewno wszystko jest dobrze ale będziesz spokojniejsza zobaczysz ze po porodzie to my będziemy Ci zazdtoscic takiego grzecznego maluszka

Emilka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości