|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Why_so spróbuj dac mu przestrzeń, nie wchodź za bardzo na glowe. On sie moze męczyć tym oraz tym, ze ciagle zwracasz mu na coś uwage. Wydaje mi sie, ze zwiazek powinien opierać się na partnerstwie! Jak zauwazy, ze opuściłas to sam zacznie do Ciebie przychodzić i przytulać.
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2883 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Udana rozmowa jest najważniejsza!! Ja mam jednego kandydata po Eksie, przez przypadek poznanego brata koleżanki. Fajny chłopak, 5 lat starszy ode mnie, robi doktorat z prawa, przystojny, fajnie się z nim rozmawia, wysoki, ciemne włosy, ciemne oczy, nie da się do niczego przyczepić, ale jakoś nie mogę Odmówiłam spotkania, powiedziałam mu, że jestem dopiero co po beznadziejnej relacji, która zmieniła mój światopogląd i potrzebuję czasu dla siebie. Pisze do mnie co jakiś czas smsy, próbuje mnie przekonać, mówi, że poczeka, szkoda mi tego trochę, ale ja nie widzę na to szansy, nie wiem co mi w nim nie pasuje, może tylko to, że nie jest Eksem po prostu
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Ja się poważnie zastanawiam nad zalogowaniem się na jakimś portalu randkowym jak ochłonę po wczorajszym
Jeszcze to do mnie nie dociera W realu mi nie idzie to może wirtualnie się uda Które portale polecacie?
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka rozstała się z chłopakiem w wakacje a wczoraj do siebie wrócili... życzę im szczęścia ale tak strasznie zazdroszczę...to mnie dobija bo ja nawet nie mogę liczyć na powrót czy cokolwiek z jego strony.
|
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wprawdzie już wiem i nie mam nadziei na powrót, ale nie powiem, że nie chciałabym z nim spróbować i walczyć razem ze swoimi problemami. Przynajmniej spróbować, tak na poważnie - bo przez zerwaniem jego "groźby i prośby" nie robiły na mnie wrażenia.. A teraz mam dużą nauczkę.I ja mam nową współlokatorkę i ona właśnie też niedawno się zeszła z chłopakiem po roku. Mówi, że ona zerwała właśnie przez zazdrość jego, przez pół roku ponad nie mieli ze sobą w ogóle kontaktu i później jakoś zaczęli rozmawiać i ona chciała spróbować znowu.. ![]() Jak to usłyszałam to zrobiło mi się dziwnie..
|
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem...takie głupie uczucie jak sobie pomyślisz, że może wy za rok też się zejdziecie...Ja nie chcę przez rok czy ileś siedzieć bezczynnie i łudzić sie że może sie zejdziemy bo ''tamci '' się zeszli... A najlepsze by było gdybym ja czekała a on by sobie znalazł nową ![]() W trudnych chwilach przypominam sobie te momenty kiedy nie miałam w nim wsparcia, żadnej czułości czy czegokolwiek...Pamiętam jak siedzielismy w kinie i złapałam go za rękę...w sumie ja go za tą rękę trzymałam a on sprawiał wrażenie jakby ogóle nie wiedział co ja robię i o co mi biega ? trzymałam moją dłoń na jego a on nawet mnie nie ścisnął, po prostu zero reakcji/... Edytowane przez ineedyouu Czas edycji: 2014-11-11 o 11:15 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja koleżanka np. rozstała się ze swoim na 3 mies., a potem się nagle odezwał, ona już nic od niego nie chciała, unikała go...ale tak chodził za nią, chodził i sobie wychodził, teraz są razem do dzisiaj Wszędzie jakieś chociaż szczątki miłości, tylko mnie Eks potraktował jak szma...;( Niedobrze, zaraz zacznę dzień od doła.....
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba też nie potrafię budować szczęścia z kimś innym, bo bardzo dystansuję się i obawiam. Chyba potrzebuję jeszcze samotności.
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Samotność jest najgorsza, ale trzeba stawić jej czoła. Słyszałam gdzieś cytat, że "jeśli Ty nie umiesz być szczęśliwa ze sobą, to kto będzie umiał być szczęśliwy z Tobą?".
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
mam dzisiaj jakiś dzień przypominania sobie czym eks mnie zranił i jakoś mi tak lepiej gdy sobie o tym wszystkim przypomnę...
|
|
|
|
#2893 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znów problem z płaczem, wczoraj przed pracą chciało mi się płakać, ale nie mogłam, bo nie chciałam iść do pracy z czerwonymi oczami, a dziś nic...jestem raczej wściekła. Znów pójdę na spacer. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Ja za to byłam sówcią :p Chyba nie będę mogła patrzeć przez jakiś czas na sowy choć to takie urocze stworzonka
![]() Usunęłam J ze znajomych na facebooku. Nasze rozmowy też. Nie mogę się tylko przełamać, żeby skasować jego numer i smsy. Edytowane przez All4You Czas edycji: 2014-11-11 o 11:39 |
|
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
Jak dzisiaj nastroje?
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie słucham tego i wydzieram się "F... you"
![]() Pomaga
|
|
#2898 |
|
Marudziara
|
Największą tragedią kobiety jest bycie z mężczyzną, który chciał w życiu czegoś innego.
Jeśli w tej chwili jesteś z kimś, kto jest z tobą na pół gwizdka, pieprz to. Jeśli w tej chwili budzisz się obok kogoś, kto nie wskoczyłby za tobą w ogień, pieprz to. Jeśli klękasz przed człowiekiem, który tylko w tym momencie szanuje cię najbardziej, pieprz to. Jeśli spotykasz się z kimś, kto nie wie, dlaczego spotyka się z tobą, pieprz to. Jeśli wybrałaś kogoś, kto w każdej sekundzie swojego życia nie potrafi krzyknąć: tak, to ona! - pieprz to. Jeśli on nie potrafi cię zapewnić, że wyrwałby sobie serce dla ciebie, pieprz to. Albo nie narzekaj, że zamiast bajki masz tylko fosę i tępego krokodyla.
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę cały dzień leżeć w łóżku i ryczeć. Wolę dzisiaj się wyryczeć, bo jutro trzeba jakoś na uczelni funkcjonować. Chociaż i tak to będzie graniczyło z cudem. Ale co się dziwić, jak to wszystko było wczoraj.
Edytowane przez All4You Czas edycji: 2014-11-11 o 12:34 |
|
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę zaraz na długi spacer, mam ponad 6 km w jedną stronę. Mój Eks dziś w pracy, a plan był nawet taki, że miałam go dziś odwiedzić, ale mnie olał. Widocznie pisał z grzeczności, bo nie chciał wyjść na drania, który mnie wykorzystał i porzucił. Pewnie nawet nie domyśla się, że ja potraktowałam to co on robi jako olewanie i właśnie jako brak grzeczności.
|
|
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Mój były się odezwał. Napisał jak gdyby nigdy nic, że źle się czuję. Odpisałam mu po godzinie, żeby nie myślał sobie, że nie mam nic innego do roboty, tylko czekam na jakąkolwiek wiadomość od niego. A tak właśnie chyba jest -,-. Spytałam chłodno ,, A co Ci?", odpisał, że ma gorączkę, boli go brzuch i w dodatku nie wie co z nami dalej będzie. Odpisałam ,,A co ma być skoro nie dojrzałeś do rozmawiania o problemach, a zamiast tego wolisz chować głowę w piasek.
I standardowo mój kochany struś nagle ucichł. A gdy spytałam parę godzin później jak się czuje (z ciekawości, czy rzeczywiście unika tematu poważnych rozmów i odpisze na sms) oczywiście odpisał, że nadal źle się czuje. Wtedy spytał się co wczoraj robiłam, odpowiedziałam i spytałam o to samo. I cisza. Brak słow. Strasznie się męczę ... I tak oto pięknie rozpoczął się mój dzień. W dodatku żadnych planów na dziś. A Wy jak wypełniacie dzisiejszy? Jak się macie? |
|
|
|
#2902 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem że jest Ci ciężko, ale dasz radę!Pamiętam jak ledwo co trzymałam się kiedyś na wykładzie bo akurat dotyczył prawa małżeńskiego... Cudowny temat dla kogoś kogo właśnie porzucił facet ![]() Cytat:
Zresztą właśnie tańczę sobie po pokoju, więc cardio na dziś mam zaliczone ![]() A po co miałabyś odwiedzać eksa w pracy? Cytat:
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja to kiedyś nawet stosowałam PRAWO PRZYCIĄGANIA myślałam, że to bzdury ale fakt faktem udało się. Do mnie też ex się odezwał, zapytał się po co mi było te usuwanie z fejsa jak i tak wchodzę pewnie na jego profil i obserwuje..taki pewny siebie. Zastanawiam się czy odpisywać czy nie..
|
|
|
|
#2904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Znam udane powroty, ale najczęściej jednak kompletnie nie warto do siebie wracać. Cytat:
![]() Struś to bardzo dobre określenie. Tylko czemu dla Ciebie nie jest to dowód na to, jak mało jest wart? Nie odpisuj. A co będziesz się wdawać w pyskówki z dzieciakiem...
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Do wszystkich się odzywają byli, a ja mam wrażenie, że mój były to już dawno o mnie zapomniał i zyje sobie szczęśliwy być może z jakąś nową dziunią
|
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48886279]Samotność jest najgorsza, ale trzeba stawić jej czoła. Słyszałam gdzieś cytat, że "jeśli Ty nie umiesz być szczęśliwa ze sobą, to kto będzie umiał być szczęśliwy z Tobą?".[/QUOTE]
Dokladnie. Nie da sie stworzyc jakiegokolwiek udanego zwiazku jesli jeden z partnerow nie kocha siebie samego. Jak widze wiele dziewczyn tu piszacych wlasnie ma problemy z poczuciem niskiej wartosci, przez co ich zwiazki sa toksyczne
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle dla niego znaczyłam, co zeszłoroczny śnieg
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Odmówiłam spotkania, powiedziałam mu, że jestem dopiero co po beznadziejnej relacji, która zmieniła mój światopogląd i potrzebuję czasu dla siebie. Pisze do mnie co jakiś czas smsy, próbuje mnie przekonać, mówi, że poczeka, szkoda mi tego trochę, ale ja nie widzę na to szansy, nie wiem co mi w nim nie pasuje, może tylko to, że nie jest Eksem po prostu
Ja wprawdzie już wiem i nie mam nadziei na powrót, ale nie powiem, że nie chciałabym z nim spróbować i walczyć razem ze swoimi problemami. Przynajmniej spróbować, tak na poważnie - bo przez zerwaniem jego "groźby i prośby" nie robiły na mnie wrażenia.. A teraz mam dużą nauczkę.

Teraz zrobiłam na kolejny miesiąc i karty pokazują mi dokładanie to, co już przeczuwam, że następne tygodnie będą dla mnie decydujące w uwolnieniu się
to tak dobija...on na pewno do mnie nie wróci , jestem tego pewna ale chciałabym chociaż wiedzieć że żałuje...

Wiem że jest Ci ciężko, ale dasz radę!