![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
coś chyba miałam napisać ale nie pamiętam.
na pewno odnośnie nocnika że Florek lubi siedzieć i jak bym nie chciała go posadzić przy zmianie pieluchy to jest zły i się domaga ![]() ![]() Moderna mam jeszcze pytanie o jogurt naturalny bez cukru i innej chemii? Istnieje taki? Dziecięce wszystkie z cukrem. Florek apropo jedzenia to pluje ostatnio memla memla i wypluwa. Nigdy nie wiadomo kiedy. Liczę że to zęby, bo dziś w nocy sie obudził pierwszy raz od dawna, a to zwiastuje zęby. Brakuje mam jednej górnej trójki. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- ile my tu mamy w ogóle nowych mamusiek? lista nie aktualna, Tasia ma dalej tp ![]()
#4803 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
oo dzięki, muszę je namierzyć i obadać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Dragusia to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Jogurty naturalne szukaj na polce tam, gdzie jest mleko, smietana - one raczej wszystkie bez cukru - ale ja kupuje zawsze jeden i ten sam jogurt - Edeka Bio Joghurt mild 3,8%, na razie jedyny jaki znalazlam jako naturalny joghurt, bez mleka w proszku, z bakteriami L- . Ale moze cos znajdziesz jeszzce czy w Lidlu czy Aldim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak mówisz że ten bez cukru to się przejde do Edeki może jutro. mówiłam już że się zameldowaliśmy? ![]() a dowody i prawo jazdy to gdzie? też w Bugerze? ale tym się chyba zajmę na nowy rok. nie mogę się internetu normalnego doczekać ![]()
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy podobnie, tylko u nas brak cycka=zazwyczaj brak drzemki przez parę dni był raj, bo zasypiał przy historii o dziadku ale chyba mu się znudziło i znowu nie śpi
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawo jazdy i dowody normalnie w ratuszu, tam gdzie meldunek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Wtajemniczenie
|
Widze, ze moge napisac posta, non stop cos mi sie ostatnio krzaczy z aplikacja... :/ Wiec korzystam -
Co do kolacji - u nas najpierw kolacja (jogurt nat i owoce, przed 20), potem kapiel i mleko (przed 21), na koniec mycie zabkow ![]() ALLIW - Krzysiowi nadal nie daje jajek kurzych, tylko przepiorcze. Ale jesli jajka kurze sa w skladzie,np w makaronie, to je i jest ok. Na razie kurzych nie daje samych, ale bede probowac, choc mam zle wspomnienia... PANIKA - ciesze sie, ze wszystko ok ![]() ![]() DEMETER - kochana, trzymaj sie w tych ostatnich tyg! ![]() ![]() ![]() ![]() I tak mam nienadrobione ostatnie kilka dni, wiec nie wiem, co u Was na biezaco... ![]() Aha, KASIA - gratuluje pieniazkow!!! A Krzys dzis spal do 11, rekord pobil! ![]() Ania tez spi cale noce, max 1 pobudka 4-6 rano, je i spi do 8-9 ![]() No i brawa za gadajace dzieci!!! Super! Szczegolnie obie Zosie ![]() ![]()
#4809 |
Zakorzenienie
|
Tasia - to zesz "pocieszyla" Demerte
![]() ![]() U nas dalej pobudki - wczoraj usypial na stole w salonie wiec go mama polozyla do spania ok 19.40 - o 21.50 pobudka i tak do 23 :-/ ( a mama ledwo co glowe do pobuszki przylozyla ![]() Oliwka - ![]() ![]() Kupilam mamie i Milusowi bilet na 14grudnia - ja dolece 21 ![]() ![]() Bylam dzis znowu u dentysty z mlodym - bylo lepiej niz ost ( bo lekarz mial okulary ), nawet buzie otworzyl i dal popatrzec, troszke plakal ale byl dzielny. no widac ze pruchnica ale na poziomie do leczenia. Niestety oni takich malych dzieci nje lecza. Mam czekac na wizyte w klince ortodontycznej i tam mu pod narkoza zrobia - kupilam paste z fluorem tak jak ost i niby widze poprawe. No wiec u nas tyle "nowosci". Ja jak zawsze w drodze do pracy ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Tasiu, to Ty przy dwójce dzieci wysypiasz się lepiej niż ja przy jednym hehe. U nas pobudki kolo 6 a w nocy tez duuuzo. Cieszę sie z Tobą, trzymajcie sie zdrowo
![]() Kwiatuszku ja te pieluchy też widziałam u Sroki ale coś mi się kojarzy, że też pisała, że coś z nimi nie tak. A tanie nie są... Co do nocnikowania to Kinga nie usiedzi na nocniku. Ona jak chce to zawola, siada, sika, wola juuuż i wstaje. Każe wylewac, plukac i bić brawo hehe. Żadnego przesiadywania nie uznaje. Czasem potrafi wołać siku co godzinę a czasem cały dzień nic. Na moje prosby, żeby zrobić siku nie reaguje o ile sama nie ma ochoty ;-) Najsmieszniej jest jak zrobi kupę. Z takim obrzydzeniem patrzy i trzeba natychmiast czyścić nocnik ;-) Scarlett, o tym napadzie pobożności przeczytałam w miejscu publicznym i tak się zasmialam, że aż ludzie na mnie popatrzyli hehe. Fajna ta Zosia. Dragusiu, cieszę sie, że tak ładnie idzie Wam odcycowanie. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-11-12 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napady pobożności w miejscach publicznych rządzą, tylko ludzie dziwnie na mnie patrzą ![]() za to przy przewijaniu jak jest akcja kupa, to Z też wymiata "fuuuuu, bleeeee, ale śmierdzi!"
![]() |
#4812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pieluch to my od jakiegoś miesiaca jesteśmy na 5. Tak to były Dada4 i Pampers4+. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-11-12 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Dziś obkupiliśmy się w lidlu w 5, wzięłam 2 kartony (czyli 8 paczek po 44), kasjer zgorszony, spytał ile Z ma, jak powiedziałam, że półtora roku, to stwierdził, że dawno już nie powinna w pampkach chodzić. Tak się zdenerwowałam, że zapomniałam karty, którą płaciłam, jakiś facet krzyczał za mną i wróciłam po nią, a TZ się wściekł jak ja mogę zapominać takich rzeczy. Wyczytałam ostatnio, że w Stanach 25% dzieci żyje na poziomie minimum socjalnego i tam popularne jest tak wytrenować dziecko, że roczne korzysta już z nocnika.... W sumie moja Mama też oburzona, że nadal pampki, bo ja miałam 14 mcy jak wszystko załatwiałam na nocniku.... Ech, tyle mam tej nauki, że nie mam czasu tego kminić.... MAm jeszcze 2 kartony pampków w zapasie, więc w sumie z 600 sztuk, fajnie by było jakby to były ostatnie które kupimy...
#4814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-11-12 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4816 |
MBZ♥
|
Scarlett szkoda, że nie poprosilas o rozmowę z kierownikiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poważne odpieluchowywanie zacznę na wiosnę. Moderna my swietowalismy ![]() W poniedziałek byliśmy na kabarecie Ani mru mru. Z Zosia ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-11-12 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
BYou, zazdroszczę kabaretów :-D U nas świętowanie wyglądało tak, że remont szedł pełna parą ;-) Robimy Kini pokój z części strychu. Fajnie będzie
![]() Odpieluchowanie też planuje na wiosnę no chyba,że Kinga sama zdecyduje się wcześniej.;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
ja też planuję na wiosnę, na po egzaminie....... gorzej jak obleję, wtedy chyba na zimę....
#4819 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam karton 5 w lidlu i paczke 6 na noc w rossmannie. Nie planuje odpieluchowania jeszcze. J. generalnie zawsze robi cos na nocnik/nakladke, kupy w pampersie nie pamietam ale czasem po siku ciezko przytrzymac go zeby posiedzial az zrobi kupe bo chce juz leciec. Potrafi zawolac kupe, wolanie siku to abstrakcja, robi przy okazji.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Ten co miałam to był po kursie dopuszczającym do tego co mam go zdawać - kiedyś w marcu test, kiedyś w kwietniu ustny - i koniec, przynajmniej na razie.... Jest hardkor, nauka z dzieckiem jest do d.... Miałam ruszyć z kopyta od listopada, prawie 10 tys stron, już jestem w plecy, nie wyrabiam się.... TŻ wziął kilka dni wolnego, ja już oficjalnie nie pracuję, ale muszę jeszcze odwalić różną dziwną papierologię na koniec, w domu syf, źle się czuję i nie wiem co najpierw.....
![]() ![]() ![]()
#4822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Cytat:
dobre ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cham ![]() Cytat:
Dokładnie rozmowa z kierownikiem byłaby najlepszym rozwiązaniem. Ja też planuje na wiosnę chyba, że sam Mikołaj zechce prędzej ![]() Ależ z Zosi duża dama ![]() ![]() Cytat:
Będzie fajnie na pewno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4824 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli w Burgerze ![]() Cytat:
Florek jak w zegarku 6.50 pobudka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już mam dość. FLorek prawie nie je. znaczy je ale zaraz pluje ![]()
![]() |
#4825 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o 9 to K. czasem potrafił wstać z pierwszej drzemki ![]() Cytat:
leczenie pod narkozą brzmi strasznie ![]() chociaż kiedyś mi się marzyło, żeby uspali i obudzili po wszystkim ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak to jest, że niektórzy mogą wyjśc gdzieś z dziećmi a niektórzy mają dzikusów ![]() Uwielbiam Ani Mru Mru ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Byłam dziś z mym synem na tej super hiper ekstra promocji w tesco i jak to mówi mój brat: żal ![]() Później byłam z mamą w jej tesco (o wiele mniejszym) i tam sporo zabawek było dużo taniej. Kupiłam dla siostrzeńców transformersy przecenione z 99zł na 25zł. A! no i już wczoraj jakaś laska na jednej grupie na fb miała do sprzedaży po 8 szt. piłek i latarek z fb o 10zł drożej jak w tesco. nawet nie ukrywała, że pracownicy poodkładali sobie i znajomym ![]()
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Ide spac
![]() ![]() Niooo kaplica z tymi zebami ( pocieszam sie ze to mleczaki i kiedys wypadna ) i Mam Nadzieje ze jak juz beda stale rosly - Emilian pojdzie na wspolprace i bedzie myl zabki ![]() Ja bylam na Ani Mru Mru we wrzesniu 2lata temu - zawitalo do Bergen. Nawet mam zdjecie z Tofikjem :/). A jak chudo na nim wygladalam ![]() Ciekawe ile pospie. Zanmin mi sie dziecko obudzi :-:..? Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
A ja ciągle czyyyyyytam, choć o tej porze idzie to już jak po grudzie.... Po całym dniu mam wrażenie, że nic już nie zapamiętuję.... Gdybym mogła przestać spać byłoby cudownie - jakieś 10h nocnego snu Zosiora, a ja chłonę wiedzę.......
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florek najlepiej to kaszke, mleko i tyle. reszta zagrożenie plucia. najpierw chce np. kukurydze głośno się domaga, zjada, klepie po brzuszku że pyszne a potem pluje eh. to samo z innymi warzywami, owocami, chlebem itd. nie wiem czy taki etap czy zęby czy co? ![]() mam pare słoiczków jeszcze awaryjnych chyba spróbuje jutro. w piatek naleśniki zrobie, lubi to może zje a jak nie to słoik. ciekawe jak u babci będzie, bo ani tam krzesła nie ma, już się martwimy z tż jak on będzie jadł bo jak je tu to obok zawsze mamy odkurzacz bo wszystko wszędzie. ![]()
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
Dragusia u nas też problemy z jedzeniem. Bardzo się pogorszyło. zupy zje parę łyżek i jest "nie-e" i schodzi z krzesła. takich małych plackow potrafił zjeść 8 a teraz jak zje 4 to jest dobrze. Z warzywami to w ogóle tragedia. W niedzielę u mamy zjadł cały dorosły głęboki talerz rosołu i do tego jeszcze kawałek piersi a wczoraj parę łyżek i już nie chciał
![]() co do czystości to nie mogę narzekać, bo je przy stole na normalnym krześle i rzadko kiedy coś ląduje na podłodze dziś mamy szczepienie Mama kupiła K. na święta coś takiego http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2005108565572 model trochę inny, bo ma jeszcze zjeżdżalnię i windę dla samochodów tor przetestowany, mały bardzo zadowolony ![]() ---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ---------- jak ktoś się nie załapał na pieluchy w lidlu to w kauflandzie od dziś też promocja na zielone pampersy. 5-tki wychodzą po 70gr więc tylko troszkę drożej jak w lidlu a w polo pomarańczowe pampersy za niecałe 23zł ![]() koniec info o promocji ![]() ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-11-13 o 03:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.