![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do osób, które stosują retinoidy przeciwzmarszczkowo dłuzej niz rok
Ja zaczynałam od retin A, potem atrederm 0,25 teraz atrederm 0,5. Najlepszy dla mnie był retin 0,25, stosowałam go najczęściej i miałam najmniej podrażnień. Przy 0,5 musze uważac bo podrażnienia sie zdarzaja. Ale ja dodaje tez kwasy (migdałowy) i zaczęłam teraz flavo C
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi. Ale jezeli pojde do lekarza to zaproponuje mu jakis konkretny lek.moze wypisze
![]() Edytowane przez aldara.35 Czas edycji: 2014-03-10 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żeby było zabawniej, potem jak mi się atrederm skończył poszłam do swojego niemieckiego lekarza z opakowaniem i poprosiłam o to samo (sam mi już wcześniej przepisywał tretinoinę ale z witaminę E w atredermie tretinoina lepiej u mnie działała). Facet był oburzony: skąd w ogóle wytrzasnęłam ten lek, kto mi to w ogóle przepisał i że to strasznie silny lek i w ogóle i że zanim mi przepisze to musi mi zrobić badanie krwi. Trochę mnie to zbiło z tropu, w końcu sam mi wcześniej przepisywał tretinoinę, ale ok. Okazało się, że po przeczytaniu składu na opakowaniu, które mu pokazałam sądził, że brałam doustne retinoidy. I nawet fakt, że na opakowaniu była liczna mililitrów nie sprowadziła go na właściwe tory. Ignorancja lekarzy jest międzynarodowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do ignoracji lekarzy - normalne, tak samo (a nawet gorzej) wygląda to jak rozmawia się z farmaceutkami. Żeby się doszkolić powinny zajrzeć na Wizaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Mnie 2 dermatologów odmówiło przepisania Locacidu. Jedna powiedział, że urodzę po tym "potworka" (cóż za fachowe nazewnictwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Czytałam Twoje wpisy w tym wątku z 2011, gdzie pisałaś o problemach z dermatologami i takich sytuacji właśnie się boję. Dobrze, że mam dobrą lekarkę w rodzinnej Jeleniej Górze, tylko ja chyba jeszcze powalczę ze słabszymi stężeniami typu Ystheal, a Ty używałaś wcześniej innych retinoidów zanim przeszłaś na receptę? Rozumiem, że jesteś rocznik '82 - od kiedy je stosujesz? Sorki, że jestem wścibska, ale jestem rocznik '83 i jestem ciekawa jak to u innych wygląda z używaniem i jak długo mniej więcej przyzwyczajać skórę do niższych stężeń zanim się wytoczy armatę. Ja niestety musiałam przerwać stosowanie w sezonie JZ2013 Ystheal'u, bo zrobiło mi się AZS na powiekach - raczej nie od retinoidów, bo stosuję je bodajże 3-ci sezon i wszystko było ok, a teraz jak jest słońce nie chcę ryzykować, więc poczekam do jesieni.
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych mocniejszych, na receptę, przez krótki czas stosowałam Loccacid a potem Isotrex (czy jakoś tak) gdy miałam problem z receptą na ten pierwszy. W sumie krótko stosowałam i ciągle miałam straszne złuszczanie, momentami wstyd było się ludziom pokazać. W końcu zwątpiłam, czy potencjalny efekt za kilkadziesiąt lat jest wart teraz tak koszmarnego wyglądu. No i do tego problem z receptą. Od kilku lat nie stosuje żadnych retinoidów. Też miałam AZS na powiekach i chyba jakoś w trakcie stosowania Dirosealu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Witam. dzisiaj zerknęłam na moja gębusie i jestem zadowolona
![]() ![]() Mój przepis - flavo C - codziennie - atrederm 2 razy w tygodniu (wtorek i piatek) - kwas migdałowy czwartek i niedziela do tego olej arganowy i krem Ava mustella. Podrażnien brak, czasami łuszczenia - ale po miesiącu stosowania coraz mniej. Bardzo lubie połączenie atrederm i migdał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
To mój pierwszy post na tym forum wizażu
![]() Zalogowałam się aby się podzielić swoimi doświadczeniami. Moja cera była przez wiele lat trądzikowa, brzydka, rozszerzone pory, blizny. Po 1,5 roku stosowania retinoidów wygląda o wiele lepiej. Trądzik prawie opanowany, sporadyczne niespodzianki, pory jakieś 60% poprawy, mniejsze blizenki. Stosowałam differin, epiduo, a od ubiegłej jesieni atrederm 0,o5. Aplikacja nie była łatwa, ciągłe wysypy, łuszczenie, wysypy i łuszczenie... Ale efekt jest ! Zmarszczek nie mam żadnych oprócz bruzd nosowo-wargowych od ciągłego uśmiechania się. Wcześniej coś ,,małego-zmarszczkowego" tworzyło mi się na czole i przy ustach,ale widzę jedynie to na starych zdjęciach. Skóra jaśniejsza, promienna, świeża....Wiadomo,że ma wady i ślady po długim trądziku dorosłych, ale wygląda o wiele lepiej niż 2 lata temu. U mnie cofnięcie czasu nastąpiło ![]() Pozdrawiam i żałuję,że idą wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
cd kuracji.
Ja tam nie wiem czy to cudo działa. trudno siebie ocenić. Ale ostatnio kolega z pracy zapytał , tak na serio, czy zrobiłam sobie lifting. jest z tego samego wieku co ja, żena to też 40 tka, ma znajomych z tego wieku i ja do niech wyglądem nie pasuje. Drugi przykład, koleżaka 5 lat młodsza dowidziała sie o mojej kuracji, sama zaczela stosowac bo chce w wieku 40 lat wyglądac tak jak ja. Miłe to strasznie, cieszy jak cholera. więc chyba działa!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam koleżankę w pracy, która ma niezłą skórę jak na swoje 40 lat, a że jestem wścibska i ciekawska z natury ![]() Używa Effaclar K z La Roche Posay, który z tego co wiem ma Retinol Linoleate, więc to chyba jednak daje efekt. Oprócz tego Hydraphase Serum i krem też z La Roche i płyn z kwasem migdałowym Pharmacerisa. Ja trochę się bałam po mojej AZS-owych rzutach, które cały czas się zdarzają używać Ysthealu, ale po pierwsze szkoda mi było opakowania, a po drugie stosowałam retinoidy już jakiś czas wcześniej i AZSu nie miałam. Teraz stosuję tylko na bruzdy nosowo-wargowe, bo po jednej strony twarzy niestety coś tam mi się pojawia i jest ok, nie wywołuje to rzutów. Pocieszam się jak kupuję bilet i Pani się pyta czy ulgowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że ja się nie filtruję regularnie tylko przy kwasach, bo w filtrze wyglądam zwyczajnie gorzej niż bez. Powrót do Zoraku rozważam czysto teoretycznie, nie wiem czy wytrzymałabym to ciągłe łuszczenie, skoro niekoniecznie widać działanie przeciwzmarszczkowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio kumpel robił mi zdjęcia " z ukrycia", w sensie, że były niepozowane i zauważyłam, że uśmiecham się na nich ironicznie i krzywo (a mam taką naturę ironiczno-cyniczną
![]() Teraz mam 31 lat i ta bruzda pojawiła mi się w podobnym wieku, o którym chimay piszesz, jedyne co się zadziało w moim życiu to więcej pracy, ale czy to aż taki wpływ? No nic, chyba nie ma się co poddawać i walczyć dalej, chociaż raczej się dziadostwo nie cofnie tylko tak jak piszesz trzeba liczyć, że się nie będzie pogłębiać. Do tej pory używałam retinoidów co 2 lata, na zmianę z kuracją witaminą C, ale chyba trzeba przejść na coroczną. Tak z ciekawości używałyście coś lżejszego przed i jak długo, nie macie problemów z receptą?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z receptą problemów bym nie miała, koleżanka lekarz mi wypisuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Triacneal działa na mnie nawet lepiej niż tretinoina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrezygnowałam ze względu na nieustanne łuszczenie, moja skóra nie chciała się przyzwyczaić. No i nie umiałam się wtedy filtrować, generalnie wyglądałam w trakcie tej długawej kuracji zwyczajnie źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast differin (ale to bardziej na zaskórniki niż zmarszczki...) wywołuje u mnie pryszcze. Innych efektów stosowania brak. Chciałam wypróbować zorac, ale w Niemczech nie jest dopuszczony do użytku w leczeniu trądziku, ani na nic podobnego. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-11-19 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
A ja widzę świetne efekty na swojej twarzy a także szyi
![]() Być może w wieku lat trzydziestu skóra jeszcze jest w bardzo dobrej kondycji i efekty nie są spektakularne, ale już w pobliżu czterdziestki i po jej przekroczeniu retinoidy czynią cuda: skóra pięknie rozjaśniona, pory zwężone, zmarszczki pod oczami widoczne tylko przy uśmiechu, nawet lwia zmarszczka jest mniej widoczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Coraz bliżej mi do 40
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Jak myślicie - czy wieloletnie stosowanie TriAcnealu bądź Effaclaru K da takie same efekty na starość co mocniejsze retinoidy, czy raczej szkoda pieniążków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Nad Tri to można się jeszcze zastanowić, ale Effaclar? Ta forma retinolu, którą on zawiera, na dodatek w śladowej ilości, to mniej więcej to samo co w aptecznej maści z wit. A za 3 PLN.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.