Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 14:42   #2791
ANNASAR
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
hahaha w jakiej sprawie przyszedl bujaczek az sie pochwale
Śliczny Dorcia

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 14:50   #2792
kasica_89
Raczkowanie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Dorotka ehhh już się nie mogę doczekać kupowania jak oglądam te wasze cudeńka
Stary 2014-11-13, 14:59   #2793
dorotape1987
Wtajemniczenie

sa tam jeszcze takie banery nad główka do przypięcia i pozytywka ale nie zakladalysmy niech czeka złożony
Stary 2014-11-13, 15:03   #2794
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Jejjj ja mam dzisiaj mega lenia jakiegoś nie wiem czy to chandra jesienna czy przez ciąże
pogoda taka to przez pogodę

Dorotka- ładny ten odcień na włosach

Żanetka- ależ macie z tymi bombami.

Przeczytałam ten plan porodu i to, co piszecie. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje

Po rehabilitacji od razu zasypiam- teraz też mi się oczy kleją, więc zaraz kładę się
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:12   #2795
kocuro88
Zakorzenienie

Dorotko bujaczek super
juz niedługo bedziesz sobie husiac w nim Navidka

a ja juz powoli sie zbieram.
nie wiem czy dzis tu jeszcze zajrze bo jedziemy na kabaret
to jakby co to do jutra
Stary 2014-11-13, 15:13   #2796
kordelka85
BAN stały

Moj chlop kozak ku przerazeniu personelu zaproponowal gastroskopie na zywca.Ponic asystentka byla w ciezkim szoku, ale wykrecil sie tym ze moze miec alergie na narkoze i ze sie boi.Noi normalnie wrobil autem.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:20   #2797
agolandia
Raczkowanie

Dorotko, a gdzie kupowałaś leżaczek?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Kordelko, miał na żywca? Zrobili mu?
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:22   #2798
kordelka85
BAN stały

No tak, zrobili.
On sie bardziej obawial narkozy niz robienia na zywca. Mial juz to kiedys robione wiec chyba wiedzial na co sie pisze.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Nie wyglada na takiego co przeszedl traume wiec chyba nie bylo az tak zle.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:28   #2799
dorotape1987
Wtajemniczenie

agus siostra zamówiła na allegro
Stary 2014-11-13, 15:43   #2800
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
agus siostra zamówiła na allegro
kochana ta siostra śliczny
cynamon_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:54   #2801
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
nie panikuje bo nie mam owulki wiec nie ma szans na dzidzusia
ale jak tylko moje pecherzyi sie rozkreca to jeszcze będziecie miały dość mojego marudzenia
poki co ta role przejęła Iza

a mi sie tam nie wydaje żeby się dłużył
a może Wam sie tak wydaje bo czekamy na pierwszy rozładunek a potem kolejny i kolejny
no to chyba o to chodzi ze czkamy na nasze watkowe dzidzie

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 15:59   #2802
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Jak pierwsza ciąże poza 1 trym przeszłam cudownie tak w tej mam zupełne przeciwieństwo czuje sie okropnie
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 16:11   #2803
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
dodalam fotke wygladam troszke jak pol dupy za krzoka bez makijazu no ale przed Wami sie nie wstydze
pięknosci.. chcialabym tak bez makijazu wygladac

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
supcio

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

ide ogarnac chalupe... pozmywam, poprasuje i odkurze i wroce do was buzki dla wszystkich

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 16:57   #2804
ANNASAR
Zakorzenienie

Idebralam wynik wymazu i nie mam paciorkowca

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:10   #2805
7koliberek7
Zadomowienie

ladowarka do lapka dotarla wiec juz bede normalnie z Wami
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:31   #2806
Meliska86
Wtajemniczenie

malina dziękuje już samopoczucie lepiej ale strach jest jak będe wyglądać

Ewunia miałam Ci pisać kiedyś już że jak ty piszesz rano że masz nadzieje że u Ciebie dzisiaj mdłoci nie będzie to u mnie jak na zawołanie sie pojawiają
dzisiaj w pracy miałam pogawędkę z kibelkiem

Dorotka piękny i włsoki tez superowe
bez makijażu i tak wyglądasz pięknie bo jak ktoś jest ładny to nie potrzeba mu mazideł

Kasica padłam ja mam natomiast na odwrót moja gada jak najęta i narzeka że jej się nie chce ze ją głowa boli że zmęczona

ja dzisiaj durna pała nie pomyślałam ale koleżanki mnie oświeciły że przecież płace sobie dodatkowe ubezpieczenie w PZU i mogę się ubiegać o odszkodowanie z tytułu nieszczęśliwego wypadku. Tylko jeszcze musze się dowiedziec gdzie i jak mam to zrobić - zawsze jakaś kaska wpadnie wkońcu płacę to mi się należy a uszczerbek na zdrowiu jest
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:49   #2807
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
No niestety momentami mnie takie dołki dopadają. Bo chyba najbardziej męczące w tym wszystkim są wizyty u gina...

Ale teraz ten cykl bardziej na spontanie, choć pewnie po odstawieniu CLO nic nie będzie rosło

Dorotka - za dłuższy sen

India - a dziś do gina, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok?
powiem szczerze, ze też mam juz tego dosć

Tak, byłam

Cytat:

India kciuki za pęcherzyki

a wczoraj mój mąż miał pypcia na jakieś ciasto i tak chodził, łasił się aż w końcu upiekłam mu pysznego muszynka
już nie ma pół blaszki
juz po pęcherzykach

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość

Czy mogłabym prosić zainteresowanych o spojrzenie na plan porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
Chciałabym sobie dzisiaj go omówić
Ale ze mnie zacofaniec, nawet nie wiedziałam, że cos takiego jest

Cytat:
Melisko mam nadzieje ze jescze coś zostało

a my znowu dostalismy meila o bombie
komuś chyba się nudzi!!!!!
Kochają Was

Cytat:
Napisane przez mikusha Pokaż wiadomość
Mi tez sie wydaje ze jakos dlugo ten watek
U mnie @ sie rozkreca na dobre. Brzuch juz zaczal bolec. Z jednej strony to dobrze bo nowy cykl i zaraz gin a z drugiej wiadomo...

następnym razem się uda

Cytat:
nie panikuje bo nie mam owulki wiec nie ma szans na dzidzusia
ale jak tylko moje pecherzyi sie rozkreca to jeszcze będziecie miały dość mojego marudzenia
poki co ta role przejęła Iza

a mi sie tam nie wydaje żeby się dłużył
a może Wam sie tak wydaje bo czekamy na pierwszy rozładunek a potem kolejny i kolejny
czyli już niedługo

Cytat:
dodalam fotke wygladam troszke jak pol dupy za krzoka bez makijazu no ale przed Wami sie nie wstydze
wyglądasz ślicznie, nawet makijaż nie jest ci potrzebny

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość

w ogóle powiem Wam, że jeste u nas ta nowa dziewczyna, masakra z nią... siedzi jak mumia cały dzień, nic się nie oddzywa... jak koleżanka dzisiaj ją w żartach zagadała kiedy przemówi to się jej zapytała, a w jakiej sprawie...:brzydal: no masakra jakaś strasznie źle się z nią siedzi... taka młoda stara.. a tylko rok starsza ode mnie, a kontakt żaden po prawie 2 tygodniach siedzenia w jednym pokoju

Cytat:
superowy

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Idebralam wynik wymazu i nie mam paciorkowca

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

No i byłam dziś u gina. Owu potwierdzona, endo niewiele urosło, bo w sumie ma nadal 9mm z kawałkiem.

Powiedziałam o złym samopoczuciu, gin stwierdził, ze być moze właśnie w tym czasie wystapiła owulacja, ze tak fatalnie się czułam. Twierdzi, że jest to całkiem mozliwe, bo po pregnylu owu może być intensywniejsza. Wiec on obstawia, że owu była albo we wt wieczorem albo w środę. No więc jeżeli owu faktycznie miałam we wtorek to dupa - raczej słabo się wstrzeliliśmy.
Poinformowałam go, że chcę zrezygnować z leków, bo za dużo mnie kosztuje ich branie. No chyba, ze są taką koniecznością, że bez nich to w ogóle nie mam szans. Mówi, ze możemy zrobić miesiać odpoczynku, żeby zobaczyc jak sobie radzę bez, albo popróbować z innymi, które nie będą na mnie tak źle działały.
Ogólnie wyskoczył mi z laparoskopią a ja mu na to, że ostatnio tylko coś o HSG wspominał, a on mi na to, że owszem można zrobić wszystko na raz i będzie miał dokładny obraz całości
No nie powiem troszkę mnie zestresował
Stary 2014-11-13, 18:14   #2808
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Jak pierwsza ciąże poza 1 trym przeszłam cudownie tak w tej mam zupełne przeciwieństwo czuje sie okropnie
Bidulko

India,to szkoda ze nie podzialaliscie jednak...
A może to hsg jednak pomoże i warto je zrobić?

Dziewczyny, w biedronce od dzisiaj w promocji jest Lovela, myślicie że warto kupić? Mleczko do prania jest po 15zl na 15 pran np...
Nie wiem czy to nie za szybko, ale jak cena dobra to może bym jedno wzięła, chociaż do tych używanych ciuszków żeby przeprac

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:22   #2809
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Bidulko

India,to szkoda ze nie podzialaliscie jednak...
A może to hsg jednak pomoże i warto je zrobić?

Dziewczyny, w biedronce od dzisiaj w promocji jest Lovela, myślicie że warto kupić? Mleczko do prania jest po 15zl na 15 pran np...
Nie wiem czy to nie za szybko, ale jak cena dobra to może bym jedno wzięła, chociaż do tych używanych ciuszków żeby przeprac
Choć powiem Ci szczerze, że już nie wiem jak trzeba celować. Bo ostatnio było przed owu, w trakcie i po, no i też nic z tego nie wyszło
No może warto, dlatego już nie chce się faszerować dopóki nie będę wiedziała co tam sie w środku kryje. No chyba, że zmienie zdanie w dniu kolejnej @
Stary 2014-11-13, 18:23   #2810
7koliberek7
Zadomowienie

Nati ja nie wiem ale ja w marrketach proszkow i plynow nie kupuje... niektorzy sobie chwala ale sa i tacy co narzekaja...np do mnie do sklepu przyszla babka ze vizir w biedrze kosztuje 40 zl za 7 kg a u mnie za 40 zl ma duzo mniejsze opakowanie wiec wyslalam ja do biedronki...po pewnym czasie przyszla i kupila u mnie bo po tamtym zostawal taki bialy proszek na ubraniach... i jak rozmawiam z tymi co hurtownie prowadza to mowia ze dla marketow sa inaczej robione z innym skladem i roznia sie jakoscia ale niestety w normalnych sklepach tez mozna kupic taki marketowy proszek bo wlasciciele kupuja w marketach a sprzedaja u siebie bo maja wiekszy zysk

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-11-13, 18:27   #2811
izasalamon
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przepraszam że marudzę, ale smuci mnie to, że się to wszystko nie układa. Myślałam, że jak będę miała dobrą pracę, itp. to i dziecko samo przyjdzie. A tu nie...

India - może jednak uda się Wam wstrzelić Moje zdanie jest takie, żebyś nie wzbraniała się przed HSG. To nic strasznego, a jak pokazują statystyki - może pomóc. Ja byłam przerażona, potem byłam przerażona laparoskopią, ale wychodzę z założenia, że może lepiej to zrobić niż szprycować się lekami.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:27   #2812
malinOla1
Wtajemniczenie

Meliska jak Cię na komisję wezwą i usłyszą, że piwo Ci wybuchło dobrze, że już coraz lepiej
u mnie już duże plamienie, jutro @ na bank....
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

No i byłam dziś u gina. Owu potwierdzona, endo niewiele urosło, bo w sumie ma nadal 9mm z kawałkiem.
Kochana może jajko poczekało na porannego żołnierza
i kiedy możesz zdecydować czy laparo czy czekać? może nie będzie konieczności

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:38   #2813
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam że marudzę, ale smuci mnie to, że się to wszystko nie układa. Myślałam, że jak będę miała dobrą pracę, itp. to i dziecko samo przyjdzie. A tu nie...

India - może jednak uda się Wam wstrzelić Moje zdanie jest takie, żebyś nie wzbraniała się przed HSG. To nic strasznego, a jak pokazują statystyki - może pomóc. Ja byłam przerażona, potem byłam przerażona laparoskopią, ale wychodzę z założenia, że może lepiej to zrobić niż szprycować się lekami.
Izka mam podobnie...
tym bardziej, że nam się wszystko skomplikowało, bo miałam wyjechać z Tżem, a tu lipa będzie musiał znowu jechać sam
No wzbraniać się już nie będę... zaufam ginowi.
Nie nastawiam się z tym wstrzeleniem się już nie chcę sobie robić niepotrzebnych nadziei

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Meliska jak Cię na komisję wezwą i usłyszą, że piwo Ci wybuchło dobrze, że już coraz lepiej
u mnie już duże plamienie, jutro @ na bank....

Kochana może jajko poczekało na porannego żołnierza
i kiedy możesz zdecydować czy laparo czy czekać? może nie będzie konieczności
przykro mi, ze @ się rozkręca

Jeszcze nie dostałam skierowania, to tylko gadanie gina. A ile u niego od gadania do działania to jeszcze nie wiem
Na wypadek @ mam od razu do niego zadzwonić
Stary 2014-11-13, 18:43   #2814
izasalamon
Wtajemniczenie

India - teraz już wiem, że nie można sobie tak planować... Ja w następnym cyklu odpuszczam CLO, potem @ wypadnie przed świętami, więc pewnie po nowym roku laparoskopia mnie czeka. Tylko czy ona coś zmieni?

MalinaOla - szkoda

Chciałabym na to wszystko zobojętnieć...
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:50   #2815
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
Nati ja nie wiem ale ja w marrketach proszkow i plynow nie kupuje... niektorzy sobie chwala ale sa i tacy co narzekaja...np do mnie do sklepu przyszla babka ze vizir w biedrze kosztuje 40 zl za 7 kg a u mnie za 40 zl ma duzo mniejsze opakowanie wiec wyslalam ja do biedronki...po pewnym czasie przyszla i kupila u mnie bo po tamtym zostawal taki bialy proszek na ubraniach... i jak rozmawiam z tymi co hurtownie prowadza to mowia ze dla marketow sa inaczej robione z innym skladem i roznia sie jakoscia ale niestety w normalnych sklepach tez mozna kupic taki marketowy proszek bo wlasciciele kupuja w marketach a sprzedaja u siebie bo maja wiekszy zysk
Hmmm...ja akurat używam żeli do prania, tu też mnie to mleczko interesuje,bo z proszku to zazwyczaj białe ślady zostają a ja tego nie lubię :niee:

Sama nie wiem co robić, bo cena chyba dobra?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-11-13, 18:57   #2816
dorotape1987
Wtajemniczenie

iza przykro mi ze tak ciężko niektórym kobietom począć dzidziulka
nati ja mam proszek loveli i dobry jest nie wiem jak z płynem mysle ze możesz wziasc na probe w sumie 15 zł dupy nie ma .
annasar super kochana

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

meliska ale chyba z racji porodu i ciąży tez cos się należy nie??? jakoś tak było kiedyś z dodatkowymi ubezpieczeniami

Edytowane przez dorotape1987
Czas edycji: 2014-11-13 o 18:56
dorotape1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 18:58   #2817
7koliberek7
Zadomowienie

ja uzywam kapsulek bo proszkow nie lubie...

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-11-13, 19:04   #2818
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
iza przykro mi ze tak ciężko niektórym kobietom począć dzidziulka
nati ja mam proszek loveli i dobry jest nie wiem jak z płynem mysle ze możesz wziasc na probe w sumie 15 zł dupy nie ma .
annasar super kochana

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

meliska ale chyba z racji porodu i ciąży tez cos się należy nie??? jakoś tak było kiedyś z dodatkowymi ubezpieczeniami
Jeżeli ma pracownicze, to powinno być, o ile jest ten pakiet dokupiony

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-11-13, 19:10   #2819
india83
Zakorzenienie

Nati ja nie doradzę, bo nie używałam i nie orientuję się w cenie

Cytat:
India - teraz już wiem, że nie można sobie tak planować... Ja w następnym cyklu odpuszczam CLO, potem @ wypadnie przed świętami, więc pewnie po nowym roku laparoskopia mnie czeka. Tylko czy ona coś zmieni?

MalinaOla - szkoda

Trzeba myśleć, że zmieni
Iza mnie teraz tez jest ciężko, więc wiem co czujesz. Też dopadło mnie zwątpienie, ale oby tylko chwilowe

Aneczko zmień mi termin @ na 24.11
Stary 2014-11-13, 19:17   #2820
mandy27
Raczkowanie

część dziewczyny Przepraszam że mało pisze ostatnio ale tak bardzo źle się czuje wczoraj poszłam spac o 19 wstalam o 7 poszłam spac znów o 10wstalam o 12 odebrałam dzieci i w sumie przelezalam :-(nie nam na nic siły wszystko mnie męczy nawet zamiecięnie podłogi i siadam z zadyszka Nie wiem dlaczego tak się czuje źle cały czas oby kiedyś minęło. Przeprasza że marudze

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:

MalinaOla - szkoda

India kurcze szkoda :-(

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości