Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 18:20   #4831
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

CASHMERE uzywalam lovelki i poleca. Z czasem dawalam plynu tez cocolino.

BLACKBERRY jak potem uprasujesz to beda ok

SONIA no i super ze wozek wybrany i z tym pomaranczem uwazaj bo moze przyciagac w lato osy i inne paskudztwa

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:21   #4832
rosarioV
Zakorzenienie

Aaaa poczułam jakby trzy kopniecia w brzuchu w jednym miejscu jeden po drugim jelita chyba nie bo nie mam gazów :P a to było takie jak no by ktoś mi od środka zasądził kopy lekkie ale spokojnie czułam jupi

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:24   #4833
Koperco
Zakorzenienie

Ja osobiscie lubie kolory i bralabym marchewkowy z czarnym.
Ja swoj pralam kilka razy (czesc elementow recznie tylko z plynem do naczyń i wyglad materialu jak nowy). I nie zmienilabym na ciemniejszy. Do materacy w gondoli spokijnie mozna kupic przescieradlo z gumka. A i kola sa dentkowe wiec jak sie przedziurawi to w pierwszej lepszej wulkanizacji naprawia (sprawdzone)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:24   #4834
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
CASHMERE uzywalam lovelki i poleca. Z czasem dawalam plynu tez cocolino.

BLACKBERRY jak potem uprasujesz to beda ok

SONIA no i super ze wozek wybrany i z tym pomaranczem uwazaj bo moze przyciagac w lato osy i inne paskudztwa
okej dzieki kochana
mowisz lovela?
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Aaaa poczułam jakby trzy kopniecia w brzuchu w jednym miejscu jeden po drugim jelita chyba nie bo nie mam gazów :P a to było takie jak no by ktoś mi od środka zasądził kopy lekkie ale spokojnie czułam jupi
no nie! zazdrocha!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:25   #4835
rosarioV
Zakorzenienie

Hmm... co do spacerowki ja bym wzięła pomaranczowa z tym czarnym spiworkiem a co do koloru to wydaje mi się bardziej że robaki to do żółtego ciągną niż do pomarańczowego :P

Stary 2014-11-12, 18:26   #4836
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja osobiscie lubie kolory i bralabym marchewkowy z czarnym.
Ja swoj pralam kilka razy (czesc elementow recznie tylko z plynem do naczyń i wyglad materialu jak nowy). I nie zmienilabym na ciemniejszy. Do materacy w gondoli spokijnie mozna kupic przescieradlo z gumka. A i kola sa dentkowe wiec jak sie przedziurawi to w pierwszej lepszej wulkanizacji naprawia (sprawdzone)
dzieki!
dla mnie mega ten marchewkowy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Hmm... co do spacerowki ja bym wzięła pomaranczowa z tym czarnym spiworkiem a co do koloru to wydaje mi się bardziej że robaki to do żółtego ciągną niż do pomarańczowego :P
dzieki
Stary 2014-11-12, 18:27   #4837
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
okej dzieki kochana
mowisz lovela?

no nie! zazdrocha!
Oj tam doczekasz też się wreszcie przestało zasadzilo kopy i koniec... jutro wizyta ja chce juz zobaczyć malenstwo! !!

Stary 2014-11-12, 18:28   #4838
Koperco
Zakorzenienie

No to tym bardziej jak Ci sie tak podoba
Stary 2014-11-12, 18:30   #4839
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
A to można rutinoscorbin? Matko łapie sie ns tym że boje się brać tabsy które nie mają na opakowaniu opisy że dla ciezarnych
Mozna rutinoscorbin bez obaw, ja mialam krwotoki z nosa i sie pytalam gina czy moge zazywac to powiedzial ze dobrze robie. To tylko witamina C z rutyna, pomoze a na pewno nie zaszkodzi

Wózek 2w1 cena 1450, a 3w1 1650

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:32   #4840
_Madison_
Zadomowienie

ROSI - co do imion to mam jeszcze kupę czasu
I tak naprawdę to dopiero po porodzie wybierzemy imiona, a teraz to jedynie luźne propozycje.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

SONIA - tobie podoba się ten marchewkowy, a mi z tego mojego abc żółty normalnie świetny ale dla mnie za brudzący i boję się robactwa
Więc weźmiemu niebieski, a dla córy fioletowy
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:36   #4841
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Sonia-ja tez poprosze kawke migdalowa
Pilam swoja toffi mama coffee i z mlekiem jest niezla
W rosku nic nie kupilam poki co bo bylam w trzech i w zadnym nie bylo szafy bourjois :/ a chce ten cc cream. Bede musiala pojechac na koniec osiedla bo tam jest

Natik-a jaki kolor hybryd robisz? Ja tak mam, ze szybko mi sie nudza i maluje na inny a tak caly miesiac chodzic z jednym to troche dluugo :P a gladkie robisz czy wzorki? u nas jest taka stylistka, ktora takie cuda potrafi namalowac na pazurkach, ze wygladaja jak naklejki mialam kiedys te azteckie wzorki i ombre ale po tygodniu juz chcialam zmian
Obecnie mam szare i na serdecznych wzorek z kropeczek w różnych odcieniach fioletu U mnie po miesiącu też jakoś super nie wyglądały,ale jeszcze były znośne

Madison,ja bym żądała zwrotu kasy!

Ja sterylizatora i podgrzewacza póki co nie planuję, a laktaktor muszę zapytać szwagierki czy nie chce odsprzedać bo ma jakiś elektryczny,muszę tylko sprawdzić jaki

Sonia wózek fajny

Melduję się po wizycie synuś dalej jest synkiem i tak już pozostanie raczej wszystkie wymiary ma w normie, waży już 351 gram W środku wszystko okay,pozamykane szczelnie i póki co żadnej infekcji nie ma
A wg wagi gina od ostatniej wizyty przytyłam 1,6kg wg mojej trochę mniej,ale niech mu będzie oby przez najbliższy miesiąc było mniej :-D

Ja przed wizytą nic nie jadłam,tzn trzy godziny szybciej obiad,a mimo to mały ruchliwy

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 18:38   #4842
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam doczekasz też się wreszcie przestało zasadzilo kopy i koniec... jutro wizyta ja chce juz zobaczyć malenstwo! !!
kochana ja zobacze dopiero 10.12
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
No to tym bardziej jak Ci sie tak podoba
no zakchalam sie, M mowi ze widac bylo po mnie ze motylki w brzuchu i serca w oczach hahaha.
serio

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
ROSI - co do imion to mam jeszcze kupę czasu
I tak naprawdę to dopiero po porodzie wybierzemy imiona, a teraz to jedynie luźne propozycje.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

SONIA - tobie podoba się ten marchewkowy, a mi z tego mojego abc żółty normalnie świetny ale dla mnie za brudzący i boję się robactwa
Więc weźmiemu niebieski, a dla córy fioletowy
to mam sie bac marchewkowego dla mojej dzidziulki?

no wlasnie M wspomnial ze pomaranczowy ladny i mi sie mega spodobal, a poza tym chce zeby on tez cos wybral tak jakby

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Obecnie mam szare i na serdecznych wzorek z kropeczek w różnych odcieniach fioletu U mnie po miesiącu też jakoś super nie wyglądały,ale jeszcze były znośne

Ja sterylizatora i podgrzewacza póki co nie planuję, a laktaktor muszę zapytać szwagierki czy nie chce odsprzedać bo ma jakiś elektryczny,muszę tylko sprawdzić jaki

Sonia wózek fajny

Melduję się po wizycie synuś dalej jest synkiem i tak już pozostanie raczej wszystkie wymiary ma w normie, waży już 351 gram W środku wszystko okay,pozamykane szczelnie i póki co żadnej infekcji nie ma
A wg wagi gina od ostatniej wizyty przytyłam 1,6kg wg mojej trochę mniej,ale niech mu będzie oby przez najbliższy miesiąc było mniej :-D

Ja przed wizytą nic nie jadłam,tzn trzy godziny szybciej obiad,a mimo to mały ruchliwy
super wiesci!!!
<3
maly pewnie po obiadku sie ruszal tak hehe
moje po obiedzie tez zawsze krecka dostaje na usg
1,6kg to mega malo, kochana ja juz 5kg mam na plusie - wg gina to nawet 5,2kg
Stary 2014-11-12, 18:48   #4843
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
kochana !
a jaki kolor bo w ogole nie chwalilas sie kolorem? albo ja przeoczylam

mamy moskitierke haha.
ale no zakochalam sie w tym marchewkowym !
jest cudny!
no gdybysmy sami mieli kupic to w zyciu, bo do tego jeszcze fotelik...a camarelo w tej cenie z fotelikiem wiec jest roznica..
ale sami dokupimy tylko fotelik.. wiec da sie zyc..
aaa i co do tego to ja moge i 100zl dolozyc, ale kupic na miejscu, ale zawsze fajnie cos zbic cene i oby jak najwiecej sie udalo

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

n ja tytlko 158cm..;/

sliczny!
Tyle wzrostu to ja miałam w podstawówce w 6 klasie kruszynka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:53   #4844
Nati_kk
Zakorzenienie

Ten obiad to już dawno przetrawiony był, ale mój zawsze tak wywija na usg,zwłaszcza że zazwyczaj Doktorek mu robi pobudkę:-D

FlightlessBird możesz mi wpisać następna wizytę na 17.12 na 18.00

I muszę też zrobić to obciążenie glukozą

No wiem,że z tą wagą to niedużo,ale w przeciągu miesiąca wydaje mi się sporo,choć to dopiero pierwszy przyrost,a właściwie powrót do wagi z przed ciąży

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A co do pomarańczowego wózka to mi się nasz Bugaboo podobał też w wersji pomarańczowej,ale bałam się tego robactwa właśnie i zrezygnowałam... Zresztą turkus bardziej mnie urzekł

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:53   #4845
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze byłam w rosku dzisiaj i zakupilam rimmela lasting finish 25h i do tego róż eveline, chciałam wziasc z astora, ale kolory mi nie pasowały i wziełam ten. Juz sie wymalowałam nim i powiem ze calkiem fajny kolorek mam nadzieje ze bede zadowolona tez z podkładu.
Mam ten podkład i jest ok Dostałam go w Super Pharmie za 1gr to nie marudzę

Soniuska super że wybrałaś wózek! A kolor bierz taki jak Ci się podoba, na nasze upodobania nie patrz. To Ty z nim będziesz jeździć

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:03   #4846
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
chwalisz bródnowski no proszę ten szpital mam najbliżej ale jakoś zawsze najgorsze rzeczy słyszałam właśnie o tym i o praskim.. jednak jak we wszystkim są wyjątki od reguły i całe szczęście
to pewnie mieszkamy gdzies blisko siebie, bo ja do brodnowskiego tez bardzo blisko i nic sie nei boj porodu, ja sie nie moge doczekac, najfajniejsza rzecz jaka zrobilam w zyciu
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Gin sprawdza mi na fotelu szyjke i do tej pory wszystko bylo ok, dluga i zamknieta. Na usg tez dluga.
Mam lęki, bo wiem, że czasem bez ostrzeżenia się rozwiera.

Dlatego APEL dziewczynki proście na każdej wizycie o ocenę długości i zamknięcia szyjki macicy - badanie na fotelu ginekologicznym lub/i usg.
a usg na przez brzuch tez widac czy na dopochwowym widac szyjke?

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mamuśki a sterylizator kupujecie i podgrzewacz? pytam mamy które bd karmić piersią przede wszystkim bo i ja zamierzam... opłaca się to kupowac wraz z wyprawką? czy lepiej po porodzie w razie sytuacji awaryjnej lecieć do sklepu? Bo tu mi kumpela mówi żebym sobie kupiła ale kurde jak tego nie bd używac? jakie jest wasze zdanie? i odradza mi ręczny odciągacz bo idzie się przy nim zabić tak cięzko ale w trasię np. reczny mi się przyda a z elektrycznym co ja zorbie? help?
Gossip, ale elektryczne maja tez akumulatorki na baterie ja polecam bezapelacyjnie medele jest swietna, uzywalam bite 6 miesiecy i mi sie na pewno koszt zwrocil, jakbym miala mm kupowac ten mialam: http://www.aptekagemini.pl/medela-la...-electric.html zasilanie sieciowe i na baterie i nie bawilabym sie w reczne

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:05   #4847
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle wzrostu to ja miałam w podstawówce w 6 klasie kruszynka
ja w 6 klasie wazylam 25kg
Stary 2014-11-12, 19:05   #4848
Koperco
Zakorzenienie

Dzięki za rady ws podkladu-jak bede miala w poblizu to jutro ogarne rossmana

ja prałam w roznych proszkach dzidziusiowech - zalezy na ktory byla promocja:P Płynu do płukania nie uzywalam.

Z M lepiej ale pojechal na fuche. Mamy porozmawiac jak wroci (o ile juz nie bede spala) ale dzis mimo ze bylam na niego ciagle zla to stwierdzil ze to wali ale do corki to mu nie zabronie sie przytulac i dostal kilka kopniakow podczas przyru;ania-słodnie to bylo

Rosario to super z kopniakami!!
Stary 2014-11-12, 19:06   #4849
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ten obiad to już dawno przetrawiony był, ale mój zawsze tak wywija na usg,zwłaszcza że zazwyczaj Doktorek mu robi pobudkę:-D

FlightlessBird możesz mi wpisać następna wizytę na 17.12 na 18.00

I muszę też zrobić to obciążenie glukozą

No wiem,że z tą wagą to niedużo,ale w przeciągu miesiąca wydaje mi się sporo,choć to dopiero pierwszy przyrost,a właściwie powrót do wagi z przed ciąży

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A co do pomarańczowego wózka to mi się nasz Bugaboo podobał też w wersji pomarańczowej,ale bałam się tego robactwa właśnie i zrezygnowałam... Zresztą turkus bardziej mnie urzekł
nie strasz mnie :p
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mam ten podkład i jest ok Dostałam go w Super Pharmie za 1gr to nie marudzę

Soniuska super że wybrałaś wózek! A kolor bierz taki jak Ci się podoba, na nasze upodobania nie patrz. To Ty z nim będziesz jeździć
ale z pomaranczowym - marchewkowym nie bedzie problemu z osami?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 19:06   #4850
nancy822
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki!
Bardzo Was przepraszam, że tyle czasu nic nie pisałam. Nie miałam za bardzo czasu i chęci.
Gratuluję udanych wizyt
Ja też dzisiaj poszłam na usg ale prywatnie, tak dla świętego spokoju, żeby wiedzieć, że wszystko ok. Dzidzia zdrowa, wciąż się kręciła. I wiecie co... Lilce wyrósł siusiak sama nie wiem jak to możliwe Wstawię zdjęcie a wy powiedzcie, czy to faktycznie mały siusiek?

Z miłych informacji mam jeszcze taką, że w sobotę siostra Tż urodziła synka Dzień przed terminem. Niestety nie obyło się bez komplikacji :/ Marta ma 16 szwów :/ A mały zapalenie płuc i żółtaczkę Bidulek. Ale śliczny jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (54,3 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez nancy822
Czas edycji: 2014-11-12 o 19:09
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:10   #4851
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Witam, nadrobię Was później, bo nadal źle się czuję.

U gina wszystko ok - dzidzia ma wymiary prawidłowe jak na ten t.c. waży 320g. Tętno 163 i leży główką w dół, co mnie zdziwiło, bo ruchy czuję nisko. Mówiłam ginowi, ze ruchy są słabe i powiedział, że na tym etapie to jest w porządku. Ciśnienie miałam 109/74. Dostałam żelazo 2x1 tabl ze względu na słabą morfologię. 04.12 mam usg prenatalne. Dziecię tak zaciskało nóżki, że nie udało sie spr. czy to facecik czy kobitka

Po wizycie pojechałam do pracy i tam poczułam sie fatalnie, zrobiło mi sie mega słabo i czarno przed oczami, mdliło mnie i az sie wystraszyłam. Jakoś dotarłam do domu, a w domu nadal słabo i na maksa zimno i gardło boli i oczywiście wymiotowałam, a ciśnienie miałam 81/52 :/ Pospałam, teraz wypiłam kawę i zjadłam troszke, bo od rana to była 1 bułka.

Pozdrawiam
przybij piątkę, ja też mam wstydziucha
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu
Przyszedł dziś prezent świąteczny dla Melki. Lalka nie była do odbioru w empiku ma przyjść kurierem
Ja nie wiem co przeczytałam w tym meilu
I byłam pewna, że wybrałam dostawę do salonu...

MAJA - super, że z dzidzą ok. Szkoda, że nie ujawniło maleństwo płci

Ja kolejną wizytę mam 07.12 i potem 18.12 - ta ostatnia to ze względu na lot by sprawdzić czy jest ok wszystko
Maluchy moje ważą po 340g oboje więc też w normie chyba.
Szyjka ma 31mm szału nie robi, ale nie jest źle. Rozwarcia brak.
Serduszka prawidłowej budowy, reszta narządów tak samo. A i podniosło się łożysko synka. Więc mamy zgodę na przytulanki

Zgoda na lot również jest

Odnośnie popularnych imion, zerknij sobie na najczęściej nadawane w 2013 i we wcześniejszych latach:
https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...cego-roku.html

https://www.msw.gov.pl/download/1/18...a2002-2012.pdf

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KAMILOVE nie wiem czy nadal tak jest ale na Karową ciężko było sie dostać przynajmniej na patologię i mi to zajęło 2 dni! w czwartek siedziałam na izbie 8h i puścili do domu z zapewnieniem że jutro jak rano wrócę to będzie miejsce no i było ale się naczekałam do 13 tak więc zjadłam obiad jeszcze na korytarzu a jak się rozpakowałam to mi się skurcze zaczęły więc wieczorem zwolniłam łóżko i poszłam rodzić. Opieka super ogółem, miło i pomocnie bo na początku nie wiedziałam jak karmić to przyszły 2 dziewczyny (nie pamiętam czy to położne czy pielęgniarki) i pokazywały jak przystawiać no i standard też super. ja leżałem w dwójce z łazienką. Po za tym opieka po wypisie taka że 3 wizyty z dzieckiem miałam w klinice u nich raz w tygodniu tyle że ja miałam "zagrożoną" ciążę i może dlatego tak. Kolejny syn w Mińsku rodzony i gdyby nie to że masz daleko to też bym poleciła
Jeśli chodzi o Karową, moja siostra rodziła tam rok temu i była megazadowolona. Ale jeśli chce się tam dostać to warto pójść na 2-3 wizyty przed porodem prywatnie do jakiegoś lekarza stamtąd, wtedy lekarz do nich dzwoni, jak sie przyjedzie na poród, i przyjmują. W innym przypadku może być ciężko, bo są oblegani.
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
witamy sie po badaniu syneczek rosnie zdrowo, kawaler nam sie do konca nie pokazal wstydzioch jeden, ale pewnosc jest
lozysko na przedniej scianie przez ruchy czuc nie bardzo intensywnie, prawidlowa ilosc plyny owodniowego, wszystkie narzadu na swoim miejscu prawidlowej wielkosci, prawidlowo funkcjonujace, tetno 145, no i najwazniejsze to, ze nasz maluch ma 396g i teoretycznie podkoczyl nam trzy dni, ale oczywiscie trzymma sie pierwotnej daty porodu
a teraz lecimy zjesc zupe, bo az w brzuszku burczalo.
Cieszę się, że wszystko u Was dobrze
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki polecacie proszek/płyn do prania dla maluszków??
Miałyście doświadczenie z Lovelą, jest ok?
Proszek Lovela i Jelp używa mój TŻ do prania bielizny, bo ma wrażliwą skórę.
Płynu do płukania bym nie używała.

Niezawsze - ponoć szyjkę najlepiej widać w usg dopochwowym, ale podczas genetycznego w 12 tyg. inna ginekolog na moją prośbę przez brzuch też mi zmierzyła.

Edytowane przez lekkaatletka
Czas edycji: 2014-11-12 o 19:13
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:10   #4852
Majka232
Zakorzenienie

Wzięłam b.ciepłą kąpiel (wiem, ze niewskazana, ale musiałam coś zrobić, bo łamie mnie straszliwie), natarłam sobie stopy, klatkę i plecy wickiem ( z plecami pomógł Tż),wzięłam efferalgan, teraz mam grube skarpety, polar i koc i tak siedzę

Cytat:
super
sliczny musi byc, ja z wygladu camarelo tez mega bym zadowolona byla

dzieki kochana naprawde

to brac spacerowe tez marchewkowa z czarnym spiworkiem czy moze ciemna niebieska ze srebrnym tym takim prawie że odblaskowym spiworkiem?
Jak Ci się podoba pomarańczowy to weź taką gondolkę. ja bym wzięła spacerówkę w kolorze blue

Cytat:

Sonia wózek fajny

Gratulacje!
Ja od ostatniej wizyty mam +0,5 kg, ale 1,6 to raczej nic strasznego i niedużo wg mnie i norm
Stary 2014-11-12, 19:13   #4853
soniuska
Zakorzenienie

Nancy gratki siusiaczka i kurcze wspolczuje siostrze Tzta komplikacji

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

kochana gondolka na bank pomaranczkowa;p mysle tylko o spaceroweczce;p
Stary 2014-11-12, 19:18   #4854
cashmere
Zakorzenienie

Soniuska no z tym przyciąganiem owadów to pewnie może być problem. Zawsze też można chyba założyć moskitierę na wózek? Kurcze ciężka sprawa z tym kolorem

Nancy no to niezła niespodzianka z tym siusiakiem!!! Mi niestety wyskakuje jakiś błąd jak próbuje otworzyć Twój załącznik....

jestem mamą
Stary 2014-11-12, 19:20   #4855
Majka232
Zakorzenienie

Nancy - ale jaja, że pokazały sie jaja Gratki!
Niestety porody nie zawsze idą gładko

lekkaatletka - tak myślałam, że mój dzidziulek może taki numer odwalić Za 3 tyg. niech lepiej się odważy pokazać co ma między nóżkami, bo mamusia to zbyt ciekawa jest

Nancy -też nie widzę fotki
Stary 2014-11-12, 19:21   #4856
soniuska
Zakorzenienie

Cashmere no wlasnie ;/
Stary 2014-11-12, 19:31   #4857
nancy822
Zadomowienie

Próbuję jeszcze raz

ale nie wyświetla się, nie wiem co jest grane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (54,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez nancy822
Czas edycji: 2014-11-12 o 19:32
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:40   #4858
cashmere
Zakorzenienie

Nancy bo chyba chwilowo wizaz szwankuje, np. mi nie działa cytowanie.

jestem mamą
Stary 2014-11-12, 19:47   #4859
Majka232
Zakorzenienie

Otworzyło mi się to pierwsze foto. Wizaż znów się psuje :/
Ja jestem słaba w "czytaniu" zdjęć z usg Wygląda jak siusiak, a skoro lekarz tak twierdzi to pewnie tak jest

Zjadłam kanapki z pasztetem i chrzanem i mi smakowały o dziwo
Stary 2014-11-12, 19:48   #4860
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki a sterylizator kupujecie i podgrzewacz? pytam mamy które bd karmić piersią przede wszystkim bo i ja zamierzam... opłaca się to kupowac wraz z wyprawką? czy lepiej po porodzie w razie sytuacji awaryjnej lecieć do sklepu? Bo tu mi kumpela mówi żebym sobie kupiła ale kurde jak tego nie bd używac? jakie jest wasze zdanie? i odradza mi ręczny odciągacz bo idzie się przy nim zabić tak cięzko ale w trasię np. reczny mi się przyda a z elektrycznym co ja zorbie? help?

Odradzam odciągacz tylko elektryczny, mnie bolały ręce od samego trzymania laktatora pół godziny... a na pczątku tyle trwa ściąganie pokarmu. Te elektryczne majã czasem baterie wiėc też można wziãć w podróż. Najlepszy to medela, ja używałam też nuk-a.

Połówkowe na 25.11

Od dzisiaj koniec ze słodyczami... przytyłam 4 kg w miesiąc masakra, bo staram się zdrowo odżywiać, piję wodę... no i zaczynam chodzić regularnie na basen bo już mi kręgosłup siada
Jak któraś napisze coś o upieczonym cieście czy frytkach to uduszę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości