Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 19:38   #1921
Montanka
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Dziewczyny, brawo za wizyty. Życzę,żeby Wam síę te maluszki szybko poprzekręcały.

Olena,to super,że mała już się obróciła.
Stary 2014-11-13, 19:39   #1922
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, wszystko ok. Pobrał próbkę na paciorkowca.
27.11 będę mieć pierwsze KTG

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Nienawidzę komunikacji miejskiej. Ludzie mają wszystko i wszystkich w dupie. A w dodatku zapach potu i papierosów powoduje u mnie potworną złość, ohydaaa. Zdecydowanie wolę chodzić z buta teraz unikam jak ognia podróżowania środkami zbiorowego transportu i na razie mi się udaje
Piona teraz nie ma tak źle z tym potem.... gorzej jest latem mam wrażenie, że wiekszość nie używa antyperspirantów plus nie wie co to jest kąpiel

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie
Mały ma 1660 więc nawet nawet niestety dalej jest nóżkami w dół Ogólnie to lekarz z deczka zdenerwowany tym piątkowym incydentem. następna wizyta za dwa tygodnie. czyli to juz będzie 34 tydzień

Teraz lecę Was przelecieć - choćby te ostatnie wiadomości
super jeszcze ma czas żeby się przekręcić

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ktag będę miała na następnej wizycie, czyli 4 grudnia.

Kupiłam taką falbankę.

Jestem po wizycie, wszystkie badania wyszły ok. Mała niestety się przekręciła i jest ułożona pośladkowo mam nadzieję, że jeszcze się odwróci. A ja plus 10kg
spokojnie ma jeszcze czas

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:00   #1923
AsiaW**
Zakorzenienie

dziewczyny brawa za wizyty, dzieciaki mają jeszcze czas, odwrócą się jeszcze

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:18   #1924
Montanka
Rozeznanie

No to mamy ciepłe czoło. Ktora z Was wie, kiedy po wystąpieniu gorączki,pojawiają się krostki?
Zmęczona już jestem tymi chorobami i szkoda mi syna
Stary 2014-11-13, 20:19   #1925
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dusiolka, wg mnie wypadaloby :-P
ja jestem zmotoryzowana codziennie jeżdżę a nie mam pojęcia na jakich oponach jeżdżę a już średnica czy wymiar to w ogóle....
wiem jak sprawdzić olej (ale i tak mąż to robi), jak uzupełnić płyn do spryskiwaczy (to też robi mąż). ja czasem tankuję
i w życiu nie wymieniłabym koła nawet nie chodzi o technikę ale kiedyś mąż chciał mnie nauczyć i nie mogłam odkręcić tego koła nie miałam siły.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
bo octanisept ok, ale trzeba potem osuszyć (spirytusem przecierasz patyczkiem tylko), a o tym się już nie mówi i robią się dziwne bajeczki
no właśnie - i my takie zalecenie mieliśmy - tylko psikać i już. i nie suszyliśmy tak dokładnie i du.pa

Alb ale super że masz takie warunki lepiej dla ciebie i córci
jak ja sobie przypomnę swoje warunki to aż mnie mrozi - mieliśmy z synkiem traumę dobre 2 miesiące.
oby mała szybko zareagowała na leczenie
dzieci są niesamowite - taka poważna choroba a one jak zdrowe się zachowują.
nic się nie martw mała jest w dobrych rękach najważniejsze że macie dobre warunki i lekarzy

Simonee brawa za wizytę

Montanka hmm nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu z tą ospą... nie wiadomo ile to potrwa kurcze... a w sumie jak bawił się z tym miłoszem to zdążył się zarazić. a ty jak miałaś ospę nie powinnaś się bać chyba... nie wiem sama.
ja nie miałam

doczytałam że macie gorączkę... nic się nie martw kochana. przejdzie teraz to potem z głowy a ty się nie zarazisz bo już miałaś ospę

Elvira dawaj znać co z tym wynikiem rezonansu.
to ty na porodowej sali leżysz???

Ma.ko ja myłam chyba raz głowę nizoralem w ciąży... a głupia nawet nie sprawdziłam czy można. ale jak na opakowaniu nie pisze że zakazane to w sumie czemu nie?

Myszunia brawa za wizytę może się młody obróci

Mmgi brawa za wizytę mała na pewno się odwróci jeszcze

Olena brawa za wizytę
mi to samo gin powiedział jak mnie brzuch bolał i się stawiał - że mały się obracał wtedy najprawdopodobniej.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-11-13 o 20:21
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:25   #1926
alb
Zadomowienie

Napisałam długiego posta i mi wcięło więc tak w skrócie to ja się czuję dobrze dobrze jest się zapoznać z warunkami w szpitalu wcześniej żeby wiedzieć gdzie jechać bo mnie chcieli wysłać do dziecięcego gdzie właśnie mama może "spać" na krzesełku albo na podłodze pod łóżkiem...
Więc dziewczynom z Krakowa polecam szpital Narutowicza jakby co
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:26   #1927
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Zawiozłam termometr. Mam nadzieję, że szybko go naprawia, albo wymienią, bo został mi tylko jeden bezdotykowy (kupowaliśmy przy pierwszym dziecku, ale jakoś nie mamy do niego przekonania) i taki dotykowy z wyświetlacze, ale on to raczej tylko do pupy

Nuna, Ty się trzymaj i zaciskaj nogi.
Eirene, no była nocka niezła. Trochę, jak lunatyk dzis chodze
Dobrze, że ten kaszel to tylko resztki po ostatniej chorobie, a nie coś nowego. Najgorsze, że łapie go zwykle w nocy

Kinga, zdrówka!

Ewka, ja mam prześcieradło z falbanką.

Mako, ale bym zjadła princessę. Ja dziś sobie pozwoliłam na połowę kostki gorzkiej czekolady do kawy
Dusiolka, skończy trzy teraz w listopadzie.

Katerina, u mnie to samo. Krocze boli i ciągnie, w dodatku młody ciężarem naciska na ten żylak w bożenie i to aż pali. Czkawkę za to czuję dość wysoko jeszcze, wczoraj np. młody powyginał się i powypinał i czkawkę czułam na wysokości pępka. Dziś znów na dole czułam. I znów ból kości ogonowej wrócił, choć jest on inny, niż na początku, czuję, że tam się wszystko rozlazło.

Wczoraj wieczorem nie wiem, co młody przy tej kości zrobił, ale czułam jak jej dotyka i wielki ból, aż krzyknęłam
Ja jeszcze nie chcę rodzić

Alb, dobrze, że chociaż warunki dobre macie. Łóżko dla mamy, to luksus. Współczuje Wam tego pobytu w szpitalu. Obyście szybko mogły wrócić. A Ty jak się czujesz fizycznie? Trzymaj się, bądź dzielna!

Simone, gratki

Dziewczyny, mam dylemat. W pkolu w młodszych grupach ospa się zaczęła. Dzień po dniu dzieci odpadają. Mój syn był w zeszłym tyg. trzy dni i chodzi od poniedziałku do dziś. Nie wiem, co robić. Czy dalej go puszczać i liczyć na szczęście, czy zostawić go w domu i obejść ospę? Teraz to o siebie się boję, a bardziej o Ksawerego.

Mam mętlik w głowie, bo chciałabym, żeby Kapi chodził do pkola. Jest mi wtedy o wiele łatwiej w domu. Mogę leżeć.
Ja bym nie ryzykowała. Lepiej zostaw go w domu
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, wszystko ok. Pobrał próbkę na paciorkowca.
27.11 będę mieć pierwsze KTG

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Hej, w szpitalu mamy super warunki. Jesteśmy same w pokoju i mam oddzielne łóżko i mamy złączone bo córka nie chciała spać sama podobno dzisiaj albo jutro mają nam kogoś dołożyć do pokoju, ale nie nowego pacjenta tylko takiego już podleczonego. Opieka jest super, ale pewnie też dlatego że choroba poważna. Dostaję informacje o wszystkich badaniach i kilka razy dziennie przychodzą lekarze. Właściwie gdyby nie powód naszego pobytu to nie miałabym na co narzekać... Córce gorączka minęła, ale osłuchowo nadal jest źle. Ma zapalenie lewego płuca które podobno w połowie nie pracuje i prawe nadrabia. Aż trudno uwierzyć bo córka zachowuje się tak jakby była zdrowa. Wczoraj przy badaniu się poryczałam razem z nią bo takiego płaczu i krzyku jeszcze nie słyszałam aż mnie wyprosili z gabinetu bo mama ma być twarda i nie pokazywać że coś jest nie tak Jak na razie nie wiedzą dokładne co spowodowało zapalenie bo nie mogą pobrać wydzieliny z płuc na posiew. Pobrali krew na posiew, ale jeszcze nie ma wyników. Jutro kolejne badanie krwi i po nim będzie decyzja czy zmodyfikować leczenie.
Rany to takie nerwy i to jeszcze teraz. ale dacie rade
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Dzisiejsze łupy

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
lilova ja jeszcze nie wiem kiedy bede miałą
Asia skoro tętno w normie to chyba ok. Mysle, ze skoro my mozemy miec takie dni ze nam sie nic nie chce, to nasze dzieci w brzuszkach też

Ale mi się słabo zrobiło. Ide po kostke gorzkiej czekolady.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Dziewczyny zostało mi 49 dni do porodu. Dziś oficjalnie zaczynam 34 tydzień
Rany popatrzcie jak ten czas leci. Dopiero co zaczynałyśmy i się poznawałyśmy
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:29   #1928
mmgi
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, bo przyznam, że trochę się załamałam, bo poczytałam, że dziecko powinno się odwrócić pomiędzy 28, a 32 tyg i że po 34 już szanse są niewielkie, a u mnie dziś 32t2d. Bardzo chciałabym uniknąć cc

Poza tym lekarz przepisał mi między innymi no spę max 3 razy dziennie i mam mieszane uczucia, czy aż tak się faszerować
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:31   #1929
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie mala przoduje o tydzien. Dokladnie mamy 29t3d .. termin przesunal sie na 19.01 ... i juz sie przekrecila. Spytalam pani doktor o te bole co mialam. Powiedziala ze prawdopodobnie bolalo od tego ze mala sie przekrecala...
Wazy 1536g +/- 226 g , mierzy 27cm, przeplywy w porzadku
za wizytę
Cytat:
No to mamy ciepłe czoło. Ktora z Was wie, kiedy po wystąpieniu gorączki,pojawiają się krostki?
hmmm pamiętam, że w te wakacje syn koleżanki miał ospę, a jak skończył chorować (czyli 2 tygodnie później) zaczęli chorować 2 syn z mężem, który jeszcze nie miał. Córka miała kontakt z całą trójką i nic....
Jednak Twój synek jest po chorobie i jest słabszy, więc może złapać.
Zadzwoń jutro do gina i dopytaj się.
Na logikę rzecz biorąc lepiej, jak syn teraz przejdzie ospę, niż przy noworodku.

Dziewczyny, czy Montanka teraz puści syna do przedszkola, czy przetrzyma w domu już nie ma znaczenia, bo dziecko miało kontakt z osobami chorymi. Ospa przestaje być zaraźliwa od momentu wystąpienia wykwitu.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:31   #1930
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Czyli długie wyprawy poza dom już nie są dla Ciebie. Oszczędzaj się
Pilnuję się strasznie. Teraz mnie tak kręgosłup boli że nie wiem jak się ułożyć.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Piona teraz nie ma tak źle z tym potem.... gorzej jest latem mam wrażenie, że wiekszość nie używa antyperspirantów plus nie wie co to jest kąpiel

super jeszcze ma czas żeby się przekręcić

spokojnie ma jeszcze czas
Cytat:
Dziewczyny, brawo za wizyty. Życzę,żeby Wam síę te maluszki szybko poprzekręcały.

Olena,to super,że mała już się obróciła.
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
dziewczyny brawa za wizyty, dzieciaki mają jeszcze czas, odwrócą się jeszcze
oby. będę go przekonywać, przekupiac itp:P Już TZowi powiedziałam żeby sobie poważnie z synem porozmawiał. Ale wyobraźcie sobie że on musiał być przekręcony już dobrze bo od paru dni kopał pod żebrami a od dzisiejszego ranka znów na dole. Po prostu jak na złość.
Cytat:
Czyli juz za późno... pojawiają się chyba w ciągu doby
Cytat:
Napisałam długiego posta i mi wcięło więc tak w skrócie to ja się czuję dobrze dobrze jest się zapoznać z warunkami w szpitalu wcześniej żeby wiedzieć gdzie jechać bo mnie chcieli wysłać do dziecięcego gdzie właśnie mama może "spać" na krzesełku albo na podłodze pod łóżkiem...
dobre strony złej sytuacji
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:39   #1931
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie mala przoduje o tydzien. Dokladnie mamy 29t3d .. termin przesunal sie na 19.01 ... i juz sie przekrecila. Spytalam pani doktor o te bole co mialam. Powiedziala ze prawdopodobnie bolalo od tego ze mala sie przekrecala...
Wazy 1536g +/- 226 g , mierzy 27cm, przeplywy w porzadku
no jak ładnie
Cytat:
zdrówka dla córci i cieszę się, że już gorączki nie ma i super, że warunki są OK

Pamiętam jak byłam z Sis w szpitalu to musiałam spać na podłodze, mama noc wcześniej spała na krześle Jak była kolejny raz to już się nie patyczkowałam i spałam z nią w jednym łóżku

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:46   #1932
teja1
Zakorzenienie

Smerf jak tam Twoje wyniki?
Moja hemoglobina skoczyła z 11,1 do 11,7 mam nadzieję na kolejne 0,6 za kolejny miesiąc
Pozostałe wyniki też fajnie, poza hematokrytem żadnych odchyłów

Dziewczyny za wizyty!
Stary 2014-11-13, 20:54   #1933
ellyunia
Wtajemniczenie

Widzę za dzisiaj wysyp wizyt za wszystkie
Ja dzisiaj na SR miałam laktacje za tydzień tez cos w tym stylu a pózniej 2 tyg z rzędu pielęgnacja dzidziusia i moge rodzic bede wyedukowana na świeżo

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Mój M. jest niezły, mówi ze mała tak sie kręciła w nocy ze z wrażenia spać nie mógł i ze rączkę przybliżyła do jego ręki
Mówi ze to niesamowite ze tak czuć przez brzuch a co do dopiero jak sur czuje od środka

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 20:57   #1934
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Pamiętam jak byłam z Sis w szpitalu to musiałam spać na podłodze, mama noc wcześniej spała na krześle Jak była kolejny raz to już się nie patyczkowałam i spałam z nią w jednym łóżku
To ja tak z córką w zeszłym roku. Miała ropień pośladka, w Niedzielę Wielkanocną przyjęto nas na oddział, W Poniedziałek (Śmigus-Dungus i Prima Aprilis jednocześnie) Wielkanocny robiono zabieg pod narkozą. Pierwsza noc na krzesełku (koszmar, inne mamy dały mi drugie krzesło, bo nie dało się inaczej), na szczęście to łóżeczko było stabilne i w miarę długie. Kolejne noce, aż do wyjścia spałam z córą. Ona wygodnie, ja na jednym albo drugim boku osłaniając ją nogami,coby nie spadła. Pielęgniarki nic nie mówiły. Jak przychodziły na jakieś pomiary to schodziłam, a czasem jak się fajnie trafiło, to nawet nie budziły mnie.

Najlepszy był ordynator Za każdym razem podchodził do nas na obchodzie i milczał. Aż przemówił w piątek (czyli byłyśmy 6 dni) "zbierać się do domu". Do dnia dzisiejszego nie wiem, jak wyglądał nasz prowadzący lekarz, bo nigdy nie był dostępny. Za to wiedzę miałam całą od pielęgniarek - które były super. Po zabiegu sama małej robiłam opatrunki, coby szybciej przeszło, ale zgodę na to miałam.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:03   #1935
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

za wszystkie wizyty
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:11   #1936
askaa02
Rozeznanie

dziewczyny brawa za wizyty: oklaski:

Cytat:
Dowiedziałam się jedynie że grupa ryzyka zaczyna się od wady -8,0 a ja mam tylko -7,25 i się nie kwalifikuje oczywiście gwarancji że nie stracę wzroku nikt mi nie da...
Wskazaniem do cesarki są podobno tylko zmiany na siatkówce, więc Charliss powinna mieć cc...
Dziś nie mogłam mieć sprawdzonego dna oka bo nie było już tzw. Okienka na wizytę więc idę jeszcze 20.11 - ale ja zmian na siatkówce nigdy nie miałam więc nie sądzę że mam szansę na cc...

Mam wrażenie że każdy lekarz uważa inaczej...
Ja nie wiem co to ma być za podejcie, przecież masz słabe oczy - taka wada to nie żart. A tymbardziej Charliss..

Cytat:
Pisałyście o okuliście. Ja niestey nie mam szans na usługe nfz. Musze prywatnie iść i nawet nie wiem, czy gdybym miała wskazanie, to czy mógłby mi wtedy dać skierowanie na cc..
Oj Kochana, ja też nie miałam sznas na nfz. Dzwonię w piątek do poradni z zapytaniem o termin, dostałam odpowiedź, że zapisy w grudniu, a na pytanie o prywatnie, to dziś na 11:45 szał wizyta 100+100 badanie wszyskich warstw siatkówki
Za tydzien endokrynolog i mam nadzieję, że koniec na ten rok prywatnych wizyt lekarskich

Ja też dziś poczułam się już cięzko po spacerku na pocztę, kolejka masakra, 2x przechodziłam koło tego tłumu (po druczek ) i nikt nic zero reakcji, stój sobie babo z brzuchem
Wróciłam do domu, położyłam sie i spałam 1,5h.
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:13   #1937
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Widzę za dzisiaj wysyp wizyt za wszystkie
Ja dzisiaj na SR miałam laktacje za tydzień tez cos w tym stylu a pózniej 2 tyg z rzędu pielęgnacja dzidziusia i moge rodzic bede wyedukowana na świeżo

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Mój M. jest niezły, mówi ze mała tak sie kręciła w nocy ze z wrażenia spać nie mógł i ze rączkę przybliżyła do jego ręki
Mówi ze to niesamowite ze tak czuć przez brzuch a co do dopiero jak sur czuje od środka
hehehhe mój tż budził mnie ostatnio w nocy kilka razy, aż byłam na niego zła. I za każdym razem "jezu czułaś? to była chyba głowa"... całe2 dni o tym wszystkim opowiadał

dziewczęta w biedronce od 17.11 będą ładne kocyki za 20 zł, pościel do łóżeczka za 35 i prześcieradełka za 14
Stary 2014-11-13, 21:22   #1938
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej

teja, dziękuję że pytasz ale moja hemo bez zmian nadal jest 10,1 ale inne co były za nisko troszeczkę się podniosły więc może za krótko na razie ta moja buraczana kuracja? ale ważne że nie spada i zaczynam brać żelazo x2 dziennie (tak mi lekarz powiedział)

dziewczyny gratulacje za wizyty ale macie już duże te dzieciaczki ahh

alb, oby córci szybko przeszło dobrze że chociaż warunki macie dobre i że na krześle nie musisz spać

elvira, super te porodówki macie a jak tam rezonans?

Eirene, też bym nie miała siły odkręcić tego koła ale jakie mamy oponu i felgi to wiem

Kinqa, super łupy

dziewczyny uważajcie na siebie nie przemęczajcie się tak

P.S przyszły mi moje włóczki zaczynam dalej działać
tak tak wiem powinnam zrobić wyprawkę ale..nie mogę się przemóc jakoś nie wiem dlaczego
Stary 2014-11-13, 21:37   #1939
czarnadamaxd
Rozeznanie

A tak wyglądamy w 33tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 170954208.jpg (27,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-11-13, 21:41   #1940
Eirene1987
Zakorzenienie

Teja brawa za wyniki!!!

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

mój twierdzi że mi zazdrości też bym sobie zazdrościła

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:42   #1941
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziewczyny za wizyty.
Pięknie
A te dsieciaczki które sie jeszcze nie obrocily na pewno to zrobią

Mąż pytał w aptece o nizoral i babeczka powiedziała że lepiej nie. Tak więc do ostatniego pkania glowy dodalam do wody ocet jabłkowy

Spadał spać. Dobranoc.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:55   #1942
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej

teja, dziękuję że pytasz ale moja hemo bez zmian nadal jest 10,1 ale inne co były za nisko troszeczkę się podniosły więc może za krótko na razie ta moja buraczana kuracja? ale ważne że nie spada i zaczynam brać żelazo x2 dziennie (tak mi lekarz powiedział)

tak tak wiem powinnam zrobić wyprawkę ale..nie mogę się przemóc jakoś nie wiem dlaczego
No to żeby poszło w górę. Podobno żelazo się długo wyrównuje, nawet do 3 miesięcy. Ja zaczęłam pić pokrzywę dodatkowo, jak polecały dziewczyny. Nie wiem co zadziałało, ale kontynuuję wszystko

Co do wyprawki ja też się muszę w końcu za nią zabrać, bo gdyby maluch zapragnął pojawić się wcześniej to mogę go ubrać w dwa pajace, kilka sztuk body, położyć w wózku i modlić się żebym miała mleko w czasie kiedy tż będzie zapierdzielać po pampersy i kosmetyki...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Teja brawa za wyniki!!!
Stary 2014-11-13, 21:55   #1943
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Dowiedziałam się jedynie że grupa ryzyka zaczyna się od wady -8,0 a ja mam tylko -7,25 i się nie kwalifikuje oczywiście gwarancji że nie stracę wzroku nikt mi nie da...
Wskazaniem do cesarki są podobno tylko zmiany na siatkówce, więc Charliss powinna mieć cc...
Dziś nie mogłam mieć sprawdzonego dna oka bo nie było już tzw. Okienka na wizytę więc idę jeszcze 20.11 - ale ja zmian na siatkówce nigdy nie miałam więc nie sądzę że mam szansę na cc...

Mam wrażenie że każdy lekarz uważa inaczej...
tez mam takie wrazenie a najgorzej ze kazdy boi sie odpowiedzialnosci i cos napisac, podpisac… tylko mowia swoje "madrosci".
mi mimo zwyrodnien siatkowki nie chcieli dac skierowania, takze poniewaz mam za mala wade, czyli -8 i -9. Bo wysoka to jest od -12…. paranoja.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:57   #1944
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Smerfetka a probowalas jeść wiecej wołowiny? Ją jem co najmniej raz w tygodniu i do tego co drugi dzień sok z buraka. A wcześniej piłam smoothie szpinakowe i mi podskoczyla ładnie.

Teja przynajmniej będziesz miała gdzie położyć a ją chyba w foteliku haha i to jeszcze nie wyprannym

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-11-14 o 08:51
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 21:57   #1945
LindaC
Wtajemniczenie

hello
alb - zdrówka dla Małej, dobrze że chociaż w ludzkich warunkach jesteś, w Twoim stanie
Montanka - ja bym chyba Małego do tej wylęgarni ospy już nie posłała, może lepiej zostaw go w domu, a jak chorowałaś to chyba bezpieczna jesteś, mimo że wiele lat temu, tak mi się wydaje w każdym razie zdrówka dla niego, oby nie zachorował
simonee, olena, Myszunia - gtatuluję wizyt
teja, Smerfetka - gratuluję wyników, a Tobie Smerfetka po żelazie teraz na bank wzrośnie ta hemoglobina, do tego nadal buraczek
a może byś tak Smerfetka machnęła Artusiowi takie paputki jak w avatarze?
Elvira - jak tam ból w wyrostku? leki działają? to chyba coś przeciwzapalnego podają, tak? trzymam kciuki aby przeszło

ja też dziś dziewczyny coś mega płaczliwa jestem, płakałam dziś parę razy, a już całkowity upust emocjom dałam sobie pod prysznicem eh, hormony plus dolegliwości plus te wszystkie obawy/lęki i stąd łzy

normalnie aż boję się wieczorów/nocek, bo ta bezsenność jest dobijająca do tego te rażenia prądem w nogach i w kości ogonowej. I niespokojne nogi. Masakra, śpię coraz mniej.

jutro jadę na krew i siki, zapomniałam z apteki kupić pojemniczka na mocz, więc naszykowałam zwykły słoik i wyparzyłąm a na miejscu zakupię i przeleję szkoda tylko że miałam same litrowe

dobranoc dziewczyny, śpijcie spokojnie, długo i bez przerw
Stary 2014-11-13, 22:00   #1946
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Smerfetka a probowalas jeść wiecej wołowiny? Ją jem co najmniej raz w tygof iu i do tego co drugi dzień sok z burana. A wcześniej oilam smoothie szounakowe i mi podskoczyla ładnie.

Teja przynajmniej kialavys gdzie położyć a ją chyba w foteliku haha i to jeszcze nie wyprannym
Miałby gdzie leżeć, ale musiałabym go owinąć w ręcznik
Stary 2014-11-13, 22:01   #1947
elvira44
Wtajemniczenie

Udało sie załączyć lazienke tez

Tak jestem na porodówce.

Dalej czekam na wyniki. Tzn wyniki sa ale musi je radiolog opisać bo zwykły dr nie jest w stanie odczytać. Wiec pewnie jutro rano.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (110,5 KB, 21 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 22:01   #1948
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość

jutro jadę na krew i siki, zapomniałam z apteki kupić pojemniczka na mocz, więc naszykowałam zwykły słoik i wyparzyłąm a na miejscu zakupię i przeleję szkoda tylko że miałam same litrowe

dobranoc dziewczyny, śpijcie spokojnie, długo i bez przerw

Ja miałam mieć wczoraj badania, ale też zapomniałam kupić pojemnik i przełożyłam na dzisiaj
Stary 2014-11-13, 22:07   #1949
LindaC
Wtajemniczenie

a przykleiłaś teja do muszli sedesowej wielką kartkę z napisem "badanie moczu"? - bo ja tak, taki już mam kalafior ciążowy i musiałam przykleić z obu stron deski - tej zewnętrznej i wewnętrznej, bo kiedyś mi TŻ deskę podniósł i kartka z zewnątrz się schowała

a z żelazem to podobno dużo ma cielęcina i pietruszka tylko ja cielęciny w ogóle w sklepach nie widzę

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-11-13 o 22:10
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 22:13   #1950
smerfetka2808
Zakorzenienie

teja, no właśnie może dlatego mi nie podroslo bo za krótko? A jaką tą pokrzywe pijesz? Taką z torebki czy jakieś liście suszone?
Oj oby te nasze chlopaczki zostały w brzuchach do TP my w sumie trochę rzeczy mamy więc źle by może nie było ale musze się zmobilizować aby zamówić i mieć już z głowy.

[B] ma.ko[\B] szczerze to nir zwracaam na to ile jem wołowiny teraz muszę zacząć patrzeć jakiego mięsa używam ...

[B] Linda [\B] musimy wytrzymac jeszcze troszkę to dla maluszków a pozatym lepiej się wyplakac niż męczyć to w sobie
A co do bucikow to jak dla mnie póki co mega trudne do zrobienia ale próbuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości