Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 21:11   #3571
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

maczuma - super że wszystko dobrze

dziewczyny, wy się zastanawiacie czy będą w szpitalu respektować date cc co wam lekarz wyznaczył, a ja w ogóle nie mam terminu napisanego na skierowaniu nic nie napisał tylk opow. kiedy przyjść, Alekaz tez tak masz na skierowaniu?

najdłam się matiasów i mnie teraz suszy jak cholera

madziq- nie przejmuj si tak, ze mały mało ruchliwy, jeszcze po porodzie da Ci popalić mój synuć też mało sie ruszał w ciazy a po porodzie..hohoh ma tyle energi, co zadne dziecko na placu zabaw nie ma tyle co on panie w przedszkolu czasem siły do niego nie maja wiec, wszystko przed Tobą hehehe
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:33   #3572
Basjenia
Zadomowienie

Madziaqqq a w jakich okolicznościach mierzyłaś puls?jakie było ciśnienie?masz porównanie do innych pomiarów?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:56   #3573
Chemisette
Rozeznanie

Nie daje rady już leżeć na plecach i leżę na boku. Ale ostatnio co się położę na lewym boku to się budzę na prawym
Paulinkus życzę zdrowia i oby ten antybiotyk pomógł.
Maczuma gratulacje wizyty Fajnie że wszystko dobrze
A co do porodu, każda z Nas się boi, czy to sn czy cc. Tak naprawdę to nie wiemy czego się spodziewać i z tej nie wiadomej jest strach. Niby czytamy różne opisy ale nie da się przewidzieć jak to będzie z Nami, jak zniesiemy ból, połóg. Wydaje mi się że nie należy iść z nastawieniem że będzie bolało. że nie wytrzymam, lepiej iść i mówić: dam radę, będzie dobrze, poradzę sobie bo lepiej się przejdzie poród. A czy urodzimy cc czy sn, ważne aby było jak najlepsze rozwiązanie dla matki i dziecka, aby byli zdrowi. To jest ważniejsze niż wybór daty urodzenia dziecka. Takie jest moje zdanie.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:08   #3574
87agata
Raczkowanie

A ja jestem na swojej przed ostatniej nocnej zmianie i co idę do toalety na siku to po kawałeczku czopa odchodzi ja chyba zwariuje teraz tylko czekam aż mi wody chlusna aha i brzuch mi się jeszcze bardziej obniżył teraz to mi tak śmiesznie dynda może to przez to ze wczoraj mi się zalaczylo tzw.wicie gniazda i cały dywan wyszorowalam na kolanach?hmmm
Stary 2014-11-13, 02:08   #3575
Hasiap
Rozeznanie

Cześć dziewczyny przepraszam ze nie odniosę się do waszych postów. My dużo odpoczywamy z małą, mieliśmy już też sporo gości w odwiedzinach wszyscy zachwyceni, zdjęcie wyślę wam w pt jak będę na kompie bo wolę na maila przystawiamy ja do piersi to ciągnie siare troszkę, ale się nie najada jeszcze wiec panie położne dokarmiaja mm. Wczoraj w nocy potrafiła zjeść po piersi 60ml mleka mm! I za 3h wolała znowu ze głodna :-P jest kochana i bym się tylko do niej tulila opis i więcej szczegółów napisze jak będę na kompie bo z tel teraz i tak nie mam pewności ze doda mi tego posta..
Stary 2014-11-13, 05:06   #3576
maczuma
Rozeznanie

Hasiap, to świetnie, że wszystko w porządku. Wcale Ci się nie dziwię, że tylko chcesz ją tulić
Stary 2014-11-13, 06:41   #3577
Suqub
Zakorzenienie

HASIAP dużo zdrówka i wracaj do sił i także się nie dziwię, ze nie możesz oderwać się od Małej tyle czekałaś na Jej pojawienie sie

U mnie standard, kolejna noc nie przespana budzę się co godzinę i tyle z pięknych snów. Eh

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:37   #3578
Justyssia87
Rozeznanie

witam

chemisete- ja ciagle spie na prawym boku lub plecach na chwile, na lewym nie spie bo nie umiem od razu mnie boli okropnie wszystko,za krzywy kręgossłup hehe, a z małym wszystko dobrze, nie przejmuj się tak ze nie śpisz na lewym boku, w nocy i tak nie masz nad tym kontroli zbytnio

agata- no ładnie, skoro cały zaczyna schodzić to szykuj się na poród niebawem hihi tak mi sie wydaje ze to już niebawem skoro ruszyło

hasiap- to czekamy na piątek
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:51   #3579
Roksape
Zadomowienie

Hasiap super, że się odezwałaś odpoczywaj, ale sporo też spaceruj to prawda jak się ma malucha koło siebie to tylko by patrzył, całował i wąchał moja żabka taka maleńka uwielbiam ją przytulać

Dzień dobry
Mam dobry humor, bo Oleńka wczoraj pięknie 8 h wyleżała i dziś żółtaczka spadła, przybiera maksymalną ilość na dobę tak, że mi neonatolog gratulowała super pokarmu w posiewie krwi nic nie rośnie, antybiotyk zmniejszony i jak do jutra tak będzie to do domu

U mnie też super, bo całkiem nieźle już się czuję

Jeszcze pan fotograf był i strzelił małej foto do gazety

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

No i fajnie, że czopy Wam odchodzą, zaraz posypią się następne maluchy, bo organizm się szykuje
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:53   #3580
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przepraszam ze nie odniosę się do waszych postów. My dużo odpoczywamy z małą, mieliśmy już też sporo gości w odwiedzinach wszyscy zachwyceni, zdjęcie wyślę wam w pt jak będę na kompie bo wolę na maila przystawiamy ja do piersi to ciągnie siare troszkę, ale się nie najada jeszcze wiec panie położne dokarmiaja mm. Wczoraj w nocy potrafiła zjeść po piersi 60ml mleka mm! I za 3h wolała znowu ze głodna :-P jest kochana i bym się tylko do niej tulila opis i więcej szczegółów napisze jak będę na kompie bo z tel teraz i tak nie mam pewności ze doda mi tego posta..
super, że u Was dobrze - odpoczywajcie i nabierajcie sił

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mam dobry humor, bo Oleńka wczoraj pięknie 8 h wyleżała i dziś żółtaczka spadła, przybiera maksymalną ilość na dobę tak, że mi neonatolog gratulowała super pokarmu w posiewie krwi nic nie rośnie, antybiotyk zmniejszony i jak do jutra tak będzie to do domu

U mnie też super, bo całkiem nieźle już się czuję

Jeszcze pan fotograf był i strzelił małej foto do gazety
super! Trzymam kciuki, żeby Was szybko wypuścili

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 08:55   #3581
Ringo6
Zadomowienie

nie dziwie sie Hasiap, ze nie wypuszczasz jej z rak. Dobrze, ze apetyt jej dopisuje. Niech rosnie pieknie i zdrowo. Na relacje cierpliwie poczekamy
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:29   #3582
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Nie daje rady już leżeć na plecach i leżę na boku. Ale ostatnio co się położę na lewym boku to się budzę na prawym
Maczuma gratulacje wizyty Fajnie że wszystko dobrze
A co do porodu, każda z Nas się boi, czy to sn czy cc. Tak naprawdę to nie wiemy czego się spodziewać i z tej nie wiadomej jest strach. Niby czytamy różne opisy ale nie da się przewidzieć jak to będzie z Nami, jak zniesiemy ból, połóg. Wydaje mi się że nie należy iść z nastawieniem że będzie bolało. że nie wytrzymam, lepiej iść i mówić: dam radę, będzie dobrze, poradzę sobie bo lepiej się przejdzie poród. A czy urodzimy cc czy sn, ważne aby było jak najlepsze rozwiązanie dla matki i dziecka, aby byli zdrowi. To jest ważniejsze niż wybór daty urodzenia dziecka. Takie jest moje zdanie.
Zgadzam.się

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
A ja jestem na swojej przed ostatniej nocnej zmianie i co idę do toalety na siku to po kawałeczku czopa odchodzi ja chyba zwariuje teraz tylko czekam aż mi wody chlusna aha i brzuch mi się jeszcze bardziej obniżył teraz to mi tak śmiesznie dynda może to przez to ze wczoraj mi się zalaczylo tzw.wicie gniazda i cały dywan wyszorowalam na kolanach?hmmm
Hehe bardzo możliwe Ince też wczoraj odszedł i jak narazie nie urodziła, pisała ze to może być nawet 2 tyg przed porodem także czekamy na Was na porodowke czas start :-D

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Mała Glodomora :-D wspaniałe wieści też już bym tak tulila

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Roksi to super oby do domu jak najszybciej

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:43   #3583
19Inka90
Wtajemniczenie

Hasiap ależ Ci zazdroszcze tego tulenia tak samo zresztą Roksi

A Ja siedze pod gabinetem ciekawe co tam u Baski

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:53   #3584
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty
Hasiap ciesze sie ze z mala wszystko oki szybkiego wyjscia do domku zycze
Roksi Tobie rowniez zycze szybkiego wyjscia i duuuzo zdrowka dla Olenki zeby wyniki byly nadal dobre

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 09:58   #3585
alekaz1
Zakorzenienie

Hej pol nocy nie spalam bo zab mnie zaczal bolec. Zaraz glowe myje i ide sie ogarniac bo po 15 jade na izbe i potem na odzoal
Stary 2014-11-13, 10:03   #3586
Roksape
Zadomowienie

A no faktycznie wiele z Was ma wizyty trzymam kciuki i czekam na relacje

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Alekaz na oddział ? To juz termin cc ?
Stary 2014-11-13, 10:15   #3587
LoLcIa123
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty .
Ja też dziś na 16,30

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:15   #3588
skrzatek24
Rozeznanie

Witam się w 38tc.

Hasiap
gratulacje!!! Nie pisałaś jak Ty się czujesz. Mam nadzieję, że szybciutko dochodzisz do siebie po cięciu.

Ja dziś w końcu się wyspałam. W przeciwieństwie do poprzedniej nocy, gdzie złapały mnie 3 mocne skurcze i prawie w ogóle nie spałam. Nad ranem "wyszło" ze mnie sporo śluzu, myślę że to właśnie po tych skurczach. Też się zastanawiałam czy to nie początki odchodzenia czopa. Ale dziś jest tego niewiele i skurczów tez nie odczuwam. Powiem szczerze, że bardzo chciałabym dotrwać do terminu. Moja ginka jest na urlopie i dopiero 25 listopada mam wizytę, a 26 USG.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. A Tobie Alekaz życzę dużo mocy przed jutrzejszym dniem
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:37   #3589
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka czekamy na relacje z wizuty!
Basia jak tam po wizycie??
Lolcia o ktorej wizyta?
Moja za 4 h :-D
Skrzatek to zbliża się!

U mnie w szpitalu nie dość że remont od 1 grudnia to pielegniarki strajkują nosz jasna cholera..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-13, 10:37   #3590
kasienka1701
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Ja również dołączam do niewyspanych... Chyba już sie nie wyśpię...Kładę się na lewym boku,a budzę sie na plecach...Biodra mnie bolą jak cho@#$%@a! Co półtorej godziny wstaję na siku...Do tego strasznie się pocę-ja nie wiem, Tż obok śpi w piżamie na długi rękach i uwaga! w skarpetach frotte,a ja w koszulce na ramiączka i normalnie zlana potem jestem...o co chodzi???

Któraś pisała o jedzeniu paprykarzu...Ja już jadłam kilka razy-żyję, dziecko też

Boicie sie cc widzę...ja też. Mam nadzieje, że i tym rzem uda się sn, chociaż Młody większy od córki,więc pewnie tak łatwo nie pójdzie( najgorzej głowa)...Boję się ,że nie uda mi sie po cc brzucha doprowadzić do ładu,a i tak już od biustu w dół jestem nieaktrakcyjna...blehhh

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 10:42   #3591
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja również dołączam do niewyspanych... Chyba już sie nie wyśpię...Kładę się na lewym boku,a budzę sie na plecach...Biodra mnie bolą jak cho@#$%@a! Co półtorej godziny wstaję na siku...Do tego strasznie się pocę-ja nie wiem, Tż obok śpi w piżamie na długi rękach i uwaga! w skarpetach frotte,a ja w koszulce na ramiączka i normalnie zlana potem jestem...o co chodzi???

Któraś pisała o jedzeniu paprykarzu...Ja już jadłam kilka razy-żyję, dziecko też

Boicie sie cc widzę...ja też. Mam nadzieje, że i tym rzem uda się sn, chociaż Młody większy od córki,więc pewnie tak łatwo nie pójdzie( najgorzej głowa)...Boję się ,że nie uda mi sie po cc brzucha doprowadzić do ładu,a i tak już od biustu w dół jestem nieaktrakcyjna...blehhh
To chyba hormony i organizm pracuje wiecej i dlatego nam tak goraco

Ja to już mam dość wieści o tym szpitalu :-/
I jak ty się nie martwić porodem?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-13, 10:54   #3592
antosia5
Rozeznanie

Witajcie, dziewczyny

Roksape i Hasiap- gratulacje serdeczne, niech malutke rosną silne i zdrowe

Alekaz trzymam kciuki

Ja wczoraj mialam wizytę, raczej nic na wcześniejszy poród nie zapowiada Ktg w normie, brzuch nadal mam wysoko Żelazo tylko nadal mi spada
A ja już przygotowana: wsyztsko dawno poprane, poprasowane, teraz poskladane, i poukladane na swoim miejscu. Nawet zamowilam juz dekoracje na scianę Wózek wyczyszczony (bo jedna noc mialam sen ze rodzę a wózek niewyczyszczony i sie obudziłam ze strachu). Oprócz pewnych chwil ciężkości jakos dobrze sie czuję, wiec piekę codzinnie ciasta i robię jedzenie, bo chce pomrozić trochę na pózniej Nawet mózg mi wrócił do dawnych obrotów, wiec siostrze pomagam z pracą, bratu z nauką i sama się wzięłam za powtórzenie angielskiego
Wciągnełam sie w oglądanie One born every minute, co tu agata zamiescila linka do jednego z odcinkow- na początku przerazające a potem już przestalo mnie ruszac i oglądam wszystko
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 11:02   #3593
iwona_1987
Zadomowienie

Dzień dobry kobitki

Widzę że dzisiaj sporo wizyt, ja też mam dzisiaj, ale dopiero na 18.30 więc siedzę jak na szpilkach i doczekać się nie mogę, kiedy Małą zobaczę

za wszystkie dzisiejsze wizyty, oby były same dobre wiadomości

ja sobie dzisiaj wygdybałam że na obiad pierogi zrobię, mam na nie mega ochotę, a mocy brak jak narazie. no ale czymś muszę czas zająć żeby szybciej zleciał do wizyty...
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 11:21   #3594
maczuma
Rozeznanie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, miałam wymieniać imiennie, ale naprawdę Was dziś sporo!
Stary 2014-11-13, 11:40   #3595
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A no faktycznie wiele z Was ma wizyty trzymam kciuki i czekam na relacje

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Alekaz na oddział ? To juz termin cc ?
nom na odzial a jutro planowana cc.
Stary 2014-11-13, 11:57   #3596
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Dzieki cos malo mocy dzisiaj mam i strasznie zimno mi jest od rana

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
A ja już przygotowana: wsyztsko dawno poprane, poprasowane, teraz poskladane, i poukladane na swoim miejscu. Nawet zamowilam juz dekoracje na scianę Wózek wyczyszczony (bo jedna noc mialam sen ze rodzę a wózek niewyczyszczony i sie obudziłam ze strachu)
Ja zaczelam prac we wtorek lozeczko zlozone przewijak tez. Szukam jakis fajnych dekoracji do pokoju malego - lampka, projektor, obrazki na sciane i takie tam inne duperele. I szczerze mowiac nie zazdroszcze Hasiap i Roksape tego ze maja juz swoje male ja nie czuje sie jeszcze gotowa. Takze dobrze ze zostalo mi jeszcze kilka tygodni do rozwiazania grudzien bardziej mi odpowiada dobrze ze nie musze juz lezec to sama moge w koncu ogarnac pewne rzeczy w domu. Szalu dostawalam od nic nie robienia.

Roksape, Hasiap ciesze sie ze wasze male sa zdrowe i ze wszystko z nimi w porzadku. Reszcie zycze udanych wizyt.
Stary 2014-11-13, 11:58   #3597
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
nom na odzial a jutro planowana cc.
O masz to ja nawet nie wiedziałam, że to już powodzenia życzę
Stary 2014-11-13, 12:00   #3598
Suqub
Zakorzenienie

Czyli alekaz dostanie ostatnie miejsce na podium
Coś wizytujące dziewczyny się nie odzywają.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:08   #3599
19Inka90
Wtajemniczenie

Jestem jestem pan doktor poogladal Milę,stwierdził ze wszystko z Nami okay i jak to powiedział "czekamy na akcje porodowa" bo Emilka to juz chce do mamusi

Alekaz na jutro !

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:11   #3600
Basjenia
Zadomowienie

melduje się po wizycie!tak późno bo proso z przychodni pojechałam na trening
pojechałam na czczo i dobrze bo tak jak myślałam dostałam citowe skierowanie na badania w kierunku cholestazy....napisała mi też doktórka ramy wyników kiedy mam brać tylko tabsy a kiedy do szpitala.... więc do jutra pewnie jak na szpilkach bo nic nie wiadomo...
wzięła posiew już do porodu ale resztę badań kazała dopiero za 2tyg robić..
z badania uśmiechnęła się bo wszystko mięciutkie i króciutkie. bobas podobno już w pozycji do strzału ale skoro badania kazała na za2tyg to podejrzewam że dotrzymam....
TŻ umiera na zawał bo się naczytał o tej cholestazie i chodzi skołowany a ja się martwię bo w sobotę mam jeszcze egz do którego muszę podejść i nie mam cierpliwości do diet...a takową będę musiała stosować:/

reszta wizytantek dzisiejszych jak tam?
Hasiap cieszę się że wszystko jest ok z kluskiem. tak jak mówi Roksi jak najwięcej spaceruj!

Alekaz już jutro?!:O o mamuniu.... jeszcze trochę i ciężarówy będą w mniejszości:P 3mam kciuki i czekamy na informacje. wiesz o której planują cię kroić?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości