|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Justana heheh;p no zrobię i głodówka xd myślisz ze dobry sposób na przyspieszenie porodu? ;p tak myślałam zrobić Tydzień przed terminem a potem już tylko lekka dieta jak do karmienia...
Podczas porodu nie zmieniasz koszul ;p ja zuzylam jedną i jeszcze trochę w niej potem leżałam ;p nie była ufajdana bo Przecież masz podciagnieta i Leżysz z gołym tyłkiem. Co Najwyżej spocona ;p ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Anetka ja juz po terminie to całkiem będę durniec ;/ tak mnie wszystkie kości nawalaja w kroku ze juz nie wiem jak mam siedzieć /leżeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
nie pojechaliśmy w końcu. Póki co wszystko się uspokoiło. Ehh
#3453 |
Rozeznanie
|
manieczka1 jak tam u Ciebie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Sądziłam, że jak nic nie piszesz to ostro rodzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuję dokładnie to co Ty! Lęk i niecierpliwość. Boję się jak diabli. Ale chciałabym mieć już za sobą... Marzę o tym żeby w piątek po usg się coś wreszcie zaczęło dziać i żeby się pisklę do niedzieli wykluło ![]()
![]() |
#3456 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. 1 koszule do porodu, wzielam ja do domu do prania, a przebralam sie w czysta jak mnie polozna wziela pod prysznic 6 h po porodzie. 3. Nie uzywam bo mi nic nie leci bezwiednie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Rozeznanie
|
wody zstąpcie i zalejcie mi podłogę
![]() skurcze zstąpcie i zróbcie mi szybciutko 10 cm rozwarcie ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- co do koszul w szpitalu... ja w ciągu doby przepociłam strasznie jedną..wiec teraz do walizki spakowałam dwie..żeby czuć się lepiej...bo w szpitalu jest sie ze 3 dni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Anetka haha
![]() ![]() Ja mam jutro wizytę, więc zobaczę co tam się dzieje. U mnie ogólnie cisza. Mały tylko dziś wpycha się mocno i krzyż i dupka mnie bolą, ale dziś trochę po sklepach biegaliśmy to pewno stąd. Skurczy brak. Anetka a Ty masz chociaż tydzień do wywołania i mi moja gin mówiła ostatnio coś o 14 dniach ![]() ![]() ![]() Anetka a kiedy mialas poprzednia wizyte z usg? Ja 3 tyg temu i jutro chyba tez powinno byc. Licze na to, bo chcę wiedzieć ile mały waży. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Fiorella a myślalam, że coś ruszy u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Ja mam spakowaną 1 koszulę do porodu i dwie po porodzie.
#3459 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie boisz się jeździć autem? Ja odpusciłam póki co jazdę jako kierowca, boje sie ze mogę dostac w trakcie jakichś skurczy i spowodować wypadek. Teraz czasem mala sie tak wygina bolaco że aż człowiek podskoczy a jakby to miało być juz na serio, to moze lepiej niech małż prowadzi jak trza. W ostatecznościjade autobusem. Cytat:
a to jak sie ma skurcze i jest sie na porodowce ale chodzi, skacze na piłce itd to w tej koszuli jednej a potem w niej sie rodzi tak? bo tak próbuje to ogarnąć myslowo:d Cytat:
![]() modły do Mojżesza ![]()
![]() |
#3461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja planowałam ZZO... to przy wywoływaniu porodu w ogóle to wchodzi w grę ? ![]() Poprzednia wizyta była w zeszły czwartek..6 dni temu..wtedy było 3600...(ale ona to byle jak liczyła - kiepska aparatura USG),a tera mam przyjść za 2 dni znowu 1 h ktg -moze wtedy wymuszę ponowne USG ![]() wczoraj sie poryczałam, bo w ogóle straciłam nadzieję, że urodzę kiedykolwiek... i nie spałam cała noc... dziś poszłam na zakupy i duuużo słodkości nakupowałam i mi to humor poprawiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak jest ze znieczuleniem zzo, bo u mnie na takowe niestety nie moge liczyc...jedynie moze dolargan by dali, ale ja nie chce... Ja co drugi dzien ktg bede miala jeszcze
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-12 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Anetka, no moga czasami nie chciec dać, bo moze spowolnic akcje porodową ;/
Justana, no chyba ciagle w tej samej ;p heh nie wiem bo jak nigdzie nie łaziłam tylko ciagle lezalam odlogiem ;p ogolnie mam 3kosuzle, ale do porodu jedna ;p Musze spakowac torbe na tip top to moze cos szybciej ruszy ;p musze jeszcze kupic klapki pod prysznic i szczoteczke.... no i tantum rosa. No i tej grupy krwi nie mam, ale nie wiem czy robic... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-12 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o jak miło.... że i ciężarówki się jeszcze odzywają. dajcie znać jak na wizytach..?? .bo ostatnio forum się cyckowe zrobiło ![]() ![]() ![]() boję się teraz jeździć samochodem (ostatnio wszędzie mnie maż woził) ale co mam zrobić... jakbym skurczy dostała w czasie jazdy... to po hamulach i awaryjne...miedzy skurczami jest przerwa...wiec bym podjechała trochę i znowu awaryjne... ![]() jestem po terminie... na badania muszę jechać..mąż do pracy jeździ od 8 do 19...a ginekolodzy przyjmują od 9-18....przecież po terminie nie mogę nie iść na wizytę..bo dzidzia najważniejsza, żeby skontrolować, czy wszystko okey ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
A, zapomniałam spytać...
Myślicie, że to normalne chudnąć na tym etapie ciąży? Od 35. tygodnia za każdym razem wychodziło 70kg, dzisiaj kilogram mniej. Tzn. trochę biorę poprawki na to, że ostatnim razem miałam np. wielkie, ciężkie adidasy, a dziś baleriny, ale mimo wszystko trochę mnie męczy myśl, że przestałam przybierać.
![]() |
#3466 |
Zadomowienie
|
Anetka łacze sie z tobą i ze wszystkimi zestrachanymi przed
porodem!! ![]() ![]() Ogarnia mnie panika.wypije dziś litr melisy...
#3467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rób i nie zwlekaj.. mi lekarze mówili, ze po porodzie to mam zalaminować.. i mieć przy sobie..-to wynik na całe życie ... no ale moze się mylę to mnie poprawcie... grupa krwi to nawet u mnie w szpitalu na przyjęciu - obowiązkowe jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się że grupę krwi powinnas zrobić w razie gdyby tfu tfu rzeba było ci podać żeby bylo wiadomo jaką! ja wzięłam zwykłe japonki pod prysznic, papucie sobie kupilam w biedrze za 8 zł tamie a`la balerinki mieciutkie ![]() ja wlasnie mam w planach jeszcze raz przelecieć torbę, żebyw razie czego wszystko było! ![]()
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa hm...niby przed samym porodem waga stoi w miejscu lub spada
![]() ![]() ![]() ![]()
#3470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym się nie martwiła ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- zadzwonie i spytam w szpitalu...o te ZZO wraz z wywoływaniem porodu..ale obawiam, się że nici z ZZO będą.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3472 |
Rozeznanie
|
manieczka...blokujemy listę....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Wtajemniczenie
|
Jestesmy w domu... ale mam baby bluesa... mam nadzieje ze mi przejdzie... ciagle wyję... chlopaki nie odstepuja mnie na krok... mala usnela... ojjj czuje ze bedzie ciezko...
#3475 |
Zadomowienie
|
Esti Franuś jest śliczniutki
![]() Ja w szpitalu dostałam koszulę do porodu potem na noworodkach jak się powiedziało położnej to też dawały koszulę, ale ja wolałam swoją, bo w tym sztywnym, białym szpitalnym czymś to mało komfortowo było.
#3476 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do pepuszków i cyckowania mi daleko;/ no to jak nie ma wyjscia to jeździj ale uważaj kochana! Nie znamy dnia ani godziny ![]() btw. mi moja juz nie zaplanowała nastepnej wizyty, termin mam na 26.11. ale póki co cisza więc sama nie wiem. W piatki chodzę na ktg, zwolnienie mam do 6 grudnia. Sama nie wiem;/ My szukamy 2 auta ale mój mąż nie może sie zdecydować jakie;/ normalnie jak baba w ciąży ![]() a to audi a to mondeo a to mazda a to skoda i dupa ciągle co innego.Tyle juz fajnych aut obleciało koło nosa ale nie on musi poczytac opinie ostatnio stanęło na mazdzie teraz już nie mazda bo cos tam się psuje ech..... z chopami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to ide odszukać herbe z iści maliny podobno ma jaies tak efekty przy porodzie;p dziewczyny a jak dziecko się rodzić zaczyna to dalej się tak rozpycha? bo moja czasem tak szarzuje w brzuchu ze zastanawiam się jak zacznie sie rodzic to skopie mi wszystkie wnętrzności ![]()
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
Manieczka co do dolarganu to ja też niby nie chciałam, a przy 6 cm rozwarcia błagałam u niego
![]() Kasia chyba większość z nas to przechodzi, oby Cię długo nie trzymało ![]() Będzie dobrze!
#3478 |
Zakorzenienie
|
Justana- liscie malin- między bajki ;p
Futbolowa, gdzies tez czytalam, ze jak waga spada to porod na dniach ;p hihi Kasia, no teraz trzeba sie przestawic na nowy tryb zycia, dobrze ze dzieciaki masz szkolno-przedszkolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też zastanawiam się jak to z tymi ruchami, moja mała od wczoraj ma taką wolę walki, że normalnie czuję się pobita ![]()
![]() |
#3480 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.