|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Wychodzimy ! wkoncu w 8 dobie pobytu !
![]()
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3544 | |
Rozeznanie
|
Hura!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Rozeznanie
|
frau tylko moja intuicja nic mi nie mówi..raz slucham mamy która mówi, że mam jej nie budzić ale jak mija tyle h to budzę ją i w myslach klnę, że durna jestem, że noworodek tyle bez jedzenia... moja ma cały czas troche żółtaczkęi chyba to ja przysypia..
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- szybkawolna wyobrażam sobie Twoją radość ![]()
#3546 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz was nadrobię
![]() Są nowe dzidziusie? Po pierwszej nocce w domu mogę tylko napisać JA CHCĘ SPAĆ!!! Mała nie spała od 23 do 3, kręciła się, płakała za cycem, zasypiała, za chwilę powtórka, absolutnie nie chciała sama w łóżeczku leżeć, w końcu spała z nami i co jakiś czas cyca pociągała. Za to teraz smacznie śpi od 1,5h, ale już się kręci i stęka. TŻ ledwo przytomny do pracy poszedł. Boję się co to będzie dalej. Ona ma ogromną potrzebę bliskości, tuli się, zasypia przy cycu, co chwilę chce do piersi, ale trochę pociągnie i śpi zaraz smacznie. Wybudza ją dopiero zmiana pieluchy. Cóż, ma niecałe 4 dni, muszę się uzbroić w cierpliwość, ale lekko nie jest.
#3547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie po wizycie położnej, w nocy pchła nie obudziła sie, wiec po 4h zrobiłam pobudkę, pytałam połozna to zważyła ją i powiedziała ze nie ma potrzeby wybudzania bo porządnie przybiera na wadze. (W 5 dni 200g) wagę urodzeniowa osobnika w dniu wypisu ze szpitala teraz juz tylko tyje, wiec jeżeli Twoja przybiera moze tez nie ma potrzeby wybudzania jej? ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Szybkawolna ![]() ![]()
![]() |
#3548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cycek jest na żądanie, mm podaje się co ileś czasu i spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- moja hemoglobina 12,5, więc i tak super ![]() kurcze, na balkonie mam taką drewnianą kratkę na całej wysokości z jednej strony i tam takie pnące liście są, w zeszłym roku jakieś ptaszki tam się zagnieździły i tata zrobił mi budkę dla nich, ale nie chciały tam zamieszkać, a teraz patrzę i co? ![]() ![]() mała rzecz a cieszy ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- noc dałam radę, chociaż w nocy sobie nawkręcałam, że jak wstanę siku to na pewno mi wody odejdą ![]() dwa razy urodziłam we śnie, raz to miałam cc w swojej wannie ![]() dziś wraca wieczorem TŻ, więc już może się dziać wszystko...
![]() |
#3549 |
Rozeznanie
|
kurcze chyba silesiana i ktoś jeszcze waży dzieciątko przed i po karmieniu... jaka ma być różnica w wadze??
#3550 |
Zadomowienie
|
Eclariss moja położna laktacyjna,mowiła mi ze dziecko jak spi juz 5h i wiecej bez karmienia to lepiej wubudzic zwlaszcza jak do tego ma żoltaczke,bo dziecko jest ospałe i sie samo moze nie upomnieć.A tak to normalne na żadanie karmimy...
no i jeszcze minimum musi przybrac tygodniowo +/-120g Kurcze nie chce tu pisac jakis mądrosci bo sama niekarmie jeszcze i nie wiem jak to bedzie ![]()
#3551 |
Rozeznanie
|
ponoć przy wywoływaniu dają też i ZZO- info z neta i potwierdziłam w szpitalu...
![]() jednak będę rodzić w Poznaniu.. żeby mieć wybór..w trakcie ![]() podają oxy..i albo rozwarcie sie będzie robć przez kilkanaście godzin...to ja dziękuję bardzo, albo szybciorem pójdzie... wtedy też dobrze... ale kilkunastu godzin męczarni bym nie chciała.. więc lepiej ZZO mieć pod ręką ![]() wypiłam melisę.. a wczoraj zjadłam za dużo słodyczy... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zadomowienie
|
Fiorella bedzie dzidzi!!
![]() ![]()
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lol nawet majtki? ![]() Ja w nocy jak sie budze do karmienia to mam pizame mokra ale tylko na piersiach .... A zauwazylyscie ze wieczorem i w nocy macie wiecej pokarmu? Bo ja mam wrazenie ze u mnie tak jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie rozpakowalam niebieskie pudelko ze szpitala.. kupa ulotek, próbek, gazet i innych gadżetów
![]() Szybka super że domku idziecie, mnie jakby wczoraj nie pozwolili wyjsc to bym chyba na psychiatrycznym wylądowała..
![]() |
#3556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Na pesel czeka sie do 3tyg od odebrania aktu ur. w usc. Usc wysyla do wwy, a oni przesylaja pesel do urzedu miasta w ktorym dzecko jest zameldowane. Dopiero jak jest pesel zglasza sie w pracy do ubezp i chyba do przychodni tez trzeba zglosic ze juz pesel jest. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Najgorsza wlasnie niewiedza czy sie najada.... Ja czekam juz niecierpliwie na wizyte w przyszlym tyg, bedzie wazona ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak mialam skurcze co 3-5 minut to rozwarcie na 3 cm. ![]() Cytat:
![]() Frau umowilam sie do Epione na 4.12, do dr. Chmielaka mowi Ci to cos?? To ten dziad? ![]() Zanet - Ty chyba mowilas wczoraj ze bylac z Nadia w biedrze? Weszlas tam z tym duzym wozkiem? Robilas zakupy bo zastanawiam sie czy tak mozna? Jak dlugo jestescie na spacerach?? Mlody zasnal mila odmiana w porownaniu do wczoraj, moge podzwonic przynamniej spokojnie a nie nad cycem ![]() Wczoraj chyba mial problem z kupa, strasznie sie krzywil i plakal jak cisnal, ale nie mam pomyslu co mu moglo zaszkodzic? Co jecie przy kp? A czego stanowczo unikacie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Nadie to dziala do tego stopnia ze nie skoncze jeszcze ubierac a on juz tak wybudzona za placze bo glodna... Kiedys tez od razu po wybudzeniu chcialam ja nakarmic ale 15 min budzilam i nic... Poszlam do przewijaka i zaczelam rozbierac ....moment sie obudzila ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Dokladnie. Ja odkad karmie co 2h to piersi normalnie mam miekkie ale jak przychodzi juz pora to zaczynaja bolec i zaczyna cos cieknac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
Anetka no przy porodzie boli jak są skurcze a jak nie ma to odpoczywasz. Fakt jest taki że przy końcu są one w bardzk krótkich odstępach.
Ja byłam w szpitalu ok 2 godzin po odejściu wód. Amile rozwarcia przymjakich skurczach to nie wiem bo nikt mnie nie informował a ja też jakoś nie miałam siły tego mierzyć. I z naszego badania nic nie wyszło bo w moim labie robią tylko badania z krwi żylnej a takiemu małemu nie pobiorą. Nic dzisiaj idziemy popołudniu do lekarza to coś wymyślimy.
#3560 |
Zakorzenienie
|
Szybka no to super
![]() ![]() Dziewczyny kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() Eclariss ja co prawda jeszcze nie urodzilam, ale jesli dziecko db przybiera to nie wybudzalabym ![]() Nie wazylabym tez dziecka co chwile. Raz na kilka dni/tydzien chyba starczy
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-13 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja unikam czekolady, cytrusow, kakao, przyznam ze mleka jakos duzo nie pije ale sery jem, nie jem orzechow, smazonego, kapusty grochu i innych wzdymajacych. Nadia podwieczor jest pobudzona kreci sie, jak pusci serie baczkow to dopiero usypia. Takze tez cosjest na rzeczy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde chyba muszę kupić jakiś plaszczyk oversize na wiązanie najlepiej ,w zadna kurtkę nie wchodzi,a zima tuz tuz,nie będę w tym sweterku popitalac dalej bo mi cycki przewieje......tylko gdzie kupie taki plaszczyk ![]() Dzisiaj chce pojechać na zakupy to moz bym kupiła przy okazji,a mała zostanie z babcia ![]()
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
wiadomość od Fiorelli
"hej, o 8 zabrali mnie z IP na porodówkę. Teraz rozwarcie mam na 5 cm. Ogólnie idzie jakoś wolno. o 10 dostałam ZZO - jest mi blogo i spac mi sie chce ![]()
#3564 |
Zakorzenienie
|
No to trzymamy kciuki za fiorelle
![]()
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zadomowienie
|
Muszę poszukać młodemu jakiś kombinezon taki odpinany z dwóch stron, albo wogóle taki bez nóżek, bo jak mam go pchać w ten misiowy to szału dostaje.
Szybka super, że wracacie do domkum ![]()
#3567 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
Fiorella będzie dobrze !
![]() W końcu któraś rodzi z ZZO ![]()
#3569 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko, skad ja to znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.