|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Konto usunięte
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
lee_monko, miło mi, ze się cieszysz
![]() Isani - tak się zastanawiałam, gdzieś się ukryła, łobuzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4870124]
Isani - tak się zastanawiałam, gdzieś się ukryła, łobuzie? ![]() Szaja,za kotarą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Konto usunięte
|
No. Tylko ci czubki butów wystawały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Właśnie kilka dni temu wróciłam z 2-tygodniowego pobytu nad morzem, gdzie udało mi się tym razem wykulać mnóstwo korali. Teraz sukcesywnie dobieram je w całość. Niesmiało się Wam pochwalę kilkoma nowościami. Żeby nie zasmiecać wątku resztę nowych prac wrzuciłam do swojej galerii (link poniżej). Zapraszam serdecznie i pozdrawiam ciepło ![]()
#2045 |
Raczkowanie
|
I jeszcze...
#2046 |
Konto usunięte
|
Juz nacieszyłam oczy w galerii, świetne prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Mandalla
![]() ![]() jakiego lakieru używacie do fimo? Byłam parę dni temu w Empiku w Gda ale nie było tego lakieru do fimo ani drucika rayhera posrebrzanego :/. Mam lakier http://www.creativehobby.pl/product_...products_id=59 jedwabiście matowy Nerchau ale wydaje mi się, że do fimo jest za miękki. Lakier do paznokci jest twardy i może być ale za to daje połysk a nie chcę żeby niektóre kulki fimowe tak błyszczały. |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4872141]Juz nacieszyłam oczy w galerii, świetne prace
![]() Dziękuję ![]() Mam jeszcze przynajmniej kilkanaście naszyjników do złożenia... Wszystko piętrzy się w moim warsztatowym kąciku i czeka na nocne Polki dłubaniny ![]() A jak sprawuje się Twoja maszynka do makaronu? Moja, stara i zużyta ledwo już zipie, obawiam się, że to kwestia tygodni i wyda ostatnie tchnienie (przynajmniej wskazuje na to jej popiskiwanie i zgrzytanie podczas pracy). Przymierzam się do kupna czegoś lepszego.
#2049 |
Rozeznanie
|
Mandalaa- zatkało mnie... to jest boskie! Masz świetne poczucie koloru jesli mozna to tak ująć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Konto usunięte
|
Mandalo - maszynka super, ciagle w użyciu, za to już prawie całkiem szczypce rozwaliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Przyczajenie
|
Mandalaa - galeria pokazna, jest co poogladac i powzdychac (wzdychanie typu: ooch, aach ...) Badz pewna, jeszcze nie raz zagladne.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Zadomowienie
|
OOOOOOOO
prawie spadałam z krzesła,powiem szczerze,że podnosisz mi zawsze poprzeczke do góry zanim cos zrobię ![]() pytanie jak to jest ,że ta twoja luka-koło jest takie równiutkie i dziurka w środku tez a 2 pytaniete beczułki tez z modelinki są? 3-jak to jest,że nie widać łączeń,mi się udaje tylko na czarnej,inne gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Konto usunięte
|
Isani, Mandala pisała kiedyś, ze narzędzia kupowała ze Stanów: różne blaszki, kształtki - i dlatego wychodzą jej takie piękne równości. Niestety, w Poslce raczej nie do kupienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4875914]Isani, Mandala pisała kiedyś, ze narzędzia kupowała ze Stanów: różne blaszki, kształtki - i dlatego wychodzą jej takie piękne równości. Niestety, w Poslce raczej nie do kupienia
![]() Buuuuuuuuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Przyczajenie
|
hej, czym sie lakieruje fimo?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Konto usunięte
|
Jak przeczytasz cały wątek od początku, to na pewno się dowiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zadomowienie
|
Ja maluję lakierem bezbarwnym do paznokci.One mają różne konsystencje,różny czas zasychania,więc musisz sama potestować.
Istnieją podobno tez jakieś specjalne lakiery do Fimo ale nieuzywam więc cięzko mi się wypowiadać. niestety u mojej kolezanki wystapił jakis dziwny efekt-kolczyki jej się zaczęły kleić.Ja niezauwazyłam nic takiego w tych które mam w domu i w tych ,które nosiłam.Pewno jest to jakiś pierwszy efekt uboczny :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Rozeznanie
|
heh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz odpowiadam na pytania: 1. Koła wycinam foremkami (rzeczywiście, jak pisała Szaja, kupowałam formy w Stanach, ale akurat formy kół są dostępne w Polsce - te do ciastek sprawdzają się bez problemu, natomiast dziurkę w środku można wycinać np. skuwką od flamastra, długopisu tudzież innym narzędziem o idealnym przekroju koła- spróbuj. Potem tylko szlif papierkiem ściernym o odpowiedniej grubości i jest ładny efekt) 2. Nie wiem o jakie beczułki pytasz. Jeśli o te korale, jak ja to mówię "zwijane" (np. te beżowe czy trzy kolory) to owszem - sama je robię (wiem, że są podobne wytaczane z drewna). A jeśli chodzi Ci o inne to pytaj ponownie... ![]() 3. Łączeń nie widać, bo kulam do bólu ![]() Na początku często poprzestawałam zbyt wcześnie i widać było łączenia. Teraz staram się ugniatać, spłaszczać, wygładzać tak długo aż będę pewna, że wszystko jest zadowalające. Wychodzę z założenia, że lepiej zrobić mniej a dokładniej, choć oczywiście zdarza mi się czasem tu i ówdzie coś spartaczyć... Wszak to tylko ręce, nie maszyna ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło ![]()
![]() |
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Konto usunięte
|
Nie dopowiadaj soeibe tego, czego nikt nie powiedział, Isani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
Isani, chyba nie jesteś zmartwiona tą opinią? Moja - mówię szczerze - jest nacechowana jak najbardziej pozytywnie. Tu nie chodzi o fakt, że Twoje liście są wykonane niechlujne (bo chyba takie są Twoje obawy, niesłuszne zresztą), ale raczej o fakt, że nie są regularne, co daje efekt większej naturalności. To chyba nie jest powód do smutku?
![]()
![]() |
#2064 |
Przyczajenie
|
hejka, to ja ma trzy pytania do Mandaly
1. jak robisz te idealne kulki? Kulasz czy wyklejasz i po tem kulasz? np. w rachel, moim zdaniem te kwiatki to by się nieźle zniekształciły. 2.od kiedy w tym siedzisz bo ja od 3 dni ![]() 3.skad bierzesz rózne zawieszki na te korale? Ja kupowalam sznurki i oddzielnie zamknięcia albo żyłki z zamknieciami i przekładałam- wcześniej robiłam korale z kupnych ale kiepski wybór jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, przeczytaj cały wątek! I dodatkowo wątek dla totalnie zielonych. Znajdziesz odpowiedzi. BTW, chyba widać, że Mandala zajmuje się fimowaniem dłuzej, niz 3 dni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zadomowienie
|
Szaja i Mandalaa-Ahaaaaaaaaa.No tak,bo odbierałam to jako niedbałe.Teraz rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Kochane Dziewczyny
Przeczytałam właśnie cały watek przez który mnie nie było,czyli gdzieś od około połowy maja i...? Okazało sie,że nie tylko mnie odleciała gdzieś ochota i polot.W sumie zrobiłam sobie takie 2 miesięczne wakacje,a myslałam,że to z pół roku było ?!W sumie gorąc robi swoje :/ Ręce w rękawiczkach zaraz po założeniu bardzo się awanturowały.Do tego okazało się,że mam problem z oczami i stwierdziłam-no piękne znalazłam sobie hobby,co wykończyło mi wzrok:/ Odechciało mi sie wtedy wszystkiego. Wyczytałam,że juz w sumie kilka osób zakupiło maszyny ![]() A teraz pytanko,Szaja jak w końcu z tym rollerem jest twoim? Bo juz miałam Ci pisac PW,żebyś mi kupiła ale czytam dalej,że Mandalaa żałuje tegoż zakupu,u ciebie strasznie się klei ten plastik.Czy używacie tego wogóle i polecacie?I też pytanie,jak włożę tam kulkę z oblepionymi kwitakami,to jak niby mam ją przecisnąc przez ten specjalny pierścionek,przeciez zeżre mi wzorek a po drugie jesli juz nawet to pzreciez porościąga mi wzorek.Moja super szklana deska specjalnie zakupiona do modeliny to pomyłka.Modelina przykleja się do niej.Do drewnianej się nieprzykleja ale za to różne drzazgi itp przyklejaja sie do modeliny,na czym wy kluacie,tylko w rękach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zadomowienie
|
J awłasnie robie z tej modeliny,z lasek ale to tam strasznie drogo,bo ja kupuje po 0,60 gr za sztuke i to takie kolory i tyle lasek ile chcę.A tu wyszło po 0,83 i masz takie kolory jakie narzuci ci sprzedający.Żaden interes.
Miałam tu na mysli linka z aukcja allegro gdzie były sprzedawana modelina w kostkach.Link wstawiony jakoś na około 66/65 stronie.chyba :P Edytowane przez Isani Czas edycji: 2007-07-30 o 23:22 Powód: brak cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o twoją maszynkę do makaronu,to powiem ci nieoddawaj juz jej lepiej babci jeśli niechesz niedzielnego rosołu wciagac z modeliną ![]() Ja swoją maszynkę często czyszczę ale zawsze na niej,gdzies w środku w wzakamarku cos zostaje i wyłazi w najmniej oczekiwanym momencie :/ Pozatym niemożesz jej wyparzyć ,bo nie mozna maszynki myć wodą(tak miałam w instrukcji) a zawsze po modelinie jakaś chemia się osadzi na maszynce.Więc ku przestrodze ![]() Lee-monko gdzie moge kupic ta modelinę co ty uzywasz?Seykam,zaintrygow ała mnie ![]() Jeszcze powiedzcie mi czy któras z Was mogłaby mi kupic bociany?Ja jak kupiłam miały żabki i nic z równych loopów.Oczywiście uiszcze opłate z góry ![]() Chyba,że ktos wie gdzie w Łodzi,bo Castoramy i takie tam obeszłam-bez skutku ![]() Edytowane przez Isani Czas edycji: 2007-07-30 o 23:23 Powód: pytanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Konto usunięte
|
Isani, rollera nie kupuj, nie warto
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.