|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Jaika mam wodę morską i psikam.
|
|
#1502 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Tylko Misia, po takich wymiotach i kaszlu to zwykle gardło jest ostro zjechane. Mnie najlepiej łagodzi gardło rosół.
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję już dzwonie do męza, żeby przyniósł warzywa.
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat z jedną córeczką śpi po jednej stronie, a bratowa po drugiej (w nogach) dziewczynki są od środka i nie dostają do siebie nogami, więc jest im wygodnie ![]() Cytat:
Wczoraj byłam u mamy, bo odbierała Nastkę (32 mies) z przedszkola, potem przyszła moja bratowa z Natalką (16 mies) Jak pięknie się dziewczynki bawiły Nastusia naśladowała Emilkę, Natalka Nastusię, a Emilka Natalkę bo Natalka zawsze się zgadza (no nie ma wyjścia ) a jak jest zmęczona już swoją starszą siostrą, to kładzie się na ziemi i udaje, że śpi
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kuchnie z drewna są cudowne ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- misiaZdrowia! ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Tż jedzie dzisiaj zobaczyć auto, bo jednak z tym PAssatem nie wypaliło. Nie jestem do końca przekonana,ale on się uparł :/ Trochę daleko, bo w obie strony zejdzie mu 6 godzin ;/
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
cześć kobietki
widzę ze temat mikołajkowych prezentów ruszył pełną parą ![]() jeśli chodzi o Tesco - to absolutnie zgadzam się z Wami lecą w kulki, jedna wielka nicość i po co to tak naciągać ludzi (u mnie w sklepie też mało co było tych zabawek) już lepiej może być w biedronce , bo ma mieć fajne zabawki, ale to już wyniuchałyście ![]() byliśmy wczoraj po południu na zakupach, buciki dla naszego maluszka kupione- łatwo nie było ale się udało z czego się cieszę ogromnie, zrobiliśmy maraton po sklepach byliśmy w 8 czy 9 miejscach i dopiero kupiliśmy w ostatnim, - tż na koniec powiedział -przemilczałamnadmiar emocji w ciągu dnia wykończył mnie totalnie słuchajcie jaki numer odwalił mi wczoraj mały , myślałam że umrę ze wstydu ![]() piszę rano smsa do tż, bo jeszcze w pracy był, mały bawi się na dywanie, no takiego trochę miłosnego , nagle dzwoni dzwonek do drzwi, zostawiłam komórkę na środku ławy w salonie i lecę otworzyć, a tam T. zaprosiłam ją do środka, rozgościła się , zrobiłam jej herbatę, trochę to trwało, mały dalej siedzi grzeczny, cisza. Poszłyśmy do salonu, a ten bawi się tą moją komórką , myślę sobie jak on ją dostał, no ale jakoś dostał -dobra zabrałam mu trochę pogrymasił, babcia go wzięła posiedziała u nas z godzinę i poszła, więc mówię dopisze tego smsa i TU uwaga szok , mały wysłał smsa do mojego znajomego z pracy ,któremu swoją drogą dzień wcześniej wysyłałam życzenia urodzinowe i był pierwszy na liście kontaktów w wysłanych wiadomościach , jak ja to zobaczyłam to mało nie zemdlałam , boszsz ale czuję się obnażona -to tak ze względu na osobistą treść tego smsa,bo gdyby nie to, to w ogóle bym się nie przejęła a tak mam trochę dyskomfort psychiczny ![]() przestroga DZIEWCZYNY NIE!!! zostawiajcie telefonów w zasięgu ręki swoich dzieciów |
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak znajomy przyjął smsa? Pewnie po rozmowie był nieco zawiedziony?
|
|
#1508 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- niby spoko, tak myślę choć nabijał się ze mnie, taki typ, ale i tak okropnie się z tym czuję jeszcze tż nic o tym nie powiedziałam, muszę trochę ochłonąć |
|||
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem czy w najbliższym czasie się to zmieni może kiedyś :P i wczoraj mówiłam do tz i się śmiałam ze nie wiem czy chce drugie dziecko jak.bedzie miało też z nami.spac.to chyba tego nie zniose plecy mnie bolą jakby mi coś siedziało w piersiowem tz tez poobijany bo księżniczka po całym wyrze się różnych a z sis stwierdzilam ze może wyjme szczebelki z łóżeczka i pójdę spać do łóżeczka to może się wyspie skoro księżniczka tak domaga się spania w naszym łóżku a jej łóżeczko bez sensu stoi puste
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomimo że się wyproznila; )
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
misiaku
|
|
|
|
#1513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra jesteś no właśnie ja bym chciała ja wynieść z naszego łóżka ale cwaniara wie kiedy ja przenoszę i się kurczowo trzyma za pizame cwana jest i nie daje się odłożyć tz nie protestuje bo sam widzi że się nie da ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka to moja chrześnica i jestem z Niej bardzo dumna, kocham ją jak własną córcię
Natalka też jest kochaniutka, no i moja Emilcia
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy na pociąg intercity trzeba mieć wykupiony bilet na 2 klasę ?
Mama leci do Wawy i musi dostać się do Katowic, ma pociąg, ale własnie nie wiem jak z biletem ?
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakryczne te nocki macie Cytat:
łeeeee paskudny weekend Ci się szykuje |
||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika i Kornel nie ma problemu, żeby spać u siebie, jemu to wszystko jedno gdzie, ważne, żeby miał swój kocyk.
A ja uwielbiam z nim spac.
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
seriooo ja chce swoje łózko odzyskac!!
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeważnie tak śpią, jak dziewczynki są chore, bo bez sensu biegać do nich do pokoju, a tak to wszyscy się w miarę wysypiają ![]() Emilka dostała wczoraj garnuszek na klocuszek, zainteresowanie jest średnie ![]() Dziś jadę do bratowej wymienić się kolejnymi zabawkami. Zawożę stolik edukacyjny FP i słonika skoczka, a zabiorę dla Emilki szczeniaczka-jeździk FP
|
|
#1520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko u mnie lidla nie ma muszę coś pokombinować, żeby się tam dostać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z nami śpi, ale nie całą noc. Czasami idzie do nas już o 1- 2.00 w nocy, czasami dopiero o 4-5.00. Ale nie lubię z nim spać bo rano jestem połamana ![]() Cytat:
Dzisiaj chyba jedziemy kupić Filipkowi buty jesienne jednak zima nie zapowiada się, że będzie prędko.
|
|||||
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w nocy tez miała jeszcze stan podgorączkowy ale już ja zostawiłam bo jakbym dala czopka to by wyła i rabanu narobiła na cały dom a rano wstała i brak gorączki teraz drzemie już i tez nie miała gorączki mam nadzieje ze to już tak zostanie bo szkoda mi jej okropnie. a z kolankami wsio ok! przestała się za nie łapac wiec pewnie musiala je poobijać a ja nawet nie zauważyłam kiedy no ale jest o wiele lepiej i tak ju znie robi dziękuje ze pytasz
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
isabell i współczuje przeżyć z smsem do kolegi
o ale tak to bywa jak bąble nasze telefony dostaną do swoich łapek
|
#1523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałam powiedzieć ze to z niej byłaś bardzo dumna a swoją drogą to super że że na takie rówieśniczki do zabawy i że tak bardzo się lubicie Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- koniec wizazu T, przyszła
|
|||
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyspać byś się mogła no ja może tez musze cos Lenie wymyśleć albo kupić jakiś taki mini kocyk z jakimś misiem widziałam u mojej kuzynki synka i jest super albo pieluchę jej dawac to może to cos zmieni może czegos jej brakuje czy co no nei weim cos musze pokombinowac---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- dziewczyny pytanie mam wczoraj byłam u doktorki i poprzepisywała jej paracetamol i viburcol (pytanie odnośnie viburcolu) pisałyście że to homeopatia tak też jest na opakowaniu co to oznacza ? wiem ciemna jestem ale moje dziecko rzadko choruje i nie miałam styczności z lekami za bardzo dlatego teraz pytam a nie podałąm jej jeszcze bo nie ma potrzebydwa ma najprawdopodobniej zapalenie ucha wiec podawałam jej gentamecyne i jest lepiej a ona mi przepisała optima czy cos takiego... cos o tym wiecie?? i trzy przepisała jeszcze jakiś lek na uspokojenie :| poggrzało ją wykupiłam ale później się zastanawiałam po co to kupiłam jak i tak nie podam tego lenie xydroxyzinum ??
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Lenka ma smoczka ?
|
|
#1526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kurcze ja mam dość malucha w łózku coś czuje ze szybko zamienimy łóżeczko na łózko jedno osobowe to wtedy będę się kładła z lena i uciekała jak usnie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
tak używa smoczka ale tylko na noc czy na drzemke czy jak teraz miała tą gorączke to częściej jej dawałam ale tak zawsze wie ze zostawiamy smoczki w łóżeczku i nie używamy w dzień zawsze ładnie wrzuca go do łóżeczka i nie protestuje ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- oki lece myc podłogę póki maluch spiocha
|
|
#1527 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja z jednej strony chcę odzyskać łóżko i męża do łóżka a z drugiej lubię jak Szymuś śpi ze mną ![]() Cytat:
Cytat:
właśnie mam rozkminę, grabić liście czy iść na spacer?
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ale czadowy ten domek dla lalek...sama bym sie pobawila, ale moje marzenia sie nie spelnia
![]() ja dzis zamowilam malemu na gwiazdke taka kolejke: http://www.mytoys.de/Tut-Tut-Flitzer....03.34/3676683 i takie kolo diabelskie dla chrzesniaka...tylko sie zdziwilam bo zastanawialam sie czy w pl tego nie zamowic a w pl najtaniej znalazlam za 250 zl a tu 44 euro... http://www.galeria-kaufhof.de/store/...fmt=2&affmn=97 |
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Misiu, zdrówka!
My można powiedzieć, że spimy od początku z Zuzką. Tzn na początku ona śpi u siebie, ale jej łóżeczko jest dosunięte do naszego i ma zdjęty bok. TO był jedyny sposób, bo ona histerycznie płakała po odłożeniu do łóżeczka, wybudzała się w większości przypadków. Teraz budzi się na ogół 2 razy w ciągu nocy - ok. 23, niestety z płaczem, zazwyczaj wystarcza woda, ale czasem się bujamy i bujamy... a potem ok. 4 na kp. Ja zawsze marzyłam o domku dla lalek, wyobraźcie sobie moje rozczarowanie - dostałyśmy kiedyś z siostrą prezent, wielki wielki karton, radośnie wołałyśmy "domek,domek!", a to była kuchenka... Też ją bardzo polubiłyśmy, ale domkiem to ona nie była. My mamy póki co odkrywczy domek i domek z FP ale ten drewniany z Lidla też mi się podobaaaaa ![]() My dziś po szczepieniu na pneumokoki, dość dzielna była Zuzka. Ale ma okropne odparzenie, nie możemy się z nim uporać, lekarka dała maść pimafucin? mówiła, ze to antybiotyk-steryd? i tak nie kupię bez konsultacji z zaufaną pediatrą, mam taką schizę, że boję się jej cokolwiek podawać...
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-11-13 o 12:20 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
ja podobnie: pójść z dziewczynami na drzemkę czy układać drewno w szopie... u nas pogoda dziś deszczowa, niespacerowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Mój brat z jedną córeczką śpi po jednej stronie, a bratowa po drugiej (w nogach) dziewczynki są od środka i nie dostają do siebie nogami, więc jest im wygodnie 
bo Natalka zawsze się zgadza (no nie ma wyjścia 
(u mnie w sklepie też mało co było tych zabawek) już lepiej może być w biedronce , bo ma mieć fajne zabawki, ale to już wyniuchałyście 
jak on ją dostał, no ale jakoś dostał -dobra zabrałam mu trochę pogrymasił, babcia go wzięła posiedziała u nas z godzinę i poszła, więc mówię dopisze tego smsa i TU uwaga szok
, boszsz
-to tak ze względu na osobistą treść tego smsa,bo gdyby nie to, to w ogóle bym się nie przejęła a tak mam trochę dyskomfort psychiczny 

Pewnie będzie miała luźniejszą kupę, a coś jeszcze?

masakryczne te nocki macie
muszę coś pokombinować, żeby się tam dostać
ale ten drewniany z Lidla też mi się podobaaaaa