Scent Bar LIV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 19:21   #3271
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. U mnie sąsiadka jest Stanislawa, a jej mąż byl Stanisław. Wtedy to było baaardzo popularne imię
Takie przypadki to ja jak najbardziej rozumiem, ale mieć tylko dwoje dzieci i dać imiona Stasia i Stasio?
Cytat:
2. U mnie sąsiedzka ( druga legenda ) jest taka Super sąsiadka pani Basia nienawidzi swojego imienia. Basia jeszcze toleruje. Ale na Baśkę pluje jadem Bo jej ojciec mial konia ( kobylę w sumie ) ukochaną i miala na imię Baśka I pani Barbara twierdzi,ze dostała imię po koniu, bo kń był pierwszy
Baśka to popularne imię dla qnia, tzn. klaczy, dziadkowie mieli Baśkę właśnie
Cytat:
3. Jeden moj brat to Bartosz, drugi Marcin
Super!
Cytat:
4. A moje ulubione to Wiktor
Wiktor mam po bierzmowaniu, ale kiedyś mi się bardziej podobało jednak
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:27   #3272
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
też mnie odrzuca od mięsa i też miewam "fazy" na różne produkty
głównie od wieprzowiny (ale jak podadzą to wszystko zjem, to się bardziej na to co sama chcę gotować przekłada)
i ryby jem niezmienne w każdej postaci
ostatnio mnie też od słodkiego odrzuca, tzn. nie przepadam ale ostatnio bardziej niż zwykle, nawet jak oczy chcą i coś kupię to smakowo mi wcale nie pasuje, a doła zajadam sałatą lodową i rukolą
do nabiału nie wróciłam, i raczej nie wrócę (chyba że w postaci sera na pizzy ), ale bezpszeniczność sobie chyba odpuściłam, to i tak był eksperyment
choć fakt faktem, że się dużo lepiej czuję na bezglutenie

a małe grzybki w occie uwielbiam od małego
no właśnie ta wieprzowina nieszczęsna zazwyczaj mnie zapachem odtrąca
w biedzie chyba makarony bezglutowe weszły do stałej oferty

Cytat:
nie wiem, czy moja matematyka jest, ok, ale przy tych danych wyszło mi że ważycie tyle samo (tak, zrobiłam równanie )

podano tyle:
G=3*W
W=2(B-W)
B=G/2

ale chyba brakuje trzeciego równania, które nie będzie wzajemne z żadnym z powyższych

Cytat:
no, ale zadania z treścią mają sens sam piszesz, że ćwiczą myślenie i wyciąganie wniosków, ciekawe dlaczemu tyle osób ich nie lubi?

1.

2. hmm, chyba zapomniałam matematykę, bo równanie napisałam ale wychodzi mi liczba ujemna
szybciej bez równania, bo wskazówkę masz na końcu 'trzeciemu połowę pozostałych i trzy śliwki, po czym kosz będzie pusty'
czyli:
III 3+3=6
II (6+8)=14
I (14+16)=30

było 30,
pierwszy wziął połowę i jedną (16)
zostało 14
drugi wziął połowę i jedną (8)
zostało 6
trzeci wziął połowę i trzy (6)

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
witam Baru snad powrotu do domu, ale znów znikam albowiem przeczekać chcę z jak najmniejszymi stratami tornado zwane chrzcinami więc do wtorku

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Chyba jednak urodziłam się księżniczką
Umyłam wszystkie podłogi (klatka schody ) i mam już meeega odcisk na dłoni jakbym tyrała w polu pół życia
w pałacu mieszkasz

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Miłego dnia całemu Baru

Betty o samolotach cudne, uwielbiam takie zadanka .
przecież to czysta przyjemność

Cytat:
Ja tam mam luz, bo nie muszę mieć oryginalnego imienia.
Podoba mi się Lena, Laura, (hyhy ) Iga, Ola. W sumie sporo mi się podoba.
koleżanka dała Laura i Lena, ale w Hiszpanii się urodziły więc musiało być coś uniwersalnego

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja sie do Rossa nie wybieram, mimo że mam po drugiej stronie ulicy, bo chyba niczego nie potrzebuję
własnie wróciłam z drugiego podejścia
stwierdziłam że nie opłaca mi się brać niczego z wyższej półki, bo to ma sens tylko przy zakupie 2 rzeczy o tej samej wartości
musiałabym chyba zrobić zapas podkładów, a u mnie zabrali szafę burżuja
wziełam więc paletkę nude, szminkę, tusz i lakier
Stary 2014-11-13, 19:36   #3273
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
podano tyle:
G=3*W
W=2(B-W)
B=G/2

ale chyba brakuje trzeciego równania, które nie będzie wzajemne z żadnym z powyższych

szybciej bez równania, bo wskazówkę masz na końcu 'trzeciemu połowę pozostałych i trzy śliwki, po czym kosz będzie pusty'
czyli:
III 3+3=6
II (6+8)=14
I (14+16)=30

było 30,
zostało 14
zostało 6
Jeżeli to jest czysta przyjemność, to ja jestem straszliwym masochistą chyba

---

U Was też tyle osób "znikąd" kandyduje we wyborach? Pytam, bo jak sobie ulotki przeglądam i widzę gówniarzy (no sorry) lat 19, albo 20, to pytam samego siebie - z czym do polityki? Z hasłami typu "aby w gminie było lepiej"?
Stary 2014-11-13, 19:48   #3274
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Super!

Wiktor mam po bierzmowaniu, ale kiedyś mi się bardziej podobało jednak

1. No nie wiem, inaczej byś gadał jak byś z nimi dwoma jednocześnie alkohol pil

2. No i pięknie. Mi się niezmiennie, wbrew modom podoba. I jak kiedyś dopadnnie mnie jakieś nieszczęście płci męskiej to będzie prawie na pewno Wiktorem
Cytat:
U Was też tyle osób "znikąd" kandyduje we wyborach? Pytam, bo jak sobie ulotki przeglądam i widzę gówniarzy (no sorry) lat 19, albo 20, to pytam samego siebie - z czym do polityki? Z hasłami typu "aby w gminie było lepiej"?

Wez mi nawet nie mów..połowe tego ciala przyszło politycznego znam osobiście ....i jak pierwszy raz widziałam na bilbordach, to mi się usmiechało...potem mi przeszlo....
Pomijając fakt,że moja szanowna rodzinka od kilkunastu lat usiłuje mnie usilnie namowic na czynny udział....szczerze to mam to glęboko w dupie wszystko....same znajomki, córki, synki, kuzynki i kumple...i nic się nie zmieni, dopóki na gorze się nie zmieni na lepsze, i nie piszę tu o niebie....

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

ach, te 19, 20 to sa slupy raczej...żeby listy zapełnić i mieć niewielki wybór
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:49   #3275
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

---

1. wiesz... był czas kiedy chciałam tego uczyć...
przed maturą udzielałam korków studentom politechniki, z rachunku prawdopodobieństwa chyba

2. u mnie łażą po domach jak jehowi i chcą się zapoznać...
Stary 2014-11-13, 19:56   #3276
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. No nie wiem, inaczej byś gadał jak byś z nimi dwoma jednocześnie alkohol pil

Dwa razy namawiać mnie nie trzeba
Cytat:
Wez mi nawet nie mów..połowe tego ciala przyszło politycznego znam osobiście ....i jak pierwszy raz widziałam na bilbordach, to mi się usmiechało...potem mi przeszlo....

Ja jeszcze do końca LO jakoś byłem skłonny widzieć się w polityce (nie stricte zawodowo), troszkę się udzielałem jako gówniarz przy wyborach, festynach, przeprowadzkach siedziby partii, ale potem bardzo szybko mi przeszło

---

Wkurzony jestem, zapomniałem dychy reszty w Polo A żeby było "śmieszniej", u tej samej kasjerki, która przedwczoraj też mi reszty nie wydała (ale wtedy byłem jakoś bardziej przytomny i się upomniałem). Przypadek?
Stary 2014-11-13, 20:40   #3277
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
przed maturą udzielałam korków studentom politechniki, z rachunku prawdopodobieństwa chyba
Zazdroszczę każdemu , kto to ogarnia na pziomie wyższym niż średni

Cytat:

Dwa razy namawiać mnie nie trzeba

Ja jeszcze do końca LO jakoś byłem skłonny widzieć się w polityce (nie stricte zawodowo), troszkę się udzielałem jako gówniarz przy wyborach, festynach, przeprowadzkach siedziby partii, ale potem bardzo szybko mi przeszło

---

Wkurzony jestem, zapomniałem dychy reszty w Polo A żeby było "śmieszniej", u tej samej kasjerki, która przedwczoraj też mi reszty nie wydała (ale wtedy byłem jakoś bardziej przytomny i się upomniałem). Przypadek?
1. Ależ traktuj to jak zaproszenie, chętnie popatrze jak znęcają się nad kimś innym

2. Ja nigdy nie mialam ciągot, ale tato, dziadek, mama..od kilku lat jest spokój w miarę
, ale piętno zostalo

3ta...mi dzis dziewczę w wielkim sklepie papierniczym za 4x koperta 1,3 policzyła 6,5...i się upierała...

słucham?
-poproszę koperty 4 po 1,3 zł..
ok, juz przynoszę
....
1,30 zl...
ale ja prosiłam 4..., a tu jest jedna
a, no to już niose resztę
ok
no jest
poproszę 6,5
a po ile są te koperty???
1,30zl...
a jest pani pewna?
ale tak na pewno pewna?
no dobra...może jestem debil, ale jak se mruknęłam pod nosem, to mi wyszło 5,20..
niemożliwe, bo ja to na kasie liczylam
-jaa..jaka sie malutka zrobiłam....dałam jej to 6,5..( 10 zł, resztę mi wydała laskawie )
Alę mnie zly nie opuscil
a wie pani co...niech pani kieowniczkę lub kierownika pprosi...
no dobra...
przychodzi kierowniczka...
- ile to jest 4x 1.3 ???
5,2 zl
No fajno... jak pani mysli, ile to może być wg kasjerki?

6,50

Ale wow, nawet durnego przepraszam nie uslyszalam, rzucily mi resztę jak psu kości. Łaskawie zostawiłam, ale zapowiedziałam że jeszcze wrocę do tego uroczego sklepu

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-11-13 o 20:41
Stary 2014-11-13, 20:56   #3278
gryx82
BAN stały

Cytat:
ach, te 19, 20 to sa slupy raczej...żeby listy zapełnić i mieć niewielki wybór
To może być wyjaśnienie
Cytat:
Podziwiam, serio Nie chciałaś wykorzystać tych zdolności w jakiejś "szerszej perspektywie"?
Cytat:
2. u mnie łażą po domach jak jehowi i chcą się zapoznać...

Cytat:
1. Ależ traktuj to jak zaproszenie, chętnie popatrze jak znęcają się nad kimś innym
A co, nie lubią nieznajomych?
Cytat:
2. Ja nigdy nie mialam ciągot, ale tato, dziadek, mama..od kilku lat jest spokój w miarę
, ale piętno zostalo
Rozumiem
Cytat:
3ta...mi dzis dziewczę w wielkim sklepie papierniczym za 4x koperta 1,3 policzyła 6,5...i się upierała...

słucham?
-poproszę koperty 4 po 1,3 zł..
ok, juz przynoszę
....
1,30 zl...
ale ja prosiłam 4..., a tu jest jedna
a, no to już niose resztę
ok
no jest
poproszę 6,5
a po ile są te koperty???
1,30zl...
a jest pani pewna?
ale tak na pewno pewna?
no dobra...może jestem debil, ale jak se mruknęłam pod nosem, to mi wyszło 5,20..
niemożliwe, bo ja to na kasie liczylam
-jaa..jaka sie malutka zrobiłam....dałam jej to 6,5..( 10 zł, resztę mi wydała laskawie )
Alę mnie zly nie opuscil
a wie pani co...niech pani kieowniczkę lub kierownika pprosi...
no dobra...
przychodzi kierowniczka...
- ile to jest 4x 1.3 ???
5,2 zl
No fajno... jak pani mysli, ile to może być wg kasjerki?

6,50

Ale wow, nawet durnego przepraszam nie uslyszalam, rzucily mi resztę jak psu kości. Łaskawie zostawiłam, ale zapowiedziałam że jeszcze wrocę do tego uroczego sklepu

Twarda sztuka z Ciebie Ja się po fakcie zorientowałem, a wiadomo, "po odejściu od kasy...". Ale powiem jej o tym, nie daruję, szczególnie po incydencie z kocią saszetką, gdy dałem 5,09 zł (jak mam, szukam tzw. końcówki, żeby im łatwiej resztę wydać było), a ona zaczyna już innego klienta kasować, na co ja "a moja reszta?" Dzisiaj kupowałem tylko doładowanie do komórki, to mnie chyba zmyliło, że schowałem je do kieszeni, tak jak pieniądze zawsze (portfela nie noszę) i podświadomie uznałem chyba, że mam wszystko Ale to kasjerki obowiązek chyba, żeby pilnować, czy się kasa zgadza i nie zapominać o wydaniu reszty?! Po dzisiejszym dniu wydaje mi się nawet, że ona celowo naciąga klientów, zbyt wielki byłby to zbieg okoliczności
Stary 2014-11-13, 21:14   #3279
Parabelka
Panaroja

zalogowaaaało mnie !
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja pewnie już niedługo będę musiała coś kupić bo popełniłam błąd strategiczny zachodząc przed ciążą właściwą w ciążę spożywczą. Więc już mam trochę wywalony brzuch i 51 cm w oudzie (znaczy stykają się obleśnie). A plan był żeby zejść do 50 kg i zacząć z niskiego pułapu ino nie zdążyłam... Mam nadzieję, że obecny wygląd utrzyma się przez co najmniej pierwszy sezon, tfu trymestr i nie przytyję z rozpędu 25 kg
ale dla didka to lepiej
Cytat:
no, ale zadania z treścią mają sens sam piszesz, że ćwiczą myślenie i wyciąganie wniosków, ciekawe dlaczemu tyle osób ich nie lubi?
pewnie dlatego że są wciskane siłą w wieku , kiedy logiczne wnisokownie jeszcze jest niemożliwe zadania z treścią są beznadziejne , co mnie kurna obchodzi ile przykładowo smoły zużył robotnik maczający w wiadrze o pojemności X zapełnionym w 3/4 wysokości , pal o średnicy Y do wysokości a , biorąc pod uwagę , że otaczał palami pole i wsadzał pale w odległości c od siebie , a wsadzał d pali na godzinę i ile wiader smoły zużył i ile godzin mu to zajęło zważywszy że pole miało powierzchnię f arów (przykład nie mój , z literatury wzięty , nie byłabym w stanie wymyślić czegoś równie głupiego jak zadanie z tekstem ) .
Zadanie o dwóch pociągach można bardzo łatwo rozwiązać przy pomocy wykresu współrzędnych , ale jak je rozwiązać w sposób wymagany w szkole czyli równaniami do dziś nie wiem
Cytat:
Nie chciałem zbytnio komplikować zadania
ach , ta empatia i fogle
Cytat:
Chyba jednak urodziłam się księżniczką
Umyłam wszystkie podłogi (klatka schody ) i mam już meeega odcisk na dłoni jakbym tyrała w polu pół życia
siostro moja ! przy czym nei mam schodów , ale tak reaguję na znakomitą większośc prac domowych

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

witam Baru snad powrotu do domu, ale znów znikam albowiem przeczekać chcę z jak najmniejszymi stratami tornado zwane chrzcinami więc do wtorku

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

nie pamietam jak sie ten smak fachowo nazywał,ale realny smak był czekoladowo-wisniowy, a na spodzie była taka przepyszna,chrupiąca i mokra "deseczka"

Cytat:

podano tyle:
G=3*W
W=2(B-W)
B=G/2

czyli:
III 3+3=6
II (6+8)=14
I (14+16)=30

było 30,
zostało 14
zostało 6

Cytat:

1.a rozwiązujesz zadania dla rozrywki ?
2.przyuważyłam na słupie jakiegoś kandydata co jest studentem chyba drugiego roku czegośtam , gra w szachy , gra na gitarze i chciałby propagować i rozwijać sport i kulturę

jestem tfarda , nie skorzystałam z promocji w rossie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:22   #3280
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
A co, nie lubią nieznajomych?

Twarda sztuka z Ciebie Ja się po fakcie zorientowałem, a wiadomo, "po odejściu od kasy...". Ale powiem jej o tym, nie daruję, szczególnie po incydencie z kocią saszetką, gdy dałem 5,09 zł (jak mam, szukam tzw. końcówki, żeby im łatwiej resztę wydać było), a ona zaczyna już innego klienta kasować, na co ja "a moja reszta?" Dzisiaj kupowałem tylko doładowanie do komórki, to mnie chyba zmyliło, że schowałem je do kieszeni, tak jak pieniądze zawsze (portfela nie noszę) i podświadomie uznałem chyba, że mam wszystko Ale to kasjerki obowiązek chyba, żeby pilnować, czy się kasa zgadza i nie zapominać o wydaniu reszty?! Po dzisiejszym dniu wydaje mi się nawet, że ona celowo naciąga klientów, zbyt wielki byłby to zbieg okoliczności
1. No właśie kochają
Nie mam pojęcia dlaczego

2.No to jest kasjerki psi obowiązek...ale..roznie z tym bywa..często to jest proba dorobki itd, czasem zmęczenie, ale taka durna upartość i głupota mnie wkurza...

ja się nauczyłam uważać, jak kiedyś bylam na zakupach w Polo z kuzynką..
Ja miałam w ciul zakpow, i wszystko ok..kuzynka 2 x jakieś tanie cukierki dla dzieci i kubuś duzy...miała jedną sto zł w portfelu i kilka miedziorów ( w sklepie wcześniej pozyczala odemnie bo jej nie mieli ze sto wydać)..no i dala tą stówę. ...dziewczyna dala jej resztę do 50 zl i dziękuje...
no ale jak? dala mi pani 50 zł, no dobrze jest
nie dalam 100
nie 50,
nie 100
pani jest oszustk, 50a
no wie pani, K już łzy w oczach
no niech pani zrobi remmament kasy...
nie moge, kolejka jest
No to sie cofnęłam, no to niech pani przelożonego poprosi, moze on zrobi
nie ma
no to wyższego przełożonego
nie ma
no to niech pani policję wezwie, bo ja sie nie rusze i będę blokować ta kolejkę dopuki pani dziewczynie nie wyda rezty do końca
się kierowniczka szybko znalazła
i remament kasy okazał sie nie taki znowu trudny
i reszta sie znalazła..
.
a mojej mam nabili kiedyś w polo na razhunek 20 ray tic taki, zamiast dwa razy...
dobrz,że sie zorientowała zanim wyszła ze skleuu
Stary 2014-11-13, 21:34   #3281
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
bo ćwiczą myślenie i wyciąganie wniosków, czego tłuszcza nie lubi

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 23:13   #3282
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
zadania z treścią są beznadziejne , co mnie kurna obchodzi ile przykładowo smoły zużył robotnik maczający w wiadrze o pojemności X zapełnionym w 3/4 wysokości , pal o średnicy Y do wysokości a , biorąc pod uwagę , że otaczał palami pole i wsadzał pale w odległości c od siebie , a wsadzał d pali na godzinę i ile wiader smoły zużył i ile godzin mu to zajęło zważywszy że pole miało powierzchnię f arów
Liczyłbym!

Cytat:
(przykład nie mój , z literatury wzięty , nie byłabym w stanie wymyślić czegoś równie głupiego jak zadanie z tekstem )
To serio nie Twoje?
Cytat:
ach , ta empatia i fogle

Cytat:
1.a rozwiązujesz zadania dla rozrywki ?
Eeee... nie Tutaj jakiś haczyk jest? A jeśli jest, to dlaczego i obliczyć jego krzywiznę jako funkcję?
Cytat:
2.przyuważyłam na słupie jakiegoś kandydata co jest studentem chyba drugiego roku czegośtam , gra w szachy , gra na gitarze i chciałby propagować i rozwijać sport i kulturę
Mnie to wygląda w 99% przypadków na zwykłą chętkę na pełne koryto
Cytat:
1. No właśie kochają
Nie mam pojęcia dlaczego

Cytat:
2.No to jest kasjerki psi obowiązek...ale..roznie z tym bywa..często to jest proba dorobki itd, czasem zmęczenie, ale taka durna upartość i głupota mnie wkurza...
Tak się zastanawiałem jeszcze, zawsze po zamknięciu rozliczane są kasy, ale przecież niemożliwe jest raczej, że sobie kasjerka superatę do kieszeni schowa (a otworzyć kasy ot tak se i wziąć lewiznę też nie może, bo to ryzyko, że ktoś przyuważy)
Cytat:
ja się nauczyłam uważać, jak kiedyś bylam na zakupach w Polo z kuzynką..
Ja miałam w ciul zakpow, i wszystko ok..kuzynka 2 x jakieś tanie cukierki dla dzieci i kubuś duzy...miała jedną sto zł w portfelu i kilka miedziorów ( w sklepie wcześniej pozyczala odemnie bo jej nie mieli ze sto wydać)..no i dala tą stówę. ...dziewczyna dala jej resztę do 50 zl i dziękuje...
no ale jak? dala mi pani 50 zł, no dobrze jest
nie dalam 100
nie 50,
nie 100
pani jest oszustk, 50a
no wie pani, K już łzy w oczach
no niech pani zrobi remmament kasy...
nie moge, kolejka jest
No to sie cofnęłam, no to niech pani przelożonego poprosi, moze on zrobi
nie ma
no to wyższego przełożonego
nie ma
no to niech pani policję wezwie, bo ja sie nie rusze i będę blokować ta kolejkę dopuki pani dziewczynie nie wyda rezty do końca
się kierowniczka szybko znalazła
i remament kasy okazał sie nie taki znowu trudny
i reszta sie znalazła..
.
a mojej mam nabili kiedyś w polo na razhunek 20 ray tic taki, zamiast dwa razy...
dobrz,że sie zorientowała zanim wyszła ze skleuu
Ja już też mam nauczkę, całe życie "hajs mi się zgadzał" (a nawet wołali za mną, że "reszta jeszcze!", jeśli zapomniałem), a tu w przeciągu paru dni dwie wtopy, z tą samą kasjerką
Stary 2014-11-13, 23:33   #3283
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
:

Tak się zastanawiałem jeszcze, zawsze po zamknięciu rozliczane są kasy, ale przecież niemożliwe jest raczej, że sobie kasjerka superatę do kieszeni schowa (a otworzyć kasy ot tak se i wziąć lewiznę też nie może, bo to ryzyko, że ktoś przyuważy)

Ja już też mam nauczkę, całe życie "hajs mi się zgadzał" (a nawet wołali za mną, że "reszta jeszcze!", jeśli zapomniałem), a tu w przeciągu paru dni dwie wtopy, z tą samą kasjerką
1. No i fajnie mieć nadwyżkę, a nie brak. Za nadwyżkę nikt z pensji nie potrąci nie?
W supermarkwetach/marketach podpisujesz coś takiego jak wspolodpowiedzialność finansowa, przynajmniej tak było do wczoraj , ale pewnie i dziś tak jest. Znaczy kasa ogolna ma się zgadzać. I jak jakaś durna laska co po tyg cyz dwoch wylec,i rąbnie pare paczek fajek czy wina , to i tak to sie rozklada na wszystkich pracowników. Nawet jak w życiu na oczy dzialu z alkoholem nie widzieli. Jak jest brak, tniemy z pensji, wszystkim sprawiedliwie
Stary 2014-11-13, 23:45   #3284
gryx82
BAN stały

Współodpowiedzialność? Serio? Myślałem, że każdy ma swoją kasę fiskalną i wg niej jest rozliczany (chyba, że o remanencie piszesz, no ale on raz do roku tylko)

---

Głodny jestem Ojciec znowu jakieś ciasto przywiózł z przedwyborczego meetingu świetlicowego
Stary 2014-11-13, 23:57   #3285
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Współodpowiedzialność? Serio? Myślałem, że każdy ma swoją kasę fiskalną i wg niej jest rozliczany (chyba, że o remanencie piszesz, no ale on raz do roku tylko)

---

Głodny jestem Ojciec znowu jakieś ciasto przywiózł z przedwyborczego meetingu świetlicowego
Remament wewnętrzny kilka/ kilkanascie razy w miesiącu jest, w wiekszości przypadków. Nie to co u frajerow w malych sklepikach.
To maszyna, tam ma być zysk, a nie po roku kilkdziesiat tyś braku w kasie, a winnego nie ma ;-)
Serio
Zwróć uwagę..kasa pusta, laska siada, potem nagle. Zooośka, weż bo muszę do kibla, i szybka zmiana na najbliżej stojącą
Nie ma osoby przypisanej do kasy.
Na przyklad w Ross są chyba 2 czy 3 zmiany kasy ( nie kasjerki, bo siada akurat ta co nic nie robi alo ma bliżej) dziennie , co zabiera ochroniarz z aktualną , ostatnio siedącą kasjerką. Calą kasę z kasy pzrerzucają w kasetkę metalową i niosą na zaplecze. A dziewczyny się zmieniają na zasadzie ktora bliżej. Także też fajnie nie maja....

Oczywista nie każda i nie od razu może siąść na kasie, ale szybko się to zmienia. W inych marketach jest barzdiej wyrażny podzial pracowników...rozkladanie towaru, kasjer, magazynier itd....ale różowo nie jest pod tym względem..

poważnie tego nie wiedzialeś

Dlatego już w dużej części marketów są kasy samoobslugowe. Za malo nie nabijesz, ale 5 x to samo się da

Łooo bym ciasta dobrego zjadla...takiego z kremem i mocno slodkiego

Na pocieszenie mam pepsi zero

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-11-14 o 00:00
Stary 2014-11-13, 23:58   #3286
Florens
Zakorzenienie

machnę
tylko co tu pisać, jak żem z motłochu
narta

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 00:07   #3287
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
machnę
narta
Z motłochu czy nie, lepiej niż rodowita wieśniara jak ja

Gryx, ten cm co mi teraz w biodra wlazi to przez Ciebie.
Przez Twoje wspominki zżeram jakiś chemiczny deser budyniowo czekoladowy
Stary 2014-11-14, 00:12   #3288
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
machnę
narta
Ja też

Ja się wkręcam w antymięso dalej

szykuje się minibankiecik party, który zaopatruję w jadło (ja, czujecie ja )

Jeszcze rumianek i "hasiu" Flo, tak dawno tego nie używałaś

Dobra śmiechy hihy, zakąski mam opanowane już, ale chcę zrobić dla kogoś niespodziewankę tyraj misiu. Jak łatwo zgadnąć nigdy nie robiłam

Przepisa se znajdę, ale imiennie proszę Betty, o podanie KTÓRE igazkli składniki zakupić, zeby to było iście włoskie bo solenizant kocha Włochy. I dobre ciasta.

Konkretnie, jaka kawa, jaki ser, jaki likier. etc. Żeby było lepsze niż w pierdonce i nierozlatujące się jak mojej cioci, breja się zrobiła.

Biszkopty te z Sanu? ( Boże San, Jarosław, moje dzieciństwo ) Dziś mi sie tam już nei podoba

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-11-14 o 00:19
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 00:22   #3289
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
ja też, wieśniara pierwszy sort po tatusiu, dziadek przed wojną był kułakiem na Kaszubach, co oznacza, że wróciłam do korzeni

Cytat:
Ja też

1. cóż, się zdarza, nawet w najlepszych rodzinach
2. i
3. czuję wszystko będzie doskonałe
4. no to fajka i hasiu na pięterko

28.05.2010
Stary 2014-11-14, 00:27   #3290
gryx82
BAN stały

Cytat:
...
poważnie tego nie wiedzialeś
Jestem niedouczony...

To wina polskiego systemu oświaty, bazującego na komunistycznych wytycznych, który mnie stłamsił i ścieśnił horyzonty!
Cytat:
Łooo bym ciasta dobrego zjadla...takiego z kremem i mocno slodkiego
Na chwilę obecną spożyłem pół pączka z dżemem, dwa kawałki chleba z wędliną (+ ketchup + majo) i trochę sałatki z brokułem Jakieś ciasto z kremem też mam
Cytat:
Na pocieszenie mam pepsi zero
No widzisz, zawsze jest nadzieja!
Cytat:
machnę
narta
Że ke?
Cytat:

Cytat:
Gryx, ten cm co mi teraz w biodra wlazi to przez Ciebie.
Przez Twoje wspominki zżeram jakiś chemiczny deser budyniowo czekoladowy
Nie wolno lekceważyć głosu organizmu, on wie lepiej, czego nam potrzeba
Cytat:

Niech zgadnę - będą 3 rodzaje ciasta i schab pięciominutowy?

Stary 2014-11-14, 00:38   #3291
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1. cóż, się zdarza, nawet w najlepszych rodzinach
2. i
3. czuję wszystko będzie doskonałe
1.

Dzięki

U mnie tylko za ścianę

Ależ jestem pełna energii

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Niech zgadnę - będą 3 rodzaje ciasta i schab pięciominutowy?

Hue hue hue ale mojej Mam smakował bardzo jak się okazało

To chyba ja mam jakieś wyśrubowane oczekiwania, dla mnie wszystko musi być w smaku NAJLEPSZE!
Stary 2014-11-14, 00:41   #3292
gryx82
BAN stały

Cytat:
ja też, wieśniara pierwszy sort po tatusiu, dziadek przed wojną był kułakiem na Kaszubach, co oznacza, że wróciłam do korzeni
Ty z kułaków chociaż, jam z chłopów małorolnych
Cytat:
A we rurze sam mam lecieć?
Cytat:
Jesteś dla siebie zbyt surowa widocznie
Cytat:
To chyba ja mam jakieś wyśrubowane oczekiwania, dla mnie wszystko musi być w smaku NAJLEPSZE!
O!
Stary 2014-11-14, 00:47   #3293
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam Ale brzmi
Stary 2014-11-14, 00:53   #3294
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
To wina polskiego systemu oświaty, bazującego na komunistycznych wytycznych, który mnie stłamsił i ścieśnił horyzonty!

Że ke?
1. ale to prawda jest, jak sobie przypomnę moje nauczycielki z podstawówki łby zakute, jak to miało cokolwiek przekazać dzieciarni, że o takich zadaniach z treścią nie wspomnę
2. że se poczytaj wpisy te miłe i te mniej

Cytat:

no i dlaczego mnie to nie dziwi

i Twoje oczekiwania też masz zadatki na b. dobrą kucharkę , beleco Cię nie zadowoli, a to ważne

Cytat:

A we rurze sam mam lecieć?
ja się urodziłam, to dziadek już by małorolny, a właściwie to był badylarzem pod Gdańskiem, zielenina i kwiatki, zaś posiadłości kościerskie komuna zabrała i przepadły, gdyż dziadek wziął odszkodowanie, małe bo w czasie nieodpowiednim

nie, no w rusze lecim razem

28.05.2010
Stary 2014-11-14, 00:53   #3295
gryx82
BAN stały

Cytat:

Przepraszam Ale brzmi
No cooooo? Mało arów mieli ci moi biedni przodkowie
Stary 2014-11-14, 01:02   #3296
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

i Twoje oczekiwania też masz zadatki na b. dobrą kucharkę , beleco Cię nie zadowoli, a to ważne
No cóż, ładnie powiedziane, jednak w efekcie to zadatki na smakosza.
Dobrze mnie karmili w dzieciństwie, no i teraz jestem zepsuta.
Twoja scena z restauracji z "może i oplutą, ale dobrą przepiórką" to jakbym siebie widziała.

Cytat:
No cooooo? Mało arów mieli ci moi biedni przodkowie
Wiem wiem o co cho, ale z Twoich "ust" zabrzmiało kapitalnie

Dobra lecę, rumian jeszcze ciepły ale zanim wczołgams ie pod kołdrę to trochę zleci.
Stary 2014-11-14, 01:16   #3297
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, ładnie powiedziane, jednak w efekcie to zadatki na smakosza.
Dobrze mnie karmili w dzieciństwie, no i teraz jestem zepsuta.
Twoja scena z restauracji z "może i oplutą, ale dobrą przepiórką" to jakbym siebie widziała.
od smakoszowania się zaczyna , za chwilę chcesz zrobić to samo, a jeszcze za chwilę musisz zrobić to lepiej tylko trzeba chcieć

dobra lete w rusze, Gryx!

cholipa wit c mi się skończyła, a tak ją lubię

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2014-11-14 o 01:18
Stary 2014-11-14, 01:18   #3298
Polly_
grozi wypollizowaniem

uwaga wale offtopa jakiego jeszcze nie było :
ma ktos do polecenia jakąs książke o fotografii?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 01:33   #3299
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. ale to prawda jest, jak sobie przypomnę moje nauczycielki z podstawówki łby zakute, jak to miało cokolwiek przekazać dzieciarni, że o takich zadaniach z treścią nie wspomnę

Cytat:
2. że se poczytaj wpisy te miłe i te mniej
Take it easy
Cytat:
ja się urodziłam, to dziadek już by małorolny, a właściwie to był badylarzem pod Gdańskiem, zielenina i kwiatki, zaś posiadłości kościerskie komuna zabrała i przepadły, gdyż dziadek wziął odszkodowanie, małe bo w czasie nieodpowiednim
Nacjonalizacja czyli, wiadomo, jak to wyglądało
Cytat:
nie, no w rusze lecim razem

Cytat:
Wiem wiem o co cho, ale z Twoich "ust" zabrzmiało kapitalnie
No nie będę ściemniał, że ja z pruskiej szlachty obszarniczej herbu Seydlitz, niestety
Cytat:
Dobra lecę, rumian jeszcze ciepły ale zanim wczołgams ie pod kołdrę to trochę zleci.
O fuuu!

---

Dobranoc

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
dobra lete w rusze, Gryx!
Czekej, ino walonki obuję!
Cytat:
cholipa wit c mi się skończyła, a tak ją lubię

Cytat:
Stary 2014-11-14, 02:10   #3300
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też

Dobra śmiechy hihy, zakąski mam opanowane już, ale chcę zrobić dla kogoś niespodziewankę tyraj misiu. Jak łatwo zgadnąć nigdy nie robiłam

Przepisa se znajdę, ale imiennie proszę Betty, o podanie KTÓRE igazkli składniki zakupić, zeby to było iście włoskie bo solenizant kocha Włochy. I dobre ciasta.

Konkretnie, jaka kawa, jaki ser, jaki likier. etc. Żeby było lepsze niż w pierdonce i nierozlatujące się jak mojej cioci, breja się zrobiła.

Biszkopty te z Sanu? ( Boże San, Jarosław, moje dzieciństwo ) Dziś mi sie tam już nei podoba

postaram się najlepiej jak potrafię
mascarpone szukaj santa lucia galbani, na pewno nie wyjdzie zupa
mi ostatnio biedowy ponad 24h zastygał, ale w rezultacie było
biszkopty san lub dr gurgul, chyba że znajdziesz jakieś inne savoiardi
jeśli ma być naprawdę włoskie, to z alkholem i kawą postąpiłabym dokładnie jak w tym przepisie (notabene rozpoznaje ktoś pana prowadzącego? )
czyli rum do kremu, albo inny spiryt jakiś aromatyzowany
amaretto to polski wymysł, do ponczu ostatecznie tia maria lub kalhua
kawa ma być mocna, a kakao gorzkie
w wersji niepucharkowej posypuję każdą warstwę biszkoptów kakao i na to krem
o, tutaj też niezły przepis, ale z kremówką zamiast białek, na samych żółtkach wychodzi cięższy i mniej puszysty krem - ale to już zależy od upodobań

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Cytat:
ja mam cały folder e-booków
jakaś ogólna czy np o świetle, kompozycji, postprodukcji?

dopiero co offtopowałam obiektywami manualnymi w systemie m42 ale nie było odzewu...

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-11-14 o 02:35
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości