|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Apka znów nie pozwala mi odpisywac tak jak wczoraj Ehh.
Tak więc czytam was, ale nie mogę pisać na bieżąco. Ją od poczatku mam +11,5 i mam nadzieję zamknąć sie w 15 ale Obaczymy jak bedzie. Nie wiem ile mam w brzuszku bo nie mierzylam sie dawno. jutro zobaczę ![]() Wypralam dziś pierwsza część - spiworki, kocyki, ręczniki u jakieś ☠☠☠☠☠☠☠ki. Jeszcze spoooro przede mna. Jutro kolejne ![]() A w ogóle to cały wieczór jakąś mega podenerwowana jestem nie wiem dlacaego. Ale all mnie wkurzylo. zamowilam 3 rzeczy i doatalam info że żeby robić dalej zakupy to musE zapłacić za te juz zrobione wrrr. Nie wiem o co kaman.
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-11 o 00:31 |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
że co ?
a gdzie bajlaga? Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-11-10 o 22:57 |
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
czerwona wstążeczka? zupełnie nie pomyślałam o takim czymś:P
ja mam w czwartek wizytę już sie nie mogę doczekac , ale nie wiem czy będzie usg
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak.... ![]() Cytat:
![]() eeee nie rozumiem... ja zawsze na końcu płacę... za wsio dobranoc dziewczęta
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Mialsm głupi sen poprzedniej nocy, ze mała tak wypchnęła rączkę ze cała widziałam przez brzuch a potem przedziurawiła brzuch ta raczka i z dziura leciałam do szpitala..no masakra ;/
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Najlepsze ze tej samej nocy maz tez śnił o Malutkiej ze ja kołysze i nosi. W ogole pierwszy raz od poczatku ciazy mieliśmy sen związany z Malutka. |
|
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja mam +7,5 kg, nabijam 30tc. Malutko strasznie przytylam w 1 trymestrze i tak do polowy 2 trymestru, a teraz co kazda wizyta u gina to robie sie ciezsza o 3 kg. Zastanawiam sie czy bedziemy tak szybko tyc az do samego porodu czy jakos wczesniej waga sie uspokoi?
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
chyba najgorsze z tyciem to 6,7 miesiąc
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba rożnie.. Koleżanka mówiła ze najgorzej przytyła na koniec.. W 8 i 9 miesiącu 10kg
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to max 18 bo będzie źle
![]() Kol łącznie chyba z 15 z czego właśnie przez ostatnie dwa miesiące 10
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wstałam, poskładałam pranie, zażyłam tabletki i
mdli mnie...Wczoraj popołudniu tak skutecznie mi humor popsuto, że nie miałam ochoty na nic, a później to już głowa mnie rozbolała (na szczęście obyło się bez tabletek, bo znośny ból) Proszę o kciuki: ma przyjechać dzisiaj na obiad siostra ze szwagrem i chciałam się z nimi i małą wybrać do ciotki i wujka (jadą ze zdjęciami, a wujek jest moim chrzestnym, a ciocia to siostra babci o 10 lat młodsza), ale dzwoniła ciocia, ze wujek się rozchorował i boi się, że się zarażę. Ehhh Mam nadzieję, że wujek lepiej się poczuje.Cytat:
Cytat:
Biorę miarkę krawiecką i mierzę się, a tu dalej 106 cm Nic się nie zmienia od września..... Brzuszek widać....... jest większy, ale co się dzieje ![]() Wczoraj spotkałam się z sąsiadką, z którą widzimy się bardzo rzadko i dopiero teraz zauważyła, że jestem w ciąży. Powiedziała, że zeszczuplałam po twarzy, zrobiła mi się talia, ślicznie wyglądam i nie wyglądam na 8 miesiąc, tylko taki 6. Miłe to było..... tylko sobie narobiłam kompleksów, bo jeżeli faktycznie tak jest i do tego ta waga 0 kg na plusie, to czy z dzieckiem wszystko w porządku?
|
|
#1453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() słownik w telefonie ![]() Cytat:
![]() ja mam w piątek, ale pewnie też bez usg, pewnei znów sie umówimy na inny termin na oddziale ![]() Cytat:
No własnie nie wiem, moze dlatego ze założyłam nowe konto i to były pierwsze zakupy z niego ![]() napisałam do sprzedawcy jak to rozwiążemy heh, ale nastepne juz robie z konta męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja chciałąm brac te chusteczki nivea z all, ale to nie są te coft&cream, tylko te drugie i zrezygnowałam ![]() ooo jak miło na pewno wszystko z dzidziolem w porządku ![]() Mój mąż mówi, żę z tyłu to mam talię dalej i jak sie za mną nie idzie to nie widać, ze jestem w ciąży (no poza tym ze chodze jak pingwin haha) Dzis zapowiada sie leniwy dzień z mężęm
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
. My dzis z tztem jedziemy do mojego domu po stelaz od wozka od siostry, spiworek do wozka i pewnie jeszcze inne fanty, ale poki co maz wstapil do pracy a ja w aucie czekam
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis pójdę na dół pomierzyć wózek ze śpiworkiem, porobie zdjęcia może wystawie na gumtree to bedzie cześć kasy na nowy. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-11-11 o 08:47 |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam z rana
![]() Ja zaraz uciekam z maluchem do żłobka, a sama jadę do media markt i decathlonu. U nas święta nie ma ![]() No i jestem totalnie przeziębiona. Wiecie jak zrobić syrop z cebuli i jakieś inne cuda żeby mi przeszło ? c+ ++ ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- na dole pozdrowienia od Korna
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Mako ja wczoraj wieczorem tez byłam jakaś taka poddenerwowana w sumie bez powodu może to przez wózki które oglądałam ![]() Dusiolka jaki medalik? U mnie słoneczko się przebija przez chmurki
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka to ja mam w nocy tak, ze mala najbardziej aktywna i tak potrafi mi przejechac rączką/ nóżka przez pol brzucha ze sie zwijam z bolu i wtedy mam jakis taki dziwny strach nie woem no lek ze sie przebije ta raczka. A u Ciebie to chociaż sen byl :p a ja sobie takie rzeczy wkrecam hehe
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Misia na 10str w 281 poście naszego wątku wstawiam zdjęcia z książki z przepisami na anemię i przeziębienie. Jest tam przepis na syrop z cebuli i rozne herbatki.
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee no medalik z Matka Boska
ja z wierzących jestem ;p Ewka mi wczoraj tez jakas częścią ciała tak zajechała ze taka szpiczasta górka sie zrobiła ;p |
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Na tym chińskim allergo zamowilam ten dresik tylko addidasa dla mlodego. Zobaczymy czy przyjdzie i jaka jakość zaplacilam ponad 4f.z przesyłka
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizytę mam w 31 tc, za każdym razem gin robi mi usg chyba, że pytasz o jakieś specjalne usg? 3 D? to nie, nie robię. wczoraj pisałam że miałam aktywny dzień, a w nocy myślałam, że umrę...nie mogłam leżeć, więc głównie siedziałam w nocy, tak mnie kość ogonowa i spojenie bolało, że przy każdej zmianie pozycji myślałam że mnie sparaliżuje, dziwne uczucie...i strasznie bolesne ![]() Rano jak wstałam to miałam strasznie spuchnięte kostki i łydki. Teraz już ok czuję się dobrze, ale w nocy najadłam się strachu, wszyscy byli w pogotowiu, nie wiem może się przesiliłam. |
|
|
|
|
#1463 |
|
Buc
|
uszanowanie
![]() Czarnadamaxd - jak usg?
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
u nas piękna pogoda się zapowiada trzeba wymyślić jakiś plan na ten wolny dzień ![]() Heffitka to ja ostatnio mialam +4kg ale teraz już widzę że mniej będzie ![]() Liljka z dzidziusiem na pewno wszystko jest OK! chodzici na USG i dobrze się rozwija wiec Proszę się nie denerwować eirene czerwona wstazeczka na złe babochy jest, a u moich rodziców j teściów dużo takich jest Dziopki wagą się nie przejmujmy, wiadomo że obrzerac się nie możemy no ale zaczną się spacery z maluszkami to wszystkie kg pójdą w sina dal ![]() dusiolka ale sen ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- AsiaW a no widzisz to fajnie masz z tymi USG ja dopiero 3ras Małego zobaczę i juz się doczekać nie mogę a tu jeszcze cały tydzień ![]() Dziś koniecznie musisz odpocząć
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym ja więcej razy mialam usg, w ramach normalnej wizyty. No tak powiedzmy co 2-3 wizyty bylo usg. Poza tym jak urodzisz Artusia to sie jeszcze nacieszysz się jego widokiem
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka to już chyba wiem jak to wygląda.
Może mała ci się przekręciła? Podczas badania brzucha zawsze się pytam gina jak mala leży i u mnie od ponad miesiąca jest głową w dół. Kinga może jakość będzie ok bo często jest tak ze w dzień fabryks szyje dla marki a w nocy dla siebie. Mają te same tkaniny i dodatki.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-11 o 10:20 |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka ogłosiła na Fb, ze jest w ciazy, obliczyłam, ze jest jakiś miesiac dalej niż ja, dzis wkleila fotki z wakacji z ciepłych krajów a tam brzucha nie ma
Tż ma dziś nadgodziny, cały dzień sama w domu bede ![]() zrobie ten wózek i na zakupy pojade, dobrze, ze mam choć to auto do własnej dyspozycji. Basen odpada bo malutki jeszcze chory a ja tez coś mam w gardle. |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee ona cały czas sie wierci ,raz u góry mi cos wystawi raz po boku sie przepycha;p obstawiam ze wczoraj to było kolanko bo nie wiem czym takim spiczastym mogła normalnie stroma górkę zrobic;p
|
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ale dokucza mi ból w prawym pośladku ała! Gdzie tam styczeń... czuję się jak babuszka ![]() lilijka jak ja nie lubię Twojej teściowej, normalnie wkurza mnie ![]() kombinezony super, no i ta cena... ![]() Martusia te ręczniki są naprawdę śliczne, ja ich jeszcze nie prałam, nie wiem jak się będą zachowywały po wypraniu... ale one są takie kocykowe :/ więc jako ręczniki chyba się słabo sprawdzą bardzo nad tym ubolewam ale jako okrycie będą ok ![]() misia jak ostatnio byłam u gina (koniec października) to waga pokazała +11 kg ale ominęły mnie wymioty i inne okropieństwa, więc nigdy waga nie zeszła w dół, boję się, ze do stycznia może być +20 kg potem będę musiała się ostro za siebie zabrać, bo przed ciążą chciałam trochę schudnąć (przy 158 cm ważyłam 59 kg )no i przyznam się bez bicia, ze slodkie wyjątkowo mi smakuje... Kinqaa super ten dresik! ![]() ewka jestem, jestem ![]() smerfetka kurde, u mnie pod blokiem tyle zlych babic, wścipskich, że chyba pomyślę o wstążce
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Laski wiem, że temat był już wałkowany, ale powiedzcie mi prosze co kupujecie do smarowania pupy po przewijaniu?
Bo Sudocrem to na ew odparzenia tak?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

21. 04.2014 

mdli mnie...
Nic się nie zmienia od września.....
Brzuszek widać....... jest większy, ale co się dzieje

może to przez wózki które oglądałam 
ale ominęły mnie wymioty i inne okropieństwa, więc nigdy waga nie zeszła w dół, boję się, ze do stycznia może być +20 kg
)