Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 09:31   #1981
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no powaliło ale co zrobić. dobrze że młody wtedy wyszedł ze szpitala w ten sam dzień. bo nie wiem co byśmy zrobili.

no a ile wietrzenia było po nim... brrr

pełnia była 6 listopada a dziś właśnie jest ostatnia kwarta cokolwiek to znaczy
ja zawsze sprawdzam pełnię bo mój młody reaguje bardzo na to śpi gorzej
na samą myśl jest mi niedobrze

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:49   #1982
Ewka:D:D
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, bo przyznam, że trochę się załamałam, bo poczytałam, że dziecko powinno się odwrócić pomiędzy 28, a 32 tyg i że po 34 już szanse są niewielkie, a u mnie dziś 32t2d. Bardzo chciałabym uniknąć cc
ja jestem w kńcówce 32 tyg i maly tez caly czas lezy nozkami w dol albo w poprzek nie tak jak powinien , ale znam juz takie przypadki ze dzieciatko przed samym porodem przybiera prawidlowa postawe

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ewka ja mam drewniane łóżeczko i pościel w sumie już też, ale może zdecyduję się dokupić jeden komplet poscieli z all bo mi się podoba, a tam jest taka jakby falbanka na tą przestrzen pod materac
co do przygotowań to narazie mam ciuszki wyprane i wyprasowane, wiadomo jeszcze pieluchy tetrowe muszę poprać, reczniki,rożki, kocyki, wózek itd...
a torby jeszcze nie pakuję ;p z reszta i tak nie mam całej wyprawki, dużo mi brakuje i chyba w weekend z mężem pojedziemy na zakupy do dzieciowego, ikei znów i apteki..
a który Ty jestes tydzien ?
no wlasnie widzialam te falbanki na all i chcialam dokupic ale wydaja mi sie drogie a to przeciez nic szczegolnego sam material i moze faktycznie jak ktos napisal zbieracze kurzu...
ja z pakowaniem sie , robieniem pokoju dla maluszka i skompletowaniem do konca wszystkiego dostalam przyspieszenia jak lekarz powiedzial mi ze maly chyba chce byc szybciej po tej stronie i po ostatniej wizycie w szpitalu kazal mi juz torby przygotowac bo raz ze tak jak pisalam wyzej jak malemu sie nie odwidzi a dwa mowil ze od 7 m-ca moze byc akcja porodowka

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
ewka ja nie wiem jak się za to zabrać. Jeszcze zostały mi conajmniej 3-4 prania, a od przyszłego tygodnia wielkie prasowanie.
A układałaś ubranka po metkach, czy po wielkości?
ukladalam ubranka rozmiarowka z metek ale jak niektore ewidentnie wydawaly mi sie za wielkie to staralam sie ulozyc kolo odpowiedniej rozm

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:02   #1983
ewka555
Zakorzenienie

hej.
na dobry początek dnia spadła mi cała butelka maggi i rozlała się na pół kuchni. ehh, nie jestem w stanie się tak zgiąć żeby to dokładnie posprzątac :P

zrobiłabym ciacho marchewkowe, ale nie wiem czy mi się chce

kika no ja piorę w loveli, z dodatkowym płukaniem i delikatny zapach rzeczywiście zostaje, taki specyficzny tż nic nie czuje, ale ja tak :P
no ale przecież i tak potem to prasujesz na b.wysokiej temp. wiec myslę, że ok

Ewka
no mi też przepowiadają szybszy poród, dlatego trochę spanikowałam i też się za robotę wzięłam :P
ale torbę pewnie dopiero z końcem listopada/pocz. grudnia spakuję :d
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:05   #1984
dusiolka
Zakorzenienie

Simonee u mnie wizyta była w 32t0d
BPD 7,9cm odpowiada 32t1d
HC 28,8cm odpowiada 31t2d

OFD nie miałam mierzonego bo to co innego niz HC
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:06   #1985
Montanka
Rozeznanie

Elvira, kciuki mocno zaciśnięte!
Mako, poratuj sie tym lactolusanem Pisałamo nim Myszuni.

Dzieki dziewczyny za odzew. Jesli ospa wykluwa sie do 20 dni, to juz po ptokach u nas. Gorączka wczoraj była na poziomie 37, czyli w sumie żadna. Dziś temp była ok, więc zawiozłam młodzież do przedszkola. Ja miałam ospę, czyli teraz grozi mi reaktywacja wirusa, czego konsekwencją może byc półpasiec. Ospa groźna jest tylko wtedy, gdy ciężarna choruje na nia pierwszy raz. Przy reaktywacji wirus nie jest "wysyłany" (co za fachowe słowo ) do dzidziusia w brzuchu. Liczę jednak na to, że nie będzie żadnego półpaśca, a najlepiej ospy u syna. Co prawda lepiej by było teraz, niż z niemowlęciem.
Stary 2014-11-14, 10:11   #1986
ewka555
Zakorzenienie

simonee co prawda nie do mnie, ale też Ci napiszę :P
usg w 31w4d
BPD 8,26 cm odpowiada 33w2d
HC 30,15 cm odpowiada 33w3d
Stary 2014-11-14, 10:12   #1987
elvira44
Wtajemniczenie

Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.

Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-(

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png

Edytowane przez elvira44
Czas edycji: 2014-11-14 o 10:14
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:13   #1988
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka bierz sobie wit b complex i wit c,tak mi poradziła gin jak sie spytałam co mozna zapobiegawczo brac bo moja tesciowa miała niedawno półpaśca a ja nigdy nawet ospy a przed tył odkryciem widziałam sie z nia tydzien temu.
Stary 2014-11-14, 10:13   #1989
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Elvira, kciuki mocno zaciśnięte!

Dzieki dziewczyny za odzew. Jesli ospa wykluwa sie do 20 dni, to juz po ptokach u nas. Gorączka wczoraj była na poziomie 37, czyli w sumie żadna. Dziś temp była ok, więc zawiozłam młodzież do przedszkola. Ja miałam ospę, czyli teraz grozi mi reaktywacja wirusa, czego konsekwencją może byc półpasiec. Ospa groźna jest tylko wtedy, gdy ciężarna choruje na nia pierwszy raz. Przy reaktywacji wirus nie jest "wysyłany" (co za fachowe słowo ) do dzidziusia w brzuchu. Liczę jednak na to, że nie będzie żadnego półpaśca, a najlepiej ospy u syna. Co prawda lepiej by było teraz, niż z niemowlęciem.
To mnie pocieszyłaś!:cr y:
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:14   #1990
dusiolka
Zakorzenienie

Jeju Elvira ..trzymaj sie tam,bedzie napewno wszystko dobrze. Musza podjąć mądra decyzje,o wszystko zapytaj. Bedziemy tu trzymac kciuki!
Stary 2014-11-14, 10:15   #1991
Maritxell
Zadomowienie

Elvira, domyslam sie jaki masz metlik w glowie teraz. Trzymaj sie kochana 😘
Stary 2014-11-14, 10:17   #1992
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka podobno (tak gin mówiła) na tym etapie ciazy (w moim przypadku jak o to pytałam był 32t) juz nie jest groźna,ale wiadomo nikt nie chciałby przez to przechodzić. Niby polpascem łatwiej sie zarazić jak juz ktos przechodził ospę..bo wtedy jakby ten wirus sie reaktywuje -podobna zasada jak z opryszczka -tak z kolei powiedział inny lekarz.
Stary 2014-11-14, 10:18   #1993
Rozeznanie

znzlazlam u listopoadówek petycje do podpisania stop lamaniu praw na porodowce

https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11

Stary 2014-11-14, 10:20   #1994
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
ukladalam ubranka rozmiarowka z metek ale jak niektore ewidentnie wydawaly mi sie za wielkie to staralam sie ulozyc kolo odpowiedniej rozm
Dzięki

Cytat:
hej.
na dobry początek dnia spadła mi cała butelka maggi i rozlała się na pół kuchni. ehh, nie jestem w stanie się tak zgiąć żeby to dokładnie posprzątac :P

zrobiłabym ciacho marchewkowe, ale nie wiem czy mi się chce
Oj niezły poranek Ehh.
Moj Malz zażycZyl sobie szarlotke, ale powiedział ze sam zagniecie ciasto kruche

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Simonee u mnie wizyta była w 32t0d
BPD 7,9cm odpowiada 32t1d
HC 28,8cm odpowiada 31t2d

OFD nie miałam mierzonego bo to co innego niz HC
U mnie hc 25,42cm w 20. Ale to chyba też każde dziecko jak rośnie w swoim tempie to i wymiary ma inne. Chyba.

Cytat:

Chyba nie doczytalam o tym
Co ma być to będzie, ale i tak bedzie dobrze. czuje to

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:22   #1995
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko obok sa zawsze sa wydrukowane jakiemu tyg odpowiadają takie wyniki
Porównałem sobie z 29t i 32t i wtedy duzo nie urosła ogólnie ale postępy robi

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

I takze gin mówiła ze wszystko dobrze
Stary 2014-11-14, 10:28   #1996
ewka555
Zakorzenienie

elvira trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze !

ma.ko a na problemy wc probowalas jesc suszone śliwki ? słyszałam ze pomaga, choć nie próbowałam.
Stary 2014-11-14, 10:28   #1997
dusiolka
Zakorzenienie

Mmgi na to juz wpływu nie mamy czy sie obróci dzidziol czy nie,moja w 29t łaskawie sie obróciła Glowka w dół po czym w 32t stwierdziła ze nie bedzie stać tyle na głowie i leży sobie poprzecznie ;p następna wizyte mam juz w 35t wiec zobaczymy
Stary 2014-11-14, 10:29   #1998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
U mnie hc 25,42cm w 20. Ale to chyba też każde dziecko jak rośnie w swoim tempie to i wymiary ma inne. Chyba
dokładnie tym bardziej w tych ostatnich mesiacach kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie

Cytat:
simonee co prawda nie do mnie, ale też Ci napiszę :P
usg w 31w4d
BPD 8,26 cm odpowiada 33w2d
HC 30,15 cm odpowiada 33w3d
u mnie było tak
usg w 30tyg 5d
BPD 7,29 cm odpowiada 29t1d
HC 26,37 cm odpowiada 28t4d

dlatego nawet lekarz robiac mi to ostatnie usg powiedzial ze maly ma teraz tygodniowa roznice pomiedzy poprzednimi usg ale moze byc tak ze za chwile to wszystko nadrobi bo juz na tym etapie kazde dziecko idzie indywidualnie

Stary 2014-11-14, 10:32   #1999
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja brałam 2-3 nospy na poczatku ciazy.
też brałam 2 na początku, ale teraz trochę poczytałam o skutkach ubocznych i się boję.

Cytat:

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Przyszły wyniki jednak teraz, na bank wyrostek. Czekam na chirurgów bo jeszcze sie naradzają. Beda ze mna rozmawiac. Cos czuje ze bedzie operacja jutro lub po jutrze. Jestem załamana. A juz miałam nadzieje ze to nie to jednak.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Cytat:

Olena moja w 29t tez pieknie leżała Glowka w dół a potem i tak sie przekręciła takze to jeszcze nic nie znaczy ;p
Moja to samo.

Dziewczyny myślicie, że jak brzuch jest twardy to dziecku jest niewygodnie? Może być słabiej dotlenione itp? Czy jedynym skutkiem ubocznym jest ryzyko przedwczesnego porodu?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Mmgi na to juz wpływu nie mamy czy sie obróci dzidziol czy nie,moja w 29t łaskawie sie obróciła Glowka w dół po czym w 32t stwierdziła ze nie bedzie stać tyle na głowie i leży sobie poprzecznie ;p następna wizyte mam juz w 35t wiec zobaczymy
Wiem, wiem, ale mam nadzieję, że jednak zdecyduje się odwrócić. Twoja ma w sumie bliżej, moja ułożona pośladkowo.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:32   #2000
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
moja ostatnio dalej byla główka w dół. ja mam w 36 i 38 wizyte i mam nadzieje, że zostanie głowka w dół, ale nie wydaje mi sie, zeby sie obrocila bo czkawke dalej nisko czuje

Twojej znudziło się lewitowanie do góry nogami :P hehe
Stary 2014-11-14, 10:32   #2001
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem w kńcówce 32 tyg i maly tez caly czas lezy nozkami w dol albo w poprzek nie tak jak powinien , ale znam juz takie przypadki ze dzieciatko przed samym porodem przybiera prawidlowa postawe
ja czytałam że nawet te dzieci które rodzą się przez cc bo było nieprawidłowe ułożenie prawdopodobnie obróciłyby się przed porodem tylko że wtedy cc jest szybciej te dwa tygodnie i nie mają szans

Cytat:
Ospa groźna jest tylko wtedy, gdy ciężarna choruje na nia pierwszy raz. Przy reaktywacji wirus nie jest "wysyłany" (co za fachowe słowo ) do dzidziusia w brzuchu. Liczę jednak na to, że nie będzie żadnego półpaśca, a najlepiej ospy u syna. Co prawda lepiej by było teraz, niż z niemowlęciem.
to jak miałaś to się nie ma co martwić aczkolwiek faktycznie lepiej aby nie złapał nic

Cytat:
Montanka bierz sobie wit b complex i wit c,tak mi poradziła gin jak sie spytałam co mozna zapobiegawczo brac bo moja tesciowa miała niedawno półpaśca a ja nigdy nawet ospy a przed tył odkryciem widziałam sie z nia tydzien temu.
dobrze wiedzieć. a obojętnie jaka ta b complex i wit c?
ja nie miałam ospy a młody do pkola i boję się aby nie było potem kurcZe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:33   #2002
Maritxell
Zadomowienie

Apropos placzu, o ktorym pisalyscir. To moja kolezanka potrafi przy prognozie pogody sie teraz poplakac bedac w ciazy ja teraz siedze pod gabinetem gina, obok robia ktg i wszystko slychac ze srodka. Jak sie wsluchalam w te odglosy to sobie wyobrazilam, ze to moj maly jest na podsluchu i ze to jego serducho tak wali. Nie powiem, wzruszylam sie plakac tez mi sie zdarza ale tylko jak mnie tz wkurzy :p
Stary 2014-11-14, 10:33   #2003
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.

Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-(
3maj się kochana

dziewczyny, miałam fatalną noc i wieczór, tak mnie kluło w piersiach że myślałam ze padnę, wogóle często łąpie mnie takie kołatanie serca i duszności tak jakby mi coś uciskało na klatkę piersiową. Ciśnienie mam w normie, ekg serca miałam robione z m-c temu, ale troche mnie to martwi...

a co do problemów z wc...ja to znowu mam w 2 stronę, latam do wc z 4-5 razy dziennie, nie wiem, może to przez żelazo?

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:35   #2004
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Eirene b complex jest w każdej aptece taka sama (tak sie nazywa ) jedynie rożnych producentów i wit c zwykła rownież.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Wczoraj kolezanka krora robi doktorat mowi ze wyczytała w publikacjach naukowych ze kobiety w ciazy które łykała paracetamol cześciej rodzą dzieci z zachowaniami porównywalnymi z ADHD..gorzej rozwinięty układ nerwowy,zaburzenia motoryczne i komunikacyjne.. czyli jednak nie tak bezpieczny jak sie wszystkim wydawało..

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-14 o 10:39
Stary 2014-11-14, 10:36   #2005
AsiaW**
Zakorzenienie

co do ułożenia dziecka, mój na ost wizycie w 27 tc leżał głowką w doł, ale teraz chyba sie obrócił, bo czuję go tak w poprzek, z boku brzucha, no ale ja jestem dopiero w 30 tc, więc pewnie jeszcze kilka razy zmieni pozycję (oby)

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:37   #2006
dusiolka
Zakorzenienie

AsiA u mnie duszność wieczorem i nieraz przyspieszony puls to norma,widocznie tak Maluch sie układa ze cos uciska..ekg w ciazy w ogole nie miałam robionego,takze spokojnie
Stary 2014-11-14, 10:37   #2007
justynalyp
Zadomowienie

Tak Smerfetka Twoje lenistwo było moją motywacją
nie zrobiłam rocznego zapasu. potrzebuję jeszcze wanienki, termometru, pościeli, ochraniacza do łóżeczka i małego kocyka i mogę rodzić . U tego sprzedawcy kupiłam wszystko co uznałam że będzie mi potrzebne w normalnych ilościach. kupiłam pieluchy tetrowe, waciki, butelki, smoczki, przewijak, prześcieradła i jeszcze masę innych rzeczy. A zakupy musiałam podzielić na dwie części bo koszyk okazał się za mały. W sumie to kupiłam masę pierdów, ale jak zebrać to wszystko do kuy to zawsze uzbiera się pokaźna sumka.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:38   #2008
LindaC
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

krew i siuśki oddane, ale masakra z tymi ludźmi w poczekalni i im starszy wiek, tym mniej empatii niestety
chciałam być pierwsza, żeby tż za dużo do pracy się nie spóźnił, to byliśmy pod przychodnią o 6:30, wpuściła mnie do środka Pani co sprząta, bo jest tam normalnie dzwonek przy wejściu. Punkt siódma otworzyli ośrodek i wpuścili ludzi co czekali na zewnątrz, a nie dzwonili chyba żeby ich wpuścić. I do punktu pobrań podeszły 3 starsze kobiety i mówią do mnie: "no to na to by wyglądało że my trzy, a Pani czwarta w kolejce, bo my czekałyśmy na zewnątrz" mówię Wam podałam powiedziałam, skąd wiedzą czy nie czekam od wczoraj, poza tym chyba - sądząc po ich wieku pamiętają jeszcze czasy kiedy w PRLU wszędzie w kolejkach wisiała kartka że kobieta w ciązy jest uprzywilejowana jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki

po pobraniu krwi poprosiłam Panią pielęgniarkę o pojemniczek na mocz, mówiąc że zapomniałam z domu (już oszczędziłam jej opowiadania że mam ze sobą litrowy słoik z pełnowartościowym, zalecanym moczem nocnym i chcę tylko przelać ) na co ona mówi do mnie żebym nasikała i wślizgnęła się i im podała. Tak też uczyniłam, ale jak tylko zbliżyłam się do drzwi, to kolejna starsza Pani jakaś, która doszła - że jak to tak, tam ktoś jest i kolejka obowiązuje no padłam po raz drugi i wychodząc aż do widzenia nie powiedziałam kolejce, choć tak jestem z domu nauczona

a mój mąż kiedyś uczestniczył w takiego typu scyscji w kolejce do pobrania krwi, gdzie jedna starsza Pani się wykłócała że ona pierwsza - to jakiś młody koleś skomentował w punkt całą sytuację : "A gdzie się Pani tak śpieszy, seriale dopiero po południu lecą"
Stary 2014-11-14, 10:40   #2009
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Ma.ko obok sa zawsze sa wydrukowane jakiemu tyg odpowiadają takie wyniki
Porównałem sobie z 29t i 32t i wtedy duzo nie urosła ogólnie ale postępy robi
aha

Cytat:
ma.ko a na problemy wc probowalas jesc suszone śliwki ? słyszałam ze pomaga, choć nie próbowałam.
taaa, i śliwki, i śliwki zalane na noc woda i mus ze śliwek z gerbera. U mnie to rodzinne - i babcia miała i mama ma i ja też od dziecka, ale teraz to aż mnie d... boli po wizycie w wc na sile.

Cytat:
o prosze heh

Cytat:
dokładnie tym bardziej w tych ostatnich mesiacach kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie

dlatego nawet lekarz robiac mi to ostatnie usg powiedzial ze maly ma teraz tygodniowa roznice pomiedzy poprzednimi usg ale moze byc tak ze za chwile to wszystko nadrobi bo juz na tym etapie kazde dziecko idzie indywidualnie
no dokłądnie, dlatego ja nic nie porównuje i nie czytam. Jak lekarz mói, ze jest ok, to staram się mu wierzyć

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Apropos placzu, o ktorym pisalyscir. To moja kolezanka potrafi przy prognozie pogody sie teraz poplakac bedac w ciazy ja teraz siedze pod gabinetem gina, obok robia ktg i wszystko slychac ze srodka. Jak sie wsluchalam w te odglosy to sobie wyobrazilam, ze to moj maly jest na podsluchu i ze to jego serducho tak wali. Nie powiem, wzruszylam sie plakac tez mi sie zdarza ale tylko jak mnie tz wkurzy :p
hehe, oj mi też się zbiera jak G mnie wkurzy. Nawet rzeczami które by mni kiedyś nie wkurzyły

Teraz np. mam podpuchnięte usta, tzn dookoła taka otoczka się zrobiła i zawsze smarowałam Elocomem, ale w ciązy nie wolno i musze sie z tym męczyć i też się rano prawie rozpłakałam przez to.

małż pojechał zmienić opony. Wiecie co tak sie przyzwyczaiłam do samotnych poranków od kiedy jestem na L4, ze mnie drażnił nawet jak nic nie robił heh.
A mój Młody dziś skacze od rana po pęcherzu

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:42   #2010
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Montanka podobno (tak gin mówiła) na tym etapie ciazy (w moim przypadku jak o to pytałam był 32t) juz nie jest groźna,ale wiadomo nikt nie chciałby przez to przechodzić. Niby polpascem łatwiej sie zarazić jak juz ktos przechodził ospę..bo wtedy jakby ten wirus sie reaktywuje -podobna zasada jak z opryszczka -tak z kolei powiedział inny lekarz.
Ogólnie to mało pisza na ten temat jeśli chodzi o kobiety po 30t, ale ryzyko jest, zeby sie dzidziolek nie urodzil jak kobieta chora bo i ono tez zachoruje. Musimy być dobrej mysli, zwłaszcza, że niby skad mamy wiedziec kto jest chory a kto nie? Tym bardziej ze przed nami czas świąt i spotkan z najblizszymi
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości