Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 11:07   #1621
lilova
Przyczajenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

A jak pierzecie ubranka? W samym proszku czy dodajecie płyn do płukania (oczywiście jakiś "dzidziusiowy")?
No i w jakiej temperaturze? Prawie na wszystkich ubrankach napisane jest żeby prać w 40stopniach, a na jednej stronie o praniu ciuszków piszą, żeby w 95stopniach...

Edytowane przez lilova
Czas edycji: 2014-11-12 o 11:10
lilova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:10   #1622
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Tommorow ja zamieszczałam filmik z brzuszkiem nie wiem kto jeszcze. ja ci podam co ja miałam:
https://www.youtube.com/watch?v=KII1ruAfvsg
Take that - Rule the world
moja ukochana piosenka
taaak! dziękuję!
byłam kiedyś fanką TT (w podstawówce...stare czasy)

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki z UK - od 17.11 w Lidlu beda bluzy polarowe dla dzidziuskow KLIK i kombinezoniki polarkowe za 5.99
Koniec ogloszenia
o, to Wy też macie Lidla?
zaraz obadam naszą gazetkę
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
A my tymczasowo zmieniliśmy miejsce pobytu... Pojechaliśmy dzisiaj do lekarza i okazało się że mała ma zapalenie płuc lekarze byli w szoku że wczoraj nas lekarka puściła z taką temperaturą do domu z zaleceniem "zbijać gorączkę". No i teraz czeka nas minimum 10 dni leczenia w szpitalu.
szok, że idziesz do specjalisty, a on Ci nic nie pomoże
oby szybko Wam zleciało
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,budzicie się w nocy czasem z twardym brzuchem.
już nie, ewentualnie twardy od dziecka nagromadzonego w 1 boku
ogólnie już mi te twardnienia minęły
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Mała ułożona głowkowo, kręciła się niemiłosiernie, wszystkie pomiary ok, widziałam nawet jak jadła, tzn. memlała buźką waży sporo, bo 1933g. Wyniki krwi też mam ok, nawet hemoglobina skoczyła bez specjalnie wielkiego wspomagania Trochę się tym martwiłam, ale na szczeście nie było czym.
Wg apki jeszcze 61 dni no oby
ja mam 63 dni i pewnie podobną wagę, wizyta za 8 dni
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Kinqaa w PL lidlu też mają być

Dziewcxzyny a co do torby do szpitala, to jak sie pakujecie? w sensie mała torba, duża? jedna dla Was, druga dla maluszka, trzecia jakaś tez?
oby były, super są
ja swoje chyba do plecaka?
i na pewno naszykuję mężowi drugą moją torbę na kolejny dzień (dodatkowe podpaski, koszula itp)
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Karoloo a istnieje w ogole wiesiołek dowcipny?;d nie spotkałam sie z takim ;p
bo on się staje dowcipny w momencie aplikacji
tylko ciekawe, jak z rozpuszczeniem otoczki

a ja tak wczoraj dumałam-w szpitalach to raczej nie ma szafek na klucz, no nie? Bo tak się zastanawiałam, a co jak ktoś gwizdnie komórkę, ale głupio jej nie brać
mąż: "miśku, bez urazy, ale po twoją to by się nikt na ulicy nawet nie schylił"
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:11   #1623
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jakos nie przemawia do mnie wkładanie kapsulki doustnej dowcipnie ;p postawie na liście malin;p

Eirene jak nie miałas przypadków przeterminowan w najbliższej rodzinie np u Twojej mamy,no i dama urodziłaś na czas to ja bym wtedy nie pila.
Nie chce podzielić losu mojej mamy z pierwszej ciazy ;p
dla mnie też dziwne. już z luteiną miałam problem żeby włożyć ją...

a wiesz że nawet nie wiem jak moja mama rodziła. czy wcześniej czy później

ale często właśnie po mamie się dziedziczy faktycznie

Cytat:
Napisane przez lilova Pokaż wiadomość
A jak pierzecie ubranka? W samym proszku czy dodajecie płyn do płukania (oczywiście jakiś "dzidziusiowy")?
No i w jakiej temperaturze? Prawie na wszystkich ubrankach napisane jest żeby prać w 40stopniach, a na jednej stronie o praniu ciuszków piszą, żeby w 95stopniach...
ja w samym proszku

Tommorow ja też uwielbiam a już tą piosenkę to w ogóle
haha dobry mąż z komórką ja swoją miałam przy sobie w sali porodowej a potem mąż mi przeniósł rzeczy do sali to miałam obok siebie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-11-12 o 11:15
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:14   #1624
dusiolka
Zakorzenienie

Tomorrow wlasnie kwestia rozpuszczalności otoczki tez mnie ciekawi i to jest to co mnie jednak wstrzymuje :p

A tekst o Kom bezbłędny ahhaha ;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:14   #1625
charliss
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze nic nie piore bo to duzo za wczesnie wg mnie, poza tym jeszcze nie mam ubranek wiec nie mam co prac

ja mysle ze to 90 stopni dotyczy jakichs uzywanych ciuszkow, ja bede miala wszystkie nowe ale na pewno nie bede prala w 40 tylko w minimum 60 stopniach jak swoje, to jest dopiero poziom temperatury ktory zapewnia wybicie wiekszosci zarazkow. Bez plynu do plukania za to z dodatkowym plukaniem.
w 90 stopniach to jakies takie rzeczy njabardziej przy skorze, reczniczki, pieluszki, przescieradla itp.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:18   #1626
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Siedzę w poczekalni u denta. 4 osoby przede mna i nikt sie nie kwapi zeby ciezarna przepuścić ehh.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Aaa ją pralam wczoraj w 40. I tak będę wszystko prasowala więc myślę że wystarcY.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:23   #1627
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko ja na przepuszczanie w ogole nie liczę..
Ostatnio w kościele usiadłam koło babki a ta do mnie ze zajęte tu, to sie jej spytałam czy cała ławka.. Co za ludzie,a potem złożyła rączki i poszła do komuni.
Stary 2014-11-12, 11:27   #1628
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
a ja tak wczoraj dumałam-w szpitalach to raczej nie ma szafek na klucz, no nie? Bo tak się zastanawiałam, a co jak ktoś gwizdnie komórkę, ale głupio jej nie brać
też sie tego boję trochę, no ale liczę na to ,że nie będzie tak źle
mąż mistrzu riposty

Cytat:
Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja mysle ze to 90 stopni dotyczy jakichs uzywanych ciuszkow, ja bede miala wszystkie nowe ale na pewno nie bede prala w 40 tylko w minimum 60 stopniach jak swoje, to jest dopiero poziom temperatury ktory zapewnia wybicie wiekszosci zarazkow. Bez plynu do plukania za to z dodatkowym plukaniem.
w 90 stopniach to jakies takie rzeczy njabardziej przy skorze, reczniczki, pieluszki, przescieradla itp.
Ja dokładnie tak jak charliss, staram się w jak najwyższej, bez płynów zapachowych, ale z płukaniem potem obowiązkowo prasowanie na max. Dwie półmetrowe góry ciuszków zawinięte w ręcznik czekają na wyprasowanie,a do pralki gdzieś jeszcze 3 lub 4 serie - jest tego trochę.
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:35   #1629
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kurcze co się dzieje? Spać mi się chce nieziemsko

Ale mam dyskotekę w brzuchu.........

Mąż poszedł na noc do pracy i jeszcze nie wrócił A niech mi powie, że po małą nie pójdzie Policzę się z nim.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
KAroloo, co Ty bedziesz bez pracy robić?
Lilijka, do dobrych rzeczy człowiek szybko się przyzwyczaja
jak to co będzie robiła... będzie z nami
a to racja, przyzwyczaiłam się....
Cytat:
Macie zamiar pic jakos napary na zmiękczenie szyjki?
nie, nie robiłam tego i nie będę robić
Cytat:
Ok, a gdzie można kupić liście malin?
w zielarskim, albo w aptece, w której można kupić zioła
Cytat:
będę prała w 60st tylko w proszku, bez dodatków, potem wyprasuję

askaa kochana za wizytę

Która mamuśka miała położenie pośladkowe i przewidują u niej poród SN?
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:37   #1630
allgoodthings
Zadomowienie

zaczęłam cytować i wcięło mi połowę :/
aska dużą babkę masz ja obstawiam, że moja też ma z 2 kg
Cytat:
na 60stopni, bez dodatkowego płukania, tylko proszek. Potem prasowanie.
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Siedzę w poczekalni u denta. 4 osoby przede mna i nikt sie nie kwapi zeby ciezarna przepuścić ehh.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Aaa ją pralam wczoraj w 40. I tak będę wszystko prasowala więc myślę że wystarcY.
ciesz się, że siedzisz tak w kolejce siedzącej np do lekarza nie liczę, że ktoś będzie przepuszczał. Nic mi nie będzie jak posiedzę. Gorzej w stojącej kolejce w sklepie czy w mpk.
Zakupiłam w lidlu 3 paki pamperów r. 2, 72 szt w op. za 29.99. Cena super.
Stary 2014-11-12, 11:38   #1631
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba bede pila, ale po sylwestrze nie wiem czy to cos da tak krotko no ale nie chce wywolac wilka z lasu za wczesnie po sylwestrze to ja juz bede robic wszystko co mozna zeby urodzic
mam podobną taktykę choć czuję, że i tak urodzę przed terminem, bo w ogóle nie zwolniłam tempa życia, jak jadę do pracy to jestem w ciągłym ruchu i ogólnie się nie oszczędzam. Myślę, że nie będzie to ciąża przenoszona Choć nie ukrywam, że bardzo bym chciała żeby mały wyskoczył już w nowym roku, może być tuż po fajerwerkach

Liście malin mama mi kupiła już jakiś czas temu, bo z kilku źródeł słyszała o ich zbawiennej mocy I teraz nie wiem, czy zdążę je zażyć w ogóle
Stary 2014-11-12, 11:38   #1632
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Smerfetka głupie pytanie! Jak to co ? Karoloo będzie spamowac na forum!

A jak

Cytat:
Ostatnio w kościele usiadłam koło babki a ta do mnie ze zajęte tu, to sie jej spytałam czy cała ławka.. Co za ludzie,a potem złożyła rączki i poszła do komuni.
Normalnie udusić to za mało strasznie mnie takie baby denerwują Ja się nie pierniczę jak jest kasa pierwszeństwa to podchodzę, w busach ładnie proszę zeby mi miejsce ustąpili (tylko jak są miejsca z + ) itd. Nie mam żadnych skrupułów

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:48   #1633
Montanka
Rozeznanie

To mnie pocieszyłyście dziewczyny, bo nie pamiętam, jak było w pierwszej ciąży i już zastanawiałam się, czy nie zaczyna się znów coś dziać.

Wyciągnęłam swoje oficerki zimowe i sztyblety. Pasują, nic się nie zmieniło. Mogę nosić, jak się zimno zrobi
Stary 2014-11-12, 11:58   #1634
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam płyn do płukania, ale jednak na razie nie będę go używać
temp-jak moje: ciuchy w 40, ręczniki w 60
plus prasowanie
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Ja się nie pierniczę jak jest kasa pierwszeństwa to podchodzę,
w poniedziałek przyczaiłam się niepewnie do takiej kasy i babeczka, ostatnia z kolejki :"niech pani idzie do przodu, to jest KASA DLA PANI"
także miło mi było
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:59   #1635
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
ja chyba bede pila, ale po sylwestrze nie wiem czy to cos da tak krotko no ale nie chce wywolac wilka z lasu za wczesnie po sylwestrze to ja juz bede robic wszystko co mozna zeby urodzic
Właśnie teraz tez sie tak zastanawiam, kiedy zaczac pić, bo jako mama po raz drugi mogę urodzić szybciej, tak mówią, a termin mam na 2 stycznia i mam takie pobożne życzenie urodzić po nowym roku.
Koleżanka pierwsze dziecko urodziła w sylwestra a miała termin na 21 stycznia także tego

Cytat:

o, to Wy też macie Lidla?
zaraz obadam naszą gazetkę
Bo tak się zastanawiałam, a co jak ktoś gwizdnie komórkę, ale głupio jej nie brać
mamy mamy, u mnie od stycznia buduja Aldi i cos im nie idzie
u mnie ta sama sytuacja z fonem, to Tż ma świra na punkcie techniki

Cytat:
to jakiś niewidzialny był ten wierzący
tutaj na lokalnych forach rozpętała się dyskusja na temat wypraszania matek z wózkami (jesli wózka z jakiegos powodu nie da sie złożyć) żeby zrobić miejsce dla wózka inwalidzkiego bo ci maja pierwszeństwo.
Jakas para w Anglii odmowila złożenia wozka a potem wyjścia z busa dla osoby na wózku i przewoźnik zaplacil jakas karę za te sytuacje.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-11-12 o 12:01
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:00   #1636
allgoodthings
Zadomowienie

właśnie umówiłam się do dentysty i babka w rejestracji mówi że nie słyszała o tych plombach darmowych w ciąży, ale sprawdzi na moją wizytę Gdzie tego szukać? widziała któraś jakiś dokument potwierdzający z nfz?
Stary 2014-11-12, 12:02   #1637
dusiolka
Zakorzenienie

Katerina ślepy by tylko nie zauważył;p dla córuni trzymała miejsce. A po moim pyt czy cała ławkę zajmuje to sie przesunęła ;p

W centrum handlowym gdzie da płatne toalety pani powiedziała ze ja bezpłatnie ;d takze byłam w szoku;d
Stary 2014-11-12, 12:14   #1638
nuna2
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Witam po kilkudniowej nieobecności, bo byliśmy u rodziny a tam brak neta... To był ostatni wypad przedporodowy, myślę, że po porodzie szybko tam też nie pojedziemy, chyba, że zima będzie łagodna...

Czuję się tak do kitu, że szkoda gadać... Zmniejszyliśmy dawkę luteiny i brzuch mi się stawia, no-spa nie pomaga, szyjkę czuję w kroku, brzuch co po chwilę boli @.... Odechciewa się wszystkiego Chyba będę musiała zadzwonić do gina.

Ja ciuszki już mam poprane i wyprasowane-pomogła kochana mama.

Kombinezonik przyszedł, mniej więcej na wyjście ciuszki też mam, teraz dokupowanie kocyków, rożków etc.
Stary 2014-11-12, 12:17   #1639
LindaC
Wtajemniczenie

Bry

alb - współczuję Wam i zdrówka życzę! niedawno oglądałam w Dzień Dobry TVN, że teraz dzieci mają jakieś takie podstępne zapalenia płuc, że nie da się ich wykryć osłuchowo. Jedynie rentgen wykazuje. No i oczywiście ta wielka gorączka. Jedna z mam, przez tydzień wzywała do domu na wizytę innego lekarza aby osłuchał dziecko i każdy mówił, że płuca/oskrzela czyste. Nie dała jednak za wygraną i pojechała na rentgen, który pokazał zaawansowane zapalenie płuc Szybko wdrożono antybiotyk i przeszło, ale co się dziecko nacierpiało to tylko ono i matka wie. Uważaj tam na siebie w tym szpitalu. Choć pewnie to nie łatwe.

aśka - ale duża ta Twoja córka, super mam nadzieję że mój mały też zaczął ładnie przybierać

a ja wczoraj zamówiłam kombinezonik i kurcze żałuję wyboru, będę musiała odesłać, bo w ogóle nie zwróciłam uwagi na to, że to jest kombinezonik bez zabudowanych stópek.......ma zwykłe takie spodnie, jak przy kombinezonach dla dorosłych. A że ciepło ucieka od stóp, to muszę oddać....

ale mi wczoraj i dziś słabo.......normalnie masakra.....

lilova - co do prania ciuszków to ja będę prała tak na 40 stopni, myślę że starczy by doprać i nei zniszczyć. Choć niedawno kupiliśmy nową pralkę i jest tam specjalny program "Ubrania dziecięce" i to jest na 95 stopni i 1000 obrotów..............jedn ak obawiam się że ciuszki by bardzo brzydły na takim programie. Co innego np. pieluszki tetrowe do obcierania buźki itp. to wiadomo że na te 95 stopni, a może nawet 100 trzeba puszczać.

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-11-12 o 12:23
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:18   #1640
smerfetka2808
Zakorzenienie

kurde u nas tak dziś cieplo że masakra jakaś :mdlje: chodzę w bokserce i rybaczkach i obrączkę na mydle musiałam ściągać bo tak mi paluchy spuchły
nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży w lecie

Cytat:
Smerfetka jest,tak jak Karoloo napisała herbata z liści malin,podobno jeszcze z liści poziomek mozna. Od kiedy zaczynacie pic?
no to chyba też je będę pić tylko najpierw muszę znaleźć te liście, i torebki do parzenia herbatki. Ciekawe czy to jest dobre

Cytat:
Dziękuję.

Czytam, że siemię lniane wpływa na "śliskość" ,
cytuję: "od 36 TC - dwa razy dziennie po 2 płaskie łyżeczki
len oblepia i robi "poślizg" nie tylko na ściankach żołądka, działa tak samo w innych okolicach, także rozrodczych"
bleee tego bym nie wypiła nei lubię tej galaretki

Cytat:
Smerfetka głupie pytanie! Jak to co ? Karoloo będzie spamowac na forum!
a no tak wybacz to było nie przemyślane z mojej strony

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłyście dziewczyny, bo nie pamiętam, jak było w pierwszej ciąży i już zastanawiałam się, czy nie zaczyna się znów coś dziać.

Wyciągnęłam swoje oficerki zimowe i sztyblety. Pasują, nic się nie zmieniło. Mogę nosić, jak się zimno zrobi
a ja nie mam żadnych zimowych
wyprałam tą swoją torbę i już tak nie śmierdzi, jeszcze ją na balkon wyrzucę i myślę że 1 pranie jej wystarczy, nie wiem czemu Twoja tak wali :/

Lilijka, też mam disco od wczoraj masakra...
Stary 2014-11-12, 12:19   #1641
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Witam po kilkudniowej nieobecności, bo byliśmy u rodziny a tam brak neta... To był ostatni wypad przedporodowy, myślę, że po porodzie szybko tam też nie pojedziemy, chyba, że zima będzie łagodna...

Czuję się tak do kitu, że szkoda gadać... Zmniejszyliśmy dawkę luteiny i brzuch mi się stawia, no-spa nie pomaga, szyjkę czuję w kroku, brzuch co po chwilę boli @.... Odechciewa się wszystkiego Chyba będę musiała zadzwonić do gina.

Ja ciuszki już mam poprane i wyprasowane-pomogła kochana mama.

Kombinezonik przyszedł, mniej więcej na wyjście ciuszki też mam, teraz dokupowanie kocyków, rożków etc.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:20   #1642
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka sa tez takie kuleczki w które wkłada sie sypana herbatę,albo jakby takie koszyczki na kubek
Stary 2014-11-12, 12:29   #1643
nuna2
Zakorzenienie

alb biedna a ma Ci kto pomóc?? Albo zamienić w tym szpitalu...?? kurde moja mała też kaszle i kaszle a niby osłuchowo czysta.... może też powinnam poprosić o rentgen?? bo to już 4 tydz...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziewczyny pytanie o spojenie:
Was też tak strasznie boli?? W nocy obrócić się ledwo mogę, rano chodzę jak pokraka... boli do tego stopnia, że mi łzy podchodzą... Potem jak się rozchodzę jest ok, ale przy większym podniesieniu nogi-ból masakra
Stary 2014-11-12, 12:30   #1644
ewka555
Zakorzenienie

hej, hej... ja dalej dziś prasuję.
załamałam się, bo się okazało że ciuszki na 56 i 62 zajmą mi wszystkie 4 szuflady, wiec całą komode, a myslalam ze jedna szuflada zostanie mi na np.posciel, jakies pieluchy tetrowe albo skarpetki i czapeczki a tu
kompletny brak miejsca, wsszystko ściśnięte, moje i tż rzeczy to samo, nie cierpie tak, chce się już przeprowadzić
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:34   #1645
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, to tak jak ja.
Ja nie bedę nic piła bo ja to sie boję co by nie urodzić wcześniej. A niestety takie nachodza mnie mysli.
Dziś segregowałam ciuszki do prasowania i wiecie, że mam kombinezon ale na 6-9m Myślałam ze 3-6.
Przypominam sobie jednak, że mieliśmy wziąc mniejszy ale była miedzy nimi tak nieznaczna różnica, że wzieliśmy ten, a teraz sie boję,że dla tej córci bedzie dużo za duży Chociaż na dł ma 58 chyba
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:36   #1646
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetka sa tez takie kuleczki w które wkłada sie sypana herbatę,albo jakby takie koszyczki na kubek
a no widziałam te koszyczki
dzięki

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
hej, hej... ja dalej dziś prasuję.
załamałam się, bo się okazało że ciuszki na 56 i 62 zajmą mi wszystkie 4 szuflady, wiec całą komode, a myslalam ze jedna szuflada zostanie mi na np.posciel, jakies pieluchy tetrowe albo skarpetki i czapeczki a tu
kompletny brak miejsca, wsszystko ściśnięte, moje i tż rzeczy to samo, nie cierpie tak, chce się już przeprowadzić
o matko kochana to ile Ty tego masz??
Stary 2014-11-12, 12:39   #1647
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Hehe, to tak jak ja.
Ja nie bedę nic piła bo ja to sie boję co by nie urodzić wcześniej. A niestety takie nachodza mnie mysli.
Dziś segregowałam ciuszki do prasowania i wiecie, że mam kombinezon ale na 6-9m Myślałam ze 3-6.
Przypominam sobie jednak, że mieliśmy wziąc mniejszy ale była miedzy nimi tak nieznaczna różnica, że wzieliśmy ten, a teraz sie boję,że dla tej córci bedzie dużo za duży Chociaż na dł ma 58 chyba
ja kupowałam 0-3msc. Bo jakbym urodziła w styczniu to może do marca starczy a potem już wiosna

Też nic nie będę pić, żeby nie urodzić wcześniej.
Stary 2014-11-12, 12:41   #1648
ewka555
Zakorzenienie

smerfetka mam tego bardzo dużo, bo dostałam ful ..
a ta komoda ma co prawda szerokie szuflady, ale nie są zbyt głębokie, wiec jakies polarowe grubsze rzeczy zajmują dużo miejsca.
mysle ze finalnie będzie tak, że mała albo nie wejdzie w rozmiar 56, ale szybko z niego wyrośnie i problem bedzie z glowy ;p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:42   #1649
Maritxell
Zadomowienie

dziewczyny, pomóżcie proszę w kwestii ochraniacza na łóżeczko. Ja sobie wymyśliłam, że chciałabym, żeby ochraniacz był za główką i wzdłuż jednego boku, który będzie od ściany. Jak przeglądam te ochraniacze to one są albo na około(np. http://allegro.pl/nowosc-ochraniacz-...726901151.html) , albo za główką i po kawałku po obu bokach (http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...781515997.html). Te na około, to wszędzie są w jednym kawałku i nie mogłabym użyć tylko fragmentu. Widziałyście gdzieś takie, które zakryją dokładnie pół łóżeczka ale w takim układzie jak napisałam wyżej?
Albo jestem ślepa, albo co gorsza, mam dziwne wymagania, których nikt do tej pory nie miał

Edytowane przez Maritxell
Czas edycji: 2014-11-12 o 12:43
Maritxell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:42   #1650
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
w poniedziałek przyczaiłam się niepewnie do takiej kasy i babeczka, ostatnia z kolejki :"niech pani idzie do przodu, to jest KASA DLA PANI"
także miło mi było
Takie coś jest fajne

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
kurde u nas tak dziś cieplo że masakra jakaś :mdlje: chodzę w bokserce i rybaczkach i obrączkę na mydle musiałam ściągać bo tak mi paluchy spuchły
nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży w lecie

no to chyba też je będę pić tylko najpierw muszę znaleźć te liście, i torebki do parzenia herbatki. Ciekawe czy to jest dobre

bleee tego bym nie wypiła nei lubię tej galaretki

a no tak wybacz to było nie przemyślane z mojej strony

a ja nie mam żadnych zimowych
wyprałam tą swoją torbę i już tak nie śmierdzi, jeszcze ją na balkon wyrzucę i myślę że 1 pranie jej wystarczy, nie wiem czemu Twoja tak wali :/

Lilijka, też mam disco od wczoraj masakra...
To samo ostatnio powiedziałam TŻ. Ostatnio w nocy (jak siedziałam na kibelku) musiałam ściągnąć obrączkę bo tak mi paluchy spuchły

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości