|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-11 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dokładnie, bo co innego?oczywiście, że imię i nazwisko.pdf. teraz wystawiliśmy w pracy ogłoszenie i przychodziły odpowiedzi z załącznikami jak anuuusia_pe.pdf czy jaro_civi.pdf i były hitami ![]() ![]() i raczej pokazują mocny brak profesjonalizmu. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
jak podają rok doświadczenia czy raczej stażu pracy, to ma być równy lub większy niż rok. ale zasada, jak któraś z Was pisała jest taka, że grunt dla pracodawców to doświadczenie w dziedzinie. myślę że jak ktoś pisze że oczekuje rocznego , to chodzi mu o zminimalizowanie ilości CV w których to doświadczenie będzie żadne, a nie papierka że pracowało się od 2-go lipca 2013 do 2-go lipca 2014 lub dłużej. grunt, to żeby miał jakiekolwiek pojęcie i rozeznanie w branży ![]()
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2014-11-11 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc nie do końca ogarniam czym te kierunki się różnią.
![]() Cytat:
Nazwisko Imię CV Nazwisko Imię LM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() Dziewczyny jak zaczynacie LM które nie są odpowiedzią na ofertę pracy (tj. gdy wysyłacie aplikacje do firm, które nie prowadzą rekrutacji ale "pasowałyby"by Wam) ? Wena mnie opuściła, a doradzane na portalach teksty "Renoma Państwa Firmy skłoniła mnie do przesłania moich dokumentów aplikacyjnych, choć zdaję sobie sprawę, że nie ogłaszali Państwo wakatów" mnie nie przekonuje ![]()
#1865 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak chodzicie na rozmowy kwalifikacyjne?
Zawsze - spódnica, czółenka eleganckie, elegancka bluzka? Czy jak założę zamiast spódnicy materiałowe spodnie w delikatny bardzo wzorek, granatowe to będzie źle? ![]() Jadę prawie 80 km na rozmowę i boję się, że rajstopy pozaciągam w samochodzie albo podrę ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nigdy na rozmowie kwalifikacyjnej nie byłam na elegancko. Wiem, że taka wypowiedź na tym wątku jest ryzykowna ale głupio bym się czuła idąc do firmy budowlanej (gdzie często rozmowy są w biurze budowy) w pełnym umundurowaniu. Mój stały zestaw to: baleriny, czarne rurki, ulubiona jeansowa koszula. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Także w mojej ocenie - spódnica, tym bardziej w podróży, naprawdę nie jest konieczna. ![]()
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2014-11-11 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48893969]Chyba trochę za bardzo panikujesz.
![]() Ja nigdy na rozmowie kwalifikacyjnej nie byłam na elegancko. Wiem, że taka wypowiedź na tym wątku jest ryzykowna ale głupio bym się czuła idąc do firmy budowlanej (gdzie często rozmowy są w biurze budowy) w pełnym umundurowaniu. Mój stały zestaw to: baleriny, czarne rurki, ulubiona jeansowa koszula. ![]() Cytat:
No ja też zazwyczaj chodzę w spodniach, ale siostra mi tutaj nagadała, że spódnica spódnica... :P No nic, ubieram spodnie, jakąs ładniejszą bluzkę, żakiet i najwyżej czółenka i baleriny wezmę, ale do samochodu to trampeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Skończyłam studia i od miesiąca szukam pracy. Nie muszę Wam chyba mówić, że jest ciężko, prawda? Zwłaszcza, że chciałam pracę w zawodzie, choć trochę... myślałam, że dostanę staż w adm publicznej, ale mój urząd pracy wymaga zatrudnienia po stażu, urząd miasta zatrudnienia nie chce dać... jakaś patologia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale aplikuję na stanowiska w firmach, w których obowiązuje biznesowy dresscode. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Rozeznanie
|
Normalnie nerwicy dostanę. Sami oszuści na tym necie. Wysłałam wczoraj CV na olx.pl, a dziś otrzymałam odp, aby jeszcze raz CV wysłać na e-mail podany w odpowiedzi do mnie. Wysłałam od razu i zaraz po sekundzie od wysłania otrzymałam odp, w której pisze , żeby wypełnić formularz poniższy http://file-share365.com/kxbk4u5/1/316.
W formularzu tym piszę "Aby pobrać plik, wyślij SMS o treści ag.file pod numer 92550" Ja ubieram się na rozmowy w czarne spodnie, (w tym tyg nabyłam na lumpeksie czarne spodnie, nie dżinsy, nie materiał, takie podobne trochę do dżinsów, ze streczu, wcześniej chodziłam w czarnych materiałowych prostych spodniach) bluzki jasne(( ostatnio dwie koszulowe bluzki na lumpeksie kupiłam), żakiet biały lub czarny albo czarny sweterek, ale ja rozmów wogóle nie mam. Ostatnią miałam końcem września. Teraz mogłabym chodzić w spódnicach, bo nabyłam na lumpeksie ołówkową spódnice czarną. Gorzej, bo kupiłam rajstopy o cały rozmiar za duże. Kupiłam niby taki jak zawsze nosiłam, a tu klops za duże trochę. Jeszcze sweterek jakiś ładny muszę do niej kupić. Szkoda czasu na wysyłanie CV przez neta. Człowiek znajdzie jedno normalne ogłoszenie raz na wieki , ( do miasta , w którym studiowałam, bo do mojego i pobliskich miasta nie ma żadnych ogłoszeń, nawet jednego tygodniowo) a potem okaże się, że to oszust. ![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-12 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że ja na takie coś nie trafię. Chamstwo nie zna granic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Konto usunięte
|
Witam. zaczęłam od października wysyłać CV bo myślałam, że może ktoś się odezwie i zaprosi chociażby na rozmowę kwalifikacyjną, ale normalnie cisza... jestem na etapie końcowym studiów, ponieważ została mi obrona i koniec, dlatego też chciałabym coś znaleźć. Nie wymagam nie wiadomo jakiego stanowiska bo wiem ze w dzisiejszych czasach jest baaaaaaardzo truuudno o pracę mimo iż skończyło się studia.
Kiedyś moja koleżanka ukończyła dwa fakultety i nawet na produkcję ją nie chcieli bo miała za wysokie wykształcenie a żadnego doświadczenia. Aaa kiedyś nawet słyszałam, że mgr matmy pracował na produkcji a nim kierowali ludzie po zawodówce. Tak bardzo chciałabym gdzieś pracować, wychodzić do ludzi, bo na razie to pozostaje mi pisanie pracy i zadaje sobie ciągle pytanie CO DALEJ?!?! Pozdrawiam i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Konto usunięte
|
Nawysyłałam się w weekend CV bo fajne ogłoszenia były i mało wyświetleń miały. Kładłam się wczoraj z myślą, że na pewno ktoś dzisiaj do mnie zadzwoni, a tu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48899674]Nawysyłałam się w weekend CV bo fajne ogłoszenia były i mało wyświetleń miały. Kładłam się wczoraj z myślą, że na pewno ktoś dzisiaj do mnie zadzwoni, a tu
![]() ![]() Znawczynią nie jestem, ale zawsze jakoś pracodawcy odczekują tydzień zanim zadzwonią, więc jeszcze czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48899674]Nawysyłałam się w weekend CV bo fajne ogłoszenia były i mało wyświetleń miały. Kładłam się wczoraj z myślą, że na pewno ktoś dzisiaj do mnie zadzwoni, a tu
![]() ![]() Do mnie zadzwonili po dwóch tygodniach ![]() Byłam na rozmowie, powiem wam szczerze że chyba najlepsza i najmilsza rozmowa w moim życiu ![]() ![]() ![]() Nie nastawiam się, ale fajnie by się tam pracowało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że ci rozmowa dobrze poszła, mam nadzieję, że cię przyjmą. Zdradzisz ile można w tej branży wyciągnąć? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj jeszcze dużo ludzi jest na urlopach, wiec js bym sie wstrzymała z tym osadem ze na pewno nie zadzwonią.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam pracodawcę na staż ze wskazaniem z UP - tylko kasa dopiero będzie w styczniu.. ale i tak jest optymistycznie
![]() Załatwiała któraś z Was staż z UP? |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Konto usunięte
|
No to nie wiem
![]() Ja kiedyś załatwiałam stażystę ale jako pracodawca - stażystka była imienna i wyszło na to, ze w praktyce to ja jej wypełniałam wszystkie papiery, a ona je tylko woziła do urzędu. Wtedy tez pierwszy i jedyny raz byłam w UP i pamietam ze zdołowalam sie atmosfera tego miejsca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48900565]
Fajnie, że ci rozmowa dobrze poszła, mam nadzieję, że cię przyjmą. Zdradzisz ile można w tej branży wyciągnąć?[/QUOTE] Też mam nadzieję, że mnie przyjmą ![]() Powiem Ci szczerze, że nie da się określić dokładnych kwot. Zależy, co robisz, gdzie pracujesz... myślę, że między 2-3 tys brutto na początek, później jako specjalista można wyciągnąć 5-6 tys brutto ![]() ![]() Za granicą można wyciągnąć dużo więcej, szczególnie w Niemczech, Szwecji, Norwegii czy Austrii bo tam się lubują we wszystkim co czyste i eko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
Łoł, ale się zdziwiłam. Wczoraj stwierdziłam że może poszukam ogłoszeń na olx (ogólnie nie traktuje zbyt poważnie tej strony jeśli chodzi o ogłoszenia ws.pracy
![]() ![]() ![]() Chyba mój dystans wobec ogłoszeń na olx wcale nie jest bez pokrycia ![]()
![]() |
#1888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Maila tam chyba nie można zamieszczać (nie wiem, moderator usuwa czy coś), bo często się zdarza, że ktoś piszę, żeby na maila wysłać, a maila nie ma. Co sprytniejsi wpisują go w polu `nr tel`, chociaż nie wiem co to ma na celu, skoro o odpowiedzi na portalu przychodzi i tak na maila powiadomienie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam ogłoszenia nic nie ma. Znalazłam z 3 konkretne ogłoszenia, do miasta , gdzie studiowałam. Jedno praca w logistyce, jedno praca jako zastępca kierownika,jedno praca w sklepie z odzieżą męską, reszta telemarketerzy, praca sprzedaż w terenie itp. Przegrałam życie.
![]() ![]() Także dziewczyny, póki jesteście młode, piękne i zdrowe ![]() ![]() Jabłuszko, ty szukasz pracy jak widzę, w dużo większym mieście niż moje i jak widzę wcale łatwiej ci nie jest ją znaleźć. Więc to świadczy jaka tragedia z pracę w Polsce jest. Musiałam się wygadać. Tak mnie naszło po przejrzeniu ogłoszeń. ![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-12 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja - dwa kierunki studiów, język angielski (hiszpański szlifuję i rozpoczęłam norweski) i zarabiam 1500 zł (brutto bo mam niecały etat) z 13tką gruszką i premiami wychodzi mi nieco ponad minimalna miesięcznie (już ta z 2015 nie z 2014).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.