Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 07:46   #331
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez Dafna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!
Marzy mi się płaszcz jak na zdjęciach poniżej - klasyczny, szary z paskiem. Może widziałyście w którymś sklepie podobny?
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się w mohito jest podobny. Też się czaję na taki szlafrokowy Tylko poczekam na wyprzedaże

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, chciałam Wam gorąco podziękować za wątek Dziś byłam w swoim ulubionym lumpeksie i zakupy jakie poczyniłam są po prostu idealne Skupiłam się na samych prostych fasonach, czytałam metki (przy zakupach w lumpeksach zazwyczaj stosowałam taryfę ulgową, bo "to przecież tylko 5/10/15zł" ), wybierałam kolory pasujące do posiadanych rzeczy... Nigdy nie miałam jeszcze tak udanych łupów! Moją perełka jest sweter od -uwaga- Alana Paine'a ze 100% włosia wielbłąda (piękny naturalny beżowo-złotawy odcień camel, w klasyczne warkocze). Do tego kilka dobrych jakościowo sweterków i kardiganów oraz klasyczna czarna sukienka z Tiffi (materiał cudo - mięsista, miękka bawełna, krój też świetny - długi rękaw, przylegająca do ciała i na górze taki duży, luźny kołnierz/golf ).
W sklepach zawsze uważnie kupowałam, w lumpeksach już niekoniecznie ale dzięki Wam i kilku postom na Style Digger wiem, że aby uniknąć chaosu i dojść do upragnionego stanu szafy, każdy jej element musi mieć sens i być "po coś"
Gratuluję łupów!
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z drogerią ezebra? Trafiłam na ich konto na all i mają kosmetyki w baaardzo atrakcyjnych cenach. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma w tym haczyka i produkty są świeże
Ja kiedyś kupowałam u nich Tangle teezery dla koleżanki i przy okazji wrzuciłam sobie do kosztyka jakieś kosmetyki, ale zabij mnie nie pamiętam jakie :/ W każdym razie nie pamiętam, żebym miała później jakieś negatywne odczucia.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 08:44   #332
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z drogerią ezebra? Trafiłam na ich konto na all i mają kosmetyki w baaardzo atrakcyjnych cenach. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma w tym haczyka i produkty są świeże
ja brałam u nich i zawsze wszystko było w porządku i świeże i oryginalne
swoja drogą mają niższe ceny niż promo w Rossmanie
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 10:00   #333
justytynka
Zadomowienie

Rzeczywiście super ta perfumeria. Na przykładzie Healthy Miz zauważyłam, że ceny są o wiele niższe niż na promce w SP! W esklepie 32,99 a w SP 39,00 i to z 40% zniżką!
Stary 2014-11-10, 10:31   #334
a34
Zakorzenienie

No to zbadam kolory w Ross i chyba u nich coś zamówię. Z darmową wysyłką to w ogóle super ceny wychodzą.
Stary 2014-11-10, 11:16   #335
LustForLife
Zadomowienie

Hej! Podczytuje Was jakiś czas i bardzo lubię Wasze dyskusje i porady, więc postanowiłam się odezwać .

Polecam eZebre - swego czasu kupowałam u nich stacjonarnie, później zamawiałam i wszystko ok (oprócz tego, ze faktycznie zdarzało mi się kupić coś totalnie niepotrzebnie, bo fajne, tanie i niedostępne w innych drogeriach).

Kilka stron wcześniej wspominałyście o futrzanych kamizelkach - wczoraj widziałam w Bershce przecenione bodajże z 159 na 89. Przymierzałam i całkiem fajne, ale bałam się, że po 1 to włosie będzie wypadać i będę je miała na wszystkich innych ubraniach, a po 2 czułam się trochę jak jaskiniowiec .

Jeśli chodzi o klasyczny płaszcz to ołaziłam się jak głupia i nigdzie nie mogłam znaleźć ładnego i ciepłego . W końcu zakupiłam z Mango fajny, klasyczny, ale bez domieszki wełny, więc obawiam się, że prędzej czy później będę zmuszona kupić jakąś puchówkę...może doczekam do wyprzedaży w okolicy świąt, a może zima będzie łaskawa, hmm
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 11:43   #336
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Hej! Podczytuje Was jakiś czas i bardzo lubię Wasze dyskusje i porady, więc postanowiłam się odezwać .

Polecam eZebre - swego czasu kupowałam u nich stacjonarnie, później zamawiałam i wszystko ok (oprócz tego, ze faktycznie zdarzało mi się kupić coś totalnie niepotrzebnie, bo fajne, tanie i niedostępne w innych drogeriach).

Kilka stron wcześniej wspominałyście o futrzanych kamizelkach - wczoraj widziałam w Bershce przecenione bodajże z 159 na 89. Przymierzałam i całkiem fajne, ale bałam się, że po 1 to włosie będzie wypadać i będę je miała na wszystkich innych ubraniach, a po 2 czułam się trochę jak jaskiniowiec .

Jeśli chodzi o klasyczny płaszcz to ołaziłam się jak głupia i nigdzie nie mogłam znaleźć ładnego i ciepłego . W końcu zakupiłam z Mango fajny, klasyczny, ale bez domieszki wełny, więc obawiam się, że prędzej czy później będę zmuszona kupić jakąś puchówkę...może doczekam do wyprzedaży w okolicy świąt, a może zima będzie łaskawa, hmm
Witamy!
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 12:40   #337
Ag4
AGA :)

Cytat:
No to zbadam kolory w Ross i chyba u nich coś zamówię. Z darmową wysyłką to w ogóle super ceny wychodzą.
a mają teraz darmową wysyłkę ?

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 12:43   #338
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
a mają teraz darmową wysyłkę ?
Na all jest promocja na darmową wysyłkę https://kupony.allegro.pl/visa/faq#pyt-11
Stary 2014-11-10, 20:30   #339
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
Ooo, a z jakiej linii?
Zalezy mi na oczyszczeniu i wygladzeniu skory twarzy domowymi metodami, ale przy uzyciu kwasow, retinolu i wit. C, wiec szukam intensywnie czegos skutecznego, co dolaczy do pielegnacji Effaclarem Duo+ i Flavo C...

Eh, nie udalo mi sie oprzec pokusie i...kliknelam plaszcz z H&Mu na all
Ale za te cene zal bylo nie kliknac, szczegolnie, ze w sklepie bezskutecznie poszukuje go od mniej wiecej miesiaca (tak sie usprawiedliwiam)
Miałam krem do cery naczynkowej, był swietny.
Kosmetyki do opalania też są super.
Stary 2014-11-10, 21:00   #340
Ciemna163
Kociara

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48863973]a gdzie te zdjęcia? [/QUOTE]
chciałam teraz dodać, ale nie chce mi dodać zdjęć :/ Jestem na długi weekend na wsi i mamy tu słaby internet :/
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 01:27   #341
aaricia8
Zakorzenienie

Zamówiłam swetry tu: https://www.woolovers.com jestem bardzo ciekawa jakości.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:31   #342
user_k
Zakorzenienie

Mogę prosić o link do użytkownika ezebra? Znalazłam przynajmniej 2 takie konta na Allegro.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:07   #343
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Mogę prosić o link do użytkownika ezebra? Znalazłam przynajmniej 2 takie konta na Allegro.
Wysłałam PW.
Stary 2014-11-11, 15:55   #344
Madzia_M77
Zadomowienie

Dziewczyny, miała któraś z was do czynienia z zapachami Clean? http://pl.strawberrynet.com/perfume/clean/?langBox=pl Wzięło mnie ostatnio na takie czyste, lekkie zapachy, na razie pozamawiałam odlewki, ale ciekawa jestem opinii....
A ewentualnie Demeter - o tej serii usłyszałam dobrych parę lat temu i nie miałam odwagi u nich nic zamówić, a swoją drogą nie wiedziałam że są fani zapachu mokrych liści, domu pogrzebowego, dżdżownicy czy cmentarza na Wszystkich Świętych ale odtwarzają też lepiej brzmiące zapachy, np ciasto waniliowe Mamy na wątku jakieś zaawansowane perfumiary?

Ktoś tutaj pytał o Lieraca - mogę polecić serię kwasową, zwłaszcza high peel i serię p/słoneczną, w tym samoopalacze oraz microabrazję(porządny zdzieracz). Reszta mnie nie powaliła

Aaaa, no i polecam fajnego bloga - nie jest modowy, ale wpisuje się w tematykę wątku myślę http://www.exkonsumpcja.blogspot.com/

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2014-11-11 o 15:57
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 15:55   #345
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
bo oni maja przynajmniej 2 konta te aukcje z logiem sellyo (czy coś w tym stylu) to też ezebra
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 16:07   #346
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam PW.

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
bo oni maja przynajmniej 2 konta te aukcje z logiem sellyo (czy coś w tym stylu) to też ezebra
już mi A34 dała linki, rzeczywiście mają 2 konta, adres siedziby się zgadza z tym ze strony.
Stary 2014-11-11, 16:18   #347
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miała któraś z was do czynienia z zapachami Clean? http://pl.strawberrynet.com/perfume/clean/?langBox=pl Wzięło mnie ostatnio na takie czyste, lekkie zapachy, na razie pozamawiałam odlewki, ale ciekawa jestem opinii....
A ewentualnie Demeter - o tej serii usłyszałam dobrych parę lat temu i nie miałam odwagi u nich nic zamówić, a swoją drogą nie wiedziałam że są fani zapachu mokrych liści, domu pogrzebowego, dżdżownicy czy cmentarza na Wszystkich Świętych ale odtwarzają też lepiej brzmiące zapachy, np ciasto waniliowe Mamy na wątku jakieś zaawansowane perfumiary?

Ktoś tutaj pytał o Lieraca - mogę polecić serię kwasową, zwłaszcza high peel i serię p/słoneczną, w tym samoopalacze oraz microabrazję(porządny zdzieracz). Reszta mnie nie powaliła

Aaaa, no i polecam fajnego bloga - nie jest modowy, ale wpisuje się w tematykę wątku myślę http://www.exkonsumpcja.blogspot.com/
cleanów nie miałam, ale demetery owszem, kilka smakowych odlewek i flakon piernikowy
i o ile w butelce wielkie love, po psiknięciu w pomieszczeniu również, to niestety dla mnie nie do noszenia, niestety cały dzień jako ciastko czy piernik nie dałam rady
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 17:05   #348
aniser
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pytalam- ogromnie dziekuje Wlasnie nad high peel i micro sie zastanawiam bo na serie z kwasami mam najwieksza chrapke
Tyle,ze poplynelam wczoraj troszke zakupowo, bo skusilam sie na promocje -50% w The Company Store i przygarnelam dwa toniki i DDML z Clinique.... No ale za takie ceny zal bylo je zostawic
Stary 2014-11-11, 17:47   #349
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
właśnie zabrałam się za czytanie i faktycznie zapowiada się fajnie dzięki za linka

Dziewczyny jak znacie jakieś fajne blogi (niekoniecznie modowe) które odwiedzacie regularnie to zapraszam do podzielenia się
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 18:00   #350
favianna
Zakorzenienie

podczytuje i postanowilam sie odezwac

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak znacie jakieś fajne blogi (niekoniecznie modowe) które odwiedzacie regularnie to zapraszam do podzielenia się
http://ubierajsieklasycznie.pl/

mam pytanie, ktore juz zadawalam na innych watkach, ale poniewaz mnie nurtuje to zadam jeszcze tu. Jaka ilosc ubran uwazacie za rozsadna? Wylaczajac okrycia wierzchnie, buty, dodatki i bielizne.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 18:06   #351
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość

mam pytanie, ktore juz zadawalam na innych watkach, ale poniewaz mnie nurtuje to zadam jeszcze tu. Jaka ilosc ubran uwazacie za rozsadna? Wylaczajac okrycia wierzchnie, buty, dodatki i bielizne.
Wg mnie trudno to ocenić. Nie liczyłam nigdy swoich rzeczy, ale moim zdaniem rozsądna ilość to taka, kiedy wszystkie ubrania nosimy, niekoniecznie równie często. Dziwi mnie sytuacja, kiedy ktoś kupuje ubrania i zapomina o nich na kilka miesięcy. Ja kupione rzeczy chcę założyć jak najszybciej Dla mnie to jest kryterium - posiadanie takiej ilości ubrań, żeby nie mieć masy rzeczy czekających na swoją kolej przez lata
Jeśli ktoś ma słabość do danej części garderoby i kupuje ponadprzeciętne ilości, to też rozumiem
Stary 2014-11-11, 18:14   #352
Konto usunięte

favianna, wystarczyłoby mi ok. 50 sztuk, to byłoby takie minimum i baza, do tego kupowałabym dopiero ubrania "tak po prostu bo chcę", czyli tutaj mam na myśli np druga para czarnych spodni, czy druga biała koszula itd.

w tym momencie mam niestety dużo mniej i dlatego non stop czegoś szukam
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 18:21   #353
aaricia8
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam czapki i szalika. Klasyczny kształt, zadnych ozdobek. Najchetniej welna, ew kaszmir. Szare.
I nic. Wszędzie akryl. Znalazłam tylko dwie sensowne czapki, po 200 zł. Szaliki niecale 400. Czy ktos mnie poratuje jakims namiarem? Dlaczego wszedzie jest ten nieszczesny akryl.......
Stary 2014-11-11, 18:24   #354
a34
Zakorzenienie

W H&M są kaszmirowe czapki za 99zł. Zajrzyj też do TK Maxx, jeśli masz w pobliżu.
Stary 2014-11-11, 18:30   #355
PatrisyaStyle
Raczkowanie

Kolejna miłośniczka klasyki i prostoty melduje się na pokładzie
xxx

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-11-12 o 15:04
PatrisyaStyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 18:38   #356
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość

Myślę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi. To kwestia bardzo indywidualna. Można mieć szafę bardzo klasyczną i dobrej jakości i wtedy 2 pary czarnych spodni starczą nam na dłużej. Równie dobrze można mieć 10 par wątpliwej jakości i po 2 praniach reklamować. Sama zapędziłam się w swoich zakupach i mam pełną szafę, ale właśnie robię przegląd i te rzeczy są do siebie podobne, raczej w jednym stylu i wiem, że będą mi się też podobać za 2 lata. W wielu kwestiach zastosowanie ma reguła Pareto, w przypadku ubrań - przez 80% czasu nosimy 20% naszych ubrań. I ja się z tym zgadzam Podsumowując można być fajnie ubranym i nie mieć żadnych kompleksów mając 2-3 pary spodni, 2 marynarki i kilka(naście) t-shirtów. Ważne żeby dbać o czystość tych rzeczy. Zaczęłam oglądać serial House of cards i Clare wygląda zawsze świetnie, mimo że "tak samo" i powtarzają się jej koszule czy spódnice.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Wg mnie trudno to ocenić. Nie liczyłam nigdy swoich rzeczy, ale moim zdaniem rozsądna ilość to taka, kiedy wszystkie ubrania nosimy, niekoniecznie równie często. Dziwi mnie sytuacja, kiedy ktoś kupuje ubrania i zapomina o nich na kilka miesięcy. Ja kupione rzeczy chcę założyć jak najszybciej Dla mnie to jest kryterium - posiadanie takiej ilości ubrań, żeby nie mieć masy rzeczy czekających na swoją kolej przez lata
Jeśli ktoś ma słabość do danej części garderoby i kupuje ponadprzeciętne ilości, to też rozumiem

Ja raczej nie zapominam o tym co mam w szafie, ale mam sporo rzeczy z metkami. Często świadomie zostawiam metkę, mi żal zakładać pewnych ubrań zaraz po zakupie i muszę "dojrzeć" do tego. Nie sprawdza się u mnie reguła, że jak czegoś nie noszę prze pół roku to powinnam się pozbyć.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48891803]favianna, wystarczyłoby mi ok. 50 sztuk, to byłoby takie minimum i baza, do tego kupowałabym dopiero ubrania "tak po prostu bo chcę", czyli tutaj mam na myśli np druga para czarnych spodni, czy druga biała koszula itd.

w tym momencie mam niestety dużo mniej i dlatego non stop czegoś szukam [/QUOTE]

O to ciekawe A co być umieściła w tych 50 rzeczach?
Stary 2014-11-11, 18:58   #357
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
W H&M są kaszmirowe czapki za 99zł. Zajrzyj też do TK Maxx, jeśli masz w pobliżu.
Dziękuę
Ponoć w hm już dawno wykupione. Prawda to?
Stary 2014-11-11, 19:00   #358
Konto usunięte

user_k zamieściłabym:
czarne woski,
czarne spodnie w kant,
czarną spódnicę ołówkową,
czarną spódnicę rozkloszowaną,
białe woski,
beżowe woski,
szarą spódnicę rozkloszowaną,
beżową/karmelową spódnicę rozkloszowaną,
czarną marynarkę,
białą marynarkę,
pudrową marynarkę,
granatową marynarkę,
małą czarną,
czarny tshirt,
biały tshirt,
szary tshirt,
białą koszulę,
beżową koszulę,
czarną koszulę,
czarny top,
biały top,
szary top,
pudrowy top,
biały sweterek,
bezowy sweterek,
czarny sweterek,
szary sweterek,
gruby sweter (najlepiej biały/beż),
sukienka "wyjściowa" (oprócz małej czarnej np na jakiś ślub, czy większą okazję),
jeansy,
szorty czarne,
szorty białe,
czarny kombinezon,
czarne dresy (nie do końca takie na trening, tylko lejące spodnie z gumą, dla mnie to dresy )
sukienka jesienno-zimowa

to jest moje minimum z minimum, które chciałabym mieć w szafie

nie doczytałam, że lista miała być bez okryć wierzchnich, więc te ponad 30 rzeczy, które wymieniłam plus okrycia wierzchnie (na sezon wiosna-jesień oraz zima) dałyby ok. 50 sztuk
Stary 2014-11-11, 19:09   #359
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi. To kwestia bardzo indywidualna. Można mieć szafę bardzo klasyczną i dobrej jakości i wtedy 2 pary czarnych spodni starczą nam na dłużej. Równie dobrze można mieć 10 par wątpliwej jakości i po 2 praniach reklamować. Sama zapędziłam się w swoich zakupach i mam pełną szafę, ale właśnie robię przegląd i te rzeczy są do siebie podobne, raczej w jednym stylu i wiem, że będą mi się też podobać za 2 lata. W wielu kwestiach zastosowanie ma reguła Pareto, w przypadku ubrań - przez 80% czasu nosimy 20% naszych ubrań. I ja się z tym zgadzam Podsumowując można być fajnie ubranym i nie mieć żadnych kompleksów mając 2-3 pary spodni, 2 marynarki i kilka(naście) t-shirtów. Ważne żeby dbać o czystość tych rzeczy. Zaczęłam oglądać serial House of cards i Clare wygląda zawsze świetnie, mimo że "tak samo" i powtarzają się jej koszule czy spódnice.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Ja raczej nie zapominam o tym co mam w szafie, ale mam sporo rzeczy z metkami. Często świadomie zostawiam metkę, mi żal zakładać pewnych ubrań zaraz po zakupie i muszę "dojrzeć" do tego. Nie sprawdza się u mnie reguła, że jak czegoś nie noszę prze pół roku to powinnam się pozbyć.
U mnie też się ta reguła nie sprawdza. Mam rzeczy, których nie założyłam od kilku miesięcy, ale wiem, że jeszcze je założę, bo wciąż mi się podobają i nie chcę się ich pozbywać.
Stary 2014-11-11, 19:18   #360
Madzia_M77
Zadomowienie

A mnie się wydaje że taka sztywna lista "50 rzeczy które każdy musi mieć w swojej szafie" to trochę na wyrost. Sądzę że każda z nas musi dobierać garderobę do swoich gabarytów, wykonywanego zawodu i chociażby typu kolorystycznego plus ewentualnie maskować niedoskonałości. Najważniejsze to trzymać się głównej konwencji

BTW, sugerujecie się analizą kolorystyczną?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości