|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
#4292 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
Ale powiem Wam, ze jakby sie chcialo tak na 100% etycznie zyc
To jest to chyba niemozliwie w dzisiejszych czasach, przynajmniej dla mnie, bo tak: w sieciowkach nie kupowac ciuchow bo wyzysk, jedzenie- tylko ze znakiem fair trade albo z bazarku od lokalnego rolnika no ale tem rolnik nie wszystko ma, zero miesa, wiele kosmetykow bo maja jakies produkty odzwierzece albo testuja, skora naturalna niet, sztuczna tez nie chyba ze 100% wegan, jedzenie tez tylko weganskie. No troche to jest trudne, pol zycia bym musiala spedzic na analizowaniu wszystkiego a potem szukaniu/zamawianii tych rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48878895]Mjos mam identyczny dylemat. Nie jem mieska ssakow jak juz pisalam, ale kupuje wyroby skorzane, bo tak tak napisalas, tlumaczylam to w ten sposob, ze skora pochodzi z odrzutu a ludzie i tak mieso jedza wieeeeec, no coz. Ale chialabym wiedziec co to za skora i nie chcialabym chodzic w takiej pozyskiwanej w tak barbarzynsko pozyskiwanej (o czym pisala magyarparaszt)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no właśnie WhiteCherry- czekam właśnie na torebkę z takiej skóry....mam nadzieję, że będzie trwalsza, niż te gładkie Chatul myślę, że właśnie jest jak mówisz plus sposób noszenia torebki w miejscu szlufek w spodniach Co się tyczy jakości ciuchów w Polsce-jest coś w tym co piszesz...niby wszystko z Chin, a jednak nie I am Rock, mam nadzieję, że jest jak piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48878982]Ale powiem Wam, ze jakby sie chcialo tak na 100% etycznie zyc
To jest to chyba niemozliwie w dzisiejszych czasach[/QUOTE] Niestety, ale masz rację. Można próbować, ciągle się doskonalić w byciu lepszym, bardziej etycznym-ale zawsze będziemy daleko od osiągnięcia stanu idealnego, chyba że ktoś całe życie poświęci na analizowanie wszystkiego, każdego szczegółu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Różnica między – nazwijmy to roboczo – porządną ekoskórą a pierwszą lepszą gumą polega głównie na jakości użytkowania. No i na wytrzymałości, która akurat może mieć już wpływ na zaśmiecanie środowiska. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48878982]Ale powiem Wam, ze jakby sie chcialo tak na 100% etycznie zyc To jest to chyba niemozliwie w dzisiejszych czasach, przynajmniej dla mnie, bo tak: w sieciowkach nie kupowac ciuchow bo wyzysk, jedzenie- tylko ze znakiem fair trade albo z bazarku od lokalnego rolnika no ale tem rolnik nie wszystko ma, zero miesa, wiele kosmetykow bo maja jakies produkty odzwierzece albo testuja, skora naturalna niet, sztuczna tez nie chyba ze 100% wegan, jedzenie tez tylko weganskie. No troche to jest trudne, pol zycia bym musiala spedzic na analizowaniu wszystkiego a potem szukaniu/zamawianii tych rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dużo z tego da się zrobić, naprawdę ![]() ![]()
![]() |
#4296 |
Konto usunięte
|
O rajuniu czemu ja napisalam miesko ssakow? Nie wiem co sie dzieje dzis z moim pisaniem, ekskjuzmi!!
Dlatego nie nosilabym futer, bo to juz zabijanie zwierzat zupelnie konpletnie "niepotrzebne" jakkolwiel dziwnie to brzmi:/ mam jeden szalik z lisa po babci ale to w zasadzie antyk juz i pamiatka, ma chyba z 50 lat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Chatul, dzieki ![]() Chatul a Ty sie ubierasz w sieciowkach? W sensie czy zwracasz tez uwage na prawa czlowieka czy glownie kwestia zwierzat sie interesujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
Ależ jestem wk@$@##
![]() Miałam taaaaką ochotę na kalafiora z masełkiem i bułką tartą. No to co? Pyk kalafior z zamrażalnika do gara, ugotował się pięknie, masełko, bułka noo miodzio. Ale nie, jednak jeszcze troszkę soli brakuje. Solniczka w łapę i solę. Aż tu nagle wieczko od solniczki odpadło i cała sól idealnie w mojego kalafiora ![]() ![]() ![]() ![]() Wybrałam z wierzchu jakieś 2 spore łyżki, ale i tak się już jeść nie dało ![]() Smuteczek ![]()
#4298 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48879149]O rajuniu czemu ja napisalam miesko ssakow? Nie wiem co sie dzieje dzis z moim pisaniem, ekskjuzmi!!
Dlatego nie nosilabym futer, bo to juz zabijanie zwierzat zupelnie konpletnie "niepotrzebne" jakkolwiel dziwnie to brzmi:/ mam jeden szalik z lisa po babci ale to w zasadzie antyk juz i pamiatka, ma chyba z 50 lat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Chatul, dzieki ![]() Chatul a Ty sie ubierasz w sieciowkach? W sensie czy zwracasz tez uwage na prawa czlowieka czy glownie kwestia zwierzat sie interesujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja polecam książkę Zieloni śpią nago-wprawdzie pomysł niespłukiwania i nieużywania papieru toaletowego nie dla mnie, ale wiele innych zastosowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Konto usunięte
|
Dzieki mjos, sprobuje sobie ja skombinowac.
Papier toaletowy musi byc ![]() Sama to siku spuszczam po 2-3 razach:O zeby wody nie marnowac tyle. Czekam na lincz, ze jestem obrzydliwym plebsem i syfem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Ahahahahahahahaha piatka xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48879310]Dzieki mjos, sprobuje sobie ja skombinowac.
Papier toaletowy musi byc ![]() Sama to siku spuszczam po 2-3 razach:O zeby wody nie marnowac tyle. Czekam na lincz, ze jestem obrzydliwym plebsem i syfem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja, wody po kąpieli lasek używam do mycia podłóg ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ooo to mnie zrozumiecie-w domu chcemy zastosować system odzysku wody z umywalki i prysznica-do spłuczki |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Konto usunięte
|
Judith
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Mjos super sprawa. To jest gigantyczna oszczednosc wody! Ale pewniw droga taka instalacja, nie? Wiadomo, ze sie z cala pewnoscia zwroci, ale zainwestowac pewnie trzeba sporo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Aha mjos, jakich lasek? W sensie corek czy co? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
ma zielone pojęcie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48879149]Chatul, dzieki
![]() http://www.viva.org.pl/ ![]() Cytat:
![]() |
#4304 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48879373]Judith
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Mjos super sprawa. To jest gigantyczna oszczednosc wody! Ale pewniw droga taka instalacja, nie? Wiadomo, ze sie z cala pewnoscia zwroci, ale zainwestowac pewnie trzeba sporo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no właśnie nie jest drogo, tylko koszt materiałów i małej pompy-ale! mój sam to by robił, więc te prawdziwe koszty nam odpadają tak, mam córki rok po roku, więc je razem kąpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
Dostalam michalki z hanki i teraz
Sobie je jadlam i kazdego nadgryzalam, zeby sprawdzac czy nie maja robali ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Konto usunięte
|
dobra podsumowując
-żeby stworzyć szczotkę z dzika musi zginąć dzik, ale nie zabija się go dla szczotki, tylko jest to efekt uboczny zabicia go w celu spozycia, tak? -wege skóra to jest to samo co inne eko skóry z ccc, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
mOLDerator
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48879599]Dostalam michalki z hanki i teraz
Sobie je jadlam i kazdego nadgryzalam, zeby sprawdzac czy nie maja robali ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja akurat nie jem słodyczy, ale słyszałam o tym już nie raz... Fuuuuuuuuuj!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Konto usunięte
|
Tak mi sie wydaje - w kwestii dzika.
W kwestii wege skory - wydaje mi sie, ze moze byc lepszej jakosci nic to w ccc. Ale nie wiem, bo nie mam nic, jak mam cos nieskorzanego to z sieciowek. Drabineczka a Ty jestes wege? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
będąc w lidlu zobaczyłam 40 lat kinder niespodzianki i figurki z dzieciństwa więc postanowiłam sobie jedno kupić, ale w środku był jakiś szit a nie hipopotam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Konto usunięte
|
nie jestem wege ale im bardziej sie starzeje tym bardziej szkoda mi abortowanych płodów, zwierzątek i całej reszty i wolę ograniczać mój wkład w to do minimum xD
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4315 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4318 |
Konto usunięte
|
nie chce zostac wege. lubie mięso.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Kiedyś tak ratowałam brukselkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.