|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Martusia - niestety mam parę takich śpiochów czy ręcznik z którego raczej nigdy nie skorzystam.
Moja ciotka dla CHŁOPCA postanowiła kupić ręcznik z kucykiem Pony i różowe śpiochy mówiąc że "to przecież taki modny męski kolor"
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, no nie wiem co
cóż nie zobaczę i tyle.Szczeperka, no to super dobrze że jesteś zadowolona z niego ![]() kurde ząb mnie zaczął boleć ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Szczeperka,
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć babeczki
![]() ja dalej sprzątam i sprzątam i niestety okropnie puchnę nogi mam jak staruszka, a palce jak kiełbaski ale zaczęło się malowanie, więc teraz tylko muszę pozbyć się tego syfu z gładzi nie wiecie czym idzie fajnie wyczyścić fugi? Cytat:
Oj, za dużo, dzisiaj trochę chyba też przegięłam... jutro w karcie ciąży pojawi się w końcu wpis: obrzęki TAK askaa super, że wszystko ok justynalyp ładny brzuszek ![]() przeleciałam Was i widzę, że niektóre zamierzacie coś pić pod koniec, muszę się zapoznać z tematem dokładniej, bo nie wiem co to ma zdziałać my jutro mamy wizytę, ciekawe czy się coś dowiem o Młodym chciałabym, żeby dr narysował mi na brzuchu jak Młody jest ułożony, bo nie mam pojęcia co wypycha aż oddychać nie umiem dobranoc, koniecznie muszę się położyć, a sikanie w nocy to tragedia, nie umiem wstać, baa, nawet przekręcić się na drugi bok jeszcze 2 miesiące... jak ja to wytrzymam? Kobiety to jednak twardzielki nie wiem kto wymyślił stwierdzenie 'słaba płeć' . . .
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
martusia sorry nie zacytowalo mi się.
Może im powiedz co dokładnie lubisz i w jakich kolorach, szkoda, żeby leżało. Moja tesciowa też usilnie kupuje małemu koszulki ktorych on po prostu nie nosi, moja mama zaś kupiła pare rzeczy na 5 lat a mały miał roczek,2 rok przekladam te rzeczy .Teściowej zapowiedziałam, że wszystko byle nie różowe
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze do tego wszystkiego mnie dziś kicha a jutro idę na siuśki i krew
a cały tydzień miałam spokój no
|
#1746 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z małą z przedszkola i wybrałam się do tej położnej
kika podpytałam położnej dokładnie i ona wyraźnie powiedziała mi, że nie ważne który to poród, żaden szpital i prawie żaden lekarz w tych czasach nie zaryzykuje porodu stópkowego. Trzeba tylko walczyć. W moim zaś przypadku (pierwszy poród CC) mogę próbować SN, albo od razu CC. Cytat:
Cytat:
Mi się zdaje, że ma suchy kaszel, ale to moje zdanie.Cytat:
o ty Cytat:
no i na co komu takie akty wulgaryzmu Cytat:
Niektóre dziecięce ubranka i ich plamy są nie do sprania
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
ciąża zjadła mi mózg. wychodzę z psem na dwór i patrze a po drugiej stronie ulicy stoi samochód taki jak mój, myślę sobie ojejku aż to niemożliwe że taki sam samochód jak mój stoi prawie pod moim domem. (mam bardzo rzadki samochód i nie lada wyczynem jest zobaczyć taki sam, na cały Szczecin są trzy takie w tym ja miałam go pierwsza:P) przeszłam obok tego samochodu i dopiero dotarło do mnie, że to mój samochód. jestem głupia.
a z gabinetu na pewno ukradli laptopa, co jeszcze to nie wiem, bo moja lekarka była tym faktem zdegustowana i wolała słuchać co u mnie. Ale zaglądałam za zasłonkę i fotela nie ukradli. |
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga
nie ma kto Ci pomóc?---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- GODZINA ZERO WIZAŻ SZWANKUJE
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
lilijka mama powiedziała, że okna umyje, chciała pomóc, ale stwierdziłam, ze chcę sama, by potem nie było, że ona wszystko robiła
(przyjemność mycia okien jej zostawię) więc jakoś po lekku sama sobie radzę, ale niestety nie jest łatwo ciało odmawia mi posłuszeństwa nie no, nie zasnę dziś... w dodatku przed chwilą wpadłam na pomysł, by pomalować paznokcie pomalowałam jedną warstwą piaskowym lakierem, bo nie chcę mi się nakładać drugiej warstwy dawno nie miałam pomalowanych paznokci u rąk, u stóp dalej lakier się trzyma, przed porodem znowu pomaluję |
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wczoraj wieczorem bardzo mnie brzuch bolal, pojechałam do szpitala. Okazało sie ze z małym ok, szyjka zamknięta. Problem inny bo prawdopodobnie wyrostek. Najgorsze to ze nie da sie na bank sprawdzic bo na usg nie widac bo ciaza go popchnęła do gory i go nie widac. Wychodza mi podwyższone leukocyty i cos jeszcze co świadczy o infekcji w organizmie. Narazie jestem na kroplowce (antybiotyk) i przeciwbólowych i jutro jeszcze maja zrobic rezonans. Jesli dalej wyrostka nie bedzie widac a moj stan sie nie poprawi to beda chyba cieli w ciemno. Bo ten wyrostek to jak bomba tykająca.
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję bólów zęba... mnie czasem też ćmi... ![]() justyna faktycznie masz specyficzne poczucie humoru i sposób bycia...
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj sie i dawaj znac… straszny pech ze akurat w ciazy Ci sie taka sytuacja przytrafila
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie możecie podawac malej Herbapectu? On jest chyba na suchy i mokry kaszel. Moja chyba już sie nachodziła do pekola bo kaszel sie zaczal Co do ubranek to fakt czasem nawet kupke ciezko sprac bo zostaja plamy na amen wiec zawsze cos mozesz wykombinowac
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten wyrostek to pewnie od ciazy, bo macica go gdzies upchala na gore i ścisnęła. Czytałam ze to sie czesto przytrafia w ciazy. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee do cc jest anestezjolog
![]() U mnie jak będzie nie wiadomo, na razie mała nie jest w ułożeniu główkowym Cytat:
żeby to jednak nie był wyrostek
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-11-12 o 23:19 |
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie przejmuj się mi się też to zdarzyło![]() Cytat:
a ja miałam sytuację : pojechałam do sklepu kawałek od domu, wychodze ze sklepu a jakiś ktoś sobie koło mnie zaparkował tak blisko ze musiałam czekać aż porobi zakupy żeby wejść do samochodu. ależ się wściekłam...
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robię podobnie tylko zamiast masła dodaje 0,4 szkl oleju, bo wtedy nie musze sie bawic z rozpuszczaniem i sa 2 szkl maki i chyba tylko 1 lyz proszku, a potem suche razem i mokre razem i lacze. Przepis na laczenie wszystkiego razem tez nie glupi a jak przyspiesza sprawe ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ja dzis chciałam aby pani w kolejce mnie przepuscila bo Tż był juz przy kasie a ja poszłam po kod bo nie bylo na towarze i ona sie przysunela do wozka a ja na to dalej przepraszam i juz mialam jej powiedziec,że tego brzucha to ja juz nie wciagne wiec niech mi lepiej zejdzie z drogi wrrrr
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Elwira - trzymam mocno kciuki, żeby jakoś ustąpiło i nie trzeba było interwencji chirurgicznej! bądźcie zdrowi! trzymaj się!
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bryyy
![]() mąż dostał nieoczekiwane wolne i wiecie co... wrył mi się o północy do łóżka i na rozmowy go ciągło Cytat:
oby jednak nie to, żeby nie trzeba było ciąć. Oby antybiotyk pomógłCytat:
Ta kupkowe sprawy są brudzące ![]() Doczytałam, że Herbapect jest od 6 lat, jest niby w żelu ale ma zupełnie inny skład... Po głowie chodzi mi jeszcze sinecod w kroplach.
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecazyby poratujcie sposobami na zatkany nos...spać nie moglam.
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś w nocy miałam lekka paranoję ale jak sie przebudziłam i malutkiej nie czułam, nie ruszala się nawet jak zmieniłam pozycję to miałam bardzo czarne myśli. Dobrze ze dziś mam wizytę u gina to sobie z nim pogadam ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Kinga nie pomogę ale może na necie będą przepisy na naturalna inhalacje (?) albo w aptekach można było kupić sztywny(zazwyczaj mają naturalne skladniki) do nosa może są w UK
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-13 o 08:10 |
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do okulisty... ciekawe co mi powie...
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira
oby przestało Cię boleć mam nadzieje ze to nie wyrostek i ogólnie życzę by wszystko było ok!
|
#1767 | ||
|
Rozeznanie
|
ślicznie wyglądasz
Cytat:
opróćz worka ciszków od bratowej, ale tam dostałam instrukcje zeby wyrzucić te brzydkie Ja od początu ciązy głośno trąbię, że moja córka cała "józiowa" chodzić nie będzie, może być jeden element, max dwa, ale nie cała na róż - bronie się przed tym mocno. Mam nadzieję, że moje głośne aluzje zadziałają w przypadku chęci zakupu czegolowiek ![]() Cytat:
Też pierwsze co pomyślałam to sztyft lub inhalacje
|
||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Kurcze pierwszy raz ciągle się budzilam i Tz prawie z łóżka zwalalam..coagle się wiercilam. Wstalam totalnie tez przez to lewą noga. ..
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia dziwnie tam u ciebie w tym szpitalu
do cc jest anestoziolog a do sn juz nie wydaje mi się ze w każdym szpitalu jest zzo i każda kobieta ma prawo do znieczulenia a brak lekarza albo dawki znieczulenia to zalatuje mi łamaniem procedur i prawa.Mojego gina tak na wszelki wypadek podpytam jak to jest u nas w szpitalu żeby jak przyjdzie co do czego nie było zonka. Jak nie patrzeć to wszędzie chcą zrobić człowieka w ciula, chciałam położna z najbliższej przychodni (a mam 2 w okolicy) to powiedzieli ze musze przenieść swoją kartę do nich!! Okazuje się ze nie ma takiego obowiązku ale oni tak chcą ściągać ludzi do siebie i mieć więcej kasy. W przyszłym tyg pójdę jeszcze raz tylko ze z trochę większą wiedzą niż za pierwszym razem, zobaczymy co powiedzą.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-13 o 08:43 |
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() wczoraj wieczorem miałam kryzys. popłakałam się mężowi. już nie mogę się stycznia doczekać. w dzień jest ok. czuję się dobrze. ale przychodzi wieczór i masakra. mały kopie jakby mi brzuch chciał rozerwać przez to naciska mi na szyjkę i boli ona niesamowicie. położę się - nogi rwą tak że mam ochotę je uciąć siekierą. dodatkowo kręgosłup i plecy naparzają normalnie wczoraj to już się popłakałam. mąż aż się wystraszył i powiedział że chętnie część dolegliwości wziąłby na siebie ![]() to się wyżaliłam ![]() oo i jeszcze ósemka znów zaczyna mi rosnąć i boli Smerfetko jak tam ząb? Lilijka dobrze wiedzieć że lekarze nie chcą ryzykować porodu stópkowego. co do sinecodu my dajemy jak mały ma mega suchy kaszel. sinecod uspokaja ten kaszel. tak samo supremin działa. zazwyczaj na początku choroby parę dni taki przeciwkaszlowy plus inhalacje a potem coś wykrztuśnego. ale sinecod dajemy często jak jest chory na noc. ten w kropelkach Elvira44 ojej straszne to co piszesz oby to nic poważnego no i żeby nie musieli cię ciąć kurczę. jak nie urok to... Cytat:
i jak rodziłam Olego to mi położna powiedziała że nie dają zzo. bo nie ma anestezjologa. masz rację - w każdym jest zzo bo przecież chyba muszą to mieć. tylko aby cię znieczulić aby nie bolało przy sn to nie praktykują niestety.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

cóż nie zobaczę i tyle.
dobrze że jesteś zadowolona z niego 
nogi mam jak staruszka, a palce jak kiełbaski

Oszczędzaj się, a synka poproś o zmianę pozycji, coby cię ten prawy pośladek nie bolał

Mi się zdaje, że ma suchy kaszel, ale to moje zdanie.

nie ma kto Ci pomóc?

żeby to jednak nie był wyrostek

21. 04.2014 
oby przestało Cię boleć mam nadzieje ze to nie wyrostek i ogólnie życzę by wszystko było ok!