Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 20:57   #1741
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Martusia - niestety mam parę takich śpiochów czy ręcznik z którego raczej nigdy nie skorzystam.
Moja ciotka dla CHŁOPCA postanowiła kupić ręcznik z kucykiem Pony i różowe śpiochy mówiąc że "to przecież taki modny męski kolor"

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:58   #1742
smerfetka2808
Zakorzenienie

Justyna, no nie wiem co cóż nie zobaczę i tyle.

Szczeperka, no to super dobrze że jesteś zadowolona z niego

kurde ząb mnie zaczął boleć chyba mnie coś trafi bo już dawno takiego bólu nie czułam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Szczeperka, no ciotka podąża za trendami
Stary 2014-11-12, 21:02   #1743
bajlaga
Zadomowienie

Cześć babeczki
ja dalej sprzątam i sprzątam i niestety okropnie puchnę nogi mam jak staruszka, a palce jak kiełbaski ale zaczęło się malowanie, więc teraz tylko muszę pozbyć się tego syfu z gładzi

nie wiecie czym idzie fajnie wyczyścić fugi?

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

kochana, czy to aby nie za dużo na raz? :cwaniak: Oszczędzaj się, a synka poproś o zmianę pozycji, coby cię ten prawy pośladek nie bolał

Oj, za dużo, dzisiaj trochę chyba też przegięłam... jutro w karcie ciąży pojawi się w końcu wpis: obrzęki TAK

askaa super, że wszystko ok

justynalyp ładny brzuszek

przeleciałam Was i widzę, że niektóre zamierzacie coś pić pod koniec, muszę się zapoznać z tematem dokładniej, bo nie wiem co to ma zdziałać

my jutro mamy wizytę, ciekawe czy się coś dowiem o Młodym chciałabym, żeby dr narysował mi na brzuchu jak Młody jest ułożony, bo nie mam pojęcia co wypycha aż oddychać nie umiem

dobranoc, koniecznie muszę się położyć, a sikanie w nocy to tragedia, nie umiem wstać, baa, nawet przekręcić się na drugi bok jeszcze 2 miesiące... jak ja to wytrzymam?
Kobiety to jednak twardzielki nie wiem kto wymyślił stwierdzenie 'słaba płeć' . . .
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:03   #1744
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

martusia sorry nie zacytowalo mi się.
Może im powiedz co dokładnie lubisz i w jakich kolorach, szkoda, żeby leżało.
Moja tesciowa też usilnie kupuje małemu koszulki ktorych on po prostu nie nosi, moja mama zaś kupiła pare rzeczy na 5 lat a mały miał roczek,2 rok przekladam te rzeczy.
Teściowej zapowiedziałam, że wszystko byle nie różowe
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:03   #1745
smerfetka2808
Zakorzenienie

i jeszcze do tego wszystkiego mnie dziś kicha a jutro idę na siuśki i krew
a cały tydzień miałam spokój no
Stary 2014-11-12, 21:17   #1746
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wróciłam z małą z przedszkola i wybrałam się do tej położnej

kika podpytałam położnej dokładnie i ona wyraźnie powiedziała mi, że nie ważne który to poród, żaden szpital i prawie żaden lekarz w tych czasach nie zaryzykuje porodu stópkowego. Trzeba tylko walczyć.
W moim zaś przypadku (pierwszy poród CC) mogę próbować SN, albo od razu CC.
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
będę musiała, tylko wybór będzie mniejszy, bo część tych krótkich jest zaokrąglona za główką
zależy co chcesz, ja miałam prosty z każdej strony, nie miałam zaokrągleń
Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Kaszel podobno może sie po chorobie jeszcze ciągnąć, ale dla mnie to tragedia bo wtedy nie wiem juz czy to sie konczy czy zaczyna cos nowego
Dzis jak odbieralam Zuzę ta zaczela pokaslywac!! Rece mi opadły. Ciekawe czy to tylko takie jednorazowe czy znowu sie zaczyna
dokładnie nasz kaszel ciągnie się i ciągnie, mała nie chce nikomu zakasłać (pediatrze, farmaceutce) i tym sposobem nie wiemy co jej podać... Mi się zdaje, że ma suchy kaszel, ale to moje zdanie.
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

Cesarka na życzenie-nie wydaje mi sie
U mnie było tak ze matka mogła sie nie zgodzić na SN jeśli wcześniejszy poród zakończył sie CC ale od jakiegoś miesiąca sie z tego wycofali bo za dużo cesarek było
a u mnie nadal to podtrzymują, ponadto podpisywałam dokument przy pierwszej CC, gdzie było wyraźnie napisane, że przy drugiej ciąży też powinno być CC. Co szpital, to obyczaj. Powiem tak: jeżeli będzie możliwość i dziecko utrzyma się w pozycji główkowej to spróbuję SN, jeżeli dziecko będzie miało inną pozycję to będzie CC. Nie nastawiam się na nic, bo to okaże się przed samym TP. Zrobię wszystko dla dobra dziecka.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
1kg
o ty
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
wróciłam. do gabinetu się włamali, okradli i zniszczyli, nawet lekarka nie miała jak mi wypisać zwolnienia lekarskiego i musiałam podjechać gdzie indziej. odebrałam tylko wyniki i wszystko jest w porządku.
w gratisie nasze zdjęcie
no i na co komu takie akty wulgaryzmu
Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Macie ciuszki które dostałyście od kogoś i wam się strasznie nie podobają ? Ja dostaję od teściowej i jej siostry mnóstwo rzeczy, nawet nie są używane, wszystkie nowe, ale totalnie nie takie jakbym chciała i co ja mam z nmii robić ? Jak nie będę ich ubierać to będzie im przecież przykro. Wiem że to błahy problem ale mnie to męczy już od jakiegoś czasu i ciągle dostaje kolejne dlaczego mam ubierać dziecku coś co mi się nie podoba
są dwie opcje, schowaj na dnie szafy i dziecko wyrośnie szybko, albo ubierz je tylko jak one będą, czy ty do nich z wizytą. Jest jeszcze jedna opcja: spisz na straty i używaj ich, jak szmaty Niektóre dziecięce ubranka i ich plamy są nie do sprania
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:18   #1747
justynalyp
Zadomowienie

ciąża zjadła mi mózg. wychodzę z psem na dwór i patrze a po drugiej stronie ulicy stoi samochód taki jak mój, myślę sobie ojejku aż to niemożliwe że taki sam samochód jak mój stoi prawie pod moim domem. (mam bardzo rzadki samochód i nie lada wyczynem jest zobaczyć taki sam, na cały Szczecin są trzy takie w tym ja miałam go pierwsza:P) przeszłam obok tego samochodu i dopiero dotarło do mnie, że to mój samochód. jestem głupia.

a z gabinetu na pewno ukradli laptopa, co jeszcze to nie wiem, bo moja lekarka była tym faktem zdegustowana i wolała słuchać co u mnie. Ale zaglądałam za zasłonkę i fotela nie ukradli.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:30   #1748
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

bajlaga nie ma kto Ci pomóc?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
kurde ząb mnie zaczął boleć chyba mnie coś trafi bo już dawno takiego bólu nie czułam
następna z zębem....

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

GODZINA ZERO WIZAŻ SZWANKUJE
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-11-12, 21:37   #1749
bajlaga
Zadomowienie

lilijka mama powiedziała, że okna umyje, chciała pomóc, ale stwierdziłam, ze chcę sama, by potem nie było, że ona wszystko robiła (przyjemność mycia okien jej zostawię) więc jakoś po lekku sama sobie radzę, ale niestety nie jest łatwo ciało odmawia mi posłuszeństwa

nie no, nie zasnę dziś...

w dodatku przed chwilą wpadłam na pomysł, by pomalować paznokcie pomalowałam jedną warstwą piaskowym lakierem, bo nie chcę mi się nakładać drugiej warstwy dawno nie miałam pomalowanych paznokci u rąk, u stóp dalej lakier się trzyma, przed porodem znowu pomaluję
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:46   #1750
elvira44
Wtajemniczenie

Hej, wczoraj wieczorem bardzo mnie brzuch bolal, pojechałam do szpitala. Okazało sie ze z małym ok, szyjka zamknięta. Problem inny bo prawdopodobnie wyrostek. Najgorsze to ze nie da sie na bank sprawdzic bo na usg nie widac bo ciaza go popchnęła do gory i go nie widac. Wychodza mi podwyższone leukocyty i cos jeszcze co świadczy o infekcji w organizmie. Narazie jestem na kroplowce (antybiotyk) i przeciwbólowych i jutro jeszcze maja zrobic rezonans. Jesli dalej wyrostka nie bedzie widac a moj stan sie nie poprawi to beda chyba cieli w ciemno. Bo ten wyrostek to jak bomba tykająca.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:31   #1751
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj wieczorem bardzo mnie brzuch bolal, pojechałam do szpitala. Okazało sie ze z małym ok, szyjka zamknięta. Problem inny bo prawdopodobnie wyrostek. Najgorsze to ze nie da sie na bank sprawdzic bo na usg nie widac bo ciaza go popchnęła do gory i go nie widac. Wychodza mi podwyższone leukocyty i cos jeszcze co świadczy o infekcji w organizmie. Narazie jestem na kroplowce (antybiotyk) i przeciwbólowych i jutro jeszcze maja zrobic rezonans. Jesli dalej wyrostka nie bedzie widac a moj stan sie nie poprawi to beda chyba cieli w ciemno. Bo ten wyrostek to jak bomba tykająca.
Mam nadzieję, że nie będą musieli ciąć w ciemno

Współczuję bólów zęba... mnie czasem też ćmi... I to nie wiem w sumie dlaczego, bo ząb zrobiony, rtg miałam robione tego zęba i zebów obok miesiąc przed ciążą i nie wyszło tam nic.

justyna faktycznie masz specyficzne poczucie humoru i sposób bycia...
Stary 2014-11-12, 22:50   #1752
charliss
Zadomowienie

Cytat:
kurcze, bardzo niedobrze!!! rezonans w ciazy?
trzymaj sie i dawaj znac… straszny pech ze akurat w ciazy Ci sie taka sytuacja przytrafila
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:02   #1753
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wróciłam z małą z przedszkola i wybrałam się do tej położnej

kika podpytałam położnej dokładnie i ona wyraźnie powiedziała mi, że nie ważne który to poród, żaden szpital i prawie żaden lekarz w tych czasach nie zaryzykuje porodu stópkowego. Trzeba tylko walczyć.
W moim zaś przypadku (pierwszy poród CC) mogę próbować SN, albo od razu CC.

dokładnie nasz kaszel ciągnie się i ciągnie, mała nie chce nikomu zakasłać (pediatrze, farmaceutce) i tym sposobem nie wiemy co jej podać... Mi się zdaje, że ma suchy kaszel, ale to moje zdanie.

a u mnie nadal to podtrzymują, ponadto podpisywałam dokument przy pierwszej CC, gdzie było wyraźnie napisane, że przy drugiej ciąży też powinno być CC. Co szpital, to obyczaj. Powiem tak: jeżeli będzie możliwość i dziecko utrzyma się w pozycji główkowej to spróbuję SN, jeżeli dziecko będzie miało inną pozycję to będzie CC. Nie nastawiam się na nic, bo to okaże się przed samym TP. Zrobię wszystko dla dobra dziecka.

. Jest jeszcze jedna opcja: spisz na straty i używaj ich, jak szmaty Niektóre dziecięce ubranka i ich plamy są nie do sprania
Ja chciałabym rodzić SN bo mam dobre wspomnienia , ale jesli dziecko bedzie w położeniu poślafkowym lub stópkowym to wole by mnie cieli. Boję sie tego ale zdrowie maluszka jest dla mnie wazniejsze niz to ile bede dochodzic do siebie. Coz zobaczymy jak bedzie

Nie możecie podawac malej Herbapectu? On jest chyba na suchy i mokry kaszel.
Moja chyba już sie nachodziła do pekola bo kaszel sie zaczal Chodziła az 2 dni!!
Co do ubranek to fakt czasem nawet kupke ciezko sprac bo zostaja plamy na amen wiec zawsze cos mozesz wykombinowac
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:04   #1754
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
kurcze, bardzo niedobrze!!! rezonans w ciazy?
trzymaj sie i dawaj znac… straszny pech ze akurat w ciazy Ci sie taka sytuacja przytrafila
Oni mówią ze mozna. A jest jeszcze jakiś inne badanie ktore wlansie mowili ze nie moga w ciazy zrobic.
A ten wyrostek to pewnie od ciazy, bo macica go gdzies upchala na gore i ścisnęła. Czytałam ze to sie czesto przytrafia w ciazy.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:06   #1755
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Oby leki pomogły i nie musieli ciąć Trzymaj sie dzielnie
Stary 2014-11-12, 23:17   #1756
ellyunia
Wtajemniczenie

Simonee do cc jest anestezjolog do SN nie ma
U mnie jak będzie nie wiadomo, na razie mała nie jest w ułożeniu główkowym

Cytat:
kurcze żeby to jednak nie był wyrostek

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-11-12 o 23:19
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:18   #1757
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
ciąża zjadła mi mózg. wychodzę z psem na dwór i patrze a po drugiej stronie ulicy stoi samochód taki jak mój, myślę sobie ojejku aż to niemożliwe że taki sam samochód jak mój stoi prawie pod moim domem. (mam bardzo rzadki samochód i nie lada wyczynem jest zobaczyć taki sam, na cały Szczecin są trzy takie w tym ja miałam go pierwsza:P) przeszłam obok tego samochodu i dopiero dotarło do mnie, że to mój samochód. jestem głupia.

a z gabinetu na pewno ukradli laptopa, co jeszcze to nie wiem, bo moja lekarka była tym faktem zdegustowana i wolała słuchać co u mnie. Ale zaglądałam za zasłonkę i fotela nie ukradli.
Dobre, dobre ale nie przejmuj się mi się też to zdarzyło
Cytat:
biedulo. Oby jednak się wstrzymali z cięciem.

a ja miałam sytuację : pojechałam do sklepu kawałek od domu, wychodze ze sklepu a jakiś ktoś sobie koło mnie zaparkował tak blisko ze musiałam czekać aż porobi zakupy żeby wejść do samochodu. ależ się wściekłam...
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:26   #1758
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Kika robiłam z takiego przepisu:
2,5szkl maki
2jajka
2lyzeczki proszku do pieczenia
100g margaryny (miałam kasie)
1lyzeczka cukru wanilinowego
1szkl mleka
3/4szkl cukru
1/2szkl wiórków kokosowych

Od siebie dodałam sok z połówki cytryny a polewę zrobiłam z czekolady mlecznej z margaryna i troszkę mleka dodałam. Jak juz polewa znalazła sie na upieczonych muffinach to posypałam wiórkami kokosowymi
Dzieki za przepis
Robię podobnie tylko zamiast masła dodaje 0,4 szkl oleju, bo wtedy nie musze sie bawic z rozpuszczaniem i sa 2 szkl maki i chyba tylko 1 lyz proszku, a potem suche razem i mokre razem i lacze.
Przepis na laczenie wszystkiego razem tez nie glupi a jak przyspiesza sprawe

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Ja dzis chciałam aby pani w kolejce mnie przepuscila bo Tż był juz przy kasie a ja poszłam po kod bo nie bylo na towarze i ona sie przysunela do wozka a ja na to dalej przepraszam i juz mialam jej powiedziec,że tego brzucha to ja juz nie wciagne wiec niech mi lepiej zejdzie z drogi wrrrr
Stary 2014-11-13, 00:00   #1759
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze nieciekawie :/

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 01:05   #1760
LindaC
Wtajemniczenie

Elwira - trzymam mocno kciuki, żeby jakoś ustąpiło i nie trzeba było interwencji chirurgicznej! bądźcie zdrowi! trzymaj się!
Stary 2014-11-13, 06:51   #1761
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Bryyy
mąż dostał nieoczekiwane wolne i wiecie co... wrył mi się o północy do łóżka i na rozmowy go ciągło
Cytat:
matko jedyna oby jednak nie to, żeby nie trzeba było ciąć. Oby antybiotyk pomógł
Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym rodzić SN bo mam dobre wspomnienia , ale jesli dziecko bedzie w położeniu poślafkowym lub stópkowym to wole by mnie cieli. Boję sie tego ale zdrowie maluszka jest dla mnie wazniejsze niz to ile bede dochodzic do siebie. Coz zobaczymy jak bedzie

Nie możecie podawac malej Herbapectu? On jest chyba na suchy i mokry kaszel.
Moja chyba już sie nachodziła do pekola bo kaszel sie zaczal Chodziła az 2 dni!!
Co do ubranek to fakt czasem nawet kupke ciezko sprac bo zostaja plamy na amen wiec zawsze cos mozesz wykombinowac
Zobaczymy, trochę czasu jeszcze zostało.

Ta kupkowe sprawy są brudzące
Doczytałam, że Herbapect jest od 6 lat, jest niby w żelu ale ma zupełnie inny skład... Po głowie chodzi mi jeszcze sinecod w kroplach.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-11-13, 07:30   #1762
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Martusia - niestety mam parę takich śpiochów czy ręcznik z którego raczej nigdy nie skorzystam.
Moja ciotka dla CHŁOPCA postanowiła kupić ręcznik z kucykiem Pony i różowe śpiochy mówiąc że "to przecież taki modny męski kolor"
O matko
Stary 2014-11-13, 08:03   #1763
Kinqaa
Zakorzenienie

Dziecazyby poratujcie sposobami na zatkany nos...spać nie moglam.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-13, 08:08   #1764
simonee
Zakorzenienie

Ja dziś w nocy miałam lekka paranoję może coś mi się śniło ale jak sie przebudziłam i malutkiej nie czułam, nie ruszala się nawet jak zmieniłam pozycję to miałam bardzo czarne myśli.

Dobrze ze dziś mam wizytę u gina to sobie z nim pogadam

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Kinga nie pomogę ale może na necie będą przepisy na naturalna inhalacje (?) albo w aptekach można było kupić sztywny(zazwyczaj mają naturalne skladniki) do nosa może są w UK

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-13 o 08:10
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:19   #1765
Szczeperka
Wtajemniczenie

Zbieram się do okulisty... ciekawe co mi powie...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:21   #1766
simonee
Zakorzenienie

Elvira oby przestało Cię boleć mam nadzieje ze to nie wyrostek i ogólnie życzę by wszystko było ok!
Stary 2014-11-13, 08:23   #1767
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
w gratisie nasze zdjęcie
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Macie ciuszki które dostałyście od kogoś i wam się strasznie nie podobają ? .....
Nie mam tego problemu bo nic nie dostaje opróćz worka ciszków od bratowej, ale tam dostałam instrukcje zeby wyrzucić te brzydkie Ja od początu ciązy głośno trąbię, że moja córka cała "józiowa" chodzić nie będzie, może być jeden element, max dwa, ale nie cała na róż - bronie się przed tym mocno. Mam nadzieję, że moje głośne aluzje zadziałają w przypadku chęci zakupu czegolowiek

Cytat:
Hej, wczoraj wieczorem bardzo mnie brzuch bolal, pojechałam do szpitala. Okazało sie ze z małym ok, szyjka zamknięta. Problem inny bo prawdopodobnie wyrostek. Najgorsze to ze nie da sie na bank sprawdzic bo na usg nie widac bo ciaza go popchnęła do gory i go nie widac. ...
o ja Cię... oby obyło się bez cięcia

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Dziecazyby poratujcie sposobami na zatkany nos...spać nie moglam.
Też pierwsze co pomyślałam to sztyft lub inhalacje
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:26   #1768
Kinqaa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Kurcze pierwszy raz ciągle się budzilam i Tz prawie z łóżka zwalalam..coagle się wiercilam. Wstalam totalnie tez przez to lewą noga. ..

you have lost a diamond

Stary 2014-11-13, 08:32   #1769
simonee
Zakorzenienie

Ellyunia dziwnie tam u ciebie w tym szpitalu do cc jest anestoziolog a do sn juz nie wydaje mi się ze w każdym szpitalu jest zzo i każda kobieta ma prawo do znieczulenia a brak lekarza albo dawki znieczulenia to zalatuje mi łamaniem procedur i prawa.
Mojego gina tak na wszelki wypadek podpytam jak to jest u nas w szpitalu żeby jak przyjdzie co do czego nie było zonka.

Jak nie patrzeć to wszędzie chcą zrobić człowieka w ciula, chciałam położna z najbliższej przychodni (a mam 2 w okolicy) to powiedzieli ze musze przenieść swoją kartę do nich!! Okazuje się ze nie ma takiego obowiązku ale oni tak chcą ściągać ludzi do siebie i mieć więcej kasy. W przyszłym tyg pójdę jeszcze raz tylko ze z trochę większą wiedzą niż za pierwszym razem, zobaczymy co powiedzą.

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-13 o 08:43
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:50   #1770
Eirene1987
Zakorzenienie

hej ho
wczoraj wieczorem miałam kryzys. popłakałam się mężowi. już nie mogę się stycznia doczekać. w dzień jest ok. czuję się dobrze. ale przychodzi wieczór i masakra. mały kopie jakby mi brzuch chciał rozerwać przez to naciska mi na szyjkę i boli ona niesamowicie. położę się - nogi rwą tak że mam ochotę je uciąć siekierą. dodatkowo kręgosłup i plecy naparzają normalnie wczoraj to już się popłakałam. mąż aż się wystraszył i powiedział że chętnie część dolegliwości wziąłby na siebie
to się wyżaliłam
oo i jeszcze ósemka znów zaczyna mi rosnąć i boli

Smerfetko jak tam ząb?

Lilijka dobrze wiedzieć że lekarze nie chcą ryzykować porodu stópkowego.
co do sinecodu my dajemy jak mały ma mega suchy kaszel. sinecod uspokaja ten kaszel. tak samo supremin działa. zazwyczaj na początku choroby parę dni taki przeciwkaszlowy plus inhalacje a potem coś wykrztuśnego.
ale sinecod dajemy często jak jest chory na noc. ten w kropelkach

Elvira44
ojej straszne to co piszesz oby to nic poważnego no i żeby nie musieli cię ciąć kurczę. jak nie urok to...

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze w każdym szpitalu jest zzo i każda kobieta ma prawo do znieczulenia a brak lekarza albo dawki znieczulenia to zalatuje mi łamaniem procedur i prawa.
u nas wyraźnie na stronie jest napisane: znieczulenie zzo brak.
i jak rodziłam Olego to mi położna powiedziała że nie dają zzo. bo nie ma anestezjologa.
masz rację - w każdym jest zzo bo przecież chyba muszą to mieć. tylko aby cię znieczulić aby nie bolało przy sn to nie praktykują niestety.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości