![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
Ja mam dwie paczki majtek (chyba po 5 szt tam jest), a podkladow(ceratek na wyrko) tych wiekszych paczke, mniejszych paczke i mam luzem jeszcze po dwa
![]() a tych podkladow poporodowych (podpasek) mam 3 paczki absorgyn i jedna belle
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-14 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Właśnie mnie obudziła mila pani, żeby poinformować mnie, że w poniedziałek mam dietetyka ![]() Dzisiaj kurier przyjeżdża z mega paką to będę się Wam chwalić i polecać lub doradzać. A teraz idę mierzyć cukier i sklecić cukrzycowe śniadanie! Miłego dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziołchy
![]() ![]() Aga, nie, na nfz także nawet wyników nie będę widziała bo idą od razu do gabinetu lekarskiego. Dobry pomysł ze zrobieniem jak Aga ale to zrobię w tem sposób, że najpierw pójdę do tego debila we wtorek i jak mi nie dadzą pić to w środę sobie wypiję w domu i pójdę do innego lab ale już prywtnie. Mama Zuzi no właśnie mi się wydaje, że mój ukochany ciągle się spóźniał do pracy przez te drzemki. Jak pracowałam to wychodziłam dużo wcześniej niż on wstaje i nie miał go kto przypilnować. A że urzędnik, to mu nie przeszkadzało, że się spóźnia. Ja niecierpie spóźnialstwa:\ ja w pracy muszę być najmniej 10 min. przed rozpoczęciem. Teraz jak siedzę w domu, skończyły się drzemki, bo krzyczę ![]() ![]() Rozwaliłaś mnie tą komunią hahaha. ![]() Maciejka nie martw się, tak swoją drogą, ciekawe, co Twój tata zrobiłby w moi mieście. Ja muszę już zapisać moją córcię do żłobka bo jest tylko jeden. |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
jejuu... zostało mi 80 dni do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dostałam jeszcze teraz MMSa z małą Antosią jest przesłodka...
aaaaa ja już chcę luty i swoją Ewcię ![]() ja zamówiłam 5 podkładów 90x120, 5 podkładów 90x60, 1x paczkę podkładów Canpol i 2 x paczkę bella mama. Nie wiem czy nie za dużo, ale zawsze na przewijak mogę położyć jak coś. Kurier miał być między 8-9.00 a go nie ma. wrrrr a ja wstałam z łóżka i nawet się pomalowałam ![]() wogóle mieszkamy w takim miejscu, że do 11.00 tylko można wjechać na naszą ulicę, potem po 19.00 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie, że dziś jest świaowy dzień cukrzycy? W pnś tvp2 gadają o cukrzycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Alunia, chyba mu się coś pomieszało. Powyżej 100 na czczo to już kwalifikują jako cukrzycę ciążową (teraz to chyba nawet powyżej 92 czy jakoś tak). Coś się biedakowi pokićkało. Może chodziło mu o to, że jak wyjdzie powyżej 120 to Ci nie dadzą pić, bo będą się bali, że Ci cukier w kosmos wyskoczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziękuje za miłe słowa dotyczące tunik, koszuli.. no i mnie ![]() MamaZuzi gratulacje 30tc , ale jesteś do przodu ![]() Maciejka gratulacje III trymestru ![]() Leże sobie po ciuchu bo mąż śpi, miał wrócić w sumie o 7 z pracy ale nie było roboty i wrócił przed 4.. ale dam mu jeszcze pospać ![]() Zaraz zrobię sobie śniadanko ![]()
#671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a o smoczek wlasnie chodzilo mi o odruch ssania, niektore dzieci ponoc sie rodza z bardzo silnym tym odruchem....i tak sobie mysle,ze w pogotowiu bedzie lezal:P Cytat:
![]() OOOO super,ze bedziesz sie chwalila łupami ![]() Cytat:
ehehe jakbym o moim czytala ![]() Wiesz co Ala, Gdynia wielkie miasto, nowoczesne itd a tez tylko jeden panstwowy zlobek ![]() I pokombinuj z glukoza jak inaczej sie nie da, bo jak inaczej ![]() woooooooooow ![]() nooo leci, a ja zawsze myslalam,ze ciaza trwa taaaaak dlugo ![]() A ja wlasnie lezalam w bezruchu i kilka kopniakow nagralam zaraz wysle mezowi, co by w pracy za biurkiem sie nie nudzil ![]() ale srednio widac Tymian czuje kamere ![]()
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
Inco ja mam 5 sztuk podkładów tych na łóżko. Podkładów "mam" 2 paczki canpola. Majtki poporodowe kupiłam wielorazowe sztuk 2. Z Zuzką nie miałam w ogóle i chodziłam w normalnych :P
Asia chwal się chwal czekamy ![]() ![]() Alunia co do spóźnialstwa to ja też taka jestem. Nie znoszę się spóźniać dla mnie to jest coś strasznego i mnie to stresuje bardzo. Zawsze wolę być wcześniej i zaczekać do godziny 0 ale jak ktoś się spóźnia to też nie lubię. A M od zawsze do tej pracy się spóźnia i jeszcze nie dostał porządnego opier... i to dlatego. Wczoraj jak wyszłam żeby jechać po M zadzwonił do mnie jak już do auta wsiadałam ze będzie dopiero za 20 minut :/ Nie pytajcie co mu powiedziałam ![]() ![]() ![]() Maciejka ![]() Emdzik ![]() Logoasia a jak jest z piciem przez słomkę? Moja mama tak mi gada chyba po to żebym prosiła ją żeby zrobiła wszystko i przyjechała jak urodzę. A ja cały czas mówię że z chłopakami (tż i tatą) sobie poradzimy ![]()
#673 |
Zakorzenienie
|
1141...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Antosia 3200 g, 52 cm.
Kuzynka pojechała o 17.00 i o 21.20 już urodziła ![]() ![]() i to pierwsze dziecko! ale się cieszę ![]() logoasia dziękujemy za info ![]() Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2014-11-14 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Wtajemniczenie
|
A o tej komuni to napisałam dlatego że 2 mamy już zamówiły lokal na koniunię dzieci z wątku kwietnia 2009. A to dopiero za 3 lata
![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
MamaZuzi oboje moich dzieci nauczyło się pić przez słomkę mając 7 miesięcy, proste, przyjemne i bardzo pożyteczne dla mięśni artykulacyjnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
dzis nie pusciłam młodej do szkoły bo sie (JA) źle czułam... boli mnie brzuch i nie doszłabym do szkoły. to posiedzimy sobie w domu co do smoczków, niekapkow itd. mysle ze jak dziecko uzywa to nie zawsze musi miec problemy logopedyczne... moja nie ma... za to ma problem z nadpobudliwoscia gaduły... japa sie nie zamyka, nawet jak je
#678 |
Zadomowienie
|
co do spóźnień, ja też tego nie cierpię i też w pracy zawsze min. 15 minut wcześniej
![]() idę do mojego kuchennego królestwa na drugą część sprzątania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
te kubeczki co Logoasia wkleila super
![]() ![]() Sprobuje uniknac niekapkow ![]() Ok zbieram sie pod prysznic bo przed 11 chce wyjsc ![]() ![]()
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Aga spoznione ![]() maciejka ale oni od czapy gadaja ![]() choc moja mama czasem tez patrzy na mnie jak na kosmitke jak jej o czyms mowie,ale sie powstrzymuje od komentarza a mama zuzi ma racje,w szpitalu pytaja o pediatre i chyba w ogole przychodnie do ktorej bedzie dziecko zapisane? ![]() za III trymestr ![]() amarantas to tez juz spory ten Twoj synus,dobrze,niech rosnie zdrowo w brzuszku ![]() i ze wyniki wyszly dobre to tez wazne,milych zakupow Alunia moj maz ma takie drzemki co 5min,ale ja jak wstaje to tez ![]() lui gratulacje ciociu ![]() IncognitoNick niezly ten Twoj tz-et,ale dobrze ze posprzatal ![]() widzisz,tak piszecie o tym cukrze,a to mnie bardziej zmartwilo niz mojego lekarza ze na czczo mialam cukier 102 ![]() i on mi powiedzial ze jest ok,bo norma jest do 110 na czczo-tak mi powiedzial wtedy,a pamietam jak sie zmartwilam pojade po te wyniki bo nie wytrzymam do srody co tam wyszlo wegielek milego czasu w labo ![]() i niech moc bedzie z Toba,a glukoza przyswoi sie lepiej niz mi ![]() o widzisz,to super ze tak szybko sie to udalo zalatwic |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Incognito całkiem możlwe.Ale tak to powiedział, że niewiadomo jak toprozumieć.
A wieie źe ja chyba nie mogę brać mojego feminowitu? Już drugi dzień zaraz po wzięciu oddaję razem ze śniadaniem ![]() Asiu no właśnie a ja po tym roku będę musiła oddać Leosię do żłobka, bo do pracy muszę iść a nie ma kto z nią zostać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wiadomo że pierwszy rok życia to naprawdę tylko i wyłącznie profilaktyka i szkoła dla nas, żeby nie zaburzać tego co naturalne. mam na terapii dziewczynkę 4 letnią, która ssie smoka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ma tak samo,a ma ledwo 3 lata mowisz ze to nie przechodzi? ![]() co do tego kubka lovi ![]() ![]() kaluza gotowa ale moja corcia tez zaakceptowala rurki w miare szybko,wiec jest dobrze aczkolwiek mam pewien problem z butla ze smoczkiem u niej ![]() i nie umiem sie go pozbyc,udalo sie zminimalizowac ale problem nadal jest a co do smoczkow,mialam kupiony ot tak,ale mala od urodzenia go nie chciala,gdzies ostatnio wyczytalam albo ktos na forum wklejal tylko innym watku ze dzieci do 6m-ca sie nie przyzwyczajaja,wiec mozna im smoczka dawac a potem zabrac i bedzie ok,nie wiem na ile to prawda,moja nie chciala,tesciowa jej wpychala,moj maz czasem wpychal,tesc i szwagier wpychali a ja sie wkurzalam ![]() mialam ochote im cos do geby wepchnac zeby sie odczepili,ale fakt miala silny odruch ssania i trzeba bylo uwazac bo jak sie dorwala do paluszkow,to raz maz ja trzyma,ja patrze a ona tak je ssala ze juz cale czerwone byly ![]() i wszyscy mnie strszyli ze to moja wina,bo dziecku smoczka nie daje to palce ssie na szczescie jak sie ja pilnowalo bylo dobrze,a smoczek nam sie przydal przy zabkowaniu-wtedy go zula zawziecie ale bez problemy jak zeby wyszly wypluwala sama znow i nie chciala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
Z Wami jakoś szybciej zleciał mi czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() AGNIESZKO po jakim czasie dotarł Twój materac ? Bo kurcze cisza od nich... juz wczoraj napisalam do nich maila czy w ogóle zamówienie zostało zrealizowane i tez nic nie odpisali ;/
![]() |
#688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buu, co do cukru: 110 jest normą dla "normalnych" ludzi. Mi jak wychodziło na czczo powyżej 100 (2x, coś w okolicach 102) to mnie gin wysłał (w 16tc) na krzywą. Na niej też przekroczyłam tylko na czczo (też coś koło 102) i zakwalifikowali to jako cukrzycę ciążową. Teraz to się unormowało. Nie wiem, może wtedy stres przed pobieraniem krwi podwyższał mi wynik, a może za wczesne kolacje jadłam. Jeśli masz możliwość sprawdzenia glukometrem to badaj sobie może na czczo. Jeśli będą ponad 100 to spróbuj może pokombinować z kolacja (później lub coś innego). Mala - bo Ty na serio za mało odpoczywasz. Zwolnij troszkę! Kiedy masz kolejną wizytę kontrolną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
logoasia ja juz dawno ja chcialam wyrzucic
i mala sie tak drze,a jest duza,rozmowy nie pomagaja,nie umiem jej wytlumaczyc ![]() nie chce w ogole zaakceptowac tego faktu,wiec chyba bede musiala zrobic to brutalnie,jak pojedziemy do dziadkow nie wezme jej,i poplacze dwa dni ale potem w domu tez jej nie dam pije z niej tylko raz na noc,w nocy jak chce pic tylko przez rurke albo ze szklanki ja nie wiem,ta butla to jej takie jeszcze daje poczucie bezpieczenstwa,wiem ze zle ze ja ma,i nie umiem wyegzekwować pozbycia sie jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja wczoraj zrobiłam sobie hybrydkę na pazurach i od razu czuję się piękniejsza ![]() Powoli zbieram się do pepco po jakieś majtasy dla mnie, bo moje wszystkie są już dla mnie za ciasne. Kupię sobie jakieś bawełniane, aseksualne, no cóż, ale i tak moje życie seksualne nie istnieje od pół roku więc... I chyba wejdę do lumpka, może znajdę jakiś kombinezon w końcuuu I oczywiście po coś słodkiego zahaczę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.