9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-11, 10:22   #3451
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Malwiska tymianek dziala wykrztusnie moze jakas herbatke sobie z nim zagotuj moja babcia gotowala jakos z cukrem.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:18   #3452
bambusiek
Zakorzenienie

No właśnie tymianek - piłam go w ciąży na kaszel, łyżeczka na szklankę. Z tego co pamietam pomagał.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:38   #3453
malwiska
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
Stary 2014-11-11, 16:09   #3454
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Caramel, agnes wlasnie u nas z tym spaniem jest o tyle gorzej, ze synek wcale nie spi na boku, nie lubi i zaraz sie wkurza i obraca na brzuch lub plecy, spi na wznak z glowa na prawo. Ale bede probowac, dzieki

Malwiska zdrowka, oby szybko ci przeszlo i corcia pozostala zdrowa

Ale tu cisza...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 16:20   #3455
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dziewczyny, założyłam klub dla nas odnośnie bazy wiedzy. I naszej wymianki świątecznej. Prościej mi w jednym miejscu trzymać info niż przeklejać non stop.

Zbieram też przepisy, składy słoiczków kto chętny niech używa
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 20:48   #3456
Oldzia20
Raczkowanie

dobry wieczór
dziś Młoda troche poszalała i znów głód ją dopadł...był taki ryk, że masakra. 2 cyce, 90ml mojego mleka-pijąc go się tak zapowietrzyła, że nie chciała już pic mm. odbiłam ją po tamtym mleku, ale po czasie odbiło jej się jeszcze 3 razy i to już było wystarczające, bo zaczęła się śmiać
jutro idziemy na kontrole wagi więc trzymajcie kciuki

Celebrinfea super, że pomyślałaś o skarbnicy wiedzy

dobranoc
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 21:53   #3457
aga__tka
Zakorzenienie

dziewczyny, Teściowa jest, nie bardzo mam kiedy czytać i pisać... wyjeżdża w niedzielę
niby pomoc duża, ale mniej ją odczuwam niż ostatnio, bo jednak jak wszyscy muszą w domu siedzieć to nie to samo, co jak wzięła dzieciaki na pół dnia na dwór... dziś wyszła ze starszymi na półtorej godziny, to taka różnica tyle że nie wiadomo czy to Oli nie zaszkodziło, bo wieczorem trochę narzekała na ucho (ale chwilę wcześniej się przepychała z bratem, więc nie wiadomo czy to ucho z przeziębienia czy z "urazu" jakiegoś)... a teraz śpi bardzo niespokojnie, ale ucho mówiła że niby nie boli już (daj Boże)...
Jutro idę z Basią i Jeremim do kontroli, bo Basia już półtora tygodnia na antybiotyku jedzie, a Jeremi od czwartku... u obojga niby poprawa, ale nie jakaś rzucająca na kolana - Jeremi ma chrypę, a gorączka skończyła się wysypką więc to raczej trzydniówka była... nic dziwnego że nie jadł, skoro i gardło i oskrzela i trzydniówka a Basia jeszcze odrobinkę kaszle...

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Na powierzchni krzywa, plaska z jednej strony. Od malego jak spal to ciagle z glowka na jednej stronie i to od tego. Jak lezy na pleckach, na brzuszku czy jak jest noszony to glowka kreci na wszystkie strony. A jak spi, to zawsze na prawej.
przewracaj jak najczęściej na drugi bok, jak zacznie tak samo często układać się na jednej i drugiej to się wyrówna... u Jeremka tak mieliśmy, zrobiłam mu klin, żeby głowa mu się przechylała na drugą stronę, po krótkim czasie nauczył się spać raz tak raz tak
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 09:25   #3458
kularek
Zadomowienie

cześć
powoli nadrabiam jeszcze 5 stron
my wszyscy (na całe szczęście oprócz malutkiego) po jelitówce - istna katastrofa - synuś wymiotował 14 razy potem zaraziłam się ja i tż :/ dawno takiego bólu żołądka nie miałam bałam się karmienie ale chyba dało radę choć czułam, że pokarmu mniej
.................... mały się obudzę wieczorem dokończę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:26   #3459
Domi_00
Rozeznanie

Hej!

Jak u Was po długim weekendzie?

Celebrinfea super, że pomyslałas o klubie Jak nocki z Jagodą? Mam nadzieję, że już lepiej

Malwiska
zdrówka Ja niestety nie znam żadnych cudownych sposobów na kaszel ale pewnie już dużo lepiej u Ciebie

Agatka Zdrowia dla dzieciaczków Z teściową do niedzieli... to nie tak źle, wytrzymasz

U nas wszystko ok, Młoda właśnie śpi. Jutro idziemy na szczepienie (trzymajcie kciuki), zamierzam tez porozmawiać o rozszerzaniu diety, bo na razie wszystko idzie ok. Je już marchewkę, ziemniaka, jabłko i wczoraj dałam jej odrobinę banana, ale wypluła W ogóle Córa lubi bardziej warzywa niż owoce, mimo tego, że zaczynałam od jabłka . Potrafi zjeść cały słoiczek zupki jarzynowej z dodatkowo startym kawałkiem marchewki. Żarłok po prostu Jak widzi, że jemy kanapki na śniadanie to od razu otwiera buźkę Do tego cztery razy dziennie mleko 180ml

Pochwalę się moim żarłocznym stworem:
https://www.youtube.com/watch?v=-vnxAWAc2Do

Oldzia kciuki za wagę Malutkiej
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:33   #3460
Eydrith
Zadomowienie

witam poweekendowo

trochę jestem przemęczona bo mieliśmy gości i młoda popsuła nam się ze spaniem nie wiem już czy to nadmiar wrażeń, czy może brzuszek, zęby czy jeszcze coś innego, ale co noc funduje nam pobudkę czuję się jak prawdziwa Matka Polka - wory pod oczami i umęczony wyraz twarzy zafunduję sobie coś w rossku na pocieszenie

zdrówka dla wszystkich przede wszystkim

Celebrinfea współczuję - i łączę się w bólu

rybka może podkładaj syniowi coś pod główkę żeby nie mógł jej obracać, moja córa na początku miała swoją ulubioną stronę, blokowałam jej główkę wałeczkiem z ręcznika, wieszałam zabawki z jednej strony i przeszło

Oldzia kciuki za kontrolę napisz koniecznie co usłyszałaś Amandka dziecino - postaraj się tam

Iza skończyło się na szarlotce, ze względu na gości wolałam nie ryzykować czaję się na sernik, ale nie wiem czy pokonam strach

co to baza wiedzy

agatka widzę że lubisz teściówkę, fajnie kciuki za kontrolę, mam nadzieję że dzieciaki już wyzdrowieją ...

no i tyle zapamietałam

widzę że szalejecie z glutenem też miałam exponować, ale mała była podejrzana brzuszkowo i na razie odpuściłam. Za to daliśmy jej wczoraj kleik ryżowy i zaskoczyło córa najpierw zaciskała buźkę, potem zaczęła zlizywać z łyżeczki, a pod koniec jadła już prawie normalnie i zadowolona bo smakowało ale miałam radochę
a z butlą po staremu, na razie bez efektu ...

straszna pogoda u mnie miłego dnia Mamuśki
Stary 2014-11-12, 09:46   #3461
Iza188
Rozeznanie

rybka tak jak dziewczyny piszą, próbuj układać główkę na rozne strony. Z tego co czytałam ( u nas tez jest asymetryczna) to asymetryczność w większości przypadków koryguje sie gdy dziecko zaczyna siedzieć i juz tyle nie leży.

Domi wow, ile ja bym dała zeby moj brzdąc tak sie zajadał

Eydrith
Baza wiedzy (ang. knowledge base) – szczegółowy, rozległy zbiór powiązanych logicznie danych dotyczących danej dziedziny (obszaru tematycznego). Przechowywany w pamięci komputera wraz z regułami logicznymi (sformułowanymi przez fachowców z danej dziedziny) umożliwia efektywne wykorzystywanie bazy danych na wzór systemu ekspertowego.
Hehehe
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 09:50   #3462
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
cześć
powoli nadrabiam jeszcze 5 stron
my wszyscy (na całe szczęście oprócz malutkiego) po jelitówce - istna katastrofa - synuś wymiotował 14 razy potem zaraziłam się ja i tż :/ dawno takiego bólu żołądka nie miałam bałam się karmienie ale chyba dało radę choć czułam, że pokarmu mniej
.................... mały się obudzę wieczorem dokończę
omg biedna jesteś strasznie zdrówka i szybkiego powrotu do formy
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok, Młoda właśnie śpi. Jutro idziemy na szczepienie (trzymajcie kciuki), zamierzam tez porozmawiać o rozszerzaniu diety, bo na razie wszystko idzie ok. Je już marchewkę, ziemniaka, jabłko i wczoraj dałam jej odrobinę banana, ale wypluła W ogóle Córa lubi bardziej warzywa niż owoce, mimo tego, że zaczynałam od jabłka . Potrafi zjeść cały słoiczek zupki jarzynowej z dodatkowo startym kawałkiem marchewki. Żarłok po prostu Jak widzi, że jemy kanapki na śniadanie to od razu otwiera buźkę Do tego cztery razy dziennie mleko 180ml

Pochwalę się moim żarłocznym stworem:
https://www.youtube.com/watch?v=-vnxAWAc2Do
kciuki za szczepienie

ale wcina Twój stworek super strasznie słodko to wygląda kurczę żeby moja tak jadła, a ona tylko cyc i cyc w przyszłym tygodniu wprowadzam warzywka, nie ma zmiłuj

i super że Kalinka lubi warzywka, mam marzenie żeby moja mała tak je uwielbiała no zobaczymy

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Eydrith
Baza wiedzy (ang. knowledge base) – szczegółowy, rozległy zbiór powiązanych logicznie danych dotyczących danej dziedziny (obszaru tematycznego). Przechowywany w pamięci komputera wraz z regułami logicznymi (sformułowanymi przez fachowców z danej dziedziny) umożliwia efektywne wykorzystywanie bazy danych na wzór systemu ekspertowego.
Hehehe
zaraz lanie dostaniesz
Stary 2014-11-12, 10:00   #3463
Agata0606
Raczkowanie

Witam, dziewczyny widziałyście promocję pampersiaków w lidlu? Jest od dzisiaj. pozdrawiam
Rozm. 2 Mini 72 szt. - tylko 42 gr za szt.
Rozm. 3 Midi 62 szt. - tylko 48 gr za szt.
Rozm. 4 Maxi 54 szt. - tylko 56 gr za szt.
Rozm. 5 Junior 44 szt. - tylko 68 gr za szt
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 10:52   #3464
rybka13
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za pocieszenie, licze na to ze glowka sie wyprostuje, niby nie jest to powod do rozpaczy, bo najwazniejsze ze zdrowy ale wiadomo w przyszlosci mogloby mu to przeszkadzac. Mam nawet te waleczki specjalne, ale nie lubil ich i odpuszczalam. Mimo to od dzis biore sie za to powaznie, chocbym miala sie z nim poklocic

Kularek u was jak nie urok to ... przemarsz wojsk. Zdrowka dla calej rodziny. Kiedy szczepienie synka? Chyba sie odbedzie?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Domi swietny filmik, corcia pieknie wspolpracuje
Mialam poprzednio taka sama lyzeczke, fajna. Ale szybko musialam przejsc na ten wiekszy rozmiar
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:17   #3465
Oldzia20
Raczkowanie

Kularek wspolczuje jelitowki i zycze zdrowka

Domi coz za usmiechniety sworek!

My juz po wizycie, jezeli mozna to wizyta nazwac, bo myslelismy ze mamy na 8.50 a mielismy na 8.30 lekarka jak nas nie bylo poszla na dzieci chore i porozmawialysmy na szybko w drzwiach miedzy pacjentami i zwazylam Mala. 100/120 g-wahalo sie, w tydzien nie powala ale jest lepiej takze za tydzien znow kontrola i jezeli bede potrafila to mam sciagac i dawac w razie potrzeby cory, a jezeli nie da rady to jak cora bedzie sie domagac to podac mm, ale po cycu i nie wiecej niz 2 na dzien co by laktacji nie zmniejszyc. Nie mam zamiaru codziennie dawac tylko jak bedzie potrzebowala, no i dzis bo jedziemy myc okna na stare mieszkanie i nie chce wziac cory co by jej nie przewiac. Zostaje z przyjaciolka. Ale przez te pare dni zauwazylam wzrost produkcji mleka takze chyba cos z tym skokiem bylo na rzeczy, mam nadzieje.

Aha w rossmanie jakvy ktoras chciala to przy zakupue tuszu do rzes 2 gratis dzis sie zaopatrzylam
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:18   #3466
agnes208
Zakorzenienie

Kularek zdrowka
Domi haha ale palaszuje widac ze smakuje
Rybka a sprobuj go ukladac na ten drugi bok u was na lozku i ty sie klac obok gadaj pokazuj co lubi nawet pol godziny jak polezy na tym boku to juz bedzie pol godz na drugim a moze mu sie milo zacznie kojarzyc i bedzie czesciej skrecal glowe. W lozeczku tez mozesz ukladac raz glowa gdzie nogi raz odwrotnie moze mu sie pomyli i zacznie inaczej glowe ukladac. Moj jako noworodek lubil jedna strone i ja ukladalam go wlasnie tak pol nocy spal w jedna strone pol w druga ukladalam go na boku miedzy walkami z recznikow bo jak spal na wznak to glowa leciala w jedna strone. Pozniej lekarz stwierdzil ze ma lekkie napiecie cwiczylismy i teraz spi sam z glowa raz tak raz tak. Wiadomo dziecka w tym wieku juz nie ulozysz bo sie kreci ale mozna wykorzystac jego ciekawosc i przyzwyczajnie do pewnych rzeczy. A karuzelke po ktorej stronie masz?
Stary 2014-11-12, 11:37   #3467
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Eydrith ja chciałam mieć w jednym miejscu rzeczy przydatne bo potem latam po wątku jak kot z pęcherzem. Na razie wstawiłam tam info o wymiance świątecznej, skład słoiczków i przepisy. Ale zawsze można zwiększyc zakres
Stary 2014-11-12, 12:07   #3468
malwiska
Zakorzenienie

Hej.
KULAREK bardzo współczuję takich chorób. Raz w życiu przechodziłam jelitowke a co dopiero jak dziecko choruje.
DOMI jak juz ładnie się zajada juz nie mogę się doczekać aż swojej będę rozszerzać dietę - tylko ja jeszcze poczekam aż mała skończy 5 mc
RYBKA u nas tez był ten problem, my robiliśmy tak jak dziewczyny piszą tylko ze córka była mniejsza i nie miała tyle siły teraz to podkladanie waleczka nic by nie dało - jedynie zwracanie uwagi w druga stronę
Stary 2014-11-12, 13:22   #3469
aga__tka
Zakorzenienie

Babcia śpi na kanapie z książką w ręku dzieciaki koło niej wybierają kolejną do czytania...
Basia śpi, to piszę

kularek: ja widzę jak jestem naszymi chorobami już zmęczona, to u Ciebie musi być w ogóle tragicznie, jeszcze ta jelitówka... bardzo Ci współczuję... pewnie w przychodni złapaliście... u nas z przychodni, albo z 1 dnia w przedszkolu (bo dłużej nie chodzili ostatnio) przyniesiona została 3dniówka, na szczęśćie tylko Ola i Jeremi chorowali a Basia nie... za to teraz dostała znów kataru, mam nadzieję że tym razem nic z tego się nie zrobi - jeszcze kończymy stary antybiotyk przecież

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
witam poweekendowo

trochę jestem przemęczona bo mieliśmy gości i młoda popsuła nam się ze spaniem nie wiem już czy to nadmiar wrażeń, czy może brzuszek, zęby czy jeszcze coś innego, ale co noc funduje nam pobudkę czuję się jak prawdziwa Matka Polka - wory pod oczami i umęczony wyraz twarzy zafunduję sobie coś w rossku na pocieszenie

zdrówka dla wszystkich przede wszystkim

Celebrinfea współczuję - i łączę się w bólu

rybka może podkładaj syniowi coś pod główkę żeby nie mógł jej obracać, moja córa na początku miała swoją ulubioną stronę, blokowałam jej główkę wałeczkiem z ręcznika, wieszałam zabawki z jednej strony i przeszło

Oldzia kciuki za kontrolę napisz koniecznie co usłyszałaś Amandka dziecino - postaraj się tam

Iza skończyło się na szarlotce, ze względu na gości wolałam nie ryzykować czaję się na sernik, ale nie wiem czy pokonam strach

co to baza wiedzy

agatka widzę że lubisz teściówkę, fajnie kciuki za kontrolę, mam nadzieję że dzieciaki już wyzdrowieją ...

no i tyle zapamietałam

widzę że szalejecie z glutenem też miałam exponować, ale mała była podejrzana brzuszkowo i na razie odpuściłam. Za to daliśmy jej wczoraj kleik ryżowy i zaskoczyło córa najpierw zaciskała buźkę, potem zaczęła zlizywać z łyżeczki, a pod koniec jadła już prawie normalnie i zadowolona bo smakowało ale miałam radochę
a z butlą po staremu, na razie bez efektu ...

straszna pogoda u mnie miłego dnia Mamuśki
lubię w miarę - zainteresowania, poglądy moje i jej to jak dzień do nocy - nie wiem czy jest choćby jedna rzecz w jakiej się zgadzamy, począwszy od polityki do koloru sukienki dla Basi na Gwiazdkę albo czapki dla Jeremka, ale obie się staramy, poglądy poglądami a żyć w zgodzie można

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, licze na to ze glowka sie wyprostuje, niby nie jest to powod do rozpaczy, bo najwazniejsze ze zdrowy ale wiadomo w przyszlosci mogloby mu to przeszkadzac. Mam nawet te waleczki specjalne, ale nie lubil ich i odpuszczalam. Mimo to od dzis biore sie za to powaznie, chocbym miala sie z nim poklocic

Kularek u was jak nie urok to ... przemarsz wojsk. Zdrowka dla calej rodziny. Kiedy szczepienie synka? Chyba sie odbedzie?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Domi swietny filmik, corcia pieknie wspolpracuje
Mialam poprzednio taka sama lyzeczke, fajna. Ale szybko musialam przejsc na ten wiekszy rozmiar
no pierwsze 2 dni może mu być np. ciężko zasnąć z głową na drugiej stronie, ale potem się przyzwyczai...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Celebrinfea: weźmiesz mnie do klubu?
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:59   #3470
malwiska
Zakorzenienie

zapomniałam wam się pochwalić moja córka wczoraj pierwszy raz głośno się zaśmiała i to pare razy - a wiecie z czego się śmiała??
z tego że mama kaszle złapał mnie taki silny kaszel a ta się śmiała wredotka mała
Stary 2014-11-12, 14:02   #3471
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny widziałyście promocję pampersiaków w lidlu? Jest od dzisiaj. pozdrawiam
Rozm. 2 Mini 72 szt. - tylko 42 gr za szt.
Rozm. 3 Midi 62 szt. - tylko 48 gr za szt.
Rozm. 4 Maxi 54 szt. - tylko 56 gr za szt.
Rozm. 5 Junior 44 szt. - tylko 68 gr za szt
TŻ był akurat w Lidlu i się na nią natknął Tylko jak zwykle kasy nie miał i kupił tylko dwie paczki. Jutro znów go wyśle, bo cena super

Chorowitkom życzę zdrówka

Ufff, długi mnie wykończył... Teściowie pojechali, a moi rodzice przyjechali Zajęli się dziećmi, a my usiłowaliśmy wszystko nadrobić. Normalnie padam, a w sumie i tak nic nie zrobiliśmy.... Za to zaliczyliśmy wizytę w Poznaniu i zakupy w Ikei Wybraliśmy meble dla młodego, teraz trzeba "tylko" zakończyć budowę :P

Jagódka właśnie pozdrawia cioteczki wizażowe

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:21   #3472
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Aga_tka a sprawdź skrzynkę bo powinnaś mieć zaproszenie.
Stary 2014-11-12, 14:30   #3473
agnes208
Zakorzenienie

Mamy noszace w chustach nosidlach co myslicie o takim http://amazonas-baby.pl/produkty/chu.../smart-carrier szukam czytam i czytam ale musze zamowic cos w ciemno bo tu nie mam jak sie przymierzyc z malym do tego. Zastanawialam sie tez nad mt ale nie wiem czy bede umiala sie w tym dobrze dociagac. Chcialam tule ale jest dosc droga a nie wiem czy bedzie nam pasowac wiec tro he sie wacham. Dzis weszlismy do dzieciecego to pan pokazal nam takie wisiadla klasyczne z 10cm paskiem w kroku takie sztywne ustrojstwa, przeciez takie cus to mojemu synowi by klejnoty zniszczylo

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-11-12 o 14:31
Stary 2014-11-12, 15:08   #3474
Fame
Zakorzenienie

Hej!!.piszę do Was ja, wrak człowieka

Nie odzywam się, bo choć czytam co tam piszecie to nie mam czasu na odpisywanie, a o sobie nie będę ciągle pisać...

Ostatnio zapomniałam pochwalić Wasze dzieciaki- słodziaki!!!

Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Jakoś mi ciężko dobijcie mnie prosi:

I CARAMEL w ciąży nie jestem hehe

No i z ciekawości.. Co teraz z Waszym klubem skoro Mamaya odeszła? Funkcjonuje dalej?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 15:29   #3475
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hej!!.piszę do Was ja, wrak człowieka

Nie odzywam się, bo choć czytam co tam piszecie to nie mam czasu na odpisywanie, a o sobie nie będę ciągle pisać...

Ostatnio zapomniałam pochwalić Wasze dzieciaki- słodziaki!!!

Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Jakoś mi ciężko dobijcie mnie prosi:

I CARAMEL w ciąży nie jestem hehe

No i z ciekawości.. Co teraz z Waszym klubem skoro Mamaya odeszła? Funkcjonuje dalej?
jak mam Cię dobić
a może gdzieś wyskoczymy i
Stary 2014-11-12, 15:34   #3476
Fame
Zakorzenienie

MALWISKA dzięki! Na Ciebie zawsze można liczyć
A na piwko możemy wyskoczyć ale pewnie zasnelabym przy kuflu
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:02   #3477
agnes208
Zakorzenienie

Fame dasz rade kazda z nas ma gorsze dni. Widzisz np ja tu sama cal dzien z dzieckiem tylko troche z mama na skype i jak tz wroci ale to obiad i zaraz kapanie itd i tak 6dni w tyg. Czasem to nawet na dwor nie da rady bo wieje ileje. Dzis np zpacerowalam w deszczu ale co mamy nie dac rady przeciez damy haha taki stan nie trwa wiecznie.
Stary 2014-11-12, 16:02   #3478
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame jeśli chodzi o klub to chyba można stwierdzić że umarł smiercia naturalna juz jakis czas temu
Stary 2014-11-12, 16:07   #3479
debesciara
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
witam się po małej nieobecności Na nadrabianie czasu brak, wczoraj wyjechali ostatnio goście po dubeltowych chrzcinach... Mieliśmy generalnie weekend pełen wrażeń... i tych pozytywnych i niekoniecznie.. No ale suma sumarum chrzciny udane

Słuchajcie, może o tym już pisałyście.. ale jeśli już rozszerzacie dietę to macie jakieś konkretne pory posiłków stałych?
ja daję na drugie śniadanie kaszkę i teraz na podwieczorek jabłuszko (dziś po raz pierwszy z marchewką), zastanawiam się czy nie powinnam odwrócić tych pór tj rano jabłuszko wieczorem kaszka... no nie wiem

Ehhh mały marudzi zmykamy napodwieczorek, znów nie popiszę, może wieczorem się uda...

Całusy zwłaszcza dla chorowitków!
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:11   #3480
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Debeściara ja kaszkę dzielę na 2 posiłki około 10/11 jest kaszka łyżeczką z deserkiem albo warzywkiem a druga połowa w nocy około północy. C
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości