Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 19:10   #4921
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Lucky, synek to jednak nie córeczka....ale gratuluję Ważne ze zdrowe i jest wszystko OK
Stary 2014-11-12, 19:14   #4922
aural
Raczkowanie

Lucky congrats tak czułam, że u Ciebie chłopak będzie

Santilia to za wizytę i za ujawnienie się młodzieży
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:17   #4923
scotasia
Wtajemniczenie

Chciałam Wam poodpisywać, ale coś wizaż mi szaleje i nie mogłam się zalogować
Co do dentysty, nie zdjęła mi tego kamienia Powiedziała, że ultradźwięki w ciąży odpadają. I bądź tu mądry, niby w czasie ciąży i połogu, tak jak Tienshan napisała, mamy tą refundację na skaling, a ta mi mówi, że nie można. Ale mówi, że tragedii nie ma, więc nie będę kusić losu. Z resztą ona sama nie dawno w ciąży była i twierdzi, że przez skaling właśnie miała problemy z donoszeniem:con fused:
Ale za to zajęła się moją ukruszoną plombą.. o rety ja już zapomniałam, jak to miło mieć borowanie Ale przeżyłam.

Coś miałam jeszcze napisać, ale mi wyleciało...
Ola Twoja sukienka jak dla mnie jest wooow Lubię takie skromne bez udziwnień. Na pewno będziesz piekną panną młodą
Jagodowa a Ty kiedy ślubujesz?

My wierzący i praktykujący, nasz ślub wspominam ze wzruszeniem... Weselicho też było W sumie to nic bym z tego dnia nie zmieniła.... Poza jednym- świadków. Kompletny nie wypał...

Lucky gratuluję udanej wizyty! I gratuluję synka!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-11-12 o 19:23
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:18   #4924
Emilia 25
404 Not Found

Znowu wizaż szwankuje i nie ma cytowania.

Ja np. robię sobie codziennie zastrzyki na rozrzedzenie krwi.
Stary 2014-11-12, 19:22   #4925
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kurcze a ja założyłam wątek na wasze zdjęcia ale wizaż się pierto.. I wątek zaginął
Stary 2014-11-12, 19:31   #4926
TienShan
Zakorzenienie

A, miałam się odnieść do tych marzeń o córeczce Ciekawe dlaczego większość kobiet właśnie dziewczynkę chce? Przez te słodkie sukieneczki i kucyki czy ki diabeł? I trochę mi szkoda chłopców
A sama miałam to samo z pierwszą ciążą choć bardziej dlatego, że wszyscy mi wmawiali, że to na bank laseczka teraz chcę drugiego synka choć imię mam dla córki wybrane

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:31   #4927
aural
Raczkowanie

Rzeczywiście cytowanie padło...
Emilia ja też codziennie tzn tż mi robi, bo ja się panicznie boję zastrzyków...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 19:33   #4928
grubaRyba
Raczkowanie

widać że dziewczyny wróciły po weekendzie tyle naskrobałyście znowu
ja już po wizycie, ale jestem zawiedziona. najpierw mnie wkurzyła gin bo miała przyjmować od 14.30, zajeżdżam a tam pusto, dzwonię - nie odbiera, napisałam smsa to raczyła odpisać że zaprasza na 20 ręce i nogi mi opadły , zapytałam czy bedzie na 100% bo jestem z innej miejscowości i nie wiem czy czekać, zadzwoniła zeby wpasc o 16 to ona specjalnie przyjedzie, całe szczęście
na usg sprawdziła tylko szyjkę i przy okazji czy serducho bije nie mam nawet zdjęcia całego dziecia, tylko głowy
ide nadrabiac
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:35   #4929
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja na szybko w telegraficznym skrócie.
Jest u mnie nie ciekawie. Ból brzucha taki ze nospa nic nie pomaga żadne magnezy do tego bardzo źle sie czuje. Dzwoniłam do gina i najlepiej jabym przjechala do spzitala ale nie mam z kim zostawić małego wiec na arzie ejstem w domu. Jak cos to mam podjkechać do niego do przychodni to zobaczy co się dzieje i jak bedzie potrzeba to wyśle do szpitala. Mąz nie moze sie zwolnic z pracy maja jakąś grubszą robote którą musza dzis zrobic. Nie mam sił nawet zebrac sie i jechać do gina. Leże i nie wiem co bezie dalej
I jak się czujesz ?

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Ciężko jest wybrać jakieś imię dla dziecka jak ma się dużą rodzinę my mamy właśnie taki problem, oboje z mężem mamy duże rodziny i dzieci pełno, ale ani Tymka ani Poli nie ma więc luuz :P

podoba mi się jeszcze imię Leon (któraś z Was takie imie wybrała, ale przepraszam nie pamiętam która) Leoś, ale mój mąż ma na imię Leszek i dziwnie by to brzmiało myliliby ojca z synem bo jednak Leon poważniej brzmi od Leszka
Mój TŻ przed wyjazdem wymyślił Leosia ale czy jak wróci nadal bedzie tak mówił to nie wiem zobaczymy mi sie bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Chlop mi umiera... Jak myślicie dobić czy pozwolić mu skonać w spokoju?
z tego co pozniej wyczytałam to już z nim dobrze
Cytat:
Napisane przez smerfetka2000 Pokaż wiadomość
Nadrobię co dzisiaj naskrobałyście jutro
Chciałam tylko podzielić się nowiną,że będzie chłopczyk. Ginekolog mnie zaskoczył bo w poprzednich ciążach jak się pytalam to zawsze koło 25 tc mówił jaka płeć a dzisiaj dał mi 3 zdjęcia, jedno jakieś dziwne i mi nagle mówi,że to pośladki i widać,że chłopak
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej, dziś zaczynamy 16 tydzien.

Nie nadrobiłam i nie bijcie ale nie nadrobie już. Po ostatnich wydarzeniach nawet nie umiem tutaj się wbić w rozmowę o ciuszkach, wózkach itp. NAwet nie chcę o nich jeszcze myśleć.. Nie potrafie. Doszłam do wniosku, że trzeba żyć kazdym dniem i dziekować za to dobrego, co się przeżyło.
DZisiaj był straszny dzień....
Mi też po długiej nieobecności jest ciężko sie wbić w normalne pisanie ale brakuje mi tego a co sie dziś takiego stało ? nie doczytałam czy nie pisałaś?

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
haha oo tak!! niech poczują się choć trochę jak my, leszcze

Kefii jak tam ?
Brownie a Ty jak ?

nowa część za 3...2....
u mnie już lepiej dziś cały dzień odwiedziny ktoś przychodzi a to z pracy a to koleżanka z córeczką malutką- cudo 2 miesiace ma od razu mi sie lepiej zrobiła jak na nią popatrzyłam wiem o co walczę

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja melduję, że jestem. przerobiłam pobieżnie zaległości (projekty domów cudo! ). ale niestety.. choroba mnie rozkłada i nie mam siły pisać
zdrówka

heh nadgoniłam, ale nie powiem lekko nie było gonicie starasznie
ide zobaczyć co w klubiku
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:37   #4930
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko w porządku dzieciaczek ma 10cm prawie, leżał sobie grzecznie i machał Nam rączką... Trochę morfologia wyszła mi słaba, jeszcze trochę a będę mieć anemie a tak to badania OK. Nooo i ze wstępnych ustaleń wynika, że to synek ale to nie na 100% chociaż i tak szczerze wątpie że cos się zmieni w tej kwestii. Moje przeczucie mnie nie myliło

Kolejna wizyta 10 grudnia 18:00
Gratuluję synka 10 cm to już kawał chłopa

Trzymajcie za moja wizytę jutro. Stresa mam już od wczoraj najważniejsze żeby wszystko dobrze było- płeć to taki mały gratisik
A w ogóle moja szwagierka <siostra męża> ma termin na początek marca- 7 tyg różnicy między nami i dop dziś płeć poznała <24tc> dziewczynka będzie też chcę już wiedzieć
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:40   #4931
jagodowa07
Zadomowienie

Lucky gratuluję Coraz więcej dzieciaczków nam się ujawnia
scotasia ślubuję niedługo, bo 13 grudnia.
A z dentystą też mam przygody - byłam na kontroli stomatologicznej, było wszystko ok. Parę dni później wypadła mi plomba i w poniedziałek byłam znowu, Pani zakleiła, o dziwo nic nie bolało i powiedziała że powinno się trzymać
Dziś jadłam kanapkę w pracy i odpadł kawałek zęba właśnie tego leczonego Do tego to było na nfz, ale 100 musiałam zapłacić bo tego ubezpieczenie nie obejmowało Jutro ta dentystka przyjmuje, więc po pracy do niej jadę mam nadzieję że mnie przyjmie i coś z tym zrobi, bo to chyba reklamacja mi się jakaś należy, ząb nawet dwa dni się nie trzymał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 19:43   #4932
TienShan
Zakorzenienie

Ja też jutro mam wizytę + usg. I jakośs tresy mi przeszły. Nogi muszę ogolić.
Ciekawe ile maluch ma. Jestem przekonana, że lekarz między nogi zaglądać nie będzie ale to dobrze, wolę tak niż jakby miał na siłę szukać, ja się nastawię na daną płeć a okaże się, że jednak pomyłka. Będzie prezent na święta

Stary 2014-11-12, 19:45   #4933
Emilia 25
404 Not Found

aural, a co bierzesz i dlaczego?
Stary 2014-11-12, 19:52   #4934
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Wam też się tak nic nie chce? :/

Ejj no ja zamierzam po ciąży być laską chociaz TŻ po macieżyńskim chce od razu drugie dziecko
Mój też mi powiedział, że chce drugie 2 lata po porodzie, ze względu na to, że Jego i brata dzieli większa różnica wieku i przez cały nastoletni okres nie mogli się dogadać

Cytat:
Ja już po wizycie Wszystko w porządku dzieciaczek ma 10cm prawie, leżał sobie grzecznie i machał Nam rączką... Trochę morfologia wyszła mi słaba, jeszcze trochę a będę mieć anemie a tak to badania OK. Nooo i ze wstępnych ustaleń wynika, że to synek ale to nie na 100% chociaż i tak szczerze wątpie że cos się zmieni w tej kwestii. Moje przeczucie mnie nie myliło

Bardzo się cieszę, że wizyta udana i wszystko w porządku Gratuluję synka!

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Lucky, super wieści!
ciekawe czy moje dziecie się jutro ujawni

ja mogę wrzucić znowu link z fotkami slubnymi, uwielbiam ogladać zdjęcia ślubne
No to za wizytę i ujawnienie się Maluszka

Ja dziś też miałam jakieś ukłucia Kiedyś już się zdarzały przez parę dni i sądzę, że u mnie to kwestia rozciągania się wszystkiego, choć zapytam lekarza przy kolejnej wizycie.
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:57   #4935
TienShan
Zakorzenienie

mniejsza różnica wieku nie gwarantuje, że dzieciaki się będą dogadywały, choć może faktycznie większe prawdopodobieństwo jest liczę, że moje dzieci dobrze będą ze sobą żyły bo oszaleję, jeśli ciągle będzie wojna

zastanawiam się czy tylko ja tak mam, że nie kręcą mnie "parki" i dlatego wolałabym drugiego syna (a gdybym miała córę to chciałabym drugą)

Stary 2014-11-12, 20:02   #4936
sylwia01485
Zadomowienie

brownsugar - trzymaj się kochana

kefi - a jak u Ciebie? Byłaś u gina?

moje zdanie w kwestii ceremonii religijnych najbardziej zbliżona jest do zdania Opulki. Ja nie praktykuję od wielu lat, ale nie że mi się nie chce, tylko świadomie zrezygnowałam i nie zmuszam dzieci - moja starsza córka nie chodzi na religię w szkole. Ale wychowujemy dzieci w poszanowaniu każdej religii, bo mam wiele osób głęboko wierzących w gronie najbliższych przyjaciół, także innych wyznań niż rzymsko-katolickie, a nawet innych religii. Ja sama wierzę w istnienie Boga/ siły wyższej, ale nie wiążę go z żadnym wyznaniem/ religią, za to mój mąż jest ateistą. I czasami przy stole u nas dochodzi do rozmów z dziećmi i one wiedzą, że jest różne podejście do istnienia Boga, bo nawet mama i tata się w tej kwestii różnią, ale szanujemy swoje poglądy.

Ja dziś po wizycie w szpitalu na cyto. Za 3 tyg mam badanie kolposkopem i pobranie wycinka. Lekarka pociesza mnie, że ma nadzieję, że uda się bezpiecznie urodzić nawet sn i ewentualną decyzję podjąć dopiero po porodzie, bo może się okazać, że wszystkie zmiany przedrakowe się cofną. Mam nadzieję, że tak będzie.

Jutro mam ostatni dzień zwolnienia i w piątek wracam do pracy. Rozmawiałam ze znajomą alergolożką i ona utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie mam po co chodzić od lekarza do lekarza po l4, bo niewiele to da, bo nie mam wskazań medycznych. Dobrze, że już rano nie wymiotuję i mam trochę więcej siły, z mdłościami muszę sobie poradzić. Ale mój koniec zwolnienia oznacza, że będę Was czytać tylko wieczorami i moja aktywność ( i tak kulejąca) trochę osłabnie. Nie da się Was, wariatki, nadrobić

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Tien - mnie też parki nie kręcą. Ja ma dwie córki (obie wymarzone) i chcę trzecią

Ale czuję, że jednak będzie inaczej... Przyjdzie się przestawić na samochody i transformery
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:03   #4937
Sylvie_91
Raczkowanie

dorka607, trzymam To długo szwagierka musiała czekać... Mi gin powiedział w 10w6d, ale kazał się przypomnieć na kolejnej wizycie. Potwierdził to samo drugi raz, więc myślę, że się nie myli

jagodowa07, gratulacje z okazji ślubu!

TienShan, w takim razie też trzymam kciukasy za wizytę!
Stary 2014-11-12, 20:18   #4938
aural
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
aural, a co bierzesz i dlaczego?
Clexan ze względu na ŻChZZ a Ty?
Stary 2014-11-12, 20:18   #4939
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny Gratuluję kolejnych rozpoznanych płci. Zrobiłam dziś z ciekawości parę testów z kalendarza chińskiego, bo ciągle o tym piszecie i w każdym teście wyszedł mi chłopiec ;-P Tz byłby zachwycony. Rosna wam już brzuszki? Czujecie może pierwsze ruchy? Jestem ciekawa kiedy poczuję pierwszego kopniaka
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 20:18   #4940
Opulka
Raczkowanie

Sylwia01485, Ty się matka ucz, to transformersy są :P Zazdraszczam Ci tych dwóch córek, jeju, ja bym chciała trzy córeczki mieć Na razie wszystko idzie zgodnie z tym planem
Opulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:20   #4941
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ruska, no kulam się dziś ze śmiechu, siedzi taki biedny, rzuje paluszki z miną zabitego psa i przed chwilą pytał czy mu je będę rzuć, bo on nie ma siły...
Kazał mi zrobić sobie zdjęcie, żeby dziecku pokazać w jakich męczarniach tatuś skonał
haha biedni mężczyźni, jacy oni nie poradni bez Nas hahahaha zawsze umieram jak patrzę na takiego biedaka co ledwo je i pije hahahahaha

Cytat:

Gratuluję czyli na odwrót, miała być dziewczynka

nie pamiętam co dalej miałam pisać

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:24   #4942
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
mniejsza różnica wieku nie gwarantuje, że dzieciaki się będą dogadywały, choć może faktycznie większe prawdopodobieństwo jest liczę, że moje dzieci dobrze będą ze sobą żyły bo oszaleję, jeśli ciągle będzie wojna

zastanawiam się czy tylko ja tak mam, że nie kręcą mnie "parki" i dlatego wolałabym drugiego syna (a gdybym miała córę to chciałabym drugą)
Nie uważam, że gwarantuje, ale na pewno jest większe prawdopodobieństwo, choćby dlatego, że mogą podobne czynności wykonywać razem, interesują ich podobne rzeczy (które zazwyczaj interesują dzieci w danym wieku), itd.

Mój tż żartował zawsze, że pierwszy ma być chłopiec, a potem dziewczynka, coby brat mógł bronić siostry
Stary 2014-11-12, 20:26   #4943
Emilia 25
404 Not Found

aural ja fraxiparine (w zasadzie to to co clexane, tylko tańsze) ze względu na pierwszą ciążę. Urodziłam w 27 tygodniu, Młody nie przeżył ze względu na bardzo złe przepływy pępowinowe. A ma to związek właśnie z krwią. Stąd teraz te szczególne środki ostrożności.

Aaa, no i biorę do tego acard.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 20:33   #4944
aural
Raczkowanie

Kurcze znowu cytowanie padło

Emilia a masz refundację na fraxi?
Ja mam 3 opinie apropos konieczności przyjmowania i dawkowania od różnych lekarzy ale mam refundację, więc mnie to finansowo nie zabija
Stary 2014-11-12, 20:38   #4945
ruskaa
Wtajemniczenie

Sylvie ja też zawsze wyobrażałam sobie, że pierwsze dziecko to ma być chłopiec a później dziewczynka, aby bronił itp, może dlatego, że u mnie w domu tak jest :P

Emilia, nie chciałam dopytywać co się stało, ale już napisałaś, ja też jestem po stracie maleństwa ponad rok temu, ale to było w 10 tyg, jestem w szoku, że w 27 tyg to przeżyłaś(w sensie, że już ponad połowa ciąży za Tobą)... strata ogromna, ja pozbierać się nie mogłam...
ale ważne, że się nie poddałaś, teraz będzie dobrze!

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm

Edytowane przez ruskaa
Czas edycji: 2014-11-12 o 20:42
Stary 2014-11-12, 20:45   #4946
Sylvie_91
Raczkowanie

ruskaa, u mnie za to było odwrotnie, bo mam młodszego brata i nie miał mnie kto bronić
Stary 2014-11-12, 20:45   #4947
Iluzja00
BAN stały

Dziewczyny koniec ze smutnymi tematami.
Teraz wszystkie niedlugo bedziemy tulic swoje Malenstwa
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:47   #4948
ruskaa
Wtajemniczenie

kurde znowuu cytowanie nie działa :/

ja mam i starszego i młodszego haha więc bidulka jestem w środku :P

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-12, 20:52   #4949
weron1
Rozeznanie

A ja mam dwie starsze siostry Czyli byłam tym trzecim "zaniedbywanym" dzieckiem. Wrzuciłyście jakie jest postępowanie przy trójce dzieci, a ja jestem ciekawa jakie jest przy dziewiątce. Moja mama ma ośmioro rodzeństwa :-P
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:53   #4950
Emilia 25
404 Not Found

aural, niestety nie mam. No trudno, jakoś to łykam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości