Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 16:25   #1891
alb
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Hej, w szpitalu mamy super warunki. Jesteśmy same w pokoju i mam oddzielne łóżko i mamy złączone bo córka nie chciała spać sama podobno dzisiaj albo jutro mają nam kogoś dołożyć do pokoju, ale nie nowego pacjenta tylko takiego już podleczonego. Opieka jest super, ale pewnie też dlatego że choroba poważna. Dostaję informacje o wszystkich badaniach i kilka razy dziennie przychodzą lekarze. Właściwie gdyby nie powód naszego pobytu to nie miałabym na co narzekać... Córce gorączka minęła, ale osłuchowo nadal jest źle. Ma zapalenie lewego płuca które podobno w połowie nie pracuje i prawe nadrabia. Aż trudno uwierzyć bo córka zachowuje się tak jakby była zdrowa. Wczoraj przy badaniu się poryczałam razem z nią bo takiego płaczu i krzyku jeszcze nie słyszałam aż mnie wyprosili z gabinetu bo mama ma być twarda i nie pokazywać że coś jest nie tak Jak na razie nie wiedzą dokładne co spowodowało zapalenie bo nie mogą pobrać wydzieliny z płuc na posiew. Pobrali krew na posiew, ale jeszcze nie ma wyników. Jutro kolejne badanie krwi i po nim będzie decyzja czy zmodyfikować leczenie.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 16:38   #1892
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Nie bylo problemów ba, wymienila mi 1 srebna plombe na swiatloutwardzalna i za miesiac mi wymieni kolejna :-P

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Mezus to ma większe opony niz 17 co?
byłaś na nfz? za darmo było?
Stary 2014-11-13, 16:39   #1893
heffitka84
Zadomowienie

Allgoodthings tak, na nfz i nic nie placilam
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 16:44   #1894
simonee
Zakorzenienie

Ja juz po wizycie, wszystko ok. Pobrał próbkę na paciorkowca.
27.11 będę mieć pierwsze KTG
Stary 2014-11-13, 16:48   #1895
ewka555
Zakorzenienie

o jeny alb dużo zdrówka dla córci !
Ty się nie załamuj, na pewno wszystko będzie dobrze, dobrze że mała w szpitalu i jak widać robią badania, więc jest w dobrych rękach i się nie martw !
i super że takie fajne warunki macie
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:00   #1896
Szczeperka
Wtajemniczenie

Alb - trzymam kciuki żeby mała szybko doszła do siebie macie super warunki jak na polski szpital!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:09   #1897
Montanka
Rozeznanie

Zawiozłam termometr. Mam nadzieję, że szybko go naprawia, albo wymienią, bo został mi tylko jeden bezdotykowy (kupowaliśmy przy pierwszym dziecku, ale jakoś nie mamy do niego przekonania) i taki dotykowy z wyświetlacze, ale on to raczej tylko do pupy

Nuna, Ty się trzymaj i zaciskaj nogi.
Eirene, no była nocka niezła. Trochę, jak lunatyk dzis chodze
Dobrze, że ten kaszel to tylko resztki po ostatniej chorobie, a nie coś nowego. Najgorsze, że łapie go zwykle w nocy

Kinga, zdrówka!

Ewka, ja mam prześcieradło z falbanką.

Mako, ale bym zjadła princessę. Ja dziś sobie pozwoliłam na połowę kostki gorzkiej czekolady do kawy
Dusiolka, skończy trzy teraz w listopadzie.

Katerina, u mnie to samo. Krocze boli i ciągnie, w dodatku młody ciężarem naciska na ten żylak w bożenie i to aż pali. Czkawkę za to czuję dość wysoko jeszcze, wczoraj np. młody powyginał się i powypinał i czkawkę czułam na wysokości pępka. Dziś znów na dole czułam. I znów ból kości ogonowej wrócił, choć jest on inny, niż na początku, czuję, że tam się wszystko rozlazło.

Wczoraj wieczorem nie wiem, co młody przy tej kości zrobił, ale czułam jak jej dotyka i wielki ból, aż krzyknęłam
Ja jeszcze nie chcę rodzić

Alb, dobrze, że chociaż warunki dobre macie. Łóżko dla mamy, to luksus. Współczuje Wam tego pobytu w szpitalu. Obyście szybko mogły wrócić. A Ty jak się czujesz fizycznie? Trzymaj się, bądź dzielna!

Simone, gratki

Dziewczyny, mam dylemat. W pkolu w młodszych grupach ospa się zaczęła. Dzień po dniu dzieci odpadają. Mój syn był w zeszłym tyg. trzy dni i chodzi od poniedziałku do dziś. Nie wiem, co robić. Czy dalej go puszczać i liczyć na szczęście, czy zostawić go w domu i obejść ospę? Teraz to o siebie się boję, a bardziej o Ksawerego.

Mam mętlik w głowie, bo chciałabym, żeby Kapi chodził do pkola. Jest mi wtedy o wiele łatwiej w domu. Mogę leżeć.
Stary 2014-11-13, 17:13   #1898
Szczeperka
Wtajemniczenie

Montanka - a Ty przechodziłaś już ospe?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-11-13, 17:15   #1899
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ma.ko układałam wg rozmiarów na metce, ale jak np. było na metce 62, a ewidentnie dla mnie jakieś mniejsze było to dawałam do 56 co by tego nie przeoczyć potem
Ja mam nawet body, na których jest rozmiar 74, a są maluteńkie to jakieś średniowieczne body, ale materiał cudowny, po tylu dzieciaaach

a ja lubię motoryzację i często lubię oglądać programy typu "Fani czterech kółek" i inne takie, zawsze przy piwku miałam o czym rozmawiać z kolegami

kupiłam jedną koszulę do karmienia i szlafrok, nie podoba mi się ani to ani to, ale co będę wybrzydzać, potem mi się i tak nie przydają takie rzeczy, bo nie chodzę ani w koszulach ani w szlafroku

no i mam ten kombinezonik ! Fajny jest
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:18   #1900
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Elvira bardzo przyjemnie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

A jak sie czujesz?
Ja juz po rezonansie. Czekam na jakiegoś dr ktory powie co dalej, bo ci co robili nie mogli nic powiedzieć.

Zaraz dam wiecej fotek, bo wtedy wgrałam jedna i akurat po mnie przyszli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (108,8 KB, 31 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:32   #1901
jasowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Mąż wyciągnął mnie do IKEII i kupiliśmy komodę dla dzidziusia. W przyszłym tygodniu przemeblowanie Ehhhhh nie lubię zmian. A skoro będzie przemeblowanie, to muszę dostać się do schowka (tutaj trzeba teścia podpuścić o klucz), powyciągać ubranka i łóżeczko za jednym zamachem. Nie wiem jeszcze co z wózkiem.. czy już teraz wyciągać, czy jeszcze nie. Najgorszy zakup odhaczony z listy

Też mnie dzisiaj w autobusie spotkała miła niespodzianka. Wsiedliśmy przodem, ale nim mój ruszył się, to wszyscy wszystko pozajmowali. Więc klapłam na takim miejscu. Mąż mówi, że z tyłu jest miejsce, tylko muszę przejść. Ok. Ruszam się, a Pani do mnie „chyba źle się Pani czuje, proszę sobie usiąść” Podziękowałam i wyjaśniłam, że właśnie z tyłu jest wolne miejsce. Niemniej zrobiło mi się miło.

ma.ko ale się naczekałaś, chociaż masz dobre wieści. No co teściowa się martwi
bajlaga pochwal się wózkiem. A kombinezon brać, tylko konkretnie jest 56 czy 62, czy metka 0-3m.?
nuna córa to pewnie przez ząbki ma katar. Zazwyczaj wszystko kumuluje się w jednym.
jasowaa nie poszłabym do ani jednego z tych szpitali. W sezonie grypowym (akurat pada na styczeń zazwyczaj) Raciborską zamykają (tzn oddział) i nawet mąż nie może wejść, tylko reklamówki podają przez drzwi z rzeczami. Ponadto jakiś czas temu był wymóg, że jeżeli ma być poród rodzinny to partner musi mieć zaświadczenie ze SR. A i niby jest znieczulenie ale trzeba wcześniej (chyba miesiąc wcześniej) wybrać się do tamtejszego anestezjologa i sprawdzić, czy on zakwalifikuje. Znajoma tam rodziła i miała poród próżniowy.
Kliniki Ligockie dobre miejsce, jak z dzieciątkiem coś się dzieje. Jednak można tam coś podłapać, jakąś bakterię…. niestety częsty przypadek. No i studenci.
Z Ligoty to wolałabym Szpital Kolejowy (ten przed klinikami). Kilka dziewczyn tam rodziło (SN i CC) i były bardzo zadowolone. Super opieka i chyba po remoncie.
dziekuje Ci kochana za wyczerpujące podpowiedzi... mam troche męlikk a zarazem poczucie, ze mam jeszcze tyyyle czasu haha
Tylko, w takim razie, co polecasz?

ps. ja dzis ostatni raz chyba podróżowalam autobusem w godzinach szczytu. Szyby pozamykane bo klimatyzacja, wszystkie miejsca zajete i taki scisk, ze balam sie, ze mi zgniotą Malutką !
Duzo bardziej wole chodzic na nogach, nawet kilometrami czasem biorę do tego kijki
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:35   #1902
bajlaga
Zadomowienie

Nienawidzę komunikacji miejskiej. Ludzie mają wszystko i wszystkich w dupie. A w dodatku zapach potu i papierosów powoduje u mnie potworną złość, ohydaaa. Zdecydowanie wolę chodzić z buta teraz unikam jak ognia podróżowania środkami zbiorowego transportu i na razie mi się udaje
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:39   #1903
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Simone super że na wizycie ok.

Alb duuuzo zdrowka dla was

Dziewczyny ją tak ją szybko. Można w ciąży myć głowę nizoralem? Mam lupiez i tak mnie swedzi głową że zadrapie sie chyba do strupow.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:46   #1904
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Simone super że na wizycie ok.

Alb duuuzo zdrowka dla was

Dziewczyny ją tak ją szybko. Można w ciąży myć głowę nizoralem? Mam lupiez i tak mnie swedzi głową że zadrapie sie chyba do strupow.
Mysle ze tak, nie sądzę zeby nizoral wplynal na dziecko
Stary 2014-11-13, 17:57   #1905
elvira44
Wtajemniczenie

Nie moge wgrać wiecej zdjeć, net tu zamula.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:21   #1906
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziewczyny fajnie te porodówki u Was wyglądają

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:32   #1907
ewka555
Zakorzenienie

Co tu taka cisza
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:34   #1908
Myszunia19
Zakorzenienie

hej melduję się po wizycie
Mały ma 1660 więc nawet nawet niestety dalej jest nóżkami w dół Ogólnie to lekarz z deczka zdenerwowany tym piątkowym incydentem. następna wizyta za dwa tygodnie. czyli to juz będzie 34 tydzień

Teraz lecę Was przelecieć - choćby te ostatnie wiadomości
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:36   #1909
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilova Pokaż wiadomość
A czy któraś z was (oprócz mnie) wie już kiedy będzie miała pierwsze ktg?
Ktag będę miała na następnej wizycie, czyli 4 grudnia.

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
hehe ja tez juz mam poprasowane, poukladane, torbe dla siebie mam juz spaowana a dla dzidzi mam przygotowane rzeczy czekaja tylko na sakowanie

dziewczyny ktore maja drewniane lozeczka czy macie cos od materacyka w dol zeby zaslonic te pusta przestrzen?
Kupiłam taką falbankę.

Jestem po wizycie, wszystkie badania wyszły ok. Mała niestety się przekręciła i jest ułożona pośladkowo mam nadzieję, że jeszcze się odwróci. A ja plus 10kg
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:37   #1910
Szczeperka
Wtajemniczenie

Myszunia - gratulacje za wizytę, mały już nie taki mały :-P a jak Ty się czujesz? Lepiej trochę?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-11-13, 18:47   #1911
Myszunia19
Zakorzenienie

Szczeperka leżę sobie praktycznie cały czas. dziś wyszłam od lekarza to podeszłam do sklepu i kupiłam małemu żel i herbatkę z kopru, ale jak wracałam do auta to już mnie brzuch ciągnął.

No i Tza mam chorego. Jest w pracy - ale widze że go trzyma...
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:55   #1912
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

położyłam się i zdrzemnęłam... jakieś 1,5h
Coś wisi nie teges z mężem w powietrzu, bo obraża się o wszystko Słowa mu nie można powiedzieć.
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Hej, w szpitalu mamy super warunki. Jesteśmy same w pokoju i mam oddzielne łóżko i mamy złączone bo córka nie chciała spać sama podobno dzisiaj albo jutro mają nam kogoś dołożyć do pokoju, ale nie nowego pacjenta tylko takiego już podleczonego. Opieka jest super, ale pewnie też dlatego że choroba poważna. Dostaję informacje o wszystkich badaniach i kilka razy dziennie przychodzą lekarze. Właściwie gdyby nie powód naszego pobytu to nie miałabym na co narzekać... Córce gorączka minęła, ale osłuchowo nadal jest źle. Ma zapalenie lewego płuca które podobno w połowie nie pracuje i prawe nadrabia. Aż trudno uwierzyć bo córka zachowuje się tak jakby była zdrowa. Wczoraj przy badaniu się poryczałam razem z nią bo takiego płaczu i krzyku jeszcze nie słyszałam aż mnie wyprosili z gabinetu bo mama ma być twarda i nie pokazywać że coś jest nie tak Jak na razie nie wiedzą dokładne co spowodowało zapalenie bo nie mogą pobrać wydzieliny z płuc na posiew. Pobrali krew na posiew, ale jeszcze nie ma wyników. Jutro kolejne badanie krwi i po nim będzie decyzja czy zmodyfikować leczenie.
dobrze, że się odezwałaś. Najważniejsze, że lekarze działają, badają, a nie siedzą i gdybają. oby szybko przeszło, a leczenie i leki były skuteczne
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, wszystko ok. Pobrał próbkę na paciorkowca.
27.11 będę mieć pierwsze KTG
za wizytę
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dylemat. W pkolu w młodszych grupach ospa się zaczęła. Dzień po dniu dzieci odpadają. Mój syn był w zeszłym tyg. trzy dni i chodzi od poniedziałku do dziś. Nie wiem, co robić. Czy dalej go puszczać i liczyć na szczęście, czy zostawić go w domu i obejść ospę? Teraz to o siebie się boję, a bardziej o Ksawerego.

Mam mętlik w głowie, bo chciałabym, żeby Kapi chodził do pkola. Jest mi wtedy o wiele łatwiej w domu. Mogę leżeć.
U mnie ten sam problem był w wakacje. Przegadaj to ze swoim ginekologiem. Jeżeli przechodziłaś ospę, to spokojnie, masz przeciwciała. Jeśli nie to już gorzej. Ponadto dziecko w brzuszku się nie zarazi.
Okres inkubacji ospy 2-3 tyg. Nie masz już pewności, czy się nie zaraził.
Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
dziekuje Ci kochana za wyczerpujące podpowiedzi... mam troche męlikk a zarazem poczucie, ze mam jeszcze tyyyle czasu haha
Tylko, w takim razie, co polecasz?

ps. ja dzis ostatni raz chyba podróżowalam autobusem w godzinach szczytu. Szyby pozamykane bo klimatyzacja, wszystkie miejsca zajete i taki scisk, ze balam sie, ze mi zgniotą Malutką !
Duzo bardziej wole chodzic na nogach, nawet kilometrami czasem biorę do tego kijki
wiesz co z Katowickich szpitali polecam: Ligotę Szpital Kolejowy i Śmiało Szpital w Boguciach U Bonifratrów - słyszałam same superlatywy od konkretnych osób (rodzina i znajomi)
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie
Mały ma 1660 więc nawet nawet niestety dalej jest nóżkami w dół Ogólnie to lekarz z deczka zdenerwowany tym piątkowym incydentem. następna wizyta za dwa tygodnie. czyli to juz będzie 34 tydzień
za wizytę Oszczędzaj się

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, wszystkie badania wyszły ok. Mała niestety się przekręciła i jest ułożona pośladkowo mam nadzieję, że jeszcze się odwróci. A ja plus 10kg
spokojnie, jeszcze ma czas na przekręcenie się. Tak często się teraz zdarza.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:56   #1913
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka ja bym nie ryzykowała. Puszczaniem małego do pkola.

Elvira to daj znac co tam powiedzą.

Bajlaga mnie tematy motoryzacyjne nie interesują za bardzo ;p wierze w słuszne wyboru meza;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:01   #1914
allgoodthings
Zadomowienie

za wizyty ja idę jutro

dziewczyny wrócę jeszcze raz do dentystów na nfz... napisałam zapytanie do nfz w sprawie tych plomb światłoutwardzalnych...
"Witam. Zgodnie z zapisami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 listopada 2013 r. w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu leczenia stomatologicznego (Dz. U. dnia 6 grudnia 2013 r. Poz. 1462) – kobietom w ciąży i połogu nie przysługują kompozytowe materiały światłoutwardzalne do wypełnień."

no i dupa to już nie rozumiem, czemu jedni dentyści mówią inaczej
Stary 2014-11-13, 19:03   #1915
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
za wizyty ja idę jutro

dziewczyny wrócę jeszcze raz do dentystów na nfz... napisałam zapytanie do nfz w sprawie tych plomb światłoutwardzalnych...
"Witam. Zgodnie z zapisami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 listopada 2013 r. w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu leczenia stomatologicznego (Dz. U. dnia 6 grudnia 2013 r. Poz. 1462) – kobietom w ciąży i połogu nie przysługują kompozytowe materiały światłoutwardzalne do wypełnień."

no i dupa to już nie rozumiem, czemu jedni dentyści mówią inaczej
Moim zdaniem zapytaj swojego dentystę na nfz czy zrobi to za free. Skoro mi sie udalo i innym dziewczynom tez to tez spróbuj. Nie wiem czemu taka odpowiedz dostalas ...
Stary 2014-11-13, 19:12   #1916
dusiolka
Zakorzenienie

Simonee ciekawa jestem czy na następnej wizycie moja mi zrobi ktg bo mam 26.11

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zapytaj swojego dentystę na nfz czy zrobi to za free. Skoro mi sie udalo i innym dziewczynom tez to tez spróbuj. Nie wiem czemu taka odpowiedz dostalas ...

Heffitka raczej NFZ najlepiej wie co refundują ;d moze weszło cos nowego..
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:16   #1917
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Simonee ciekawa jestem czy na następnej wizycie moja mi zrobi ktg bo mam 26.11

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Heffitka raczej NFZ najlepiej wie co refundują ;d moze weszło cos nowego..
No ale ten zapis zostal opublikowany w dzienniku ustaw w grudniu 2013 r a ja dzisiaj mialam te plomby za free to chyba cos tutaj nie tak? ;-) a moze moja dentystka niedoinformowana? :-P
Stary 2014-11-13, 19:23   #1918
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Montanka - a Ty przechodziłaś już ospe?
Tak,jako dziecko,ale to mnie nie pociesza,bo wirus ospy na pewno już inny jest,niż te 25 lat temu. Moja koleżanka drugi raz w zeszłym roku zachorowała razem ze swoimi dziećmi.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
położyłam się i zdrzemnęłam... jakieś 1,5h
Coś wisi nie teges z mężem w powietrzu, bo obraża się o wszystko Słowa mu nie można powiedzieć.

dobrze, że się odezwałaś. Najważniejsze, że lekarze działają, badają, a nie siedzą i gdybają. oby szybko przeszło, a leczenie i leki były skuteczne

za wizytę

U mnie ten sam problem był w wakacje. Przegadaj to ze swoim ginekologiem. Jeżeli przechodziłaś ospę, to spokojnie, masz przeciwciała. Jeśli nie to już gorzej. Ponadto dziecko w brzuszku się nie zarazi.
Okres inkubacji ospy 2-3 tyg. Nie masz już pewności, czy się nie
No właśnie, też to. Być może już coś kiełkuje. Wczoraj młody opowiadał o Miłoszu, a dziś przedszkolanka mówi,że Miłosz wysypany. Boję síę u siebie o powikłania.

Elvira,to czekamy na wieści.
Stary 2014-11-13, 19:25   #1919
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

hej melduję się po wizycie mala przoduje o tydzien. Dokladnie mamy 29t3d .. termin przesunal sie na 19.01 ... i juz sie przekrecila. Spytalam pani doktor o te bole co mialam. Powiedziala ze prawdopodobnie bolalo od tego ze mala sie przekrecala...
Wazy 1536g +/- 226 g , mierzy 27cm, przeplywy w porzadku

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:32   #1920
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Szczeperka leżę sobie praktycznie cały czas. dziś wyszłam od lekarza to podeszłam do sklepu i kupiłam małemu żel i herbatkę z kopru, ale jak wracałam do auta to już mnie brzuch ciągnął.

No i Tza mam chorego. Jest w pracy - ale widze że go trzyma...
Czyli długie wyprawy poza dom już nie są dla Ciebie. Oszczędzaj się

Ignaś 11.03.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości