![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tester jako prezent - wstyd?
Cóż, na początku manii perfumowej też musiałam mieć calutki flakon, nietester oczywiście, dla siebie. Teraz - wręcz źle się czuję, jak perfum nie rozbieram (acz nadal - muszę mieć flakon, odlewka tylko w celach testowych, i koniecznie z korkiem).
Ale gdyby to miał być prezent od ukochanego - to przyznam, że tester budziłby we mnie mieszane uczucia. Chyba, że byłby to tester perfum nie do zdobycia, albo kosmicznie drogich (nadal - ten tester musiałby mieć korek). Ja bym kupiła zgrabną 50-tkę, niestester oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja bym była bardzo szczęśliwa jak bym dostała tester ulubionych perfum 100ml niż 30ml tych samych perfum w oryginalnym pudełku.
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie podarowałabym komuś testera bez względu na zażyłość. To jednak jest produkt nie przeznaczony do sprzedaży, ale jak sama nazwa wskazuje do testowania w sklepie, czyli chodzi wyłącznie o sprawdzenie zapachu. Ujmuje to kompletnie atmosferze wyjątkowości, szczególnie w przypadku tak drogich perfum, bo perfumy to nie wyłącznie zapach, ale piękny flakon, z którego aż się przyjemnie psika, ładnie wygląda na półce, zachęca. Z testerem to tak jakby się zatrzymać krok przed metą - tak czy inaczej wydasz kupę kasy, a będzie niedosyt, że tak mało brakło do pełnowartościowego produktu.
Oczywiście ukochana jeśli ma klasę to dostając tester, słowa nie piśnie i będzie tak czy inaczej wdzięczna, ale gwarantuję, że jeśli dostanie pełną wersję to będzie zachwycona, bo się poczuje wyjątkowo. Pamiętaj, że wartość produktu luksusowego w dużej mierze wyraża się w samopoczuciu, jakiego dostarcza, a nie w tym, czym faktycznie jest. Chyba dołączę do klubu snobek, jeśli powiem, że dostałam kiedyś od cioci tester Dolce Gabbana - piękny zapach, a bardzo rzadko go używam, bo jakoś mnie zniesmacza sama myśl o wątpliwym pochodzeniu tego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sugerujesz, że ciotka gwizdnęła tester z Sephory czy co?
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Byłoby dużo prostsze, gdyby istniała jakaś jedna recepta, słuszna i niepodważalna, która satysfakcjonowałaby każdego. A tak... co dla jednego złotem, dla drugiego jest błotem...
Myślę, że najważniejsze, co dla obdarowanej osoby jest istotne, a nie tu dla nas. A dowiesz się tego niekoniecznie pytając wprost i zdradzając swoje zamiary. Możesz opowiedzieć np. o koleżance która dostała tester w prezencie i obraziła się. Bardzo prawdopodobne, ze usłyszysz co sądzi Twoja Pani na ten temat. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz moje Mademoiselle to mój ukochany zapach, nie zawsze stać mnie na zakup - w tym roku postanowiłam sobie fundnąć flakon na urodziny. znalazłam tester w perfumerii internetowej, kliknęłam i co dostałam - pełnowartościowy produkt, w opakowaniu i z korkiem ![]() z przesyłką zapłaciłam 421,99 i moim zdaniem to jest realna cena za oryginalną 100 edp w testerze, taniej kupowałam tylko na bezcłowce w UK, ale wtedy funt był po 4,7? czy w tych okolicach i wyszedł naprawdę tanio jeśli nie masz 400 zł to nie ryzykuj na allegro zakupu podróby, bo to jest dopiero rozczarowanie, dostać podróbę zamiast oryginału tu masz tani produkt http://www.aromadream.pl/produkt/Cha...fumowana-100ml a jeśli zdecydujesz się na tester mogę podesłać Ci korek, mam pusty flakon do wywalenia ![]() Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2014-11-11 o 20:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48893732]nieprawda, liczy się chyba zapach[/QUOTE]
Prawda - tester to produkt niepełnowymiarowy, niepełnowartościowy (brak folii, kartonika, często brak korka) i tu nie ma o czym dyskutować. Pewnie, że w perfumach chodzi o zapach, ale podejrzewam, że dziewczyna nie jest perfumomaniakiem takim jak większość na tym forum i mogłaby różnie odebrać taki prezent. Wszystko zależy od konkretnych osób, od tego w jakich są stosunkach, jak blisko są ze sobą. Ja bym się nie obraziła za taki prezent od mamy czy chłopaka, ale pewnie i tak najpierw uzgodniliby to ze mną. W każdym razie uważam, że w większości przypadków dawanie komuś w prezencie testera (zwłaszcza z napisem "not for sale") jest mało eleganckie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
niepełnowartościowy oznacza dla mnie wadę samego produktu, a nie brak opakowania, a nie wszystkie perfumy są foliowane, więc tego to już w ogóle nie rozumiem - te niefoliowane to niepełnowartościowe wg Twojego rozumowania, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej - autorze, w przypadku tak mega popularnych perfum, jak Mademoiselle, które są podrabiane na wielką skalę, nie ryzykowałabym oszczędzania w jakikolwiek sposób. Tester, nie tester - kup w porządnym źródle, np. w którejś z polecanych perfumerii internetowych, w ostateczności u zweryfikowanego sprzedawcy Allegro. Jeśli się uprzesz na tester, porozmawiaj o tym najpierw z dziewczyną - najprawdopodobniej nie będzie jej to przeszkadzało, a przynajmniej nie odbierze tego jako gafę przy odpakowywaniu prezentu. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2014-11-12 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48895912]tzn? zazwyczaj jest to największa pojemność jaką produkują, więc nie bardzo wiem co masz na myśli
niepełnowartościowy oznacza dla mnie wadę samego produktu, a nie brak opakowania, a nie wszystkie perfumy są foliowane, więc tego to już w ogóle nie rozumiem - te niefoliowane to niepełnowartościowe wg Twojego rozumowania, tak?[/QUOTE] Tak, jest to produkt niepełnowartościowy i dokładnie wyjaśniłam to w poście, który sama zacytowałaś, więc nie wiem, czego jeszcze nie rozumiesz. Na towar nie składa się sam płyn w środku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Przedyskutowałam sprawę z moimi kolegami z pracy (zaznaczam, że to dojrzali panowie na stanowiskach) i żaden z nich nie wyobraża sobie podarowania kobiecie testera. Według nich świadczyłoby to o braku szacunku. Z drugiej strony są zdania, że gdyby aktualnie byli "biednymi" studentami, cierpiącymi na chroniczny brak kasy, to kto wie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Poza tym są testery i testery - jak nie ma korka, za to chamski napis "not for sale", to po prostu totalnie nie wypada czegoś takiego komuś dać. Często za to zdarzają się testery w normalnych flakonach, naklejkę not for sale można odkleić i jest ok, ale to też tylko bliskiej osobie bym podarowała.
Moja teściowa lubi mi wciskać takie kosmetyki, które wyglądają jakby je właśnie wyciągnęła po 10 latach z szuflady/torebki, luzem, bez pudełka/kartonika. No nie wiem, dziwnie się czuję jak coś takiego dostaję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie dałbym testera w prezencie swojej połówce, bo sam bym się czuł z tym źle. Bo to taki czytelny znak, że wolało się oszczędzić. Wolałbym z miesiąc odmawiać sobie przyjemności i uzbierać na produkt. Połówka to na tyle wyjątkowa osoba, że nie warto oszczędzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48904844]Popieram.
Ja nie dałbym testera w prezencie swojej połówce, bo sam bym się czuł z tym źle. Bo to taki czytelny znak, że wolało się oszczędzić. Wolałbym z miesiąc odmawiać sobie przyjemności i uzbierać na produkt. Połówka to na tyle wyjątkowa osoba, że nie warto oszczędzać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie, nie musisz mi odpowiadać, Twoją logikę już znam, więc jak dla mnie EOT |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Wino też można kupić w kartonie i podać do uroczystej kolacji przy świecach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
![]() a w temacie - ja sobie mogę kupować na różne okazje testery, nietestery, używki na allegro i ze wszystkiego sie cieszę ale na prezent wolałabym jednak produkt... i takie prezenty jednak bardziej pamiętam i cenię ![]()
... panta rhei ... Edytowane przez rosana Czas edycji: 2014-11-12 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Mi by nawet nie przyszło do głowy się obrazić za tester- nie robi mi to absolutnie żadnej różnicy, bo nie zależy mi na opakowaniu ani na obecności korka. Ale dla mnie ważne by było dostać zapach, który mi się naprawdę podoba, a szczególnie taki o którym wspominałam gdzieś mimochodem, a ktoś zapamiętał co lubię
![]()
![]() |
#53 |
BAN stały
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48906639]a ja jestem taka pragmatyczna, ze za towar uważam to co w środku - bo ani korek ani kartonik tego nie zmienią, no chyba, że się tak dowartościować trzeba, że ma się ten korek, ten kartonik i tą folijkę
![]() nie, nie musisz mi odpowiadać, Twoją logikę już znam, więc jak dla mnie EOT[/QUOTE] Nie muszę, ale mogę ![]() To nie jest kwestia ani czyjejś logiki, ani podejścia. Skoro korek ma służyć tylko do dowartościowywania się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wydatek rzędu 400-500 zł uważasz za zaoszczędzenie na prezencie? autor niestety chce się szarpnąć powyżej swoich mozliwości finansowych, a z dalszej cześci wynika, że przeglądał allegro i znalazł tanie testery, zapewne podróby w cenach 200 zł - za tyle kupiłby oryginalną 50 w produkcie, no ale co kto lubi a wątek zamienił się w osobistą urazę każdej potencjalnie obdarowanej testerem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Za 200 zł to najwyżej 35 ml EDP kupi i to niekoniecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48909346]a wątek zamienił się w osobistą urazę każdej potencjalnie obdarowanej testerem
![]() Ja akurat bym się nie obraziła za tester, wręcz przeciwnie ![]() Ale osoby udzielające się na tym forum raczej nie są przeciętnymi użytkownikami perfum. No chyba, że dziewczyna jest wyznawczynią teorii, że testery mocniej pachną, to się ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
proszę bardzo, jak na zamówienie, wczoraj go chyba jeszcze nie było
http://www.aromadream.eu/produkt/tes...elle-edp-100ml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48922461]proszę bardzo, jak na zamówienie, wczoraj go chyba jeszcze nie było
http://www.aromadream.eu/produkt/tes...elle-edp-100ml[/QUOTE] Dziękuję za link! Najprawdopodobniej skorzystam z tej oferty ![]() No i nie jestem biednym studentem, po prostu perfumy mają nie być jedynym prezentem, tylko dodatkiem... Zupełnie nie znam się na perfumach i po prostu chciałem wiedzieć, co Panie sądzą o testerach. No i dobrze, że spytałem, bo gdzieś słyszałem, że testery potrafią być wręcz lepsze od "nie-testera", a tu się okazuje, że byłoby niezłe faux pas. ![]() e: A nie, jednak nie skorzystam z linka... teraz zauważyłem, że to tester... ![]() Edytowane przez produkt Czas edycji: 2014-11-13 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
W tej cenie można tu kupić produkt
![]() http://allegro.pl/kalaaps-chanel-coc...764244378.html , to sprawdzony sprzedawca ![]() EDIT: no i w sumie jako dodatek też może być fajna woda w takiej wersji 3 wkładów z ozdobnym etui http://www.aromadream.eu/produkt/cha...lle-edp-3x20ml , fajna opcja do torebki ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2014-11-13 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Nocna Straż
|
Wypowiadając się, co do idei wątku:
Myślę, że to delikatna sprawa wręczać tester. Ja bym się bynajmniej nie obraziła, gdyby bliska osoba mi taki sprezentowała, o ile byłyby to perfumy upragnione przeze mnie i wcześniej tylko umożliwiono by mi wyrażenie akceptacji dla takiej formy prezentu, ba sama wówczas bym to zasugerowała. Gdyby to dodatkowo dotyczyło upragnionego unikatu, o czym darująca osoba by wiedziała, że go rozpaczliwie pragnę, to nawet mogłabym nie wiedzieć o tym. Przypuszczam, że obdarowujący mógłby mieć z tym większy dyskomfort niż ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.