|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
spinka slodyczek
![]() na odchowalni bede mogla byc w klubie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- wszystkie dzieci takie ladne, a moja pryszczata
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wysłałam mamę z mała na spacer a ja mam czas dla siebie i robię sobie obiad, ryba w sosie marchewkowym i razowe spagetti do tego, wczoraj się przemogłam do gotowanego kurczaka i buraków i prawie tym rzygałam....miałam autentyzcnie odruch wymiotny, więcej raczej nie sprobuje. Śniadania i kolacje wyglądają nieco lepiej, to nie tak, że nie mam próbować nic nowego..ja też jestem drażliwa jak cholera na temat diety. Już wczoraj mąż był lepszy, sam poszedł mi po gruszki zrobił kompot - żebym gruszek spróbowała. Ja niestety wszystko biorę od razu do siebie i sobie dopowiadam. Jeszcez żeby nie było tak monotematycznie, to bardzo polecam aplikację na androida baby sleep sounds. Od 2 dni usypiamy z pomoca dźwięku odkurzacza Mała odpada w 5 min. A nagrane są bardzo różne dźwięki.
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Śliczności!
Cytat:
Temperatura pomimo wietrzenia i wyłączonych kaloryferów (ale przez każdy pokój idą piony, których już wyłączyć się nie da) prawie zawsze 23 stopnie i nam też gorąco ![]() A z tym klubem i odchowalnią to jestem za morti i gargantuiczną jeśli wciąż chcą prowadzić ) chyba, że jeśli dobrze rozumiem uzupełnienie do regulaminu z odchowalni to i tak powinno być coś w stylu "mamy październikowe 2014"? Ale to i tak obowiązywałoby dopiero od stycznia, więc jeszcze można poszaleć z tytułem
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
spinka cudny Dominik!!
klio ja też jestem zdania że po co dopajać skoro mamy i picie i pokarm w cycochach poczwarkah jejku próbuj kochana bo sił ci zabraknie ![]() U nas też dywan prosi o odkurzacz a tu nie ma kiedy wczoraj jak mała spała to chociaz troche zmiotką przejechałam ale co z tego jak za chwilę Seba wysypał chipsy na podłogę
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Sapią , chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Tak mi przyszło do głowy, bo mały właśnie chrapie jak dzik ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam. K86
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Poczwarkah a masz chustę? Może to by zdało egzamin chociaż trochę? Zawsze to dwie ręce wolne.
Farminka nie jesteś sama z dwójką dzieci. Ja też chwilami wysiadam ![]() Pamiętam, jak Patryk nagle spał dłużej w nocy, to ja zamiast spać z nim, to nie mogłąm spać, tylko czekałam, aż się obudzi na jedzenie ![]() Kupa niemowlaka http://www.hafija.pl/2011/05/podrecz...y-dziecka.html Moja z kolei jak szarpie się z piersią, to wiem, że chce: A) odbić (ale to raczej puszcza pierś) B) zrobić kupę C) zasnąć, tylko mleko za dużo jej leci (nadal mam nadprodukcję) i nie nadąża z połykaniem Bioderka badaliśmy we czwartek. Wszystko ok. Szczepienie na razie przesuwamy, bo mamy problemy z kupkami. Były takie z pojedynczymi nitkami krwi i trochę nerwów z tego powodu zjadłam. Bieganie do pediatry, która chciała nam wcisnąć nutramigen, twierdząc, że ja coś zjadłam i mleko się musi oczyścić przez 3 dni Na kontroli po trzech dniach nawet podstawowych badań nam nie zleciła. W porozumieniu z położną środowiskową jestem w tej chwili na diecie bez mleka, nabiału, wołowiny. Już tydzień tak ciągnę, ale specjalnie nawet nie odczuwam tego. Na efekty trzeba czekać 2-3 tygodnie. Zobaczymy, czy to to. Na razie jest ok.Za dwa tygodnie planujemy chrzest Małej i trzeba pomyśleć o róznych rzeczach.... Ostatnio coraz bardziej w siebie wątpię.... Jeszcze o karmieniu piersią - wg mnie im starsze dziecko, tym lepiej się karmi. Jak zaczyna siedzieć, to nie trzeba odbijać, szybko się najada...
|
|
#1329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do karmienia piersią to ja już nie przystawiam małego, bo to było bezsensowne w jego wykonaniu, pociągnął parę razy i spał, spał i nie jadł więc spadał z wagi, a finalnie pewnie by mnie zasuszył przy takim mało wydajnym piciu z piersi. Teraz tylko ściągam mleko i podaję z butli, piersi pracują bo są stymulowane i ostatnio mam coraz więcej pokarmu Na wizycie w poniedziałek znowu waga poszła w górę i mamy już całe 3780 (wcześniejsze ważenie w piątek 3680) więc jest super, idziemy jak burza 123spinka cudny skrzacik
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Basia to moje drugie dziecko i pod wieloma względami jest mi łatwiej, ale jednocześnie jest zupełnie inna od Patryka, więc kolejny raz uczę się macierzyństwa...
|
|
#1331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham te kupki - te śmierdzące i wielkie też :Pa na wzdęcia ja daję espumisan i efekt jest bo pryka sobie sporo Czasem postęka ale tragedii nie ma jest duzo lepiej niż jak nie dawałam.Cytat:
Cudaczek Śliczniuteńki!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2014-11-11 o 14:56 |
||
|
|
|
|
#1332 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzis ciezka noc i ciezki dzien
po cycu zawsze usypiala a od wczoraj ciezko z tym.. nie wiem skad ta zmiana.. pokarm mam bo jak wypluwa cyca to widac mleko na ustach.. pielucha sucha, cyc dany a ona ciagle niespokojna... dobrze ze jest maz bo nawet do wc bym nie miala jak isc mamad1 dzieki za link o kupie do tej pory Mała miała żółtą kupke, a od dwóch dni ma zieloną.. troszkę jestem zaniepokojona |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
monic: moze skok rozwojowy? ja wlasnie o tym czytam i chyba to mamy...
pytanie tylko, jak dlugo to potrwa, bo ja juz ledwo na oczy widze...
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
daszna za wczesnie na skok
moja Mała ma dopiero 13 dni |
|
|
|
|
#1335 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kocham patrzeć na takie maluszki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że Ci się udało! Dobra, będę próbować z tym klubem, ale nigdy tego nie robiłam, więc nie wiem jak mi wyjdzie
|
||||
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Monic, o ile jedna zielona kupa może się zdarzyć, to jeśli jest ich więcej to prawdopodobnie jest to sygnał, że coś jest nie tak: może jakaś infekcja, może alergia? Szczególnie, że towarzyszy temu niepokój Małej. A brzuszek ok? Wzdęcia? Gazy?
Ja bym poobserwowała jeszcze dzień lub dwa i skonsultowałą się z lekarzem jeśli nie będzie lepiej.
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, klub już jest. Wysyłam zaproszenia. Jak kogoś pominę, to proszę o info i cierpliwość, bo jak wiadomo dzieć ma priorytet
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka slodki maluch.
My werandowalismy mala na balkonie, spi do tej pory
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam to samo, niby 2 dziecko ale jest zupełnie inaczej
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! My dziś na spacerku a wcześniej na imieninowym obiedzie u teściowej. Wywołam jej fotkę Olinka w dużym formacie. Powiedziała, że to najlepszy prezent jaki dostała w życiu
![]() U teściów podałam mm, poszliśmy wszyscy na spacer, to było po 14 a Oli śpi dalej edit właśnie mam go na cycu![]() Czekam na tżta, żeby na skypie pogadać. Klio, nic innego tylko brawa dla Ciebie. Pierwsza nasza mamusia Dzielna babka z Ciebie a w dodatku bardzo cierpliwa ![]() Spinka, u nas kupy wyglądają dokładnie tak jak opisujesz A Dominik śliczny ! Coffe, dobrze, ze masz wsparcie w mamie... Chociaż trochę Cię odciąży ![]() Aplikacja brzmi ciekawie, musze ściągnąć, może uda mi się małego w łóżeczku usypiać Vilet tytuł mi pasi Mój to mały sapaczIsgaard, super Podziwiam Cię, ja mam jakiś używany laktator po bratowej i albo jest popsuty albo ja nie potrafię ściągać nie udaje mi się ściągać za wiele a pokarmu aż tak mało nie mam...My jutro rano do położnej. Mam nadzieję, ze mały przybiera
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
PurBlanka to położna nie przyjeżdża do was? Moja mała niespokojna jest po spacerach, dwa razy była i obydwa razy było to samo, dziś otworzyłam okno i przewietrzyłam porządnie pokój a na spacer jej nie wzięłam bo po co ma się złościć, może poczekam i w piątek dopiero wyjdę z nią.
To my tu piszemy dalej czy gdzie?
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Była 2 razy ale bez wagi bo z nią nie chodzi
A tak podjadę i zważymy małego. On uwielbia spacery ale akurat jutro autem podjadę bo daleko mam do miasta
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Ach, Farminka, jak ja Cię rozumiem w kwestii starszaka...
U nas niby lepiej, ale tylko trochę i zastanawiam się, kiedy wróci mój dawny syn? Zastanawiam się, ile to jeszcze potrwa. Czasami to normalnie wstydzę się gdzieś z nim pójść, bo czasem to takie awantury urządza, że masakra. A, odkopałam stare informacje ze szkoły rodzenia i doczytałam, ze jeśli maluch przy kp nie załatwia się codziennie to może to świadczyć o bardzo dobrej przyswajalności mleka, więc chyba rzeczywiście nie ma się czym martwić. Wazne, zeby moczył min. 6 pieluch na dobę. Chociaż w tej gównianej kwestii ciągle przykładam "dorosłą" miarę i wydaje mi się, że dziecku, które jednak codziennie trzaśnie porządny kloc jest jednak w brzuszku bardziej komfortowo. Adaś miał teraz dwudniową przerwę w dostawie kupy i jak rano zobaczyłam zanieczyszczoną pieluszkę to mu pośpiewałam przy zmianie: malaga, tiki taki i kasztanki... z naciskiem na kasztanki .Ciekawe, co u Tynki...
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dzis myslalam o Tynce
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
http://demotywatory.pl/4413158/Ojcos...daje-sie-latwe
Przy niektórych punktach śmieliśmy się z TŻtem zanim przeczytałam do końca
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie ściągania pokarmu i dawania butlą, genialny pomysł sama przez to przechodziłam..z racji tego, że dodawałam małej wzmacniacz do pokarmu z niską masą urodzeniową i korzystałam wtedy z moich zapasów, które przechowuję w lodówce.Dziewczyny czy klub jeszcze istnieje? chętnie przesłałabym Wam zdjęcie mojej Rity
|
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Oj dawno nie pisałam... Podczytuję często - szczególnie w czasie nocnego cycowania
, ale żeby coś napisać, to już coraz trudniej... dzisiaj robiłam ezakupy w tesco - podczas karmienia, jedną ręką Ale widzę, że nie tylko mnie to dotyczy... ja chwilowo korzystam z obecności babci, która buja się z Młodą na piłce ![]() U nas Młoda rośnie - już ponad 4 kg klocuszek mały szczególnie w nocy... od kilku dni upodobała sobie walczenie z kupą przez sen - i tak pół nocy... a matka się budzi co chwilę i sprawdza co się dzieje ![]() A skoro już jestem przy tym gównianym temacie to u nas zazwyczaj są 2-3 kupki dziennie 1 to mały kleks, a 5 to kupa stulecia, która nie tylko nie mieści się w pieluszce, ale wyłazi też poza ubranko Dołączę do ochów i achów nad mamami z 2 i 3 dzieciaczków... Ja ledwo czasem znajduję czas i możliwość, żeby iść do wc albo zrobić sobie herbatę na szczęście odkryłam niedawno, że świetnie w takich momentach sprawdza się chusta a że od jakiegoś tygodnia więcej jest niespokojnych dni, kwękania, płaczu (żeby nie napisać ryku ), to szukam nowych skutecznych metod na mojego Dziabąga... O, właśnie włączyła się syrena i chyba tylko mamine rączki ją ukoją.... ![]() Jeszcze na szybko jedno pytanko - czy Wasze dzieci przewracają się już może z brzuszka na plecy? Moja ostatnio zaczęła i początkowo się martwiłam, że to za szybko (7 tydzień nam teraz leci), ale zapytałam pediatry i ponoć tak już może być
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mojra. Daawno Cie nie bylo
Ja sie az boje jak Tz wroci do pracy ![]() Dzis Maja obsikala tate jak ja rozbieral do kapania A To moj zuczek
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-11-11 o 20:48 |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Cos nie widac wrrrr
Naprawilo sie
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-11-11 o 21:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

13.12.13 

Temperatura pomimo wietrzenia i wyłączonych kaloryferów (ale przez każdy pokój idą piony, których już wyłączyć się nie da) prawie zawsze 23 stopnie i nam też gorąco
) chyba, że jeśli dobrze rozumiem uzupełnienie do regulaminu z odchowalni to i tak powinno być coś w stylu "mamy październikowe 2014"?
Ale to i tak obowiązywałoby dopiero od stycznia, więc jeszcze można poszaleć z tytułem 

Polamalo mnie w krzyżu i z każda chwilą jest gorzej. Nie wiem jak będę małego lulac...
Fajnie, że Ci się udało!
nie udaje mi się ściągać za wiele a pokarmu aż tak mało nie mam...