|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Hej, w szpitalu mamy super warunki. Jesteśmy same w pokoju i mam oddzielne łóżko i mamy złączone bo córka nie chciała spać sama
podobno dzisiaj albo jutro mają nam kogoś dołożyć do pokoju, ale nie nowego pacjenta tylko takiego już podleczonego. Opieka jest super, ale pewnie też dlatego że choroba poważna. Dostaję informacje o wszystkich badaniach i kilka razy dziennie przychodzą lekarze. Właściwie gdyby nie powód naszego pobytu to nie miałabym na co narzekać... Córce gorączka minęła, ale osłuchowo nadal jest źle. Ma zapalenie lewego płuca które podobno w połowie nie pracuje i prawe nadrabia. Aż trudno uwierzyć bo córka zachowuje się tak jakby była zdrowa. Wczoraj przy badaniu się poryczałam razem z nią bo takiego płaczu i krzyku jeszcze nie słyszałam aż mnie wyprosili z gabinetu bo mama ma być twarda i nie pokazywać że coś jest nie tak Jak na razie nie wiedzą dokładne co spowodowało zapalenie bo nie mogą pobrać wydzieliny z płuc na posiew. Pobrali krew na posiew, ale jeszcze nie ma wyników. Jutro kolejne badanie krwi i po nim będzie decyzja czy zmodyfikować leczenie.
|
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Allgoodthings tak, na nfz i nic nie placilam
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie, wszystko ok. Pobrał próbkę na paciorkowca.
27.11 będę mieć pierwsze KTG
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
o jeny alb dużo zdrówka dla córci !
Ty się nie załamuj, na pewno wszystko będzie dobrze, dobrze że mała w szpitalu i jak widać robią badania, więc jest w dobrych rękach i się nie martw ! i super że takie fajne warunki macie
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Alb - trzymam kciuki żeby mała szybko doszła do siebie
macie super warunki jak na polski szpital!
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
Zawiozłam termometr. Mam nadzieję, że szybko go naprawia, albo wymienią, bo został mi tylko jeden bezdotykowy (kupowaliśmy przy pierwszym dziecku, ale jakoś nie mamy do niego przekonania) i taki dotykowy z wyświetlacze, ale on to raczej tylko do pupy
Nuna, Ty się trzymaj i zaciskaj nogi. Eirene, no była nocka niezła. Trochę, jak lunatyk dzis chodze ![]() Dobrze, że ten kaszel to tylko resztki po ostatniej chorobie, a nie coś nowego. Najgorsze, że łapie go zwykle w nocy Kinga, zdrówka! Ewka , ja mam prześcieradło z falbanką. Mako, ale bym zjadła princessę. Ja dziś sobie pozwoliłam na połowę kostki gorzkiej czekolady do kawy Dusiolka, skończy trzy teraz w listopadzie. Katerina, u mnie to samo. Krocze boli i ciągnie, w dodatku młody ciężarem naciska na ten żylak w bożenie i to aż pali. Czkawkę za to czuję dość wysoko jeszcze, wczoraj np. młody powyginał się i powypinał i czkawkę czułam na wysokości pępka. Dziś znów na dole czułam. I znów ból kości ogonowej wrócił, choć jest on inny, niż na początku, czuję, że tam się wszystko rozlazło. Wczoraj wieczorem nie wiem, co młody przy tej kości zrobił, ale czułam jak jej dotyka i wielki ból, aż krzyknęłam ![]() Ja jeszcze nie chcę rodzić ![]() Alb, dobrze, że chociaż warunki dobre macie. Łóżko dla mamy, to luksus. Współczuje Wam tego pobytu w szpitalu. Obyście szybko mogły wrócić. A Ty jak się czujesz fizycznie? Trzymaj się, bądź dzielna! Simone, gratki Dziewczyny, mam dylemat. W pkolu w młodszych grupach ospa się zaczęła. Dzień po dniu dzieci odpadają. Mój syn był w zeszłym tyg. trzy dni i chodzi od poniedziałku do dziś. Nie wiem, co robić. Czy dalej go puszczać i liczyć na szczęście, czy zostawić go w domu i obejść ospę? Teraz to o siebie się boję, a bardziej o Ksawerego. Mam mętlik w głowie, bo chciałabym, żeby Kapi chodził do pkola. Jest mi wtedy o wiele łatwiej w domu. Mogę leżeć.
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Montanka - a Ty przechodziłaś już ospe?
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jakieś średniowieczne body, ale materiał cudowny, po tylu dzieciaaach ![]() a ja lubię motoryzację i często lubię oglądać programy typu "Fani czterech kółek" i inne takie, zawsze przy piwku miałam o czym rozmawiać z kolegami ![]() kupiłam jedną koszulę do karmienia i szlafrok, nie podoba mi się ani to ani to, ale co będę wybrzydzać, potem mi się i tak nie przydają takie rzeczy, bo nie chodzę ani w koszulach ani w szlafroku no i mam ten kombinezonik ! Fajny jest
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz dam wiecej fotek, bo wtedy wgrałam jedna i akurat po mnie przyszli. |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaTylko, w takim razie, co polecasz? ![]() ps. ja dzis ostatni raz chyba podróżowalam autobusem w godzinach szczytu. Szyby pozamykane bo klimatyzacja, wszystkie miejsca zajete i taki scisk, ze balam sie, ze mi zgniotą Malutką ! Duzo bardziej wole chodzic na nogach, nawet kilometrami czasem biorę do tego kijki
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidzę komunikacji miejskiej. Ludzie mają wszystko i wszystkich w dupie. A w dodatku zapach potu i papierosów powoduje u mnie potworną złość, ohydaaa. Zdecydowanie wolę chodzić z buta
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Simone super że na wizycie ok.
Alb duuuzo zdrowka dla was ![]() Dziewczyny ją tak ją szybko. Można w ciąży myć głowę nizoralem? Mam lupiez i tak mnie swedzi głową że zadrapie sie chyba do strupow.
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge wgrać wiecej zdjeć, net tu zamula.
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny fajnie te porodówki u Was wyglądają
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
hej melduję się po wizycie
![]() Mały ma 1660 więc nawet nawet niestety dalej jest nóżkami w dół Ogólnie to lekarz z deczka zdenerwowany tym piątkowym incydentem. następna wizyta za dwa tygodnie. czyli to juz będzie 34 tydzień![]() Teraz lecę Was przelecieć - choćby te ostatnie wiadomości
|
#1909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem po wizycie, wszystkie badania wyszły ok. Mała niestety się przekręciła i jest ułożona pośladkowo mam nadzieję, że jeszcze się odwróci. A ja plus 10kg
|
||
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszunia - gratulacje za wizytę, mały już nie taki mały :-P a jak Ty się czujesz? Lepiej trochę?
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka leżę sobie praktycznie cały czas. dziś wyszłam od lekarza to podeszłam do sklepu i kupiłam małemu żel i herbatkę z kopru, ale jak wracałam do auta to już mnie brzuch ciągnął.
No i Tza mam chorego. Jest w pracy - ale widze że go trzyma...
|
#1912 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
położyłam się i zdrzemnęłam... jakieś 1,5h
Coś wisi nie teges z mężem w powietrzu, bo obraża się o wszystko Słowa mu nie można powiedzieć.Cytat:
oby szybko przeszło, a leczenie i leki były skuteczneCytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Okres inkubacji ospy 2-3 tyg. Nie masz już pewności, czy się nie zaraził. Cytat:
Cytat:
za wizytę Oszczędzaj się---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka ja bym nie ryzykowała. Puszczaniem małego do pkola.
Elvira to daj znac co tam powiedzą. Bajlaga mnie tematy motoryzacyjne nie interesują za bardzo ;p wierze w słuszne wyboru meza;p |
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
za wizyty ja idę jutro![]() dziewczyny wrócę jeszcze raz do dentystów na nfz... napisałam zapytanie do nfz w sprawie tych plomb światłoutwardzalnych... "Witam. Zgodnie z zapisami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 listopada 2013 r. w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu leczenia stomatologicznego (Dz. U. dnia 6 grudnia 2013 r. Poz. 1462) – kobietom w ciąży i połogu nie przysługują kompozytowe materiały światłoutwardzalne do wypełnień." no i dupa to już nie rozumiem, czemu jedni dentyści mówią inaczej
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Simonee ciekawa jestem czy na następnej wizycie moja mi zrobi ktg bo mam 26.11
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Heffitka raczej NFZ najlepiej wie co refundują ;d moze weszło cos nowego.. |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
No ale ten zapis zostal opublikowany w dzienniku ustaw w grudniu 2013 r a ja dzisiaj mialam te plomby za free to chyba cos tutaj nie tak? ;-) a moze moja dentystka niedoinformowana? :-P
|
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Tak,jako dziecko,ale to mnie nie pociesza,bo wirus ospy na pewno już inny jest,niż te 25 lat temu. Moja koleżanka drugi raz w zeszłym roku zachorowała razem ze swoimi dziećmi.
Cytat:
Elvira,to czekamy na wieści.
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
hej melduję się po wizycie
mala przoduje o tydzien. Dokladnie mamy 29t3d .. termin przesunal sie na 19.01 ... i juz sie przekrecila. Spytalam pani doktor o te bole co mialam. Powiedziala ze prawdopodobnie bolalo od tego ze mala sie przekrecala... Wazy 1536g +/- 226 g , mierzy 27cm, przeplywy w porzadku |
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

podobno dzisiaj albo jutro mają nam kogoś dołożyć do pokoju, ale nie nowego pacjenta tylko takiego już podleczonego. Opieka jest super, ale pewnie też dlatego że choroba poważna. Dostaję informacje o wszystkich badaniach i kilka razy dziennie przychodzą lekarze. Właściwie gdyby nie powód naszego pobytu to nie miałabym na co narzekać... Córce gorączka minęła, ale osłuchowo nadal jest źle. Ma zapalenie lewego płuca które podobno w połowie nie pracuje i prawe nadrabia. Aż trudno uwierzyć bo córka zachowuje się tak jakby była zdrowa. Wczoraj przy badaniu się poryczałam razem z nią bo takiego płaczu i krzyku jeszcze nie słyszałam
aż mnie wyprosili z gabinetu bo mama ma być twarda i nie pokazywać że coś jest nie tak 

, ja mam prześcieradło z falbanką. 

21. 04.2014
Słowa mu nie można powiedzieć.
za wizytę