|
|
#1981 | |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
|
|
#1982 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja z pakowaniem sie , robieniem pokoju dla maluszka i skompletowaniem do konca wszystkiego dostalam przyspieszenia jak lekarz powiedzial mi ze maly chyba chce byc szybciej po tej stronie i po ostatniej wizycie w szpitalu kazal mi juz torby przygotowac bo raz ze tak jak pisalam wyzej jak malemu sie nie odwidzi a dwa mowil ze od 7 m-ca moze byc akcja porodowka ![]() ![]() ukladalam ubranka rozmiarowka z metek ale jak niektore ewidentnie wydawaly mi sie za wielkie to staralam sie ulozyc kolo odpowiedniej rozm
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
na dobry początek dnia spadła mi cała butelka maggi i rozlała się na pół kuchni. ehh, nie jestem w stanie się tak zgiąć żeby to dokładnie posprzątac :P zrobiłabym ciacho marchewkowe, ale nie wiem czy mi się chce ![]() kika no ja piorę w loveli, z dodatkowym płukaniem i delikatny zapach rzeczywiście zostaje, taki specyficzny tż nic nie czuje, ale ja tak :Pno ale przecież i tak potem to prasujesz na b.wysokiej temp. wiec myslę, że ok Ewka no mi też przepowiadają szybszy poród, dlatego trochę spanikowałam i też się za robotę wzięłam :P ale torbę pewnie dopiero z końcem listopada/pocz. grudnia spakuję :d |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee u mnie wizyta była w 32t0d
BPD 7,9cm odpowiada 32t1d HC 28,8cm odpowiada 31t2d OFD nie miałam mierzonego bo to co innego niz HC |
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Elvira, kciuki mocno zaciśnięte!
Mako, poratuj sie tym lactolusanem Dzieki dziewczyny za odzew. Jesli ospa wykluwa sie do 20 dni, to juz po ptokach u nas. Gorączka wczoraj była na poziomie 37, czyli w sumie żadna. Dziś temp była ok, więc zawiozłam młodzież do przedszkola. Ja miałam ospę, czyli teraz grozi mi reaktywacja wirusa, czego konsekwencją może byc półpasiec. Ospa groźna jest tylko wtedy, gdy ciężarna choruje na nia pierwszy raz. Przy reaktywacji wirus nie jest "wysyłany" (co za fachowe słowo ) do dzidziusia w brzuchu. Liczę jednak na to, że nie będzie żadnego półpaśca, a najlepiej ospy u syna. Co prawda lepiej by było teraz, niż z niemowlęciem.
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
simonee co prawda nie do mnie, ale też Ci napiszę :P
usg w 31w4d BPD 8,26 cm odpowiada 33w2d HC 30,15 cm odpowiada 33w3d |
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.
Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-( Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-11-14 o 10:14 |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka bierz sobie wit b complex i wit c,tak mi poradziła gin jak sie spytałam co mozna zapobiegawczo brac bo moja tesciowa miała niedawno półpaśca a ja nigdy nawet ospy a przed tył odkryciem widziałam sie z nia tydzien temu.
|
|
|
|
#1989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:cr y: |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Elvira ..trzymaj sie tam,bedzie napewno wszystko dobrze. Musza podjąć mądra decyzje,o wszystko zapytaj. Bedziemy tu trzymac kciuki!
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Elvira, domyslam sie jaki masz metlik w glowie teraz. Trzymaj sie kochana 😘
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka podobno (tak gin mówiła) na tym etapie ciazy (w moim przypadku jak o to pytałam był 32t) juz nie jest groźna,ale wiadomo nikt nie chciałby przez to przechodzić. Niby polpascem łatwiej sie zarazić jak juz ktos przechodził ospę..bo wtedy jakby ten wirus sie reaktywuje -podobna zasada jak z opryszczka -tak z kolei powiedział inny lekarz.
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
znzlazlam u listopoadówek petycje do podpisania stop lamaniu praw na porodowce
https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11
|
#1994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj Malz zażycZyl sobie szarlotke, ale powiedział ze sam zagniecie ciasto kruche ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co ma być to będzie, ale i tak bedzie dobrze. czuje to
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko obok sa zawsze sa wydrukowane jakiemu tyg odpowiadają takie wyniki
Porównałem sobie z 29t i 32t i wtedy duzo nie urosła ogólnie ale postępy robi ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- I takze gin mówiła ze wszystko dobrze |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
elvira trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze !
ma.ko a na problemy wc probowalas jesc suszone śliwki ? słyszałam ze pomaga, choć nie próbowałam. |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi na to juz wpływu nie mamy czy sie obróci dzidziol czy nie,moja w 29t łaskawie sie obróciła Glowka w dół po czym w 32t stwierdziła ze nie bedzie stać tyle na głowie i leży sobie poprzecznie ;p następna wizyte mam juz w 35t wiec zobaczymy
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
usg w 30tyg 5d BPD 7,29 cm odpowiada 29t1d HC 26,37 cm odpowiada 28t4d dlatego nawet lekarz robiac mi to ostatnie usg powiedzial ze maly ma teraz tygodniowa roznice pomiedzy poprzednimi usg ale moze byc tak ze za chwile to wszystko nadrobi bo juz na tym etapie kazde dziecko idzie indywidualnie
|
|
#1999 | ||
|
Zadomowienie
|
też brałam 2 na początku, ale teraz trochę poczytałam o skutkach ubocznych i się boję.
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny myślicie, że jak brzuch jest twardy to dziecku jest niewygodnie? Może być słabiej dotlenione itp? Czy jedynym skutkiem ubocznym jest ryzyko przedwczesnego porodu? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Wiem, wiem, ale mam nadzieję, że jednak zdecyduje się odwrócić. Twoja ma w sumie bliżej, moja ułożona pośladkowo. |
||
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twojej znudziło się lewitowanie do góry nogami :P hehe |
|
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek faktycznie lepiej aby nie złapał nic ![]() Cytat:
ja nie miałam ospy a młody do pkola i boję się aby nie było potem kurcZe
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Apropos placzu, o ktorym pisalyscir. To moja kolezanka potrafi przy prognozie pogody sie teraz poplakac bedac w ciazy
ja teraz siedze pod gabinetem gina, obok robia ktg i wszystko slychac ze srodka. Jak sie wsluchalam w te odglosy to sobie wyobrazilam, ze to moj maly jest na podsluchu i ze to jego serducho tak wali. Nie powiem, wzruszylam sie plakac tez mi sie zdarza ale tylko jak mnie tz wkurzy :p
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, miałam fatalną noc i wieczór, tak mnie kluło w piersiach że myślałam ze padnę, wogóle często łąpie mnie takie kołatanie serca i duszności tak jakby mi coś uciskało na klatkę piersiową. Ciśnienie mam w normie, ekg serca miałam robione z m-c temu, ale troche mnie to martwi... a co do problemów z wc...ja to znowu mam w 2 stronę, latam do wc z 4-5 razy dziennie, nie wiem, może to przez żelazo?
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Eirene b complex jest w każdej aptece taka sama (tak sie nazywa ) jedynie rożnych producentów
i wit c zwykła rownież.---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Wczoraj kolezanka krora robi doktorat mowi ze wyczytała w publikacjach naukowych ze kobiety w ciazy które łykała paracetamol cześciej rodzą dzieci z zachowaniami porównywalnymi z ADHD..gorzej rozwinięty układ nerwowy,zaburzenia motoryczne i komunikacyjne.. czyli jednak nie tak bezpieczny jak sie wszystkim wydawało.. Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-11-14 o 10:39 |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
co do ułożenia dziecka, mój na ost wizycie w 27 tc leżał głowką w doł, ale teraz chyba sie obrócił, bo czuję go tak w poprzek, z boku brzucha, no ale ja jestem dopiero w 30 tc, więc pewnie jeszcze kilka razy zmieni pozycję (oby)
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
AsiA u mnie duszność wieczorem i nieraz przyspieszony puls to norma,widocznie tak Maluch sie układa ze cos uciska..ekg w ciazy w ogole nie miałam robionego,takze spokojnie
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Tak Smerfetka Twoje lenistwo było moją motywacją
![]() nie zrobiłam rocznego zapasu. potrzebuję jeszcze wanienki, termometru, pościeli, ochraniacza do łóżeczka i małego kocyka i mogę rodzić . U tego sprzedawcy kupiłam wszystko co uznałam że będzie mi potrzebne w normalnych ilościach. kupiłam pieluchy tetrowe, waciki, butelki, smoczki, przewijak, prześcieradła i jeszcze masę innych rzeczy. A zakupy musiałam podzielić na dwie części bo koszyk okazał się za mały. W sumie to kupiłam masę pierdów, ale jak zebrać to wszystko do kuy to zawsze uzbiera się pokaźna sumka.
|
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
krew i siuśki oddane, ale masakra z tymi ludźmi w poczekalni i im starszy wiek, tym mniej empatii niestety ![]() chciałam być pierwsza, żeby tż za dużo do pracy się nie spóźnił, to byliśmy pod przychodnią o 6:30, wpuściła mnie do środka Pani co sprząta, bo jest tam normalnie dzwonek przy wejściu. Punkt siódma otworzyli ośrodek i wpuścili ludzi co czekali na zewnątrz, a nie dzwonili chyba żeby ich wpuścić. I do punktu pobrań podeszły 3 starsze kobiety i mówią do mnie: "no to na to by wyglądało że my trzy, a Pani czwarta w kolejce, bo my czekałyśmy na zewnątrz" mówię Wam podałam powiedziałam, skąd wiedzą czy nie czekam od wczoraj, poza tym chyba - sądząc po ich wieku pamiętają jeszcze czasy kiedy w PRLU wszędzie w kolejkach wisiała kartka że kobieta w ciązy jest uprzywilejowana jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki ![]() po pobraniu krwi poprosiłam Panią pielęgniarkę o pojemniczek na mocz, mówiąc że zapomniałam z domu (już oszczędziłam jej opowiadania że mam ze sobą litrowy słoik z pełnowartościowym, zalecanym moczem nocnym i chcę tylko przelać ) na co ona mówi do mnie żebym nasikała i wślizgnęła się i im podała. Tak też uczyniłam, ale jak tylko zbliżyłam się do drzwi, to kolejna starsza Pani jakaś, która doszła - że jak to tak, tam ktoś jest i kolejka obowiązuje no padłam po raz drugi i wychodząc aż do widzenia nie powiedziałam kolejce, choć tak jestem z domu nauczona ![]() a mój mąż kiedyś uczestniczył w takiego typu scyscji w kolejce do pobrania krwi, gdzie jedna starsza Pani się wykłócała że ona pierwsza - to jakiś młody koleś skomentował w punkt całą sytuację : "A gdzie się Pani tak śpieszy, seriale dopiero po południu lecą"
|
#2009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz np. mam podpuchnięte usta, tzn dookoła taka otoczka się zrobiła i zawsze smarowałam Elocomem, ale w ciązy nie wolno i musze sie z tym męczyć i też się rano prawie rozpłakałam przez to. małż pojechał zmienić opony. Wiecie co tak sie przyzwyczaiłam do samotnych poranków od kiedy jestem na L4, ze mnie drażnił nawet jak nic nie robił heh. A mój Młody dziś skacze od rana po pęcherzu
|
|
#2010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

ja nie wiem jak się za to zabrać. Jeszcze zostały mi conajmniej 3-4 prania, a od przyszłego tygodnia wielkie prasowanie.

:cr y:

mówię Wam podałam
jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki