Rozstanie z facetem XXXII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-11, 09:50   #2881
Viraane
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXII

Why_so spróbuj dac mu przestrzeń, nie wchodź za bardzo na glowe. On sie moze męczyć tym oraz tym, ze ciagle zwracasz mu na coś uwage. Wydaje mi sie, ze zwiazek powinien opierać się na partnerstwie! Jak zauwazy, ze opuściłas to sam zacznie do Ciebie przychodzić i przytulać.
Viraane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:00   #2882
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viraane Pokaż wiadomość
Why_so spróbuj dac mu przestrzeń, nie wchodź za bardzo na glowe. On sie moze męczyć tym oraz tym, ze ciagle zwracasz mu na coś uwage. Wydaje mi sie, ze zwiazek powinien opierać się na partnerstwie! Jak zauwazy, ze opuściłas to sam zacznie do Ciebie przychodzić i przytulać.
Dokladnie tak
Stary 2014-11-11, 10:45   #2883
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Ja przypadkowo kogoś poznałam przez Internet i gadam z tym kimś już chyba 4 godzinę..
Suuper Udana rozmowa jest najważniejsza!! Ja mam jednego kandydata po Eksie, przez przypadek poznanego brata koleżanki. Fajny chłopak, 5 lat starszy ode mnie, robi doktorat z prawa, przystojny, fajnie się z nim rozmawia, wysoki, ciemne włosy, ciemne oczy, nie da się do niczego przyczepić, ale jakoś nie mogę Odmówiłam spotkania, powiedziałam mu, że jestem dopiero co po beznadziejnej relacji, która zmieniła mój światopogląd i potrzebuję czasu dla siebie. Pisze do mnie co jakiś czas smsy, próbuje mnie przekonać, mówi, że poczeka, szkoda mi tego trochę, ale ja nie widzę na to szansy, nie wiem co mi w nim nie pasuje, może tylko to, że nie jest Eksem po prostu
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:56   #2884
All4You
Raczkowanie

Ja się poważnie zastanawiam nad zalogowaniem się na jakimś portalu randkowym jak ochłonę po wczorajszym Jeszcze to do mnie nie dociera W realu mi nie idzie to może wirtualnie się uda Które portale polecacie?
All4You jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:00   #2885
ineedyouu
Raczkowanie

Koleżanka rozstała się z chłopakiem w wakacje a wczoraj do siebie wrócili... życzę im szczęścia ale tak strasznie zazdroszczę...to mnie dobija bo ja nawet nie mogę liczyć na powrót czy cokolwiek z jego strony.
ineedyouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:08   #2886
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ineedyouu Pokaż wiadomość
Koleżanka rozstała się z chłopakiem w wakacje a wczoraj do siebie wrócili... życzę im szczęścia ale tak strasznie zazdroszczę...to mnie dobija bo ja nawet nie mogę liczyć na powrót czy cokolwiek z jego strony.
Ech, znam to Ja wprawdzie już wiem i nie mam nadziei na powrót, ale nie powiem, że nie chciałabym z nim spróbować i walczyć razem ze swoimi problemami. Przynajmniej spróbować, tak na poważnie - bo przez zerwaniem jego "groźby i prośby" nie robiły na mnie wrażenia.. A teraz mam dużą nauczkę.

I ja mam nową współlokatorkę i ona właśnie też niedawno się zeszła z chłopakiem po roku. Mówi, że ona zerwała właśnie przez zazdrość jego, przez pół roku ponad nie mieli ze sobą w ogóle kontaktu i później jakoś zaczęli rozmawiać i ona chciała spróbować znowu..

Jak to usłyszałam to zrobiło mi się dziwnie..
Stary 2014-11-11, 11:11   #2887
ineedyouu
Raczkowanie

Cytat:
Ech, znam to Ja wprawdzie już wiem i nie mam nadziei na powrót, ale nie powiem, że nie chciałabym z nim spróbować i walczyć razem ze swoimi problemami. Przynajmniej spróbować, tak na poważnie - bo przez zerwaniem jego "groźby i prośby" nie robiły na mnie wrażenia.. A teraz mam dużą nauczkę.

I ja mam nową współlokatorkę i ona właśnie też niedawno się zeszła z chłopakiem po roku. Mówi, że ona zerwała właśnie przez zazdrość jego, przez pół roku ponad nie mieli ze sobą w ogóle kontaktu i później jakoś zaczęli rozmawiać i ona chciała spróbować znowu..

Jak to usłyszałam to zrobiło mi się dziwnie..

wiem...takie głupie uczucie jak sobie pomyślisz, że może wy za rok też się zejdziecie...Ja nie chcę przez rok czy ileś siedzieć bezczynnie i łudzić sie że może sie zejdziemy bo ''tamci '' się zeszli...
A najlepsze by było gdybym ja czekała a on by sobie znalazł nową

W trudnych chwilach przypominam sobie te momenty kiedy nie miałam w nim wsparcia, żadnej czułości czy czegokolwiek...Pamiętam jak siedzielismy w kinie i złapałam go za rękę...w sumie ja go za tą rękę trzymałam a on sprawiał wrażenie jakby ogóle nie wiedział co ja robię i o co mi biega ? trzymałam moją dłoń na jego a on nawet mnie nie ścisnął, po prostu zero reakcji/...

Edytowane przez ineedyouu
Czas edycji: 2014-11-11 o 11:15
Stary 2014-11-11, 11:13   #2888
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak samo Moja koleżanka np. rozstała się ze swoim na 3 mies., a potem się nagle odezwał, ona już nic od niego nie chciała, unikała go...ale tak chodził za nią, chodził i sobie wychodził, teraz są razem do dzisiaj Wszędzie jakieś chociaż szczątki miłości, tylko mnie Eks potraktował jak szma...;( Niedobrze, zaraz zacznę dzień od doła.....
59948cd2ebf6af35ac1fc5fcbd1b9d76a13fc081_60625bf257f97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:14   #2889
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem...takie głupie uczucie jak sobie pomyślisz, że może wy za rok też się zejdziecie...Ja nie chcę przez rok czy ileś siedzieć bezczynnie i łudzić sie że może sie zejdziemy bo ''tamci '' się zeszli...
A najlepsze by było gdybym ja czekała a on by sobie znalazł nową
Ja też nie, nawet nie pomyślałam, że mogę się z eksem zejść po roku. Wiem, że to się nie stanie nigdy. Jestem tego pewna jak już niczego w życiu

Ale chyba też nie potrafię budować szczęścia z kimś innym, bo bardzo dystansuję się i obawiam. Chyba potrzebuję jeszcze samotności.
Stary 2014-11-11, 11:18   #2890
All4You
Raczkowanie

Cytat:
Ja też nie, nawet nie pomyślałam, że mogę się z eksem zejść po roku. Wiem, że to się nie stanie nigdy. Jestem tego pewna jak już niczego w życiu

Ale chyba też nie potrafię budować szczęścia z kimś innym, bo bardzo dystansuję się i obawiam. Chyba potrzebuję jeszcze samotności.
Dokładnie, rozstanie trzeba przez jakiś czas samemu odchorować. Najgorzej jak ktoś ma w sobie duże pokłady ciepła i miłości jak ja. Wtedy samotność jest najgorsza.
Stary 2014-11-11, 11:30   #2891
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez All4You Pokaż wiadomość
Dokładnie, rozstanie trzeba przez jakiś czas samemu odchorować. Najgorzej jak ktoś ma w sobie duże pokłady ciepła i miłości jak ja. Wtedy samotność jest najgorsza.
Samotność jest najgorsza, ale trzeba stawić jej czoła. Słyszałam gdzieś cytat, że "jeśli Ty nie umiesz być szczęśliwa ze sobą, to kto będzie umiał być szczęśliwy z Tobą?".
Stary 2014-11-11, 11:31   #2892
ineedyouu
Raczkowanie

mam dzisiaj jakiś dzień przypominania sobie czym eks mnie zranił i jakoś mi tak lepiej gdy sobie o tym wszystkim przypomnę...
Stary 2014-11-11, 11:32   #2893
She is pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że robiłam tarota na wzajemne uczucia na jeden miesiąc i wszystko się zgadza. Znaczy weryfikowalne jest dla mnie tylko z mojej strony, bo go nie zapytam Teraz zrobiłam na kolejny miesiąc i karty pokazują mi dokładanie to, co już przeczuwam, że następne tygodnie będą dla mnie decydujące w uwolnieniu się Jak już przestanę je stawiać na niego, to w ogóle będzie znaczyć, że jestem wyleczona.
Coraz częściej chodzi mi po głowie, że chcę się znowu zakochać...
Umiesz stawiać tarota? Nie boisz się?

Cytat:
Ja miałam nawet chęć iść do wróżki ale trochę się boje, że powie mi coś czego nie chciałabym usłyszeć
Ja właśnie dałam się kiedyś zmanipulować sobą takiej jednej pani od kart i cóż, właśnie kilka dni temu uświadomiłam sobie, że być może i dlatego tak wkopałam się w ten związek, chciałam, żeby był na całe życie!

Cytat:
Mi jest najcięzej gdy widze go na fb...nie siedzi często więc nawet nie wyłączałam go z czatu, jednak czasem się pojawia i wtedy mi tak smutno że juz do mnie nie napisze, wyobrażam sb wtedy że pewnie pisze i flirtuje z innymi a mnie nawet nie zauważa...czasami mam taką chęć zapytać jego znajomych co u niego słychać, czy mówi o mnie, czy wspomina...ale wiem że dowiedział by sie o tym. Najgorzej jest jak się słyszy o tych wszystkich szczęśliwych parach, albo tych którzy się zeszli po jakimś czasie to tak dobija...on na pewno do mnie nie wróci , jestem tego pewna ale chciałabym chociaż wiedzieć że żałuje...
Cytat:
Napisane przez smitten Pokaż wiadomość
Mi też jest źle gdy jest i do mnie nie pisze...a że nie jest typem imprezowicza to wieczorami jest praktycznie zawsze, bo wcześniej to praca, siłownia itp..
Zastanawiam się wciąż, czy po prostu coś ogląda..czy może gada z kims? Czasami mi smutno...bo my nie potrafiliśmy bez kontaktu wytrzymać ani jednego dnia przez cały nasz związek, a nawet i przed... Kiedyś nie do pomyślenia było, że mam z nim DZIEN nie rozmawiać a teraz? ehhh ciekawa jestem czy teskni...aż zaczełam sobie wmawiać, że może on czeka, aż ja napisze, bo on zrobił to 4 razy a ja ani razu...ale niestety nie mogę tego zrobić, bo co mi to da xD wolałabym mieć satysfakcje że on wypisuje
U mnie dokładnie to samo. On w ogóle ostatnio rzadko wchodzi, jak wejdzie to góra na 5 minut i znika. Ciekawe kim/czym jest zajęty, bo zazwyczaj po pracy często siedział. A z drugiej strony jak go widzę dostępnego i do mnie nie pisze, robi mi się przykro. (tak wiem, co trzeba zrobić wyłączyć czat, ale za miękka jestem:P) Mam ochotę go ochrzanić za to, że mnie olał, ale wiem, że on by ze mnie wtedy zadrwił i by mnie bolało jeszcze gorzej niż teraz.

Znów problem z płaczem, wczoraj przed pracą chciało mi się płakać, ale nie mogłam, bo nie chciałam iść do pracy z czerwonymi oczami, a dziś nic...jestem raczej wściekła. Znów pójdę na spacer.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Mój mówił do mnie Milady... Do tej pory cierpię słysząc to słowo

Ja studiuję resocjalizację i mój były ćpa.. nie da mu się pomóc.
Mój My Lady. A poprzedni Serduszko - do dziś mi niedobrze, jak widzę ten jogurt w sklepie
She is pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:37   #2894
All4You
Raczkowanie

Ja za to byłam sówcią :p Chyba nie będę mogła patrzeć przez jakiś czas na sowy choć to takie urocze stworzonka

Usunęłam J ze znajomych na facebooku. Nasze rozmowy też. Nie mogę się tylko przełamać, żeby skasować jego numer i smsy.

Edytowane przez All4You
Czas edycji: 2014-11-11 o 11:39
Stary 2014-11-11, 12:16   #2895
Gosiuch
Rozeznanie

Jak dzisiaj nastroje?

Lalka Bolesława Prusa

Koniec zakrętów. Wychodzę na prostą.
Gosiuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 12:18   #2896
All4You
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiuch Pokaż wiadomość
Jak dzisiaj nastroje?
Fatalnie
Stary 2014-11-11, 12:25   #2897
Gosiuch
Rozeznanie

Ja właśnie słucham tego i wydzieram się "F... you"
Pomaga

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-11, 12:27   #2898
mandragona
Marudziara

Największą tragedią kobiety jest bycie z mężczyzną, który chciał w życiu czegoś innego.
Jeśli w tej chwili jesteś z kimś, kto jest z tobą na pół gwizdka, pieprz to.
Jeśli w tej chwili budzisz się obok kogoś, kto nie wskoczyłby za tobą w ogień, pieprz to.
Jeśli klękasz przed człowiekiem, który tylko w tym momencie szanuje cię najbardziej, pieprz to.
Jeśli spotykasz się z kimś, kto nie wie, dlaczego spotyka się z tobą, pieprz to.
Jeśli wybrałaś kogoś, kto w każdej sekundzie swojego życia nie potrafi krzyknąć: tak, to ona! - pieprz to.
Jeśli on nie potrafi cię zapewnić, że wyrwałby sobie serce dla ciebie, pieprz to.
Albo nie narzekaj, że zamiast bajki masz tylko fosę i tępego krokodyla.

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 12:32   #2899
All4You
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie słucham tego i wydzieram się "F... you"
Pomaga
Ja będę cały dzień leżeć w łóżku i ryczeć. Wolę dzisiaj się wyryczeć, bo jutro trzeba jakoś na uczelni funkcjonować. Chociaż i tak to będzie graniczyło z cudem. Ale co się dziwić, jak to wszystko było wczoraj.

Edytowane przez All4You
Czas edycji: 2014-11-11 o 12:34
Stary 2014-11-11, 12:35   #2900
She is pink
Raczkowanie

Ja idę zaraz na długi spacer, mam ponad 6 km w jedną stronę. Mój Eks dziś w pracy, a plan był nawet taki, że miałam go dziś odwiedzić, ale mnie olał. Widocznie pisał z grzeczności, bo nie chciał wyjść na drania, który mnie wykorzystał i porzucił. Pewnie nawet nie domyśla się, że ja potraktowałam to co on robi jako olewanie i właśnie jako brak grzeczności.
She is pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 12:45   #2901
avney
Raczkowanie

Mój były się odezwał. Napisał jak gdyby nigdy nic, że źle się czuję. Odpisałam mu po godzinie, żeby nie myślał sobie, że nie mam nic innego do roboty, tylko czekam na jakąkolwiek wiadomość od niego. A tak właśnie chyba jest -,-. Spytałam chłodno ,, A co Ci?", odpisał, że ma gorączkę, boli go brzuch i w dodatku nie wie co z nami dalej będzie. Odpisałam ,,A co ma być skoro nie dojrzałeś do rozmawiania o problemach, a zamiast tego wolisz chować głowę w piasek.

I standardowo mój kochany struś nagle ucichł. A gdy spytałam parę godzin później jak się czuje (z ciekawości, czy rzeczywiście unika tematu poważnych rozmów i odpisze na sms) oczywiście odpisał, że nadal źle się czuje. Wtedy spytał się co wczoraj robiłam, odpowiedziałam i spytałam o to samo. I cisza. Brak słow. Strasznie się męczę ...

I tak oto pięknie rozpoczął się mój dzień. W dodatku żadnych planów na dziś. A Wy jak wypełniacie dzisiejszy? Jak się macie?
avney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:01   #2902
Gosiuch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez All4You Pokaż wiadomość
Ja będę cały dzień leżeć w łóżku i ryczeć. Wolę dzisiaj się wyryczeć, bo jutro trzeba jakoś na uczelni funkcjonować. Chociaż i tak to będzie graniczyło z cudem. Ale co się dziwić, jak to wszystko było wczoraj.
Kochana, nie zakładaj sobie od razu negatywnych scenariuszy bo wtedy na pewno się sprawdzą Wiem że jest Ci ciężko, ale dasz radę!
Pamiętam jak ledwo co trzymałam się kiedyś na wykładzie bo akurat dotyczył prawa małżeńskiego... Cudowny temat dla kogoś kogo właśnie porzucił facet
Cytat:
Napisane przez She is pink Pokaż wiadomość
Ja idę zaraz na długi spacer, mam ponad 6 km w jedną stronę. Mój Eks dziś w pracy, a plan był nawet taki, że miałam go dziś odwiedzić, ale mnie olał. Widocznie pisał z grzeczności, bo nie chciał wyjść na drania, który mnie wykorzystał i porzucił. Pewnie nawet nie domyśla się, że ja potraktowałam to co on robi jako olewanie i właśnie jako brak grzeczności.
Sama myślałam o tym, żeby sobie trochę pobiegać, ale chyba jednak poćwiczę sobie jak zwykle wieczorem w domu Zresztą właśnie tańczę sobie po pokoju, więc cardio na dziś mam zaliczone

A po co miałabyś odwiedzać eksa w pracy?

Cytat:
Napisane przez avney Pokaż wiadomość
Mój były się odezwał. Napisał jak gdyby nigdy nic, że źle się czuję. Odpisałam mu po godzinie, żeby nie myślał sobie, że nie mam nic innego do roboty, tylko czekam na jakąkolwiek wiadomość od niego. A tak właśnie chyba jest -,-. Spytałam chłodno ,, A co Ci?", odpisał, że ma gorączkę, boli go brzuch i w dodatku nie wie co z nami dalej będzie. Odpisałam ,,A co ma być skoro nie dojrzałeś do rozmawiania o problemach, a zamiast tego wolisz chować głowę w piasek.

I standardowo mój kochany struś nagle ucichł. A gdy spytałam parę godzin później jak się czuje (z ciekawości, czy rzeczywiście unika tematu poważnych rozmów i odpisze na sms) oczywiście odpisał, że nadal źle się czuje. Wtedy spytał się co wczoraj robiłam, odpowiedziałam i spytałam o to samo. I cisza. Brak słow. Strasznie się męczę ...

I tak oto pięknie rozpoczął się mój dzień. W dodatku żadnych planów na dziś. A Wy jak wypełniacie dzisiejszy? Jak się macie?
Po co w ogóle z nim piszesz i wdajesz się z nim w rozmowę. To Ci na pewno nie pomoże. Niech się misiaczek sam męczy z chorobą, skoro nie chce być z Tobą.

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-11, 13:05   #2903
Ma Rysia
Raczkowanie

Dziewczyny ja to kiedyś nawet stosowałam PRAWO PRZYCIĄGANIA myślałam, że to bzdury ale fakt faktem udało się. Do mnie też ex się odezwał, zapytał się po co mi było te usuwanie z fejsa jak i tak wchodzę pewnie na jego profil i obserwuje..taki pewny siebie. Zastanawiam się czy odpisywać czy nie..
Ma Rysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:06   #2904
All4You
Raczkowanie

Cytat:

Prawie jak mój J. Właśnie przez jego chowanie głowy w piasek wczoraj wszystko trafiło. Na dodatek się dowiedziałam, że znajomym mówił różne wersje naszej wczorajszej rozmowy. Robi się ciekawie....

Jakbym czytała o J. Nasz związek się rozwalił przez jego chowanie głowy w piasek. Najlepsze, że właśnie napisała do mnie nasza wspólna znajoma i się dowiedziałam, że J im wczoraj powiedział, że jeszcze będzie ze mną rozmawiał. Zaczyna się ciekawie....
Stary 2014-11-11, 13:14   #2905
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Czemu się rozstali? Czemu do siebie wrócili? Co nie grało w ich relacji?

Znam udane powroty, ale najczęściej jednak kompletnie nie warto do siebie wracać.
Cytat:

Chciał porozmawiać o tym, jakim to biednym jest misiem, a Ty mu każesz myśleć. O, Ty niedobra

Struś to bardzo dobre określenie. Tylko czemu dla Ciebie nie jest to dowód na to, jak mało jest wart?
Cytat:
Napisane przez Ma Rysia Pokaż wiadomość
Do mnie też ex się odezwał, zapytał się po co mi było te usuwanie z fejsa jak i tak wchodzę pewnie na jego profil i obserwuje..taki pewny siebie. Zastanawiam się czy odpisywać czy nie..
Nie odpisuj. A co będziesz się wdawać w pyskówki z dzieciakiem...
Stary 2014-11-11, 13:24   #2906
ineedyouu
Raczkowanie

Do wszystkich się odzywają byli, a ja mam wrażenie, że mój były to już dawno o mnie zapomniał i zyje sobie szczęśliwy być może z jakąś nową dziunią
Stary 2014-11-11, 13:29   #2907
Gosiuch
Rozeznanie

Cytat:
Do wszystkich się odzywają byli, a ja mam wrażenie, że mój były to już dawno o mnie zapomniał i zyje sobie szczęśliwy być może z jakąś nową dziunią
Do mnie mój się nie odzywa

Lalka Bolesława Prusa

Stary 2014-11-11, 13:31   #2908
ineedyouu
Raczkowanie

Cytat:
Do mnie mój się nie odzywa

U mnie cisza od prawie 2 miesięcy z jednej strony to dobrze bo łatwiej mi się pozbierać a z drugiej chciałabym żeby napisał ,zadzwonił, cokolwiek żeby wiedzieć, że załuje...
Stary 2014-11-11, 13:36   #2909
Fortuna1
Zakorzenienie

[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48886279]Samotność jest najgorsza, ale trzeba stawić jej czoła. Słyszałam gdzieś cytat, że "jeśli Ty nie umiesz być szczęśliwa ze sobą, to kto będzie umiał być szczęśliwy z Tobą?".[/QUOTE]

Dokladnie. Nie da sie stworzyc jakiegokolwiek udanego zwiazku jesli jeden z partnerow nie kocha siebie samego. Jak widze wiele dziewczyn tu piszacych wlasnie ma problemy z poczuciem niskiej wartosci, przez co ich zwiazki sa toksyczne
Stary 2014-11-11, 13:38   #2910
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, mój też już mnie nie zna od dawna. Nie napisał od rozstania ani razu Tyle dla niego znaczyłam, co zeszłoroczny śnieg

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości