|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
kurde.... Cytat:
Nawijko, pięknie stół wygląda
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
meneq gratulacje z okazji uroczystości ! )))Wybaczcie nie poodnoszę się do wszystkiego bo nie mam zbytnio czasu właśnie pije kawe i przedemna długa noc![]() Byłam dziś w ikei z zamiarem pooglądania łóżek dla Hani, a skończyło się jak zawsze i wyjechałam z kupionym. Bo na strefie wyprzedaży było to co chciałam (tylko w innym kolorze ) o 150zł tańsze! więc się nie zastanawiałam tym bardziej, że w ogóle nie zniszczone mimo, że z ekspozycji no i już złożone więc nie będę się potem męczyć Tyle, że trzeba je było obkleić folią bąbelkową i się trochę namęczyłam...Moja mam kupiła Hani na mikołaja kolejke z IKEI dwa komplety z mostem i z tunelem Ja wciąż się zastanawiam co kupić. W biedronce fajne te zabawki niektóre, widziałąm zestawy ze świata Chucka, hania lubi ta bajke te zestawy garnków też ciekawe. Kupie może znikopis z minnie z tej gazetki, tylko nie wiem czy będzie dobry jakościowo. W ogóle ten zestaw farma z duplo ma ekstra cenę chyba na prezent komuś wezmę bo my już mamy.Pomysły na własnoręcznie robione kuchnie - genialne!
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Milo, ze Wam sie podoba
![]() Bo jak narazie slyszymy (glownie od t. :p), ze jestesny dziwni, ze sie na jasny zdecydowalismy przy malym dziecku ![]() Widze, ze dzis wieczor TZtowych imprez. Moj tez polecial na pracownicza. I dobrze... A u mnie w piekarniku dawno zapomniana szarlotka sypana
|
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, tydzień temu robiłam
Ej, ciężarne, a rąbiecie bonitki?
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko piekny stol
Meneq wygladaliscie cudownie |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)No i podoba mi sie również stól i kanapa tez )))
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, czyżby razem?
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ale jaja, mój mąż też na imprezie ![]() Laurko witaj! Brakuje to Ciebie i Michasia ![]() Mała masakra z tą ucieczką, oby siostrzenica nie narobiła głupot ![]() Szaja super się czyta jak piszesz o relacjach między dziewczynkami, widać, że bardzo się kochają Sara witaj w kraju Meneq dużo szczęścia dla Was! Piękne mieliście stroje ![]() Ewulka a może to jakieś wyjałowienie po antybiotyku? Nawijko b.ładny stół placek nie ciasto
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te chłopy nam imprezująąąą
|
#2860 |
|
Lurker ;)
|
Wasi imprezuja, a moj gra w fife na ps4...
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48882530]Nawijko, tydzień temu robiłam
Ej, ciężarne, a rąbiecie bonitki? [/QUOTE]Widze, ze nie tylko ja lubie sprawdzone rzeczy :P Dla Bonitek to w sumie warto w drugiej ciazy byc!! Cytat:
Piekne, ale koszmarek z czyszczeniem... Zawsze mozecie zmienic ![]() Cytat:
![]() Wam tez tak muli wizaz? |
||
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Meneq gratulacje zdjec nie widzialam bo nie należę do k. Aczkolwiek licze że i na fb wrzucisz?Szaja ja nie mogu :/ nic mi nie pasuje a wręcz śmierdzi! Wybredna jak kot jestem hihihi U koleżanki z sali się chyba uspokoilo. Dostala fenotrenol, antybiotyk i inne cuda ale jak pojawi sie u niej goraczka mocne skurcze lub krwotok to będzie mieć cc i dziecko raczej nie przeżyje. Ja cierpliwie siedzę na dupie i biore zżelazo. W środę będzie król królów wiec może coś się dowiem. Ale za to mam problemy z byla pracownica. Jak zlozyla wypowiedzenie to zaczęła swirowac, obrażać mnie i swoje byłe współpracownice. Szok! Uważałam ją za osobę z klasą a tu taki chwast! No nie pomyślała do końca bo w środę musi odebrać podbite wypowiedzenie i wtedy będzie jadka. Moja Ewelina jej nie popusci! Nawet nie wie ze mam mnóstwo znajomych florystow we Wrocławiu. Tym brzydkim zachowaniem zasłużyła na wilczy bilet i ja jej go zafunduje! Bynajmniej tam gdzie idzie(bo juz wiem do kogo) dlugo miejsca nie zagrzeje. Ale się zgotowalam - Przepraszam |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Ja wiecznie niedospana, juz nie mam siły i cierpliwosci czasami do tego mojego nielata zasypia w okolicach 22 i dopiero wtedy moge zrobic cokolwiek w domu i koło siebie,w nocy standardowo ze 2 godz imprezuje a budzik mi dzwoni 5,50. Alleluja i do przodu tylko dzięki trzem kawom dziennie W pracy spoko,bezstresowo i bardzo przyjemnie, jedynym minusem jest to, ze wracam do domu przed 17 codziennie. No i jak juz wróce to sie Bąbel nie odkleja ode mnie dopoki spac nie pojdzie,nie dziwie sie - teskni, ale męczące to jest. Ani siku, ani zjesc bo wisi mi na szyi. Bartulo całkowicie przepadł,jesli chodzi o zwierzaki (nie wiem, czy pamietacie jak kiedys podlinkowałam), ma ich juz około 50 sztuk. Dosłownie raz w tygodniu dokupujemy nowe ), układa do spania pod szalikiem jako kule siana występują moje wałki do włosów ale sobie chłopak radzi jak umie chciałabym wrócic znowu na stałe, ale przy obencym systemie to raczej niemozliwe,kiedys właczyłam komputer zeby jednym okiem podczytac co u Was to trzeba było zrobic tysiac przeróżnych rzeczy.. Ciezaróweczki kochane, zdrówka i wytrwałosci ![]() MARSI, daleko jeszcze? ![]() Buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"zaszłam w ciążę, żeby bezkarnie jeść Bonitki i mandarynki" ![]() My często bez przepisu jedziemy, ale dzisiaj to trochę szaleństwo było. W ogóle Ewcia mi zaczyna w kuchni kozaczyć, kiedyś słuchała jak jej mówiłam co ma kiedy robić przy cieście, a teraz sama wie lepiej i niestety jest więcej bałaganu przy tym ![]() Muli nieziemsko, jeszcze mi się internet co chwilę traci, także pewnie wiadomość się wyśle za trzy dni, jak już będzie mowa o czym innym
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka : o kurdę, wspołczuję strasznie, dopiero co minęło
![]() Sylwia : o rany, biedna ty, koszmarnie mało śpisz.. Nawijka : pięknie wygląda stół, ale moją uwagę przyciągnęła kanapa, bardzo fajna! Lady : i tym sposobem będziesz moją inspiracją co do półeczek - kradnę pomysł! To jest lite drewno, jeden kolor ich? Cytat:
Co do projektu fundacji "jedyna taka" - jeszcze mi nic nie napisali, zobaczymy czy mnie zechcą i o cóż to chodzi ![]() My dziś fajny intensywny dzień, spacerowo, bawiłam się na placu zabaw aktywnie dzisiaj, bo zjeżdżałyśmy razem z młodą ze zjeżdżalni, bo chciała z mamą, a tż mi pomógł i bardzo fajnie było )Jutro jedziemy do zoo, jeśli pogoda będzie tak ładna jak dziś, lubimy tak jeździć, Ami się wyszaleje, cały wieczór prawi, że "idziemy! zioooo, ziooo, Ama pojedzie! autem! z tatą! z mamą! do zioooo" więc oby jednak pogoda była!Kupiłam dla t. bo mnie prosiła - przez all suszarę do włosów, i mam tym samym 30 zł bon - znowu będę teraz Was męczyć co by kupić, pewnie jak zwykle coś dla dziecka, żal nie skorzystać.. Podrzućcie inspirację! |
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48882655]Bokeh, czyżby razem?
[/QUOTE]like always. ![]() Swoja drogą mówił Ci P. o nowych zasadach na bony świąteczne? :/ nie wiesz czy jest jakaś ustalona kwota jakiej nie można przekroczyć zeby to w ogóle dostać? Debrah, tak metalowe i tak białe :P szkoda mi tego czarnego, ale z drugiej strony to jednak trochę kasy jest nie wiem czy dobrze zrobiłam....
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj, zdrówka
Cytat:
kanapa taka maziajowata? Cytat:
siano z wałków mistrzostwo Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- kiedyś była tutaj mowa o stolikach Mamut Lego - będą w tesco przez 3 dni w promocji (podobno ) http://www.biedronka.gazetka-promocy...top=2014-11-19 ostatnia strona
|
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam Młodemu skrzynkę z narzędziami i puzzle czuczu - puzzle od razu zaniósł do śmietnika
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48872751]
Gojka, powiem tak, my ten wózek co kupiłam mamy dla Agatki (dostała na 3ur), tyle że pod inną nazwą identyczny jest, i polecam bardzo - co ważne: rączka regulowana, więc nawet gdy dziecko urośnie to nie trzeba nowego kupować tak szybko, jest LEKKI - docenisz na spacerach no i jest torba a ten plastikowy smoby odradzam, co prada firma solidna (wózka nie widziałam, ale inne zabawki znam) ale tak - do ew. noszenia za dzieckiem mega nieporęczny, koła plastikowe więc i głośne, i mogą się drzeć szybko, i może się źle prowadzić - w tym naszym piankowe, nie zdzierają się bo jednak wózek z lalką mało ważą, łatwe do czyszczenia (przecieram ściereczką mokrą taką czyszczącą i tyle), a i jak sama mam nieść, to po prostu biorę i tyłem ciągnę. No i smoby jednak plastik, mimo porządności to na spacerze nietrudno o uszkodzenie.[/QUOTE] No właśnie chyba weźmiemy ten co i Wy macie. Strasznie mi się ten plastikowy podoba, ale chyba faktycznie niepraktyczny. Zwłaszcza, że zależy mi aby to był prezent na dłużej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48882047]a reaguje dziecko na imię? słyszy w ogóle? [/QUOTE] Może nie uwierzysz, ale strasznie ciężko mi odpowiedzieć na to proste pytanie. Już dawno o nim Wam pisałam, że niepokoje się. Na imię reaguje, ale chyba nie zawsze. Mam wrażenie, że on zamyka się w sobie. A ten pisk pojawia się w momentach kiedy za dużo się wokoło dzieje, hałas, dużo osób. Jak przy autyzmie. Niepokoi mnie też fakt, że to dziecko nic nie mówi. Nie chodzi mi tu o zdania czy coś, ale jakieś mama, ba, am czy naśladowanie zwierząt, nic kompltenie. Cisza albo pisk. Ze 2 tyg temu wzięłam książeczkę i siadłam z nim i prosiłam aby pokazał gdzie jest piesek, rybka czy jakie tam zwierzątka były,a ten nic. Zero kontaktu. Dziecko ma 2 lata i 2 miesiące, chyba powinien już coś kojarzyć, pokazać i wogle. Szkoda, że rodzice nie widzą problemu. I tylko twierdzą, że paulina jest tak super rozwinięta, że lepiej niż jej rówieśnicy. JA akurat niczego takiego nie widze. Rozwija się dobrze to fakt, ale przeciętnie jak dla mnie. Nie widzę żeby jakoś wybitnie ponad. |
|
|
|
#2870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48882047]a reaguje dziecko na imię? słyszy w ogóle? Powiem ci, że ja nawet nie o hałas garami się boję, a o to że one np. w trakcie mało delikatnej zabawy się wgniotą. Polecam ci takie - nam służą 3 lata i są niezniszczalnehttp://www.mazakzabawki.pl/product-p...el-garnki.html I bardzo fajnie wyglądają, i wielkość fajna, nie są maleńkie, te w realu i auchan (to jedna firma teraz), te w koszyczku: http://www.auchan.pl/promocje/katalog-zabawki-05-30-11 str. 10 co do filcowych warzyw do krojenia - odradzam, mało wygodne, te z ikei fajnie wyglądają, ale... za miękkie. U nas szał był na warzywa plastikowe to w ogóle jest marka, swoje drewniane zabawki też mają a co chcecie? i jak? ![]() Ewulko, u nas też jelitówkowe sprawyświetnie to wygląda! Meneq, a wy zjawiskowi![/QUOTE] w końcu czuję, że jestem u siebie Natusienka zadowolona tyle ludzi u tesciowej bo przyjechala tez siostra tz z chlopakiem z tesciowa mieszka druga siostra z mezem i dzieckiem a na przeciwko mieszka brat z zona i dziecmi Cytat:
bo myslalam wybrac sie do Poznania do zoo ipalmiarnia do starego bo nowe zostawie na wiosne ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Meneq Mozesz polecic jakas japonska restauracje do ktorej warto pojsc, i posmakowac choc namiastke tego co Ty codziennie zajadasz? ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Wydalam tyle kasy na necie, ze szok a i zmasakrowalam drzwi od auta, z wlasnej glupoty az sie poryczalam no i 300stowki poszlo ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- w biedronce beda fajne garnki dzis przyszly do kocki przyssawki, nie wiem jak ja doczekam do wigilii |
||
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jak fajnie sobie tańczą https://www.facebook.com/video.php?v...43&pnref=story
tylko najpierw trzeba mieć taki tyłek żeby tak wywijać
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Dziekuje za wszystkie mile slowa ![]() sarah nie wiem, czy jeszcze istnieja, ale Goko kolo Starego Browaru w Andersii i Sakana na Krysiewicza? Piekarach? Ogrodowej? (nie pamietam nazwy ulicy; tez blisko browaru, tylko po drugiej stronie). Tyle, ze to namiastka japonskiego smaku. Niestety! Zasada jest taka: dobrze karmia tam, gdzie jedza sami Japonczycy. jaka na Fb tez wstawie ;-) |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno... Yae zasnela wczoraj bez uu i przespala cala noc: 22-5 i wstala ostatecznie o 8. Odnowila sie nadzieja na przespane noce i samoodstawienie.
|
|
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieciekawe mi to wyglada powinni do logopedy i psychologa sie wybrac , a przeciez sa po bilansie 2 latka i o ediatra nic nie zauważył ze cos tu nie tak Cytat:
Powiedzcie mi do tego stolika lego mamut pasuja duplo , nmozna zdjac blat zeby kredkami malowac, my nie mamy jeszcze stolika mielismy w ikei kupic ale bedziemy dopieo w grudniu i tak sobie mysle czy tego nie wziasc
|
|
#2875 |
|
Konto usunięte
|
Mika, tyle, że po pierwsze - bilans 2latka nie jest obowiązkowy, tj. jeśli rodzice nie stawią się, to nikt ich nie ściga. po drugie, mogli nie być jeszcze, bo trzeba do 3mcy po urodzinach robić
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48884499]Mika, tyle, że po pierwsze - bilans 2latka nie jest obowiązkowy, tj. jeśli rodzice nie stawią się, to nikt ich nie ściga. po drugie, mogli nie być jeszcze, bo trzeba do 3mcy po urodzinach robić
O tym ostatnim pomyslalam zwazyla zmierzyla i ok
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
czy tylko ja jeszcze nie mam żadnych prezentów? ![]() nawijko bardzo mi się podoba ten stół ewulko biedna Ania zdrówka! sylwia a miałam nadzieję, że się troszkę poprawiło ze spaniem u Was wytrwałości
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Tż nawet w dobrym stanie wrócił z imprezy ![]() Jutro znów idziemy oglądać mieszkanie ![]() W tym tygodniu mam dwie nocki. Masakra będzie. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- ja też nie mam i jeszcze nawet nie myślałam o tym. Jakoś to nie jest dla mnie priorytet. Kupujemy zawsze drobiazgi. No i robimy tylko prezenty dla dzieci. Sylwietta, biedna Ty. Oby Wam się poprawiło ze spaniem
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-11 o 10:44 |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja też jeszcze nie mam prezentów, na razie robię rozeznanie a zawsze sobie obiecuję, że załatwię to wczesniej, żebym potem na szybko nie musiała kupować; a konczy się zawsze tak samo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

)))
te zestawy garnków też ciekawe. Kupie może znikopis z minnie z tej gazetki, tylko nie wiem czy będzie dobry jakościowo. W ogóle ten zestaw farma z duplo ma ekstra cenę chyba na prezent komuś wezmę bo my już mamy.

)