|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY!
Reczywiście całkiem niedługo bo już w 2020 roku, po którym zapewne win 8 będzie już przeżytkiem.
|
|
#212 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czyli jak dobijemy do 2020, o zgrozo to tylko 5 lat, to już będzie kolejny windows bo microsoft wypuszcza co 3 lata system (tego też pewnie nie wiemy Panie profesorze) to będziemy mieli już kolejny system i jeszcze następny w drodze. No faktycznie 7 będzie jeszcze sens wspierać
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...czen-2015.html
echhh pseudoznawcy |
|
|
|
|
#214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- A swoją drogą po przeczytaniu tego artykułu to serio stwierdzam, że nie wiesz co to wsparcie systemu bo nic nie jest sprzeczne z tym co ja Ci wcześniej napisałam. Także jak chcesz mi udowodnić, że się nie znam i nie mam informacji....sorry, nie pykło Ci |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt masz rację nie doczytałem,po prostu będą jakieś łatki do 2020 ,ale od 2015 nie będzie dostępne -pomoc techniczna dla poprawek niedotyczących zabezpieczeń -bezpłatna pomoc techniczna dotycząca zgłaszanych problemów -naprawy gwarancyjne |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, zaglądam po pomoc, jako kompletny laik w sprawach elektroniki. Poszukuję zastępcy mojego szajsunga, na którego 2 lata temu wywaliłam 3 tysiące i same z nim problemy.
Mam do wydania 2700 - 3000. Zależy mi głównie na estetyce - mój laptop musi być po prostu piękny i elegancki albo czymś się wyróżniać, podobają mi się np. brązowe modele. Poza tym: Wielkość 15,6, procesor min. i5, cokolwiek byle nie samsung. |
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Wolisz żeby był piękny czy żeby był bezawaryjny?
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze popatrz cos z tej firmy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#220 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Masa jest takich laptopów. Od lenovo po Sony. Jak masz tylko takie wymagania to idź i sobie weź pierwszy z brzegu, brązowy. Masakra.[/QUOTE] Kto idzie do sklepu i kupuje laptopa "pierwszego z brzegu"? Właśnie dlatego pytam, że jest ich masa i chcę kupić możliwie najlepszego z podanego przedziału cenowego. Taki wydatek dla mojej studenckiej kieszeni to dobre kilkanaście miesięcy spłacania kredytu, a nie bułka w sklepie. Spójrz na tytuł watku - Twoja wypowiedź chyba nie na temat. Dzięki za pomoc. masakra. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Piękny z bezawaryjnych
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spójrz na tytuł watku - Twoja wypowiedź chyba nie na temat. Dzięki za pomoc. masakra. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Piękny z bezawaryjnych [/QUOTE]Ma być piękny, brązowy i na i5. Wystarczy wejść do sklepu. Mamy teraz lecieć i popatrzeć które są brązowe i Ci wybrać ten bezawaryjny? Poważnie? Jak ja nie lubię takich dziuń. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ma być piękny, brązowy i na i5. Wystarczy wejść do sklepu. Mamy teraz lecieć i popatrzeć które są brązowe i Ci wybrać ten bezawaryjny? Poważnie? Jak ja nie lubię takich dziuń.[/QUOTE]
Nie bardzo mnie to rusza, że Pani Informatyk nie lubi dziuń. To forum Wizaż, tu jest nas, dziuń co nie miara. A tak na poważnie to nie wiem czemu sądzisz, że możesz oceniać, a raczej obrażać obcego człowieka. SmiałyPrawiczek, dzięki, ciekawe modele |
|
|
|
|
#225 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobrą cenę jak na taki sprzęt mieli, więc myślę, że warto, choć trzeba dać trochę więcej za niego akurat niż 3k... ale warto dołożyć nieco za ten dysk SSD, bedzie chodził szybciej niż zdarzysz pomyslec, naprawde ![]() aaa i jak dla mnie super design ma, cieniutki i klapa jest kozacka, troche jak płyta winylowa ;] prezentuje się fajnie. Edytowane przez AgataDanielczyk Czas edycji: 2014-11-28 o 21:32 |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
...
|
Zastanawiam się nad dwoma laptopami.
Inne parametry i cena podobna, ale różnią się procesorem i kartą graficzną: 1) Intel Core i5-4210U (2 rdzenie, od 1.7 GHz do 2.7 GHz, 3 MB cache) AMD Radeon R7 M265 + Intel HD Graphics 4400 2) AMD A10-7300M (4 rdzenie, od 1.90 GHz do 3.20 GHz, 4 MB cache) AMD Radeon R7 M265DX + AMD Radeon R6 series Ten czterordzeniowy do mnie bardziej przemawia, ale jest tańszy i nie wiem czy to nie kosztem karty graficznej, bo totalnie się na tym nie znam .Który lepiej by się sprawował?
|
|
|
#228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie, ja też bym brała drugi. Wygląda o wiele bardziej solidnie
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
2'gi brzmi interesująco
|
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
do dyskusji. Rasowa dziunia wybralaby rozowego lapka z futerkiem i krysztalkami swarowskiego. Taki braz to dla zakonnicy.
Melduje ze kupilam juz swoje ekologiczne jablko i przede wszystkim nie halasuje, mac os wlacza i wylacza sie blyskawicznie. Cene w Paryzu tez znalazlam znosna 830 euro w Krakowie ten sam model duzo wiecej. Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Pomoc w wyborze laptopa
Witam, Chciałabym prosic o pomoc w wyborze laptopa. Mój budżet do 1500 zł i raczej do tego zakresu patrzę. Laptop ma być laptopem studenckim, do przeglądania neta, exel, word, lubie też chomikowac zdjęcia i czasem sie pobawic w obrabianie ich ale to naprawde debiutancko.
Narazie poszukałam i wybrałam takie modele: Lenovo G 50-70-4 Gb-1 tb-Intel Core i34005U- k GRAFICZNA Intel HD 4400- dostepny na allego za 1499 Lenovo g50-70-6 GB-1 Tb- Intel Pentium 3558U- k GRAFICZNA AMD Radeon R5 M230 2GB - dostepny w M.mart za 1499 Te same modele i cena ta sama, ale nie wiem które lepsze konfiguracje... Rozpatrywałam jeszcze Lenovo G500 S- 4 GB-1 TB-Intel Core i3 3120M - dostepny na allegro za 1529. Który najbardziej godny polecenia? Chyba że jakies inne propozycje? Z góry bardzo dziekuej za odpowiedzi..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc w wyborze laptopa
Ostatni ma najlepszy procesor z tych 3 i chyba jego bym wybrał
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni.
|
|
#236 |
|
...
|
Nic ciekawszego odkąd zadałam moje poprzednie pytanie nie znalazłam.
Zostaje przy tym drugim. Wklejam pozostałe parametry: Dell Procesor AMD A10-7300M (4 rdzenie, od 1.90 GHz do 3.20 GHz, 4 MB cache) Chipset AMD A76M Pamięć RAM - 8 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz) Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM - 8 GB Dysk twardy - 1000 GB SATA 5400 obr. Karta graficzna - AMD Radeon R7 M265DX + AMD Radeon R6 series Wielkość pamięci karty graficznej - 2048 MB GDDR3 (pamięć własna) Dźwięk - Wbudowane głośniki stereo, Wbudowany mikrofon, Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio Jakieś zastrzeżenia do całości? Chciałabym by wytrzymał co najmniej 5 lat. W żadne wymagające gry nie gram. Boję się o dźwięk, bo w moim starym laptopie mam coś co się zwie "dolby home theater" i dźwięk jest w porządku - głośny i wyraźny.
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
Na 100% Ostatni
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Podłączę się do pytania. Potrzebuję laptopa dla 14latka- wiek mówi samo za siebie to będzie laptop typowo do grania. Budżet jaki mogę na niego przeznaczyć to 2600zł max. Byłabym wdzięczna za wszelkie propozycje laptopów.
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Chyba będzie ciężko... z tego co widzę to 3000zł trzeba na niego mieć...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

czyli jak dobijemy do 2020, o zgrozo to tylko 5 lat, to już będzie kolejny windows bo microsoft wypuszcza co 3 lata system (tego też pewnie nie wiemy Panie profesorze) to będziemy mieli już kolejny system i jeszcze następny w drodze. No faktycznie 7 będzie jeszcze sens wspierać 

moze popatrz cos z tej firmy