Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 16:09   #4531
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Czy naprawdę na tym forum jak się ma inne zdanie, inny styl życia i inne priorytety to lepiej się nie odzywać? Bo Cię wszystkie zjadą?
A czy ktoś mówi że nie można? Po prostu najpierw płaczesz ileś czasu że nie masz pracy, a bardzo chcecie mieć dziecko a potem jak już tą pracę możesz mieć to odmawiasz. Więc zastanów się czy chcesz mieć pracę i dziecko czy nie zależy Ci na razie na pracy bo Mąż dostatecznie zarabia i Was utrzyma. Trzymaj się jednej wersji, ot tyle.
Bo to nie kwestia priorytetów. Owszem każda z nas chciałaby zarabiać dużo i mieć mnóstwo czasu dla siebie, męża itp. ale na początku "kariery zawodowej" tego mieć nie będziesz.
Też bym wolała mieć Tż częściej w domu, ale takie jest życie. Nikt nam na jedzenie nie da, a kiedyś tam na dziecko

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-11-14 o 16:12
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:38   #4532
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

.
Stary 2014-11-14, 16:46   #4533
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elizka_95 Pokaż wiadomość
A do tego pałacyku wypuszczają bez problemu, czy trzeba ich uprzedzić?
My do środka nie wchodziliśmy bo była piękna pogoda. Więc tego nie wiem, ale ktoś mi mówił że on jest czynny w dzień, parę godzin.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A czy ktoś mówi że nie można? Po prostu najpierw płaczesz ileś czasu że nie masz pracy, a bardzo chcecie mieć dziecko a potem jak już tą pracę możesz mieć to odmawiasz. Więc zastanów się czy chcesz mieć pracę i dziecko czy nie zależy Ci na razie na pracy bo Mąż dostatecznie zarabia i Was utrzyma. Trzymaj się jednej wersji, ot tyle.
Bo to nie kwestia priorytetów. Owszem każda z nas chciałaby zarabiać dużo i mieć mnóstwo czasu dla siebie, męża itp. ale na początku "kariery zawodowej" tego mieć nie będziesz.
Też bym wolała mieć Tż częściej w domu, ale takie jest życie. Nikt nam na jedzenie nie da, a kiedyś tam na dziecko
Dokładnie, zgadzam się z tym.
Na wiadomość że idę pracować do sklepu (a wcześniej pracowałam w urzędzie i banku) moja teściowa wywaliła oczy.
Ale złotówki nawet nam nie dała, nigdy się nie zapytała czy mamy za co żyć, w co się ubrać itp.
Sytuacja na rynku pracy jest jaka jest i nie ma co wymyślać, dzisiaj jestem sama do 23:00 i trudno, mąż w pracy ale takie jest dorosłe życie.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:59   #4534
cude
Zadomowienie

Elizka_95, pojeździlismy sobie po Augustowie - głównie jezioro, pole z belami , pole pełne bocianów, ruiny pałacu Paca. W sumie żadne ciekawsze miejsca, ale zdjęcia wyszły ładne. Nie mieliśmy wtedy czasu na wyjazdy, a teraz jet już zimno i Mąż nie chce.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 17:20   #4535
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny nie tylko Wy czekacie na film i zdjęcia, my również, ale jest sygnał, że w połowie tygodnia będziemy już mieć film i zdjęcia to już 3 miesiące mija, jak ten czas leci..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 18:08   #4536
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie. Są tu jakieś dziewczyny z Podlasia? Znacie jakieś miejsca na sesje zdjęciowa ?
My mieliśmy m.in. w pałacu w Łochowie
Cytat:
Zawsze można mieć jakąś pracę, bo jakakolwiek praca jest. Można się dawać wykorzystywać, pracować w beznadziejnych warunkach. Ja póki nie muszę, to nie zamierzam. Nie znacie mnie i nie wiecie czy będę się dobrze w takiej pracy czuła. A dla mnie zdrowie psychiczne też jest ważne, zwłaszcza jak chce się mieć dziecko. Kasa i telefony mnie przerażają, dlatego płaczę, że nie mam pracy bo tylko w tych dwóch obszarach mogłabym pracować a w innym miejscu się nie udaje.
Także trzymam się cały czas jednej wersji.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 18:16   #4537
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
To nie Podlasie

Co do reszty postu- jeśli to miały by być źle warunki, mała płaca, a dużo pracy no to tak rozumiem. Ja kiedyś miałam propozycje pracy za 6zl brutto
Ale któraś z Was mówiła ze w Tesco jest ok
Stary 2014-11-14, 19:04   #4538
TysiaBB1989
Rozeznanie

chwale się :P

nie mieliśmy kamerzysty, jest to filmik od kuzyna

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-11-16 o 07:08
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:40   #4539
Glodomorek
Zakorzenienie

Wypisuję zaproszenia dla kilku osób tylko na ślub, czy mogę wypisać bez dzieci? Niektórzy mają kilkoro i imiennie nie zmieszczę wszystkich.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:41   #4540
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie tylko Wy czekacie na film i zdjęcia, my również, ale jest sygnał, że w połowie tygodnia będziemy już mieć film i zdjęcia to już 3 miesiące mija, jak ten czas leci..
super! daj znać jak efekty

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość

proszę o nie udostępnianie i nie kopiowanie :p jutro usunę

nie mieliśmy kamerzysty, jest to filmik od kuzyna
fajny filmik - taki skrót najwazniejszych rzeczy! miło, że kuzyn ponagrywał Bardzo podoba mi się otoczenie kościoła i te światełka na sali no i pierwszy taniec jaki ciekawy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:44   #4541
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Wypisuję zaproszenia dla kilku osób tylko na ślub, czy mogę wypisać bez dzieci? Niektórzy mają kilkoro i imiennie nie zmieszczę wszystkich.
Jak nie chcesz z dziećmi to ich nie wypisuj, a jak chcesz ale się nie mieści to możesz napisać "Annę i Jana Kowalskich z dziećmi".
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:48   #4542
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Jak nie chcesz z dziećmi to ich nie wypisuj, a jak chcesz ale się nie mieści to możesz napisać "Annę i Jana Kowalskich z dziećmi".
Jest mi bez różnicy, bo to tylko ślub.
Stary 2014-11-14, 21:54   #4543
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mi bez różnicy, bo to tylko ślub.
To spokojnie pisz bezz dzieci.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:49   #4544
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Czy naprawdę na tym forum jak się ma inne zdanie, inny styl życia i inne priorytety to lepiej się nie odzywać? Bo Cię wszystkie zjadą?
Tak, bo jak widzę płacze i żale, że się nie ma pracy, a chce się mieć dziecko, a potem 'do pracy nie pójdę, bo NA KASĘ'. I tekst, że chce się spędzać popołudnia z TŻtem No problem jak z gimnazjum.

Wybacz, ale teraz rynek pracy jest na tyle trudny, że nie mając żadnego doświadczenia i nie mając sobą nic konkretnego do zaoferowania - to nie Ty stawiasz warunki

Jak będziesz mieć dobrą pozycję na rynku pracy, to Ty sobie będziesz wybierać, gdzie pracujesz, za ile i na jakich warunkach.

Myślę, że każdy z nas kiedyś zaczynał pracę i wątpię, że wszyscy od razu dostają 4000 na start, umowę o pracę i pracę w godzinach 8-16 i to przy biurku.

Mój brat zaczynał pracą na 3 zmiany, za średnią kasę. Potem druga firma, również praca na zmiany, kasa niezła. Teraz zmienił pracę i pracuje za naprawdę dobre pieniądze, ale jego pozycja na rynku pracy jest kompletnie inna niż na początku, bo ma sporo do zaoferowania, dobre CV, więc może sobie wybierać firmy. Poza tym pracował/pracuje w zagranicznych korporacjach i tam praca na 3 zmiany to norma, bo mając klientów ze Stanów, czy Indii, muszą pracować w nocy, żeby być dyspozycyjni w godzinach pracy klientów.

Ja pracowałam nie na zmiany, ale po 12h praktycznie, od 9:30 do 21, w domu byłam przed 22. Miałam zazwyczaj grafik 2/2 - 2 dni pracy, 2 dni wolnego. I nieraz było mi smutno, że idę na cały weekend do pracy, a TŻ ma wolne. Ale praca to praca, nie mam przedszkolnych problemów, że taka praca to nie, bo z misiaczkiem chcę spędzać czas. Popracowałam tam 1.5 roku, teraz pracę zmieniłam, pracuję w fajnych godzinach (9-16), mamy czas dla siebie.

Ale błagam, na pierwszą pracę to się nie stawia takich wymagań.
A im dłużej nie pracujesz, tym bardziej działa to na Twoją niekorzyść, bo pracodawca patrzy na Twoje CV i widzi wielką dziurę. Zapyta, co robilaś w tym czasie, a Ty mu nic nie jesteś w stanie powiedzieć.

Także no - narzekać można, ile wlezie, to nie o to chodzi.
Ale albo narzekamy i staramy się zmienić swoją sytuację, albo robimy z siebie księżniczkę, której nic nie pasuje.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:50   #4545
anka1897
Wtajemniczenie

Linaewen raczej nie ogólnopolska polityka sieci Tesco. Mam kilka znajomych pracujących tam (zresztą Mąż miał też przygodę z Tesco - pracodawcą) i nie wygląda to tak różowo jak opisujesz. Szczególnie teraz gdy wprowadzają coraz wyższe limity sprzedaży, zwalniają pracowników pod byle pretekstem, zmniejszają liczby etatów na kasach wprowadzając kasy samoobsługowe.

Jeżeli Panna Izabela nie musi iść już do pracy bo nie ma pieniędzy na jedzenie, rachunki itp. to nie ma sensu przyjmować oferty która nas nie satysfakcjonuje. Jednak też nie można cały czas wybrzydzać bo wtedy żadna praca nie będzie tą właściwą

Elizka_95 ale Ci zazdroszczę Pamiętaj aby cieszyć się każdą chwilą tego dnia bo bardzo szybko mija.

TysiaBB świetna pamiątka! Miło ze strony kuzyna, że nagrał i zmontował filmik. Ja ogromna przeciwniczka kamerzysty na weselu po otrzymaniu pierwotnej wersji filmu (mimo, że nie była idealna) doceniłam jego wartość

Glodomorek oczywiście, nie musisz wpisywać dzieci. Ewentualnie przy większej ilości możesz napisać "z dziećmi".

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-11-18 o 08:46
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:41   #4546
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Mam pytanie. Są tu jakieś dziewczyny z Podlasia? Znacie jakieś miejsca na sesje zdjęciowa ?
Supraśl, okolice opery, nowy kampus uniwerku, wszystko zależy w jakim stylu foto widzi Waszą sesję

Co do pracy to zgadzam się z Dotką, polska rzeczywistość jest jaka jest i niestety to siebie trzeba do niej dopasować na początku, warunki można stawiać z pozycji osoby z doświadczeniem, a i to nie zawsze.

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2014-11-15 o 11:45
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:57   #4547
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
To nie Podlasie

Co do reszty postu- jeśli to miały by być źle warunki, mała płaca, a dużo pracy no to tak rozumiem. Ja kiedyś miałam propozycje pracy za 6zl brutto
Ale któraś z Was mówiła ze w Tesco jest ok
Wiem, ale ja jestem z Podlasia i tam miałam

Dotka - nie znasz, nie oceniaj.
Jedyne moje wymagania to wolne weekendy, praca nie w nocy, nie na kasie (oprócz sklepów z ciuchami, butami itp)i nie call center. Uważam, że wymagań mam bardzo mało, zwłaszcza że nie mam dużych wymagań finansowych, wystarczy mi ok 1000 zł. Także pół Twojego postu jest bez sensu, bo mnie nie dotyczy. A to, że chcę spędzać czas z mężem, to akurat jest wg mnie bardzo dobrze i jeśli Ci to nie pasuje, to nie ze mną jest coś nie tak. Nie po to brałam ślub, żeby męża widzieć w niedziele. Nie jestem karierowiczką i dużo ważniejsze są dla mnie relacje międzyludzkie.
A to, że marudze bo chcę dziecko? Jestem niecierpliwa i chciałabym już starać się o dziecko, dlatego szukam pracy. Ale jak pisałam wcześniej być może się przeprowadzimy niedługo więc tam będzie dużo mniejszy problem z pracą, tak sądzę.
Ps. Dziewczyny w gimnazjum mają problemy ze znalezieniem pracy? To się pozmieniało...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 12:02   #4548
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. Dziewczyny w gimnazjum mają problemy ze znalezieniem pracy? To się pozmieniało...
No i już widzę, że nie przeczytałaś posta ze zrozumieniem
No cóż, szkoda, może kiedyś zrozumiesz o co chodziło
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 12:02   #4549
Elizka_95
Raczkowanie

GG do Elizka_95

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Linaewen raczej nie ogólnopolska polityka sieci Tesco. Mam kilka znajomych pracujących tam (zresztą Mąż miał też przygodę z Tesco - pracodawcą) i nie wygląda to tak różowo jak opisujesz. Szczególnie teraz gdy wprowadzają coraz wyższe limity sprzedaży, zwalniają pracowników pod byle pretekstem, zmniejszają liczby etatów na kasach wprowadzając kasy samoobsługowe.

Jeżeli Panna Izabela nie musi iść już do pracy bo nie ma pieniędzy na jedzenie, rachunki itp. to nie ma sensu przyjmować oferty która nas nie satysfakcjonuje. Jednak też nie można cały czas wybrzydzać bo wtedy żadna praca nie będzie tą właściwą

Elizka_95 ale Ci zazdroszczę Pamiętaj aby cieszyć się każdą chwilą tego dnia bo bardzo szybko mija.

TysiaBB świetna pamiątka! Miło ze strony kuzyna, że nagrał i zmontował filmik. Ja ogromna przeciwniczka kamerzysty na weselu po otrzymaniu pierwotnej wersji filmu (mimo, że nie była idealna) doceniłam jego wartość

Glodomorek oczywiście, nie musisz wpisywać dzieci. Ewentualnie przy większej ilości możesz napisać "z dziećmi".

Tak piszecie o filmach, teledyskach to i ja pochwalę się swoim (później usunę link)
https://www.youtube.com/watch?v=LHpgeGHgMZo
Bardzo się cieszę, ze to za tydzień, ale jednak stres i obawa czy oby o niczym nie zapomnielismy robi swoje :/
I ślubuję Ci... (klik) <3
Elizka_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 13:51   #4550
marlenqa22
Zadomowienie

Ale fajne te Wasze teledyski!

Normalnie uduszę chyba swojego kamerzystę że nie dał nam ani zdjęć, ani filmu.

Dotka- świetny post, lepiej tego ująć nie mogłaś. Zgadzam się w 10000%.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 14:26   #4551
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No i już widzę, że nie przeczytałaś posta ze zrozumieniem
No cóż, szkoda, może kiedyś zrozumiesz o co chodziło
Dokladnie to samo sobie pomyślałam
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:52   #4552
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Tak, bo jak widzę płacze i żale, że się nie ma pracy, a chce się mieć dziecko, a potem 'do pracy nie pójdę, bo NA KASĘ'. I tekst, że chce się spędzać popołudnia z TŻtem No problem jak z gimnazjum.

Wybacz, ale teraz rynek pracy jest na tyle trudny, że nie mając żadnego doświadczenia i nie mając sobą nic konkretnego do zaoferowania - to nie Ty stawiasz warunki

Jak będziesz mieć dobrą pozycję na rynku pracy, to Ty sobie będziesz wybierać, gdzie pracujesz, za ile i na jakich warunkach.

Myślę, że każdy z nas kiedyś zaczynał pracę i wątpię, że wszyscy od razu dostają 4000 na start, umowę o pracę i pracę w godzinach 8-16 i to przy biurku.

Mój brat zaczynał pracą na 3 zmiany, za średnią kasę. Potem druga firma, również praca na zmiany, kasa niezła. Teraz zmienił pracę i pracuje za naprawdę dobre pieniądze, ale jego pozycja na rynku pracy jest kompletnie inna niż na początku, bo ma sporo do zaoferowania, dobre CV, więc może sobie wybierać firmy. Poza tym pracował/pracuje w zagranicznych korporacjach i tam praca na 3 zmiany to norma, bo mając klientów ze Stanów, czy Indii, muszą pracować w nocy, żeby być dyspozycyjni w godzinach pracy klientów.

Ja pracowałam nie na zmiany, ale po 12h praktycznie, od 9:30 do 21, w domu byłam przed 22. Miałam zazwyczaj grafik 2/2 - 2 dni pracy, 2 dni wolnego. I nieraz było mi smutno, że idę na cały weekend do pracy, a TŻ ma wolne. Ale praca to praca, nie mam przedszkolnych problemów, że taka praca to nie, bo z misiaczkiem chcę spędzać czas. Popracowałam tam 1.5 roku, teraz pracę zmieniłam, pracuję w fajnych godzinach (9-16), mamy czas dla siebie.

A im dłużej nie pracujesz, tym bardziej działa to na Twoją niekorzyść, bo pracodawca patrzy na Twoje CV i widzi wielką dziurę. Zapyta, co robilaś w tym czasie, a Ty mu nic nie jesteś w stanie powiedzieć.

Ale albo narzekamy i staramy się zmienić swoją sytuację, albo robimy z siebie księżniczkę, której nic nie pasuje.
100% prawda :brawo: jeśli nie ma się doświadczenia do ciężko znaleźć pracę nie w handlu: a handel to praca przewaznie w weekendy i często do 21 takze ja naprawdę życzę powodzenia z takim podejściem ja swego czasu troche rekrutowalam ludzi i jak ktos mial dwadziescia kilka lat, nic w cv i był "dyspozycyjny, ale w pon o 16 zumba, we wtorek angielski, w srode hiszpanski, w czwartek basen, a piatek aerobik" to odpadal w przedbiegu taka rzeczywistosc niestety. Ja dorabialam juz w szkole sredniej (nie dlatego, ze musialam, ale chcialam mieć swoje pieniadze i decydowac o sobie) i po szkole mimo braku szkoly wyzszej nie miałam problemu ze znalezieniem pracy, kiedy nie ktore moje kolezanki poszly na studia dzienne, nie pracowały (bo "nie musiały") i jedyne co maja teraz w cv w wieku 27 lat to praktyki z technikum i ze studiow i ukończone studia wyższe i są bezrobotne. Słabo trochę

A wolne weekendy i praca na ranne zmiany to w tych czasach naprawde duze wymagania

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:29   #4553
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
100% prawda :brawo: jeśli nie ma się doświadczenia do ciężko znaleźć pracę nie w handlu: a handel to praca przewaznie w weekendy i często do 21 takze ja naprawdę życzę powodzenia z takim podejściem ja swego czasu troche rekrutowalam ludzi i jak ktos mial dwadziescia kilka lat, nic w cv i był "dyspozycyjny, ale w pon o 16 zumba, we wtorek angielski, w srode hiszpanski, w czwartek basen, a piatek aerobik" to odpadal w przedbiegu taka rzeczywistosc niestety. Ja dorabialam juz w szkole sredniej (nie dlatego, ze musialam, ale chcialam mieć swoje pieniadze i decydowac o sobie) i po szkole mimo braku szkoly wyzszej nie miałam problemu ze znalezieniem pracy, kiedy nie ktore moje kolezanki poszly na studia dzienne, nie pracowały (bo "nie musiały") i jedyne co maja teraz w cv w wieku 27 lat to praktyki z technikum i ze studiow i ukończone studia wyższe i są bezrobotne. Słabo trochę

A wolne weekendy i praca na ranne zmiany to w tych czasach naprawde duze wymagania

Wychodzi na to, że z mężem jesteśmy karierowiczami bo czasem nawet w weekendy nie widujemy się bo w tygodniu ja w przedszkolu, on na zleceniach w godzinach nienormowanych (czasem całe dnie jest w domu, a czasem nie ma go od 7 rano do 21) , a w weekendy w sezonie gra. Jakoś nasze małżeństwo jeszcze nie ucierpiało, kochamy się coraz bardziej i mimo małej ilości wolnego czasu celebrujemy te chwile spędzone ze sobą. Więcej nie skomentuje bo znowu się zdenerwuję , a w ciąży to niewskazane

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:43   #4554
cude
Zadomowienie

Cytat:
.
Ładne miejsce, byłam tam ostatnio na imprezie

Glodomorek, myśmy pisali "z dziećmi"
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:44   #4555
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Wychodzi na to, że z mężem jesteśmy karierowiczami bo czasem nawet w weekendy nie widujemy się bo w tygodniu ja w przedszkolu, on na zleceniach w godzinach nienormowanych (czasem całe dnie jest w domu, a czasem nie ma go od 7 rano do 21) , a w weekendy w sezonie gra. Jakoś nasze małżeństwo jeszcze nie ucierpiało, kochamy się coraz bardziej i mimo małej ilości wolnego czasu celebrujemy te chwile spędzone ze sobą. Więcej nie skomentuje bo znowu się zdenerwuję , a w ciąży to niewskazane

My też karierowicze

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:20   #4556
Glodomorek
Zakorzenienie

W końcu ruszyłam z przygotowaniami
Byłam dziś na zakupach i zaopatrzyłam się w spi9nkę do włosów, ciepłe bawełniane rajtuzy. Zdecydowałam, że zakładam welon jednak, bo przymierzyłam w salonie i zakochałam się ogólnie to ze świadkową połaziłam po sklepach i mierzyłam suknie mimo że swoją już mam
Bolerko po kilku przymiarkach wybrałam takie http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../57/4765835741
mierzyłam też biały żakiet i kompletnie się w nim nie widzę, wyglądałam jakbym była starsza co najmniej o dychę. Oprócz tego będzie jeszcze płaszcz Mohito https://polki.pl/we-dwoje/files/Image/galerie/25031/galeria_we_dwoje_2.jpg długość ma tuż za pupę, więc nie przysłoni sukni i trenu. Wolę się zabezpieczyć podwójnie niż potem zmarznąć, a rozebrać się zawsze mogę.
Mam 2 wybrane restauracje, w jednej jesteśmy na liście rezerwowej i dostanę potwierdzenie w poniedziałek czy mają wolne a w drugiej do środy muszę się zdecydować. Także jeśli pierwsza mi odmówi to mam wybraną już drugą. Zaproszenia dostanę pewnie do końca tygodnia, więc w następny weekend powinnam większość rozdać.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Wiem, że polecałyście jako biustonosz bardotkę z Esotiqu. Odpinałyście ramiączka? Mam średni biust (65F) i zastanawiam się czy bardotka bez ramiączek go utrzyma czy lepiej zainwestować w porządny strapless. Przy czym za bardotkę zapłacę 120-150zł a za strapless wonderbra muszę wydać 200zł i nie wiem kiedy będzie następna okazja go założyć do jakiejś ekstra sukienki. Waham się a jednak chciałabym, żeby mój biust wyglądał korzystnie a nie rozsmarowany sukienką po klacie
Stary 2014-11-15, 20:58   #4557
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Super filmik!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o filmach, teledyskach to i ja pochwalę się swoim
Super

Cytat:
Wiem, ale ja jestem z Podlasia i tam miałam
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Ładne miejsce, byłam tam ostatnio na imprezie
Moje miasto byle miasto
Stary 2014-11-15, 21:04   #4558
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, że polecałyście jako biustonosz bardotkę z Esotiqu. Odpinałyście ramiączka? Mam średni biust (65F) i zastanawiam się czy bardotka bez ramiączek go utrzyma czy lepiej zainwestować w porządny strapless. Przy czym za bardotkę zapłacę 120-150zł a za strapless wonderbra muszę wydać 200zł i nie wiem kiedy będzie następna okazja go założyć do jakiejś ekstra sukienki. Waham się a jednak chciałabym, żeby mój biust wyglądał korzystnie a nie rozsmarowany sukienką po klacie
Przepraszam że tak się wtrącam a dawno nie pisałam ale odpowiem Ja miałam bardotkę z Dali na ślub i bardzo fajnie się spisała. Tak więc polecam a kosztowała ok 100zł i do tego mają moim zdaniem ładne wzory

a wywodów Panny Izabeli nie będę komentować bo to się mija z celem mamy zupełnie różne doświadczenia i jak dla mnie to my z tż dążymy do zapewnienia sobie stabilnej sytuacji dla naszej rodziny, bezpieczeństwa finansowego i polepszenia życia. wiadomo że zawsze może się zdarzyć utrata pracy jakiś wypadek losowy itd ale łatwiej będzie znaleźć się w sytuacji takiej jak jednak jedno będzie pracować a nie że jedyna osoba pracująca nagle traci pracę i co dalej? co z tak niskiej kwoty można odłożyć na gorszy czas? poza tym stwierdzenie że na życie obejmuje jednak rachunki za media czynsz/ratę kredytu/wynajem jedzenie ciuchy i inne. A 800zł na samo jedzenie i telefon i czasem jakieś leki sporadyczne kupowanie paliwa nie jest jakimś cudem bo jak się postaramy bardzo z tż i ograniczymy wszystkie inne rzeczy to się w tyle zamkniemy. Ale wydaje mi się żeby utrzymać się w dwójkę za taką kwotę to jest niemożliwe no chyba że mówimy o biedzie. i tu się przewijają w tle osoby które pomagają i dobrze byłoby się umieć do tego przyznać po prostu. poza tym ja bym się źle czuła gdyby mój mąż zapieprzał i to za marną kasę a ja leżała w domu i uprawiała "homemaking". bo tak na prawdę każda rodzina zajmuje się domem dziećmi jak są musi ugotować sprzątać prać prasować i nie uważam tego za jakieś wielkie coś bo to jest niejako element egzystencji i tysiące par pracują zawodowo i jeszcze prowadzą życie rodzinne, domowe i pozapracowe, hobby, zainteresowania, rozwijanie się, własne biznesy... tylko trzeba chcieć

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-11-15 o 21:07
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:50   #4559
karolinuuusia
Zakorzenienie

boszz 800zł to nam nawet na pół miesiaca nie starcza na życie, nie mówiąc o mieszkaniu, rachunkach, zusie, oplatcie lokalu, 3 tys same rachunki, to w takim razie biznesmenami jesteśmy

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 22:58   #4560
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Przepraszam że tak się wtrącam a dawno nie pisałam ale odpowiem Ja miałam bardotkę z Dali na ślub i bardzo fajnie się spisała. Tak więc polecam a kosztowała ok 100zł i do tego mają moim zdaniem ładne wzory
Z ramiączkami czy bez? Brałabym Dalię w ciemno, bo mam ich salon firmowy w mieście, więc mogę pomierzyć. Ale, raz że nie mogę przymierzyć stanika do sukni, dwa- nie wiem co z ramiączkami zrobić. Nie mogę pozwolić sobie na nietrzymający biustonosz, bo mój biust nie jest tak jędrny jak kiedyś.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości