Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 10:00   #391
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Każdy ma inne minimum. Co przypomniało mi o tym, że czas na kolejne porządki

Dziewczyny, potrzebuję wziąć coś na kredyt..i nie wiem co Myślałam nad Iphonem 5s, ale miałam w weekend w ręce i jest zdecydowanie za mały. Doradźcie coś. Chcę coś praktycznego
Zawsze możesz wziąć coś dla mnie

Dziewczyny, czy wiecie gdzie mogę znaleźć marykarkę białą/śmietankową z dwurzędowymi guzikami ? Zapragnęłam nagle wczoraj.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 10:21   #392
a34
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:

Dziewczyny, potrzebuję wziąć coś na kredyt..i nie wiem co Myślałam nad Iphonem 5s, ale miałam w weekend w ręce i jest zdecydowanie za mały. Doradźcie coś. Chcę coś praktycznego
Szkoda, że w sklepach z ciuchami nie dają na kredyt
Stary 2014-11-12, 10:33   #393
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Zawsze możesz wziąć coś dla mnie
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Szkoda, że w sklepach z ciuchami nie dają na kredyt
Wy się śmiejecie, a ja mam poważny problem Wszystko mam z gadżetów, które są "niezbędne" do codziennego funkcjonowania. A chciałabym zacząć tworzyć historię w BIK-u, bo jednak będziemy potrzebować jakiegoś tam kredytu na budowę domu. I tak późno się za to wzięliśmy

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 10:35   #394
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Wy się śmiejecie, a ja mam poważny problem Wszystko mam z gadżetów, które są "niezbędne" do codziennego funkcjonowania. A chciałabym zacząć tworzyć historię w BIK-u, bo jednak będziemy potrzebować jakiegoś tam kredytu na budowę domu. I tak późno się za to wzięliśmy
A powiedz, jaką mniej więcej kwotę chciałabyś wydać?
Stary 2014-11-12, 11:06   #395
sskers
batonik

Cytat:
A powiedz, jaką mniej więcej kwotę chciałabyś wydać?
do 2500. Patrzę na iPhon'a 6, ale 3000zł to dla mnie cena zaporowa jak za telefon. Ogólnie chcę ten kredyt i nie chcę. Muszę za jakiś niedługi czas wymienić auto. Szkoda że go nie można wziąć na raty (używane)

Stary 2014-11-12, 11:10   #396
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
mialam kiedys kolezanke z "bakcylem torebkowym" i tez miala ich cala szafe. Ja mam 3 torebki: czarna, bezowa na lato i mala czarna. Kompletnie mnie nie ciagnie do zakupu nowej, chyba ze sie moja codzienna czarna zuzyje calkowicie.
Sama nie wiem co mną kierowało przy zakupie tylu torebek. 2-3 spokojnie wystarczą.

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48894769]znalazłam dzisiaj przypadkiem insta z szalami, nie są to 100% kaszmiry, nie wiem też jak z jakością, ale ceny nie są wysokie, może ktoś zna ten sklep?
http://instagram.com/p/vQfSv8pEQm/?modal=true

edit: ale jak tak patrzę na wymiary to nie są to wielkie szale jak np zarowe koce[/QUOTE]
Właśnie sama rozważałam zakup, ale 109 zł za szal z kaszmiru i wełny? Zbyt piękne żeby było prawdziwe.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:20   #397
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Świetne łupy, najbardziej podoba mi się drugi sweterek

Ja mam więcej niż 50 rzeczy, bo samych zwykłych czarnych, basicowych topów pod marynarkę mam 5 Nie lubię często robić prania i wolę mieć zapas

Mi też Tylko teraz muszę doczytać jak prać włosie wielbłądzie

Cytat:
Ja mam a'la Zarowy dwustronny z ebay i nie mam pojęcia, jak mogłam żyć przez 25 lat bez niego Owinę się, omotam i do tej pory chodzę w jesiennych okryciach wierzchnich.
Raz nawet posłużył mi za koc w pociągu, bo ogrzewanie działało w funkcji klimatyzacji
Ja mam duży szal z Reseved http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...j939-83x/shawl i też sie nim owinęłam z autokarze Wiem, że pstrokaty, ale chciałam coś kolorowego żeby przełamać zieloną parkę

Cytat:

ale cokolwiek z telefonów czy cokolwiek ogólnie? Jeśli chcesz większy wyświetlacz w telefonie to zerkinj na Samsungi, a tak ogólnie to polecam zakup tabletu
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:27   #398
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Ja mam duży szal z Reseved http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...j939-83x/shawl i też sie nim owinęłam z autokarze Wiem, że pstrokaty, ale chciałam coś kolorowego żeby przełamać zieloną parkę
A propos kolorów - ja dostrzegłam to na stronie Zary i coś do niego poczułam http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ak...3p2233503.html

Lecę do TK Maxxa
Stary 2014-11-12, 11:30   #399
sskers
batonik

Cytat:
ale cokolwiek z telefonów czy cokolwiek ogólnie? Jeśli chcesz większy wyświetlacz w telefonie to zerkinj na Samsungi, a tak ogólnie to polecam zakup tabletu
Cokolwiek, co będzie praktyczne. A tablet właśnie nie jest mi potrzebny..nie poruszam się obecnie nigdzie innym środkiem transportu niż auto, czytnik mam, laptopa mam. Jedynie przydałby się na wyjazdy..ale tż ma małego laptopa, który nie jest obciążeniem. Więc bez sensu. Może pomyślę o jakimś szajsungu faktycznie Nie chcę przede wszystkim brać niczego na siłę. Zapytam ojca, może coś będzie chciał a wezmę na siebie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Lecę do TK Maxxa
Ostatnio byłam i widziałam najzgrabniejsze emu na świecie (firma Lamb) Ale były o pół rozmiaru za małe

Stary 2014-11-12, 12:14   #400
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że niektóre banki nie patrzą na BIK? Np. PKO, liczy się historia kredytów w ich banku. Tylko pewnie raty na AGD RTV są 0%? Bo ja bym Ci doradziła wzięcie gotówki w banku jeśli inne banki rownież tak podchodzą do sprawy.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 12:25   #401
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
mam to samo z torebkami jakbym znalazła idealną skórzaną i brązową to chyba w ogóle mogłabym pozostać przy dwóch torebkach, jednej na co dzień i drugiej na wyjścia. W torebkach minimalizm, ale za to dużo butów...
o tak, ja w torebkach osiagnelam ideal ale buty... strach sie bac tyle ich

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
BTW, sugerujecie się analizą kolorystyczną?
kiedys nie zwracalam na to uwagi i mialam prawie wszystko czarne, teraz z grubsza wiem ze jestem latem, prawdopodobnie true summer, wiec pomimo ze mam jeszcze sporo czerni to mam tez sporo granatu i czuje sie w nim teraz o wiele lepiej. Nauczylam sie tez rozrozniac w ktorych odcieniach "rozu" mi dobrze (bo w czerwieni wcale) zeby moje naczynka nie wychodzily na pierwszy plan. Duza zmiane w wygladzie twarzy zanotowalam

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Ja byłam na analizie kolorystycznej. Zawsze wiedziałam, że dobrze mi w niebieskim, a źle w brązowym, beżowym, itp. Ale kochałam czerń od stóp do głów, unikałam jak ognia pasteli, nie nosiłam białego, szarego, etc. Na analizie zobaczyłam, że np w niebieskim mam oczy wielkie jak spodki i tak niebieskie jakby je ktoś w photoshopie podkolorwał. W białym wcale nie wyglądam blado tylko świeżo . Podrabiałam zimę makijażem i farbą do włosów, a jestem latem (true summer). Akceptuję to .
Ale nie wywaliłam wszystkich czarnych rzeczy z szafy - dla mnie czarna marynarka to podstawa. Dokupiłam sobie szale i T-shirty w odpowiednich kolorach. I nowe ciuchy kupuję już w odpowiedniej kolorystyce np pokazywany tu przeze mnie nowy szary płaszcz i ciemnoniebieska puchówka - kiedyś kupiłabym czarne.
hahaha jakbym czytala moja historie ja mam w szafie czarna puchowke z zamierzchlych czasow i czarny plaszcz, ale na razie nie planuje wymiany Za to nowe zakupy to juz glownie granat

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2014-11-12 o 12:52
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:47   #402
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:

dom, praktyczny jak nic
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:55   #403
Ciemna163
Kociara

Cytat:
A propos kolorów - ja dostrzegłam to na stronie Zary i coś do niego poczułam http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ak...3p2233503.html

Lecę do TK Maxxa
łał, ładny
Cytat:
Cokolwiek, co będzie praktyczne. A tablet właśnie nie jest mi potrzebny..nie poruszam się obecnie nigdzie innym środkiem transportu niż auto, czytnik mam, laptopa mam. Jedynie przydałby się na wyjazdy..ale tż ma małego laptopa, który nie jest obciążeniem. Więc bez sensu. Może pomyślę o jakimś szajsungu faktycznie Nie chcę przede wszystkim brać niczego na siłę. Zapytam ojca, może coś będzie chciał a wezmę na siebie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ostatnio byłam i widziałam najzgrabniejsze emu na świecie (firma Lamb) Ale były o pół rozmiaru za małe
A, już rozumiem A może sprzęt do kuchni (np. wyciskarka) lub inne RTV/AGD?
Stary 2014-11-12, 14:16   #404
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48900684]dom, praktyczny jak nic [/QUOTE]
Gdyby ktoś mi dał na niego kredyt brałabym w ciemno

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
A wiesz, że niektóre banki nie patrzą na BIK? Np. PKO, liczy się historia kredytów w ich banku. Tylko pewnie raty na AGD RTV są 0%? Bo ja bym Ci doradziła wzięcie gotówki w banku jeśli inne banki rownież tak podchodzą do sprawy.
Wiesz co, brałabym przez bank. Większość sklepów ma obecnie systemy ratalne poprzez jakiś tam bank, z którym ma podpisaną umowę. A że PKO ma taki ani inny system, nic na to nie poradzę..nie wiem w jakim banku będziemy brać kredyt za te 2-3 lata, ale nie chcę sobie później pluć w brodę, że zabrakło mi tych punkcików, bo nie miałam historii kredytowej. A bez kredytu, to wybudujemy sobie co najwyżej szopę

Stary 2014-11-12, 15:03   #405
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:

Może markowy zegarek? Albo urządzenie do masażu? Albo tablet...eee ja bym nie miała problemu.
Stary 2014-11-12, 15:23   #406
carpaibex
Zakorzenienie

Ekspres do kawy tylko w sumie nie wiem ile takie cudo kosztuje.
Stary 2014-11-12, 15:28   #407
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

u mnie nowe zakupy to głównie szary, srebrny i biel
niebieski we wszelkich odcieniach i granatowy zawsze lubiłam i kupowałam.
Moimi nowymi ulubionymi kolorami są gołębi i wrzosowy, oraz srebrzysty niebieski ale baaaaardzo ciężko znaleźć w sklepach coś w takich odcieniach. Czerwony czasem noszę bo lubię ale wtedy mocniej się maluję, IMHO malinowa czerwień dla "true summer" jest super.

Generalnie po analizie kolorystycznej (mimo iż miałam tylko robioną wersję podstawową a kolorystka była mało doświadczona) poczułam dużą ulgę i wręcz oświecenie Był to mój pierwszy krok do generalnych porządków w garderobie. Teraz nie muszę wkładać tyle wysiłku w pacykowanie się rano. Owszem ciągnie mnie do dramatycznych fasonów i wyrazistych kolorów ale dojrzałam już do tego żeby obiektywnie stwierdzić, że w czym innym wyglądam lepiej.
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 15:46   #408
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nowe zakupy to głównie szary, srebrny i biel
niebieski we wszelkich odcieniach i granatowy zawsze lubiłam i kupowałam.
Moimi nowymi ulubionymi kolorami są gołębi i wrzosowy, oraz srebrzysty niebieski ale baaaaardzo ciężko znaleźć w sklepach coś w takich odcieniach. Czerwony czasem noszę bo lubię ale wtedy mocniej się maluję, IMHO malinowa czerwień dla "true summer" jest super.

Generalnie po analizie kolorystycznej (mimo iż miałam tylko robioną wersję podstawową a kolorystka była mało doświadczona) poczułam dużą ulgę i wręcz oświecenie Był to mój pierwszy krok do generalnych porządków w garderobie. Teraz nie muszę wkładać tyle wysiłku w pacykowanie się rano. Owszem ciągnie mnie do dramatycznych fasonów i wyrazistych kolorów ale dojrzałam już do tego żeby obiektywnie stwierdzić, że w czym innym wyglądam lepiej.
tak, ta czerwien dla true summer jest super, tylko ja mam kilka peknietych naczynek na jednym skrzydelku nosa i policzku i jak ubiore cos w zywszej czerwieni to te miejsca na twarzy tez zaczynaja "swiecic" czerwienia

sskers moze fachowa, wolnoobrotowa wyciskarka do sokow (taka slimakowa). To moje marzenie a potrafi kosztowac nawet 4k ale spokojnie i za 1.5 k znajdziesz ;D
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 15:51   #409
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co, brałabym przez bank. Większość sklepów ma obecnie systemy ratalne poprzez jakiś tam bank, z którym ma podpisaną umowę. A że PKO ma taki ani inny system, nic na to nie poradzę..nie wiem w jakim banku będziemy brać kredyt za te 2-3 lata, ale nie chcę sobie później pluć w brodę, że zabrakło mi tych punkcików, bo nie miałam historii kredytowej. A bez kredytu, to wybudujemy sobie co najwyżej szopę
a karta kredytowa się nie liczy?
kiedyś coś mi mignęło, że do tych punkcików kartą można sobie podbić wiarygodność, ale też podobno przy braniu kredytu ona obniża zdolność bo jest traktowana właśnie jako kredyt. oczywiście mówię to tylko na podstawie tego co gdzieś tam, kiedyś tam wyczytałam, teraz mogły się zasady 100 razy zmienić, ja na razie żyję jednak tym, że ta karta mi w przyszłości właśnie pomoże

jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu żebym później nie obudziła się przy kredycie mieszkaniowym
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:15   #410
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby ktoś mi dał na niego kredyt brałabym w ciemno

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ja bym się udała do doradcy, np. do OpenFinace i spytała co lepiej, kredyt raty czy właśnie karta kredytowa.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48902433]a karta kredytowa się nie liczy?
kiedyś coś mi mignęło, że do tych punkcików kartą można sobie podbić wiarygodność, ale też podobno przy braniu kredytu ona obniża zdolność bo jest traktowana właśnie jako kredyt. oczywiście mówię to tylko na podstawie tego co gdzieś tam, kiedyś tam wyczytałam, teraz mogły się zasady 100 razy zmienić, ja na razie żyję jednak tym, że ta karta mi w przyszłości właśnie pomoże

jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu żebym później nie obudziła się przy kredycie mieszkaniowym [/QUOTE]

Kiedys się tematem interesowałam i nawet wykupiłam swój raport w BIK ocenę jak na bardzo młodą osobę miałam bardzo dobrą. Karta kredytowa jest na plus, wystarczy spłacać minimalną kwotę. Problem może być jak ma się na niej limit 15 tysięcy, ale jak ktoś chce kredyt na kilkaset tysięcy to nie ma to znaczenia. To co obniża BIK to staranie się o kredyt w wielu bankach, który kończy się odmową. Banki już wychodzą naprzeciw osobom starającym się o kredyt, np. związki partnerskie czy umowa na czas określony. Kredyt hipoteczny przyznaje się ok. 6 tygodni więc wnioskodawca zostanie wnikliwie prześwietlony. Jak ktos dobrze zarabia i ma zdolność kredytową to i bez żadnej historii kredyt dostanie. W końcu jest ubezpieczenie, zabezpieczenie hipoteką, nawet jak ktos przestanie spłacać kredyt to bank swoje odzyska.
Stary 2014-11-12, 16:41   #411
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie wiem, który kolor podbija mi kolor tęczówki etc.
Ponoć najłatwiej podbić kolor tęczówki w przypadku oczu niebieskich i zimnego typu urody. Nie da się podbić koloru tęczówki w przypadku oczu brązowych. Zielonych też nie bardzo bo ten zielony kolor tak naprawdę jest... mało zielony . Ale zawsze oczy w odpowiednim makijażu wyglądają na większe i ładniejsze. Można tez nosić kolorowe szkła kontaktowe albo takie podkreślające naturalny kolor oczu, aczkolwiek tu się nie wypowiadam bo nigdy nie miałam na sobie szkieł kontaktowych.
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:09   #412
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Ja kupiłam sobie mocno niedawno telefon- Asus Zenfone 5 2560- czerwony mam. Duży (wolałam mniejszy ale się przyzwycaiłam) 5 cali, bebechy ma takie, że długo pociągnie wszystkie aktualizacje systemowe, no mówiąc krótko porównywalny z Sony Z1, Z2, a cena jednak przyjemniejsza- z ubezpieczeniem na dwa lata dałam 800zł tak około

Cytat:
tak, ta czerwien dla true summer jest super, tylko ja mam kilka peknietych naczynek na jednym skrzydelku nosa i policzku i jak ubiore cos w zywszej czerwieni to te miejsca na twarzy tez zaczynaja "swiecic" czerwienia

sskers moze fachowa, wolnoobrotowa wyciskarka do sokow (taka slimakowa). To moje marzenie a potrafi kosztowac nawet 4k ale spokojnie i za 1.5 k znajdziesz ;D
To zamknij sobie te naczynka Ja sobie zamknęłam takie na środku czoła (jak u hinduski czerwona kropa) i w tę sobotę zamknęłam sobie sieć popękanych naczynek na udzie, na razie wygląda to śmiesznie, ale potem będzie pięknie, a nie że mnie przypadkowi ludzie pytali co mi się w nogę stało...

Cytat:
Ponoć najłatwiej podbić kolor tęczówki w przypadku oczu niebieskich i zimnego typu urody. Nie da się podbić koloru tęczówki w przypadku oczu brązowych. Zielonych też nie bardzo bo ten zielony kolor tak naprawdę jest... mało zielony . Ale zawsze oczy w odpowiednim makijażu wyglądają na większe i ładniejsze. Można tez nosić kolorowe szkła kontaktowe albo takie podkreślające naturalny kolor oczu, aczkolwiek tu się nie wypowiadam bo nigdy nie miałam na sobie szkieł kontaktowych.
Hah, mam mniej roboty- ciemnobrązowe oczy mam, tylko muszę sobie brwi koniecznie robić, bo mam blond włosy i bardzo ciemne oczy. Jak nie mam brwi zrobionych to wyglądam dziwnie... Jasne klaczki dookoła oczu, które wydają się wtedy być jeszcze ciemniejsze

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:08   #413
kobea
Zadomowienie

Cytat:

O tak
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:24   #414
mm111111
Wtajemniczenie

Dobry wieczór? Jak Wam minął "długi" weekend? Dzisiaj skończyłam czytać "Minimalizm po polsku". Miałyście styczność z tą książką? Myślę, że warto przeczytać.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:38   #415
Konto usunięte

zaczytuję się od wczoraj w exkonsumpcji (zostały mi do przeczytania posty z 2013 roku bo idę od końca ), bardzo podoba mi się podejście autorki do życia i do minimalizmu, dodatkowo ma dystans do siebie, jest bardzo realna, rzeczywista, nie boi się mówić o swoich wpadkach i nie udaje idealnej (jak niektóre blogerki).
ale najlepsze jest chyba jej nastawienie
Stary 2014-11-12, 20:54   #416
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór? Jak Wam minął "długi" weekend? Dzisiaj skończyłam czytać "Minimalizm po polsku". Miałyście styczność z tą książką? Myślę, że warto przeczytać.
Na weekend przyjechała do mnie przyjaciółka, miło spędziłyśmy czas, wpadłyśmy też do Ikei, bo przyjaciółka potrzebowała kilku rzeczy i naszła mnie tam pewna refleksja, że .. ludzie są nienormalni. Sobotnie popołudnie w Ikei to samobójstwo, było tyle ludzi, że tylko chwyciłyśmy najpotrzebniejsze rzeczy i po raz kolejny zupełnie nie rozumiem zabierania ze sobą wszystkich tych dzieci. To nie jest komfortowe ani dla klientów ani dla tych maluchów - jak jedno się rozpłacze, to płacze cały sklep, rodzice wiecznie ich szukają, bo te starsze chowają się po różnych zakamarkach, a już największego facepalm zrobiłam kiedy zobaczyłam ojca niosącego śpiące, góra miesięczne (!!!) dziecko na rękach w całym tym rozgardiaszu. Okej, wylałam już swoje żale.
Stary 2014-11-12, 21:18   #417
user_k
Zakorzenienie

Nie działa mi cytowanie, ale co do Ikei, w Warszawie Ikea ma swoje nianie i taki basen z kulkami, można tam na czas zakupów zostawić dzieciaki. Tylko często widzę kartkę - brak miejsc W Ikei w weekend jest mnóstwo ludzi, sama nie przepadam za zbyt dużą ilością dzieci, które hałasują i przeszkadzają w zakupach, nie patrzą na innych tylko biegną gdzie chcą Ale rozumiem, że nikt nie weźmie wolnego żeby na zakupy jechać w środku tygodnia, nie każdy ma babcię, która zajmie się dziećmi czy nianię na weekendy. Może też rodzice chcą "spędzić czas" z dziećmi. Znak naszych czasów - weekend w centrum handlowym. Każdy ma tutaj rację. Miesięczne dziecko pewnie hartowali
Stary 2014-11-12, 21:55   #418
a34
Zakorzenienie

Długi weekend minął błyskawicznie niestety. Właśnie wymyślam prezenty świąteczne i słabo mi idzie. Chciałam dzisiaj w TK Maxxie kupić jakiś ładny szal dla mamy, ale nic godnego uwagi nie wpadło mi w oko.
Nie wiem też, co dla TŻ, a już myślę o jego urodzinach w lutym, na które chcę kupić coś specjalnego Oczywiście jeszcze nie wiem co

Jak będę mieć trochę więcej czasu, muszę przejrzeć ten blog

A Ikea to taka weekendowa sala zabaw Jak mam iść, to koniecznie do południa w tygodniu, bo w weekend można oszaleć.
Stary 2014-11-12, 22:16   #419
Ciemna163
Kociara

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48906790]zaczytuję się od wczoraj w exkonsumpcji (zostały mi do przeczytania posty z 2013 roku bo idę od końca ), bardzo podoba mi się podejście autorki do życia i do minimalizmu, dodatkowo ma dystans do siebie, jest bardzo realna, rzeczywista, nie boi się mówić o swoich wpadkach i nie udaje idealnej (jak niektóre blogerki).
ale najlepsze jest chyba jej nastawienie [/QUOTE]
Ja tak samo Już jestem na grudniu 2013, bardzo fajny blog i widać jak autorka się zmienia Tylko szkoda, ze tak często narzeka na swoją pracę, po którymś poście już to trochę irytujące, zwłaszcza, że najpierw chwali się tym jaka to była odważna, że rzuciła poprzednią No, ale to juz moje czepialstwo, ogólnie bardzo przyjemny blog
Stary 2014-11-12, 22:55   #420
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie była fanką kuferków, ale dostałam od TŻ na urodziny cudny
Idealnie minimalistyczno-klasyczny, trzymający kształt. Ze świetnej skóry - chyba to nie saffiano ale też nie zwykła. Z TK Maxx podobno, także chyba warto się tam wybierać na torebkowe poszukiwania.
Pokażesz?
Cytat:
myślę, że 50 sztuk, to wcale nie tak dużo jeśli policzyć ubrania letnie (topy, sukienki, szorty - przecież to się wszystko brudzi/poci, ileś tam sztuk trzeba mieć, ja tam nie wstawiam pralki codziennie...) i zimowe, to wychodzi plus minut 50szt. Mówię o szafie z powtarzającymi się elementami (np. trzy dzienne sukienki do pracy, dwa czarne topy itp., po prostu ilość, przy której da się normalnie funkcjonować bez codziennego prania i prasowania )

nie, w ogóle - sama widzę w czym dobrze wyglądam i w czym dobrze się czuję (oczywiście po długiej metodzie prób i błędów ). Poza tym kolor kolorowi nierówny są chłodne czerwienie i ciepłe czerwienie i tak dalej...

Warto ja ze swojego tegorocznego łupu jestem b. zadowolona i torebka zbiera całkiem sporo komplementów

Załączam te obiecane zdjęcia lumpeksowych łupów, bo już jestem w domu, a zdjęcia mam na dysku poza dużym swetro-płaszczem reszta nie ma ani grama akrylu
Fajne te sweterki
Cytat:
Świetne łupy, najbardziej podoba mi się drugi sweterek

Ja mam więcej niż 50 rzeczy, bo samych zwykłych czarnych, basicowych topów pod marynarkę mam 5 Nie lubię często robić prania i wolę mieć zapas
Wiem, że ten temat był wałkowany tutaj 100x, ale gdzie kupujesz te basicowe rzeczy? Te koszulki np. z h&m nie pasują mi do większości marynarek, chodzi o ich materiał... w dodatku się podwijają i odsłaniają mi brzuch
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ważniejsza jest nie ilośc , a kolorystyka i podobna struktura tych ubrań. Ja noszę kilka kolorów: czarny, szary, biel, czasami granat...ostatnio zaczynam przełamywac sie na kolor. Ale jest to jeden akcent, reszta czern lub biel...Nie cierpie pstrokacizny...
Właśnie woski sobie musze sprawić....

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48892219]user_k zamieściłabym:
czarne woski,
czarne spodnie w kant,
czarną spódnicę ołówkową,
czarną spódnicę rozkloszowaną,
białe woski,
beżowe woski,
szarą spódnicę rozkloszowaną,
beżową/karmelową spódnicę rozkloszowaną,
czarną marynarkę,
białą marynarkę,
pudrową marynarkę,
granatową marynarkę,
małą czarną,
czarny tshirt,
biały tshirt,
szary tshirt,
białą koszulę,
beżową koszulę,
czarną koszulę,
czarny top,
biały top,
szary top,
pudrowy top,
biały sweterek,
bezowy sweterek,
czarny sweterek,
szary sweterek,
gruby sweter (najlepiej biały/beż),
sukienka "wyjściowa" (oprócz małej czarnej np na jakiś ślub, czy większą okazję),
jeansy,
szorty czarne,
szorty białe,
czarny kombinezon,
czarne dresy (nie do końca takie na trening, tylko lejące spodnie z gumą, dla mnie to dresy )
sukienka jesienno-zimowa

to jest moje minimum z minimum, które chciałabym mieć w szafie

nie doczytałam, że lista miała być bez okryć wierzchnich, więc te ponad 30 rzeczy, które wymieniłam plus okrycia wierzchnie (na sezon wiosna-jesień oraz zima) dałyby ok. 50 sztuk [/QUOTE]
Bardzo fajna lista chociaż akurat spódniczki nie dla mnie, ale reszta jak najbardziej
Cytat:
Hmm, kobaltowy/chabrowy moim zdaniem świetnie podbija brązową tęczówkę
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości