![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część 2
Cytat:
![]() A to zasługa rowerku? Czy robisz konkretnie jakieś ćwiczenia na te partie? Mi najbardziej zależy na wyrzeźbieniu ramion, ud i brzucha, także prawie wszystko ![]() Cytat:
![]() Ale widzisz mimo to iż nie jest z posiłkami tak dobrze jak ostatnio jednak chudniesz, nie rzucasz się na słodycze, tylko masz uświadomione jak powinno się dobrze komponować posiłki i jednak wracasz na dobre tory ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
tak dokładnie rowerek i orbitrek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzadko zdarza mi się komplementować zadnią część ciała innej kobiety ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
65,5
#96 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Mam dzisiaj chandrę i bardzo zły humor, a raczej jego kompletny brak.
Wczoraj podczas długotrwałej jazdy samochodem, a więc i czasu na przemyślenia bo to nie ja prowadziłam, zdałam sobie że ja tak na prawdę to wokół otaczających mnie ludzi nie mam nikogo na kim mogłabym w 100% polegać. Oczywiście mam kochających rodziców, choć każde z nich kocha mnie na swój własny i odmienny sposób, ale do nich nie mogę zwrócić się z każdym problemem. Mama męża ale niestety na nim absolutnie nie mogę polegać, on nigdy mi nie pomaga w trudnych chwilach (już kiedyś o tym pisałam), oczywiście mam cudowne dzieci ale dla nich to ja przede wszystkim jestem tą opoką, a nie one dla mnie - co zresztą byłoby dziwne na swój sposób. Jakie to moje życie jest smutne i samotne. Nawet nie mam się gdzie wygadać, oczywiście mogę do psiapsiółek ale one mają swoje problemy i nie zamierzam im dolewać własnej żółci do ich życia. Czy macie też czasem takie poczucie, że jesteście zupełnie same i zdane tylko na siebie? W końcu ktoś kiedyś powiedział :"człowiek rodzi się i umiera samotnie." ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Dzięki, ale do chudzielca to jeszcze daleka droga. Choć wczoraj dostałam kilka miłych słów od współpracowników z którymi dawno się nie widziałam. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Daga Twoje nogi są super !!!
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat napewno ż zycia wzięty, doskonale Cię roumiem, w takich momentach odechciewa się wszystiego ![]() szkoda że najbliższa osoba serca nie wspiera Cię ,to jest dla mnie przykre i nierzrozumiałe ![]() załamałbym się gdyby Mój TŻ mnie olewał i nie wspierał ,Jednak dziekuję Bogu że go MAM ! Tylko na nim mogę polegać w 100% jest moim przyjacielem, wszytko w jednym. Powiedz proszę czy rozmawiacie na TEN temat? czy powiedziałaś mu kiedykolwiek o tym? co czujesz itp....? może nie jest swiadomy i nie widzi potrzeby? facetom czasami trza uświadomić pewne rzeczy ,skoro ich sami nie dostrzegają, a uważam że MĄŻ I ŻONA to JEDNOŚĆ! Wkońcu coś ich połączyło . Co ostatnio zrobiliście wspólnie we dwoje! dla siebie? Fundamentem związku jest rozmowa, a tak wiele osób zapomina w biegu życia ,pogoni za pieniądzem narastającymi obowiązkami o tak prostej rzeczy jak pielęgnowanie "życia" uczuć ,aby kwitły bezustannie a nie się kurzyły i usychały , to nie prowadzi do dobrego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałam z nim rozmawiać ale On nie widzi problemu, jemu jest dobrze więc dlaczego ja narzekam ?!? Nauczył mnie, że za grosz mu ni ufam i nie wierzę. Oczywiście jest miłym, inteligentnym, lubianym przez wszystkich człowiekiem ale.... nie jest opoką i wsparciem dla mnie. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- OK, jak jakieś zrobię. Nadal unikam aparatów fotograficznych.
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co od sytuacji z mężem. przykro się to czyta, tym bardziej gdy on nie widzi problemu. też mieliśmy z moim mężem okres że nie czułam jego wsparcia w najtrudniejszych dla mnie chwilach i nie zawsze jest tak że jak go potrzebuję to on jest i odwrotnie ale staramy się to zmienić. kurcze, nie wiem co Ci poradzić. ja tak naprawdę nie mam przyjaciół od serca, takich nie z rodziny. myślałam że mam ale się bardzo pomyliłam. mam męża, dwóch braci i ich żony, oni są dla mnie wsparciem choć między mną a moimi braćmi jest duża różnica wieku (ponad 10 lat) i zaczęliśmy się dogadywac dopiero kilka lat temu. mnie ostatnio naszły myśli o śmierci. czasami takie mam. nie żebym się bała na przykład bólu, ale przychodzi mi do głowy taka myśl że w jednej chwili jestem a w następnej może mnie nie być. a mimo że czasem dostaję w kość, to kocham życie. Malinko, nie ma się co zamartwiac i za dużo myśleć. wiem, że to tylko internetowe forum ale już nie raz przekonałam się o sile takich forum. zawsze możesz tu do nas napisać, wygadać się. może Ci ulży. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po co zatem jestescie razem? z miłości czy przyzwyczajenia? i co was łączy? miłośc czy dzieci? przepraszam za ostre słowa ale Ja bym to zrobiła, może wtedy znajdzie czas na refleksje! tu nie ma nic do rzeczy z jakiej rodziny się kto wywodzi, tylko czego chce od zycia i jaką rodzinę stworzyć! to najważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę powiedzieć, że jak szukałam na forum wątków o odchudzaniu to znalazłam trzy do których dołączyłam. Kierowałam się po prostu tytułem i tym czy jeszcze są aktywne. Muszę powiedzieć, ze tutaj czuję się zdecydowanie najlepiej i najwięcej się udzielam, z pozostałych mogę zrezygnować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() jestem pozytywnie zaskoczona waszym nastawieniem ![]() zobaczymy... waga 99,7.... zatrucie pokarmowe dało się we znaki
![]() |
#104 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kiedyś dla mnie najważniejsze były nogi, bo mam z nimi największy problem, ale teraz równie ogromnym problemem jest brzuch i ręce i co gorsza podbródek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Ale przyznaję, że przez to stoję w miejscu, bo mam za duży natłok informacji i chciałabym, żeby wszystko było od razu idealnie, a jednak nie potrafię sama siebie na tyle zmotywować i się zebrać, żeby faktycznie tak było ... Istne rozdwojenie jaźni ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Wśród przyjaciół jest jedna taka osoba, której mogę absolutnie wszystko powiedzieć i Ona to zrozumie, jednak ze względu na nasze napięte grafiki ciężko jest nam się często spotykać, więc nieraz mam strasznego doła i nie mam z kim pogadać, to jest straszne uczucie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się, że Ci tu dobrze ![]() Daj znać, jak się zdecydujesz na weganizm/wegetarianizm i jak Ci idzie ![]() Cytat:
![]() Zresztą wiesz - nikt nie powiedział, że musisz się tak odżywiać całe życie i już nigdy nie możesz takiej tortilli zjeść ![]() ![]() Może to trochę inna sytuacja, ale ja tak mam ze słodyczami - jak sobie mówię, że spróbuję ich nie jeść, ale nic się nie stanie, jak czasem zjem to w ogóle mnie nie ciągnie (wyłączam @ z tej dyskusji ![]() Kolejny przykład na to, że wszystko zaczyna się w głowie ![]() Cytat:
![]() Mówi się, że pełnoziarniste produkty są w diecie takie ważne i dobre, a w praktyce się okazuje, że tak wielu osobom szkodzą . Z mięsem czy nabiałem jest podobnie. Żyjemy w takich czasach, że mamy ogromny wybór i dla mnie znów tutaj najważniejsza jest świadomość własnego organizmu i dokonywania własnych wyborów, a nie podążanie za masą albo dawanie się nabrać na reklamę czy inną działalność dużych korporacji, które chcą na nas zarobić ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-11-14 o 17:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Melonade
W bieliznę zaopatruje mnie mój Mąż w niemczech ,nie wiem gdzie kupuje ale mogę się dowiedziec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Gratuluję wam wszystkim spadków, świetna robota
![]() ![]() Daga - mogę Ci oddać biust, ni w cholere nie chce się zmniejszyć ![]() Bella2212 - właśnie wcinam robioną przez siebie torttilę, placek własnej roboty bardzo cienki a w nim, sałata, pomidor, ogórek zielony i kiszony, cebula oraz odrobina kurczaka. Bardzo syci i wydaje mi się, że oprócz placka reszta jest w pełni zdrowa ![]() Malinka - jak ktoś jest egoistą to będzie nim nawet w stosunku do najbliższej osoby czyli Ciebie, zastanów się czy chcesz tak żyć ![]() Pretty - co byś mi nie mówiła to i tak uważam, że wyglądasz super ![]() Moje menu: Śniadanie I i II - 3 kromki chleba, 3 plastry wędliny, łyżka sosu tatarskiego, jajko na twardo, ogórek zielony i pomidor. Obiad - zupa fasolowa Obiad II - pieczone ziemniaki z odrobiną kielbasy i cebuli Kolacja - torttila (skład wyżej) ![]() Pozdrawiam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w temacie wege to ja jestem prawie wege;p jem tylko piers z kurczaka czasem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyś widziała spadochrony ... chociaż moje to faktycznie by były jak spadochrony ![]() Póki co, na mój tłusty tyłek to nawet nie ma po co kupować takich ładnych gaci, ale jak już będzie piękny i umięśniony to trzeba będzie coś ładnego kupić ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Chociaż jak mówisz, że nie była zdrowa to niedobrze ![]() Przydałby mi się zdrowy, bezglutenowy przepis ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest dobry przepis i składniki raczej z tych podstawowych chociaż co prawda nie bezglutenowy.. Ty się zdecydowałaś na bezglutenowe jedzenie? Nie pamiętam jak to było, pamiętam, że pisałaś, że planujesz ![]()
![]() |
#113 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Hm, ciężko powiedzieć, że tak, bo właśnie mi się @ kończy, a w trakcie obżerałam się słodyczami jak świnia ![]() Ale ogólne postanowienie jest takie, że staram się wyeliminować, bo jednak nietolerancja/uczulenie jest. Lepiej się czuję, jak nie jem glutenu ![]() Jednak jeszcze się nie przestawiłam, pomijam @, ale wcześniej po prostu starałam się wybierać to, co glutenu nie zawiera, mimo wszystko czasem, szczególnie na kolację, zdarza mi się zjeść kanapki. Pisałam Wam, że zbieram sobie różne przepisy i będę z tego tworzyć jadłospisy, no i tam już chyba niz z glutenem nie ma. Nie jest latwo, bo jest mało rzeczy, które lubię, a jak jeszcze odpadają takie, których nie mogę to już w ogóle mam wrażenie, że mogę jeść 3 rzeczy na krzyż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Damy radę! Lepiej powoli do przodu niż wcale albo do tyłu ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Aktualna tabelka Przypominam, że osób, które nie podały wagi nie uwzględniam. Jak podadzą przed ostateczną wersją w tym tygodniu to się pojawią. Jak nie, a podadzą za tydzień to się pojawią za tydzień. Jeśli nie to wyrzucamy z tabelki. Wszystko zgodnie z zasadami z pierwszego posta.
![]() |
#114 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą jestem już w Lublinie. Dziś miałam przerwę od ćwiczeń, ale jutro się zabieram. Najpierw rano śniadanie, spacer, ćwiczenia... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było, bo może ktoś nie wie - o ile psa można wegańsko karmić, tak kota już nie, więc karmienie kota wegańsko jest robieniem mu krzywdy, co w sumie psuje cały efekt bycia weganinem, żeby zwierzęta nie cierpiały ... Można być na diecie wegańskiej i być spasionym, tak jak na diecie wszystkożercy, tak samo można być pięknym, szczupłym, fit och i ach. Bo można jeść wegańsko wcinając same oreo i skittlesy, tak jak można jeść mięso w McD. Ale można też jeść wegańsko zdrowo i niewegańsko zdrowo. Proste. Jak ta dziewczyna non stop jadła tofu to podejrzewam, że i reszta diety była bezmyślna ![]() Ja też nie lubię wciskania sposobu życia na siłę. To zawsze prowadzi do odwrotnych skutków. Moim zdaniem lepiej by było walczyć o to, żeby hodowla zwierząt na mięso, jajka itd. wyglądała inaczej, a nie o to, żeby ludzie przestali takie produkty jeść, bo jest to wręcz niemożliwe. No, ale ideologie ideologiami, skupmy się na aspektach zdrowotnych ![]() Ale wiesz co jest smutne? Bo mówisz, że trzeba się nauczyć jeść tak, żeby nie brakowało białka itd. A prawda jest taka, że większość mięsożerców ma braki białka w diecie ![]() ![]() A co tam planujesz ćwiczyć?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-11-14 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
ja mam koleżankę wegankę, która moim zdaniem zainteresowała się tematem ze względu na modę. o zdrowym żywieniu wie niewiele. jakiś czas temu chwaliła się rosołkiem bez mięsa. na pytanie jak go zrobiła, powiedziała że na kostce rosołowej a później doprawiła wegetą. w ogóle to bardzo obszerny temat. powodów do przejścia na "tę stronę mocy" może być mnóstwo. od "nie lubię mięsa" przez "kocham zwierzęta i nie chce ich jeść" do "człowiek mięsa nie potrzebuje". są też różne odmiany wege. są tacy którzy nie jedzą tylko ssaków, a drób i ryby tak, są tacy co tylko owoce morza i ryby jedzą, a są tacy co nie jedzą żadnego mięsa ale jajka czy mleko tak. można godzinami dyskutować jak dla mnie
![]()
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam się czepiać nie chcę, ale nie ma czegoś takiego jak wegetarianin, a już tym bardziej weganin, który je tylko kurczaki albo tylko ryby. Wegetarianizm polega na tym, że nie jemy żadnego mięsa. Jesz tylko ryby to nie jesteś wegetarianinem, po prostu nie jesz mięsa innego niż ryby ![]() Jak ktoś nie je żadnego mięsa, a jajka i mleko tak to jest po prostu wegetarianinem. Za to weganie nie jedzą już nic pochodzenia zwierzęcego, ani mięsa, ani jajek, mleka i całego nabiału, czy miodu.
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczę serie ćwiczeń z trenerem mma. Kocham kickboxing. Często "babskie" treningi mnie nudzą ![]() No i zabieram sie za bieganie. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem po co coś takiego wymyślać. To ja w sumie jestem semiwegetarianką, bo jem tylko kurczaki i indyki ![]() Laktowegetarianie?! Ale wegetarianizm nie mówi nic o niepiciu mleka, więc automatycznie każdy wegetarianin jest laktowegetarianinem ![]() Dopiero weganizm się bierze za mleko i inne odzwierzęce produkty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.